... לא גומרים את העבודה בעזה, לא מנהלים מלחמה כראוי בצפון, באיו"ש נתונים לחסדי הפורעים הערבים, מושפלים על ידי האירנים, נתונים לחסדי אומות העולם בנוגע להגנה מפני טילים ומכניסים את מדינת ישראל למילכוד 22.
זאת האמת לאמיתה!!!!
... לא גומרים את העבודה בעזה, לא מנהלים מלחמה כראוי בצפון, באיו"ש נתונים לחסדי הפורעים הערבים, מושפלים על ידי האירנים, נתונים לחסדי אומות העולם בנוגע להגנה מפני טילים ומכניסים את מדינת ישראל למילכוד 22.
זאת האמת לאמיתה!!!!
יאיר לפיד? מנסור עבאס? מי?
….כמו שאמרתי בעבר לוי אשכול שהיה איש גדול לדעתי לא היה איש דברים בלשון המעטה ובכל זאת בזמנו היו לנו הרבה ישועות.
אל תתפס לשמות. כל עוד אנחנו מסכימים (סוף סוף) שזאת ממשלת פח זבל שלא רק נותנת לנו להפסיד אלה גם להיות מבוזים אז היא צריכה לעבור מהעולם ויפה שעה אחת קודם.
ב. ברור שאני אתפס לשמות, גם אם הספה שלי מתנדנת אני לא אזרוק אותה לפני שאני בטוח שיש לי משהו יותר טוב במקום.
ג. סליחה שאני מבאס אותך, אבל אני לא חושב שהממשלה שלנו פח זבל. אני די מרוצה ממנה בכמה תחומים (לדוג' כלכלה וחינוך). אבל אני ממש לא חושב שהיא מושלמת, במיוחד מבחינה בטחונית. אבל כאמור, אני לא חושב שצריך להחליף אותה אם מה שיגיע במקומה יהיה יותר גרוע...
ד. גם אם אני מסכים שהממשלה הזאת צריכה לעבור מן העולם, אני ממש לא מסכים שיפה שעה אחת קודם. כי אם יש דבר אחד שיותר גרוע מביבי, גנץ וגלנט מנהלים מלחמה, זה ביבי, גנץ וגלנט מנהלים מלחמה תוך כדי מסע בחירות.
שה' מנהיג את העולם בדרך הטבע ואסור לנו לסמוך על הנס.
הדרך שאתה מציע היא דרך של חורבן בלבד, ללא תכנית תקומה.
מצב זה יכניס אותנו לקונפליקט ומלחמת אזרחים, שתסתיים על פי ההיגיון במדינה פלסטינית ברגע שהם יזהו את הפוטנציאל.
לפני שעושים מהלך שכזה, יש לוודא שביכולתנו להקים ממשל יהודי איתן עם כלכלה חינוך וביטחון מסודרים, אנשי פוליטיקה מנוסים וכו'.
ללא כל הנ"ל, יהיה עלינו לסמוך על נס. תהיה זו איוולת להרוס הכל בציפייה שה' יעשה לנו נס ויסדר הכל.
ה' רוצה שננהל את העולם על פי דרך הטבע, ולא בידי ניסים.
לפיכך, כל זמן שאין אלטרנטיבה טובה יותר, שאינה מבוססת על ניסים, ניאלץ להסתפק במה שה' נותן לנו.
לכן אין טעם שתוסיף לדוש בדבר, אם אכן אין לך תכנית מעשית.
זה לא משנה אז אל תדבר על אחדות ומלחמת אחים. כי זאת תהיה צביעות לשמה וגלגול עיניים.
אני לא צריך להזכיר לך מה שמיעוט כמוך ושכמותך גרם בעבר.
… אתה מבין שיש לכולנו בעיה עם מי שעונים כן. זה בעיה הרבה יותר גדולה מגנץ, לפיד וכל שאר ״הבוגדים״. ולכן צריך הנהגה שתקח אותנו בדרך האמצע ותשאיר את קיצוניים מחוץ למעגל קבלת ההחלטות.
ובאשר לאויבנו השם ידאג תמיד להקשות את ליבם כך ששתי מדינות לשתי עמים לא יתקיים לעולם.
זה קרה בעבר.
לא דרך מתונה מבחינה פוליטית.
ואם ה' מצווה עלינו לבנות בית באותו המקום, אל אקצא יפוצץ, או יהרס בדרכים אחרות.
...על מי שיתחיל את בנין בית המקדש.
אגב למה אתה מכוון כאשר אתה מתפלל:
"אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ
מִפְּנֵי חֲטָאֵינוּ גָּלִינוּ מֵאַרְצֵנוּ, וְנִתְרַחַקְנוּ מֵעַל אַדְמָתֵנוּ
וְאֵין אֲנַחְנוּ יְכוֹלִים לַעֲלוֹת וְלֵרָאוֹת וּלְהִשְׁתַּחֲוֹת לְפָנֶיךָ
בְּבֵית בְּחִירָתָךְ, בִּנְוֵה הֲדָרָךְ, בַּבַּיִת הַגָּדוֹל וְהַקָּדוֹשׁ שֶׁנִּקְרָא שִׁמְךָ עָלָיו
מִפְּנֵי הַיָּד שֶׁנִּשְׁתַּלְּחָה בְמִקְדָּשָׁךְ.
יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה' אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, מֶלֶךְ רַחֲמָן
שֶׁתָּשׁוּב וּתְרַחֵם עָלֵינוּ וְעַל מִקְדָּשְׁךָ בְּרַחֲמֶיךָ הָרַבִּים
וְתִבְנֵהוּ מְהֵרָה וּתְגַדֵּל כְּבוֹדוֹ.....,"
זה כמו שאנחנו מתפללים רפאנו למרות שאנחנו הולכים לרופאים וכמו שאנחנו אומרים ושא נס לקבץ גלויותינו למרות שאנחנו פועלים למען זה.
אם ה' לא ישמור בית שוא שקד שומר.
….בכלל תפילות צריכות כוונה חכמינו תקנו את התפילות כנגד הקורבנות על סמך דבר הנביא ״ונשלמה פרים שפתינו״.
לכן כל התפילות שהזכרת אם לא ״התכוונת״ מילא אבל אנחנו אומרים ״חדש ימינו כקדם״ ומתכוונים לזה אנחנו רוצים שיבנה המקדש ונפסיק להתפלל ונקריב קורבנות.
בניין המקדש הוא מצווה ואין לכך כל קשר לגאולה, אמנם בגאולה ייבנההמקדש, אבל המצווה לבנותו קיימת תמיד.
בתי כנסת הם מקומות התכנסות לתפילה, אין בהם משום מצוות מקדש.
מה הקשר שאנחנו מתפללים לביטול התפילות?
מלמול טקסטים יהודיים עתיקים?
אם אין לך שום הבנה מה הם אומרים ושום כוונה לקיימם, מה אתה מקשקש על כוונה?
… שהכרטיס האישי שלך אומר הכול..
אל תספר לי מה זה תפילה. זה לדבר עם השם ולהתכוון למה שאומרים. לדבר בלי לכעוס ובלי לשנוא אף נברא כי
כמו שנאמר ״ מעשה ידי טובעין בים ואתם אומרים שירה?!".״. אפשר גם להזיל דמעה זה עוזר.
בפעם הבאה אני אתפלל עליך שאולי תבין סוף סוף שאתה עדין בגלות למרות שאתה גר בארץ ישראל.
אם אתה תתפלל עליי שאבין שאני בגלות במקום שתתפלל שתצא אתה מהגלות, אכן אינך יודע מהי תפילה.
שמי שיורד מהארץ זאת העבירה החמורה ביותר שיש...
תראה מפי ספרים ומפי סופרים מה עוטנשו של מי שיורד מהארץ...
אל תעז לטנףעל מתיישביה הקדושים של הארץ...
ולא נגלוש להשמצות אישיות.
ב. השאלה שלי הייתה מה הקשר בין זה שאנחנו מתפללים לביטול התפילה לבין השאלה האם נבנה את המקדש או שהוא ירד מהשמיים. איך הסקת מזה שכוונה בתפילה לא בראש מעייני?
ג. מה הקשר בין זה שאנחנו מתפללים לביטול התפילה לבין השאלה האם נבנה את המקדש או שהוא ירד מהשמיים?
,,,,כתוצאה מהחורבן בכלל ולכן בפשטות.
אם תקנו "ותבנהו מהרה" אז זה ענין של דקדוק פשוט.
אבל כמו שכתבתי:
ברור שלנו יהיה חלק בבנין בית המקדש אבל ההתחלה צריכה לבוא כתוצאה מכוח עליון כלומר הקדוש ברוך הוא בכבודו ובעצמו.
בכל מקרה תפילה כגון "רפאינו" היא פרט שדורש השתדלות.
ההשתדלות לגבי בנין הבית היא התפילה עצמה.
ולזאת אני מכוון. אם אני הבנתי אותך לא נכון בנושא הכוונה בתפילה אז מחילה.
"ברור שלנו יהיה חלק בבנין בית המקדש אבל ההתחלה צריכה לבוא כתוצאה מכוח עליון", "ההשתדלות לגבי בנין הבית היא התפילה עצמה."
יש לך מקורות לזה?
,,, מי אני שאבין אחרת?
כך למשל כותב רש"י:
מקדש העתיד שאנו מצפין בנוי ומשוכלל הוא יגלה ויבא משמים, שנאמר[25] 'מקדש ה' כוננו ידיך'.
ויש עוד מפרשים שסוברים כך.
"ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם"
לשכנו תדרשו ובאת שמה"
אלה ציוויים לעם ישראל למעשה.
זה שכתוב "ותבנהו" לא אומר שבית המקדש ירד מהשמיים, הרי גם אם לא ישמור עיר שווא שקד שומר, ובכל זאת בבית המקדש הרובים שומרים.
גם אם ה' לא יבנה בית שווא עמלו בוניו, מה הכוונה? שמא אין צריך לבנותו?
הכוונה היא שללא רצונו של ה' לא יסתיים בניין הבית ולא יועילו השומרים עליו.
וכבר כתבו שאם נזכה - נבנה ואם לא נזכה (יחסית) אז הוא ירד מהשמיים.
חכמינו תקנו את כל התפילה כפניה לקב"ה, כי אם לא תהיה סיעתא דשמיא שום דבר לא יעבוד.
זה לא אומר שאנחנו לא צריכים ללכת לרופאים (רפאנו ה'), להכרית את הרשעה (והזדים מהרה תעקר וכו'...), לפעול למען קיבוץ גלויות (שא נס לקבץ גלויותינו), לחזור בתשובה (החזירינו בתשובה), לפעול לתיקון מערכת המשפט (השיבה שופטינו כבראשונה).
וזה לא אומר שאנחנו צריכים לא לדאוג לבניין המקדש, ובמקביל לבקש מהקב"ה שיסייע בידינו.
…. הרי אנחנו ביסורים כרגע ואל תתכחש לזה בבקשה. הרי היסורים הללו לא באו פתאום. זה תהליך שלדעתי נמשך מ 1977.
כשבאים על אדם יסורים הוא צריך לפשפש במעשיו. ואם לא יפשפש היסורים יגדלו וזה מה שקורה לנו.
צריך לשנות דרך וזה הבחירה רק שלנו.
…. יש ממשלה והיא ובוחריה מהמגזר צריכים לפשפש.
כמו שתארתי בשרשור פשוט ממשלה פח זבל.
אכן אינך חלק מבוחרי הממשלה וגם אני לא, אתה מפריח סיסמאות ריקות לאוויר, מה העדפת, שלא יצביעו בכלל???
שיצביעו למי???
אין כל קשר לממשלה ובוחריה ולבין לפשפש במעשינו, שכן הצרות הבאות עלינו באות עלינו בידי הקב"ה, אם שכחת, אז פשפש במעשיך למה שיבואו עלינו צרות?
אולי לא קיימנו מצוותיו? אולי עזבנו את ארצנו? אולי נטשנו את בית מקדשנו?
לה' אין בית! מה אתה ספון בביתך כשבית האלוקים חרב????
דברים נוקבים ממש. אולי תבוא לנהל את המדינה יום יומיים והכל יסתדר
וד"ל
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
ליהודי אוסטרליה
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:
אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.
אז.
אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם