לא חשבתי שאתעסק בזה בכללשדהחובה

בחיי..

עשיתי בדיקה ומצאו שאני נושאת גן רצסיבי של מחלה טיפוסית ליהודים אשכנזים..(אני עצמי בריאה לחלוטין ב"ה ואין לזה השלכות עלי)

אני לא אשכנזייה אולי קצת באופי ואין לנו במשפחה בכלל מחלות גנטיות, בכלל בכלל.. גם לא 3דורות אחורה עד כמה שידוע לי,לא יודעת מאיפה הגיע אלי הגן הסורר

הקטע שבדיוק נפגשת עם אשכנזי כזה.

לא מבינה, אני צרכה עכשיו לבקש ממנו לעשות בדיקה במידה ולא עשה ואם הוא נושא את אותו גן להפרד ממנו?

איך הדבר הזה עובד?

תודה לעונים!

נראה לי שזאת אחת מסיטואציות הבודדות שבהן כדאיחושבת בקופסא

לעשות בדיקת דור ישרים.

לא אומרים מי הנשא ומי לא. רק "יש התאמה" אם אף אחד לא נשא/ רק אחד נשא, או "אין התאמה" אם שניכם נשאים ובאמת יהיה סיכוי לילדים חולים (גם אז, עם הרפואה המודרנית יש מה לעשות כדי לנסות למנוע את זה גם אם ממשיכים בקשר)

מה שלא אהבתי ברטוריקה של דור ישרים זה שהם מלחיצים שאם תדעו מי הנשא ומי לא, יהיה לנשא כתם לכל החיים ולא ירצו לצאת איתו, ורק השיטה שלהם מונעת את זה. אני תמיד חשבתי שקצת הבנה בגנטיקה תגרום לאנשים להבין שאין שום בעיה אם הצד השני לא נשא. זאת גישה מאוד חרדית של "צריך לשמור על השם הטוב" גם בנושאים שהשם הרע הנורא נוצר רק מבורות של החברה בנושאים האלו.

אבל במקרה שלך, נראה שהנורא מכל שהם ניבאו לך כבר קרה. אז כדאי שתעשו שניכם את הבדיקה, לא תדעו מי הנשא ומי לא, ותהיי רגועה שאין סכנה, והוא לא ידע שאת נשאית. זאת גם בדיקה מאוד מקובלת בציבור הדתי והחרדי, זה ככל הנראה לא ישמע לו מוזר. יש מצב שהוא כבר עשה בדיקת דם שלהם דרך הישיבה. רק תבדקי שהסל שלהם כולל בדיקה לאותה מחלה ספציפית.

רק למה באמת נבדקת בלי קשר לקשר זוגי? נראה שזה באמת סתם מלחיץ אותך.

לא מסכיםפשוט אני..

יש הבדל בין לא לדעת איזה מחלה אני נושא, לבין לדעת ולהסתיר זאת מבן הזוג.

לדעתי מי שכבר עשה חייב לספר לבן הזוג בשלב זה או אחר.

בנוסף, דור ישרים מסרבים לעשות בדיקות למי שכבר עשה בדיקות רגילות (או כך לפחות היה לפני מספר שנים).

הרציונל שלהם הוא בדיוק מה שכתבתי למעלה: הם לא רוצים לעזור לאנשים להסתיר את מה שהם כבר יודעים, אלא רק לעזור להם לא לדעת את מה שהם ממילא לא יודעים.

זאת לא הסתרה של מחלהחושבת בקופסא

אם לצד השני אין את הגן הזה, אז זה חסר משמעות. אני מלכתחילה בעד פשוט להסביר את זה לכולם ולעשות בדיקות רגילות במידת הצורך, אבל במקרה הזה כשנוצר עניין של מתח נפשי ואפילו סכנה לעצם הקשר בגלל עניין שרוב הסיכויים לא יוביל לשום דבר פרקטי, כנראה עדיף להם לא לדעת מי "אשם".

ברור שצריך להיבדק, ואם האופציה הזאת של דור ישרים לא הייתה קיימת, בהחלט הייתי מציעה לה להתגבר על הרגשות האלו עם כל החוסר נעימות. אבל אם נוצרה בדיקה, בדיוק בשביל מצב שכזה, שגם מתייחס לעניין הרגשי וגם לעניין הרפואי האובייקטיבי- למה לא להשתמש בה?

אני חושבת שהתגובה שלך עם כל האופציות לגבי בדיקות גנטיות של עוברים גם כן לא מועילה למצב שלה. מדובר בבחורה שיוצאת לדייטים ויש לה חשש מסוים. אתה קופץ איתה קדימה כאילו זאת גזרת גורל ששניהם נשאים ויצטרכו לעבור את כל הבדיקות הרפואיות המסובכות האלו, כולל הפלות יזומות ועוד החלטות הרות גורל שכאלו. סיכוי מאוד גדול שהיא לא תצטרך לעבור שום דבר מזה, ולהלחיץ אותה ככה יכול לגרום לה לסיים את הקשר ו/או לחשוב שהיא כזאת חולה ומוכתמת שלא תוכל להביא ילדים בצורה טבעית ופשוטה.

זה לא עניין של להסתיר מידע, אלא להציג אותו מתי שרלוונטי מתוך מודעות למצב הרגשי של האדם.

זאת לא הסתרה, אם זה נושא חסר משמעות רלוונטית. כמו שאין חובה לספר לאדם ששונא ג'ינג'ים שיש לה גנים של ג'ינג'יות מכמה קרובי משפחה, אם במשפחה שלו מעולם לא היו ג'ינג'ים. ברור שמחלות גנטיות זה נושא הרבה יותר חמור, אבל כשאין סכנה שזה יתבטא בפועל, ומדובר על אנשים שקשה להם לא לקחת את זה באופן אישי, הגילוי בהחלט יכול לעשות יותר נזק מתועלת. (כמובן שאני מעדיפה שלא ייקחו את זה באופן אישי וילמדו שאין להם סיבה לחשוש)

בגדול מסכים, אבל...פשוט אני..

"אם לצד השני אין את הגן הזה, אז זה חסר משמעות." - גם אם זה נכון, איך אפשר לדעת אם לצד השני יש או אין את זה? רק אם מספרים לו שלי יש את זה ולכן חשוב שהוא בעצמו ייבדק...

לגבי דור ישרים - גם אני בעד דור ישרים וזה מה שעשיתי בעצמי. אני פשוט לא חושב שזה רלוונטי למי שכבר נבדקה בדרך אחרת. לכן השאלה "למה לא להשתמש בה" לא רלוונטית בעייני למקרה הזה.

התגובה שלי באמת עלולה להלחיץ, אבל למעשה המטרה שלי הייתה הפוכה. גם כתבתי בהתחלה שהסיכויים ששני בני הזוג יהיו נשאים הם קלושים, וגם כתבתי שבעצם בזכות הרפואה היום אז גם אם אותם סיכויים קלושים אכן יתממשו - עדיין אפשר להתחתן וללדת ילדים בריאים. 

אני מצטער שלא הדגשתי את זה קודם עוד יותר, ולכן אעשה זאת עכשיו: הפסקה הארוכה שכתבתי על הטיפולים נדרשת רק במצב המאוד מאוד נדיר ששני בני הזוג נשאים לאותו גן בעייתי.

מטרתה הייתה להרגיע שיש פתרונות גם לאותו מצב נדיר, ולא להלחיץ.

לדעתי זאת כן הסתרה, מעצם זה שזה משהו שהיא תרצה לספר לו כנראה אבל "תעצור את עצמה" מהחשש מתגובתו, מסטיגמה או לא יודע ממה.

כל דבר שאני לא רוצה לספר בגלל פחד מהתגובה של הצד השני, הוא הסתרה. לפעמים ההסתרה מוצדקת (אין שום סיבה בעולם לספר לצד השני שאתמול שלשלתי כל הבוקר), ולפעמים פחות. אולי הדרך הטובה לבחון מתי זה בסדר ומתי זה לא - היא לדמיין מה תהיה תגובת בן הזוג אם יגלה זאת בעתיד. האם יכעס שהסתרתי ממנו, או שגם הוא יחשוב שזה היה מטופש מצידי לספר?

לדעתי בעזרת המבחן הזה אפשר להבין ש"אתמול שלשלתי" זה בסדר להסתיר כי זה באמת מידע לא רלוונטי, לעומת הסתרה של פגם גנטי.

אפשר להעביר נשאותחדשכאן

ובעצם ליצור מגבלה על הילדים

למה שארצה ליצור כזה דבר?

היי ממש לא אהבתי תניסוחכְּקֶדֶם

"ליצור דבר כזה" מדובר בילד שלך זה לא סתם "דבר"

חוץ מזה נשאות זה לא סוף העולם רוב המקרים זה סתם רדום ולא קורה כלום . מה גם שיש לך חיוב להביא לילדים מבלי עכשיו להתחיל לעשות חישובים כמו המלך חזקיהו

ברור שלא אהבת את הניסוחחדשכאן

כי הנכנסת לשם את המשמעות שהיתה בראש שלך..

התכוונתי ליצור מציאות כזו.

כמובן לא ליצור ילד 😵‍💫

אני לא יודע אם שאר התגובה רלוונטית..

כל מה שניסיתי להגיד זה שבסוף כן יש לזה השלכות (גם אם הן ברות תיקון) אז נראלי יותר מובן למה רוצים שזה ישאר לא ידוע.

אה חחח סליחהכְּקֶדֶם
נכון, אפשר לכן ברור שאספר.שדהחובה

אבל רק כדאי לזכור שההבדל ביני לבין כל השאר שלא טורחים לבדוק זה שטרחתי לבדוק..

אני מסכים עם מה שכתבת בתוכןחדשכאן

אבל ככה העולם

לפעמים זה קצת בבחינת מוסיף דעת מוסיף מכאוב 😉

ובאמת, כשזה יהיה הנכון, תוכלו לדבר על זה והוא יהיה בסדר עם זה. דווקא המודעות שלך לעניין וההבנה בנושא, מעודדת.

ולזכור תמיד, שבסוף הכל זה סייעתא דשמיא!!

להתפלל תמיד על בריאות 🙏

נראה לי שאתםשדהחובה

לוקחים את זה הרבה יותר קשה ממני חח.

כמעט כל אדם נשא למשהו, ויכול להעביר את הנשאותבארץ אהבתי

זה שמישהי בדקה והיא נשאית למחלה שנפוצה מספיק אצל אשכנזים כדי שיממנו את הבדיקה שלה, לא אומר שהנשאות שלה בעייתית יותר מאשר כל נשאות אחרת שכל אחד מאיתנו נשא אליה (של מחלות כנראה נדירות יותר שלא בהכרח בודקים. או שאולי אנחנו נשאים גם למחלות כן יותר שכיחות רק שאנחנו לא יודעים כי נבדקנו בדור ישרים, או שלא נבדקו בכלל).

נשואות היא לא מגבלה בשום מובן. הסיבה היחידה לדעת על נשאות היא כדי למנוע מצב שבו שני ההורים נשאים לאותה מחלה. ואם זה לא קיים, אז לנשיאות אין שום משמעות. לראות את זה כמגבלה זה עצוב מאוד בעיני.

לא הבנתי מה באת להוסיף/לסתורחדשכאן

זה עניין של תחושה וידיעה

היא צודקתשדהחובה

וזאת בכלל המחלה שלכם בד"כ,לא אמורה להיות שלי.

הנשאות לא הופכת אותי למוקצה מחמת מיאוס, הבנת?

אני יכולה להיות מכאן ולהבא קצת יותר גזענית ולא להתעסק עם אשכנזים וכמעט נגמר הסיפור מבחינתי.

אשכרה יש לי עכשיו תיק שיושב עלי,משהו שאני צריכה לספר אותו לכל אחד שאפגוש.באסה.

זו בדיוק הסיבה שדור ישרים שומרים על זה בסודחדשכאן

מבאס ממש 😔

אבל אני באמת חושב, וכתבתי למעלה, שכשיגיע הבחור המתאים, הוא לא ירתע, הוא יגש לזה בשפיות, הוא יראה את המכלול המדהים שיש לך והוא אוהב אותו, ולא תהיה לזה שום השפעה מלבד לוודא שהוא לא נשא 🙂

בעז"ה בהצלחה! 🙏

ותמיד תמיד להתפלל

להתפלל לבריאות

להתפלל לבהירות

להתפלל להצלחה

זה אף פעם לא מפריע 😉

[ורק הערה: כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע כמובן.. אני לא יודע בת כמה את ומה עברת במסע הזה של השידוכים, אבל החשבון הזה שמקסימום הרפואה תוכל לטפל בזה הוא חשבון מאוד מאוד דיעבדי. יש לזה כ"כ הרבה השלכות, יחד עם הרפואה, שבכלל לא פשוט שכדאי ללכת על מסלול כזה. שוב, אני לא מכיר אותך, אבל בהחלט כדאי להתמקד באופציה של בדיקת נשאות.]

אמן,תודה.שדהחובה
ואני בריאה ב"ה.
ב"החדשכאן

תמיד כדאי להתפלל

גם לילדים

שכחתי לעדכן שסיפרתי לושדהחובה

בגללכם יצא לי יותר דרמטי ממה שתפסתי את זה לבד..

ולא הזיז לו את קצה הציפורן

רק שאל מה הוא יכול לעשות וזהו

ושלחתי אותו לבדיקה.

מהיום כל מי שישלח לבדיקות גנטיות בשלבי דיטיים ראשוניים ידע שאני זאת אני

איזה כיף לשמוע!פשוט אני..
😅חדשכאן
עבר עריכה על ידי חדשכאן בתאריך ב' בניסן תשפ"ד 19:21

מעולה!

בהצלחה!!

ותודה על העדכון 🙂

או---רשרשרש

שתעשי דור ישרים עכשיו, זה יעלה לך כמה מאות (או שתבקשי מהם שיבדקו רק את הגן הזה ספציפית)

ותתנהלי כרגיל עם החלפת מספרי דור ישרים מכאן ולהבא. 

לא מסכיםפשוט אני..

א. דור ישרים מסרבים (או לפחות סירבו בעבר) לבדוק את מי שכבר עשה בדיקה רגילה. הם לא רוצים להיות מפלטם של האנשים עם הבעיות הגנטיות, ולא רוצים לעזור לאנשים להסתיר.

ב. כל הרעיון של דור ישרים זה "עדיף לא לדעת", כדי שלא יהיה מה לספר וממה להתבייש וכו'.

אם אני יודע שהשילוב ביני לבין בת זוגתי לא יוביל לילדים עם מחלות איומות - זה מספיק טוב בשבילי. אני לא רוצה לדעת יותר מזה.

אבל מי שכבר יודע מה יש לו, אני לא רואה איך אפשר לא לספר זאת מבחינת הוגנות עם בן הזוג ומבחינת ואהבת לרעך כמוך. 

לא בטוחה שגזענית יעזור לך כאן...לגיטימי?

כתבת שאת מרוקאית ואת נשאית.

באותה מידה יכול להיות מרוקאי שנשא...

נכון שיש סטטיסטיקה, ואת זה בטח הגורמים הרפואיים אמרו לך, אבל בסופו של דבר אנחנו לא מתחתנים עם סטטיסטיקה אלא עם אדם אחד מסוים.

חדשה בזה אמרהשדהחובה

שהיא מרוקאית..

נכון,נכון

מבינה שצריך לספר.

אם כל אדם נשא למחלה שהוא יכול להעבירבארץ אהבתי

אז אין פה 'מגבלה' בעצם הנשאות.

המגבלה היחידה היא כשלשני בני הזוג יש נשאות לאותה מחלה.

אם מישהו לא רוצה להתחתן עם אדם בגלל שהוא נשא למחלה מסויימת, מחשש שיעביר את הנשאות לדור הבא, כי הוא רואה בעצם הנשאות מגבלה, אז זה מאוד עצוב בעיני. וגם מנותק מהמציאות, כי מן הסתם גם הוא נשא למחלות אחרות...

לא כל מחלה דור ישרים בודק.תפוחית 1
שווה להתייעץ עם מכון פועה למשל 
אפשר גם לבדוק מול דור ישרים אם הם בודקים את המחלהברגוע
ובכןפשוט אני..

כמה נקודות:

א. גם מחלות שמאפיינות אשכנזים, יכולות לדור בתוך גופם של מזרחים וגם של גוים. מספיק שסבא של סבא של סבא של סבא שלך, היה במקור מגרמניה למשל ואז היגר לקהילה ספרדית ונטמע שם, בשביל שהגן יתפשט גם בקרב יהודי המזרח. במילים אחרות - זה לא הרמטי, ובכל עדה יכולים להיות גנים שמאפיינים עדות אחרות.

