אפשר לפרוק פה ותקבלו אותי בהבנה?אני אמא

אוף, צריכה להניח את זה איפשהו... פורום פתוח זה לא המקום הכי מוצלח אבל אתן חמודות...

גמילה של ילד ועבודת המידות של אמא.

גמלתי את הבכור המקסים שלי בקיץ מטיטול, זה בא ממני ולא ממנו, חשבתי שקיץ וחופש והריון זה הזדמנות טובה, לפני שנולד אח קטן. הוא היה בן שנתיים. הייתי מאוד סבלנית ונחושה והתהליך עבר בטוב, הילד למד המון מיומנויות, הגענו לימים שלמים בלי פספוסים. אבל הוא לא לקח אחריות על זה, תמיד אני הייתי צריכה להיות על זה וגם הייתי צריכה זמינות מלאה אליו כי הוא לא ידע להתאפק הרבה זמן וזה קצת בעייתי. 

בקיצור, הגענו לתחילת שנה עם ילד שיודע להיות עם תחתונים ולעשות בשירותים בלי לפספס אבל לא גמול עדיין. החלטתי לשלוח עם טיטול בימים הראשונים ואחר כך (בתיאום עם המטפלת) לחזור לתחתונים. אבל אז הילד היה חולה אז גם בבית הוא היה עם טיטול וכשהבריא הוא סירב ללבוש תחתונים, לא רצה וזהו. ויתרתי. זאת הייתה עבודת המידות קשה מאוד, לוותר על תהליך של חודשיים, לוותר על סבלנות אינסופית על נקיון של פספוסים, והכל. וגם להודות לכל מי שאמר שהוא קטן מדי, לא בשל, אמא לילד בכור, כן גם אני בבכור שלי הייתי ככה וכו'... וואו כמה אגו שלי היה מעורבב שם בתהליך. זה היה קשה מאוד. זה נהיה קשה יותר לאורך החודשים הבאים כשראיתי איך כל המיומנויות שהוא רכש נעלמות לו, לגמרי. הוא היה יכול לפספס במגבת בחצי דקה שבין המקלחת להלבשה, הוא היה בכלל לא מודע ליציאות שלו. בקיצור כלום, כאילו הוא לא מכיר את המנגנון בכלל. אנשים מסביב הבטיחו לי שבפעם הבאה יהיה קל יותר והעבודה של הקיץ לא הייתה לשווא, אבל לא האמנתי להם כי ראיתי את הילד, כמה הוא חזר אחורה, כמה הוא שכח הכל.

ואני ילדתי ונהיה חורף ופשוט חיכיתי שהקיץ יחזור.

אבל הייתה בי מחשבה אולי כשאני בחופשת לידה תהיה לי יותר סבלנות? ראיתי כבר כמה הסבלנות חשובה... ויום אחד שבוע שעבר כשהילד ישב על הספה עם טיטול מלא ואז עשה עוד, ושלולית גדולה נוצרה על הספה, חשבתי לעצמי אם כבר ממילא לנקות פספוסים, אולי עדיף לנקות אותם מבחירה ולהרוויח משהו על הדרך? בדקתי תחזית, ראיתי עשרה ימים לא גשומים. הצעתי לילד שנלביש לו תחתונים והוא זרם. חזרנו לגמילה, ביום הראשון שעתיים עם שלושה פספוסים, ביום השני פספוס אחד ומהיום השלישי לא היו פספוסים בכלל, היו הרבה הצלחות וגם מודעות, רק גדולים הוא לא הוציא בשירותים עדיין אבל זה הגיוני כי יש לו טיטול בלילה ובבוקר חצי יום עד שחוזרים הביתה ואז עוד פעם טיטול אחרי המקלחת, זה יוצא משהו כמו ארבע שעות עם תחתונים ביום.

איזה כיף

רציתי לעבור לימים שלמים, אבל המטפלת שלו לא זרמה בכלל, אחרי פסח כשנהיה חם היא מתחילה גמילה עם מי שרוצה, ושאני לא אדאג, יש לו הרבה זמן עד הגן. למי אכפת בכלל מהגן?! זה ממש לא הסיבה שאני חושבת לגמול אותו. פסח עוד חודשיים, בקצב הזה ובעזרת ה' הוא כבר יהיה גמול בפסח... הוא כבר בן שנתיים ותשע. האח הקטן שלו בגיל הזה יהיה באוגוסט שלפני גן עירייה... בקיצור, נמשיך בבית ושיהיה לנו בהצלחה. אבל התבאסתי נורא מהתגובה של המטפלת. וגם זה קצת תוקע שהוא חצי יום עם טיטול עדיין.

ושוב אני חושבת לעצמי, אולי אני עושה טעות? הרי גם בקיץ הרבה מהסביבה אמרו לי שזאת טעות ואני התעקשתי. ומה הלחץ? גם עכשיו זה בא ממני ולא ממנו. אולי הוא עדיין לא בשל? אולי נוותר ודי? דווקא עכשיו הוא לא מבקש לחזור לטיטול בכלל ואפילו אמר שהוא רוצה לנסות בגן גם לעשות בשירותים, אבל הוא לא ביקש ללבוש תחתונים, הוא יזרום עם מה שאני אחליט.

מפחדת ששוב האגו שלי מעורבב פה יותר מדי, מפחדת שהסבלנות שלי תיגמר או שהתהליך יהיה ארוך מדי וימשיך גם אחרי שחופשת הלידה תיגמר.

וגם מבואסת בכל פעם שאני קונה לו עוד שלוש חבילות טיטולים ב100 ש"ח...

מבינה אותךכבתחילה

אני מרגישה ממך שאת קצת מותחת את הסבלנות שלך עד לקצה. מגיעה עם ציפיות עד השמים כלפי תינוק(!!!) בן שנתיים וחצי.

זה שיש לו אח מתחתיו, לא הופך אותו לגדול. צריך להבין את זה. ילדים עולים כסף, והרבה.. אז כן, צריך לקנות עוד חבילת טיטולים.

