הגברת חלבאפונה

הרבה נשים כותבות שהן סובלות ממיעוט חלב, ומוכנות להשקיע מאמצים רבים כדי להגביר כמויות. כולנו יודעות שייצור חלב מבוסס על היצע וביקוש, וגם יודעות שהנקה סמוך ללידה היא חשובה מאד, אבל אני לפחות לא ידעתי עד כמה.

אז אני מעולם לא סבלתי ממחסור בחלב, התינוקות שלי מתמקמים באחוזונים גבוהים וזוכים למחמאות מאחריות טפ"ח (או לחילופין המלצות לדיאטה). השבועות הראשונים לאחר הלידה אני בנזילות תמידיות, ישנה על מגבת, זה המצב...

בהיריון החמישי גילינו שהעובר פגוע ונאלצנו לעבור הפסקת היריון. הלידה התקיימה בשבוע 27 ולאחריה - בניגוד למקובל - לא טופלתי בתרופה להפסקת ייצור חלב, מכיוון שעדיין הינקתי את התינוק הקודם שלי, ילדון בן 1.8.

התארגנתי מראש להתעסקות עם החלב, רפידות הנקה ושקיות לאחסון חלב אם שתכננתי לתרום.

הלידה היתה בלילה. השתחררתי כעבור יממה וכשחזרתי הביתה הילדים כבר ישנו, כך שהינקתי רק בבוקר, כמעט 30 שעות אחרי הלידה. בימים שאחרי כך הינקתי פעם-פעמיים ביום וחיכיתי לגודש, אך להפתעתי הוא לא הגיע.

ארבעה ימים אחרי הלידה, ערב שבת, דמיינתי שאולי אני מרגישה מלאות קלה. מיהרתי לשאוב כדי לא להתקע עם גודש בשבת - אך במאמצים מרובים הצלחתי להפיק משהו כמו 20-30 מ"ל.

יותר לא שאבתי, מסרתי את הרפידות והמשכתי בשגרת ההנקה מלפני הלידה.

עד כאן הסיפור.

אם לא היה לי נסיון קודם, והייתי יולדת ומכל מיני סיבות לא מניקה מספיק ביממה הראשונה (לא מצליחה/שמה בתינוקיה כדי לנוח/מצב רפואי של הילד או שלי וכו') סביר להניח שהייתי צריכה לעבוד קשה מאד כדי לייצר מספיק חלב, ומאד הגיוני שהייתי חושבת שמשהו לא תקין עם הגוף שלי, או שהנקה זה ליחידות סגולה וכד'.

הלוואי שהתובנה הזו תהיה לתועלת למישהי מכאן.

שפע חלב ובריאות שלמה לכולן!

גם אני הגעתי לתובנה הזאתפרח חדש

אחרי לידה ראשונה שהיתה קיסרי והכל היה כואב כל כך

ולא ישנתי כמעט אז גם לא ניסיתי ככ להניק. התינוק גם היה רגוע כי ככה זה תינוק בן יומו, לא באמת חסר לו אוכל.

ואיך היה לי קשה אח''כ עם ההנקה.. עד שהגיע החלב בשפע..

לעומת זאת לידה אח''כ ילדתי לידה רגילה, רק רציתי חוויה מתקנת והייתי כל הזמן עם התינוק לידי

ואיתו הכל זרם קלי קלות, חלב בשפע והנקות של 10 דקות כל פעם..

ב"ה מאז זה תמיד זרם (תרתי משמע 😂) גם עם שאר הילדים שלי.

יש לי כמויות ככ גדולות של חלב שצריכה קצת לסחוט כדי שלא יהיה גודש.

אחרי קיסרי לוקח לחלב הרבה יותר זמן להגיעלמה לא123
למי שיש מספיק חלב לא יכולה להגיע לתובנות על מחסור בחלב.
לפי מה את אומרת את זה?פרח חדש

עברתי את כל שלבי הלידה הרגילים. צירים, פתיחה מלאה.. נסיון ללדת רגיל

ובסוף קיסרי

הסיבה שהקיסרי "אשם" בעיכוב ומחסור בחלב להבנתי זה בגלל התובנה הזאת בדיוק. האמא פחות עם התינוק, פחות מצליחה להניק..

מסכימהבאתילרגע

הנקה יוצרת חלב

עורלעור גם

ברגע שמתחיל חוסר בטחון בהנקה ומשלבים שאיבה, סחיטה ועוד על מנת לאמוד כמויות חלב, פה מתחילה הבעיה לדעתי

המדד הוא תינוק רגוע עם טיטולים מלאים שעולה במשקל. ולא חייב לפי הנתונים של טיפת חלב גם

ועוד - הנקה דורשת התמסרות לתהליך עד שמשק החלב מתאזן. שינה, שתייה ופניות. אורח החיים המערבי שלנו במשפחה עם כמה ילדים לא תמיד מאפשר את זה. 

כשהיחתי בבי"ח שמעתי כמה פעמיםלמה לא123

נשים אחרי קיסרי מדברות על זה.

גיסתי ילדה בקיסרי לא מזמןאפונה

היות וכבר חוותה בעבר קשיים בהנקה היא ממש היתה חדורת מטרה ובשעות הראשונות כשלא נתנו לה להיות עם התינוק היא רצתה לשאוב, והאחות ממש הורידה אותה מזה (אין שום טעם להתחיל לשאוב עכשיו, עוד מוקדם, חבל, תנוחי) והיא באמת לא שאבה ואחר כך עבדה מאד קשה על כמויות.

הלידות הקודמות לא היה לה מחסור (היו לה קשיים אחרים).

מעניין. ילדתי בקיסרי, וכבר בחדר התאוששותתודה לך ה' 🙏
האחות שאלה אם אני מסוגלת להתחיל לנסות לסחוט
לדעתי זה יותר קשור לשילוב של לידה ראשונה וקיסרימתואמת

אני ב"ה לא ילדתי את הקיסריים בלידה הראשונה, אז החוויה שלי בהנקה הייתה טובה. בקיסרי הראשון הם היו פגים, אז באמת לקח זמן לחלב להגיע, אבל בקיסריים הבאים הינקתי לראשונה (לצערי) רק אחרי כמה שעות טובות, ובכל זאת היה חלב ב"ה. (אחת מהקיסריות ינקה עד גיל שנתיים ושמונה חודשים אפילו. עם השנייה כן היו קצת בעיות בהנקה - לא מחסור בחלב - אבל זה היה קשור למשקל שלה וללשון הקשורה...)

מניחה שזה גם תלוי בגוף האישה. יש נשים שיצטרכו להתאמץ יותר ויש כאלה שפחות. אני ב"ה קיבלתי את התורשה של אמא שלי, אז כמעט לא הייתי צריכה להתאמץ בהנקות...

נראה לי שיש בזה דיעות לכאן ולכאןיעל מהדרום

לק"י

גם פה בפורום זה עלה פעם.

אני ילדתי את הגדול בקיסרי חירום.

פגשתי אותו לראשונה רק כמה שעות אחרי הלידה, וניסיתי להניק.

וב"ה ההנקה היתה בסדר גמור. 

אני הבנתי שהקושי הוא יותר בקיסרי מתוכנןשריקה

שהגוף לא התחיל מהלך טבעי של לידה

שחלק ממנו זה ההתכווננות להנקה

אצלי ילדתי בקיסרי מתוכנן

הנקתי בחדר התאוששות

רוב אותו היום היתה עלי,עור לעור, הנקות, חיבור מצוין

ולא היה חלב

המדריכות הנקה אמרו לי שזה משהו שהן לא רגילות לראות, אישה בלידה ראשונה שמצליחה להגיע לחיבור טוב ופשוט אין חלב

אפילו לא לחלוחית!!

רק ביום השחרור (כלומר 5 ימים אחרי הניתוח) יועצת הנקה הצליחה להוציא ממני רטיבות כלשהי אחרי סחיטה בכח 

ולא הצלחתי לצערי להגיע לכמויות חלב מספקות

עוד משהושריקה

וכל הימים עד השחרור חברתי אותה אליי המון

כי ידעתי שהגוף צריך את זה בשביל להבין שצריך לייצר חלב

וזה לא עזר לי..

יכול להיות...(וחוויה לא פשוטה)יעל מהדרום
אמת. אישית ילדתי קיסרי חרום בשבוע 26תודה לך ה' 🙏

והייתי צריכה להילחם בהנקה.. עד שהתיאשתי 😒

ובלידות רגילות קודמות לא נלחמתי ככה

תודה על השיתוף החשוב הזה... זה מזכיר ליבארץ אהבתי
כמה פוסטים של @בהתהוות בבלוג שלה הורות בחסד, על מה שהיא לא ידעה וגרם לה לא להצליח בהנקה של השניים הראשונים שלה (אחר כך כשהיא למדה יותר, היא הניקה מלא, גם עד גיל 3, והיתה פה מקור של ידע ועצות טובות להרבה נשים שהיו צריכות עזרה בהנקה שלהן).

איך ההנקה נזלה לי בין האצבעות | הורות בחסד

ייצור חלב תקין – כלים לאבחון עצמי | הורות בחסד

ייצור חלב – לא ככה מודדים | הורות בחסד

חשוב מאוד שכתבת!מפלצתונת

אפשר לנצלש לשאלה? יש פה כל כך הרבה נשים מנוסות.

הקטן שלי בן חצי שנה עם הנקה מלאה ובימים האחרונים מרגישה שאין לי מספיק חלב. לוקחת כדורי חילבה משתדלת לשתות הרבה אבל הוא קם בלילה ורוצה לאכול ואין לי כלום🥺  והוא מסרב לקחת בקבוק כך מטרנה לא יפתור את הבעיה.

אולי הוא כבר בגיל שלא צריך לאכול בלילה?

מה לעשות? זה מתסכל ממש.

קיבלת מחזור?מדברה כעדן.

עומדת לקבל?

התחלת טעימות? 

לא מחזור. כן התחלתי טעימות אבל ממש בקטנהמפלצתונת
איך את יודעת שאין לך כלום?בארץ אהבתי

מה בעצם קורה כשאת מנסה להניק?

היה משהו שהשתנה בתקופה האחרונה?

כי אני מנסה לסחוט ובקושי יוצאות כמה טיפותמפלצתונת
שום דבר לא השתנה
ואיך הוא מגיב?חרות

הוא יונק הרבה ועובר צדדים?

או מתעצבן?

אם יונק הרבה אז אולי זאת קפיצת גדילה. יומיים וכמות החלב אמורה לגדול.

אני ראיתי על עצמי שאם אני לא אוכלת טוב, אז בלילה התינוקת יונקת המון.

הוא מתעצבןמפלצתונת

אני גם חשבתי קפיצת גדילה אבל זה כבר כמעט שבוע ככה..

אוף ויש מצב שלא אכלתי כל כך טוב.. אבל עד לאחרונה זה לא היה משפיע כל כך. אם אני לא שותה זה משפיע מייד.

קרה לי כמה פעמים שהלכתי לישון קצת רעבהחרות

ובלילה הקטנה ינקה ממש בלי הפסקה... מאז מקפידה לאכול מספיק...

המון בהצלחה!!

השאלה איך הוא מגיב?אורוש3
אולי קפיצת גדילה?
קודם כל, חיבוק על זה❤️בארץ אהבתי

מה קורה כשהתינוק מנסה לינוק?

איך בסוף הוא נרדם?

את מנסה לסחוט לפני שהוא יונק? או אחרי שהוא מנסה?

לא יודעת אם יעזור לך, אבל אצלי לפעמים במצבים שהרגשתי שהתינוק מנסה למצוץ הרבה זמן ולא מסופק במה שיוצא לו, שתיתי כוס מים גדולה (בערך כמות של 3 כוסות חד"פ), והרגשתי שיפור ממש תוך כמה דקות. לא יודעת אם זה הגיוני פיזיולוגית שהמים משפיעים כל כך מהר, או שיש פה גם מרכיב פסיכולוגי, אבל למעשה זה כן עזר.

ואו זה בדיוק מה שעשיתי אתמול .מפלצתונת

אבל עדיין יצא לו ממש קצת. הוא נרדם וקם אחרי שעתיים.

אני מנסה אחרי שהוא יונק. לנסות לפני?

השאלה אם אולי אני צריכה להרפות ולנסות להרגיע אותו בדרכים אחרות כדי שיבין שבלילה לא אוכלים או שהוא קטן מדי

קטן מדיאורוש3
מוזר... אולי יועצת?
תודה רבה לך ולמי שהגיבה❤️מפלצתונת

יש בי רתיעה לא מוסברת מיועצות. אבל נראה שאין ברירה.  

@אפונה שוב מתצלת ממש על הנצלוש!

הכל טובאפונה

גם ביום הוא מתעצבן או יונק כרגיל?

אם זה רק בלילה אותי מפריע לו משהו אחר (אוזניים, תולעים...)?

התעוררות מרובות מרעב היו אצלי סביב גיל 8 חודשים וזה היה סימן שצריך להתחיל להשקיע בארוחת ערב. אבל לא זכור לי שגם התעצבנו בלילה אלא בגדול ינקו יפה ואמרו תודה.

לגבי מה שכתבה לך בארץ אהבתי, לא צריך לסחוט את השד לפני אלא לספק לו את הגירוי הדרוש ליצירת רפלקס פליטת החלב. אפשר לשחק בפטמה כמו שמכוונים תחנת רדיו (או כמו שהיו עושים זאת לפני עידן) עד שמרגישים את הקיצוץ המבשר על בוא החלב.

אני הייתי עושה את זה לפני שאיבות, לא יודעת כמה זה רלוונטי עם תינוק ער בוכה שמחכה להנקה. אולי לייצר גירוי בפטמה השניה בזמן שהוא יונק.

אוף, לא יודעת מה עוד אפשר לעשותבארץ אהבתי

לגבי הסחיטה - שאלתי מתי את סוחטת, כי לפעמים לפני באמת לא יוצא הרבה אבל עצם המציצה של התינוק מגרה את השד לייצר חלב. אבל אם את לא מרגישה שהוא יונק טוב, והוא מתעצבן, ואת גם לא מצליחה כמעט לסחוט, אז באמת נשמע שיש מחסור (למרות שאם את מצליחה להודיע בסחיטה כמה טיפות, זה אומר שכשהתינוק יונק עם ואקום יותר משמעותי, כן יוצא לו משהו, ואפילו יותר ממה שאת מצליחה לסחוט, אבל כנראה לא כמות משמעותית בשביל להשביע).

אני הייתי מנסה להרבות בשתיהן ולהמשיך להניק כל פעם שרוצה. ומתפללת לה' שהדברים יסתדרו בקלות.

ואולי באמת יועצת הנקה תוכל לעזור ולתת עצות יותר מקצועיות...

תודה רבה לך ולכל המגיבותמפלצתונת

תודה על התגובות המפורטות נתתן כיווני חשיבה ממש טובים!

הלילה הוא ישן טוב ברוך ה אז אולי זה באמת קפיצת גדילה.. בכל מקרה מאמצת את כל העצות🤗

(@אפונה

עשיתי חיפוש בגוגל איך היו מכוונים פעם אנטנות🤦)

תודה רבה לכן זה חסד אמיתי🙏

לא לגמרי הצלחתי להביןיראת גאולה

אם הוא ינק ונרדם - מה בדיוק הבעיה? זה שהוא התעורר אחרי שעתיים?

נשמע לי מתאים לקפיצת גדילה. גם התחושה שריק ושהוא עובר מצד לצד מתאימה לקפיצת גדילה. וגם הגיל כמובן.

לדעתי תשתי הרבה, ותניקי כשהוא מתעורר או מבקש, ובעז"ה זה יעבור.

(כן, הוא קטן מדי בשביל להפסיק לאכול בלילה)

קרה לי שבגיל חצי שנהnorya

חזר לקום לינוק בלילה אחרי איזה חודש/חודשיים שלא היה קם.

אני לא בטוחה למה זה קרה אבל הנחו אותנו לתת ארוחת ערב יותר משביעה, ואמרו שבגיל חצי שנה מתחילים להצטרך יותר אוכל אמיתי ולא רק הנקה (או פשוט המון הנקה). בפועל עשינו את זה והוא עדיין המשיך לינוק בלילה עד שגמלנו בגיל שנה😅 אבל אולי יעזור לך.

יכול להיות שהוא צריך כבר שילוב שלעדיין טרייה
יותר מוצקים?
לא מזמן שאלתי את זה גם, כאילו קפיצת גדילה אינסופיתאני אמא

גם שלי בן חצי שנה, אחותי בגיל הזה התחילה לתת ארוחת מוצקים לפני השינה כי גם אצלה היה ככה (יש לנו פער קטן בין התינוקות שלנו אז אנחנו מפטפטות הרבה על הנושא) אז כנראה שזה נפוץ. אצלי אני עדיין לא נותנת ארוחות מוצקים, רק טעימות. ואחרי בערך שבועיים שבאמת כל הלילה הוא יונק ולא שבע, זה עבר והוא חזר לשבוע מהחלב בלילה.

וגם אצלי כשנמאס לי להניק קמתי לשתות הרבה וזה עזר.

לא יודעתאורוש3

מצטערת ממש על מה שעברת. זוכרת. חיבוק גדול. אבל לא בטוח שזה מקרה להסיק ממנו על הכלל. ילדת בשבוע מוקדם הגוף כביכול עוד לא מוכן להנקה ובאמת לא היה יונק חדש שיגרום לייצור להתעורר למרות הלידה המוקדמת, מעבר לצורך של בן השנה ושמונה.

אצלי שני קיסריים חירום לקחו לתינוקיה ולא שאלו אותי שאלות. ינקו אח''כ בסדר גמור כשנפגשנו אחרי הרבה שעות ואחרי שקבלו מטרנה (מי שאל אותי בכלל). קיסרי מתוכנן אחד שנולד כנראה לפני שהיה מבושל היטב כי נקבע תאריך, היה לו טיפה יותר קשה בהתחלה. אבל הכל הסתדר אחרי יומיים שלושה. תכננתי להניק אותו בחדר ניתוח אבל לא הסתדר בסוף. בכל מקרה לא קיבל מטרנה (כי הפעם באתי מוכנה ואמרתי שלא) והגיע אלי מהר יותר מהאחים שלו. לא היה שום הבדל אחרי הימים הראשונים. כולם ינקו ב''ה.

זה נכון שלא היו לי כמויות חלב גדולות ותמיד ינקו המון בחודשים הראשונים ופחות יש לי סרטים של גודש. אבל לא מייחסת את זה ליממה הראשונה. כי כאמור גם האחרון שפגש אותי יותר מהר, לא היה הבדל. ואצלי כנראה זה הגנים. לאמא שלי לא היה מספיק אף פעם ולא הכי הניקה וגם אחותי היתה בלי גודש ודברים. אז מניחה שככה אנחנו. ב''ה עלו במשקל והכל.

קיצר ברור שכדאי כמה שיותר מהר. אבל אין כ''כ מה להיבהל אם לא הצליח ולא חושבת שזה גורם לצרות כאלה גדולןת לרוב. ממה שאני רואה ההנקה הראשונה שהגוף עוד לא מכיר היא לרוב יותר מורכבת. אבל יש הרבה משתנים וכל אחת זה סיפור אחר. 

התלבטתי אם לכתוב.כי זה נושא כאובלמה לא123

אני לא קוראת כמעט אף פעם שרשורים על הנקה. כי זה נושא טעון אצלי מאוד.

לכן, לא קראתי פה את השרשורים האחרונים בנושא.

רק אכתוב מנסיוני הרב והכואב.

אז קודם כל ,

למי שההנקה באה בקלות .בבקשה לא לשפוט ולא לצאת בדעות נחרצות על כך שאין כזה דבר שאין חלב וכו. לעולם לא תביני את הקושי.

אחרי 3 הלידות הראשונות שהנקתי מיד ולא נתתי גרם אחד של תמ"ל. ולא היה לי מספיק חלב. נקודה.

אז נכון שאם הייתי ישינה 8 שעות בלילה ושעתיים בצהריים ואוכלת טוב. לרוב הייתי מסתדרת והיה חלב. לא שפע של חלב. אבל די מספק.

