סליחה סליחה סליחה אבל לגבי משלוחי מנותFreeSpirit

מתנצלת מראש אם יצרום למישהי,

או אם ישמע סנובי, מחילה.

העניין הוא לגופו של עניין ונגד רעיון שנהיה טרנדי בשנים האחרונות ולדעתי הוא פסול.

כדי להבין ולרדת לגופו של עניין ולא אדם,

נסו לצאת מה עצמכם ולהכנס לנעלי אדם שלא מתחבר לזה.

ראיתי את השרשור של קונספטים לגרנולה ויוגורט וכו כמשלוח מנות או בייגלה, זעתר ורוטב וחייבת להתקומם.

מרגיש לי אחד מהשניים:

או התקמצנות,

או ניסיון של זוגות צעירים להמציא גלגל ולחשוב על רעיון למשהו קטנטן שיחשב כמשלוח ויוכלו להפיצו ברבים בעלויות נמוכות אבל בסוף יוצא מעפן.

זה מעפן לקבל דברים מוכנים רמה ג׳

אני באמת זורקת לפח ולא אוכלת או נהנית מהדברים הללו.

אני חושבת שהמשורר המקורי התכוון לקונספט שווה כמו דברים בפינטרס, משלוחי קונספט שווים ביתיים ולא תעשייתיים- למשל עוגיות חמאה שוות וקפה על מצע של מפה משובצת לפיקניק שיש לה קטע עיצובי. אבל כששולחים לי קוטג׳ ומלפפון,

מצטערת בנות- בעיני זה לא משלוח!

זה מרגיש נורא לקבל כל מיני דברים קטנטנים, לא שימושיים שאתה נאלץ לקבל ולהודות עליהם בחצי פה ועוד להיראות מופתע ולגרד- זו הכנה ביתית?

כן, מעצבן להוציא מלא כסף על להכין משלוח מכובד ולקבל קופסאות קטנות של מיצים ורטבים לא רלוונטיים בעליל.

אם זה מישהו שאין לו, מילא- אבל גם אז עדיף לקבל חטיף ביסלי קנוי אחד מאשר ניסיון להכין משהו מעשיי ידי מישהי כשלא ביקשתי את זה. הבעיה- שחצי בניין באזור דתי מכין כאלו, ובעיני זה לא מגניב וגם ממש לא שווה.

מה עושים?

סליחה, אבל ממש לא מסכימה איתךאין לי הסבר

בעיני משלוח בהכנה ביתית, הרבה פעמים טעים פי 10 משלוח קנוי, וגם יותר מושקע.

בכ''מ, אני מביאה משלוח מנות לא כדי לקבל בחזרה. נותנת מראש כמה ומה שמתאים לי, בלי ציפייה לקבל בתמורה. זו המטרה. אני לא מביאה משלוח כדי שיחזירו לי...

מישהי כתבה בשרשור-FreeSpirit

תני לי רעיון למשהו זול אבל מכובד.

וזה מצחיק כאילו, אי אפשר שיהיה זול וגם מכובד. סליחה שאני צועקת שהמלך הוא עירום והורסת את ההנאה המשותפת ממציאת רעיונות נלוזים למשלוחי מנות, או שזה מכובד או שלא. וזול מדי או מונפץ מדי או יצירתי עלאק אבל שאין בו כלום, מכובד זה לא.

אז גם השנה מסתבר שאקבל משלוחים כאלו ואאלץ להעמיד פני מופתעת ולהודות עליהם.

אבל זהו, שזה לא פאייר.

אני שייכת לאסכולה שגם אם אין, או ששולחים משהו שווה אבל מעט או לא שולחים בכלל.

או שולחים משהו רגיל אבל מכובד, מתאמצים לקנות כמה דברים סבירים ומכינים. אבל לקבל לחמניה ושוקו כמשלוח זו המצאה של השנים האחרונות.

ואין לי מושג מי המציא את זה,

אבל לפחות שאנשים שמביאים דברים כאלו

לא יהיו לפחות כ״כ מרוצים מעצמם…

תודה על ההקשבה.

פרקתי. 

אני מאמינה שאת שייכת בכללי לאסכולה שמוציאיםרשרשרש

כסף שאין. וצר לי, אבל אני לא נוטה לחשוב כמוך.

ומבטיחה לך שהרבה יותר ממה שאני 'מתקמצנת' על משלוח מנות שישלח אלייך, אני מחשבת את המטםחת שלא קניתי לעצמי לחגים, את התחפושת לא קניתי לילדה, את הקורנפלקס שאני לא מכניסה לעגלה, ואת הנסיעה לסבתא שוויתרתי עליה בגלל הדלק.

וואי כמה כדאי לכן להיזהר עם המילים!

אולי כבר להוריד את הסטנדרט הגבוה הזה שנהיהכל הישועות

שמשלוחי מנות לשכנות וחברות חייבים להיות מכובדים מושקעים וחייבים לכלול אוכל בייתי.

לא לכולן זה מתאים. לא לכולן מתאים כל ההוצאות האלה. לא לכולן מתאים לעמוד שעות במטבח להכין מלא אוכל לכל המשלוחים מנות. יש כאלה עם ילדים קטנים מאד עסוקות, יש כאלה שקשה להן פיזית העבודה הזאת, יש כאלה שמלחיץ אותן.

נהיה סטנדרט חברתי שאם את קצת פחות מטריפה את עצמך על משלוחים אז זה כבר נראה קטן מדי ומוציא אותך לא בסדר.

אז אל;)FreeSpirit

באמת לא חייבים.

אם זה מרגיש כמו תכתיב חברתי מעיק וכפוי אפשר להתקומם נגדו אבל לא בדרך כזו!

סליחה שאני אומרתאני10

אבל אף אחד לא חייב לשלוח לך, ואם מישהו שולח זה כנראה כי רצה לתת לך.

ולא מקומך להחליט בשבילם אם זה לגיטימי החישוב שהם עשו יגרם להפ לשלוח את הדבר הזה או לא.. מה זה אם זה מישהו שאין לו? את מקבלת דוחות כלכליים מכל המכרים שלך? ויכול להיות שמישהו נראה שיש לו ואין לו.

ואם יש לו והוא מחליט להוציא את זה על דברים אחרים? זכותו.

לא נאה לך לשלוח לאנשים משלוח אם את לא מקבלת משהו לטעמך? את יכולה לנסוע לחג למקום אחר ולתלות שלט על הדלת חברים יקרים אנחנו לא בבית פורים שמח. 

לחלוטין רעיון ששקלנו;)FreeSpirit

לגמרי.

ושוב, ההסבר על אופן המנהג שנהיה המוני וכן, מעיק כלכלית מובן ואני חווה אותו בדיוק כמו האחרים, אבל הבעיה שכששולחים לך משהו מייבש זה נחווה כחוויה לא נעימה עבורי ובעיקר שצריך להחזיר וזה מחייב אותי גם!

אז תודה שכתבת בשביל נשיםאני10

שכבר מטו בשבט עם חרדה כלכלית מהחג הזה וחושבות איך ומנסות שלא יהיה עלוב, שיהיה מכבד, אבל שלא יהיה יקר ושלא נישאר עם חור בכיס.

עד שקראתי את ההודעה שלך אמרתי לעצמי - הכל בסדר, כולם ככה וזה ממש בסדר העיקר שרואים את הכוונה והאכפתיות וגם כמה דברים קטנים זה נחשב ובסופו של דבר זה אוכל שאוכלים אותו גם אם הוא לא מהודר.

