וחוץ מזה, לפעמים הם כן מתקשים אבל מרגישים צורך לשמור על חזות רגועה.
בכל מקרה, זה אכן צער עמוק, ההשתוקקות הזו להריון שלא נענית. וכמובן שמקנאים, לא במובן שהיית רוצה שגם לאחרים לא יהיו תינוקות, אלא במובן שכל ה'יש' הזה שיש לאחרים רק מדגיש את ה'אין' שלך.
אני באותה סירה, זה מצב קשה מאוד להיות בו וכל הריון שאני שומעת עליו, אף על פי שאלו הריונות משמחים, מוריד אותי יותר.
לגבי בעלך, נראה לי שדבר ראשון אל תצפי שירגיש את זה כמוך. אתם שונים וזה דבר טוב, לאו דווקא היה עוזר אם שניכם הייתם שוקעים.
אם את כן רוצה לדבר על זה איתו,
הייתי מתחילה מכמה משפטים שמעודדים אותו שהוא בעל טוב, שזה חשוב לך שהוא חזק ואת רואה את הטוב שבזה, ושבאמת זה משפיע עלייך לטובה.
זה חשוב לגברים להרגיש שהם נותנים ומעניקים ומהווים משענת לאישה שלהם (ואגב, אם חופרים יותר עמוק, הגם שהוא לא ירצה לדבר על זה, ייתכן וקיימת אצלו איפשהו המחשבה שהוא לא ממלא את תפקידו אם הוא לא מצליח להעניק לאשתו הריון שהיא כל כך משתוקקת לו. ואולי גם לכן קשה לו לשמוע על הצער שלך, כביכול ככל שאת יותר מצטערת זה סימן שהוא בעל יותר גרוע. למרות שזה לאו דווקא הגיוני לפעמים זה מה שמונח בבסיס הקושי של גברים לקבל צער של האשה).
ורק אחרי שאת מדגישה כמה שהוא עושה לך טוב, תגידי לו שהיית רוצה לפרוק לו, ותגידי לו מראש באיזו תגובה את מעוניינת (נניח שבהתחלה רק יקשיב ויחבק. ואחר כך לא ינסה לעודד, אלא אם רוצה לומר משהו, שינסה למצוא נקודה אחת שהוא כן יכול להבין בה את הצער שלך).
אבל תזכרי שהוא באמת בכל זאת גבר, ולא נראה לי שאפשר לצפות ממנו שיתן לך את כל ההקשבה שאת צריכה בנושא הזה. בשביל זה יש את הפורום 🙃, יש חברות, קבוצות ווטסאפ וכדו'.