מבינה אותך ממש על התהליך, והאכזבות. זה נוראי!!! זה סיוט לנקות כל היום פספוסים ותהליך ג'יפה.

אבל אני רואה שהלחץ מהלידה שהילד כבר יהיה גמול שלא תצטרכי 2 טיטולים הניע אותך לתהליך, למרות שנשמע שהילד לא היה בשל.

בכללי, בנים פחות בשלים מבנות. כמובן שיש חריגים. הילד שלי יליד מרץ וחיכיתי עד גיל 3 שיהיה בשל ב100% ורק אז גמלתי גמילה שלקחה יומיים שלוש וזהו. אני הבנתי שצריך קודם כל מוכנות של הילד- עשיתי לו מלא הטרמה. וגם מוכנות של האמא- להגיע עם סבלנות וכוחות. ולי לא היו כוחות לפספוסים. לכן חיכיתי לבשלות מלאה ולקיץ.. גמלתי ישר אחרי פורים כשנהיה נעים ולא קר. לא מומלץ לגמול בחורף.

לענייננו,

ממליצה לך לשחרר לגמרי. לחזור לטיטולים.

חכי לאחרי פסח ותתחילי את התהליך אחרי הטרמה טובה לילד.

מאמינה ששילוב של בשלות ועזרה מהמטפלת יהווה כח רציני, והגמילה כבר תרוץ לבד.

רק מקווה שלא נשארו אצל הילד משקעים ממיליון גמילות שמתחילות ונגמרות..

בהצלחה!

לא הבנתי את התגובה שלך עד הסוףאני אמא

אבל היא לא נתנה לי כוח

ואני ממש לא גומלת את הילד בגלל כסף ולא אכפת לי להחליף טיטולים לשניים, רציתי שתהיה לי את כל הפניות אליו, כשאני לא מאה אחוז פנויה אליו כי יש עוד תינוק שצריך אותי זה יותר קשה. זה היה השיקול בגמילה לפני הלידה.

מרגישה שאת מאוד מאשימה אותי וזה ממש לא הסיבה שבגללה פתחתי את השרשור.

מצטערת זאת לא היתה הכוונהכבתחילה
❤️אני אמא

סליחה גם על התגובה שלי ותודה שהשקעת וענית!

ואו תקשיביSeven

יש לך סבלנות מפלדה!!!! את פשוט אמא מהממת!

אישית אם הוא גמול בבית לא הייתי שואלת את הגננת אלא מציבה עובדה הילד גמול ולכן מהיום יגיע לגן עם תחתונים ובגדים להחלפה...

הבת שלי החליטה לגמול את עצמה כי אני מטבעי בנאדם לא סובלני ולא היה לי כוח לגמול אז  היא פשוט הוריקה לעצמה תטיטול והסבירה לי שזהו אז פשוט התקשרתי לגננת ואמרתי שממחר איקס תגיע עם תחתונים ובגד החלפה וזהו מאז הכל היסטורינ

תודה!אני אמא

כשהוא יהיה לגמרי גמול בבית אני אשלח גם לגן ככה, אבל קיוויתי שהגן יהיה חלק בתהליך (שכבר במצב טוב, כן? לא פיספס כבר כמה ימים)

נשמע נורא כיף הגמילה של הבת שלך

אין לי ניסיון בזה אבל חושבת שתמשיכי במצב כמו שהואאולי בקרוב
שלא יהיה שווה רגרסיה. בבית אחה"צ בלי טיטול ובלילה ובמעון עם טיטול. אם הוא רוצה ללכת לשירותים במעון תגידי לא שיבקש מהמטפלת, אולי ככה היא תסכים (אם זה יהיה המצב תראי אם ואיך את מתקדמת משם). תמשיכי ככה עד פסח/כשכל הילדים בקבוצה שלו מתחילים גמילה ואז תורידי ליותר שעות את הטיטול
תודהאני אמא

הוא הכי גדול בקבוצה שלו בפער, גם בפסח וגם בחופש רובם לא יתחילו גמילה. הוא לא במעון הוא במשפחתון. אולי שתיים יצטרפו אליו וכנראה בחופש ולא בפסח כי הוא היחיד שעולה לגן עירייה לכל השאר יש עוד שנה (ומסתבר שזה כן שיקול של אימהות אם לגמול או לא)

כאמור, אין לי ניסיון..אולי בקרוב
אבל הייתי מציעה בכל זאת, בשביל לא לבלבל פשוט להמשיך בנתיים כמו שאת עושה עכשו, זה נראלי טוב, שאת עושה איתו בטוב את התהליך 
לא יודעת לייעץמכחול
אבל את נשמעת אמא מדהימה! עם המון סבלנות, המין השקעה בילד, והמון כנות לנסות להבין את המניעים שלך ולדייק את מה שטוב לילד.

בהצלחה ❤️

תודה! לא ביקשתי עצות, זה בדיוק מה שביקשתי אני אמא

❤️

יש לי ארבעה בניםפרח חדש

את כולם גמלתי בגיל 3 ומעלה, 

וזה לקח מקסימום שבוע.

צריך לזהות את השלב הזה שהילד באמת בשל לזה

והוא גם רוצה

ולעלות על הגל.

במקרה כזה שיש פספוסים פה ושם, 

והוא עדיין קטן. ממליצה לך להרפות. 

לרדת עכשיו מהרעיון למשך חודש- חודשיים.

לא לדבר על זה בכלל.

אני יודעת שזה קשה וגם קצת מעצבן. 

אבל כשמגיעים לשלב הזה של הפספוסים, והתסכולים

מאוד קשה לצאת מהמעגל הזה תוך כדי גמילה.

תודה על התגובה, מרגישה שלא הובנתיאני אמא
עבר עריכה על ידי אני אמא בתאריך י"ז באדר א׳ תשפ"ד 12:36

ירדתי מהרעיון למשך חצי שנה, לא חודש חודשיים, לא דיברנו על זה בכלל. עכשיו התחלנו גמילה מאפס, הגיני שיהיה פספוסים ביומיים הראשונים, מהיום השלישי כבר לא היו... רק התגובה של המטפלת ביאסה אותי.

ערכתי, תודה שכתבת וסליחה שיצא לי תגובה קצת תוקפנית..

זאת פריקה, לא התייעצותאני אמא

מי שיש לה עצות ממש טובות אני אשמח לשמוע, אבל זאת לא המטרה שכתבתי.

ותחשבו פעמיים אם התגובה שלכן מעודדת או מבאסת, בסדר? שאני לא אתחרט שאזרתי אומץ ופתחתי את השרשור...

הארה קטנהאין עוד מלבדו-

את האמא הכי טובה לילד שלך,  זה בטוח ואף אחת לא חושבת אחרת, אבל מרוב איום ממה יכתבו לך יצא לך קצת מאיים בתגובה שלך... "תחשבו פעמיים.. אחרת אתחרט.." בגדול תמיד כשכותבים לוקחים בחשבון שיש תגובות שיותר מכוונות לדעת גדולים ויש שפחות, כן כן גם אם זה פריקה.. ויש פה המון נשמות טובות שכל כך נזהרות להתנסח בצורה הכי יפה ונעימה ומפרגנת.

זהו מקווה שזה לא יעצבן אותך יותר, בכל מקרה זאת לא הכוונה

צודקת, פשוט הרגשתי כל כך חשופה שכתבתיאני אמא

סליחה על הניסוח הלא מוצלח...

הכנות שלך ממש נוגעת ללב 💖יראת גאולה

המטפלת היא אותה מטפלת מתחילת השנה? אם כן, אולי בגלל החוויה מתחילת השנה היא סקפטית עכשיו 🙄.

אני חושבת שאת לא צריכה להתבאס מכך שהוא חלק מהיום עם טיטול. 4 שעות ביום זה מספיק בשביל לאתגר את הסבלנות שלך 🥴 ואם אתם מצליחים בשעות האלו - זה מקסים!

אולי מעצמו בהמשך הוא יוריד טיטול גם בבוקר, ואולי תראי שהוא מתעורר עם טיטול יבש, אז תורידי בלילה. וגם אם לא, חודשיים זה הרבה זמן בשביל להתבאס עליהם מראש... ויכול להיות שאחרי שהוא יבש לגמרי, המטפלת כן תזרום. בכל מקרה לא חבל על התהליך, כי אמא סבלנית שעובדת עם הילד זו מתנה בפני עצמה!! ואת אמא מקסימה וסבלנית, וכל תהליך שאת עושה איתו מחבר ביניכם.

תודה ❤️אני אמא

תודה על המילים הטובות!

המטפלת היא אותה אחת מתחילת שנה, מעניין מה שאת אומרת (למרות שהיא קיבלה אותו רק עם טיטול, הוא היה חולה ממש בימים הראשונים של השנה למשך שבוע ואז לא חזר לתחתונים, אז לא הספקנו בכלל להעביר את זה למשפחתון)

אם עכשיו זה עובד טוב והוא רוצה גם בגןבן בא לנו

לחלוטין לא היתי מבקשת רשות מהמטפלת

זה חלק מהתפקיד בגיל הזה לה מודד עם גמילה

בחיים לא ביקשתי רשות

באתי בבוקר לגן עם הילד אמרתי שלום הוא בגמילה

מביאה בגדים להחלפה בשקית ושמה לו בגדים נוחים ולא ים שכבות

ושלום על ישראל

את לא צריכה להאישם את עצמך את פעלת נכון והגיוני

אנחנו לומדים מה נכון לנו תוך כדי תנועה

לא יכלת לצפות את ההשתלשלות

ולגבי עכשיו

תבחרי את הבחירה שלך

אם כבר התחלת וזה מתקדם

לכי על זה

אם לא- אל.ץרגייש בוף העולם

את לא הראשונה בכלל עם גמילות שהטות והולכות

אני לכתחילה מעדיפה לגמול מאוחר כי יותר נח לי וזה לרוב הולך בקלות יותר

אבל לא תמיד זה נכון ולכל אחת מה שטוב

אין אמת אחת

והיה לי ילד ש7 חודשים לקח לו להגמל באמת

אני כן לא בקטע להחזיר ברגע שהורדתי -זהו זה סופי

והתמודדתי עם פספוס על בסיסי יומי

ובסוף זיהיתי מה היה צריך כדי להגמל

אבל באמת שזה לא קל ומבינה את התסכול

אבל תדעי שזה קורה

מה שכן כעצה

כשמתחילים גמילה מאוד עוזר לא לבלבל מדי

מתחילים בגן עם טיטול ומסבירים שבגן או בחוץ עדיין תהיה עם טיטול עד שקצת תלמד

ומהרגע שחוזר הביתה עד הלילה כשישן בלי טיטול

בלי יותר מדי בלבולים

כי זה גיל הפכפך והגיוני שכשנכישה לו אופציה לא להתאמץ הוא  יבחר בה

תודה!אני אמא

את כותבת דברים הגיוניים

ממה שאת כותבתתקומה

נשמע שמאוד חשוב לך להיות קשובה וסבלנית לילד שזה מדהים בעיניי❤️

ממש לא פשוט לגייס סבלנות לתהליך של גמילה, ועוד יותר מבאס שהמטפלת לא מתגייסת לעניין.

וגם ממש מרשים שאת כנה עם עצמך, ויודעת להגיד בדיוק מה היו הכוונות שלך, ומזהה שמצד אחד חשוב לך שלבן שלך יהיה טוב, ומצד שני מעורבים גם רגשות שלך שזה הכי מובן בעולם!!

עשית בחירה מסויימת על סמך הנתונים שהיו מולך באותו רגע, זו הייתה בחירה מאוד הגיונית, ועובדה שזה הצליח בזכות המאמץ שלך. אבל אז השתנו הנתונים וזה ערער את המצב, שזה כמובן מאוד מתסכל, אבל זה לא אומר שהבחירה שעשית לא הייתה נכונה, לפעמים דברים מתגלגלים אחרת ממה שרצינו, זה לא אומר שטעינו.

לא יודעת להגיד מה נכון לעשות כרגע, אבל אני חושבת שאת ממש יכולה להיות רגועה מהבחינה הזו שעשית מה שיכולת וחשבת לנכון, וגם אם דברים לא התגלגלו כמו שתיכננת, בסוף הכנות שלך מול עצמך היא הכי חשובה, ונראה לי שהיא גם זו שתוביל אותך לתשובה מה נכון לעשות...

תודה ❤️אני אמא

ממש חיזקת אותי! תודה לך...

לא מבינה גדולה בגמילות אבל נראהזריחה123

שעשית אתו תהליך מעולה ושאת מדהימה ויש לך הרבה סבלנות.

אולי הייתי מנסה שוב עם המטפלת, זה באמת מבאס כשלא זורמים.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה ובקלות!

תודה ❤️אני אמא
הי לך אמא אלופה!112233445566

לא פשוט לגמול! ומאכזב מאד שבסוף "לא מצליח".

וכל הרגש הנלווה... מאתר מאד!

בעיניי ממש לא טעית כשגמלת גם אם בסוף לא....

עשית כל שביכולתך וה' גלגל אחרת....

בקיצור, תרימי לעצמך! אלופה!! מעצבן כל כך התגובות מהסביבה!!!

יש ילדים בכל גיל עם רגרסיות, עם פספסוסים וכו' וכו' וכ'....

מעצבן להרגיש כאילו את אשמה או לא יודעת מה...

נקודות לדעתי להחלטה מה הלאה-

א. לא חייב להיות נעול על קיץ.

ב. צריך להרגיש הרבה כח לגמול. הרבה כח לפספסוסים ולמידה של הילד. יכול להיות שכמה חודשי מנוחה יתנו את הכוחות... ואחרי פסח עם המטפלת וכו' יהיה בקלות.

ג. אפשר לעשות התנסוות בצהריים בבית של זמן בלי טיטול גם אם לא גומלים לגמריי.. התנסות בשירותים, התנסות אפילו בפספוס.. לראות לאן זה הולך...

ד. מרגע שמחליטים לגמול- הטיטול לא חוזר. לא כשחולים, לא כשנוסעים, לא כשהולכים לגינה- הילד גדול בלי טיטול (גם במחיר של פספוס מבעסס... 

ה. אם יש כמה צהרים רגועים בבית כבר בלי פספסוסים, הייתי מודיעה למטפלת שהוא גמול, כבר שבוע בבית בלי פספוסים.. וזהו...

תודה! ❤️אני אמא

מאוד מעניין הנקודות שכתבת במיוחד הרביעית... בחופש האמת הוא היה עם תחתונים גם בחוץ (אפילו פיספס בקופ"ח...) אבל כן עם טיטול בנסיעות עצמן (מה הוא יעשה אם צריך שירותים באוטובוס?) אבל כן אחרי שהיה עם טיטול חולה אז לא הסכים לחזור לתחתונים...

נראה לי אחרי שילך לגן עם תחתונים אז ניישם את זה יותר. טיטול רק באוטובוס ובלילה.

אישית אני גם גומלת במקביל לילה....112233445566

אבל יודעת שהדעות חלוקות על זה....

וואי מבינה אותך ממש!פה לקצת

אני כבר פעם שנייה עם 3 ילדים עם טיטולים.

בגדול שלי החלטתי שאני לא מנסה גמילה לפני שמוכן אבל כן היה לי חשוב וקיויתי שיהיה מוכן לפני הגן עירייה.

בפסח ניסיתי להציע לו תחתונים והוא זרם ובבית באמת עשה בשירותים אבל לא הסכים ללכת למעון עם תחתונים והחזרנו טיטול.

ואז באוגוסט שאלנו אם רוצה לעשות בשירותים ואמר שכן ומאז הוא גמול בלי פיספוס אחד תודה לה'.

ועכשיו עם הילד השני, בן שנתיים ושלוש חודשים, אני ממש מחזיקה את עצמי לא להתחיל גמילה.

גם כי זה כבר מסריח להחליף לו

גם כי יש לי 3 עם טיטול ופחות אחד יהיה יותר קל

וגם כי רוצה להיות בטוחה שלא יעלה לגן עירייה עם טיטול (כן, יודעת שיש זמן)

אז ממש מבינה את הרצון שלך כבר לגמול אותו

אבל המסקנה שלי היא ששווה לחכות עד שהילד יהיה מוכן כי אז באמת זה יותר קל (ובמקרה של הגדול שלי זה אפילו לא דרש סבלנות כי לא פיספס) וכייף גם לילד לחוות הצלחה.

ואני בגמילה גומלת עד הסוף.

אם מורידים טיטול אז אין טיטול, ביום ובלילה. בכל מצב.

זאת פשוט כבר לא אופציה אף פעם.

מעניין, תודה!אני אמא

מעניין לגבי גמילה בלילה, זוכרת מכל האחים שלי שזה היה איזה שנה או שנתיים אחרי הגמילה ביום.

אני אפתח על זה שרשור נפרד אחרי שיהיה גמול ביום

אני ראיתי איפשהופולניה12

שאפשר להוריד טיטול בלילה אחרי שרואים ש60% מהיום הילד שולט.

עבד אצלנו 

גם אני קראתי ככהממשיכה לחלום
שאם לא מתחילים גמילת לילה בשלב הזה (60 אחוז הצלחות ביום) אז הגוף לומד שהיה לא צריכים לשלוט על הצרכים
לפי מה שהבנתי בלילה זה מנגנון שונהריבוזום

משהו כמו - ביום זה גם התנהגותי ובלילה זה רק פיזיולוגי. אני ראיתי אצל הילדים שלי שהם בעצם היו כבר "גמולים" בלילה הרבה לפני גמילה. פשוט קמו עם חיתול יבש (ורק זמן מה אחרי הקימה הרטיבו אותו היטב)

לכן יש ילדים שאצלם זה דווקא מגיע הרבה זמן אחרי הגמילה ביום וזה לא קשור לבשלות הרגשית והשכלית כי מדובר בעניין פיזיולוגי.

(זה מה שקלטתי מפה ומשם. זה לא מוסמך ואני לא יכולה לומר שראיתי את זה במקום מסוים מוסמך ולא באמת חקרתי את זה)

אוי איך אני מבינה אותךפולניה12

קרה לנו גם משהו דומה

ניסיתי לגמול לפני החורף, הילד קלט את הקטע אבל לא הסכים בשום אופן לעשות גדולים. גם לא בטיטול.

אחרי כמה ימים של עוצר יציאות כולל, חיזלשנו הכל, החזרנו טיטול והפסקנו לדבר על זה.

בסוף ניסינו שוב אחרי חצי שנה, בגיל 2.10, שניה לפני החלאקה והציצית והלך טוב די מהר.

את מהממת

בטוח שאת רוצה הכי טוב לילד שלך

אנחנו בני אדם וטועים לפעמים, או לא קוראים נכון את המציאות, או רק פשוט לא יודעים לנבא מה יקרה.

מצפון לפח. (כמה אכלתי את עצמי אחרי הפעם הראשונה שניסינו לגמול..)

הילד שלך קלט את המנגנון וזה מה שחשוב לתהליך.

בחופשות פסח תוכלי להוריד טיטול לימים שלמים, ומיד אחרי פסח כשהמטפלת תהיה על זה, יהיה לו הרבה יותר קל.

בהצלחה!

וואי תודה!אני אמא

טוב לשמוע שאני לא היחידה

שתדעי שאני ממש סובלת מהחלק של הגמילהאהבתחינם

תמיד אומרת לעצמי

אף אחד לא מתחתן על טיטול🙃

למה רושמת את זה?

לא יודעת

אולי בגלל שזה תהליך מעצבן? חח

בנות התגובות שלכן גרמו לי לחשובדיקלה91

האם לא כדאי לגמול בפסח אם הילד לא מביע רצון מעצמו? הוא בן שנתיים וחודשיים כרגע ונכנס לגן עירייה בספטמבר

זה באמת יהיה כזה קשה??

והאם לא חייב לגמול בגלל הגן עירייה?

לא חייב לגמול לגן עירייה, אפשר להעלות ילד עם טיטולפה לקצת
הנסיון שלי לא מדהים אבל בכלל לא חייב שיהיה קשהאני אמא

אצלי התחלתי לגמול בגיל שנתיים והלך די טוב, רק אחרי חודשיים הוא החליט שהוא רוצה לחזור לטיטול. אבל הילד שלך שונה מהילד שלי ויכול להיות שיזרום אצלו חלק, אל תפחדי בגללי...

הבן שלי בגיל של הבן שלך בדיוקמומו100אחרונה
בן שנתיים וחודשיים, עולה לגן עירייה שנה הבאה, אני מתכננת לגמול אותו בחופש הגדול. לי אישית פסח נשמע מוקדם מדיי. כמובן שזה הכל אישי ותלוי ילד וכו' אבל זו דעתי האישית
❤️אני אמא

את צודקת

סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

אני הייתי כועסת ומרימה את הקולoo

גם על חמותי

אף אחד לא חסין בפני

שיתנהגו בצורה נורמטיבית

במיוחד עם ילדים

במיוחד אם הילדים הם שלי

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

נכוןמותקקק

אבל זה לא קשור

לקבל את עצמך זאת גישה והיא נכונה או לא (בעיני כן) לגבי כל מראה, ברור שאישה שנלחמת במשקל (משום מה אין צורך לציין שהמלחמה היא על ירידה במשקל ולא על עליה) לא תרצה לחזור למשקל הקודם, אם היא היתה אוהבת את המשקל הקודם היא לא היצה נלחמת

מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

צריכה עצות.או שאולי זו פריקה וצריכה חיבוק.לא יודעתאנונימית בהו"ל

חצי שנה אחרי.

והזכרונות מפתיעים אותי כל פעם מחדש בזמנים שלא ציפיתי להם.

אם זה סתם רגע עם עצמי, או רגע עם בעלי

והמוח עובר למקום אחר

והמחשבות

והגוף מתנתק

וזה כואב כל פעם

ומעייף

אוף

❤️❤️❤️❤️❤️אפרסקה
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושתמצאי שלווה
חיבוק גדול גדול.קמה ש.

בס"ד

לא פירטת אבל נשמע כואב מאד ❤️‍🩹

בגלל שביקשת עצות: שקלת טיפול כדי לעבד את מה שהיה? מהמעט שכתבת מזכיר קצת תגובות פוסט טראומטיות. המוח והגוף זוכרים את הטראומה ושולפים אותה בכל מיני הזדמנויות וכשזה קורה, זה גורם לכאב ולשיבושים של כל מיני הסיטואציות.

מצד אחד חצי שנה זה עדיין די טרי לחוויה קשה.

מצד שני נשמע שאת סובלת ושזה פוגע בך ביום יום 💔 וטיפול טוב יכול לעזור עם זה.

חיבוק גדול שוב!

בע"ה שמכאן תראי רק אור ומתוק תמיד!!!

תודה! (מוזכרת לידה שקטה)אנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 21:21

לידה שקטה.

בעקבות הפסקת הריון.

ועכשיו צריכים טיפולים.

והמלחמה הזאת דחתה את כל התורים...

זה נחשב טראומה? לא יודעת

בעקרון קיבלתי 12 פגישות עם עו"סית. הרחיבו לי כי עברנו לטיפולים, אבל אין כמעט תורים.

אמן!!!

חיבוק גדולאחת כמוני

לגמרי טראומתי

וקשה גם לחשוב על העתיד ומה שתצטרכו לעבור

שולחת מלא כוחות

זה נשמע טראומטי ממשאיזמרגד1אחרונה

חיבוק על זה🩷

אולי אם את לא מקבלת מענה מספיק דרך הקופה, שווה לשקול ללכת לטיפול באופן פרטי כדי לעבד את זה.

ומצד שני כמובן שזה הגיוני לגמרי להמשיך להתאבל על זה. זה גם יכול להמשיך לכאוב עוד שנים, וזה בסדר שכואב🩷

חיבוק!!מכחול
ילדים ומשחקי מחשבאנונימית בהו"ל

יש לנו בן מתוק בן שש.

המדיניות בבית שלנו כרגע היא שמותר עשרים דקות ביום לשחק במשחקי מחשב.

הבעיה היא שנראה שזה נהיה מוקד ההתעניינות שלו, ואם משהו שם לא מסתדר יהיו בכיות וצעקות שאנחנו לא נתקלים בהן בשום סיטואציה אחרת.

למשל, הבוקר, הערתי אותו עשר דקות מאוחר יותר ממה שהוא ביקש (מבעלי, הבקשה לא עברה אליי. אבל בכל מקרה זה היה עלול לקרות גם אם כן), וכל הבוקר היה מלווה בבכי וצעקות. כי הוא לא יכול להספיק לשחק לפני בית הספר. אני יודעת שהיום יום יוצא דופן, אבל דבר דומה היה יכול לקרות גם ביום רגיל באמצע השגרה.

יש לי כמה רעיונות ומחשבות אבל אשמח מאוד לשמוע את המחשבות שלכם בעניין, כי תמיד יש כאן תובנות חכמות ומועילות.

בלי ועם קשר אשמח גם לשמוע על רעיונות לעיסוקים מושכים אבל פחות ממכרים ויותר בונים לילד בגיל הזה, מאוד חכם וסקרן אבל עדיין לא קורא שוטף. דברים שלא דורשים ליווי צמוד של הורה לכל אורך הפעילות.

אני חושבת שכדאי לתת בזמן יותר רגועיעל מהדרום

לק"י

בבוקר- לא.

(ואצלינו הם כל יום כמעט במחשב, ויותר מעשרים דקות. ואני יודעת כמה קשה להגביל. אבל מזמן קבעתי כלל שבמוצ"ש אין מחשב, ואין. והם גם לא מבקשים.

אז מציעה לקבוע כללים ברורים וממש לעמוד עליהם).

יש כללים בביתבתאל1

ואישית אין מצב שהייתי נותנת מחשב או משחק כלשהו או התעסקות כלשהי - בבוקר.

מי שמוכן שישב לאכול משהו לפני שהוא יוצא...

אז ממליצה פשוט לומר את זה ככללבתאל1

לא בתור התנצלות או משהו...

מצטרפת, כדאי לקבוע בדיוק מתי מותר מחשבקופצת רגע
ולהגדיר שבבוקר אסור.

תגדירי מתי כן מותר לשחק במחשב, למשל אחרי שחוזרים מבית ספר, מניחים תיק במקום, אוכלים צהריים ואז אפשר מחשב. או מה שמתאים לך. בבוקר לא כדאי לדעתי. 

לגו,אצלי מעסיק אותו לבדמנגואית

ספרים עם ציורים

כמו של מדע

לגו בהתחלה בעלי שיחק איתו בשבתות , בנה איתו ביחד ועכשיו הוא כבר מדמיין בראש עולם ובונה לבד

משחקי הרכבה אחרים מעסיק אותו?

אפשר חוברת צביעה, מקו לקו וכדומה

אני שמה לב ,שאחרי מסךשמעונה
הם נהיים הרבה יותר עצבניים ,חסרי סבלנות ומתווכחים. גם בערך בגיל הזה. המסך ממש מושך אותם וגם כשהבהרנו מתי צריך לסגור והזכרנו, לא תמיד הם מקבלים את זה בקלות... עוד לא מצאתי ממש פתרון.. אנחנו מנסים כרגע לשקף להם שזה מה שעושה המסך ושלא יהיה מסך אם לא יקשיבו אחרי המסך....
תשקלותקומה

אם כל יום זה לא יותר מידי בגיל הזה, כי זה באמת מייצר איזושהי "תלות" או ציפייה לזה כל יום.

אצלנו מותר בימי שישי אחרי התארגנות לשבת

ומיד פעם במקרים חריגים במהלך השבוע, לזמן מוגבל

בבוקר אף פעם אי אפשר, זה לא הזמן לזה.

אם אני מרשה, זה רק אחרי הצהריים.

יכול להיות שהוא לא בשל לכלל הזהאמאשוני

אפשר להחליט על זמן מרוכז יותר ביום שישי או להפסיק לגמרי עד שיהיה בשל.

רעיון לחלופה, להשמיע לו סיפורים ברמקול שמחובר לבלוטוס של הטלפון שלך, דרך ספוטיפיי.

אין מסך, הטלפון אצלך.

הפרקים עוברים ברצף.

אפשר ללמד אותו לצבוע מנדלות הזמן הזה או לשחק בבצק וכד.

או פשוט לשבת ולהקשיב.

תעסוקה אקטיבית, אפשר ערכות לגו. זה ממש מתאים לגיל.

תקני את הערכות לגיל 5+

בהתחלה צריך ללמד אותם איך לעבוד לפי החוברת, בערכות הבאות הוא ידע לבד.

אפשר גם פאזלים.

חשבתי גם לקנות מיקרוסקופ מאליאקספרס, עוד לא רכשתי אז לא יודעת להמליץ אבל נשמע מתאים לסגנון.

עוד משהותקומה

מעבר לכמה זמן, יש עניין גם לתוכן של המשחק.

יש משחקים יותר ממכרים, יש כאלו שמשפיעים פחות לטובה.

אצלנו משחקים בעיקר במשחקים לימודיים (חשבון, אנגלית, מיומנויות כלשהן) ולא סתם משחקים כמו אנגרי ברדס או משחקי מלחמה.

לפעמים עדיף גם לשלם קצת כדי לקבל תוכן איכותי

אצלנו בנוסף לתיחום הזמן, יש גם טווח שעות רלוונטיטארקו

מותר זמן מחשב(משחק/צפיה, בתכנים בפיקוחנו)

שננעל ברגע שהזמן עובר(ללא תלות בנו אלא אוטומטי בבקרת הורים, לתחושתי מנטרל הרבה מהמתח סביב זה כי פשוט נסגר וזהו)

ורק בין השעות 15:30-18, אם מתאים באותו יום ואחרי ארוחת צהריים ומטלות נצרכות(ש"ב, עזרה מסוימת בבית..)

כשלא היה את הזמנים האלה זה באמת היה יוצא מפרופורציות ועכשיו שיש ממש הגדרות ברורות ההתנהלות סביב זמן מחשב נעימה לנו יותר

הוא בן 7.5

איך עושים את הבקרת הורים הזאתמקקה
אשמח להסבר
מציעה לך להתייעץ עם הצאט..טארקואחרונה

גם כי אני לא מבינה בזה ובעלי עשה

וגם כי הוא יוכל להדריך אותך הכי טוב.

בכל אופן יש אצלנו בקרה כפולה-

1. משתמש במייקרוסופט עם הגבלת זמן

2. משתמש כרום עם פמילי לינק ורק אתרים שאנחנו מאפשרים פתוחים.

אצלנו גם בתקופה האחרונה משחקי המחשב הגיעו לרמהמתואמת

מוגזמת... עד עכשיו הם עשו רק דברים מועילים - עלונים, ציורים, עיצובים... ואז הם גילו אתרים עם משחקים והתמכרו

הודענו להם שמאחרי פסח אין יותר משחקים במחשב, אבל הם כן יכולים לעשות את אותם דברים מועילים.

בקשר לבן שלך יש שתי אפשרויות, לדעתי:

1. למצוא משהו אחר שהוא יכול לעשות במחשב, מקסימום משחקים לימודיים - משהו פחות ממכר.

2. להוציא לגמרי מהתחום את השימוש במחשב. בהתחלה יהיה לו קשה, אחר כך כנראה שהוא יתרגל.

רעיונות לתעסוקות אחרות:

משחקי דמיון (פליימוביל וכו')

ערכות מדע ויצירה

יצירה חופשית ממגוון חומרים פשוטים

פרויקט בנייה (אם יש לכם חצר או מרפסת)

אולי גידול בעל חיים

ואומרת בעדינות - שאם אתם רואים את ההתפרצויות חסרות השליטה האלו בעוד תחומים, אולי כדאי ללכת לאבחון...

לגבי עיסוקים נוספים:טארקו

-ספרי תמונות ברמה גבוהה יותר(למשל יש את סדרת מבט מקרוב על.. שהבן החכם והסקרן שלי מאוד אוהב)

-משחקי הרכבה ברמות שונות לפי היכולת- לגו גדול או קטן עם או בלי הוראות, קליקס, מגנטים.. אצלנו סביב הגיל הזה התחילה ממש התעניינות ביצירת דגמים מהחוברות. אפשר לחפש גם דגמים נוספים באינטרנט ולהדפיס ושמעתי שיש אתר שאפשר לצלם לו חלקי לגו והוא מוציא דגמים מתאימים...

-יצירות מהשקל וכאלה שאפשר לעשות לבד. שוב תלוי רמה אבל דברים כמו הדבקה של מדבקות לפי מספרים, הדפים השחורים שצריך לגרד ועוד כל מיני כאלה אהובים פה מאוד.

-חוברות פעילות/עבודה, אצלנו הכי תופס או כאלה של משימות קלות, או כאלה שהן יותר חוברת צביעה אבל סביב תחום עניין.

-רולר בליידס/אופניים/קורקינט אם רלוונטי אצלכם

-לוח איזון, טרמפולינה ביתית וכו

אצלנוoo

אין הגבלת זמן על מסך

גם לבן ה6

אני לא מתייחסת למסך באופן שונה מכל דבר אחר

ואני לא רואה שהילד מתייחס/ מתנהל אחרת לגבי המסך

בתקופה הזו הוא אכן היה במסך יותר מדי

בעיניי זה מאד הגיוני

חופש ארוך נטול מטרה

עכשיו חוזרים ללימודים והמסך יחזור להיות משהו יחסית שולי

אצלנו התעסוקות שלו הן:

ציור/ יצירה/ דופלו/ לגו/ פליימוביל/ חברים

הנקהניגון של הלב
טיפים להנקה של קטנטן שכל הזמן מפסיק באמצע? לפעמים מתנתק, לפעמים נשאר מחובר אבל מפסיק לינוק ולפעמים ממש מתנתק ולא מוכן לחזור ואחרי כמה דקות מראה שוב סימני רעב. מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותו לינוק ברצף?

ובקשה לעידוד- מתישהו זה נגמר והם מתחילים לינוק נורמלי נכון? כי כרגע הוא יכול לינוק חמש דקות ושעה, ומרווחים בין הנקות של בין חצי שעה ליותר משלוש שעות

בן כמה הוא? בדקתם לשון קשורה?מתואמת
כמה ימיםניגון של הלב
לא בדקנו רשמית, אבל גם האחיות במחלקה וגם יועצת הנקה שהלכתי אליה הסתכלו וראו שאין.

אני יודעת שבשלב הזה זה בדר"כ תקין, אבל המשקל שלט ממש נמוך וצריך לעלות מהר מכל מיני סיבות, אז אני רוצה שהוא ינק כמה שיותר

אם המשקל שלו נמוך - אז הגיוני שקשה לו לינוקמתואמת

זה באמת סיוט... (התנסיתי בזה גם עם הילדה האחרונה)

תתייעצי עם יועצת הנקה טובה איך להחזיק ולסחוט את השד תוך כדי הנקה כדי להזרים לו יותר חלב וגם איך להעיר אותו כשנרדם.

מקווה שתעברו את זה מהר...

ומזל טוב!

אצלישירה_11

זה היה מעגל כזה של לא יונק טוב ומשקל לא עולה וכו

השתדלתי כמה שיותר להעיר אותו ולשבת אותו שיינק

וכשההנקות נהיו טיפה יותר מסודרות

הקפדתי לשאוב את מה שנותר אחרי כל הנקה, זה מה שהיא לא הצליח לסיים עד הסוף וזה עזר לי ממש גם לחלב וגם לתינוק שהתחיל לעלות במשקל

אולי יש לו גרפס?יעל מהדרום
לפעמיםניגון של הלב
לרוב אבל לא, ואני כן עוצרת באמצע ומחכה שיעשה, והוא עדיין יכול לעצור גם דקה אחר כך
תינוקות קטנים באמת עלולים להתעייף מהר יותריעל מהדרום

לק"י

את יכולה לנסות לסחוט/ לשאוב חלב למזרק סטרילי, ולתת לו אחרי ההנקה.

בסוף הוא כן יונק מספיקניגון של הלב
רק שלוקח לו המון זמן

אני יכולה לשבת איתו גם יותר משעה שבפועל הוא ינק פחות מחצי

עדיין זה יכול להיות קשור לזה שהוא קטן ומתעייף מהריעל מהדרום

לק"י

ככל שהוא יגדל ויתחזק, ההנקה עשויה להיות יעילה יותר.

פשוט במזרק צריך להתאמץ פחות.

ואולי הכי טוב להתייעץ עם אשת מקצוע.

מזל טוב!כתבתנו
מזל טוב יקרה, הנקת קטנטנים לוקחת יותר זמן, הםאמהלה

נרדמים, מתנתקים, פעולת המציצה קשה להם מאד.

מומלץ מאד להחזיק אותו כמה שיותר בתנוחת קנגרו

וגם להניק כשהוא ללא בגדים, מכוסים בשמיכה ביחד כמובן.

וכמה שיותר להניק. בהפרשים קצרים, מתי שהוא רק רוצה בלי להסתכל בשעון

מנסיון עם פגות, זה אפשרי

הרבה נחת

שפע חלב, גידול קל בבריאות ובשמחה

הנקתי בעבר קטנטנהמתיכון ועד מעון
נולדה 2460, זה היה קשוח ולקחת המון המון זמן כל הנקה, העליה הייתה איטית מאוד, הייתי צריכה להעיר אותה כי היא לא קמה בעצמה 
לצערי בדיוק באותו סרטסטודנטית אלופה
ילדת??עכבר בלוטוס

מזל טוב!!

תבדקו שפה קשורהגפן36

לא לשון, שפה.

אצלי עד שגילינו כבר היה מאוחר להציל את ההנקה.

מה זה?ניגון של הלב
ואיך מזהים? באמת יש לו בעיה לפתוח את הפה כמו שצריך
נראה לי שיש מישהו באיכילוב שמתעסק בזהגפן36
זה היה לפני 5 שנים, בטח יש שינויים ודברים חדשים. 
אצלנו זה היה בשפה העליונהגפן36אחרונה

בעקרון יש חתיכת עוד שמחברת במרכז בין השפה העליונה ללסת.

אצלנו החיבור היה ממש רציני והפריע לה ליצור ואקום, מה שגרם להמון ניתוקים, התעייפות מהירה, אי עליה במשקל..

זה נדיר ולכן לקח לנו הרבה זמן לעלות על זה, וכבר לא טיפלנו. כן עבדנו איתה בגיל גדול יותר על יצירת ואקום. 

תודה רבה לכל העונותניגון של הלב
התייעצנו עם אשת מקצוע, שאמרה שהוא עייף ולכן לא מצליח לינוק ברצף

ננסה כמה דברים שהיא הציעה לנו בתקווה שיעבוד

יודעות לכוון אותי איפה יש חולצות מכופתרות לילדים?שיח סוד

בכל מיני צבעים,

שרוול ארוך ו100% נגיד 95% כותנה לילד האטופי שלי

ובארץ…

ילד לא נער

לידר, קיוויעם ישראל חי🇮🇱
צ'ילדרנס פלייסחנוקה

צבעוני יש להם יפה ממש!

נדמה לי שגם לבן.

ונעימות מאד.

אגב לא יודעת גיל אבל גם בפוקס יצא לי לקנות מכופרתות יפות במחירים טובים יותר.

אני גם ראיתי, אפשר לקנות אונליין בטרמינל Xשומשומ
תמנוןהמקורית
את מכירה את התלבושת האחידה שיש בתלמודי תורה?שושנושי

חולצה משבצות צבעונית,

יודעת שיש כמה סוגי ייצור - בערים חרדיות בטוח תמצאי סניפים שמוכרים

איזה סוג חומר את צריכה?

את מתכוונת לחולצות שיש בהן כפתורים לכל האורך?מתואמתאחרונה

לא נראה לי שיש חולצות כאלה מכותנה...

יש חולצות טריקו עם צווארון ושלושה כפתורים שהבד שלהן נעים יותר, אבל גם לא יודעת אם מכותנה. אני מכירה בלידר.

בעקבות ניסיון לא מוצלח עם בונג'סטהתותית11

אשמח לכל רעיון יצירתי אחר איך להתמודד עם הבחילות

שפשוט לא פוסקות אף רגע ביום 😔

אשמח לכל כיוון 

מה הנסיון הלא מוצלח?גפן36
לוקח לבונג'סטה כשבועיים להגיע להשפעה מלאה לפי מה שאני זוכרת
גרם לי לעייפות קשהתותית11
הרגשתי סמרטוט רצפה לאורך כל היום 🤦‍♀️
תנסי רק b6 (ויטמין)המקורית

עם פראמין/ לבקש זופרן

תודה !תותית11
יש משהו שמכיל בי 6 וג'ינג'ר שנקרא נוזיקסיעל מהדרום
עם מרשם?תותית11
סליחה שמבאסתהבוקר יעלה
אבל אצלי זה עשה אפילו יותר בחילות. 
אוי תודה על המידעתותית11
אנסה 🙈🙏
האמת שפעם ניסיתי כדורי גינגר אחריםיעל מהדרום
לק"י

והם בהחלט היו דוחים בעצמם. אבל נראה לי שכן עזרו.

זה הסתגלותשירה_11אחרונה

תמשיכי

אני הייתי כמעט מתעלפת מעייפות בכל פינה אפשרית בבית

בסוף זה מתאפס

ממש תודה לכולן!תותית11

אולי יעניין אותך