ביבי שולח חיילים למות ולהפצע בתוך שטח כל כך סבוך שאין שום דרך מבחינה מדעית אובייקטיבית שלא ימותו או ייפצעו שם חיילים.
ואת כל זה הוא יכול למנוע אם פשוט ישטח עם ארטילריה לפחות כמה מאות מטרים לפני הגעת חייל אחד.
ביבי שולח חיילים למות ולהפצע בתוך שטח כל כך סבוך שאין שום דרך מבחינה מדעית אובייקטיבית שלא ימותו או ייפצעו שם חיילים.
ואת כל זה הוא יכול למנוע אם פשוט ישטח עם ארטילריה לפחות כמה מאות מטרים לפני הגעת חייל אחד.
רק אתמול שראיתי את הסרטון ממצלמת הלוחם שנלחם בשני מחבלים בתוך בית
אמרתי לעצמי במצב כזה זה לא שאלה איך מתו חיילים אלא זה נס שלא מתו יותר... מפחיד
המשחק מחשב הזה קורה במציאות? אבל אין חידוש חיים! מה מה מה🙈
והצבא.
מקריבים חיילים קדושים כזבח לזאוס.
אנשים מוסרים עצמם על עם ישראל, למה לכתוב דברים כאלו?
אולי הם טועים קצת מידי פעם, אבל הם כל כולם למען עמ"י פועלים.
ולא 'מכבים', שרק יהודה המכבי/מקבי קיבל את הכינוי, והכינוי הזה 'מכבים' ל'חשמונאים' בצורה כללית השתלשל דרך תרגומים נכריים דרך הנצרות ליהדות.
דבר שני, תלמד היסטוריה בצורה מעמיקה ותבין איך הנהגת הציונות החילונית קשורה בקשר אדוק לתנועת הבונים החופשיים.
דבר שלישי, גם אם אתה לא מסכים לדבר השני, בפועל רובם לא שומרים תורה ומצוות ולא נלחמים בשם ה' למען התורה, המצוות, המקדש וחידוש העבודה והקרבנות, כמו החשמונאים, ולכן אל תדמה ביניהם.
דבר רביעי, זו לא טעות, אלא אג'נדה. הם מעדיפים לשמור על חיי הערבים בעזה מאשר החיילים הקדושים שלנו. זו הסיבה שהם לא מפציצים בניינים ומקומות מהאוויר ומסכנים את החיילים הקדושים שלנו וגורמים בפועל למותם.
דבר חמישי, אם באמת היה אכפת להם מעם ישראל, לא היה נפרץ המלחמה מלכתחילה, והיו מבינים שחמאס זו סכנה עצומה, ולא היו מעבירים להם כסף וכדומה והיו נזהרים מהם. זה כמו אבא ששומר על הילדים שלו בגלל שאכפת לו מהם והוא אוהב אותם, הוא מריח את הסכנה מרחוק ונשמר מכל רע.
דבר שישי, אם באמת היה אכפת להם מעם ישראל, הם לא היו רודפים את היהודים מתנחלי הגבעות ומוציאים נגדם צווים והגבלות תוך כדי מלחמה. במקום לתת להם להרחיב את גבולנו, הם עוצרים אותם בכוח.
דבר שביעי, אם ביבי שתמך בהתנתקות ומי שעדיין בשלטון ובצבא מתקופת גוש קטיף היה אכפת להם מעם ישראל, הם לא היו מגרשים אותם מגוש קטיף בצורה אכזרית.
דבר שמיני (לכבוד חנוכה 8), אם באמת היה אכפת להם מעם ישראל, הם לא היו נכנעים לכל מיני לחצים בין-לאומיים מבחוץ שמגבילים את המלחמה, אלא לוחמים רק למען עם ישראל עצמו והאיניטרסים שלו, במיוחד בשעת סכנה שוב זה כמו אבא שעושה את הכל להגן על משפחתו, בלי להתחשב בלחצים מבחוץ שמגבילים את ההגנה על ילדיו.
בעיקר אכפת להם מהשליטה והכבוד ופחות מעם ישראל.
אני מדבר רק על ממש העומדים בראש ומושכים בחוטים. לא כאלו שהם רק דחלילים שנמשכים, ולא על רוב החיילים הקדושים שלנו שבאמת נלחמים במסירות נפש למען עם ישראל.
אין שום בעיה לקרא בשם מכבי, משמעות הכינוי טובה סה"כ.
הדברים שכתבת לא קשורים, גם אם הדברים נעשים שלא לשם השם, עדיין סוף סוף הם עושים המעשים הגדולים ביותר שאפשר, ולא חסרים מקורות על גדולת המעשים למען עמ"י גם לאפיקורסים חלילה ושאר משומדים "אע"פ ששמו עצמם כנמר הן חשובים לפני ככרוב".
הדבר הרביעי סתם הוצאת שם רע ודבר בליעל, ולא נכון בעליל ואם לא יודעים משהו עדיך לא לכתוב.
לגבי החמישי, יש דברים מורכבים וגדולים, ולפעמים קורים טעויות נוראיות, ב"ה שמתקנים אותם.
לגבי ה 6- וה -7 לא קשורים לפה.
לגבי ה 8 ג"כ, מספיק שארה"ב לא תתן דלק מטוסים, וגמרנו, תוך שבוע גג לא יהיה מספיק דלק. שלא נדבר על עוד דברים.
לא כדאי להאמין לכל מה שומעים בתקשורת ומזה להוציא לעז על אנשים ההכי גדולים שיש, שכל חייהם עוסקים למען עמ"י, גם אם יש להם טעויות בשיטה ובתפיסה.
במיוחד שזה שם שלא הגיע ממקורות חז"ל אלא ממקורות זרים והנצרות.
חשמונאים זה השם במשנה במידות א, ו, בתפילת על הנסים ולכל אורך חז"ל. צריך ללכת בדרכם של חז"ל. לא אחרי מקורות זרים.
כתבתי על ההשוואה לחשמונאים שלא שייכת כלל. גם לשיטתך אתה קורא לאפיקורסים חשמונאים ומשווה ביניהם, כשהחשמונאים נלחמו נגד אפיקורסים ומשומדים.
לפחות אל תשווה.
לגבי הגמרא בקידושין ע ע"א. זה מדבר בכלל לגבי פסול יוחסין כמבואר ברש"י שמתקשר לכל הסוגיא שפסול יוחסין שלא ידועים נטמעים ונטהרים וכרוב זה סמל לקשר האידיאלי כמבואר במהרש"א. לא הבנתי מה הקשר לפה.
אני מכיר את הערת הגרי"ש אלישיב. אבל זו הרחבה מהגמרא, וגם שם הוא מדבר על העמך בבית שני שדווקא היו מוכנים לשמוע לעזרא ונחמיה המנהיגים הצדיקים ולהיטהר, ולא כמו הדיון שלנו שהמנהיגים מטעים את העם.
גם מה שכתבת על הנקודה הרביעית מוכחשת מעצם דבריהם, הם אומרים את זה בעצמם שזה האג'נדה שלהם, לא לפגוע באזרחים הערבים בעזה, ועל ידי זה לסכן חיילים.
לתקן. לך תחיה מהמתים יותר מאלף חיי היהודים קדושים שנהרגו ותרפא אלפים שנפצעו. איך אפשר לתקן דבר כזה. המנהיגים צריכים לעוף מהר.
הנקודה השישית קשורה מאוד, כי הם רודפים יהודים תוך כדי שהם טוענים שהם נלחמים למענם, זו סתירה מהותית.
הנקודה השביעית קשורה מאוד, הם אלו שהכניסו אותנו לכל הבלאגן הזה על ידי גירוש יהודים באכזריות מגוש קטיף.
לגבי הנקודה השמינית. אני לא יודע בדיוק לגבי דלק מטוסים, אולי אני טועה, אבל נדמה לי שזה מבוסס על נפט שבעיקר מגיע לישראל מהקווקז ועוד מקומות באסיה, כך שזה נדמה לי לא קשור לארה"ב. אבל אולי יש לי טעות מציאותית כי אני לא בקיא בענין.
לעצם הענין, אפשר לעמוד על אינטרסים של עם ישראל בכל הכח וגם להחזיק יחסים בין-לאומיים. במיוחד בשעת סכנה מוצאים דרכים להסתדר מבחוץ, אם באמת רוצים אינטרס של עם ישראל.
אולי אתם לא מדברים על אותם אנשים
לפחות אני מקווה שכך...
למקרה שלא אני רק אזכיר (לא אומרת את זה מדעתי פשוט קראתי על זה פעם... את הנבואה הזאת עם פירוש שמסביר את מה שקורה בדור שלנו):
יחזקאל ל"ד:
אברבנאל- "הכוונה הכוללת בנבואה הזאת היא שהודיע השם לנביא שרשעת בני ישראל וחרבנם הכל סבבו מלכיהם הרשעים, והמשילם ברועים הרעים שהם רועים את עצמם באכלם מיטב הצאן ואינם חוששין למרעה הצאן ולתיקונם ולכן יהיו הצאן נפוצים על ההרים כן היו ישראל בסבת מלכיהם הולכים בגולה..."
וַיְהִי דְבַר-יְהוָה, אֵלַי לֵאמֹר.
בֶּן-אָדָם, הִנָּבֵא עַל-רוֹעֵי יִשְׂרָאֵל; הִנָּבֵא וְאָמַרְתָּ אֲלֵיהֶם לָרֹעִים כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה, הוֹי רֹעֵי-יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר הָיוּ רֹעִים אוֹתָם--הֲלוֹא הַצֹּאן, יִרְעוּ הָרֹעִים.
אֶת-הַחֵלֶב תֹּאכֵלוּ וְאֶת-הַצֶּמֶר תִּלְבָּשׁוּ, הַבְּרִיאָה תִּזְבָּחוּ; הַצֹּאן, לֹא תִרְעוּ.
אֶת-הַנַּחְלוֹת לֹא חִזַּקְתֶּם וְאֶת-הַחוֹלָה לֹא-רִפֵּאתֶם, וְלַנִּשְׁבֶּרֶת לֹא חֲבַשְׁתֶּם, וְאֶת-הַנִּדַּחַת לֹא הֲשֵׁבֹתֶם, וְאֶת-הָאֹבֶדֶת לֹא בִקַּשְׁתֶּם; וּבְחָזְקָה רְדִיתֶם אֹתָם, וּבְפָרֶךְ.
וַתְּפוּצֶינָה, מִבְּלִי רֹעֶה; וַתִּהְיֶינָה לְאָכְלָה לְכָל-חַיַּת הַשָּׂדֶה, וַתְּפוּצֶינָה.
שְׁגּוּ צֹאנִי בְּכָל-הֶהָרִים, וְעַל כָּל-גִּבְעָה רָמָה; וְעַל כָּל-פְּנֵי הָאָרֶץ נָפֹצוּ צֹאנִי, וְאֵין דּוֹרֵשׁ וְאֵין מְבַקֵּשׁ.
לָכֵן רֹעִים, שִׁמְעוּ אֶת-דְּבַר יְהוָה.
חַי-אָנִי נְאֻם אֲדֹנָי יְהוִה, אִם-לֹא יַעַן הֱיוֹת-צֹאנִי לָבַז וַתִּהְיֶינָה צֹאנִי לְאָכְלָה לְכָל-חַיַּת הַשָּׂדֶה מֵאֵין רֹעֶה, וְלֹא-דָרְשׁוּ רֹעַי, אֶת-צֹאנִי; וַיִּרְעוּ הָרֹעִים אוֹתָם, וְאֶת-צֹאנִי לֹא רָעוּ.
לָכֵן, הָרֹעִים--שִׁמְעוּ, דְּבַר-יְהוָה.
כֹּה-אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה, הִנְנִי אֶל-הָרֹעִים וְדָרַשְׁתִּי אֶת-צֹאנִי מִיָּדָם וְהִשְׁבַּתִּים מֵרְעוֹת צֹאן, וְלֹא-יִרְעוּ עוֹד הָרֹעִים, אוֹתָם; וְהִצַּלְתִּי צֹאנִי מִפִּיהֶם, וְלֹא-תִהְיֶיןָ לָהֶם לְאָכְלָה. {ס}
כִּי כֹּה אָמַר, אֲדֹנָי יְהוִה: הִנְנִי-אָנִי, וְדָרַשְׁתִּי אֶת-צֹאנִי וּבִקַּרְתִּים.
כְּבַקָּרַת רֹעֶה עֶדְרוֹ בְּיוֹם-הֱיוֹתוֹ בְתוֹךְ-צֹאנוֹ, נִפְרָשׁוֹת--כֵּן, אֲבַקֵּר אֶת-צֹאנִי; וְהִצַּלְתִּי אֶתְהֶם, מִכָּל-הַמְּקוֹמֹת אֲשֶׁר נָפֹצוּ שָׁם, בְּיוֹם עָנָן, וַעֲרָפֶל.
וְהוֹצֵאתִים מִן-הָעַמִּים, וְקִבַּצְתִּים מִן-הָאֲרָצוֹת, וַהֲבִיאוֹתִים, אֶל-אַדְמָתָם; וּרְעִיתִים, אֶל-הָרֵי יִשְׂרָאֵל, בָּאֲפִיקִים, וּבְכֹל מוֹשְׁבֵי הָאָרֶץ.
בְּמִרְעֶה-טּוֹב אֶרְעֶה אֹתָם, וּבְהָרֵי מְרוֹם-יִשְׂרָאֵל יִהְיֶה נְוֵהֶם; שָׁם תִּרְבַּצְנָה בְּנָוֶה טּוֹב, וּמִרְעֶה שָׁמֵן תִּרְעֶינָה אֶל-הָרֵי יִשְׂרָאֵל.
אֲנִי אֶרְעֶה צֹאנִי וַאֲנִי אַרְבִּיצֵם, נְאֻם אֲדֹנָי יְהוִה.
אֶת-הָאֹבֶדֶת אֲבַקֵּשׁ, וְאֶת-הַנִּדַּחַת אָשִׁיב, וְלַנִּשְׁבֶּרֶת אֶחֱבֹשׁ, וְאֶת-הַחוֹלָה אֲחַזֵּק; וְאֶת-הַשְּׁמֵנָה וְאֶת-הַחֲזָקָה אַשְׁמִיד, אֶרְעֶנָּה בְמִשְׁפָּט.
וְאַתֵּנָה צֹאנִי, כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה: הִנְנִי שֹׁפֵט בֵּין-שֶׂה לָשֶׂה, לָאֵילִים וְלָעַתּוּדִים.
הַמְעַט מִכֶּם, הַמִּרְעֶה הַטּוֹב תִּרְעוּ, וְיֶתֶר מִרְעֵיכֶם, תִּרְמְסוּ בְּרַגְלֵיכֶם; וּמִשְׁקַע-מַיִם תִּשְׁתּוּ--וְאֵת הַנּוֹתָרִים, בְּרַגְלֵיכֶם תִּרְפֹּשׂוּן.
וְצֹאנִי--מִרְמַס רַגְלֵיכֶם תִּרְעֶינָה, וּמִרְפַּשׂ רַגְלֵיכֶם תִּשְׁתֶּינָה. {פ}
לָכֵן, כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה--אֲלֵיהֶם: הִנְנִי-אָנִי--וְשָׁפַטְתִּי בֵּין-שֶׂה בִרְיָה, וּבֵין שֶׂה רָזָה.
יַעַן, בְּצַד וּבְכָתֵף תֶּהְדֹּפוּ, וּבְקַרְנֵיכֶם תְּנַגְּחוּ, כָּל-הַנַּחְלוֹת--עַד אֲשֶׁר הֲפִיצוֹתֶם אוֹתָנָה, אֶל-הַחוּצָה.
וְהוֹשַׁעְתִּי לְצֹאנִי, וְלֹא-תִהְיֶינָה עוֹד לָבַז; וְשָׁפַטְתִּי, בֵּין שֶׂה לָשֶׂה.
וַהֲקִמֹתִי עֲלֵיהֶם רֹעֶה אֶחָד, וְרָעָה אֶתְהֶן--אֵת, עַבְדִּי דָוִיד; הוּא יִרְעֶה אֹתָם, וְהוּא-יִהְיֶה לָהֶן לְרֹעֶה.
וַאֲנִי יְהוָה, אֶהְיֶה לָהֶם לֵאלֹהִים, וְעַבְדִּי דָוִד, נָשִׂיא בְתוֹכָם: אֲנִי יְהוָה, דִּבַּרְתִּי.
וְכָרַתִּי לָהֶם בְּרִית שָׁלוֹם, וְהִשְׁבַּתִּי חַיָּה-רָעָה מִן-הָאָרֶץ; וְיָשְׁבוּ בַמִּדְבָּר לָבֶטַח, וְיָשְׁנוּ בַּיְּעָרִים.
וְנָתַתִּי אוֹתָם וּסְבִיבוֹת גִּבְעָתִי, בְּרָכָה; וְהוֹרַדְתִּי הַגֶּשֶׁם בְּעִתּוֹ, גִּשְׁמֵי בְרָכָה יִהְיוּ.
וְנָתַן עֵץ הַשָּׂדֶה אֶת-פִּרְיוֹ, וְהָאָרֶץ תִּתֵּן יְבוּלָהּ, וְהָיוּ עַל-אַדְמָתָם, לָבֶטַח; וְיָדְעוּ כִּי-אֲנִי יְהוָה, בְּשִׁבְרִי אֶת-מֹטוֹת עֻלָּם, וְהִצַּלְתִּים, מִיַּד הָעֹבְדִים בָּהֶם.
וְלֹא-יִהְיוּ עוֹד בַּז לַגּוֹיִם, וְחַיַּת הָאָרֶץ לֹא תֹאכְלֵם; וְיָשְׁבוּ לָבֶטַח, וְאֵין מַחֲרִיד.
וַהֲקִמֹתִי לָהֶם מַטָּע, לְשֵׁם; וְלֹא-יִהְיוּ עוֹד אֲסֻפֵי רָעָב, בָּאָרֶץ, וְלֹא-יִשְׂאוּ עוֹד, כְּלִמַּת הַגּוֹיִם.
וְיָדְעוּ, כִּי אֲנִי יְהוָה אֱלֹהֵיהֶם--אִתָּם; וְהֵמָּה, עַמִּי בֵּית יִשְׂרָאֵל--נְאֻם, אֲדֹנָי יְהוִה.
וְאַתֵּן צֹאנִי צֹאן מַרְעִיתִי, אָדָם אַתֶּם: אֲנִי, אֱלֹהֵיכֶם--נְאֻם, אֲדֹנָי יְהוִה. {פ}
כשגם לומדים את זה וגם רואים את המציאות.... יש גבול דק בין להלחם באנשים לבין להלחם בדעות שלהם. וקשה ללכת על החבל הזה בלי להתבלבל לשני הכיוונים.
בהתחלה חשבתי שת מתכוונת לאברבנאל שמדבר בגנות החשמונאים, והבגדים הצואים שראה זכריה זה בגדי המלכות לכהנים.
ומה שדיברנו לא קשור בין להלחם בדעות או באנשים. פשוט האנשים שמנהיגים המדינה, רובם הגדול אנשים שעושים הכל למען עם ישראל, משקיעים רבות ואף אדם מהשורה לא מתקרב אליהם בזה. ולמרות שהם עושים אולי דברים לא משהו, ולפעמים דרכם לא נכונה, מ"מ תמיד כוונתם למען עמ"י.
ולדעתי גם רובם הגדול של החיילים ככה, לא שומרים תורה ומצוות, ויכולים להאמין בשיטות לא נכונות מול האוייב או מצד א"י. אבל הם יעשות ועושים למען עמ"י.
"ולמרות שהם עושים אולי דברים לא משהו, ולפעמים דרכם לא נכונה".... וואי וואי... איך אפשר להשתמש במילים העדינות האלה כיחס להרס העצום שהם גורמים?! זה כל כך מקטין מהזעזוע מהמעשים שלהם! אנחנו צריכים להלחם במה שהם עושים ובנחישות. כוונתם למען עמ"י? לא בטוח, וגם אם כן זה לא משנה בפועל. גם אם תגיד שהם רוצים שמדינת ישראל תהיה מדינה ככל העמים ולא מדינה יהודית כי הם חושבים שזה הכי טוב למדינה, הם טועים והורסים...!! ואם הם באמת היו אנשים טובים הם לפחות היו מקשיבים ולא כופים בכוח את דעתם על כל העם. אבל עצם השימוש שלהם בכוח הזרוע מחייב אותנו לפעול באותו כוח.
כוונות או לא כוונות צריך להתקומם נגד פועלם ולהשתדל לא נגדם באופן אישי. אם אנחנו נמשיך להגיד "הם אנשים טובים סך הכל" זה ישתיק לנו את תמצפון ופשוט נמסור את המדינה לאויבנו על מגש של כסף. איך אי אפשר לראות את הניגוד החמור בין העם לבין ההנהגה? העם שפוי ברובו ורוצה לעשות את הדבר הנכון והמנהיגים רוצים את הרס המדינה היהודית. הם בסדר רק עם כל דבר שלא קשור ליהדות. על זה המלחמה. הרבה רבנים אומרים שהם ערב רב. וגם המקור שהבאתי פשוט להבין. ההסבר היחיד הוא שאתה לא מדבר על אותם אנשים. אל תכליל את החיילים ואת רוב העם עם מנהיגי תנועות שמאלניות שהם ערלי לב, מעוותי משפט ושופכי דמים.
אבל זה לא נכון כלל!
רובם אנשים שסיכנו עצמם לעם ישראל מאות פעמים, וכל הזמן מנסים לעשות הכל לטובת עמ"י. וזה הכי חשוב להם.
תדברי איתם ותראי. אני חייתי עם מלא אנשים כאלו ורואה יום יום, דברים שאת לא תעשי מסתמא כל חייך, הם כבר עשו מאות פעמים.
הם אנשים גדולים מאוד. נכון שיש להם הרבה חסרונות ברמה האישית (ועקורנית בגדר מורידין ולא מעלין), וכמו הרצל למשל שהיה לו בפן האישי הרבה חסרונות, וכמו בר כוכבא שהיה אנטי החכמים אבל מסר הנפש לעמ"י. ויש עוד כמה דוגמאות.
שופטי בגץ?
הקרן החדשה?
לא! החסרונות שלהם הם לא ברמה האישית בכלל. החסרונות שלהם ברמה הלאומית שורפים אותנו מבפנים!!!
גם מנהיגי ארגון האחים לנשק ומנהיגי "כח קפלן".
שים לב שלא מדובר על כל התומכים בארגון הזה שעליהם באמת אפשר להגיד תינוקות שנשבו (מעניין מי שבה אותם) אלא על המנהיגים שלו.
מסיתים ומדיחים, זורעים פירוד ורוע במכוון... וכל הדברים שחסדי כתב כל מילה.
לא מכיר את 2 הארגונים שאמרת (כאילו לא מכיר אישית).
אמנם, דיברו פה תחילה על ראש ממשלתינו ואז על שאר אנשי הממשלה או על ראשי הצבא וכדומה.
הוא כתב אלה שמושכים בחוטים...
אגב אם אתה מעוניין מומלץ להכנס לקבוצת וואטסאפ של אודי בן חמו... מאוד עושה סדר
הנה-
מה זה פוסטמודרניזם ומה הקשר לרפורמה המשפטית ?
מהי ״פוליטיקת זהויות״ או נק׳ א- מגדרית ? מה זה פרוגרס? מה ההבדל בין מין למגדר ? ומדוע הפמיניזם כבר מזמן לא מעוניין בשוויון אלא בשינוי חברתי רדיקלי ?
איך הנדסת תודעה פועלת ומהם כלי העבודה במלחמת התרבות הזו ? בקיצור, ידע זה כוח.
אגב, במלחמה עוסקים אך ורק בהרמת הרוח !
אז אם מעניינת אותך קבוצה סגורה ל״מיטיבי לכת״ שמנסה לחשוף את מאחורי הקלעים התרבותי, אתה מוזמן!
סוללים דרך - מתחילים מההתחלה..
ובאיזה שהוא מקום החטא של החשמונאים חמור משל אלו.
כי החטא של החשמונאים היה חטא ציבורי, שלקחו המלוכה משבט יהודה, וגם שכהן אסור להיות מלך. ואילו פה בעיקר החטאים הם אישיים (ולא עשו משהו במכוון נגד עמ"י חלילה).
וזה דומה למש"כ העץ יוסף, שלמרות שהחטא של דוד בבת שבע חמור מחטאו של שאול מלך שסה"כ ריחם על תינוק עמלקי. מ"מ החטא של שאול חטא לאומי, ולכן מראה שלא מתאים להנהגה, ואילו החטא של דוד באשת האיש חטא פרטי..
יש עוד מקורות לחילוקים אלו, אם יעניין.
שלא קשור.
אנחנו חוגגים את חנוכה על מלחמת החשמונאים שהייתה מלחמת גבורה וצודקת. מי שהתנגד להם זה היה המתיוונים.
אני התכוונתי להשוות בשרשור זה ואחר בין שתי המלחמות.
זה ברור שאחרי זה היה קלקול בין אם מקבלים את הדעות שנטילת המלוכה הייתה בעייתית או שאחרי זה נהפכו לצדוקים.
על כל פנים אין חולק שמלחמתם הייתה צודקת, ואין שום קשר לאנשים שהיום לוחמים את המלחמה.
זה לא נכון כלל.
עושים המקסימום שלא נמות, מאוד משתדלים, ויש דברים שצריך שיבואו ויכנסו בפנים. וגם זה לא פתרון לגמור כל התחמושת הטילים על עזה, כשיש לנו אויבים גדולים בהרבה יותר מסביבנו.
סרטון (אחד מיני הרבה מאד מאד) שמראה עד כמה המחבלים קרובים לצה"ל, והכל בגלל שלא משטחים לפני שמכניסים חיילים.
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
מחבבת שגרה
היא לא חייבת להיות משעממת
בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה
שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי
לא שזכרתי את זה
אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.
כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.
1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?
2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?
3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?
ואגיד גם למה אני שואלת.
פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.
זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.
הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…
כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.
ואף לעתים נוגד.
ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.
ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.
אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.
הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך
אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות, ידידי.....רחמנות. באמת.
חבל.
לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.
חודש טוב לכולם!
בעבר הייתי עונה בוודאי
היום אני מסתכלת אחרת
קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם
וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים
זה מצד אחד
מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..
כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.
כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח
לא שמישהו שאל אותי קודם
אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר
אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.
זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.
הגדרה טובה
כשההתנגדות יורדת
גם הציפייה יותר מותאמת
קושי צפוי הוא יותר קל
איך את מגדירה את זה?
זה קושי שחוזר על עצמו
אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים
ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם
אם זה קושי חדש
זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר
אי אז בגיל 30 וקצת.
זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.
זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone
יש כאלה שהייתי מוותרת
ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם
עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…
כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.
כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד.
לכתחילא כן
כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי
הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)
בדיעבד חלקם לא
כיון שזה חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי
והביא אותי למי שאני כיום
על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)
הייתי מוותרת
בבחינת "לא הם ולא שכרם"
אבל
בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה
ובזכותם אני מי שאני
אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.
ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-
בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].
בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.
אני? לכתחילה? הייתי מוותר.
אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!
אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.
אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים, מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח
(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול
ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,
וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן
ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂
אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים
משתעממים מספרים סיפורים
זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו
לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?
הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?
אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים?
אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.
- הנני כאינני
- הים נסוג
תשאל את משה
כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.
מבולבלת מאדדדדהתכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).
נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...
אני הנני כאינני - הכל בסדר איתו.
העיקר שהכל בסדר