והמסקנה שלי היא שזה לא חד משמעי, וניפחו את זה הרבה יותר ממה שזה..
סינים הם אנטישמים בהחלט, על זה אין ספק.
אבל הם תמיד היו דיקטטורה אנטישמית, זה לא משהו חדש שנולד עכשיו.. גם הכלכלה שלהם היא לא משהו שאני בעדו אידיאולוגית במיוחד......
אבל בסוף מה שמעניין את שיין זה לא ישראל או פלסטין, אלא כמה כסף ייכנס להם לבנק. אז היה נראה להם שדגל פלסטין יעלה את המכירות- הוסיפו דגל פלסטין(בנוסף לדגל ישראל שתמיד היה ועדיין כמדומני)
הורידו את המשלוח חינם(והחזירו) כי משלוחים בזמן מלחמה הם מאוד יקרים, גם נקסט העלו מחירי משלוח..
הקפיאו קמפיין משפיעניות שהיה אמור להתחיל מיד אחרי החגים- ברור, למי היה חשק לקנות בגדים, זה לא כלכלי לעשות קמפיין כזה ואם הם כן היו עושים אותו הם היו גורמים להורדה של מכירות כי איך הם מזלזלים ככה ואיך אפשר להיות כאלה אטומים יאדה יאדה יאדה.
והקטע עם המדבקות על הארגזים התגלה כפייק ובכלל לא קשור אליהם- זה מדבקות שחברת המשלוחים מוסיפה כדי לסמן איזורי משלוח, זה הכל. נשים צילמו גם ארגזים עם סימון סגול, כחול וכו..
בקיצור, קניה בשיין לא הייתה אף פעם אידיאלית, גם לפני המלחמה. כל תעשיית הביגוד ובמיוחד כשהיא לא בפיקוח בסין היא מאוד לא אקולוגית וגם לא ככ סוציאלית.
בשורה התחתונה בעיני אין הבדל מיוחד עכשיו
ומי שכמוני מוצאת רק בשיין בגדים שהם גם צנועים וגם עולים עליה וגם מחמיאים- וואלה אין לי ככ אופציות אחרות..
(תכלס אני קונה שם פעם בכמה חודשים+ ועשיתי קניה לפני החגים אז זה לא שיצא לי לקנות.. אבל עקרונית זו הגישה שלי, ואחותי כן קנתה משלוח ענק..)