בגליםקולור

הכול בעולם הזה בא בגלים, מוריה חושבת. הים. שוק המניות. צירי לידה. וגם ריבים.

הם נוסעים כבר עשר דקות והוא עדיין מדבר: למה הם לא יכולים לצאת בזמן? למה הם אף פעם לא יוצאים בזמן? הרי דיברו על זה אתמול בערב. ותיכננו להוציא את הילדים מהר כדי להספיק לפני הפקקים... עכשיו חצי שעה איחור כבר!

גם הריב הזה הוא בעצם גל גבוה, שירד ויעבור. הם יהיו מפויסים ונחמדים שוב, מוריה מזכירה לעצמה ומנסה לחשוב על דברים אחרים, הכול חוץ מהנאום של אסף. היא שונאת להרגיש אשמה. הם מאחרים בעיקר בגללה, גם הבוקר התעכבה עם העגילים והמטפחת ומסקרה כן או לא, עד שירדה הוא כבר נאבק בכריכים לבית הספר. היא מיהרה להוציא שקיות, לא העזה להגיד לו שימתין עוד דקה כי היא רוצה קפה. מהר מהר נכנסו כולם לאוטו, עצירה במתחם הגנים והמעונות, עוד עצירה בבית הספר והנה הם בדרכם לירושלים. שום שלווה של יום רביעי-חופשי אין ברכב, רק מתח והמילים שלו המאשימות (לכאורה את שניהם, אבל מוריה מתכווצת) והשתיקה שלה, עם המהומים מדי פעם.

הוא התחיל בשער היישוב והיא יודעת כבר, זה ככה בכל הכוח שני צמתים, ליד היישוב השכן הוא נרגע קצת. בתחנת הדלק הם בדרך כלל שותקים שניהם, בחיזמה הוא ידליק את הרדיו. כשיגיעו לירושלים הוא כבר יהיה ממוקד במטלות להיום, רק היא תישאר עם תחושה חמוצה. קפה. איך היא צריכה קפה עכשיו.

אין, הם לא מסודרים, ממשיך אסף בכל הכוח, לא בזמנים לא בבנק ולא בשום דבר. איך ישיגו משכנתא ככה, כמה שהוא אומר לה היא לא מבינה והכל מתחיל בעמידה בזמנים. מוריה חשה מחנק. מביטה החוצה, חושבת כמו תמיד על כל הדרכים להיעלם מהסיטואציה: לפתוח את הדלת כשהוא יעצור בכיכר הקרובה, לצאת ולהתחיל ללכת (מסוכן מדי). להתעלף (לא מציאותי). להגיד לו שיעצור בתחנת הדלק של כוכב יעקב כי היא רוצה קפה, לצאת לקנות ולא לחזור לרכב. להינעל בשירותים, לעלות על טרמפ, פשוט לא לחזור. שימתין פה וימתין עד שיבין שנעלמה (אבל היא שונאת קפה של תחנות דלק והוא יודע את זה).

ובכלל, זה ילדותי מצידה לתכנן בריחה. עוד מעט הם ישלימו חזרה. האם זה נורמלי שהיא רוצה להיעלם? שואלת את עצמה מוריה. והאם, היא תוהה, יש עוד נשים שצריכות להתאמץ לא לבכות רק כי לא שתו את הקפה של הבוקר?

אסף מאט לפני המחסום בחיזמה. הוא אכן השתתק כבר, היא לא שמה לב. עייפה פתאום. בירושלים הוא חונה במקום הרגיל והם מסכמים להתחיל עם החשוב ביותר: אסף לבנק והיא לסטוק מול בניין כלל. אחר כך ייפגשו ויחליטו מה עוד מספיקים היום.

מוריה משתרכת במעברים, מחפשת פרסים לתלמידות, מתנה ליום ההולדת של אורי, חומרי יצירה לתאומות. סלסלות לאמבטיה. בדרך כלל היא נהנית מהקניות האלו אבל היום המחשבות של הבוקר ממשיכות להתערבל בראש. היא מסיימת בדכדוך, משלמת וחוזרת לחניון כמו שקבעו. אסף עוד לא שם אז היא מחפשת ספסל. לא מוצאת, יושבת על גדר ובוהה בעוברים ושבים. לא נורא, תחכה.

הזמן עובר, אסף לא מגיע. המפתחות לרכב אצלו. היא מתקשרת לנייד שלו אבל אין תשובה. אולי הפגישה התארכה? היא שומעת סירנות משטרה מרחוק, ככה זה בירושלים. יושבת עוד קצת, שולחת הודעה. לא מגיב.

מביטה בשעון: עברה שעה וחצי מאז נפרדו. היא כבר ארבעים דקות במגרש החניה. אצבעות של מתח מטפסות לה על הגב. היא יודעת שזה מגיע לה. תמיד מדמיינת איך להעלם, לברוח. "את אף פעם לא מתמודדת עם מה שיש לך מול הפנים!" אסף הטיח בה פעם. ועכשיו הוא החליט שנמאס לו.

מה פתאום, מוריה מנסה להדוף את המחשבות שעפות לה בראש,  אנשים מבוגרים לא נעלמים סתם ככה. האוטו כאן. מתקשרת אליו שוב, מגיעה לתא קולי. אף פעם לא חשבה שאולי גם אסף מחשב דרכים. אולי בנסיעה הבוקר הוא תכנן ללכת לבנק ופשוט לא לחזור לסיטואציה. בגללה. לא עומדת בזמנים, תמיד מתלבטת ומתלבטת. מתחבטת בין מטפחות, בין חוגים, בין מקומות עבודה. אף פעם לא קיבלה החלטות מהר כמוהו - הכול אצלה לוקח זמן. עכשיו כבר בוכה. דמעות שקטות וגדולות נוזלות לה על הלחיים, היא יושבת על הגדר ויודעת שהוא הלך. שזה בגללה.

"מוריה. מוריה. מוריה!" הנה הוא. אסף כאן. מוריה מנגבת את הלחיים. לנשום. "מצטער, היה טיפוס חשוד בבנק ופינו את כל הלקוחות, באו לעצור אותו, בהלה. הפלאפון שלי נשבר כי דרכו עליו בפאניקה שהלכה שם" הוא מנופף מולה במסך השבור "אחר כך הייתי צריך לחזור לסניף לקחת את הארנק והמפתחות, זה לקח זמן". היא מרימה את הכתפיים, מנסה לנשום רגוע. הבטן שלה כאילו דילגה על שתי מדרגות בבת אחת. האיש סוקר אותה מלמעלה למטה. "בואי, בואי, את יותר מדי שעות בלי קפה".

בבית הקפה הם יושבים בשולחן ליד החלון, כמו שהיא אוהבת אבל זה פחות מעניין אותה עכשיו. היא מחבקת עם האצבעות את הכוס החמה ועדיין רועדת. אסף שואל אם ראתה את השוטרים רצים, אם שמעה משהו, למה התפרקה ככה? "לא, אני... גמורה מהבוקר כבר". 

"באמת יצאנו  בלחץ" הוא אומר "אבל הגענו, הלכת למקסטוק שלך, מה קרה?"

היא שותקת, אבל בראש צועקת לעצמה. תדברי. הוא שואל. תעני.

"יצאנו מאוחר. באמת התעכבתי. והתעצבנת כרגיל" מוריה אומרת בסוף. "עכשיו, אני תמיד נושמת עמוק בשער של היישוב אבל זה לא עבר לך עד הגבעה, זה לא עבר עד התחנת דלק כמו תמיד ו.." 

"מה זה כמו תמיד?" גבה אחת שלו מתרוממת. מוריה שותקת. אופס.

"נו?" הוא לוחץ "את מודדת לי זמנים?"

"ברור! עשר קילומטר אתה מטיף לי מוסר בנוהל. בגבעה נרגע קצת, בתחנת דלק אנחנו שותקים. זה תמיד ככה" היא כבר בשוונג "ובחיזמה, בחיזמה אתה תמיד שם מוזיקה כשעומדים ו... אתה צוחק?!" היא צוחקת גם. ואז בוכה, ביחד. אוהבת לראות אותו צוחק.

"מורצ'וק" הוא אומר "מה קרה היום?"

"היום אני עיכבתי אותנו. היום אתה התעצבנת הרבה יותר מהרגיל. היום אני, אני רציתי לברוח מהאוטו. אסף, כבר לא יכולה לשמוע אותך נוזף בי כמו המנהל ביסודי. יודעת שאתה צודק, שזה גומר אותך, אני צריכה להיות מתוכננת, מאורגנת. אבל אני לא. 

ואז כשחיכיתי לך וחיכיתי עוד ולא באת חשבתי... חשבתי שנמאס לך. ממני, מהכל. שעלה לך עד כאן, לא יודעת". היא נשענת אחורה, מפחדת להביט בו, מרגישה ריקה כי המילים נשפכו החוצה. ריקה. ריבונו של עולם, היא לא תעמוד בעוד הרצאה היום. אבל מתחת להכל זוחל גם ביטחון שקט, כי אסף שם. הוא יושב ולא עושה שום סימן של ללכת. רק מסמן לעבר הספל הכמעט מלא שלה, שתשתה. 

"מוריה" הוא אומר אחר כך "אני מודה שההתנהלות שלנו בבוקר מוציאה אותי מהדעת. אנחנו מבזבזים זמן יקר. האמת, גם כסף. אני אצטרך להיות יותר מתוכנן כדי לחפות על ה... זרימה שלך. אבל" הוא מסתכל לה ישר בעיניים, מבט ארוך "בשום אופן לא נמאס לי."

"באמת?"

"באמת. איפה עוד אני אמצא אישה שמתזמנת מריבות בווייז?"

מוריה מחייכת, כמו תמיד הוא מצליח להצחיק אותה. כשהספל רוקד קצת בידה, הקצף נע בעדינות על הקפה. כמו גלים.

אין עליך קולור. מדהימהאורוש3
מהמם כל כך!!מחי
מדהים ממש!!מתואמת
איך את יודעת לדייק בתחושות, ברגעים הקטנים האלה שמסמנים שינויים גדולים. את מדהימה!
תודה מתואמת, ריגשת אותיקולור
אני אף פעם לא רוצה שהטקסט שאת משגרת אלינו יסתייםשידור חוזר
מושלם כמו תמידלא מעניין
ואיך לא, בסוף ירדו לי גם דמעות

איזה יופי!!! איזה כיף שאת משתפת איתנו את הכשרוןרקלתשוהנ
המיוחד שלך

כל כך יפה,  ומעורר מחשבה

וואו. מדהים!עטלף עיוור

איך אני אוהבת את הסוג כתיבה הזה!

כישרון נדיר

וואוו וואוו וואוו. מרשה לי להפיץ עם קרדיט?נפש חיה.

בטח, את יכולה לכתוב ש"קולור" כתבהקולור

כשאני מפרסמת כאן זה כבר בעצם לעיני כל...

מהמם!! איזה סיפור מתוק^כיסופים^
ממש נהנתי לקרוא
וואו אין מיליםאורות המלחמה
משקף אותי בדיוק 
ממש נהניתי!פייגא

כתבת יפה כל כך

נוגע בכל כך הרבה מקומות

כתוב כ"כ נוגע, ירדו לי דמעות...רוני_רון
מוזר אסף הזהפליונקה

גנים נפתחים הכי מוקדם בשבע ארבעים , אחר כך בית ספר גם משהו כזה, אין שם יותר מדי זמן לתמרן... אולי חמש או עשר דקות כי הם לא שמים לבית ספר באיחור , נכון?

משכנתא נותנים לפי הכנסות ולא לפי עמידה בזמנים...

ומה שאני לא מבינה, למה היא התחתנה איתו , גם היא , גם הזאת שנזלה וזאת שרצתה חילוני מלפני עשרים שנה. הן לא באמת אוהבות את הבעל שלהן , אין להן מערכת יחסים נורמלית איתו, הן לא באמת רצו לעבוד במה שהן עובדות ולא רצו מספר ילדים שיש להן. ואני לא מבינה למה, אנחנו לא בימי ביניים ולא בפקיסטן .

ולמה היא לא יכולה לנסוע לבד מתי שנוח לה והוא מתי שנוח לו. ולמה מותר לה להיכנס רק לסטוק, אם ילדים בצהרון , יש להם לפחות עד אחד בצהריים , ולמה אסור לה לקנות לעצמה קפה בלעדיו? ולמה היא לא נוכחת בפגישה בבנק?

גם אם הוא ישתוק, היא עדיין לא במעמד של אישה בוגרת , בעלת בית אלא ילדה קטנה שמחליטים עליה. ולא נראה לי שהיא באמת רוצה לקחת אחריות על עצמה.

תגידי את אמיתית?אורות המלחמה

חחח היא כתבה סיפור מדם ליבה, סיפור שהרבה מזדהות איתו. זה לא ממש המקום לכתוב את זה ככה...

אנחנו לא מלאכים, בני אדם, ויש לנו התלבטויות ודברים שגם אחרי שהחלטנו אנחנו לא בטוחים בהם. וזה בסדרת אנחנו מדייקים את עצמנו כל הזמן...

מה???אחת פשוטה

וואי אחותי איך הראש שלך עובד.. חחחחח.. קורעת.

הכל אסור מותר שחור לבן.

כי זה סיפוראישהואימא

והסיפור הוא מוצלח כשהוא נוגע בלב.

והגיבורות בסיפור של קולור רגישות

עם נפש פצועה

ודווקא לפעמים על פניו הכל נשמע די רגיל

אבל מבפנים הנפש סוערת

וגם בסיפור הזה הזדהיתי כל כך עם הגיבורה.

ויש לי בעל מדהים וזוגיות טובה

אבל לפעמים הנפש שלנו פצועה

מהחיים

והכל מושלך על זה.

מבפנים. עמוק בפנים.

כל כך הזדהתי עם גיבורת הסיפור.

כתיבה מדהימה!!!

ממש חוסר רגישות התגובה הזאתבן בא לנו

לא נכנסת לדיון על התוכן

אבל עצרת רגע לחשוב לפני שהקלדת את כל זה?

מידהי כותבת סיפור משקיעה

את לא חייבת לאהוב

אם יש הערה אפילו -אפשר לכתוב

אבל ברגישות

לא להשפריץ ככה

גם התגובה שלך לא רגישהoo
אני לא מתכוונת להכנס פה לאיזה ויכוחבן בא לנו
אז לא ממשיכה להגיב..

אני חושבת שאת מניחההמקורית

הרבה הנחות שגויות פה

כתוב שהם רצו לצאת לפני הפקקים. ולא הבנתי שהם לא יוצאים באיחור אף פעם מהסיפור. גם הם יצאו יחד לירושלים, אולי גרים באיזה יישוב ויש להם רקרכב אחד .? אולי תכננו יום כיף על הדרך והעיכוב בבוקר עכר את האווירה..? ולא כתוב שהיא יכלה להיכנסרק לסטוק, זה מה שהיא רצתה ותכננה לעשות לכתחילה.

ויכול להיות שזה שהיא לא באה איתו לבנק זה כדי לחסוך זמן ולא קשור למשכנתא בכלל כי אם זה היה משכנתא, סביר להניח שהיו הולכים יחד, כי אין אפשרות אחרת.

אסף בא למוריה בטענה שהם לא מסודרים, ומוציא עליה תסכול. על הפקקים שזה כביכול בגלל האיחור שלה, ועל זה שאין להם משכנתא. והיא משתבללת ומתכווצת

זה מצב ממש שכיח בזוגיות, השלכה של תסכול על הצד השני, ביקורתיות ושיפוטיות, גם אם לא נכון כהתנהלות וכתקשורת. ולא הייתי מסיקה מזה שהיא לא אוהבת את בעלה ולא מרוצה ממס הילדים שלה בכלל.

גם לגבי האישה שנזלה (שאגב קראתי שוב עכשיו ונפעמתי כבראשונה) - לדעתי את מניחה הנחות שגויות

החיים מורכבים

אנשים עוברים דברים

מערכות יחסית מקבלות תפניות וצוברות משקעים

האישה שנזלה קיימת כמעט בכל אחת מאיתנו, זה טקסט חזק שבא לדעתי להעביר מסר ומורכבות, לשקף תחושות וסיטואציות יומיומיות ולעורר למחשבה בצורה שנוגעת. גם אם בצורה שמפעילה את הקוראת. זה טקסט מופת לדעתי, דווקא בגלל ה'קיצוניות' שלו

ולגבי מוריה, אני שמחה עבורה שהיא הצליחה להתגבר ולהגיד מה שרצתה. ותראי, זה אפילו נגמר בחיוך.

זה החיים עצמם לדעתי

@קולור המהממת - תודה על כתיבה נוגעת. זה ככ חי, שיכלתי לדמיין ממש את עצמי בסיטואציה הזו.

כיף שחזרת 🙂oo
❤️המקורית
באתי לביקור משפחתי,יותר נכון 😅
הי את פה! איזה כיףמקרמה
אהבתי מאוד את הסיפור, בגלל זה הגבתיפליונקה

קולור מאוד מאוד כשרונית.

אבל כן, זה זועק מכל הסיפורים. לא טוב לאישה בזוגיות. אי-אפשר לצאת לפני פקקים אם מפזרים ילדים תוך כדי, שמונה זה שיא פקקים לירושלים. בעל של גיבורה קבוע מוציא עליה תסכול שהיא בכלל לא אשמה. היא עובדת ומכניסה  והיא לא יכולה להעלים פקקים , והוא אפילו לא הכין כריכים למרות שהוא יודע שהם מאחרים, זאת אומרת שהוא בעצמו לא מסודר.

ואני לא מצליחה לדמיין סיטואציה שבעלי מאשים אותי במשך עשרים דקות סתם ואני רק רוצה להיעלם. חוויתי דברים דומים עם אמא שלי אבל ברגע שילדות נגמרה , גם זה נגמר.

זו אלימות מילולית.

לגבי משכנתא , היא חייבת לבוא רק לפגישה אחרונה לחתום, כל השאר הוא יכול לבוא לבד.

הגיבורה כל הזמן רוצה להיעלם, היא לא מעיזה לפתוח את הפה ולהגיד לו שישתוק. וזה מה שאישה רגילה שלא חווה אלימות הייתה עושה.

ואם זה לא מספיק, היא גם פוחדת שהוא יברח ממנה , כנראה הוא הכניס לה לראש שהיא לא שווה.

בישובים כמעט אין חנויות חוץ מסופר אולי, כך שצרם לי שהיא הולכת רק למקסטוק כשהיא כבר במרכז העיר.

ואיך זה יום כיף אם הוא קבוע מוציא עליה עצבים בנסיעה? ומחייב אותה לחכות דווקא בעמידה ליד מכונית , למה הוא לא יכול לבוא לספסל ליד בניין כלל ? 

אני חושבת שהיא 'אדם רגיש מאוד'יראת גאולה

ולכן היא לוקחת ללב סיטואציות רגילות בזוגיות ובחיים בכלל.

הוא לא מוציא את התסכול עליה, הוא מוציא תסכול בכלל. והיא לוקחת את זה עמוק ללב. היא יודעת שזה גל שיעבור, ובכל זאת קשה לה לנשום בינתיים. לא בגלל שהוא אלים, גם לא מילולית, אלא בגלל שהיא רגישה.

מותר לה ללכת לעוד חנויות, ומותר לה ללכת לבנק, אבל לא בטוח שמתחשק לה ושיש לה כוח להסתובב עם השקיות. גם אני הייתי מעדיפה לשבת על הגדר ולחכות כשאין לי מצב רוח...

מותר לך לחשוב אחרת. כל אחת מסתכלת מהזוית האישית שלה. אבל הזוית של הסיפור כנראה כן מציאותית והגיונית אם יש עוד נשים שאהבו והזדהו.

אני מרגישה שאת יותר פועלת מהשכל, אשרייך. כנראה גם בחיים השכל מנהל אותך וזה נהדר.

אנשים רגישים מאוד חווים הכל בעוצמה חזקה יותר מאחרים. יש לזה צדדים יותר נעימים ויש פחות. ונכון, העלית בזוית שלך את אלו שפחות.

זו לא בהכרח אלימות יקירתי. בעיניי לפחות.המקורית

לפחות לא בצורה הקלאסית. זה קצת יותר מורכב מזה לדעתי, זו אילמות שקיבעה דפוס התנהגות לא נכון של בן הזוג בגלל חוסר תקשורת ותיווך ושיום לא נכון של רגשות, מהול בחוסר ערך עצמי של מוריה. מסכימה גם עם ההנחה זהיא אישה רגישה מאוד. גמני נלחמת בזה בעצמי

לא כל הנשים 'תוקפות' חזרה או מצליחות להדוף ביקורת, אם כי אני מסכימה שביקורת היא רעל בזוגיות. ובכלל.

ניכר שגיבורות הסיפור באמת חוות קשיים. אבל לדעתי לפחות, זה קשיים שכיחים שמתהווים בדינמיקות זוגיות לא נכונות ומתקבעים. דינמיקה זוגית מורכבת ממכלול האישיות של 2 בני הזוג, מה שהם מביאים מהבית, דפוסי התנהגות.. לא מופרך בעיניי לא להצליח להתמודד עם ביקורת. גמני הייתי משתבללת פעם.

דווקא הסיפור הזה, בניגוד לאישה שנזלה, נגמר טוב ואופטימי בעיניי

לדעתי ההבדל בין הסיפורים הוא שמוריה הצליחה בסוף להוציא במילים את מה שהיא מרגישה גם אם היה לה קשה וניכר דרך הכתיבה שהיה לה קשה, מה שבמציאות מוביל לשינוי בדרכ,  כי דרך הדיבור היא גם הצליחה לפתח שיח מקרב עם בעלה, שבדרכ זה מה שמרפא קשרים פצועים. והאישה שנזלה לא הצליחה לבטא החוצה את הקושי ולפעול, ובגלל זה היא בעצם נזלה. היא נהייתה שקופה ובלתי נראית. כדי להיראות צריך לדבר.

מה שמתחבר לי לסיפור הנוסף עם האמא הפרפקציוניסטית שמדברת עם הבת שלה ומעודגת אותה שזה בסדר לא להיות מושלם אבל קורעת את עצמה בלא להיות לא מושלמת. שזה בעצם לדעתי האמצע, פיתוח מודעות באמצעות ההשלכות של ההתנהלות שלנו. במקרה הזה של הבת שמתוסכלת. כי הרי ילדים הם חקיינים והם מראה. גם אסף הוא מראה למוריה, כי גם היא ביקורתית כלפי עצמה בעצם, הרי יש לה דימוי וערך עצמי נמוך. ולא חייב שזה בגללו. הרי לא נותנים ביקורת למי שלא סופג אותה אליו.

עשיתי פה קצת ניתוח ספרותי 🙊 אבל אני כן רואה איזה דרך שהדמויות פה עוברות. אולי זו אותה דמות בעצם, שמתעגלת מול עינינו. זו בעיניי דרך יפה להראות תהליך וזוויות ורמות שונות של קשיים שקופים. אולי קשה לקרוא מהצד, וזה מעלה כעס אפילו, אבל אם נסתכל על זה בחמלה - אני גאה במוריה.🙃

המקורייתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתשירה_11

שלומותתתתתתתתת

אל תלכי

המקורית

האמת שחשבתי שיהיה לי קשה להתנתק, בכל זאת רבצתי פה ימים ולילות כמה שנים ברצף, אבל התמסרתי לתהליך ואני רואה בו הרבה דברים טובים. השתיקה הדיגיטלית עושה לי טוב ובמקביל לה, אני מיישמת גם בחיים.

אפילו קצת הרגיש לי רע להגיב היום, כי הרגשתי שאני עלולה להתפתות להישאב חזרה ולענות בכל השרשורים מהחודש האחרון שקראתי

. אבל לא קרה ב"ה

זו המטרה של סיפור - להקצין תופעה קיימתמתואמת

כדי לתת מסר.

אבל למען האמת בסיפור הזה אני לא חושבת שהתופעה מוקצנת מדי. רק המחשבות של האישה הן מוקצנות, וזה כל כך טבעי והגיוני לאישה להגיע למחשבות קיצוניות כאלה...

מבינה שזה נגע בך במקום רגיש, ואת כבר עשית את העבודה שלך בנושא ויצאת מהרגשות המוקצנים האלה, אבל הסיפור הזה נועד לכאלה שעוד לא הצליחי לעבד כמו שצריך את התחושות הקיצוניות האלה - ולהראות להן שבאמת הכול במחשבה ולא במציאות...

התגעגענורקאני

אלייך ולתגובות החכמות ומחכימות שלך.

תודה!

כמה טוב לראות אותך שובאורות המלחמה
זה בסדר, לגיטימי לא לאהוב את הגיבורהקולור

או את הבחירות שלה

או את הדימויים שלי...

@פליונקה את ממש "עונה" לסיפור שלי,  זה אומר שקראת אותו בתשומת לב, תודה!

משהו שניסיתי להעביר בסיפור הוא תחושת "שני היקומים":

יש את מה שהגיבורה מרגישה, חושבת, מדמיינת, שואלת את עצמה, מעודדת...

ויש את המציאות החיצונית, הדברים שקורים האנשים שמדברים איתה

לא תמיד זה תואם.

אשתף שאני מנסה כבר כמה חודשים לכתוב סיפור על מריבות בזוגיות

אני לא קוראת מספיק על מריבות "נורמליות" כאלו, לא מתח שמוביל לגירושין אלא כעסים על דברים יומיומיים

לדעתי יש הרבה זוגות שחווים מריבות קטנות, אפשר לראות גם בפורום שירשורים שמשקפים את זה.

זה הסיפור השלישי, לא הייתי בטוחה שהוא מעביר את המורכבויות השונות. 

בסוף ליטשתי עוד קצת אתמול ופירסמתי.

אני רואה שזה כן נגע בהרבה קוראות - מה שמרגש אותי.

תודה שוב לכולכן

וואוו. פשוט וואוומאוהבת בילדי

תודה על זה. באת לי בזמן.

תודה רבה לכולן! איזה קוראות נאמנות יש לי פהקולור
תקשיבי את אחת הדבריםשירה_11

כולה פסקה ובאלי לקרוא ליהם עוד מינימום ראיתי סדרה

אני מקווה שאת עושה משו עם עצמך

מהמם!אולי בקרוב
הלוואי ותמיד היה נגמר ככה בטוב ובאהבה 😐
וואהו, חרגתי וקראתי עד הסוףאביב באוויר

אני לא מסוגלת לקרוא הרבה מקסימום מדלגת לסוף ,פה פשוט גמעתי הכל עד הסוף בשקיקה.

הלוואי ובעלי היה כמו אסף, הלוואי לו יהי....

הזדהתי עם הכל , רק הסוף צבט לי בלב, לא מגיע הפיוס.

גם אני! אין לי סבלנות לטקסטים ארוכים...באתי מפעם
פה, שתיתי הכל בבת אחת. נוגע, מרגש , כנה, אמיתי... גם דמעות ירדו בסוף.
וואו וואו איזה כישרון!כחל
כתבת מקסיםאן אליוט

כמו תמיד!

אהבתי איך הראית את שני הצדדים. אני יכולה ממש להבין איך הם משגעים אחד את השני.

מצד אחד איחורים, מצד שני נזיפות...

את כותבת ממש נוגע

איזה טעם מתוק הסיפור הזה השאיר♥︎אם_שמחה_הללויה
תודה קולות!
וואו תודה על זה!!אנונימית בהו"ל

התרגשתי עד דמעות

אפשר שגם בעלי יגיב ככה? הוא מדהים, ואני שיא הרגישה

וצריכה לשמוע גם את המשפטים שמוריה שמעה

תודה על הסיפור קולור

תקשיבי - עצרתי את הנשימה. דמעתי. צחקתי.קמה ש.

בס״ד

וואו, קולור.

נגע בי ממש ממש.

את כישרון מהלך.

ואם זה משקף משהו ממה שקיים אצלכם בתוך הבית, אז אתם זוג מתוק ♥️

וואו פשוט וואו.נגמרו לי השמות

קולור יקרה,

את כ"כ כ"כ כ"כ מוכשרת!

איזה סיפור מדהים

חודר הישר ללב

מחכים

מרגש

נוגע בנימי הנפש

מגיע עד לדקויות הכי קטנות

באהבה

בהבנה

בחמלה

את מתנה גדולה לעולם

פשוט מדהימה ❤

מטורף!רקאני

נכנסתי לכרטיס שלך וקראתי את כל מה שכתבת אי פעם...

הייתי מרותקת!

את כותבת מדהים! נוגע ללב ממש!!!!

גם אני חושבת שזה שיקוף נהדרנעמי_אחרונה

במקרה גם תיארת צדדים אצלי - ההתלבטויות וההתחבטויות, אי-העמידה בזמנים, התסכול בהרבה יציאות ואז האווירה העכורה בתחילת הנסיעה.

למי שכתבה כאן על רגישות יתר - אני רוצה להציע זווית אחרת - לא רגישות - אלא תסכול עצמי. כשבן-הזוג מביע מורת רוח או חוסר שביעות רצון מתכונה שאת בעצמך מתוסכלת ממנה או לא סובלת אותה - אפשר בקלות להרגיש כמו הגיבורה.

עלי והצליחי!

פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח