למהרועישםטוב

למה הקו הרשמי של מדינת ישראל וצה"ל (כך שמעתי בכמה ראיונות וכו' מול העולם) זה שיש את חמאס ויש את העזתים,

וכאילו גם העזתים לא רוצים את חמאס והם מסכנים שהם השתלטו עליהם.

גם אם לא רוצים להגיד את האמת המלאה ש90 ומשהו אחוז מהעזתים סוג של טרוריסטים בעצמם כי בטח קשה לאנשים

להכיל שמעל מיליון אנשים טרוריסטים, לפחות שיגידו אמת חלקית שהם בחרו בחמאס בבחירות דמוקרטיות, שהם תומכים

בהם וכן הלאה. אבל למה להציג את זה בצורה שהיא שקר מוחלט - שזה 2 קבוצות נפרדות והעזתים כביכול הם בסדר?

מצווה לחרטט את אומות העולם.אחו
פשטפשוט אני..

ישראל חייבת להבהיר לעולם שהיא נאבקת בארגון טרור ובמי שמשתייך אליו בפועל, ולא נאבקת באוכלוסייה אזרחית של 2 מיליון איש.

להגיד "אבל הם בחרו בחמאס" זה לא רלוונטי. אף אחד לא העמיד לדין אזרחים גרמנים בעוון הצבעה למפלגה הנאצית, והעובדה שתושבי עזה בחרו את חמאס לא צריכה לגזור את דינם למוות.

ביום שארצות הברית למשל תחשוב שישראל עושה מאמצים להילחם בכל העזתים, לא רק שהסיוע ייגמר אלא הוא אף יופנה חלילה נגדנו.

להפךהסטורי

בגלל שישראל ממשיכה לשתף פעולה עם השקר, כביכול יש חמאס ויש עזה, היא נאלצת להילחם עם ידיים קשורות.

לפי כל דין בין לאומי, עזה כולה אמורה להיות מוגדרת 'יעד צבאי' וממילא, כל מי שלא נכנע שם הוא אויב. זה לא רק שבבחירות דמוקרטיות, הם העלו את החמאס לשלטון. חיילים רבים מעידים, שבכל בית מצאו נשק בין המיטות, בחדר הילדים. פתחים של פירים בתוך בתי ספר ובתוך בתי חולים.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.inn.co.il/news/619781&ved=2ahUKEwjFu9XQ7ZSEAxXlbGwGHWrcAnkQFnoECAgQAQ&usg=AOvVaw0EePpSCOUeb7UAuGu6ruiv

לא מצאתי ולו סתירה אחת למה שכתבתיפשוט אני..

עזה היא כולה יעד צבאי?

מילא.

פיר בבית ספר הופך את בית הספר למטרה לגיטימית?

ברור שכן, צה''ל טוען את זה, המדינה טוענת את זה, לא ראיתי מישהו שמתווכח על זה. אבל מה הקשר לדיון?

מותר לירות בכוונה בקשישה בת 90?

לא.

מותר להכניס תינוק בין הכוונות?

לא.

אני כמובן לא מדבר על מצב שבו מחבל מסתתר מאחוריהם וכיוצ''ב.

מה זה אומר?

שלא כולם חמאס, לא את כולם ישראל רוצה להרוג.

עזה כולה חמאסהסטורי

לא פעם אזרחים שמסתובבים לא חמושים, התגלו כמרגלים לגלות את כחות צה"ל או למשוך אותם למארבים. כולנו זוכרים את התמונה של הזקן על הקביים, שהגיע לבזוז בישובי העוטף.

העובדה שמדינת ישראל מסכימה לבידול בין הציבור לבין הכוחות החמושים של אותו ציבור וההנהגה שהוא העלה בבחירות דמוקרטיות - הזויה ומזמינה דרישות בין-לאומיות, לרחם על האכזרים.

לא אמרתי להעמיד שורה של זקנות בנות תשעים לקיר מול כיתת יורים. אבל כן, הסיוע ההזוי באוכל, תרופות ודלק לאוייב, הוא הסיבה היחידה שחמאס עדיין מסוגל להלחם. מעולם מדינה לא העבירה סיוע לאויב שלה תוך כדי לחימה.

במלחמת יום כיפור, היה על גולדה לחץ בן לאומי מטורף, לאפשר העברת מזון לארמיה השלישית. היא הסכימה (אחרי הפסקת האש!) רק בתנאי שיבוצעו חילופי שבויים וכך הוחזרו לא רק שבויי מלחמת יוה"כ, אלא גם הטייסים השבויים ממלחמת ההתשה, שלפני כן סדאת נשבע שימותו בשבי.

הבעיה שלנוכמו🐌תמס

שאין לנו מספיק תחמושת.

ככה נהיינו תלויים בדרישות של האמריקאים.

סגירת תע"ש הביאה אותנו לתלות

הבעיה שלנו זה גנץאיתן גיל

השמיד את הסייבר.

פירק את חיל היבשה.

טינף את הפוליטיקה.

36 מנדטים בסקרים.

הפכנו למדינה וואסלית של האמריקאים, וזה לא ישתנה בזמן הקרוב.

אני ואפסי עוד.

"אף אחד לא העמיד לדין אזרחים גרמנים"ריבוזום

אבל כן הפציצו אותם בדרזדן ובהמבורג וערים נוספות בלי הרבה סנטימנטים.

יש הבדל גדולפשוט אני..

בין להגיד שבמלחמה כמו מלחמה יש הרוגים,

וצה''ל צריך לפוצץ פירים ולפתוח צירים ולמחוק בתים שקרובים לגבול וכו' ולכן יש ערבים זקנים או תינוקות שנהרגים,

לבין להגדיר מראש שאותם זקנים או תינוקות הם הם המטרה שלשמה המטוס הפציץ את אותו הבית וכו'.

נכון, למרותריבוזום
שבהפצצות של בריטניה זה לא בדיוק היה המצב. הם לא כיוונו רק להרוס מפעלים וכו', היתה להם מטרה ברורה להחליש את המורל הגרמני כדי להביא את גרמניה לכניעה על ידי לחץ מבפנים.

אכן יש ביקורת על זה, ומה בדיוק דעתי אני לא בטוחה. בכל מקרה האחריות על גורל האזרחים הגרמנים התמימים והטרגדיות שהיו שם היא לאין ערוך יותר על ראש היטלר מעל ראש ארתור האריס שרצה לסיים את המלחמה מהר ככל האפשר.

ואני כמובן לא חושבת שצריכה להיות לנו מטרה להרוג זקנים ותינוקות, והמלחמה גורמת טרגדיות ודברים איומים. אבל השאלה היא עד כמה אנחנו חושבים על האוכלוסיה האזרחית ועד כמה זה מסכן את חיילינו או אף מעכב את המטרות שלנו. והרושם והעדויות הן שזה יותר מדי, וזה מכעיס. כי כל הטרגדיות שעלולות לקרות הן לא האחריות שלנו, אלא של חמאס בלבד. וזו הסיבה שהגבתי לצד הזה.

אני לא נכנס לשאלת המידתיותפשוט אני..
כלומר מה צריכה להיות התועלת ששווה בשבילה להרוג חפים מפשע.

אני מדבר על העיקרון - לא כל העזתים הם מטרות, וזה דבר פשוט שישראל מודעת אליו ולכן זה גם המסר שהיא מעבירה.

בדרזן או בהירושמיה, לא 'הפציצו פירים'הסטורי
הפציצו את האויב, על עריו, נשיו, זקניו וילדיו, עד שהוא נכנע ללא תנאי. זאת היתה תכנית העבודה הרשמית, מהרגע שהצליחו ליצור גשר לאירופה. (ועידת קזבלנקה תש"ג)
שוב, לא כי חשבו שהם פושעיםפשוט אני..

אלא מתוך מטרה לסיים את המלחמה, בתקופה שבה דיני המלחמה עוד לא בדיוק היו בשלים.

לא סתם לא כתבתי קודם ''לא הרגו אזרחים גרמנים'' אלא כתבתי שלא העמידו אותם למשפט.

דרזדן והירושימה הושמדו לפני אמנת ז'נבה הראשונהאיתן גיל

ב- 1949

אין להביא ראיה משם.

מצד שני היא מחייבת בין מדינות לוחמות זו בזו, ולא מול ארגוני טרור. נזכיר שהטיעון הזה עלה בהאג, ולא זכה לקשב.

אנחנו לא עוסקים במשפט פלילי, לכן השאלה אינההסטורי

מי כן או לא 'פושעים'. השאלה היא מי כן או לא אויב!

תושבי עזה מקטנם ועד גדולם הם אויב, אויב שרוצה לסיים את מה שהיטלר לא הספיק.

המטרה בהפצצות לא היתה 'לסיים את המלחמה'. בוודאי שתי פצצות האטום על יפן היו כשכבר היה ברור שהמלחמה תסתיים ובניצחון של בנות הברית (הפצצות על יפן, היו כשגרמניה ואטליה כבר נכנעו, כל הקשב הצבאי היה שם). גורמים יפניים כבר דיברו על איזה סידור של סיום המלחמה.

המטרה היתה שהאוייב יכנע ללא תנאי. כשנלחמים ברוע צרוף - חייבים להשמיד אותו לחלוטין.

לפי הידוע לי הדוגמה על יפן מוטעיתפשוט אני..

בכל אי קטנטן שבו חיילים אמריקאים נלחמו ביפנים, הם גילו שהיפנים לא מוכנים להיכנע גם כשהמצב אבוד מבחינתם, אלא הם נלחמים עד טיפת הדם האחרונה. זה גרם כמובן לאבידות גדולות אצל שני הצדדים.

האמריקאים הבינו שפלישה ליפן תוביל להרג של המוני חיילים אמריקאים, שיצטרכו להילחם נגד עַם שפשוט לא יודע מה זה להיכנע.

זאת הסיבה שהם בחרו להפציץ את יפן, כלומר ממש לא היה להם ברור שהמלחמה תסתיים בניצחון שלהם ולא היה להם ברור כמה חיילים ימותו בשביל הניצחון הזה.

נ.ב.

הכניעה של גרמניה לא קשורה ליפן, יפן נלחמה בשביל האינטרסים של יפן ולא בשביל האינטרסים של גרמניה.

הידע שלי נובע בעיקר מכמה עשרות שעות האזנה ליובל מלחי בהסכת שלו על מלחמת העולם השנייה, ואלה הדברים שהוא אמר שם.

ויקיפדיה מסכימה איתיפשוט אני..

למרות מצבם הנואש באביב 1945, רוח הלחימה של היפנים לא נשברה. בקרבות על האי איוו ג'ימה ועל האי אוקינאווה, ספגו הכוחות האמריקאים אבדות כבדות כאשר הכוחות היפנים, למרות נחיתותם המספרית הניכרת, סירבו להיכנע ונלחמו עד נפילתו של החייל האחרון. בתקופה זו החלו היפנים לעשות שימוש נרחב גם בטקטיקת הקמיקזה[ד] שגרמה לאבדות כבדות בקרב כוחות הצי האמריקאי.

ערב הטלת פצצת האטום, העריך המודיעין האמריקאי כי לרשות היפנים עומדים עדיין אלפי מטוסים (רובם מדגמים מיושנים), שניתן להסב בקלות יחסית לתקיפות קמיקזה. בנוסף לכך, עמדו לרשות היפנים כשני מיליון חיילים שהיו מוצבים באיים הראשיים של יפן, ושהיו צפויים להפגין נחישות דומה לנחישות שגילו החיילים שלחמו באיוו ג'ימה ובאוקינאווה.

במסגרת התוכנית היפנית להתגוננות מול פלישה אמריקאית לאיי יפן, מבצע קטסו-גו (מבצע החלטה), הקימו היפנים מיליציה אזרחית חמושה, שכללה כ-28 מיליון איש, ונועדה לסייע לכוחות הצבא הסדירים בהגנה על החופים.[17]

טרומן ואנשי ממשלו שאפו לסיים את המלחמה במהירות האפשרית בכמות אבדות מינימלית לכוחות ארצות הברית, ושקלו דרכי פעולה שונות על מנת להשיג מטרה זו. הלחץ על ממשלו של טרומן לסיים את המלחמה במהירות האפשרית גבר לאחר ניצחונן של בעלות הברית על גרמניה הנאצית בזירה האירופית. הניצחון באירופה הביא ללחץ גדול בדעת הקהל של הציבור האמריקאי להביא לסיום מהיר של המלחמה נגד יפן על מנת להחזיר הביתה גם את החיילים שלחמו בזירת האוקיינוס השקט.[15] לפני הניסוי המוצלח בפצצת האטום, האמינו מרבית אנשי הממשל האמריקאי כי לא יהיה מנוס מפלישה לאיים הראשיים של יפן.

עד כאן.

במילים אחרות:

אף אחד לא חשב שכניעת גרמניה תגרום ליפן להיכנע, אלא בדיוק כמו שכתבתי האמריקאים חששו מהתרבות היפנית שלא מכירה בכניעה.

לא יודע מה אתה מצאת בוויקיפדיה, אני מצאתי את זההסטורי

בערך על כניעת האימפריה היפנית

"במסגרת הצהרת פוטסדאם שפורסמה ב-26 ביולי 1945, דרשו ארצות הברית, בריטניה והרפובליקה הסינית מיפן להיכנע ללא תנאי, ואיימו עליה ב"הרס מהיר ומוחלט" אם היא תסרב. יפן דחתה את תנאי הצהרת פוטסדאם, אך החל מאביב 1945 ניהלה ההנהגה היפנית מגעים חשאיים עם ברית המועצות הנייטרלית, בניסיון לשכנע אותה לשמש כמתווכת בינה לבין בעלות הברית. תקוותם של היפנים הייתה כי תיווך סובייטי יאפשר להם להגיע להסכם נוח עם בעלות הברית. אולם מאמצי היפנים היו לשווא. ללא ידיעתם, במקביל למגעים שניהלה ברית המועצות איתם, נערך הצבא הסובייטי לתקוף את יפן, ולהפר בכך את הסכם הנייטרליות הסובייטי-יפני שנחתם ב-1941."

הוויכוח, כמו שלמדתי מכמה הסטוריונים שאיני זוכר את שמם, היה בין 'כניעה ללא תנאי', ל'תנאי כניעה נוחים'.

אם קוראים היטבפשוט אני..

אז האמריקאים כלל לא ידעו שהיפנים רוצים לפתוח במשא ומתן עם ברית המועצות, לכן לא יכול להיות שהם הטילו את הפצצות ''למרות שהיה משא ומתן'' שהרי הם כלל לא ידעו על זה.

מבחינתם, כמו שכתבתי קודם, היפנים נלחמים עד טיפת הדם האחרונה ולא יודעים להיכנע.

ולעצם הענייןפשוט אני..

ברור שכל תושבי עזה הם אויב.

אבל גם אתה מודה שלא נעמיד כיתת יורים מול תינוקות וקשישים, כלומר יש אויב ויש אויב.

לזה בדיוק ישראל מתכוונת באומרה שהיא נלחמת בחמאס ולא באזרחים.

תנוח דעתך, לפי עשרות אלפי ההרוגים הפלסטינים, אף אחד כאן בצמרת לא מרחם על אזרחים והם בהחלט נהרגים בהמוניהם כאשר זה משרת את מטרות המלחמה.

כל ההבדל הוא שההרג שלהם לכשעצמו אינו מטרה, בניגוד להרג של מחבלים.

לצערי - לא לזה ישראל מתכוונתהסטורי
ישראל התגאתה שביטלה תקיפות נגד יעדים קריטיים, כי שהו בסביבה 'בלתי מעורבים'. ישראל מזרימה לרצועה היום דלק, כביכול בשביל ה'בלתי מעורבים', כשכולם יודעים שבזכות הדלק הזה, מערכת האוורור של המנהרות פועלת. אחרת כל המחבלים היו נכנעים או מתים.
ובכןפשוט אני..

א. ברוך ה' המקרים האלה מעטים, בוודאי ביחס לעבר

ב. אף אחד כאן לא רוצה להעביר דלק, אבל זה תנאי שקיבלנו מהדוד סם בשביל שנקבל מהם כסף, נשק ותמיכה.

כלומר זה לא מועבר מתוך רחמים או רצון לסייע לעזתים.

אפשר להתווכח ולהגיד שאנחנו יכולים להסתדר בלי האמריקאים, או שצריך להשקיע יותר מאמצים בלשכנע אותם שזה הזוי לתת דלק למי שמשתמש בו נגדנו, אבל בין כך ובין כך כאמור הדלק לא מועבר מתוך מחשבה שהעזתים מסכנים וכו'.

אנחנו לא יכולים לעמוד מול אחרים, על מה שאיננו טוענהסטורי
טוענים בעצמינו.

אם מדינת ישראל היתה מכריזה בשמחת תורה - "עזה, בנעריה ובזקניה (עם קביים!), בבניה ובבנותיה הכריזה עלינו מלחמה. זה מה שהיא ביקשה - זה מה שהיא תקבל!", העולם, שבתוך ההלם תמך בנו, היה מקבל גם הפצצות בלתי מובחנות עד כניעת החמאס.

כשהגורמים הרשמיים של מדינת ישראל בעצמם מתעקשים להחזיק בקונספציה, כאילו יש חמאס ויש 'תושבים בלתי מעורבים' בעזה, אי אפשר לצפות מהעולם למשהו אחר.

יש סיכוי סביר שלא היינו מקבלים לגטימציהנפשי תערוג

רוב העם היה שמח שעזה היתה מושמדת עד היסוד.

אבל זה היה כנראה משליך על ישראל מחיר כלכלי-מדיני שלא בטוח שאנחנו כמדינה קטנה היינו מצליחים להתמודד עם זה.

וגם אם היינו מצליחים להתמודד.

הכלכלה לא היתה אותו הדבר מה שבעוד כמה שנים היה גורם לכך  שלא היינו מצליחים להחזיק צבא בגדולו ואיכותו כמו כרגע = סיכוי סביר שאוייבנו היו מצליחים לפגוע בנו קשה יותר.

חצי מדינה לא רוצה להשמיד את עזהאיתן גיל

הסדק בין שמאל לימין בישראל הולך ומתרחב, ולתוך המרווח הזה נכנס הממשל האמריקאי ומרחיב אותו עוד יותר.

בניגוד לאויבנו שמגייסים תחמושת מכל מקום, אנחנו תלויים אבסולוטית באמריקה, גם מדינית, גם כלכלית, וגם צבאית. זה האירוע.

במלחמה בין ארמניה לאזרבייג'ן אף אחד לא התעניין, ולא הביא אותה לא להאג ולא למועצת הבטחון.

ואנחנו עם לבדד ישכון לכל דבר ולכל עניין, ואין לנו זכות וטו במועצת הבטחון.

ואחרי כל זה אם מישהו חושב שיש לנו כלים לאיים ולשחק אותה מוישה גרויס, אז התשובה היא- לא.

לענ"ד, היינו מצליחים להתמודדהסטורי
הבעיה שההנהגה (כמעט כולה) עדיין תקועה באתמול.

בניגוד למה שרבין טען כבר כשהצדיק את איוולת אוסלו, ש'היום אין ציבור אידיאליסטי כמו במלחמת השחרור', מסתבר שכשרק קוראים לציבור - הוא מגיע בהמוניו ומוכן בהחלט לדם, יזע, ודמעות בשביל העם.

הציבור יספוג גם ירידה ברמת החיים בשלום.

הבעיה היא בהנהגה, חסרת עמוד שדרה. בבכירים שלא מתביישים לטעון ש"בן גביר יקלקל להם את הביקורים בחו"ל".

לדעתי לאנפשי תערוג

זה לא ירידה ברמת החיים שלא תוכל לקנות מילקי.

זאת ירידה ברמת החיים שתצטרך להחליט האם להשקיע בבריאות או בביטחון. כי לא יהיה מספיק כסף לשניהם (כבר עכשיו שניהם לא מקבלים את כל התקציב הנדרש, לא רוצה לחשוב מה יהיה אחרת)

נצליח לשרוד? כמובן.

אבל ברמת חיים נמוכה מדי שיכול להיות שתגרור את ישראל כמה עשורים אחורה.

הממשלה חיה בקונספציה?

יכול להיות.

אני חושב שהיא חיה את המציאות.

זאת אחת הממשלות הימניות שהיו בשנים האחרות, ואני מאמין שהם בהחלט נמצאים במצב לא פשוט.

ולא הייתי רוצה להיות בין הפטיש לסדן במקומם.

מסכים לעובדות בגדול, אבל לא לפרשנותהסטורי
כלומר, ראש הממשלה דיבר, בצדק, על 'מלחמת העצמאות השניה'. צריך לקבל שאחרי מלחמת עצמאות - יש גם תקופת צנע. כמובן, לא נגיע לאותו מצב, של קיצוב על ביצים וקמח למשפחה לשבוע - העולם היום צריך אותנו, מה שלא היה בשנות התש"יודים.

אחרת, הרצון 'לא לרדת ברמת החיים' כעת, הוא בדיוק כמו אצל משפחה שלא רוצה לרדת ברמת החיים כשיש תקופה מאתגרת. את האוברדרפט ישלמו אחר כך בריבית דריבית - שתגרום שיצטרכו לרדת הרבה יותר.

ההתחשבות שלנו בעולם בסבבים קודמים - הביאה אותנו עד הלום. ההחלטה פעם אחר פעם, לא לנצח באמת כי אמריקה, כי האג, כי טיולים באירופה - הביאה לכך שהדרך היחידה לא לאפשר הקמת מדינה פלסטינית בכל יש"ע, שאין ספק שמהר מאוד היתה הופכת את כפר סבא לכפר עזה ואת נתב"ג לשדרות, היתה לאפשר מדינת חמאס בעזה, את התוצאות קיבלנו במכות קטנות כל השנים ובמכה נוראית כעת.

בעניין כמה ארה"ב (והעולם)צריכה אותנונפשי תערוג

להבנתי דווקא עכשיו אנחנו פחות נצרכים.

אם בשנות ה60-70 בשיאה של המלחמה הקרה ישראל היתה נקודה מערבית במזרח תיכון סובייטי.

כרגע כחצי מהמזרח התיכון הוא בהסכמים עם האמריקאים (ירדן. סעודיה. מצרים וכו')

ודווקא ישראל לא נאמנה ב100% לאינטרס האמריקאי (מאפשרת שליטה סינית בחברות, לא נקטה צד ברור במלחמה באוקראינה וכו')

ואם אז חלק מהאינטרנס האמריקאי היה בהפגנת כוחו של הציוד הצבאי שלה, עכשיו הם גילו שהאוקראינים עושים גם עבודה נפלאה.

לכן מראייתי. דווקא עכשיו האינטרנס האמריקאי בישראל קטן.

לא שהוא לא קיים. הוא עדיין קיים. אבל פחות מאשר לפני 30-40 שנים.

וצריך גם להגיד את זה.

בלי הסיוע האמריקאי סביר להניח שמלחמת יום כיפור ושלום הגליל היו מסתיימות שונה לגמרי.

ובלי הטילים האמריקאים. גם המלחמה הנוכחית היתה הרבה פחות עצימה.

ישראל לא יכולה להבהיר משהו שנמצא במחלוקת פנימית.איתן גיל

פעם הדמוקרטים והרפובליקנים היו בתחרות פנימית על המקום הראשון באהדה לישראל, והיום כבר לא, בשל המחלוקת הפנימית אצלנו.

מה שמביא אותם לשקול "עניינית", ואצל הדמוקרטים זה מתבטא בקו אנטי שמרני ואנטי ימני.

בלי להאריך, החלשת הימין עוברת דרך סיוע לחמאס.

עמדת המדינה היא עמדת הממשלהפשוט אני..

לא עמדתו של מאן דהוא מבני ברק, תל אביב או בית אל.

הממשלה מוסמכת לחתום על הסכמים עם מדינות אחרות, לנהל משא ומתן, להכריז מלחמה וכו'.

מן הסתם היא זו שצריכה להציג את עמדתה לשאר העולם.

עמדת המדינה היא עמדת בג"ץ- תיקנתי לך.איתן גיל

לעצם העניין, הממשלה מוסמכת לקבל החלטות, ולנהל משאים ומתנים, ולחתום, תחת עינו הפקוחה של בג"ץ...

ויש את האח הגדול באמריקה שאומר בכל רגע נתון: תחליטו מה שבא לכם, אבל אם לא מתאים לי אתם תבטלו. כך למשל, הממשלה מנעה אספקה לעזה והתקפלה אחר שמטוסי המטען האמריקאים עוכבו על מסלולי ההמראה .

יש טרוריסטים ויש חפים מפשעריק סאנצ'ז

כמובן שרוב העזאתים שונאים אותנו. אבל בכך אין להאשים אותם. זה מובן והגיוני, אני מרשה לאנשים לשנוא אותי.

כמובן שחלק נכבד עסק והיה קשור לטרור, אבל לא כל מי שעסק בטרור דינו מוות.

הנקודה היא, יש אכלוסייה שם , כמות עצומה של אזרחים שהמאבק בישראל הוא לא בראש מעיינהים, יש להם חיים וגם אם הם שונאים את ישראל לא מגיע להם למות.