ועכשיו אני יודעת שכנראה לפחות משפחה אחת שתקבל את המשלוחים שלנו תצקצק ותגיד "חבל שהם הביאו לנו בכלל כבר היה עדיף שלא ישלחו. ועוד צריך להחזיר להם..."

הלוואי שהאנשים האלה לא יחזירו לנו. 

סורי….FreeSpirit
וואי נשמהעטלף עיוור

רק חייבת לכתוב לך שאני גאה באנשים כמוך!

היה עושה אותי מאושרת לקבל משלוח מנות כמו שאת מתארת!

הלוואי שזה לא יוריד לך♥️

כל מילה!כל הישועות
הלוואי וזה לא ישפיע עליך💗💗באורות

אני תמיד תמיד שמחתי ו התרגשתי ממשלוחי מנות לא משנה מה מביאים לי. בטוחה שהרוב כמוני.  

צריך לזכור בסוף שהמהות היא המצווה ולא השופוני.

אתם מקסימים שאתם משקיעים במצוה הזו ושהיא חשובה לכם. ורק מזכירה שהחובה ההלכתית היא שני משלוחים ואפשר גם להסתפק רק בזה (אני עשיתי ככה שנה אחת, לא החזרתי לאנשים שהביאו לנו, אמרתי להם שממש תודה, שהשנה עשינו רק שני משלוחים למשפחות שזקוקות לזה וממש מעריכים ושמחים שהביאו לנו)

רק מדייקתעטלף עיוור

מספיק 2 מנות לאדם אחד, זאת אומרת משלוח אחד.

ואנחנו מביאים לכמה שכנים מבוגרים לא דתיים שלא יודעים בכלל שאמורים להחזיר ואין כיף גדול מזה!

לפעמים אחרי יומיים הם דופקים לי בדלת עם משלוח מנות😅

וואלה חידשת לי!באורות

אבל רגע, זה לכל מבוגר משלוח מנות אחד בעצם לא?

כי בראש שלי יש שההלכה היא שאנחנו צריכים להביא שני משלוחים שמכילים שתי מנות בשביל המצווה

לא. מספיק משלוח אחד של 2 מנות לאדם אחדהמקורית
אתן טועות.. מצטטת מפניני הלכהבאורות
"גם אשה נשואה, חייבת במצווה. נמצא אם כן, שזוג נשוי חייב לשלוח שני משלוחי מנות, אחד מהאיש ואחד מהאשה, ובכל משלוח צריכות להיות שתי מנות. ואף שבמשלוח מנות העיקר הוא קירוב הדעת שבין השולח למקבל, אין צורך לציין במפורש שמשלוח זה מהאיש וזה מהאשה, אלא די שישלחו שני משלוחים, כדי לקיים בהם את מצוות האיש והאשה"
נכון. לא התכוונתי למשהו אחרהמקורית

משלוח מנות של 2 מנות לאדם אחד, לכל בוגר במשפחה

גם ילדים מעל גיל 12 ו13

אה, אז זה מה שהתכוונתי גם אניבאורות
שני משלוחים שמכילים שתי מנות (התכוונתי בהודעה שכל אחד מכיל שתי מנות).
חח אז התכוונתי גם אני לזהעטלף עיוור

היה נשמע שכתבת שכל אחד חייב ב2 משלוחים.

(שנים חשבתי ככה, לכן כנראה קראתי אותך בצורה הזאת)

וסתם להגיד לך שאני תמיד אוהבת לקרוא אותך♥️

חח ממש עשינו לעצמנו מבחן הבנת הנקראבאורות

קיבלנו נכשל😆

ותודה💗

🤪🙈עטלף עיווראחרונה
את לא חייבת להחזיר אגבבאורות

אני מכינה מספר מצומצם של משלוחים.

ברגע שחילקתי את כולם, משאירה לי שניים ספייר. את אלו מביאה למי 'הביאו שאני לא הבאתי להם. אם יש עוד, אני אומרת ממש תודה, לצערי הכנתי השנה מספר מצומצם של משלוחים, אבל מאוד מעריכה שהבאתם לנו ושנה הבאה נחזיר בעז'ה

מבינים שכל הפושט ידו - נותנים לוהמקורית

במקרה הזה לדעתי, מי שנותן הוא זה שפושט ידו ורוצה לקבל תודה על הכוונה. חיוך מאיר של 'איזה כיף שחשבת עליי!"  על זה שהכין למרות שזה מייגע להכין 25 משלוחים, כי זה קניות ואריזות והתרוצצויות ומחשבות, מחשבה על 'אולי לא יאהבו? ואולי זה לא מספיק?'  ויקר מאוד כי יש עוד הוצאות בחג ולא לכולם יש לתת משלוח קונספט דוגמת פינטרסט בלי להישאר עם מינוס בבנק, במיוחד עם יוקר המחייה,  והוא לא רצה לפספס אף אחד כדי שחלילה לא ייעלב.

אני חושבת שצריך לזכור שאת נותנת בזה שאת מקבלת. והדעה שלך לגיטימית, היא שלך, אבל לפחות אל תראי שזה מה שאת חושבת כלפי מי שנותן. גם אם את זורקת. כי יש במשלוח הזה לב.

ברור שלא אראה זאת.FreeSpirit

רק אחשוב כך בלבי.

הבעיה שאני מעלה למודעות זה שאנשים מסוימים פחות מתחברים לזה, וקצת מבאס שזה הפך לטרנד. אפשר להכין 3-4 משלוחים נורמליים ואותם לשלוח וזהו. מאשר יצור המוני של דברים לא ראויים ולא שימושיים.

שוב- לא כסנוביות!!!

נסו להבין את המניע מאחורי זה.

לקבל משהו שלא רציתי ולא עוזר לי ולהיות מחויבת זה מבאס!

אני לא צריכה את כל משלוחי המנות שנותנים ליהמקורית

האמת

ב"ה חטיפים ועוגות ועוגיות ויין אני יכולה לקנות לעצמי. באמת

העניין הוא ההסתכלות של שחור ולבן. את מקבלת רמה נמוכה בעינייך ומחויבת ולפי הסטנדרטים שלך צריכה לתת רמה גבוהה. לא! תשנמכי. ואם לא מתאים לך - אז אולי לא להיות בבית זה הפתרון

אני חושבת אבל שאת מפספסת פה את הנקודה של הקרוב בענק. אבל לא יכולה להתווכח עם תחושות אישיות האמת.

בול. אנחנו לא צריכים את הדברים הקנויים!FreeSpirit
אולי יש מקום לשקול את המנהג?
באופן כללי העולם השתגע ואיבדנו פורפורציןתבאורות

בין אם זה במשלוחי מנות מופרעים, ימי הולדת, חתונות...

איבדנו את טעם המצווה/החגיגה מזמן.

לכן החלטתי להשקיע רק כשזה עושה לי טוב. וכבר היתה שנה שהבאתי מעט, או שהבאתי משלוח קנוי רק לשכנים שלנו בבניין שבכלל לא מכירים אותי.. 

כל אחד עושה מה שהוא רוצה. לי זה מרחיבהמקורית

את הלב גם אם אני לא צריכה את הקנוי וגם אם אני לא אגע במוכן

אשכרה בנאדם טרח עבורי, נסע או ירד או עלה בשבילי קומה, לא משנה.. למה שזה לא ישנח אותי?

אם את רוצה לשנות את המנהג אצלך באופן אישי זה אחלה, אני לא מוותרת על זה בעד שום הון. זה יום של אהבה בלי פילטרים. ככה מן המוכן. קניתי

כשאת כותבת "לא ראויים ולא שימושיים"טל..