אבל מספיק שיום אחד לא יכולתי לישון. או שלא ישנתי טוב בלילה. או שלא אכלתי טוב. ואז 3 ימים לקח לחלב להתאזן.

התינוקות היו עצבניים כי לא היה מספיק.

אני הייתי עצבנית כי הם היו צמודים אליי.

כל החיים שלי סבבו סביב השינה שלי או האוכל שלי.

וגם כשהיה לי חלב. לא הייתי צריכה רפידות. מעולם לא סבלתי מהגודש. היה גודש מינימלי אחרי לידה.

קינאתי בנשים שהסתובבו עם כרוב במחלקה. אף פעם לא הגעתי למצב הזה.

אני זוכרת עד היום את התסכול של השאיבה בעבודה.

היו ימים שיצא 120 גרם. והיו ימים שיצא 20 גרם!

ככה שלא דמיינתי שאין מספיק.

חברה סיפרה לי שכשילדה את הילד הראשון שלה והוא בכה בלי הפסקה והיועצת אמרה שאין דבר כזה שאין חלב.

אז היא נצמדה למשאבת חלב 8 שעות!

ויצא לה 50 מל שטענה שלא היה נראה כמו חלב.

אז היועצת אמרה לה שתבוא אליה והיא תראה לה איך להניק.

היא ישבה אצלה המון זמן.

וכשהסתיים המפגש התינוק היה מורעב למרות שינק כל הזמן.

אבל זה לא הגיוני. כי היועצת טענה שאין דבר כזה שאין חלב.

בסוף היועצת פלטה לה: זה בסדר גם לתת בקבוק מטרנה.

בסופו של דבר. הילד לא עלה במשקל והרופא צעק עליה שהילד ימות ברעב.

אז היא הפסיקה להניק.

ואצל הילדים הבאים ניסתה שוב ושוב. אבל בפירוש אין אצלה חלב!

איך את יכולה להגיע למסקנות רק על סמך הגוף שלך. שלא ידע מחסור אף פעם?

חיבוק על מה שעברת❤️בארץ אהבתי

אני לא חושבת ש@אפונה כתבה משהו שחייב באופן גורף לכל הנשים.

ובטח שאין פה שום שיפוט כלפי אף אחת שלוותה מחסור בחלב.

אבל יש פה מידע חשוב מתוך ניסיון אישי - שלפעמים גם אצל אישה שהגוף שלה לא נוטה למחסור בחלב, יכול להיות מחסור בחלב בגלל חוסר בהנקה בימים הראשונים, מה שמאוד מחדד את החשיבות של ההנקה בזמן הזה.

זה מצטרף גם לקישור ששלחתי של בהתהוות, שסיפרה שלא הצליחה להניק כי המידע שהיה לה על הנקה היה שגוי, וזה גרם להתנהלות לא נכונה שהביאה למחסור בחלב.

וזה לא משהו ספציפי בגוף שלה שלא ייצר מספיק חלב, כי בילדים הבאים, כשכבר היה לה ידע נכון והתנהלות נכונה בהנקה, היה לה מספיק חלב והיא לא חוותה מחסור.

אבל כמובן שזה לא אומר שיש גם מצבים של מחסור אמיתי.

יש לי כמה חברות שגם סיפרו לי שניסו להניק והשקיעו הרבה ביועצות הנקה, ולמרות הכל לא הצליחו להמשיך עם ההנקה בגלל מחסור בחלב.

אחת מהן סיפרה לי שיועצת הנקה אמרה לה שאולי זה קשור לזה שהיא היתה פגית כתינוקת, ופעם היו עושים לפגיות פרוצדורה מסוימת שלחלק מהן זה גרם לבעיה בייצור חלב בהמשך, כשהן גדלו ונהיו אמהות (והאמת שעוד אחת מהחברות האלו גם היתה פגית, אז אולי גם אצלה זה קשור).

ובכל מקרה - ברור שמטרת הדברים שנכתבו כאן היא לא לספק לאף אחת רגשות אשמה, אלא רק להוסיף ידע שאולי יעזור לנשים בהמשך.

אני פשוט שבעה מההערותלמה לא123

ושבעה מהמשפט:אין כזה דבר שאין מספיק חלב!

מכיוון שלא קראתי פה את השרשורים האחרונים. ייתכן ןלא הבנתי נכון.

רק חשוב לי לומר שיש מצב שעושים הכל ועדיין יש מחסור.

והעיצה שלי מהניסיון שלי: הנקה לא בכל מחיר.

אם הייתי יודעת לעצור בזמן. הייתי חוסכת המון כאב לב וצער.

לקח לי המון שנים להתגבר על הנושא הזה.

ועד היום כואב לי ומקפיץ אותי.

בהצלחה לכולן

אני לא חושבת שאין דבר כזה שאין מספיק חלבבארץ אהבתי

אבל אני כן חושבת שיש הרבה יותר מידי מצבים שמגיעים למצב שאין מספיק חלב בגלל התנהלות שגורמת לזה, ואם היו מתנהלים אחרת זה היה משתנה.

ובשביל זה השרשור הזה נכתב - כדי להוסיף ידע לנשים על אחד הדברים שלא תמיד מבינים לעומק את המשמעות וההשלכה שלו על ייצור החלב - ההנקה בימים הראשונים לאחר הלידה.

אבל אין פה שום בדל של האשמה כלפי מי שלא היה לה מספיק חלב.

ואני חושבת שכל הנשים פה בפורום מבינות ומסכימות על כך שהנקה לא צריכה להיות בכל מחיר.

אבל למי שכן חשוב להניק, כדאי שיהיה כמה שיותר ידע והבנה על הדברים שמשפיעים על ייצור החלב, כדי להגביר את הסיכוי שהגוף שלה ילמד לייצר מספיק חלב בהתאם לצורך של התינוק.

מחילה, לא עלתה על ליביאפונה
בדיוק כמו שכתבה @בארץ אהבתי.
בטח שיש כזה דבר. חיבוקאורוש3

עובדה שפעם היתה מנקת...

לאמא שלי לא היה מספיק.

וגם אצלי זה אומנם עבד ב''ה. אבל כל אחד מהם היה מחובר עלי שלושה חודשים בערך כדי שזה ילך. ללא גודש או צורך ברפידות. ונוסו כל המגבירי חלב ויועצת והכל אצל הראשון. אח''כ הפנמתי שככה זה ושחררתי מלהילחם על הצורך להוריד אותם בהתחלה.

אז לגמרי ברור לי שזה יכול להיות גם גרוע מזה (כי אצלי כן עלו ככה במשקל סביר). 

יש דבר כזה שאין מספיק חלב..אמא חדשהה

גם אם מניקים הרבה מהרגע הראשון.

חיבוק לכולן. כל ילד מקבל את האמא המדוייקת לו עם הנתונים הפיזיים והכוחות הנפשיים הספציפיים שלה. ומה שיש לה לתת לו הכי טוב

כל מילהניקזמניאחרונה

בראשון הנקתי בכח

לא נתתי תמל בבית חולים

הנקתי 40 דק כל צד!!!

וכלום

הילד לא עלה במשקל ירד ירד ירד

עד שבגיל 8 חודשים כשבשאיבה יצא דם במקום חלב אמרתי די

מאז מנסה לשרוד 6 חודשים אם הולך ממשיכה אם לא מפסיקה 

חיבוק גדולדבורית

אני ראיתי בעצמי נשים עם מיעוט חלב

נשים שניסו הכללל

באמת באמת הכל

אשה שאפילו הלכה ולמדה הדרכת הנקה, ולקחה יועצת מחדר לידה, והניקה כל הזמן ללא תוספות (כי הילדים שלה אלרגיים לרוב סוגי התמל)

ועדיין במדדים איביקטיבים של שתן ומשקל הילדים שלה פשוט לא קיבלו מספיק חלב

אני בהחלט מאמינה שיש הבדל בייצור החלב בין נשים שונות

על הטווח הזה יש נשים שיש להן ייצור יתר

ויש נשים עם תת ייצור

ויש רמות שונות באמצע

ראיתי את זה בעיניים שלי

חוויתי על עצמי (ייצור יתר)

וזה גם הגיוני לדעתי כמו שאר ההבדלים הפיזיים בין בני האדם...

זה נכון שבהתנהלות נכונה אפשר לשפר

אבל זה לא אבסלוטי לכל המקרים

לצערי גם אצלי ההנקה מאוד טריגרית

כי מרוב החלב הילדים שלי (בעיקר האחרונים) לא הצליחו לינוק בכלל וכמעט מתתי מדלקות אינסופיות.........

כמו גשם,

מתפללים לא למבול ולא לטיפטיפות

אלא גשמי ברכה

מסכימה ומוסיפהאני אמא

אצלי בכל שד יש כמות חלב אחרת, אחד שופע, מטפטף, בשאיבה בעבודה יכול לצאת משם גם 120, בשני יש מספיק להנקה אחת ואז הוא מתרוקן לחלוטין, בשאיבה בעבודה לרוב יוצא משם 40 בערך. 

האמת שגם רפלקס שחרור החלב שונה בשניהם, לשני לוקח הרבה יותר זמן עד שמתחיל לצאת גם כשיש בו שפע חלב.

וזה לא עניין של היצע וביקוש או הנקה ראשונה וכו', בימים הראשונים אני תמיד מניקה משני הצדדים בכל הנקה וגם ביום יום אני מניקה לסירוגין משניהם ועדיין, פזיולוגית אחד מייצר יותר ואחד פחות.

אז אם אצל אותה אישה יש ככה שוני בוודאי שיש שוני מטורף בין נשים שונות.

נכוןדבורית
זה באמת טיעון חכם
באה לתת מבט אחר ולהרגיע את מי שנלחצהעננים כחולים

זה נכון העניין עם ההיצע והסיפוק אבל!

גם אם מישהי לא יכלה להניק או לא הצליחה בהתחלה זה לא אומר שזה אבוד!

גם אם מישהי מרגישה שהיא חייבת לישון בלילה זה בסדר, זה לא גזירת גורל.

נכון שההנחיות הם כמה שיותר עור לעור והנקה בזמן הקרוב ללידה אבל אם זה לא קורה לרוב הכל בסדר ומצליחים להניק סבבה גם ככה.

שלא יצא חו''ח שמישהי תרגיש לא אמא טובה/ לא משקיעה בתינוק שלה כי לא הניקה בהתחלה או כי רוצה לשים בתינוקיה כדי לישון לילה.

שכל אחת תעשה את השיקולים שלה עפ''י הנתונים האישיים ותקבל החלטות בהתאם בלי טיפת רגשות אשם!

ולפותחת- חיבוק גדול על החוויה הקשה❤️

אני חושבת שהשאלה היא מתי נחשב מיד..טארקו

את הגדול שלי הנקתי פעם ראשונה משהו כמו 17 שעות אחרי הלידה

את הקטנה אחרי שעתיים

ההנקה אצל שניהם דיי דומה(וטובה) עד כה.

מכירה גם מישהי שלא הניקה ב3 שבועות הראשונים, וב"ה אח''כ הניקה עד גיל 3.....

אני לא באה לסתור את מה שאת אומרת ולהגיד שאין שום קשר, כמובן שיש

אבל כן היה חשוב לי להגיב בשביל אותן נשים שמכל מיני סיבות לא יכולות להניק מיד אחרי הלידה- שזה לא סותם את הגולל על ההנקה שלהן..

ודאי, זה לא מה שאמרתיאפונה

ברור שיש תקווה גם אם לא היתה הנקה סמוך ללידה, וברור שלא תמיד ההשפעה היא דרמטית,

אבל כן חשוב לדעת שיש השפעה וכדאי לדעת את זה לפני הלידה כדי להכניס את זה למערכת השיקולים והבחירות.

אני יודעת שלא התכוונת לזהטארקו

ולכן היה חשוב לי להוסיף עלייך ולכתוב את זה מפורשות...

כי יכולים להיות כל כך הרבה קשיים ומצפונים סביב הלידה וההנקה שאף אמא לא צריכה גם להרגיש אשמה שבגלל שהיא לא הניקה מיד הילד שלה לא מקבל הנקה....

ולא תמיד זה נתון לבחירתנו.. ברוב המקרים זה לא.

פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח