זה מתחלק לשניים:
1. שינוי פרקטי - זאת אומרת, מה אני עושה אחרת כדי להיות פחות עמוסה?
2. שינוי במחשבה - איך אני חושבת אחרת כדי להרגיש פחות חנוקה?
כי אפשר להוריד עומס, ועדיין להרגיש חנוקה.
ולפעמים קשה להוריד עומס בטווח המיידי, אבל את המחשבה אפשר לשנות וככה להקל.
זה לא אומר שזה כל הסיפור, אבל אצלי זה היה חלק משמעותי מהסיפור.
ראיתי שאני מספרת לעצמי סיפור על האישה שאני רוצה להיות, אבל הוא לא תואם את המציאות שאני חיה בה, והפער מייצר אצלי לחץ, דכדוך, חוסר חשק וכעס.
אז עבדתי על לשנות את הסיפור שאני מספרת לעצמי על עצמי. במקום להסתכל על מה אני לא, הסתכלתי על מה אני כן. מה נקודות החוזק שלי, במה אני טובה. מה סדרי העדיפויות שלי. מה הסטנדרט שלי.
אם לפני כן כדי להגיד לעצמי שאני אמא טובה אמרתי לעצמי שזה אומר א, ב, ג וכל אחד מהם אני עושה 100%. היום זה א, ב וכל אחד מהם 80%.
אז זה קודם כל שינוי במחשבה, אבל זה גם מוביל לשינוי בצורה פרקטית. כי אם לפני כן חשבתי שאני צריכה לשחק עם הילדים כל אחר הצהריים, ואם לא שיחקתי זה היה עם מצפון, היום אני פחות מעסיקה אותם, אבל שלמה עם זה. וזה מאפשר לי להיות יותר סבלנית בזמנים שאני לגמרי איתם.
אם כשהגשתי עבודה בתואר פעם הייתי חייבת להבין הכל ב100%, היום אני בסדר גם עם 80%. אבל הורדת הסטנדרט הזו איפשרה לי לא להתקע ובעצם להבין יותר ולהתקדם יותר.
בקיצור, קצת חפרתי😅
אבל העיקרון הוא קודם כל לבדוק איך את מסתכלת על עצמך, האם את מעריכה את עצמך, האם מה שאת מצפה מעצמך תואם את מה שאת יכולה. ואם לא, אז מה אנחנו משנים כדי שזה לא ילחיץ ויעיק.