כולנו מכירים את האימרה הזאת.
היא תמיד גורמת לי למחשבות. הנה לדוגמה שרשור מלפני שנתיים: כקריעת ים סוף - לקראת נישואין וזוגיות
השנה, למדתי מספרו של הרב סולוביצ'יק על פסח מאמר שנקרא "המעתק הפנימי בליל הפסח", ואני רוצה לצטט כאן את תחילתו (ההדגשות שלי):
"כל הניסים שמחולל הא-לוהים למען האדם, חייבים להיות מלווים בשינוי באישיותו של האדם. נס מביא עמו מחוייבות; האדם חייב לשלם עבורו או ליטול בו חלק. ואף שהאדם יכול לקחת רק חלק מזערי בניסים המשפיעים על סדרי הטבע - כגון עשר המכות או קריעת ים סוף - יכול הוא להשתתף בביצוע "הניסים הנסתרים" (עפ"י דברי הרמב"ן בפירושו לבראשית יז, א) המתרחשים במעמקי אישיותו: גאולת הנפש, חזרה בתשובה, חידוש הרוח, טיהור הלב.
היהדות טוענת כי הנס הנסתר אמור להיות מקביל לנס הגלוי. מה שעושה הא-לוהים בטבע, חייב האדם לשאוף לכפול בתוך אישיותו ע"י טיהור לבו ורימום נפשו. על האדם לשלם את חובו בטובין הזהים לאלה שנעשים בהם שימוש בנס הגלוי. אנו מוצאים את רעיון "מידה כנגד מידה", או התקבולת, כבר במצוות קידוש בכורות [...] מייד ברגע שבו היכה ה' את בכורי מצרים, נתחייבנו לקדש כל בכור הנולד לנו. באורח דומה, אם ה' גילה את ידו החזקה במצרים, הרי שעלינו להניח תפילין על ידינו: "והיו לאות על ידכה ולטוטפת בין עיניך כי בחוזק יד הוציאנו ה' ממצרים"."
וחשבתי לעצמי,
כולנו כאן מצפים לנס של מציאת בן\בת זוג (בגלוי או בסתר).
איך אנחנו משתתפים בנס הזה?
איזה שינוי באישיות שלי אני עושה לכבוד זה?
איך אני 'משלמת' מראש במידה כנגד מידה על הטוב שבעז"ה אזכה לו?
יש לי תשובות לגבי עצמי, העבודה האישית והעצמית שאני עושה. אבל מעבר לזה, אני חושבת שיש מקום לתשובה כללית יותר. משהו שהוא מעבר לעצמי.
ולכן חשבתי שהתשלום מידה כנגד מידה שראוי כאן - זה לשדך מישהו אחר (ויש גם משהו יפה בזה, כי זה תמיד בעצם שני אנשים...).
ולכן בעז"ה בלי נדר אני רוצה להקדיש זמן - לפחות השבוע, כמשהו חד פעמי - זה לשבת (מתלבטת אם לבד או עם אדם נוסף) ולהקדיש מחשבה לרווקות ולרווקים שאני מכירה, ולראות אם אני יכולה להכיר בינהם. הצלחה בעיני תהיה אם אצליח למצוא זוג אחד שיסכים לצאת.
מזמינה אותכם להצטרף אליי.
מי שמתבייש - יכול אולי להניע אדם אחר לעשות את הצעד בפועל. או אולי לתת לאלגו לשדך (צריך לדעת את מספרי הטלפון שלהם).
(ורק מזכירה - עוד לא נגמר החג, יש עוד כמעט 48 שעות לחגוג! https://www.inn.co.il/forum/t1396031#15166150)