פורקתתתת😭 לא מרגישה שאנחנו זוג כגוף אחדמאמאמיה 3

מרגישה שבעלי מאוד מושפע מהסביבה ובמיוחד מהמשפחה שלו.

לא יודעת מה לעשות כבררר

החלטנו שעצמאות הזה לא נצא לשום מקום, כי זה עצמאות לא שמח ואין עצמאות אלא יש שבויים וחיילים בצפון ובדרום, ובקיצור לא שייך לחגוג השנה .

בנוסף הסכמנו שלא נחגוג כי אני בתחילת הריון , הריון בסיכון, ואני בחופשת מחלה כי אני מרגישה לחץ ברחם..

בקיצור, בפועללללל מה היה??

אחותי רצתה להפגש בעצמאות בבוקר ואמרתי לה יפה מאוד שלא, שאנחנו לא חוגגים ובלה בלה.

והמשפחה של בעלי הזמינה אותנו לעל האש בערב עצמאות אז פתאוםםםם כל ההחלטות נמחקו והתחיל מסע שכנועים מצידו, שבסוף יצאתי הרעה שמסרבת לצאת.

אמר למשפחה שלו שאני לא מרגישה טוב, ועשה לי פרצופים כל הערב, התקלח והלך לישון. כמו ברוגז...

והכל אצלו בדרמה, לא עונה לאמא ולאחים שלו מאז שאמר שאנחנו לא באים  , כאילו לא יכול להתמודד איתם..

למה הוא לא מסוגל לעמוד על שלו???

אחות אחת גם ככה לא באה, אמרה שהולכת לצד השני, ואח אחר במילואים, אז למה רק לו קשה להגיד שלא בא??

אוףףףף מתסכל

פעם המאתיים שזה קורה

פעם קודמת שזכורה לי ממש טוב היתה בתחילת הקורונה, סיכמנו שלא מתחסנים (אני מאמינה ולמדתי על רפואה טבעית ושהגוף מרפא את עצמו וטיפולים טבעיים וכו) וגם כי החיסונים היו ניסוי אז לא רצינו לקחת סיכון בלי לדעת מה ההשלכות לטוווח הארוך (והיו דיבורים על קושי להקלט אחרי חיסון וכו .)

וזהו, כך סיכמנו  

פתאום המשפחה שלו נכנסה לתמונה, ישבו לו על הוריד, התקשרו כל יום לשאול אם התחסן. מפה לשם התחסן 3 פעמים בטענה שהמשפחה שיגעה אותו.

אני עייפה, באמת, מרגישה שהוא חלש אופי וזה ממש חמור כשמדובר בזוגיות

פעם קורונה, פעם להגיע למפגש, ואם פעם הבאה יתערבו בעניינים שבנינו? כאילו בזוגיות שלנו תלויה במה שיגידו.

אוףף זהו פרקתי , עייפתי

קודם כל חיבוקקקאנונימיתתת1

דבר שני ניסית פעם לדבר איתו שיחה בוויב טוב זה שזה מפריע לך לא רמזים לא כשיש משו ברקע סתם יום ללכת,לפארק או אפילו סתם בחצר.

מנסיון בדברים אחרים זה עוזר.

בהצלחה נשמה תהיי חזקה❤️🤞

איך אפשר להציג לו את הדברים בלי שישמע ביקורתי?מאמאמיה 3
ותודה רבה🙏
🫂אנונימיתתת1
אני חושבת לבוא ולהגיד לו את זה בצורה של ממש חשוב לך ו... וגם לי חשוב אבל שזה מתסכל אותך שאתם קובעים משו והוא משנה את זה בשניה אחרי האחרונה.
נשמע לי להיפךאפונה

שאתם יותר מידי גוף אחד וקצת נפרדות לא תזיק לכם.

זה בסדר אם אחד לא רוצה לחגוג והשני דוקא כן

אם אחד חושב שזה לא נכון להתחסן והשני כן, או אולי חשב שלא והתחרט, או להיפך.

וכן נראה לי שלא כדאי לך למצב את יחסי הכוחות כך שאת מול המשפחה שלו.

זה בסדר שמה שהמשפחה שלו אומרת חשוב לו ואולי מערער החלטות קודמות. אם תהיי איתו בזה סיכוי טוב שזה יאפשר לו להתבונן בדברים ולשקול אותם בנחת 

מה המשמעות של להיות איתו בזה? וההחלטות נועדומאמאמיה 3

כדי למנוע מחלקות ומריבות, כדי שנעמוד מאחוריהם ולא נסתור.

כי אם מראש היה אומר שהוא רוצה להתחסן אז בכבוד, אבל הוא גם היה בגישה הזו כי הוא חשב שהחיסון זה שטויות ואפילו סיכון כי הוא חדש..

ולגבי לחגוג גם, אנחנו אנשים של בית  , וכשראיתי שהוא רוצה ללכת לעל האש אז אמרתי לו שילך ואני אשאר בבית, דווקא בגלל שאני בעד שכל אחד ינצל את הערב הזה איך שהוא רוצה.

אבל בשני המקרים שהדגמתי הוא עושה את זה בל כורחו, רק כי המשפחה התערבה.

ונשמע שאת מבינה עניין, באמת איך את מציעה להיות איתו כשהוא משנה החלטה בעקבות המשפחה ?

ובכלל איך אפשר למנוע מקרה נוסף כדי שלא אעמוד מול המשפחה?

זה אומר לא להתנהל מולו בכלל כי הכל בערבון מוגבל עד שהמשפחה תכנס לתמונה...

אני חושבת שזה לא משנהאפונה

בעקבות מה הוא משנה החלטה.

נניח החלטתם שנשארים בבית ופתאום הוא רוצה לנסוע - פותחים מחדש חשיבה. ואת ממשיכה לייצג בדיון את עצמך, והוא את עצמו.

קחי בחשבון שאולי הוא ממהר להסכים איתך בהתחלה כי קשה לו לאכזב אותך/נטיה לרצות, ואחר כך הוא מתחרט.

אני חושבת שכדאי לשחרר כמה שיותר את התלות ההדדית שלכם זה מזה, לתת לו כמה שיותר מרחב לחשוב אחרת, אפילו להעלות בעצמך את האפשרות ההפוכה.

במקביל לתקשורת מולו, כדאי לעשות עם עצמך עבודה על מה שעולה בך כשאתם צריכים לקבל החלטה משותפת או כשהוא רוצה משהו אחר. נשמע שיש שם קצת סטרס שמעמיס על השיח וואם תשחררי אותו תוכלי להגיע נקיה יותר.

למעשה זה באמת מה שהיה, כשהןא רצה לצאתמאמאמיה 3

אז ניסינו להגיע להחלטה חדשה שלא הגיעה.

העניין מורכב, אני לא יוצאת מהבית בכלל אז להצטרף אליו לא היתה אופציה, אפילו הנסיעה מאתגרת כי היא ארוכה.

אז הכי פשוט זה שיסע לבד אבל לא קיבל את זה

אני באמת תוהה מה עוד יכולתי לעשות.

ואני שמחה שאת שמה לי מראה כי באמת יכול להיות שאני משתלטת על ההחלטות אבל במקרה של אתמול אני לא יודעת מה אפשר לעשות אחרת.

את לא צריכה לעשות משהו מיוחדאפונה

להיפך

להרפות

יש לו התנגשות בין שני רצונות -

הוא רוצה להיות איתך

הוא רוצה להיות עם המשפחה שלו.

את לא צריכה לעזור לו להחליט

את לא צריכה לדאוג שהוא יהיה מרוצה

את לא צריכה לייצר עוד אפשרויות

(את יכולה, אם את מתאים לך, אבל לא כדי שהוא יהיה מרוצה).

חושבת שזה מקום קצת אימהי וצריך לשחרר אותו. הוא ילד גדול מותר לו לקבל החלטה לא נכונה. מותר לו להתבאס. מותר לו להתעקש למרות שאם יתגמש הוא יוכל להגיע לתוצאות יותר טובות.

אני חושבת שהתפקיד שלך זה מקסימום לשקף לו את ההתלבטות שלו, או להשתתף בצערו. לא מעבר.

זה פשוט הרצון לשלום בית, אחרת מזמן הייתי משחררתמאמאמיה 3

ו"יעבור לו"

אבל אני לא אוהבת לישון ב"ברוגז" וזה מה שהיה, אבל לא יכולתי למנוע את זה

שימי לבאפונה
אם מותר לו להתבאס ולהשתבלל בלי שתקחי את זה אלייך.
ואו בקטע הזה אני לא נותנת לו להתבאסמאמאמיה 3

תמיד אני מציקה עם שאלות "מה יש?"

אבל למה אתה ככה

אבל אתה יודע את המצב אז למה הפרצוף

וכו וכו

חזק ממני, לא יכולה עם פרצוף תשעה באב בבית

קראת פעם "גברים ממאדים נשים מנוגה"?שיפור

זה ספר שמדבר על ההבדל בין גברים ונשים ויש שם קטע שממש הזכיר לי את מה שכתבת. אם אני זוכרת נכון משהו בסגנון הזה-

כשקשה לאישה היא רוצה שישאלו אותה מה קרה והיא תוכל לפרוק.

כשקשה לגבר הוא רוצה להיות לבד בשקט ומתעצבן כששואלים אותו מה יש.

חחחחח אמאלה מדויק!!מאמאמיה 3

אז אני מבינה שכל הגברים ככה? חחחח אין לי ניסיון, בעלי הוא הגבר הראשון והיחיד בחיי🙈

אז יש בספר פיתרון איך פותרים מחלוקות עם גברים? כי אם לא אשאל אז נשאר ככה בלי לדבר לנצח. תמיד הסולחה מגיעה ממני

זה לא נכוןאפונה

כשהוא נכנס לקונכיה ומתרחק ממך, את במצוקה וחייבת לרדוף אחריו. אבל זה רק מחריף את ההימנעות שלו.

ככל שתלמדי להרגיע את עצמך כשאת מרגישה שהוא מתרחק, כך הלופ שלכם ירגע.

זה באמת מה שקורה, אבל זה מניסיון העבר כימאמאמיה 3

כי פעם הייתי עם אגו ולא הייתי ניגשת אליו ואז היינו מוצאים את עצמנו לא מדברים שבוע! כי הוא עם אגו לא פונה, ואני עם אגו, וככה נתקע  .

מאז שהחלטתי להציק לו אנחנו משלימים לרוב יום למחרת כבר.. כי אני פותחת בשיחה

אני ממש ממליצה לקרוא את הספר!רקאני
סיקרנתן, אחפש אותומאמאמיה 3אחרונה
כמה הוא שותף להחלטות האלו ובאמת רוצה בהם?מקרמה

את אומרת שהוא מושפע מאוד מהר

אולי הוא גם מושפע ממך?

זה קורה גם על דברים שמהותיים לו והוא יזם את ההחלטה?

ממה שאת רושמת- אני הבנתי שאת נתת את הטון והוא הסכים איתך

כנ"ל לגבי החגיגות

ואז כשהוא התעמת עם דעה אחרת-  הגיוני ששינה את דעתו 

יש מצב שזה מה שהיה, כנראה שמההתחלה לא ענייןמאמאמיה 3
עבר עריכה על ידי מאמאמיה 3 בתאריך י"ג באייר תשפ"ד 18:43

אותו לחגוג אז זרם עם ההחלטה להשאר בבית, אבל פתאום הלהיבו אותו עם יציאה ., גם אופציה,

אבל עדיין הבאתי לו מקום לצאת לבד.

כי להצטרף אני לא יכולה

לגבי מה שמהותי לו הוא דווקא לא שם על אף אחד (לצערי) גם כשהמשפחה מנסה לשכנע- הוא בשלו

מותר להציב לך מראה?מכחול

תראי, קודם התלוננת שהוא "לא ידוע לעמוד על שלו".

עכשיו את מתלוננת שבמקרה של החיות והקורקינט, הוא דווקא עומד על שלו, לא משנה מה את והמשפחה אומרים. זה חיובי, לא?

אני חושבת שלרובנו כנשים יש נטיה טבעית לנסות לשלוט על ההחלטות במשפחה. אנחנו חושבות שאנחנו יודעות הכי טוב, וממש קשה לנו לשחרר.

אז אפילו שאת רוצה שהוא יעמוד על שלו, קשה לך לקבל את זה כשברור לך שהוא "טועה".

אני מזדהה ממש, וממליצה לנסות לעבוד על זה...

בעד מראה .. אבל נראה לי ששליטה במקרה הזה היא לא המאמאמיה 3

כי אמנם ההחלטה הראשונית היא באמת שלי, כי רוב הנושאים לא באמת מעניין אותו מה יהיה אז הוא זורם עם ההחלטה שלי ,

וגם כשהוא מחליט לשנות את ההחלטה אז אני משנה מסלול (מה שאפשרי, אתמול חוץ מלהגיד לו שילך לבד לא ממש יכולתי להציע משהו)

הבאסה בכל הסיפור שזה גורם לנו למריבות, בעוד אלה דברים שדיברנו עליהם מראש..

אני שואלת את עצמי, איך קורה מצב שהוא יודע את הסיטואציה שאני ביימי מחלה במיטה כל הזמן, והוא מתעצבן שאני לא מצטרפת אליו כי המשפחה (שלא יודעת על המצב) מתעקשת שאבוא.

כאילו הוא מנותק מהמציאות

קוראים לזה הכחשהמקרמה

הוא מאוד רצה משהו

ולכן היה לו קשה להתמודד עם המציאות שמתנגשת עם הרצון

אבל מה שאת אומרת פה לא קשור להחלטה שלא חוגגים השנה בגלל המצב

אלא למצב רפואי

ואולי הבלבול הזה

הוא גם הבלבול שלו 

זה שניהם ביחד, "בגלל המצב" היה תירוץ להביאמאמאמיה 3

למשפחה, שזה באמת משהו שאנחנו מאמינים בו, שזה לא יום שמח , אבל החלטנו להשתמש בזה בתירוץ שאנחנו לא באים

בפועל הוא יודע את המצב האמתי, שאני במיטה כבר שבוע ולא קמה, מביאה לילדים לעשות כלים או להביא לי דברים מהרצפה...

בסוף החליט להגיד להם שאני לא מרגישה טוב ואז זה הוביל אותם למשפטים שאני אבוא למרות הכל וכו וכו... 

אז אני חושבת שכשהדברים ירגעומקרמה

והמתח ירד אפשר להעלות את זה ולשאול אותו - מה ציפית שאני יעשה?

איך הוא ראה את הדברים בזמן אמת

ואיך הוא רואה אותם בדיעבד

יכול להיות שתגלי שהפער הגדול הוא בינו לבן עצמו

ולא בינו לבינך 

יכול להיות, כמה זמן לחכות ? הוא בסלון מכונסמאמאמיה 3
יכול להיות שיש לו אישיואפונה

עם היכולת להחליט בעצמו מול הצורך לרצות ולשתף פעולה.

ואם כן, זה לא מפתיע שהוא בחר להתחתן דוקא עם מישהי שמאד חשוב לה קבלת החלטות משותפות (ואולי גם לה יש איזה אישיו עם צורך בשליטה).

ככה נוצר קונפליקט זוגי, והוא יבוא לידי ביטוי בכל מיני צמתים בחיים, גדולים וקטנים.

יש כל מיני דרכים לטפל בקונפליקטים זוגיים. אני חושבת שהשיטה הכי יעילה היא לחשוף את הרגשות שעומדים בבסיס הקונפליקט - מה הסיבה שזה כל כך מפעיל כל אחד מכם, איזה רגשות ראשוניים צפים בך כשהוא רוצה אחרת, או בו כשהוא נאלץ לוותר או לשתף פעולה עם משהו שהוא לא שלם איתו.

את יכולה לקרוא קצת על EFT זוגי.

אני אתאר את עצמי במפורט , כי שליטה זה השם השנימאמאמיה 3
עבר עריכה על ידי מאמאמיה 3 בתאריך י"ג באייר תשפ"ד 18:46

שלי, אבל היא באה לידי ביטוי רק במה שקשור לילדים שלי .

המקרה עם החיסון- היה חשש לבעיה בילדים עתידיים

ועכשיו לצאת לעל האש- דאגה לילד/ה שבתוכי..

יש לי שליטה לדעת איפה הילדים שלי, אין מצב שהם יהיו עם בייביסיטר, שליטה שיהיו לידי, שליטה לעשות את המקסימום שבמקסימום שלא יפגעו, תמיד אני צוחקת שאם היתי יכולה הייתי לוקחת אותם איתי במחזיק מפתחות.

אבל פה זה נגמר,

לפעמים אני אפילו מרגישה אשה לא אכפתית מרוב חוסר שליטה וידע שיש לי על בעלי. הוא יוצא מתי שבא לו , הולך חוזר, אני לא שואלת לאן ומתי חוזר, כי באמת אני בעד חופש, החיים שלו ואני לא אחקור אם הוא לא משתף לבד.

כנל לגבי עניינים אישיים שלו שאוהב

המשפחה שלו בעד שליטה מלאה, כועסת עלי שאני לא יודעת אף פעם לאן הוא יוצא ומתי, ושאין לי טלפונים של חברים שלו.

אז השליטה שלי לא קיימת בכלל במקרה הזה..

ומה שצץ אצלי כשהוא חוזר בו זה רק מה שכבר ציינתי, שכואב לי שהוא לא עם עמוד שדרה לגבי החלטות שלנו, שההחלטות שחשובות לי (כמו חיסון והריון) לא קרובות להיות חשובות לו והוא בשניה התקפל, וזה ישר מוביל להמשך כמה אפשר להשפיע עליו ומה זה עלול ליצור

לגבי הקטע שהוא רצה ליסועSeven

אני בכאלה מקרים מחזירה תכדור

ואי מאמי אתה בטח ממש רוצה ליסוע איזה מבאס שאי אפשר כי אני לא מרגישה טוב יש לך רעיון לפיתרון?

ואז זה מחייב אותו לשבת לחשוב על הסיטואציה ולהגיע להבנה שאולי יש פיתרון אחר או שאין אבל הוא הגיע למסקנה הזו לא אני

מבחינת מה שאמרת שיש דברים שהוא עומד על שלו

אני למדתי שבחיים אני מתעקשת עם בעלי רק על קווים אדןמים ביותר ואז שאני מתעקשת הוא באמת כבר מקשיב כי בדכ אני ממש זורמת

צודקת, זה באמת מה שעשיתי והפתרון שלו היהמאמאמיה 3

שאני אבוא איתו ואשכב בחדר..

אז למה לבוא?

סתם מרגיש שאני הורסת את האוירה עם הנוכחות של לא מרגישה טוב, וזה גם יכול לגרום להם לחשוד

וגם הנסיעה בעייתית לי כי היא ארוכה.. קיצר מיותר לבוא 

כשאת אומרת "החלטנו" למה את מתכוונת?אמאשוני

האם יש לך דוגמאות שההחלטה המשותפת לא תאמה לרוחך ועדיין את יכולה להצביע עליה כגורם שבו המשפחה שלו גרמה לא לשנות את עמדתו?

לא שזה בהכרח רע לשנות דעה לפי איך שהדברים מתגלגלים, אבל כנקודת מוצא תשאלי את עצמך מה זה "החלטנו" וכמה הרצון שלך השפיע על ההחלטה המשותפת שלכם.

יכול להיות שהוא נוח להשפעה וזאת לא בהרכח תכונה רעה, אבל זה אמור לעבוד גם כנגד הרצון שלך.

אם הוא מתקפל תמיד רק כלפי הרצון שלהם, זאת דינמיקה בעייתית שיש מקום לשנות אותה,

אבל אולי הצד שלו גורם לו להיות יותר קשוב לעצמו דווקא.

אני מנסה לחשוב, כי הוא לא אחד שיוזם החלטות אלאמאמאמיה 3
עבר עריכה על ידי מאמאמיה 3 בתאריך י"ג באייר תשפ"ד 18:47

פשוט עושה, בלי לדון בזה ..

אפילו שהחליט שנעבור לבנק אחר אז פשוט אמר לי לבוא איתו כדי לחתום , וזהו. זורמת איתו עם מסקנות שהגיע.

ולדעתי אם המשפחה תזרוק לו משהו על הבנק הזה אז יש מצב שהוא יעמוד על שלו, מעניין לבדוק

לגבי ההריוןאמאשוני

כבוגרת הריון בסיכון, לדעתי תנסי לשחרר אותו,

תני למשפחה להמשיך ולשמוח, לעשות דברים מלהיבים וכיפיים.

את בתפקיד עכשיו של לגדל ילד בתוכך, את צריכה לשמור על הילוך נמוך, זה בראש סדר העדיפויות,

והנפש גם מושפעת מזה ויכול מאוד להיות שבמצב אחר כן היית רוצה לצאת ולא להישאר בבית.

אבל שאר המשפחה, עדיף שיצאו ויחליפו אווירה, שיתמלאו בכוחות ויחזרו עייפים ומרוצים להמשך החיים ובכלל זה תמיכה בך וההתמודדות עם ההריון.

אני במקומך הייתי דוחפת את בעלי שיצא. שיראה אנשים אחרים ויצבור רגעי הנאה שלא תלויים בי ומתחשבים בקושי שאני חווה.

זהו אני ממש משחררת, גם מגיע לו כי הוא באמת עושהמאמאמיה 3

את כל המטלות והתקופה הזו מאוד מאתגרת בשבילו..

אבל הוא לא רצה לצאת לבד למשפחה

רק רוצה להגיב על נקודה קטנהבארץ אהבתי

לגבי מה שכתבת על זה שהיום זה לא יום שמח, ולא שייך לחגוג -

אני לא רוצה להגיד לך מה לעשות, ולא מנסה לשכנע, אבל רק רוצה להציע הסתכלות אחרת על היום הזה -

חג עצמאות שמח🇮🇱 - הריון ולידה

לגבי מה ששאלת על בעלך כתבו פה כבר מספיק ואני לא חושבת שיש לי מה להוסיף על מה שכבר כתבו...

כתבת מהמם ממש , הבאת אור חיובי לתקופה הזומאמאמיה 3

באמת חשוב להסתכל על הקיים, תמיד ולא רק עכשיו..

לא יודעת למה העצב חזק ממני

אני ממ שמתנגדת לסיסמא- אי אפשר וזה לא בסדר לשמוחמשתמשת כבר

זה בדיוק המטרה לש טרור

אם אנחנו לא חוגגים עצמאות ולא מסוגלים להרים ראש ולשמוח ולחיות

הם השיגו את המטרה שלהם

כבשו לנו את השטחים בלב ובנפש

אחר כך השטח הפיזי זה כבר בקטנה

כשמחוברים לרצון לגאולה אין פריבילגיה לעצור ולהתיאש גם כשקשה

אין סתירה להזדהות עם הכאב הפרטי והכללי והחטופים

הלב נקרע

אבל לאן לנתב את זה זה כבר בחירה שלנו

אפשר גם לבחור לחגוג השנה באופן ערכי יותר..ללכת ךעושת חסד ..ללכת לשמח משפחות שכולות או פצועים או מפונים מהצפון  ומהעוטף

ואפשר גם רק לטייל בארץ ולהעמיק את החיבור והשייכות

או גם למנגל אבל לכוון בלב שאנחנו מראים להם שלא יעזור להם

אנחנו פה כדי להשאר 

הם ממש לא ניצחו אותנו מורלית, נמשיך לחגוג, אבל עצממאמאמיה 3

עצמאות זה לא רלוונטי השנה כשיש לנו שבויים שההפך מעצמאיים כרגע, ומרגיש לי מנותק לחגוג, כאילו אני עסוקה בעצמי ולא מזדהה איתם במה שאפשר.

עצמאות זה 24 שעות של חגיגה, אבל זה לא חג שכתוב בתורה שמחת בחגך..

לעומת פסח שזה חג וחובה לשמוח ועדיין מצאתי את עצמי בוכה בזמן קריאת הגדה רק מהמחשבה עליהם באותו רגע.

אנחנו נחגוג ונצא, ונראה להם שהם לא ישברו אותנו , שאנחנו עם חזק.

אבל לא ביום העצמאות,

כמו שביום הזיכרון ויום השואה אף אחד לא חגג כדי להראות לאויבים שלא ניצחו אותנו מורלית..

כי כרגע עצמאות זה עצוב בדיוק כמו יום הזיכרון, יום הזיכרון מזכיר את החללים וכל האבידות שלנו ממלחמות ופעולות איבה

ויום העצמאות השנה הזכיר (לי לפחות) את האי עצמאות של השבויים בעזה, וגם אנחנו לא היינו עצמאים ב7 לאוקטובר- סגורים , מפוחדים ושקטים בתוך ביתנו בממד.

ובנימה זו,

משתוקקים למשיח ! לגאולה

בעניין החיסוניםאם_שמחה_הללויה
אנחנו גם לא התחסנו, אבל זוכרת את הלחץ שהופעל עליי מצד המשפחה שלי ובכללי הלחץ שהיה באותה תקופה באוויר. אז ספציפי לדבר הזה, זה לא מראה על חולשה, באמת היה לחץ גדול מכל הכוונים.
להכריח בנאדם להתחסן זו אחריות ענקיתמאמאמיה 3

כי אם חלילה יקבל לא טוב את החיסון? יש לי חברה שהתחסנה פעם אחת ומאז הווסת שלה משובש ומקבלת פעם בכמה חודשים..

לא מתערבים בדברים כאלה, באמת מקווה שזה לא פגע בנו

לא רוצה לפתוח גם על חיסונים אבל זה לשני הכיווניםאולי בקרוב

גם להכריח בנאדם לא להתחסן זה אחריות ענקית. אם הוא יחלה קשה ויהיה לו נזק בלתי הפיך ממחלה שהיה אפשר למנוע בחיסון?

הלוואי שזה לא יהפוך לשירשור בעד/נגד חיסונים אבל יש גם את הצד הזה

פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח