קמח כוסמיןאנונימי (פותח)
שלום. לאחרונה החלטנו לעבור לקמח כוסמין, אך אנו לא מוצאים מתכון לחלות טעימות (כמו שיש לנו לקמח מלא)
כמו כן, בתקופה הקרובה אנחנו נמנעים מדבש, אז נשמח אם יש למישהו מתכון לחלות שבת טעימות מקמח כוסמין, וללא דבש.
 
 
אגב, זה קמח מעולה לעוגות ועוגיות.
אני משתמשת בו בדיוק כמו קמח מלאאנונימי (פותח)
תנסו עם אולי טיפה פחות מים, אבל בגדול המתכונים דומים
אני עושה כל מיני מתכונים, אבלכינוי סתמי
את השמן שמה בסוף. אחרי שלשתי הכל, ואחרי ההתפחה- שופכת שמן על הידיים ולשה שוב. אחרי עוד התפחה קצרה אני שמה שמן באותה צורה, או בצלחת לידי ולפני כל לחמניה אני מרטיבה את הידיים עם השמן.
הסיבה שאני עושה ככה היא בגלל שהבצק מהכוסמין יותר דביק. תמיד. לא משנה אם מוסיפים עוד המון קמח- אם אני אמשיך ללשוש זה יצא דביק...
כששמים ככה את השמן, במקום בבצק מלכתחילה- זה נותן טעם מיוחד גם ללחם.
מומלץ ...
יש לך מתכון מסויים לתת לי?אנונימי (פותח)
תודה.
מתכוןכינוי סתמיאחרונה
לכל קג קמח- שמה בהתחלה 2 כפות שמרים יבשים, בין 1 ל-4 כפות סוכר חום (4 עושה את זה ממש מתוק וממש טעים. גם 1 מספיק כדי שיהיה ממש טעים, אבל המתיקות פחות מורגשת), 2 וחצי כוסות מים. אולי 3. משאירה עד שהשמרים קצת תופחים. מוסיפה את הקמח. מערבבת כפית גדושה מלח בתוך הקמח. אם מתחשק מוסיפה ביצה, ואז מערבבת הכל יחד.
לקראת סוף הלישה מנקה את הידיים מהבצק, שופכת שמן על הידיים והבצק. כמות השמן מאוד משתנה. נראה לי פחות מחצי כוס. יותר זה יותר טעים, אבל פחות בריא...
מתפיחה שעתיים. לשה מעט. מתפיחה עוד חצי שעה ומכינה לחמניות.

בגדול: פחות מים- בצק יותר יציב, לחם יותר כבד. יותר מים- בצק דביק ואולי אפילו נוזלי, הלחם תופח לצדדים ולא לגובה- אבל הוא אורירי וטעים יותר (לטעמי כמובן) וקל יותר על הבטן. לפעמים אני שמה אפילו 4כוסות לכל קג, ובלי כל השמן והביצים. במקום בצק יוצאת מין בלילה- אני שופכת עם כף על תבנית, כמה עיגולים שאחרי האפייה הופכים ללחמניות. אפשר גם למרוח ביצה או שמן לפני האפיה.
כשעושים עם הרבה מים לא כדאי להתפיח את ההתפחה האחרונה- שבין הכנת הצורות והסידור על התבנית, לבין האפיה, כי הכל פשוט נמרח, אלא להכניס ישר לתנור

בהצלחה
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך