א. כשנולד תינוק, מדברים על הגיל שלו במונחים של שבועות, ואז חודשים.
תחשוב כמה מהר תינוק מכפיל את המימדים שלו.
יש דברים שתינוק לומד לעשות בגיל שלושה חודשים, ויש בגיל שישה חודשים.
לעומת זאת, זה לא שלמישהו משנה אם אתה בן 29, או 29 וחצי, או 29 ועשרה חודשים.
יש הבדל עצום בין ילד בן 10 לבין נער בן 15. לעומת זאת, עד כמה הפער שבין אדם בן 50 לאדם בן 55 משמעותי?
אז א: מימד הזמן לא שווה לאורך כל החיים.
ב. כשאתה יוצא עם מישהי, אתה יוצא איתה כפי שהיא היום, ולא כפי שהיא היתה לפני 11 שנה. כמו שכתבתי בא, המשמעות של פער השנים הולך ומצטמצם עם הזמן. מה שהיה לא רלוונטי לטיב של זוגיות.
ג. גיל פיזי לא מעיד שום דבר על הבשלות והבגרות הנפשית של האדם. מצד שני, כפי שכתבת, ב"ה יש הרבה אנשים פוטנציאליים, וצריך לצמצם את האפשרויות, ולכן משתמשים בגיל. אבל אי אפשר להגיד שכל בחורה בת 24 היא יותר בוגרת מבחורה בת 22. זה מאוד אינדיבידואלי. ולכן, גם לשאלתך - זה לא נראה לי נכון להגיד שלי עברו כך שנים מהשמינית ולך עברו ככה, ולכן אני ממש ילדותי ואת ממש בוגרת - הרי יכול להיות שבשנתיים מאז השמינית היא עברה חוויות חיים מכוננות, שהביאו אותה למציאות אחרת לחלוטין.
באופן אישי, יצאתי עם אנשים מבוגרים ממני וצעירים ממני, ולא ראיתי שום קשר בין גיל לבגרות\בשלות נפשית.
ד. אל תחליט בשבילה - "היא בטח לא תרצה". "מקבל ממנה שדר" - לא יודעת למה הכוונה שלך, אבל נראה לי נכון לפנות דרך צד ג ולקבל תשובה ברורה של כן או לא מאשר לפנטז ולחיות בספק.
ה. האם קשר אפשרי בפער של תשע שנים? זה תלוי בעמדה הנפשית שלך. אם אתה רואה את זה כמשהו בלתי ניתן לגישור, אז זה יהיה בלתי ניתן לגישור. פערים תמיד יהיו בין בני הזוג, השאלה רק מאיזה תחום. ומה שעושים בזוגיות זה להתמודד עם הפערים האלה. אם את תופס אותה בראש כילדה שצריכה שיטפלו בו ולא כבת זוג פוטנציאלית - לדעתי אין כאן מקום לזוגיות. אם אתה רואה בה שותפה לדרך - אז שמענו גם על מקרים עם פערים הרבה יותר גדולים....
אתה בטח מכיר את האחים הזמרים רזאל. יש להם אח בשם יהודה, שהתחתן בגיל 18 עם אלמנה בת 28. לי יש חברה שהתחתנה בגיל 20 עם בחור בן 29.
אז לדעתי, אין איך לדעת מה אתה צריך מבחינת גיל, כי זה לא פרמטר שרלוונטי לזוגיות. *אתה* יכול להחליט שלזוגיות שלך חשוב פער של לא יותר מ-X, ולדבוק בזה (או לא). אבל אני מקווה שברור לך שהגיל עצמו הוא לא המהות של הזוגיות, ומה שרלוונטי לזוגיות זה איך אתה מתייחס לגיל.
אפשר להסתכל על זה כמו גובה: בעיניי זה פרמטר שלא רלוונטי לזוגיות. הגובה של האדם לא מעיד שום דבר על הפנימיות שלו. אבל יש אנשים שחשוב להם להיות גבוהים\נמוכים ב-X ס"מ מבן\בת הזוג, וזה חשוב להם לתפיסת האישיות שלהם והמקום שלהם בזוגיות - וזה מה שהופך את המדד הזה לרלוונטי.
אז אתה צריך לשאול את עצמך עד כמה הגיל רלוונטי עבורך בכלל - אבל גם אם יש לך כלל, ויש מישהי שחורגת מהכלל הזה אבל נשמעת רלוונטית - בשביל מה יש חוקים אם לא בשביל להפר אותם לפעמים?