עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך ח' באדר א׳ תשפ"ד 21:59
שולחת לך חיבוק גדול גדול
זה באמת כואב ומתסכל להרגיש כך.
הצלחת לשים על הכתב ולדייק הרבה מאוד דברים חשובים שקורים לכם. וזה כבר צעד מצוין.
הצלחת להגדיר מה את מרגישה - שבעלך לא מסוגל להכיל קושי שלך עם הילדים.
הצלחת לפרט איך זה בא לידי ביטוי בפועל - שאם קשה לך הוא נהיה מכונס ושקט ולא מסוגל לעבור על זה ולהבין שלפעמים יש לך קושי להיות איתם ושזה נורמלי.
הצלחת לכתוב ולזהות שאת מרגישה שברירת מחדל שלו לקושי כלשהו שיש לך היא שזה בגלל שאת לא מסוגלת להיות עם הילדים.
והצלחת לזהות גם מה זה גורם לך בחזרה - זה גורם לך להימנע מלשתף אותו בקשיים, זה גורם לך לעשות כאילו הכל טוב גם כשלא ככה, ועוד.
בנוסף לכל זה, הצלחת לתת דוגמא שממחישה את איך שאת מרגישה. ובתוך הדוגמא שלך הצלחת לזהות שגם כשלא הרגשת טוב, עדיין שיחקת עם בנך ועשיתם צחוקים והיית מעולה (!)
זיהית גם שאפילו לא שאלת את בעלך מתי הוא מגיע, אבל כשעברו כבר שעתיים שאלת אותו בעדינות אם יש צפי לדעתו, כי הילד ער ואת מרגישה לא טוב.
וזיהית שמאז שחזר הביתה הוא שאל בחפיף מה קורה ומאז נהיה מסוגר ודומם.
אחרי שעשית עבודה כזו נפלאה מול עצמך,
מציעה לך להמשיך בדרך ולעשות עוד כמה שלבים:
א. להמשיך להעמיק *בינך ובין עצמך* את כל מה שמתחולל *בך*
ממש לכתוב לעצמך מול דף ועט -
מה חשוב לי כאן?
מה בעצם אני רוצה כאן?
מה עוד קשה לי כאן?
מה אני צריכה מבעלי? מעצמי? מהמציאות?
למשל, חלק מהדברים שכבר זיהית זה -
אני צריכה להרגיש בלב של בעלי וגם ביני לבין עצמי שאני אמא טובה. שאני מסוגלת. שיש לי תחושת ערך, מסוגלות ויכולת.
ואני צריכה ש*זה* מה שיהדהד לי, גם בלב שלי וגם בלב של בעלי.
וכאשר משהו הפוך מהדהד לי, משהו של: את לא אמא מספיק טובה / אין לך תחושת מסוגלות / את לא יכולה / אין לך מספיק ערך וכן הלאה - זה קשה ומכאיב לי מאוד מאוד.
ואני צריכה מבעלי את ההכרה הזו בי ובהשתדלות שלי, את ההכרה הזו במאמצים שאני כן עושה ומצליחה, ואפילו מצליחה מאוד!
את ההערכה הזו, את הניראות הזו למה שכן.
את הידיעה הזו שאני כן טובה! שאני כן מסוגלת!
ואני רוצה להגיד לך, בעלי, שגם אם אני בקושי מולם - זה בסדר! זה קורה! זה נורמלי! ואני רוצה לחזק אותך ואת שנינו שאני אקום מזה ואתגבר.
וגם אם אני פורקת
וגם אם אני מבקשת עזרה -
הכל עדיין בסדר!
ושהפריקה עבורי היא דרך להוציא, לאוורר רגשות, לנקז קצת מהקושי שבפנים,
שעצם הפריקה עצמה היא האי חלק מההקלה והעזרה שלי!
ושבכך שאתה מקשיב לי, מקשיב לפריקה שלי, ונותן יד כאשר צריך - זה מאוד מקל עליי ומשמח אותי.
אני לא צריכה הרבה. ואתה לא חייב למצוא לי תמיד פתרונות
לפעמים אני פשוט רוצה רק את ההקשבה שלך ולדעת שאתה כאן. זהו.
רק לפרוק.
רק להוציא.
אחרי זה אני מרגישה "נקייה" יותר מהמשא הזה של הקושי.
בעצם זה שאתה מקשיב לי - אתה עוזר לי! זו העזרה הכי גדולה עבורי במקרים מסוימים!
ודע גם בעלי היקר שהיה לי באמת אחלה עם הילד! וצחקנו ושיחקנו והיה ממש טוב, אפילו שלא הרגשתי טוב.
אז אם תוכל לתת לי את זה -
את ההכרה שאתה רואה את האמא הטובה שאני, המשתדלת שאני, העושה גם המון טוב שאני, המסוגלת שאני,
את ההקשבה לפריקה ולתת לה פשוט מקום,
את הידיעה שאני בסדר גם אם קשה לי מול הילדים ולא קרה שום דבר קטסטרופלי
ואת החיזוק הזה שהכל בסדר. קשה ומתמודדים ובאמת שהכל בסדר 
ב. אחרי שהבנת עם עצמך לעומק מה באמת חשוב לך, לנסות לתווך את זה לבעלך בצורה של תקשורת מקדמת.
למשל בשפת האני - שפה שמתמקדת בך ולא בו, שפה שבה את מתארת לו את כל מה שזה גורם *לך* להרגיש, ממש בדומה למה שפירטת כאן בהודעתך.
אפילו להפוך כל סעיף וסעיף שזיהית (כמפורט למעלה) לשפה של תקשורת מקדמת ולומר לו זאת.
בשפה שבה את מצליחה לתווך לו את הלב שלך וליצור הקשבה אמיתית והדדית ביניכם.
ג. לאחר מכן לנסות לשאול את בעלך אם הוא רוצה להגיד את ה"למה" שלו, את הלב שלו בעניין הזה.
מה קשה לך שם?
מה קורה לך כאשר אתה רואה אותי עם הילדים כשקשה לי? איך זה גורם לך להרגיש? (אולי בכלל הוא מתמודד עם קושי שלו מול עצמו או נקודה רגישה אצלו שזה "טריגר" עבורה? אולי הוא זקוק שם לניראות אחרת/נוספת למשהו שהוא צריך? אולי מקום שנותן לו להתבטא ולהביא גם אותו ואת הצד שלו יכול לקדם עוד?)
לשאול אותו זאת ממבט סקרן, שרוצה לדעת כי אכפת לו וכי הוא סקרן, ולא ממבט ביקורתי/מאשים.
בעלי! אשמח לשמוע איך אתה מרגיש בנושא, מה אתה חווה שם, איך אתה רואה את הדברים?
אני שואלת כי אני רוצה באמת לדעת, כי אני רוצה באמת להבין אותך יותר כי אני אוהבת אותך.
אני שומעת. אתה יכול להגיד לי.
ד. אחרי שעשיתם את הסעיפים הקודמים,
להמשיך ולנסות לזהות ולקרוא בשם לצרכים של שנינו.
מה הצרכים שלי כאן?
מה הצרכים שלך בעלי כאן?
אחרי ששניכם אמרתם אותם ומיפיתם אותם, כדאי לכתוב אותם.
ה. לאחר מכן לנסות לראות איך מגיעים לפתרון שטוב *לשנינו* בנושא הזה.
איך למצוא פתרון שהצרכים של שנינו יתממשו
ולנסות כמה שיותר להביא ניראות לשנינו בתהליך הזה.
את נותנת לעצמך ניראות ומנסה כמה שאפשר אפילו במשפט, אפילו במבט, להראות לבעלך שאת רואה גם אותו ואתם כאן ביחד. אחד עם השנייה ולא אחד נגד השנייה,
בחתירה למטרה המשותפת שלכם למשפחה מאושרת ושלמה יחד.
ואז לשאול את עצמיכם - מה אנחנו יכולים לעשות כדי להגיע לאושר של שנינו?
אני רואה אותך בעלי, אני שומעת מה קשה לך, רואה מה חשוב לך ונותנת לזה מקום ניראות.
ואני רואה אותי, אני רואה מה חשוב לי ואני נותנת גם לזה מקום וניראות.
ואיך אנו עושים את זה ביחד, בלי שזה יבוא אחד על חשבון השני?
ו. לאחר כל הנ"ל מומלץ גם לעשות עוד עבודה *מול עצמך* ולראות כיצד את יכולה בפני עצמך להוסיף לך עוד רוגע ושלווה ועוד הכרה, ועוד ניראות, ועוד חיזוק בכך שאת טובה ומסוגלת -
אך הפעם מי שתיתן לך את כל הנ"ל - היא את! 
וזה גם המון
וגם עוזר מאוד
לעשות גם עבודה אישית לצד העבודה הזוגית,
להתחזק מתוכך פנימה,
להעריך את עצמך,
להגיע למצב שגם אם בעלך עוד לא צעד צעד לקראת השינוי, או עד שהוא יצעד - את בעצמך עושה את הצעד שיעזור לך
את בעצמך לא "מופעלת" אם הוא יותר מכונס ושותק, אלא את מתחזקת בינך לבין עצמך שאת טובה ומסוגלת!
את מגיעה למקום שבו ההתנהגות שלו מול דברים לא מפעילה אותך, אלא את עם יציבות פנימית שאת אמא טובה ומסוגלת ומדהימה!
ותנועה כזו גם מפנים - יקרה מאין כמוה.
(כמובן שכל המגילה הנ"ל היא על קצה המזלג ויש עוד מה להאריך וגם לראות בפועל איך להגיע לידי כך וזו דרך אבל השתדלתי לכתוב כמה שניתן במסגרת הזו
)
ב"הצלחה רבה יקרה ❤ ב"ה שתראו המון אור וטוב ותגדלו עוד ועוד דווקא מתוך כך
🙏
- ותודה רבה לך @אמהלה יקרה על התיוג ועל המילים הטובות ומחממות הלב שלך 🙏❤