אנחנו לא באים להילחם באוכלוסייה אזרחית. גם אם שונאים אותנו. בנוסף הבעיה היא שכאן החמאס לא מייצג את העם, לא דואג לו ולא מעניין אותו, זה קצת שונה מאוד מכל מלחמה נורמלית במדינה. כאן מדובר בטרוריסטים שמסתתרים בין אזרחים. האזרחים אולי שונאים אותך כולם וחלקם אף סייעו לטרור , אבל לא מגיע להם לסבול בצורה כזאת או למות.

לכן אנחנו משתדלים לפגוע בטרור ולא באזרחים. אם אין ברירה אז אין ברירה, אבל נעשה מאמץ. וכן, אם החלטנו בסיטואציה מסוימת לוותר על תקיפה לטובת חייהם של בלתי מעורבים , נרים את הראש בגאווה ונאמר "אנחנו מדינה שנלחמת במוסריות, אולי הראשונה אי פעם".

העובדה שמדינות אחרות תקפו בצורה כזאת או אחרת לא באמת מהווה טענה. המצב שונה (מהסיבות לעיל, החמאס לא גוף של האזרחים, ורוב האזרחים לא מעוניינים במלחמה , שוב, גם אם כן שונאים אותך) , וגם אם לא מדינות אחרות הם לא מודל לחיקוי, אני שמח שאנחנו מדינה מוסרית שמתחשבת באזרחי אויב ומפעילה שיקול דעת.

נ.ב. כמובן להרבה מאוד אזרחים מגיע עונש כזה או אחר על סיוע, וככל שהאדם מעורב ההתחשבות שלנו בו וערך החיים צריכים להיות פחותים. בכל זאת תינוקות וילדים כמובן לא אמורים להיות מואשמים בדבר, ויש עוד כמות נרחבת של אזרחים לא מעורבים.

הקישור לא נפתח לי, אשמח אם תבהיר את כוונתך.ריק סאנצ'ז
פשוט מאוד - עזה היא חמאס, חמאס הוא עזההסטוריאחרונה

תנסה את זה:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DJxX2fFbpdhw&ved=2ahUKEwikm-7XuqKEAxWN_bsIHZD7B2wQwqsBegQICBAG&usg=AOvVaw33z7LP-jwgDoNWVERd2Maz

בגדול, בישראל ובמערב בכלל, מנסים לדמיין את הערבים כ"בסה"כ בני אדם כמונו, שרוצים להתפרנס ולהסתובב בחופשיות".

האמת היא שבכל בית בעזה - מצאו נשק, בד"כ בחדרי הילדים, שלא לדבר על זה שבל בית תלויה מפת ארץ ישראל כולה - בלי זכר לאף ישוב יהודי. כל גני הילדים ובתי הספר - הם פתחים של מנהרות טרור. עשרות אלפים צהלו ברחובות תוך כדי התעללות בחטופות, זקנים על קביים השתתפו בביזה ובכלל - הילדים שריחמנו עליהם בצוק איתן ובעופרת יצוקה - הם מחבלי הנוכבה של היום!

צריך לצאת מהראש של משטרה שמחפשת את הפושעים. במלחמה נלחמים באוייב עד כניעתו. מדינות הברית במלחמת העולם, לא נלחמו נגד 'המפלגה הנאצית' או נגד הגסטפו. הם נלחמו נגד גרמניה ובעלות בריתה - עד כניעתן. רק אחרי כניעה מוחלטת והנחת הנשק, יכולה להיות התייחסות שהענישה תלויה במידת האשמה.

איזה מעניין!נחלת
יש אלפי סוגי פסיכוזות, למה דווקא זו מעניינת?פשוט אני..

היו לו שני חלומות בנושא המוות,

לי היו הרבה יותר...

באמת לא הצלחתי להבין מה מיוחד

אבל אלו היו חלונות שעושה רושם שממשנחלת

מתארים חווית מוות קליני, כפי שכתוב בחז"ל וכפי שאנשים

שעברו חוויה כזו מתארים.

מאוד מרגש לדעתי. קצת עוזר (לי לפחות) לזכור שיש

משהו מעבר לכל טרדות היום היום, העולם הזה שמרגיש

כל כך מוחשי ואמיתי....המתיקות הזו שהוא מדבר עליה...

יש משהו טוב לצפות לו. לא?  (כמובן שמעדיפה לא

לחשוב על בית הדין שם למעלה, כי זה די מצמרר,

אבל לפחות אחר כך....)

ואם גם לך היו או יש חלומות מסוג זה, נשמח לשמוע!

מסוג הדבריםנעמי28אחרונה
שמחזקים את המחוזקים ומרחיקים את המורחקים.

אם הייתם פותחים פורום חדש, מה היה הנושא?זיויק
ולמה לא עשיתי את זה עד עכשיו? 🤔
השאלות של זיויקנקדימון
קל.
101 דברים שימושיים לעשות בגרוויטציה 0די שרוט
תתחילפשוט אני..אחרונה
מתי יעשו שטיבלך מוסלמי?קעלעברימבאר

נחנך בית תפילה מוסלמי נוסף בכביש 6

נגיד בשביל אחד שלא קם מהמואזין וקם רק ב9.30 שיהי לו מניין.

חוץ מזה שצריך להקים שם שני בתי תפילה- אחד שהמוסלמי יתפלל בו, והשני שכף רגלו לא תדרוך שם.

חוץ מזה למה הם לא עושים מסגדי חצר כמו בקורונה?

זקן הודי אמר פעם כך (בסרטון שראיתי)נקדימון
"אם אתה חושב כל הזמן 'אני חכם' אז איך תוכל לשתוק? אתה מסכים או לא מסכים, מעיר הערות בתוכך, מעיר הערות על הבגדים שמישהו לידך לובש, מעריך אחרים או מזלזל בהם... ברגע שאתה חושב שיש כל כך הרבה ערך למה שאתה חושב אז אתה לא יכול לעצור את זה (כלומר את הדיבור). זה פשוט ימשיך וימשיך וימשיך..."
מרגיש שאין עם מי לדברכתום כואב

ממש כפשוטו, יש פעמים שאני מרגיש חרדות או סוג של דכדוך ולא מוצא אוזן קשבת אז אני כותב לgpt

זה פשוט מצב ח^א

איש מקצוע?זיויק
למה אתה צריך "מישהו" בשביל העצמי שלך?משה

דכדוך וחרדה זה סיבה לעשות עבודה אבל זה לא מוריד את הערך שלך או משהו כזה.

❤️נעמי28אחרונה

כדאי למצוא מטפל

זה בהחלט מקל שיש את מי לשתף אבל לא פותר בכלל את הבעיה

הילד/ה שבתוככםזיויק

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?

אתם בדיאלוג?

הרמוניה?

מתח?

תהליך?

מה תדעו לספר עליו/עליה?

בהנחה שהתבגרתם כבר 😆

הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavender

לכל מיני שטויות מצחיקות

דוגמא?זיויק
יאווו כתבתי שיר על זה...אברהם יאיר שטרן

רוצה לקרוא?

ברורזיויק
ילדה קטנהאברהם יאיר שטרן

זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)

ילדה קטנה שבתוכי 

אל תעלבי אל תיפגעי

אני צריך אותך כמו מים 

בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים

אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי

ואם בלילה תבכי תייבבי

אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי

חיי חסרי כל אור בלעדייך

וחייך מסוכנים מאד בלעדיי

אני צריך את ליבך שתהיי מנועי

את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך

נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.

בתוכי? הוא כוליכְּקֶדֶם
גם נכון, אבל לי יש פיצול אישיות...אברהם יאיר שטרן

באמת, לרוב שולט עלי אדם ממין זכר שופע ביטחון עצמי ליצן חסר תקנה, אבל יודע להיות רציני, לפעמים בדיכאון (משתדל שלא יראו את זה), חבר טוב ואוהב מאוד. מחפש כל הזמן, ופילוסוף בלתי פשרן... הייתי קורא לאישיות שלו טיגריס, בודד פראי בלתי ניתן לאילוף, אבל כשמישהו נכנס לו ללב אז הוא בפנים. נקודה.

ולפעמים לוקחת עלי שליטה ילדה קטנה חסרת ביטחון, שבקושי מעזה לספר בדיחות כי אולי מישהו יצחק עליה... רוצה רק את הפינה שלה ושקט... אוהבת לקרוא, יכולה להתרכז ב3 דברים ביחד (ובגלל הפיצול קשב שלה גם לחשוב על שני דברים בו זמנית ממש...). לאישיות זו הייתי קורא תמנון. חכמה, ביישנית עושה הרבה...

ברוך תהיהכְּקֶדֶם
וכן למר אחי! הגם כבודו בכותבים?אברהם יאיר שטרן
בוודאיכְּקֶדֶם
בבחינת מגילת ספר כתוב עלי
בטח קיימתoo

אם כי היא גדלה לאורך השנים

תחושות/ חוויות/ פצעי ילדות

מופעים בעיקר בסיטואציות עם הילדים

ויש את התחושות של הילדה היותר גדולה שזה בעצם גרסה צעירה יותר של עצמי

איתם אני בעיקר בתהליך

לקחת את הכאבים/ טעויות/ הצלחות ללמידה ולא לתת להם לנהל אותי

מדהיםזיויק

תודה

לא בטוח.חתול זמניאחרונה

יש בי צד חצי־ילדי, מצד זה שאני לא לוקח שום דבר ברצינות אמיתית.

לגבי הילד הפנימי האמיתי, קיים משהו עמום מתחת ליותר מדי שכבות.

ולמה התמונה הזאת בפרשה?קעלעברימבאר

אתה ממש פנסיונר שגילה את נפלאות הAI.אריק מהדרום
לא יודע. משום מה עד היום ציור באיי.איי לאקעלעברימבאראחרונה
משך אותי
למה התמונה רומזת בחוקת?קעלעברימבאר

ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד
שתיצור הפגנה של קוניקים במצעד, עם שלט "לא תעבור b"
חחחחחח. אבל זה היה על "במסילה נעלה"קעלעברימבאר
יפה, לא חשבתי על הפרט הזהשלג דאשתקד
תמונה בפרשת שלחקעלעברימבאר

תמונה 9 בפרשהקעלעברימבאר

תמונה בפרשה 10קעלעברימבאר

למה התמונה רומזת בפרשה?קעלעברימבאר

למה תמונה זו רומזת בפרשת קורח?קעלעברימבאר

ויקחו איש מחתתו ויתנו עליהם אש... 250 מחתותפ.א.
מחתה לפי דעתי זו מחבת... 🥘 לא חבית...🛢️פ.א.
ריקועי פחים ציפוי למזבח!קעלעברימבאר
קרח בן יצהרקעלעברימבאר
למה תמונה זו רומזת?קעלעברימבאר
יותר טוב:קעלעברימבאר

ועוד יותר טובקעלעברימבאר
איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר

ועוד אחד?קעלעברימבאר

ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר

י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.

וה-4 לא ברור

בפרשה הם היו בחברון.  

לא בקרית ארבע. 

הענק "ארבע"קעלעברימבאר

קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך

אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
בבראשית - ותמת שרה בקרית ארבע הוא חברון בארץ כנען ויבא אברהם לספד לשרה ולבכתה.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר

3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?

חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר

חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים

ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר

יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?

אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר

כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.

כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף

אממממקעלעברימבאר

@משה  אולי תרצה להשתמש בזה

ולמה רומז בהציור:קעלעברימבאר

אשמח לרעיונות לקניית מתנה לאחי ליום ההולדת🙏Lavender

בגיל 20+

הכיוון יותר סמלי, עד 100 ש"ח.

מה שהוא אוהב כמובן. אפשרנחלת

כרטיס למופע שהוא אוהב, ספר מסוג האהוב עליו, ארוחה עם

חבר , מנוי על משהו (אבל זה יותר מהסכום המדובר, בגד

עניבה (אם הוא משתמש), כיפה מיוחדת וכד')

תודה, נתת לי כיוון!Lavender

אהבתי את הרעיון של מופע שהוא אוהב

נראה לי שאזמין כרטיסים לשנינו

תודה💖

אחלה מתנהנעמי28
לדעתי במחיר כזה (וגם לא) חוויה משותפת שווה הרבה יותר ממוצר דומם
משהו שנוגע לתחומי עניין שלו. את יודעת הכי טובפתית שלג
זאת הבעיה, שלא עולה לי משהו שקשור לתחומיLavender

העניין שלו

סוללה ניידת? שטויות של USB? הוא בקטע?משה
אהממ לא נראה לי שהוא בקטעLavender

זה הבעיה עם בנים,

לבנות הכי קל לקנות מתנות

אז איפה התחביבים שלו?משה

בטח שיש דברים שמעניינים בנים. הוא רגיל? הוא חנון?

יש לו תחביבים, אבל לא עולה לי משהו שאפשרLavender

לקנות לו בהקשר הזה

הוא די רגיל, טיפה חנון...

עכשיו שאת אומרת,חתול זמני

מה אמורים לקנות לבנות?

מוסיף לרשימהפתית שלג

מעבדת AI

ארון תקשורת לAI

שרת אחסון לAI

חחחחLavender

אני עדיין לא אחות של @משה 

חולצה, מגבת, ספר (עכשיו שבוע הספר), סידור עם הקדשהפ.א.
שנה שעברה קניתי לו חולצותLavender

ספר דווקא אחלה רעיון רק הילד בצבא ואין לו זמן לקרוא

תודה על הרעיונות🙏

פק"ל מתקפל, מטען נייד, פנס איכותיל המשוגע היחידי

ספר עם פתק החלפה.

רעיונות חמודים!Lavender
תודה, זה מה שעלה לי לראש שאני הייתי שמחל המשוגע היחידי

אבל זה באמת לפי האדם...

יומןחתול זמני

חתול נייד

כיסוי חלות שבת

חתול נייד זה מצויןנקדימון
יש גם נייח?
כן.חתול זמניאחרונה

אבל קשה יותר להזיז אותו.

אם הוא בייניש (אבל לאו דווקא)נקדימון

כוס תרמית טובה (כלומר גם מחזיקה חום כראוי וגם קלה לשטיפה), סטנדר, כרית לגב לכיסא של הישיבה, אוזניות אוטמות רעש, ספר שהוא רוצה כבר הרבה זמן, מחזיק טלפון שמתחבר לזרוע (בשביל ריצות.. אם הוא בייניש שעושה כושר), חבילה של ממתקים מיוחדים ולא שגרתיים (כל מיני יקרים כאלה), מכונת תספורת/גילוח (אם אין לו משלו), טוסטר או כלי מטבח כלשהו מיוחד (אם זה יועיל במקום שהוא גר), אולר.

אפשר גם פשוט להשתתף איתו, כלומר לתת לו ממש את הכסף, כדי שיקנה משהו ספציפי שהוא ממילא מתכנן לקנות (ואז הוא בעצם ישלם פחות.. כן? אין הכוונה שיקנה משהו בדיוק ב100 שח אלא שזה יקל עליו כשהוא קונה משהו ב200 נניח). אמנם קצת פחות מרגישים את המתנה שבדבר, אבל זה גם אפשרי. אנחנו עשינו את זה במשפחה כמה פעמים (בודדות אמנם) כש"נתקענו" בלי מתנה.

אפשר אולי גם לשבת בבית קפה, אם זה מתאים לכם וזורם. אפשר אולי פק"ל קטן, אם זה הסגנון שלו. אפשר לקנות עוגה בוטיקית אם חוגגים במשפחה בבית.

אולי יעניין אותך