ב. הגנים האלה בדרך כלל נדירים (מי פחות ומי יותר), ואם את לא אשכנזיה ומדובר בגן אשכנזי, וכל הדורות לפנייך התחתנו רק בתוך העדה (כלומר לא התחתנו עם אשכנזים), זה מסביר היטב למה אף אחד במשפחתך מעולם לא חלה. צריך שניים לטנגו, וגם בשביל לחלות במחלות האלה. אז סיכוי נדיר כפול סיכוי נדיר עוד יותר = סיכוי מאוד מאוד קלוש.

ג. תמליצי בחום לכל האחים ובני הדודים שלך להיבדק גם כן לגן הזה, את לא יודעת כמה נפשות את יכולה להציל בזה ומי יודע אם לעת כזאת הגעת לבדיקות.

ד. לפני שתחליטי להביא ילד לעולם, וזה לא משנה עם מי תתחתני, מאוד מאוד מאוד מומלץ שבן הזוג יעשה בדיקות גנטיות וישלול הימצאותו של הגן הזה. בגלל שבחרת בבדיקות רגילות ולא דור ישרים, זה מה שבן זוגך יצטרך לעשות.

ה. למעשה, אפשר להביא ילדים בריאים לעולם גם אם שני בני הזוג נשאים של הגן. 

שיטה אחת היא PGD (שואבים מהאמא ביציות, מפרים אותן במעבדה עם הזרע של בן הזוג, ולאחר מספר ימים בודקים במעבדה איזה מהעוברים נושא את המחלה הגנטית. אלה שנושאים את המחלה מושמדים, העוברים הבריאים מוחזרים לגוף האמא (אם יש כמה עוברים בריאים אז מחזירים אחד ואת השאר מקפיאים להריונות הבאים)).

שיטה נוספת היא פשוט להיכנס להריון ובתחילת ההריון לעשות בדיקת סיסי שילייה וכך לדעת אם העובר נדבק, ואז במקרה הצורך חלילה והוא נדבק אפשר להפסיק את ההריון.

לכל שיטה יתרונות וחסרונות*, גם הלכתיים וגם פסיכולוגיים וגם רפואיים. אם שני בני הזוג נשאים של אותו הגן מומלץ להתייעץ עם מי שמומחה בכל 3 הסוגיות הנ"ל.

ו. עכשיו שאת יודעת מה האפשרויות במקרה ושני בני הזוג נשאים של הגן, תחליטי כמה זה קריטי לך לוודא שלבעלך לא יהיה את הגן הזה.

אם את אומרת שזה לא מאוד מפריע לך לעבור PGD, אז שבן זוגך יבדוק את הגן הזה רק בשביל לדעת האם אתם צריכים את כל הבלגן או שאפשר פשוט להביא ילד לעולם בדרך הטבע.

אם מבחינתך זה קריטי לא לעבור את התהליך הזה כי את רוצה להביא ילדים בדרך הרגילה ובלי חשש, אז כדאי שבן הזוג יבדוק את הגן הזה עוד בתחילת הקשר, כדי שלא תמצאי את עצמך קשורה בעבותות לאדם שבסוף יסתבר שנושא אף הוא את הגן.

*פירוט קצר של היתרונות והחסרונות של כל שיטה:

PDG:

יתרונות: העוברים שיחזרו לגוף האם לא יהיו עם הגן הזה.

חסרונות: תהליך מורכב, ארוך, הכולל הזרקת הורמונים ושאיבת ביציות, ומתן זרע לתוך כלי. בנוסף, צריך למנוע הריון כל החיים כדי לא להיכנס להריון ספונטני, ובתקופות שלפני הטיפולים אי אפשר לקיים יחסים מלאים בשביל שלא יהיה הריון ספונטני. 

בדיקות גנטיות במהלך ההריון:

יתרונות: אפשר להיכנס להריון בדרך הטבע, לא חייבים למנוע כל החיים, לא צריך לעבור טיפולים הורמונליים.

חסרונות: לחץ וחרדה לפני הבדיקות, אם התוצאה חיובית אז צריך לקבל החלטה מאוד מאוד כואבת וקשה בנוגע להמשך ההריון.

אומר בענווה שיש לי ידע רב בנושא הזה, ואת מוזמנת בשמחה לפנות גם בשיחה אישית אם משהו לא ברור ואת לא מעוניינת לשאול על גבי הפורום.

גם אם לה זה לא קריטיברגוע
אני חושב שהיא צריכה לדבר על זה עם הבן זוג שלה לפני שמחליטים להתחתן, והוא יחליט אם הוא רוצה להבדק עוד לפני החתונה. השאלה היא רק באיזה שלב בקשר לדבר על זה.
זה בדיוק מה שכתבתי...פשוט אני..
לא הבנתי שדיברת על לפני חתונהברגוע
תודה רבה!שדהחובה
מאוד מעריכה את התגובה המושקעת. תרמת לא רק לי מן הסתם.
לגבי ד'רשרשרש

לא מדוייק. דור ישרים מצהירים שהם לא מגלים את תוצאות הבדיקות. אבל יש החרגות.

אנחנו הצלחנו די בקלות להסביר להם את ההגיון מאחרי הבקשה שלנו לקבל את תוצאות הבדיקות של שנינו וקיבלנו תוך שבוע בערך. 

איך הם יוכלו לעזור?פשוט אני..

דור ישרים מיועד למי שלא רוצה לדעת מה יש לו. היא כבר נבדקה בדרך אחרת ויודעת מה יש לה.

הם לא נותנים ייעוץ וכו', רק אומרים "כן" או "לא".

אם את נשאית לזה ואת לא מבינה מאיפההשתדלות !

כנראה שלא משנה מה העדה של הבחור, כי הוא יכול להיות תימני אבל אולי גם לו יש?

אם את נשאית למשהו, כדאי לבדוק גם אצלו.

אבל

ממה שאני הבנתי זה לא כזה קריטי ללפני. הרפואה היום ב"ה מאוד מתקדמת ויש המון פתרונות ואפשרויות שייצאו ילדים בריאים אם תחליטו בעז"ה שזה זה.

אני ובעלי שנינו אשכנזים, ובדקנו אחרי החתונה והכול טוב,

עד שמצאתי את בעלי אני לא התכוונתי להוריד את זה על משהו שאפשר לפתור. פשוט צריכים להיות מודעים לעניין וכן לעשות בדיקות

תודה תודה!שדהחובה
לדעתי כן לבקש ממנו להיבדק לגן הזה...באר מרים

אולי לא חייבים ממש במפגש הראשון אבל כן כשרואים שהקשר מתפתח.

כתבו לך יםה שיש פתרונות רפואיים גם אם שניכם נשאים

אבל..

הם לא פתרונות פשוטים

לא פתרונות זולים

ולא פתרונות קלים מבחינת המחיר הגופני והנפשי שמשלמים עם הריונות שכולים יצטרכו להיות ivf ביחד עם pgt..

לכן- הרבה יותר הגיוני להחליט שזה תריך להיות אחד הקריטריונים שלך לחתונה. הגיוני שרוב מוחלט של הבחורים אינם נשאים של הגן הזה...

אם את בתוך קשר משמעותי לקראת אירוסין וחתונה - אולי כן כדאי לשקול את המחיר לשני הכיוונים..

לכתחילה ברור שלא..

וכן, כמו שיש אנשים ששמים מגבלה גופנית אחרת על בחור/ה שנפגשים איתו (מרמת צבע שיער/עיניים/עור/גובה/משקל/יופי  ועד בעיות בריאות או מוגבלויות שונות..( אז כאן יש מגבלה הרבה יותר מוצדקת בעיני...

ולהביא ילדים ככה זה עול עצוםרשרשרש

נפשית, פיזית, כלכלית (אין סבסוד מעל 2)

אל תעשי את זה לעצמך.

אף אחד פה לא הזכיר את המשמעות הגדולה ביותרפשוט אני..
בפסח הקרוב לא תוכלי לאכול קטניות, נגמרו התירוצים 😝
ואם האשכנזי נוהג כמו מזרחי?שדהחובה
האמת אני מרוקאית שלמה ואני גם לא אוכלת קטניותתתתחדשה בזה
צריך לזכור, שרוב הסיכויים שהוא לא נשאלגיטימי?

נכון שיש יותר סיכוי כי הוא אשכנזי, אבל רוב האשכנזים אינם נשאים.

גם לפי מה שכתבת, את לא אשכנזיה - אז אולי גם מישהו מהעדה שלך הוא נשא למחלה ג"כ?

אני מניחה שרופא\יועץ גנטי יוכל לתת סטטיסטיקה מדוייקת (אפשר לפנות נגיד למכון בשע"צ).

לדעתי, יש לך 3 אפשרויות לגבי בדיקה של בן הזוג:

1. לבקש לברר מראש, ולצאת רק אם לא נשאים.

2. לצאת עם מישהו, ואחרי פגישה 3 לבקש לברר נשאות.

3. לצאת עם מישהו, ואחרי 3 פגישות לספר לו שאת נשאית - ולהסביר לו שאם הוא לא נשא אין בעיה, אבל אם גם הוא נשא, הרפואה היום מאפשרת ללדת ילדים בריאים, אך זה דורש התערבות (בהנחה שזה אפשרי בנשאות המדוברת) - ושיחליט אם הוא רוצה לברר נשאות או לקחת על עצמו את הסיכוי שאם זה ילך טוב והוא נשא, תצטרכו התערבות רפואית בהבאת ילדים בריאים לעולם.

ממליצה לך להתייעץ עם איש מקצוע, שמבין במחלה המדוברת. ואולי גם עם מכון פוע"ה.

בקשר לסעיף 3פשוט אני..
כן, זה אפשרי בנשאות המדוברת.
מה זה אומר?הפי
שאני צריכה לבדוקשדהחובה

שהצד השני לא נושא את הגן הזה. ואם הוא נושא לעשות את הדברים שהחכמים כאן רשמו למעלה.

זאת מחלה שנחשבת מאוד מאוד נדירה בעולם ובכלל אבל יחסית מאוד מצוייה ספציפית אצל יהודים אשכנזים,זה אומר שמסתובבים בינינו הרבה נשאים אבל  לא מאובחנים. איך זה הגיע אלי? ה' יודע,אין לנו כולל במשפחה המורחבת בכלל מחלות גנטיות ולא משהו שמישהו זוכר שהיה.

אז את יודעת מה לעשותהפי
פשוט מרגיש לך מתיש?
גם אם שניכם נשאים של אותה מחלהרק אומר

יש פתרונות..

לא בגלל זה הייתי מוותר על קשר ששניכם רוצים בו..

רואה שכבר סיפרת אבל בכללירק טוב!

אין צורך לפסול אשכנזים ככלל. או לספר בהתחלה לכל מי שאת יוצאת איתו.

לפעמים נפרדים בלי קשר אחרי פגישה או שתיים או 4.

חכי לקשר שיתחיל להיות רציני, ואז תעדכני את הבחור.

ותראו איך מתקדמים מפה.

ובאופן כללי זה חשוב הבדיקות האלה. וטוב לעשות אותם לפני ההריונות. ואם במקרה וכן יש קשר שהוא בעייתי ולא רוצים לנתק את הקשר, יש היום לרפואה פתרונות גם לזה. רק צריך לדעת מראש למה נכנסים וללכת לזה מרצון של שני בני הזוג. 

חובה לשלול ששניכם נשאים של אותה מחלה גנטיתהעני ממעש
אלה שלא קוראים תגובות קודמות...😝פשוט אני..אחרונה
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שםאחרונה
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

חדשיכם ומועדיכם שנאה נפשי היו עלי לטורחאנונימיכלשהו

נלאתי נשוא.

הקושי יכול להיות כפול - למי שגר בחו"ל יש יו"ט שניפ.א.
דיברנו השבת בבית הכנסת עם מי שעלו בעבר מחו"ל, וכמה קשה לחגוג פעמיים ליל סדר, וגם כמו השנה שזה יוצא 3 ימים רצופים של יו"ט ושבת 
דווקא כשיוצא רצוף כמו בר"ה הכי כיףחתול זמני

לא חסיד של המונח אבל באמת מרגיש כמו detox

אני לא מוצא שום דבר טוב לא ביומיים רצופים ובטח לאפ.א.

בשלושה

אם אתה כן נהנה מלהיות במצב "שבת" יותר מיום אחד, אתה נראה לי מוזר…

מה חסר לדעתך במצב שבת?חתול זמני

דווקא כשאני במצב שבת יש לי הרבה יותר יישוב הדעת לשבת לקרוא ספרים

אפשר לשתות יין בחופשיות לשיר לישון

תפילות עם ניגונים

זה טוב ליום אחד, מעבר לזה תחושה של בזבוז זמןפ.א.
3 ימים של בטלה כפויה
ומה היית עושה בזמן הזה?חתול זמני
תחביביםפ.א.
אם זה בזבוז זמן בעיניך אף־אחד לא מכריח אותךחתול זמני
מסתבר שגם חז"ל לא עפו על הרעיון של יו"ט שניPaslash
ר' בא ר' חייה בשם ר' יוחנן [שיר השירים א ו] בני אמי נחרו בי וגו'. מי גרם לי להיות נוטרה את הכרמים על שם כרמי שלי לא נטרתי מי גרם לי להיות משמרת שני ימים בסוריא על שלא שמרתי יום אחד בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שנים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת מי גרם לי להפריש שתי חלות בסוריא על שלא הפרשתי חלה אחת בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שתים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת ר' יוחנן קרי עליהון [יחזקאל כ כה] וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים.
אני מכירחתול זמניאחרונה

לעניות דעתי והבנתי הפונקציה של יו"ט שני היא מעין תיקון למצב פגום של שהיה בגלות

אם מצד עצם הגלות שמצריכה תוספת של התקדשות בגלל הטומאה שלה

אם מצד תיקון ביזוי המועדות

כך שאין בזה שכר בפנ"ע אלא רק להשלים מדרגה חסרה (וגם אז לא מגיע למדרגה של ארץ ישראל)

ואינה מקבלת שכר אלא אחת. משום דבא זה לה בסיבת חטאה לא יהא חוטא נשכר (יפה מראה)

כל אחד ומה שהוא אוהביעל מהדרום

לק"י

אם יש לי חברה שאני נהנית בה, גם שלושה ימים זה כיף.

קצת מנוחה...

הוצא מהקשרו -אדם פרו+
ברמות הגבוהות ביותר
באסה :/advfb

חוסר בקבוצת שווים הוא דבר שיכול להיות מאוד מורגש

מקומות לדייטים שיש ליד ממ'ד/מרחב מוגן? תודהdn5754

אשמח לרעיונות למקומות לדייטים

שיש לידם ממ"ד או מרחב מוגן..

בירושלים או באיזור המרכז (מודיעין ועד חצי שעה +- נסיעה משם)

אפשר גם בתי קפה וכו', אבל גם מקומות אחרים,

עדיף אפילו מקומות אחרים, כי בתי קפה רובם סגורים בפסח ..

תודה

אפשר תמיד סתם להסתובב במושבים באיזוררק נשמהאחרונה

יש בהם שקט נחמד כזה ובחלקם יש אפילו עגלות קפה, ובכל מושב יש מקלט ציבורי די נגיש

עוד רגע נכנס החגנגמרו לי השמות

החג של הגאולה

של יציאה מעבדות לחירות

של ניסי ניסים

ושל קריעת ים סוף

ו"קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף"

מאחלת לכל אחד ולכל אחת כאן את קריעת ים סוף הפרטית שלו במהרה ובמתיקות אין קץ

"כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות" - שהקב"ה שבידו הכל יראה לכם נפלאות גדולות, ניסים עצומים, וגאולה שלמה ואמיתית בטוב גלוי במהרה ממש 🙏💪

חג כשר ושמח ❤️

תובנה משבתמחפש שם
בשלות לזוגיות היא מודעות והסכמה לפגוש את עצמי במציאות.
ואיפה האחר נמצא במפגש הזה?לגיטימי?

לא בטוחה שאגוצנטריות היא מה שצריך...

האחר משתקף על ידי העצמיadvfb

גם בלי לשייך את זה לאגוצנטריות.

לפגוש את האחר זה השלב הבא אחרי מה שהוא כתבintuscrepidam
וואו כלכך נכוןרק נשמהאחרונה

רק ברגע שאתה שלם עם עצמך וגאה במי שאתה ולא מחביא את מי שאתה אתה באמת מוכן להכניס עוד מישהו לחיים שלך

כל עוד אתה לא שם אתה רק תתעסק בהתגוננות על מי שאתה כצורך הישרדותי ולא תוכל באמת להיפתח ולבנות משהו יציב

זו גם תובנה שלי מהתקופה הארונה

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

אולי יעניין אותך