אז את יוצאת סנובית. סליחה.

אני קוראת - מתלבטת אם זה ברצינות או בצחוק..שושנושי

את רצינית, כאילו - באמת?

את מקבלת משלוח ולא משנה כמה הוא עולה ואת עוד מתלוננת??????

זכותו של כל אחד להביא מה בא לו

בלי שום קשר ותלות למצב הכלכלי שלו

את מקבלת משלוח רק אם הוא כולל סט פורצלן של פוקס הום? רק אם יש בו חבילת כריות מהליין החדש?

אני למשל חושבת שיש לי מסםיק ב''ה למה שצריכה,

אבל וואלה מעדיפה לחסוך בקרן השקעות עוד 1000 ש''ח על הפער של המשלוחי מנות

ההבדל בין משלוח רגיל למשלוח מכבד לדברים יוצר הבדל משמעותי

ואחרי הכל, כל זה - למה?

לשכנה בבניין שאין לי איתה כלום?

לשכנה שכן יש לי איתה משעו אבל היחסים גם ככה לא נמדדים בגודל המשלוח?

אני פשוט לא רואה קשר בין המשלוח לבין רמת האהבה והכבוד שיש לי אליה

חוץ מזה, יש כאלה עם שתי ידיים שמאליות בכל הקשור למשלוחים

וגם אם אחליט להשקיע ולספק לכל אחת משלוח עם סיר מסולתם, זה עדיין יראה לא מרשים

כי כזאת אני, לא טובה בעיצובים

יש לי לפחות מלא פלוסים אחרים כך שאוהבים אותו בלי קשר למשלוח המוזנח שלי

אנסה לחדדFreeSpirit

כשאתה מקבל משהו,

אתה אמור להיות מופתע/שמח/ משועשע ושיקום הבנאדם שלא חש משהו או עושה חישובים אל מול המשלוח (כראיה כולנו מחשבים מי הביא לנו משלוח שווה יותר ומי פחות וחושבים איך ומה להחזיר- נכון?)

ברור שזה הדבר הכי טיפשי ולא משקף בעולם אבל בפורים זה הופך להיות דבר משמעותי שמשקיעים בו בטירוף ואולי יותר מדי….

יש שסוברות שצריך להגיד תודה רבה על הכל לכל מי שנותן משהו. בעיני, אני מנסה שוב להסביר שלא-

יש דברים שאני מעדיפה לא לקבל;)

אני מבינה שהדיעה שלי בטלה בשישים כי הרוב פה זה נשים שבהכללה גסה מתחברות לקונספט.

אני פשוט מנסה לומר-

אנשים, תחשבו שניה לפני על מה שאתם שולחים כדי שיהיה באמת מכובד!

וזהו;)

לא מבינה איך אפשר להתעצבן ממשהו עדין, לגיטימי ולגופו של עניין- שהרי הדיבור הוא סביר הרעיון ואולי ראוי שנלבן את זה כאן.

אבל הרעיון הוא לא המשלוח גרידא, אלא הכוונההמקורית

שימי בפח, הכל טוב

לא רצית לקבל, גם סבבה

אני די בטוחה שאם יבוא יום שבו לא ידפקו לך בדלת בפורים כדי לאחל חג שמח ולתת משהו, כל דבר,  ההרגשה תהיה לא נעימה.

תראיבאורות

גם אצלי לפעמים אנשים הביאו משלוח ביתי שהרוב הלך לפח (למשל- סלט פירות, הפירות כבר היו חומים קצת עד שהגיעו אלינו וזה לא היה נראה טוב... או מישהי שהכינה עוגה וכנראה זה היה מוקפא ועבר הפשרה ומשהו שם לא הצליח..בקיצור, לא חסרות לי דוגמאות) מעולם לא התבאסתי על *עצמי* על זה שהביאו לי, תמיד משמח שחושבים עלינו, ותמיד שמחתי לפנק בחזרה. התבאסתי בשבילן על כמה שהשקיעו והרגשתי ממש ממש לא נעים שזרקתי לפח.

לכן כשמכינים לבד ממש כדאי לחשוב על דברים שיקלעו לטעם של רוב האנשים, על דברים שנשמרים טוב לאורך זמן ולא נראים רע אחרי שעה... פשוט כי חבל על ההשקעה לדעתי אם לא מספיקים חושבים על זה... נניח המון מכינות עוגות ומקפיאות, זה לא תמיד יוצא טוב...

מה שכן, פעם הביאו לנו משלוח שהיה אמור להיות מגניב אני מניחה, של חבילת פסטה, חבילת רסק, וקרם קוקוס ופשוט שמו בשקית. כתבו לי בפתק לחפש מתכון לפסטה רוזה שזה הכי טעים...זה היה קצת מוזר... אבל גם, לא כעסתי או משהו. פשוט תהיתי על הקונספט. לא בטוחה שזה אפילו תופס למשלוח מנות הלכתית. 

אהבתי מאד את תגובתך.FreeSpirit
אוקיישושנושי

מבינה שצריכה לעשות סקר מול כל שכנה ומכרה מה היא רוצה לקבל..

כי נשמע מדברייל שיש דברים שלא שימושיים לך

אבל בורא עולם, איך אני יכולה לדעת שחסר לך ספל קפה ולא קרש חיתוך?

אני כן חושבת שראוי להתלהב המקסימום האפשרי בין משלוח של יוגורט לבין משלוח של סט סירים

זה לא הכמות ולא האיכות, זה עצם המחשבה שבנאדם חשב עלייך

שבנאדם הכין וארז ואמר לעצמו את זה אני שולח לשפרינצי!!!!!!!

מזה משנה בכלל מה יש בפנים?????

לא יודעת, למרות החידוד עדיין קשה לי להסכים עם הגישה הזאת.

זה בדיוק כמו המקרה שפרסמו בעבר על ילדה שלא הסכימו לה לבוא לבת מצווה כי המתנה שרצתה להביא פשוטה מידי

מה אכפת לך מה מביאים? הביאו משהו? הביאו את עצמם? תגידי תודה.

לא כולם זוכים לזה.. 

אולי אם זה כל-כך מפריע לךשושנושי

תכיני משלוחים ''מכבדים''

לצד זה תכיני עוד משלוחים פשוטים

ככה תזרקי מבט על כל משלוח ותחליטי מי לכבוד ומי לא..

לי נשמע שאת ממש מקסימה ומשקיעה במשלוחי מנותבתי 123

כשמשקיעים מאמץ וכסף זה מאוד טבעי לצפות לקבל מהסביבה אותה השקעה.

אני חושבת שכדאי שתתבונני בעיקר החג העיקר הוא הנתינה וצריך להתפלל להצטרך רק מהקב"ה.

חוץ מזה לא קראתי את השרשור שדברת עליו אבל לדעתי גם משהו קטן כמו שקו ולחמניה או מעדנים לילדים זה ממש נחמד.

משלוח מנות בהכנה ביתית זה גם נחמד אם את יודעת שהשולחת באמת הכינה את זה ואת סומכת עליה מבחינת כשרות ונקיון.

ואם לא אומרים תודה וזורקים לפח אין מה לעשות

איך אני אוהבת אנשים מכילים. אהבתיFreeSpirit
אני אומרת תודה באדיבותoo
על כל משלוח מנות, רוב המשלוחים שאנחנו מקבלים פשוטים וביתיים ורובם הולכים לפח. זה לא משנה לי, אנשים משקיעים זמן ומביאים כי זה חשוב להם.

אנחנו כן מכינים משלוחים שווים, קנויים ושימושיים ואין לי בעיה עם הפער הזה, זה כל הענין בפורים לתת בכיף לאנשים ולא לצפות לקבל. אני אוהבת להיות מהנותנים וממש לא זקוקה לקבל דברים באותו שווי.

תגובה יפה אהבתי.FreeSpirit
יקרה, את ממש מערבבתממשיכה לחלום

את לא אחראית על הנותן. את רק אחראית על עצמך.

ברגע שקיבלת משלוח יש לך בחירה איך להגיב

זהו

את רוצה לבוא להגיד לאנשים איך בעייניך ראוי שיהיה משלוח, מהו משלוח מכובד ואיך נכון להתנהל כלכלית?

את מוזמנת להגיד

אבל בסוף כל אחד עושה את שיקוליו וחי את החיים שלו

ובאמת באמת אין לך שליטה על זה...

את רצינית? כי לי היה נדמה שזה עוד פוסט של הרבניתמיקי מאוס

עד שראיתי את התגובות הרציניות וכו

בכנות-

כמישהי שמעיפה ומעבירה (לא כמשלוח חליחה,סתם אחרי פורים) רוב מוחלט של המשלוחים שמקבלת (כי ילדים קטנים,מבוגרים בררנים ומשתדלים לאכול בריא)

מעולם לא חשבתי שיש לי זכות להעביר ביקורת . רק לשמוח שמישהו רצה לשמח אותי ולהעניק לי

כן, גם אם זה השכנה מלמעלה ש"חייבת"

וואלה,  היא לא.

וגם אם מישהי תארוז לי קצת כרוב וירקות עם אגוזים בקופסא (משלוח אמיתי ששלחו לי!!) זה מקסים ותודה רבה

המטרה הוא המשלוח

לא התוכן שלו...

ואני אישית כן משקיעה,כי באמת לא כיף לי לתת ממתקים או שטויות, המשלוחים שלנו גורפים מחמאות. אבל זה נטו שלי ולכיף שלי

דווקא בעיני מאוד מבורך כשנותנים משהו קטן, עם קצת מחשבה ורצון לשמח מאשר משהו מפונפן. אני מרגישה שם יותר רגש

אבל כמובן שמחה גם במפונפן 

ולגבי הכסף-מיקי מאוס

ב"ה לא חסר לנו

אנחנו מסוגלים להוציא גם 4000 ש"ח אם נחליט שזה חשוב מספיק

ותכלס כן יותר לנו לפעמים קצת יקר גם הביתי כי אני מנסה לחסוך בזמן ועבודה ואין לי בעיה עם זה

אבל ברור לנו שזה לא הקטע ולא המקום להוציא עליו

גם זמן- אני משקיעה כמה שמתאפשר לי השנה (וגם זה רק כי אני באמת נהנית מזה)

בחיים לא אוותר על שינה או יום עבודה בשביל זה

כי זה מפספס את הפואנטה

מצוות כאלה עושים בשמחה ורצון

החובה היא משלוח אחד של שתי מנות. זה הכל

ואם כבר אז עדיף להשקיע במתנות לאביונים

מצטרפת, גם חשבתי שזה פוסט של הרבניתשושנושי
הייתי בטוחה שהיא שלחה בטעות מהניק שלה במקום מהניק השני.. 
אני פה יקרות שלי, באתי להרגיע את הרוחותהרבנית הקדושה

ולומר, שלא צריך להיפגע ולהיעלב

כולכן צדיקות טהורות וראויות וכמה נחת רוח אתן עושות

השם רואה את כוונת הלב!

❤️❤️❤️

התגעגענו...שושנושי
אני תמיד פה צדיקה שלי!הרבנית הקדושה
כל אחת ומה שהיא מעדיפהפאף

אבל לא פוסט כל כך מכבד😅

אני נגיד אעדיף משלוח קטן ביתי וחמוד (כמו יוגורט וגרנולה-מהמם בעיניי!) על פני משלוח גדול "ומכובד" של ביסלי, חטיפים ויין😅

ואיך שהתנסחת מעלה בי תהייה אחת גדולה-הביקורת היא כלפי מי שמכינות משלוחים קטנים או כלפייך שאף פעם לא מצליחה להסתפק בקטן ותמיד מנסה להרשים את כולם מעבר ליכולותייך?

זה כ״כ אידיאלי לתקוף אישית;)FreeSpirit

אני אחזיר לך בצורה מכובדת ולא כמו שחשבתי לענות.

זה כנראה עניין של טעם וריח כמו שכתבת;)

יכול להיות שיש מישהי שתהנה מגרנולה ומעדן.

אני למשל מעדיפה דברים סגורים וקנויים ופחות מוכנים וביתיים.

אני מצטערת, לא התכוונתי להעליבפאף

אולי לא הייתי צריכה להגיב, אבל אולי בגלל שהשרשור שלך היה אצלי ממש מעל השרשור של הבחורה השנייה זה פשוט יצא ממני...

וכשאת משתמשת במילים כמו נלוזיםפאף
זה מקפיץ...
יש לי סגנון התבטאות כדי להעביר נקודהFreeSpirit
מה זאת אומרת מה עושים?עטלף עיוור

בעיניי זה מהמם שאנשים מנסים להוציא את המיטב ממה שיש להם ולא מוציאים מעבר ליכולת שלהם.

הרבה יותר קשה לי עם אנשים שעושים אירועים, נותנים מתנות או משלוחי מנות בצורה שהם לא באמת יכולים לעמוד בה. ועוד לחשוב שהם ייכנסו למינוס או לא יקנו לעצמם משהו בשביל מפית פיקניק מדוגמת בשבילי?!

אין עקום מזה. סורי.

ואת לא צריכה לעשות כלום, רק לקבל ולחייך, לשמוח שחשבו עלייך וזהו.

תגובה יפה בעיניFreeSpirit
סליחה אבל נראה לי שהסטנדרט שלך שונה מרוב העולםטל..

בעיני לחמניה ביתי עם חומוס זה מאוד מכובד

ומאוד מכבד אותי כשחברים טורחים ובאים להביא משלוח מנות (בלי קשר למה שיש בו)

ויושבים ושמחים ביחד 

ומרבים אהבה בין איש לרעהו.

זה נכון שאם מישהו שאת לא מכירה ישלח לך סלסלת פינטרסט את תחבבי אותו מאוד

אבל אם בעלך יכין לך חביתה ויחתוך לך ירקות - תאהבי אותו פחות?

משלוח מנות הוא להרבות אהבה בין איש לרעהו, כן בין אנשים קרובים

אז הם שולחים לי ואני שולחת להם את החביתה והקוטג כדי לזכור ולהזכיר שאנחנו קרובים ואוהבים

(חושבת שיהיה לך יותר קל לנסות להבין ראש אחר משלך מאשר להיות מתוסכלת כל הפורים...)

ממני

ששולחת משלוח מנות ביתי וסמלי 

להרבה מאוד חברים

ויודעת בבירור שזה משמח לבבות רבים

וואי יש לי בטן מלאה על מה שכתבתרשרשרש

אז ככה, עיקר המצווה של םורים זה מתנות לאביונים. ב"ה את לא בקטגוריה. מה שאומר שאנחנו כמשפחה מתוך החלטה מודעת מקדישים 3/4 בערך לצדקה ורבע להוצאות משלוחים.

עניין שני ומרכזי-

אם את חברה שלי כדי לקבל משלוח מנות בפורים, סורי, אבל לא תודה.

המשלוחים שלי הם מה שאת תכני פושטים, מעפנים, הכנה ביתית.. לא חייבתי אף אחד להביא לי משלוח מנות. אני מביאה לך באהבה, כי אני אוהבת אותך כבן אדם, ויש לי מגבלות תקציב, וזמן, ושמירת הריון שאת לא אמורה לדעת ממנה.

וזה ככ ככ צורם ההתנשאות הזו.

ואחרון חביב, וזה לא בטון עצבני, אלא בשיא הרצינות.

את יודעת שאני לא אכין משלוח מפוצץ. אני באמת אקבל בטוב ובעין טובה גם משלוח דומה ממך.

אני רואה במשלוח מנות מחווה של אהבה, לא תמחור של הקשר ביננו ולא מופע ראווה.

כשבסןף פורים אני מלקטת עשרות עוגיות ומאפים ביתיים שאת חלקם אני בהחלט אעביר הלאה,

עובר לי בלב תחושה של חיבוק וחיבור.

אני באמת לא אמדוד אותך במה שהבאת, ואני אשמח שגם את תאמצי את הראייה הזו, כי אחרת בעיניי פספסת קצת את העניין של החג. 

וואי וואי. כל כך לא. כל כך לא.פשיטא

יש הגדרה הלכתית ממש ברורה למשלוחי מנות.

אין שום מצווה מיוחדת להוציא מלא כסף על זה.

אין שום מצווה מיוחדת להיות הכי וואו, וללשוח משלוחים מנקרי עיניים.

משלוח מנות אמור לחבר לבבות, וזה קורה כשמסתכלים על הלב שבו, ולא על הגודל או היוקרה.

אני מרגישה ש…FreeSpirit

איך אתן רוצות שתהיה אחדות בעם אם דיעה לגיטימית אתן לא מסוגלות להכיל ללא התנפלות?

אין פה בכלל דיון אלא השתלחות.

תודה לאלו שכן הבינו ברמה זו או אחרת את הכוונה או ההסתייגות או ההתלבטות או אפילו את התחושות.

תודה לאלו שרואות בדברים גם דו משמעות או מקום לפולמוס באשר למנהג או לנורמות ועונות בסבלנות.

סליחה שזה עלה והערתי שדים מרבצם,

תהנו לכן יחד כשכולכם חושבות אותו דבר;)

שיערב לכן…

סליחה, אבל את כתבת בצורה שלא ממש משתמעת לשני פנים.פשיטא

אישית, הלב שלי התכווץ מלקרוא את זה. זה הרגיש לי כמו זלזול די כללי בקונספט..

אני גרה במקום שבו שולחים ומקבלים כמעט רק משלוחים ביתיים, אף פעם לא קיבלתי קוטג' ומלפפון, קיבלתי משלוחים פשוטים יותר ומיוחדים יותר ואף פעם לא עברה לי המחשבה שזה מגעיל או שאני נאלצת להודות למשלוח שלא רציתי ולא שמחתי לקבל (כמו שכתבת)...

נראה לי שפשוט פגעת מאוד בחלק מהנשים כאןבאורות

זה היה מכוון לשרשור ספציפי ונושא כלכלי זה דבר מאוד אמוציונלי ורגיש וכתבת בצורה שיכולה לפגוע...

אה ורק כדי להוסיףFreeSpirit

שזה לא יראה שיצאתי בדרמטיות, פגועה וכו (לי יש פרופורציות והומור וגם ליברליות מסוימת מחשבתית, מה שאין לצערי לחלק מהמגיבות פה)

אני שוב אומרת-זה לא קשור לתקציב אלא לרעיון!

אני לא חושבת שבמשלוחים שלי השקעתי תקציב מטורף בכלל.

משהו סביב סכום מוסכם וסביר אבל הרעיון וזה שהוא נהיה טרנד מטורף-זה מה שאני כותבת לגביו. שזה לגיטימי לקחת כל דבר ולעשות ממנו משלוח.

ומי שכותבת שזה סבבה, קצת מתחסדת.

וכן, כתבתי בכנות. שלפעמים זה מבאס לקבל ולא כ"כ נחוץ. ואולי יש מקום לשקול את המנהג הזה מחדש. או לפחות את הרעיון המוביל.

אולי בחג כזה כבר שווה לתת למישהו אישור על תרומה שעשית בשמו או משהו בגלל המצב.

זהו...

לא הגבתי מהמקום הכלכליפשיטא

אני דווקא משתדלת להשקיע, וגם לרוב מוציאה כסף כדי שיצא משלוח מושקע וארוז יפה ואסטתי..

וכמו שאת רואה בקונספט משהו פחות טוב, אני רואה בו בדיוק ההיפך, מרחיב לי את הלב לקבל לחמניות מיוחדות שחברה טובה הכינה, כיף לי לקבל עוגה אישית קטנה ששכנה הכינה, זה באמת משמח אותי הרבה יותר מלקבל מיץ ושוקולד.. (שגם עליהם אגיד תודה בחיוך ובשמחה כמובן)

אז בסוף זה עניין של סגנון וטעם אישי,

והלואי שאף אחת לא תצא עם תחושה שהמשלוח שלה לא שווה.

בדיוק-עניין של סגנונות, לחלוטין.FreeSpirit
אני מודה שאני קצת שמרנית בעניין הזה. 
מעולה, זכותך,פשיטא

אבל למה לכתוב בצורה מזלזלת כלפי כל אלו שכן מכינים משלוחים כאלה?

גמני לא אוכל משלוח ביתי לרוב. לא בקטע רעהמקורית

אני איסטניסטית, אבל כן מכינה כי אנשים אוהבים מאוד ומחכים לזה אפילו

מבינה את הפער בסגנונות. אבל אני עדיין חושבת שדקרת את הנקודה בצורה מאוד משתלחת ואפשר היה לסגנן את הנקודה בצורה אחרת ולא כפנייה לכל אותן נשים שמכינות משלוחים ביתיים בדרוג של מה יותר או פחות ולהוסיף פירוט ודרוג.. יש דברים שהשתיקה יפה להם

מי החליט מהו סכום מוסכם וסביר?ממשיכה לחלום

אני די בטוחה שאנחנו נחשוב באופן שונה על מהו סכום סביר למשלוח מנות

מעניין לפתוח על זה שרשור

ואני חייבת לציין שההודעה שלך הייתה מזלזלת

ובגלל זה התגובות שקיבלת היו טעונות

לא חושבת שמישהיא כאן התכוונה להעליב אותךאני זה א

בכל אופן אני לא התכוונתי.

הניסוח שלך היה כל כך נחרץ שאני חושבת שזה מה שצרם.

וודאי שמותר לך לא להתחבר למשלוחים ביתיים זו זכותך.

בדיוק כמו שאני פחות מתחברת לקנויים..

אולי אם הייתי מתנסחת בצורה יותר נעימה אף אחת לא היתה מתקוממת.

כל מי שמביא לי משלוח מנות אחייך ואגיד תודה אני לא מנסה להחזיר באותה צורה בדיוק לפעמים זו יכולה להיות סתם חבילת שוקולד או משהו אחר.

למי שחשוב לי באמת אביא בלי קשר אם הביא לי או לא.

אני אוהבת להכין ביתי וכן זה גם קצת מוזיל עלויות אבל לא בגלל זה בוחרת לעשות ככה.

בהרבה מקומות עושים היום משלוחים מרוכזים כדי להימנע מכל מיני משלוחים מיותרים..

ודבר אחרון הייתי השבוע בסופר לקנות דברים למשלוחים שלי וקצת ממתקים לילדים כשאני אומרת קצת אני באמת מתכוונת לקצת משהו כמו 8 סוגי מארזים של דברים שאחלק בין המשלוחים ואת יודעת כמה המעט הזה עלה לי  קרוב ל500 שקלים והלכתי לרשת חרדית זולה. וזה רק חלק קטן מהקניה.. אז לגבי השנה באמת הוצאתי את זה בשמחה אבל כן חשבתי לעצמי ששנה הבאה אצמצם מראש כי זה מוגזם בעיני לנוציא סכום כזה וכן אולי אעשה פחות משלוחים..

נו ברור, רק עם צלחות וקישוטים יוצא יקר.FreeSpirit

צריך לשבור את הראש איך לצאת מהדבר הזה. וכן, זה כפוי כי זה נורמה חברתית.

זה מנהג חיובי וחמוד שהפך למפלצת.

את כתבת בצורה מאוד משתלחת...אורות המלחמה
כל הרעיון של פורים הוא לקרב בין איש לרעהו. ממש לא לעשות חשבונות אם זה מספיק מכובד או לא... אם היית כותבת בצורה נעימה לא היו עונים לך ככה....
מבינה מאיפה כתבת את זהכי כל פה

או שחושבת שמבינה אבל הצורה שנכתב פחות נעימה..

וכן, גם אני ממש מתבאסת שכל המשלוחי מנות מוכנים וביתיים🫢

נכון, המטרה של המשלוחי מנות היא אחרת אבל בכל זאת בתור אחת שמשקיעה לא בשביל לקבל ב8-9 משלוחי מנות לשכנים וחברים טובים ופתאום צריכה לדאוג לעוד 10 לפחות שהביאו לי וצריכה להחזיר להם אבל אין לי מאיפה כי הכל מוכן ואי אפשר להעביר והוצאתי מבחינתי הוצאה כספית כמיטב יכולתי על האנשים שחשובים לי- מבאס הרבה פעמים..

מסכימה איתך שמכובד זה גם בקבוק מיץ קטן וקליק וזה עולה כמו מוכן אבל יש כאלה שאוהבות ביתי וזכותם!

לא חושבת שזה שיקול, מחילה.המקורית

אני מכינה משלוח ביתי גדול כבר כמה שנים, שארוז יפה מאוד ואפשר תכלס להעביר

אבל מה אכפת לי שאת רוצה להעביר את המשלוח כי לא הספיק לך? זה לא שיקול מבחינת מי שהכין.

תקני חפיסות שוקולד במבצע כדי להחזיר או משהו..

זה בעיני באמת היה כבר עדיף. קליק ומיץ.FreeSpirit
גם בעיניי עדיףoo
ויש במשלוחים ביתיים הרבה בל תשחית כי חלק זורקים אותם
לגמרי בל תשחית.FreeSpirit

כי אתה מניח שכולם יאהבו ויאכלו,

ולצערי מודה שבעוד שחלק היה נראה טוב והסתקרנתי לאכול-אסתטי, ארוז וכו'- חלק לצערי לא!

חייבת רגע להגיב לךאני זה א

דוקא כל מי שבסביבתי כל כך מחכה למשלוחים מהסוג הזה.

כן מסכימה איתך שקוטג ומלפםון זה באמת פחות מכובד ולכן כל שנה חושבת על רעיון ביתי אבל שישמח ויהיה כייף לקבל.

אני למשל מכינה ארוחת בוקר מזונות ודוקא כולם כל כך שמחים מזה כי בבוקר למי יש זמן לנטילת ידיים ומצד שני רעבים ובסעודה לא תמיד שייך להגיש מאפה המוציא מהמשלוח ולמחרת לא תמיד נשאר טרי.. בקיצור זה ממש סוגר פינה לכל החברות שלי. ואגב אני משקיעה בעיצוב גם וכן משלבת דברים קנויים וממתקים לילדים אבל לחברות שבא לי שזה יהיה בשבילן ויודעת שזה מה שכייף להן לקבל זה מה ששולחת. אז לשכנה מביאה קנוי כי יודעת שסה מה שמשמח שמה אבל חוץ מזה מכינה בעצמי וזה כייף לי ולמקבלים

רק רוצהתקומה

להגיד שאף אחת לא כתבה קוטג' ומלפפון.

אני זו שכתבתי לגבי הארוחת בוקר

ואנחנו עושים את זה ממש מכובד

עם בייגלים, גבינות שמנת, ירקות חתוכים, בקבוק שוקו / אייס קפה גדול.

זה פשוט משלוח שאפשר בקלות להתאים לתקציב נמוך, ועדיין יהיה מכובד.

וזה שהפותחת כתבה קוטג' ומלפפון זה כבר קצת לשנות את מה שהצענו בשרשור המקורי.

וגם אם מישהי מביאה קוטג' ומלפפוןשושנושי

אז מה????

עדיין זכותה. לגמרי לגמרי זכותה.

שתביא גם רק את הקליפות.. זו החלטה שלה וזכות שלה

סורי שנפלתי עלייך, פשוט רואה את ההודעה שלך עכשיו

אגב המשלוח שלך נשמע מושלם

חבל שלא מקובל אצלנו משלוחים כאלה,

הייתי ממש שמחה לקבל ארוחת בוקר כזאת!!!

קליפות? פחות....FreeSpirit
הנה, זה בדיוק העניין- לא כל דבר זה משלוח.FreeSpirit

אפילו על קליפות להגיד תודה,

נו באמת.

קודם כל לא תקבלי קליפות ככה שלא תאלצי להודותשושנושי

אבל גם אם זה הכי קרוב לקליםות

תקשיבי סיפור

חברה שלי חיפשה את הילדים שלה לחקלאים

היא הייתה הככי מאושרת בעולם שמביעה משלוח מנות של כזה סל פלסטיק עם ירקות למרק

מכל ירק היה אחד

קישור בטטה גזר בצל וזהו

הכי מגוחך שיש, מסכימה?

אני הכי התלהבתי שיש, שיחקתי אותה בעננים

שהיא יצירתית

שהיא קולית

ועוד

היא הייתה מאושרת לראות את התגובה הזאת

מסכימה איתי שזה משלוח איך נאמר - מעניין?

עדיין זה לא הוריד מערכה לרגע

היא עדיין חברה מקסימה

עם ראייה מעניינצ בכל מה שקשור לפורים... 

וואלה, אהבתי! מקורי.המקורית
גם אני ממשיכה להיות חברה של כאלוFreeSpirit
למרות פורים....חחחח.
יצאו לי שגיאות כתיב, זה המקלדת האוטומטיתשושנושי
זה הקטע - מה אכפת לך מה יש שם?שושנושי

אותי פשוט לא מעניין מה אני מקבלת

אני כן מצד שני נכנסת ללחץ שאם קיבלתי משהו גרנדיוזי, אני חייבת להחזיר בהתאם

סתם לחץ חברתי מיותר..  

אני מעדיפה לקבל ממוצעFreeSpirit
לא מוגזם מדי ולא פשוט מדי. אבל יותר משלוח במובן המסורתי (קנוי ונראה טוב) מאשר ביתי (אם לא נראה טוב).
אבל את מדברת על שכנים. שכנים לא תמידהמקורית

יהיו בסטנדרט שלך..

מאנשי שלומך מה שנקרא שיודעים מה את נותנת ואולי ייתנו בהתאם, הציפייה יכולה להיות מותאמת

את פשוט לא מחוברת לזה שהסטנדרטים שלך לא תואמים את של כולם. וזה בסדר שאת לא מחוברת

אבל מפה ועד להתרעם.. בואי, לא תחנכי פה אף אחד לגבי מה לתת וכו. יוצא שזה רק מוריד לדעתי לנשים שמשקיעות ומשלמות לפעמים בדוחק גדול

חבל

אבל -שושנושי

שלא כולם יתחשבו בך

במיוחד במשלוח מנות

ככה זה בחיים

הציפייה הזו בעיניי רק פוגעת בנו

עד שלא תקבלי את שרוצה נפשך לא תיהי מרוצה..

אני במקום שלך הייתי מנסה פשוט להנות ממה שיש

גם אם אני לא מקבלת במשלוח את הביסקוויט שרציתי..

אם את מרגישה מנוצלת, אם את מרגישה שאת משקיעה יותר ולא מקבלת תמורה - תורידי רף..

אם נוח לך להישאר במקום הנוצץ לתת מאה ולקבל בתמורה 10 - תמשיכי אבל אם לא לדעתי תעשי חושבים

אני פשוט חושבת שבפורים, המקום שלנו הוא פשוט להודות ולהמשיך הלאה

כן כןתקומה
את לגמרי צודקת, אני איתך בראש.

רק אמרתי את זה כדי להגיד שבעיניי נעשתה קצת הגכחה לרעיונות המקוריים כדי להעביר את המסרים

ואגב הפשןט הזה עלה לי השנהאני זה א
500 שקל לבערך 30 משלוחים.
והנחייה שיצאה מבית האדמו"רהרבנית הקדושה

לא להוציא על משלוחים יותר ממחיר אוכף של חמור

שכן פסח קרב ובא עוד מעט

חומרי נקוי, מצעים חדשים, קניות של מזון, בגדים לחג, פיג'מה ומטפחת חדשה לאישה היקרה הרי זו חובה גמורה

ושלא נדבר על התכשיטים בהם חייב האדון.. אולי נוריד המחיר לאוכף של אתון..?🤔

לא התכוונת אבל יצא לך נורא פוגע!!!!לג בעומר
תרחמי על מי שאין לה שקל מיותר לפני שאת מרחמת על עצלג בעומר

אם לא בא לך להחזיר תביאי שוקולד וחטיף ביסלי בחזרה כמו שהצעת לאחרות לעשות

אם באלך פינוק תלכי לקנות

סליחה על הנחרצות

אבל זה חץ בלב להרבה מאיתנו

חוץ מזה שבעל מקרה תמיד אהבתי ביתי

והקנוי המגונדר מעוות לדעתי

כלומר משלוחי פינטרסט מוגזמים זה גם מעוות לדעתי

אגב כמובן שמי שאין לה שקל לא מסכנה ולא צריכה רחמים

(כותבת ככזו)

אני רק -לפניו ברננה!

הקונספט המקורי הוא לתת דברים שיהיו טובים לסעודה.

ולקרב לבבות.

אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''אחרונה

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''אחרונה
ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

למה לא לחשוף ילדים למסכים?אנונימית בהו"ל

אשמח ממש לתובנות..

למאמרים, להכל.

אני שמעתי שזה גורם לקשב וריכוזכבתחילה
אלימות, שיעמום מדברים אחרים/מיצוי מהר של דברים אחרים. 
ממש לא בריא למוחDoughnut
זה גירוי חזק מדי למוח וגורם לנזקים מגוונים. יש הרבה מידע ברשת אם מעניין אותך.
ציפייה לא ריאלית למענה שיתן לך כאן רשימות וקישוריםאלישבע999

לים המידע שקיים בנושא, מאמרים ומחקרים.

זו באמת ובתמים שאלה קלאסית למנועי החיפוש באינטרנט, ולא לפורום בו התשובות לשאלות הן קצרות ותמציתיות.  

בגדול - מאוד תלוי גיל.  

0-2, 2-5, 6 ומעלה.  

כל טווח גילאים עם המלצות רלוונטיות גיל.  

בנוסף, לכל הגילאים:

1.ללא מסכים לפני השינה: יש להימנע ממסכים 60 דקות לפני השינה ולהרחיק אותם מחדר השינה.

2. ללא מסכים בארוחות: המסך לא צריך להיות מופעל בזמן ארוחות משפחתיות או אינטראקציות חברתיות.

3. תיווך ובחירת תוכן: כאשר צופים, ההורה צריך להיות מעורב, לבחור תוכן מתאים ולשוחח עליו עם הילד.

4. דוגמה אישית: ההורים צריכים לשמש דוגמה אישית טובה בהתנהלותם עם המסכים.

אני רק אגיד שאני ממש רואהואילו פינו

שהילדים שלי אחרי שרואים סרט הם לא רגועים.. זה מוציא אותם מאיזון ממש..

הם רואים פעם בשבוע לפני שבת. ולפעמים בעוד סיטואציות קצה שלי שזה עוזר לי שהם עסוקים בלי שאני צריכה להיות צמודה ותמיד מתחרטת על זה כי אחרי זה הם מחורפנים.. 

בול!שושנושי

גם אצלי ככה

אחרי צפייה הילד מאבד את זה לגמרי.

מצרפת קישורoo

של משרד הבריאות שמתכלל את הנושא

לא שאני מסכימה עם כל מה שכתוב שם

אני כן נתתי מסך מגיל צעיר ולא מגבילה זמנים ומסננת תוכן בצורה אחרת

אבל עדין המידע שם יותר טוב מסתם הפחדות

חשיפה למסכים ובריאות הילדים

מצרפת מצגת שהכנתי באיזה קורסתודה לה''
ואפשר גם להקשיב לפודקאסט של לוקחים אחריות בספוטיפיתודה לה''
זה הנושא שהם עוסקים בו- מסכים
אני לא רוצה שיהיה לי טריגר לעימותים מולםדיאן ד.

רואה בסביבתי שילדים שיושבים מול מסך ממש קשה לנתק אותם

בעיניי זה ממכר ולכן לילדים קשה להתנתק מהמסך

אז אצלנו זה פשוט לא וזהו.

לא רואה שום יתרון למסך לילד

זה רק להורים שיהיה להם יותר קל (שזה לגיטימי)

אבל אני בשיקולי עלות מול תועלת מעדיפה שלא יהיה וזהו.

אני רוצה להגידתקומה

באופן כללי

שכן, מסכים זה ממכר.

ובאמת בגילאים צעירים, אני רואה שהרבה פעמים לילדים מאוד קשה להתנתק ואחרי צפייה במסך הם הפוכים.

אבל,

העולם שלנו הוא עולם עם מסכים.

ויש גם הרבה דברים טובים שאפשר ללמוד ממסכים

וההנחה שלי אומרת, שבמוקדם או במאוחר הילדים שלי ייחשפו למסכים, אז אני רוצה גם להכין אותם וללמד אותם לשלוט בזה ולהשתמש במסך בצורה נכונה.

ולכן, אנחנו כן נותנים ובכיף, עם גבולות ברורים. וראיתי שדווקא שמקפידים על גבולות, בסוף הילדים מפנימים יודעים גם לעזוב את המסך בנחת כשנגמר הזמן.

אז אני לא בעד כפלסטר, ואני דווקא מעדיפה יזום כפעילות נחמדה ולא ברגעי משבר, כי דווקא אז זה מאפשר ללמד להשתמש בצורה נכונה.

נגיד איך כן?

אצלנו מותר רק ביום שישי, אחרי הכנות ועזרה לשבת

הם יכולים או לראות סרט או לשחק. משחקים אנחנו משלמים לאפליקציה, כי מעדיפים תוכן איכותי.

הם לומדים ככה חשבון, אנגלית ועוד כל מיני דברים.

אגב, משחק עדיף בהרבה על צפייה, כי הם אקטיבים ולא מתנוונים מול המסך.

מאוד ברור אצלנו כמה זמן מותר לראות, ברור שיש תורות בין הילדים, ברור שכשאנחנו אומרים אז צריך לעצור.

בקיצור, בעיניי דווקא נכון לאפשר חשיפה מגיל כלשהו, ואפילו יחד איתנו ההורים.

מעניין ממש. תודה!תודה לה''אחרונה
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

אבל נראהתקומה

לי זה בדיוק העניין.

אנחנו לא יכולים לא להיות רגישים בשום דבר

לכל אחד יש את הנושאים שבהם זה נקודה רגישה ואז יותר קשה להחליק הלאה.

אז למה האחריות צריכה להיות על מי ששומע ולא על מי שאומר, מבינה?

נגיד מישהי לא נעלבת כשאומרים לה משהו על הבית, על המשפחה, או על הלימודים. אבל המשקל זה טריגר אצלה לקושי משמעותי. למה היא זו שצריכה להחליק  במקום שאחרים יתחשבו?

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

עשיתי בתור רווקהשומשומאחרונה

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

בדיקת NIPT- כן או לא?בידיים פתוחות

מתלבטת אם לעשות..

אשמח לשמוע את דעתכן על הבדיקה הזו

שיקולים בעד- לא מעוניינת לעשות מי שפיר/ סיסי שליה אבל בכל זאת רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר

שיקולים נגד- יקר, לא אבחנתי, אני פחות אוהבת לבדוק אקסטרה כשאין צורך ספציפי, כי גם זה מכניס אותי ללחץ.. 

בעיני תוסיפי שיקול של גיל + הסטוריית הפלות אם ישירושלמית במקור

למשל אני הייתי עושה אם לא הייתי חוששת כי זה בשבוע מוקדם מדי כשעדיין יש חשש להפלה, ואז הכסף ירד לטמיון. היו לי 2 הפלות.

אבל אני ממילא רוצה לעשות מי שפיר, ולא רק בגלל הגיל היחסית מבוגר שלי.

אז זה משתנה בין נשים...

רוגע עם ניפט זה אינדיבידואליכורסא ירוקה

הרי זה סטטיסטי ולא אבחנתי אז תמיד יכול להיות סיכוי קטן.

זה גם בודק פחות דברים ממי שפיר לפי הבנתי. לא שמי שפיר יכול לחזות כל דבר אבל זה כן יותר רחב.

בעיני השאלה היא תמיד מה יקרה אם התשובה שיש בעיה, אם התכנון במצב כזה להפסיק את ההריון אז ברור שלעשות אפילו אם זה לא מי שפיר, אבל שתהיה לך אינדיקציה. אם בכל מקרה להשאיר אז נראה לי פחות קריטי, יותר מה שמרגיש לך

כותבת נקודה למחשבהאנונימית בהו"ל

לגבי המשפט שכתבת על זה שאת 'רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר".

שום דבר לא יכול להבטיח לנו שהכל יהיה בסדר.

גם אם כל הבדיקות תקינות.

אצלנו בהריון האחרון עשינו מי שפיר (בדיקת שבב) ויצא תקין (בעקבות שקיפות עורפית מוגברת).

בסוף יש לנו מורכבויות רפואיות שלא ראו בהריון (ולא יכלו לראות).

אם היינו משלמים הרבה יותר על בדיקת אקסום כבר במהלך ההריון, היינו מגלים את המוטציה שגילו לנו אחרי הלידה (בבירור הגנטי שעשינו בעקבות המורכבויות הרפואיות).

ועדיין זה מן הסתם היה רק מבלבל, כי המשמעות הקלינית של המוטציה הזו מאוד משתנה (יש כאלו שזה בקושי משפיע, יש כאלו שיותר. אבל סה"כ לרוב אפשר לחיות איתה חיים טובים).

לא רוצה לכתוב את זה כדי להלחיץ.

רוב התינוקות הם בריאים ומתפתחים מצוין והכל בסדר איתם.

ואני כן בעד לעשות את ההשתדלות שלנו בבדיקות בהריון כדי לעלות על דברים שחשוב לעלות עליהם בזמן (אם זה בשביל לדעת להפיל במקרים חמורים, או לדעת לטפל במקרים שאפשר, או רק לעשות הכנה נפשית במקרים רלוונטיים).

אבל אני באופן אישי לא מאמינה בלהשקיע המון כסף בבדיקות שלא בסל, רק בשביל 'לדעת שהכל יהיה בסדר', כי את זה אף אחד לא יכול להבטיח לנו. עדיף בעיני להשקיע בתפילות... 

תודה על התגובה 🙏בידיים פתוחותאחרונה
לגבי הפיסקה האחרונה, זה לגמרי אחת הסיבות שאני פחות רוצה לעשות..
איפה ממליצות לקנות מתנות לילדים דרך ביימי אול?תודה לה''

מצאתי רק את טויסאראס והם יקרים פחד...

יודעת שיש את צומת ספרים...

אשמח לעוד רעיונות..

סטימצקי אם מקבליםכורסא ירוקה

ושילב נראה לי גם מקבלים.

לנשים בהריון נותנים מועדון מתנה בשילב לכמה שנים, הגענו בשבוע של מבצעים וקיבלנו מועדון מתנה, וקנינו דברים שווים בממוצע של 35-40 לאחד.

גם לגולף יש לפעמים ספרים ואולי משחקים.

אפשר לשמור לפורים ולקנות תחפושות בפוקס.. 

אגב לסטימצקי וצומת יש גם משחקיםכורסא ירוקה
מהמון סוגים - בובןת, משחקי קופסה הרכבה וכו 
רעיון מעוללההתודה לה''
תודה רבה!! רוצה לקנות להם דמי חנוכה..תודה לה''
אולי yolo,ביגודחילזון 123
אגב את יכולה אולי להתקשר אליהם ולבקש להמיר את זה לשובר שלהם מסוג אחר
מה התכוונת שובר אחר? ותודה!תודה לה''
פחות יש שם חנויות צעצועיםהשם שלי

חוץ מטויסאראס.

יש יותר חנויות של בגדי ילדים.

אפשר להשתמש בזה לאטרקציות, אם רלוונטי מבחינתך.

את יכולה לעבור על הרשימה של בתי עסק מכבדים, ואולי יהיה לך רעיון למשהו מתאים.

או בכל זאת להשתמש לחנות יותר יקרה, אם אין לך משהו אחר לעשות עם השובר.

יש לי הרבה שוברים של ביימי, שלא תמיד יש לי איך לנצל.

משתמשת בהם בעיקר בחנויות בגדים, שלרוב אני פחות קונה בהם, כמו פוקס וגולף. 

ממש תודה על הפירוט!תודה לה''
ואני צריכה לקנות סידורים ולהבדיל תחבושות רב פעמיותתודה לה''אחרונה

חח סליחה על החוסר קשר...

יש חנויות ביימי שאפשר למצוא בהם?

סליחה שאני חופרת 🤭

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

יואו בהצלחה יקרה!!תודה לה''

אולי יעניין אותך