עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך ה' באדר א׳ תשפ"ד 0:03
בהודעה קצרה אחת שכתבת בטוחה שחבויים חיים שלמים מלאי עליות וירידות, פחדים, חששות וגם הצלחות.
יש כמה וכמה נושאים שעולים כאן שכדאי רגע להביט בהם בצורה נינוחה ובפני עצמם, ולעשות לך בהם סדר בראש, וגם בלב ❤
א. קודם כל זה לא נשמע הזוי כלל אי-ההצלחה לקיום יחסים מלאים. הדבר קורה לא מעט ובמיוחד אצל זוגות טריים, רק שאיננו מדובר.
כ"כ חשובה ההכנה הנכונה וההדרכה הנכונה לפני החתונה, וגם הליווי לאחריה, ומצער לשמוע שמדריכת הכלות שלך לא נתנה לך מענה שם.
חשוב לזכור שמיניות היא מסע.
אם תקופת מה יש קשיים כאלה ואחרים - זו ממש לא גזירת גורל וממש לא אומר שתמיד זה יהיה כך!
אלא זה לימוד.
זה מסע.
צעד אחר צעד.
לומדים ומכירים
את עצמינו, את השני/ה, את הביחד שלנו
ולאט לאט מעמיקים שם
וזה באמת עולם ומלואו
ואיזה נפלא יקרה שאתם כבר בתוך הלימוד הזה, בתוך המסע הזה, וכבר התקדמתם בו כ"כ הרבה!
וכבר הגעתם למקום של התקדמות שלא הייתה בעבר, למקום של חיבור משמח וטוב, זה לא מובן מאליו ואומר הרבה על הכוח שלכם יחד 💪
ב. גם בתוך השנה הזו, חשוב לתת מקום, אפילו רק בינך לבין עצמך או בינכם לבין עצמכם, לעבד את כל מה שהיה.
להבין את עצמכם
שאתם ממש לא "נכשלתם"!
שאתם ממש לא "דפוקים" או "לא יוצלחים" או "כישלון"
ממש ממש לא!
אלא אתם צועדים בתוך הדרך החדשה הזו
ללא הדרכה והכנה נאותה לפני
ומוצאים עצמכם מתמודדים שם עם הרבה דברים
שאחד מהם הזכרת - הלחץ.
ולעיתים הלחץ הזה הוא הוא ששם לנו מקלות בגלגלים וממש כמו נבואה שמגשימה את עצמה משפיע גם הלאה.
לעיתים "הפחד מהפחד" הזה,
הבהלה והלחץ והסטרס ששוב לא נצליח, ש"מה לא בסדר איתנו?!" יכולה פשוט לשתק ולהשמיד כל חלקה טובה של חשק או של מקום חיובי שמגיע אל תוך המיניות.
ואז זה ממש מעגל שמזין את עצמו.
וזה שהצלחתם לשבור את המעגל ולצאת ממנו זה לא פחות ממופלא!
ואלופים אתם!
וב"ה עוד תזכו להינות מפרי עמלכם לאורך שנים רבות רבות ומאושרות 
ג. לא רק שהייתה השנה הזו,
אלא את מציינת שגם המחזור נהיה לא סדיר
ולא רק זה אלא גם שבעלך מגויס מתחילת המלחמה!
כלומר יקרה שאת,
בפועל אתם מנסים ממש מעט זמן
וחשוב רגע לראות זאת בבהירות
לא היו ניסיונות בכל השנה הראשונה
לא היו ניסיונות בימים שאסורים עם המחזור שהשתבש
ולא היו ניסיונות במלחמה בעת שבעלך מגויס
והמעט שכן היה - הוא כאמור מעט.
את יודעת יקרה שהזמן הממוצא שאומרים לזוג להגיע לטיפולים בכל מקום אחר חוץ מבארץ הוא שנתיים של ניסיונות רציפים? 
ואילו בארץ שכולנו יותר לחוצים אומרים שנה שלמה של ניסונות רציפים.
כלומר לפחות 12 חודשים.
ואתם אפילו לא בחצי של זה! רק בשליש.
וגם אם הכל תקין וגם אם יש קיום יחסים בעת הביוץ עצמו - האחוז להיקלט הוא רק 25%!
זהו המפתח שנמצא אך ורק בידיו של הקב"ה!
ורק הוא מחליט מתי הזמן הכי נכון והכי מדויק לאותה נשמה לרדת לעולם.
לא שנייה לפני
וגם לא שנייה אחרי.
ד. בהמשך לכך, חשוב מאוד להתחזק בחיים המתוקים שאתם בונים עכשיו.
בכאן ועכשיו.
בלהינות גם מהקיים.
מההווה.
מהרגע.
לשהות בו.
לשמוח בו.
איזה כיף שאתם זוג אוהב
נשואים
מתקדמים
מצליחים
תהנו מזה!
תהנו מהביחד שלכם
תהנו מהמסע המרתק שהוא רק של שניכם גם בתחום האישות
תמשיכו להעמיק שם וללמוד אחד את השנייה
בקצב שלכם, ברוגע, בנחת, בטוב, בשמחה.
כל חודש כזה להסתכל עליו כאל מתנה ולא רק המתנה
כי הוא באמת באמת מתנה
מתנה של הביחד שלכם ללא הסחות, וללא הריון בינתיים שיכול להביא לשינויים בגוף, בהורמונים, בחשק וכן הלאה וזה עוד דבר להתמודד איתו (כמובן שלא בהכרח שישפיע לשלילה, אפילו לעיתים להיפך, אבל כן לזכור שזה שינוי גדול שמביא איתו את כל מה שהוא יביא איתו וב"ה בשמחה ובבריאות שלמה
)
ואתם עכשיו בונים וממשיכים לבנות את הבסיס האיתן והיציב של הזוגיות שלכם גם למען דור ההמשך 
את המודל היחידי לזוגיות שהם יראו
אתם ממש ממש בבנייה כבר עכשיו! וכל יום ויום שעובר!
ה. התמקדות בכם פנימה תמיד תקדם יותר מאשר התמקדות החוצה במבט חיצוני על הסביבה ועל ה"מה יגידו"
לא בטוחה שאצליח לנסח בדיוק על הכתב את כל מה שיש בי על הנושא כי זה נושא כ"כ עמוק וכ"כ נוגע בהרבה מאוד מהחיים שלנו אבל אנסה כמה שאצליח 
אני מאמינה שהחיים שלנו וכל המציאות שלנו בעולם הזה היא ייחודית, חד פעמית, ויקרה מאין כמוה.
וכל המטרה שלנו כאן בעולם היא שנחיה ב"ה חיים טובים ומלאים, שנזכה לשמוח ולשמח אחרים, שנזכה לעשות טוב, ושיהיה לנו טוב, שנזכה לאושר, אהבה ובריאות.
ובעצם כאשר מביטים רגע על כל החיים שלנו ומציבים את מטרת העל הזו - האושר שלנו. הלשמוח ולשמח הזה.
מבינים שלשם אנו חותרים.
וממילא כל אותם קולות של "מתי צריך ילדים" ו"כמה ילדים צריך" "ומה הם יגידו" "ומתי אני אצליח ולא אהיה כישלון" ו"למה זה עוד לא קרה בעוד להיא ולהיא זה כבר כן"
(לא רק בנושא ילודה, אגב) - כל אותם קולות נחלשים מאוד עד כדי נעלמים.
כי בעצם מה זה משנה?
אם אני חיה את חיי
ושמחה בהם, ומשמחת בהם, ועושה את ההשתדלות שלי לצד התפילות
ועושה את ההכי טוב שלי
וממש נהנת מחיי בעולם הזה!
אז מה אם אלד את הילד הראשון שנה אחרי החתונה או 4 שנים אחרי החתונה לצורך העניין?
אז מה אם הרווח של הילדים יהיה כזה ולא אחר כמו השכנה ההיא?
אז מה אם אגיע להישג הזה או האחר יותר לאט או בכלל אגיע להישג אחר שיותר מתאים לי?
אז מה.
מה שחשוב הוא האושר שלי ושל בעלי.
מה שחשוב הוא שהחיים שלנו בטוב.
מה שחשוב הוא מטרת העל שלנו.
אנחנו לא עומדים בשום תחרות
אנחנו לא עומדים עם סטופר על הצוואר
אנחנו לא מגדירים אושר כהשגת הישג כזה או אחר בזמן מסוים שנקבע מראש על ידי החברה
לא.
ואם אותה שכנה ילדה בדיוק 9 חודשים אחרי החתונה אבל הזוגיות שלה על הפנים (לא בגלל זה, אלא בגלל שזו המציאות שלה)?
ואם אותה חברה ילדה אחרי 3 שנים והזמן הזה של ההמתנה היה לה באמת מתנה והם בנו את הזוגיות שלהם עוד ועוד ואותו ילד הרוויח מכך כ"כ?
ואם אותה אחות "הצליחה" "בדיוק בזמן הנכון" (יש כזה דבר בכלל?) לעשות את זה או משהו אחר - זה אומר בהכרח שהמשך חייה יהיו מאושרים?
ואם אחות/חברה אחרת "לא הצליחה" "בדיוק בזמן הנכון" לעשות את זה או משהו אחר - זה אומר בהכרח שהמשך חייה לא יהיו מאושרים?
לא.
זה לא אומר.
אנחנו אלה שאחראים על האושר שלנו
אנחנו יכולים לקוות, לצפות, להתפלל, להשתדל
והקב"ה מחליט עבורנו מה הכי נכון ומדויק לנו
ועם מה שהוא נותן לנו - אנו מנסות לעשות את ההכי טוב שאנו יכולות.
ולחיות 
ומבט כזה שמתמקד פנימה ולא החוצה יכול לחזק אותך ב"צדקת דרכך", כלומר לפתח עוד ועוד את היציבות הפנימית בתוכך שאת יודעת ומרגישה שאת חיה את חייך בשלווה ובנחת, בשמחה ובאהבה,
וממילא כל הקולות החיצוניים יוחלשו. כי זה יגיע ממך. מתוכך. מתוך מקום ש*את* מאמינה לעצמך ובעצמך.
מתוך מקום ש*את* מחבקת את החיים שלך.
שאת בטוחה בעצמך.
והשדר הפנימי הזה יוקרן החוצה.
ויעבור גם לסביבה.
ומי שעדיין לא יבין - זה שלו. לגמרי.
ולא נוגע אלייך.
ותוכלי להמשיך ולהתחזק בתנועה הפנימית הזו שלך ובך
ולדעת שאת בונה בעשר אצבעותייך, יחד עם בעלך האהוב, את הקן הפרטי שלכם. את האושר שלכם. את מטרת העל שלכם.
וכל יום וכל חודש שעובר הוא ממש לא מבוזבז
אלא הוא מתנה להווה.
באנגלית באמת ההווה נקרא מתנה
כי הוא כזה.
וב"ה ההריון יגיע כאשר הקב"ה יחליט שהכי נכון ומדויק לכם
ובינתיים אתם נהנים ואוהבים ושמחים וחיים ומתפתחים ובונים
בינתיים אתם כבר ב"הריון" של האושר שלכם, של הזוגיות שלכם, של ההתפתחות האישית שלכם, של החיים שלכם