//הרמוניה

איך חיים בצורה טהורה?

לא בשביל איך שאני אראה

או שיהיה לי טוב

לא בשביל שאני אשיג שום דבר

איך מוצאים את הערך האמיתי בערכים?

יש לי ערכים, אבל עשיתי אותם ערכים שלי בגלל דברים חיצוניים

אפילו ערך הצניעות

אני רוצה צניעות בגלל סיבות חיצוניות זה הכי אירוני...

לצערינו אין בימינו טהרהטוב שם

כולנו טמאי מתים ועוד טומאות. בע"ה כשנבנה המקדש זה יחזור.

למה?הרמוניה

ילדים הם טהורים

אולי אי אפשר להגיע לאותה רמה כמו בזמן ביהמ"ק... אבל אפשר וחייב טהרה במסגרת המציאות...

בית חולים מקום טמאטוב שם

יש שמה גופות או חלקי גופות.

וממה שביררתי בעבר, רוב הבניינים מחוברים במעביר טומאה.

וחוץ מזה יש עוד הרבה אפשרויות.

היא שאלה על חיים טהורים, לא לחיות בטהרה.פ.א.

שני מושגים שונים בתכלית.  

חיים טהורים הם חיים המבוססים על ערכים, כבוד, התחשבות, אמטפטיה, דאגה ושמירה על איכות חיים וגם התחשבות בסביבה. 

יש שיגידו שזה גם משליך על מנהגי האוכל שלנו - לבחור בחיים טבעוניים.  ללא פגיעה בטבע ובבעלי חיים.  

בסדרטוב שם

אה טוב, אני חשבתי שהיא דיברה על ההגדרה של התורה, לא ע"פ הגדרה אחרת.

נ.ב אם אדם שומר תורה ומצוות, אז במעלתו היא דווקא כן לאכול בע"ח, כמו נח שהוא מעל הבע"ח. אך אם הוא עם הארץ אזי בהחלט אין הוא מעל הבע"ח ואין לו לאכול בשר (ע"פ אלשיך ואור החיים).

עושים בשביל ה'הפי

הכל

כיוונתי לדעת גדולים;)אני:))))
..הרמוניה

נכון אבל לא בהכרח תלוי בזה

אין לך מושג כמה זה נכוןהפי
אני מאמינה לך, אני פשוט חושבת שלא רק,הרמוניה

לא בהכרח במילים האלה "בשביל ה'", כי כמו שכתבתי למטה יש גם גויים שחיים ככה והם לא חושבים שהם עושים את זה בשביל ה'. הם חושבים אולי שהם עושים את זה כי זה תפקידם בעולם ובעצם הם לא חושבים רק על עצמם בחיים האלה אלא מקדישים את עצמם למען ערך הטוב. משהו גורם להם לראות את זה כדבר הכי טבעי לאנושות וזה באמת נכון. אז עניין אותי איך מגיעים לנקודת מבט כזאת... שכ"כ יוצאת מעצמי, וכ"כ רואה את הנתינה מעצמי ואת הענווה כדרך לחיים. 

מקווה שהיה מובן...

אז זה בדיוק הענייןהפי

שה' נכנס בכל דבר

כמה שתכנסי אותו יותר .. תעשי דברים יותר מהלב

אוקיי מקבלתהרמוניה

בקיצור: תעבדי על יראת שמיים

לא יודעת כל-כך איך זה נקראהפי

אבל שלא תעשי הפרדה

יש את ההלכות ויש אותי

אלא אני זה חלק מה' ותמיד יש בי את ה'

כן...הרמוניהאחרונה
..אני:))))

התבטלות לה'.

כי התבטלות לה' זה לא רק מתי שנעים וכיף לי אלא תמיד. זה הערך העליון.

ואז כשחיים ככה בצורה כזאת של 'הכל למען ה'' אז כל דבר שעושים אפילו דברים יומיומיים ופשוטים נעשים מצוות.

כמה פשוט וטבעי🙄הרמוניה
לא פשוט להיות יהודי פשוטאני:))))
האמתהרמוניה

נראה לי שאני לא מדברת על משהו רוחני בכלל...

יותר כמו משהו אנושי

טהרה אנושית

שאפילו לגויים יכולה להיות.

מתבטא בצניעות, לב נקי משאיפות עקלקלות.

אני מרגיש שהבנתי שבדיוק לזה התכוונת.פ.א.
אז זה לא בנאדם זה מלאךShandy

כי אדם בהיותו אדם יש לו רצונות ודחפים

יש לו תאוות וכל מני דברים, ברגע שהוא מצליח להשתחרר מהם ולא לתת להם מקום

בכלל הוא הופך לכמעט מלאך שלא אין את הנסיונות האלה

וזאת חתיכת עבודה. זה אפשרי יש גדולים וצדיקים שהגיעו לזה אבל זה התבטלות העצמי

התבטלות האני שלי למען האחר וזה וואוו

אבל אפשר להתחיל משאיפה לענווה שזאת גם מעלה ואחת המדרגות להגיע לשם לרמה הזאת של כמעט מלאך.

ובשביל זה צריך להתחיל להבליג על דברים להנמיך את עצמנו בפני אחרים, לחשוב על האחר קודם ולא עלי

אני חושבת שזאת הדרך להיות אדם טוב וטהור

אם לזה התכוונת

לדעתי ערבבת בין דבריםפ.א.
להתנהג ביושר, בכבוד, בנימוס, הרבה אמפטיה וסימפתיה, בהרבה ואהבת לרעך כמוך, מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך, המון עזרה לזולת, לנזקקים, לחלשים וחסרי היכולות, לתרום לחברה, לסביבה, לקהילה בה את חיה את חייך, להתנדב…

ועדיין כל זה לא אומר להתבטל מול אחרים, לבטל את דעתי מול אחרים, לא להיות אסרטיבי מול מי שמתנהג בחוסר יושר מופגן, מול מי שמנסה לרמות אותי, לנצל אותי, לדרוך עלי כי אני מנומס ורגיש.

יכול להיות... המח שלי לא מתפקד 100% בשעה הזאתShandy
אני באמת מאמינההרמוניה

שה' עשה את האדם ישר...

ונכון גם שיצר לב האדם רע מנעוריו וכו'

אבל עם ענווה- כמו שאת אומרת זה אחרת.

לא צריך להיות בלי יצר הרע כדי להיות נקי וישר וגם לא צריך להיות מלאך. עובדה.

להרבה ילדים יש את הענוה הזאת באופן טבעי. מבוגרים נהיים משהו אחר כבר בד"כ, משהו יותר גס, יותר אגוצנטרי, שמנסה להשתלט על החיים.

באופן אישי אני חושבת שעברתי תהליך כזה של התבגרות ועכשיו אני שואלת את עצמי איך חוזרים לענווה הזאת שהייתה לי באופן טבעי, אבל עכשיו לחזור אליה באופן לא טבעי?

אז מה הסיבה והמניע לענווה כזאת? אני חושבת שזה צריך להיות מניע חזק.. שיהיה יותר חזק מהרצון לעשות לי טוב אישי.

נראה לי מתאים לפורום עבודת ה'...אני הנני כאינני

מ"מ יישר כח על השאלות הללו.. אני נהנה שאת שואלת אותן. אשמח לנסות להביא את דעתי אם יתאפשר לי.

אני מאפשרתאני:))))
אני הנני כאינני

התכוונתי, אם יתאפשר לי טכנית, שיהיה לי זמן ופניות הדעת לעסוק בזה..

אהה חשבתי אתה מחכה לאישוריאני:))))
טעות שלי
נכון התלבטתיהרמוניה

אבל תחשוב על זה, עבודת ה' היא החיים... זה יפה שהתחומים מתערבבים

זאת תהייה שעלתה לי יותר באופן אישי ולא באופן ישיר לעבודת ה' ואני אשמח לשמוע מה יש לכל סוגי האנשים להציע

ואני שמחה שנהנים ולא מתייחסים לזה כפילוסופי מדי(:

אולי אני פשוט אוהב דברים שהם פילוספיים מידיאני הנני כאינני
עבר עריכה על ידי אני הנני כאינני בתאריך כ"ב בחשון תשפ"ד 16:35

מכל מקום - ההפניה הראשונה והמרכזית שעולה לי לראש, שמדברת על הנושא הזה ונותנת הדרכה כיצד להתעלות, היא אל דברי הרב חרל"פ במי-מרום חלק י"ט שער קריאות קודש מאמר ראשון (בחלקו השלישי, מחולק ע"י כוכביות), מהמילים "הא כיצד" (עד סוף אותו החלק. אפשר גם להמשיך, אבל שם זה עיקר הדברים).

ובינינואני:))))
רצית שיגיבו לך

כי שם שומם

הרמוניה

דווקא לא כ"כ חשבתי על זה...

זה תלוי במבנה הנפש שלך. באופן כללי עושים אתחסדי הים

המצווה לשם המצווה ולשם שמים באופן חיובי, ואם מתלוות לזה מחשבות אחרות פשוט לתת להם לצוף, ולפעמים לצחוק על המחשבות.

ה"לשם שמיים"הרמוניה

האמת אני לא ברמה הזאת עדיין...

אני ממש רוצה אבל לא הגעתי

זה לא חייב להיות עמוק על ההתחלה. פשוט הידיעהחסדי הים

הכללית שאני עושה מצווה כי ה' ציווה.

יכולים להיות עוד המון מחשבות שמתלוות, אבל לנסות שיהיה את המחשבה הבסיסית הזאת.

את יכולה להסבירהפי
מה הכוונה שאת עושה כי זה חיצוני? או שלא הבנתי
...הרמוניה

אני עושה כי זה יפה בעיניי. כי זה מידות שאני מעריצה אצל אחרים והייתי רוצה גם להיות כזאת, לא כי באמת בשביל הטוב אלא בשביל שיהיה לי טוב.

..אני:))))

כזה?

אני צריכה להוכיח מישהי על טעות מסויימת. עכשיו אני צריכה לעשות את זה לשם שמיים אבל המחשבה שצפה לי זה היא מעצבנת אותי מגיע לה שתראה שהיא טועה ומה שאתה מציע לעשות ברגע הזה זה לצחוק? מרגיש לי שזה ישמע כך: מוהאהאהע

מרוב שזה מסובך יש אלפי ספרים בנושא...אחו

דעתי שלי:

קודם-כל ידועה גישת תנועת המוסר שעדיף שהכל יהיה מאהבת שכר ומיראת העונש ובלבד שלא נעבור על לא תעשה אחד, וכמאמר ר' יוחנן בן זכאי:

אמרו לו רבינו ברכנו אמר להם יהי רצון ושתהא מורא שמים עליכם כמורא בשר ודם אמרו לו תלמידיו עד כאן אמר להם ולואי תדעו כשאדם עובר עבירה אומר שלא יראני אדם.

לכן בשביל התחלה אני חושב שלא צריך להיבהל מזה יותר מדי. בדורות האחרונים אמנם יראת העונש הפכה למילה גסה אבל נראה לי שזה מסוג הדברים שעליהם נאמר "מזה ומזה אל תנח ידך". תנועת המוסר שמה המון דגש על גיהנם ודברים בסגנון שאמנם מנקודת הסתכלות אחת הם יכולים להחליש ולהכניס לייאוש וגם מה שהם מרדדים את השיח אבל אני חושב שהריאקציה לצד השני שכולם צריכים להיות אוטומטית מקובלים אלוקיים שעושים מאהבה ושמחים בייסורים וראשם בעולמות העליונים ובהיכלות אהבה ויראה ואחרת "זה לא זה", גם היא לא ממש טבעית לענ"ד. זה אידיאל נשגב, גבוה, צריך לשאוף אליו, אבל מה לעשות לא ניתנה תורה למלאכי השרת ואני גם בספק אם זאת הדרכה להמון העם. שאלו פעם את הר' מוצפי שליט"א איך אפשר ללמוד להבין את התפילה וענה שזה לוקח בערך חמישים שנה.

ואיך בכל־זאת?

עם השנים מתהווים לנו "מרכזי ערך", דפוסי חשיבה מסוימים ו"עדשות" שדרכן אנחנו בוחנים את העולם. יש אנשים שמאוד חשוב להם להיראות יפים ושיסתכלו עליהם ויש כאלה שלא פיתחו "מרכז ערך" כזה ומבחינתם ללכת עם שורט וטי-שירט לכל־מקום פשוט כי זה נוח. אני חושב שחלק מהעבודה זה לאתר "מרכזי ערך" כאלה ולשאול האם הם נצרכים? והאם ניתן למדוד את המציאות לפי קנה מידה אחר? הרש"ר הירש באגרות צפון נמנע מלהשיב מיד לסדרת השאלות שהוא מציב בהתחלה ומציע במקום זה להתחיל למדוד את החיים ואת המציאות לפי קנה מידה שונה לחלוטין, ואז לא קשה למה היהדות "מגבילה את החיים" כי אנחנו לא אמורים לבחון אותם דרך העדשה של הנאה חומרית.

דבר שני, מבלי להיכנס עכשיו לעובי הקורה בעניין חסידות, אני לא חושב שגישה של "התבטלות" במובן של ביטול הרצון האנושי והאישיות כאידיאל היא משהו שצריך לשאוף אליו, ועכ"פ לא נראה לי שזאת גישה ברת-קיימא. הרש"ר הירש אומר שאין צורך לבטל את האישיות והרצונות שלנו אלא אדרבה לעבוד את ה' עם אישיות גדולה ואיתנה ורצונות עצומים פשוט שיהיו כל אלה תורניים. אין שום בעיה לרצות שיהיה לנו טוב (אנחנו גם מתפללים שנזכה ונחיה ונראה ונירש טובה וברכה לחיי העולם הבא... ולכאורה אסור לבקש שכר? ואסור בכלל לרצות שום דבר אלא לעשות רצון ה' בלי שום פניות כלל? מכאן שזה יותר מורכב) אם אנחנו באים מתוך הבנה שיש לנו נשמה אלוקית ואנחנו רוצים לגמול איתה חסד ובכך שטוב לנו טוב גם לקב"ה ולעולם כולו.

גם בתורת הרש"ר הדגש הוא פחות על "מה אני צריך לעשות בשביל ה'" (הלא כתוב באיוב: "אם צדקת מה תתן לו או מה מידך יקח?") אלא "מה אני צריך לעשות בתור בן־אדם", כמו שהחתול יודע מה הוא צריך לעשות בתור חתול שזה לאכול עכברים אז גם אנחנו צריכים לדעת מה אנחנו צריכים לעשות בתור בני אדם, וחלק מלהיות בן־אדם זה צניעות שבת תפילה כשרות (בן־אדם במובן התורני ולא במובן המנוכס המודרני) לדעתי אפשר לקבל הרבה מוסר מהתורה שלו בעניין הזה (לכן אפנה לספר אגרות צפון ולפירוש על בראשית א') - אפשר עוד להרחיב בנושא עד אינסוף אבל בינתיים אעצור כאן

תודה...הרמוניה

היה מעניין 

סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

ראוי להערכה.והוא ישמיענו

יש הרבה דברים שכשהם עומדים בפני עצמם אני מעריך מאוד בציבור החרדי.

אך השיטה הכללית מקיימת למעשה תפיסה נוצרית. אני רואה את זה בשמירה על אורח חיים בריא, ביחס לצבא ולמדינה, בזהירות בדרכים, באיכות הסביבה. כל דבר שהוא לא רוחני = לא מעניין. החול הרוח לא הולכים ביחד, יש ביניהם איבה והתנשאות.

אין קדושה, יש רוחניות. וההבדל בידיהם תהומי ומחבר את זה לתרבויות אליליות 

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayabאחרונה

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך