האמא של נועה ארגמני התגיירה לפני שהולידה אותה?חסדי הים
זה באמת חשוב עכשיו?ברגוע
ולמה אתה חושב שיש לי אג'נדה? סתם מסקרןחסדי הים
אני לא חושב שזה הזמן והמקוםברגוע
באמת קריטי, אם לא שיחזירו אןתה לעזהפה לקצת
שיחזירו את הדולר.חסדי הים
גם לגויים יש דולר, לידיעתךפה לקצת
"הלא עם אל אלוהיו ידרוש"חסדי הים
בראש שלך יש רק קצוות?בינייש פתוח
או שאין שום משמעות ליהדותה של נועה או שתחזור לשבי?
ואסור להתעניין בשום דבר שקשור אליה?
אם מישהו היה שואל האם היא גרה בעיר שלו, גם היית מגיבה אותו דבר?
לא מתאים לצחוק על זה בכלל לדעתיכְּקֶדֶם
בדיוק תהיתי למה אנשים מתחלחלים משאלה כזאתפתית שלג
זה נראלי לגיטימי לגמרי [ובמיוחד אחרי שהחזירו אותה].
יש משמעות גדולה לדעת אם מישהו חלק מהעם שלי או לא.
איך אפשר לומר 'והריני אוהב את כל אחד מישראל כנפשי ומאודי',
או להצהיר על המיטה שאתה סולח 'לכל בר ישראל',
אבל לא חשוב לך לדעת מי בפועל 'רעך'.
זה לא נוגע רק לדינים יבשים של חיתון ופת עכו"ם..
וגם את זה לך תסביר אם אתה לא רואה הבדל מהותי בין יהודי לגוי, אלא רק טכני.
ואצ"ל שהיה צריך להשתדל להוציא אותה מפום אריוותא ככל אדם, וכ"ש שהיא מזרע ישראל.
לשאלתך, ראיתי כמה תגובות ברשת שאמרו שמהיכרות אישית היא יהודיה.
גם בדיוק ראיתי שעושים עם אמא שלה הפרשת חלה.חסדי הים
^^אני:))))
שאלה לגיטימית לגמרי. השאלה מתי.פה לקצת
בדיוק כמו שלא שייך הדיון של מי נרצח יותר בשמחת תורה, שמאלים או ימניים.
ההפךבינייש פתוח
אם היו שואלים האם היא יהודייה זמן קצר אחרי שנחטפה, זה היה חסר רגישות.
אבל אחרי שהשתחררה, לא רואה שום בעיה.
לגבי השאלה השנייה, זה לא לגטימי בשום נקודת זמן.
עכשיו יאכלו אותך בלי מלחshaulreznik
כי "החטופים מעל הכול" ו"הורי החטופים הם מלאכי עליון", וחס ושלום להטיל בשתי הקבוצות הללו דופי. גם לא בקיבוצניקים שצהלו בימי ההתנתקות ואכלו אותה ב-7 באוקטובר.
הקיבוצניקים באמת אכלו אותה ב-7 באוקטוברפשוט אני..
למשל כפיר ואריאל ביבס, ממש אכלו אותה.
וכמובן התצפיתניות שנרצחו או נחטפו ונאנסו - הן ממש אכלו אותה בענק.
איכס. להגיד "אכלו אותה" על אחים שלנו שנרצחו, נאנסו, בותרו, ונחטפו באכזריות על ידי אויב אכזר.
אולי גם הרב יששכר שלמה טייכטל, בעל ה"אם הבנים שמחה", "אכל אותה" על זה שהוא התנגד לעלייה לארץ ישראל ואז נרצח בשואה?
הזכרת לי שלפני 22 שנים, חזרתי בליל שבת הביתה אחרי שנפגשתי עם חברים. בכניסה לבניין פגשתי במקרה שכן חילוני, והוא אמר לי "וואי וואי איך נכנסו בכם עכשיו".
רק במוצאי שבת שמעתי על הפיגוע שהיה בישיבת עתניאל, וקישרתי מיד לדברים שהשכן אמר לי.
נכנסו "בכם"? כי הנרצחים היו דתיים כמוני ולא כמוך אז זה "בכם"?
גם קרח ועדתו הם 'אחים'shaulreznik
אבל הם בהחלט אכלו את הדייסה שמנהיגם בישל. אני זוכר את צהלות השמחה של אנשי הקיבוצים בתקופת ההתנתקות, הם לא בדיוק התחבטו בשאלה אם מתיישבי גוש קטיף הם אחים או לא.
כשמישהו קודח חור בתוך ספינה, והספינה טובעת, כולם ימותו, כולל חפים מפשע, אבל ההוא עם המקדחה בהחלט אשם באסון. אז הקיבוצניקים (שבימים כתיקונם גם היו מתנגדים לכל מהלך צבאי בעזה).
אז מותר פעם הבאה שמתנחלים נטבחים גם לצהול?די שרוט
הנה תראה איך משפחת פוגל אכלו אותה. חה חה חה הילדים שלהם בחרו לגור בהתנחלות ולא רצו לעשות שלום אז הם בישלו לעצמם את הדייסה. איזה טמבלולים כל כך כיף שהדס התינוקת נרצחה.
וגם משפחת חטואל. חה חה חה, בחרו לגור בהתנחלות במקום לתת פתרונות איזה כיף שהם מתו.
ומשפחת סולומון חה חה חה
ומרכז הרב חה חה חה
והטבח בהר נוף חה חה חה
ושלושת הנערים. איזה אהבלים שתפסו טרמפים. הביאו את זה על עצמם חה חה חה
ושלהבת פס מגיע למרשעת הקטנה והכובשת הזאת. חבל שלא אנסו אותה תוך כדי.
והפיגוע באדורה.
ומשפחת גביש באלון מורה.
והפיגוע בעתניאל.
וסתם דרך אגב, אם לא היה הפינוי מגוש קטיף, ה 7 באוקטובר היה קורה בישובים של הגוש.
המתנחלים "אוכלים אותה" כבר 30 שנה. רק שהפעם בקיבוצים הכמות שונה שהתרכז ליום אחד ובהנחלויות זה מתפרס על פני 30 שנה.
השמאל צהל מאז ומעולםshaulreznik
ולכן כל שיח האחווה הזה הוא די מזויף (ואין לו סימוכין בתנ"ך שבו כמעט וחיסלו שבט שלם, ועוד כמה וכמה דוגמאות להיעדר האחווה בכוח).
שוב ושוב: אם ב-6 באוקטובר ביבי היה מכריז על מתקפת מנע בעזה, אותם הקיבוצניקים היו צוווחים בקולי קולות שמדובר בתוכנית זדונית כדי לחבל במחאה כנגד ה'ההפיכה המשטרית', ושיש למנוע מהדיקטטור לפגוע באוכלוסיה שוחרת השלום בעזה. הנה, איש שמאל אחר מודה ומתוודה בכך בפה מלא:
ההבדל בין הפיגועים ביו"ש לבין טבח שמחת תורה הוא בכך שמתיישבי יו"ש יודעים עם מי יש להם עסק ומתנגדים לכל הקלה עבור הפלסטינים המסכנים שוחרי השלום והפרנסה, ואילו תושבי הקיבוצים עד עצם היום הזה טרם הפנימו מי עומד מולם ולמה המחבלים עשו את מה שעשו ("נו, זה בגלל המשיחיים האלה, וגם בגלל ביבי והרפורמה שלו, ואולי בגלל משבר האקלים") והם ידרשו את ההקלות והנסיגות גם בשוך הקרבות.
השמאל לא צוהל ולא נעליים.די שרוט
אדרבה, עורך הדין של עמירם בן אוליאל הוא ממקימי בצלם. קולט? שמאלני קיצוני מגן על ימני קיצוני.
לא חוכמה לזרקר איזו אימרה או ציטוט (אין לי פייסבוק כך שלא ראיתי מה שלחת). כל השיח הזה של "אבל גם השמאלנים שמחו בפינוי" נועד רק כדי לתת הכשר לתחושת העונג שאנשים מסויימים חווים ממוות בייסורים של תינוקות בעריסה ואונס נערות בקיבוצים רק כדי להוכיח לעצמם את "איוולותם" של האחרים.
להזכירך, ישראל הייתה על סף מלחמת אזרחיםshaulreznik
טבח שמחת תורה שיבש לקפלניסטים את התוכניות, אבל הם בהחלט נחושים לחזור וליישם אותן. אז כן, היינו עם אחד פעם אחת בלבד בהמלך ההיסטוריה - מול הר סיני. מאז האחווה הביולוגית לא בדיוק מתורגמת ללכידות רוחנית. השמאל רואה בי ובך אויב, ואני רואה בהם אויבים ובוגדים, מבלי להיתפס לקלישאות האחווה והרעות.
יש כמה סוגים של 'אויבים'פתית שלג
יש מחבלים שטובחים בעם שלי, ויש לי מלחמה איתם.
יש את המתחרה העסקי שלי שיש לי מלחמה איתו,
את היריב במשחק קלפים, שאני רוצה להביס אותו,
או אפילו החברותא שחושב אחרת,
ויש גם את הדעות הפוליטיות של המפלגה השניה, שאני רוצה לשכנע אותם אחרת\להביס אותם פוליטית.
לא בכל מחלוקת יש בוגדים, ושנאה.
במיוחד לא אצל כולם באופן גורף.
רוב האנשים שאני מכיר יודעים למסגר את היריבות הזאת לתחום הפוליטי בלבד, גם אם הצד השני טועים ומסכנים אותנו.
לא מדובר בחילוקי דעות מופשטיםshaulreznik
אתה גם יכול לומר שהחברותא שלך אפיקורוספתית שלג
כי הוא מכשיר אנשים לעשות עבירות.
יש לצד השני תפיסות שונות , והוא חושב שדוקא מזה יצמח טוב, והישועה הגדולה.
זה קצת קטנוניות למחוק לגיטימיות של דעה של מישהו אחר כי לדעתך היא חורבן.
אף אחד לא רוצה להטבח או שיטבחו בעם שלו.
מדובר בהשלכות של אותן התפיסות ההרסניותshaulreznik
עד להפיכה הבולשביקית ותוצאותיה היה ניתן להתווכח עם המרקסיסטים ויכוח תיאורטי, להתגמש, להתפשר, לטעון שיש צדק בדבריהם ועוד. מאז שברית המועצות וגרורותיה רצחו עשרות מיליוני אנשים ומוטטו כלכלית את חצי העולם, מרקסיסט מודרני משול לתומך חמאס.
כנ"ל רעיונות השמאל שנוסו מאז 1993 וגרמו לכך שאלפי יהודים קיפחו את חייהם בגלל תכניות השלום ההזויות והקמת הרש"פ. אכן כן, הקיבוצניקים לא רוצים להיטבח, אבל אם וכאשר טבח דומה יתרחש בשטחי יו"ְש, הם יצדיקו אותו, כי "אקיבוש, דיכוי, משיחיות, זה לא קרה בוואקום, תחי תנועת ההתנגדות הפלסטינית" ושאר הקלישאות הידועות.
זה נכון לגבי כמה בודדיםפתית שלג
השמאל הממוצע לא מצדיק שום טבח.
להלן עמדותיו של השמאל הממוצעshaulreznik
בכוונה לא פתחתי את הקישור.די שרוט
אני מוכן להתערב איתך על מה שאתה רוצה שבשום מקום בקישור שהבאת לא כתוב "יש תמיכה רחבה בטבח מתנחלים בקרב מחנה השמאל". אפילו בלי לפתוח את הקישור אני יכול להגיד לך את זה.
וחוץ מזה, מה חדש? שהשמאל בעד פינוי התנחלויות? זה חדש לך? זה ידוע כבר מקדמת דנן. ספר לנו משהו שאנחנו לא יודעים.
כשמרבית השמאל רואה בהתנחלויות "נטל"...shaulreznik
הוא לא בדיוק יפרוץ בבכי אם, חלילה, מחבלי פת"ח יבצעו שם טבח המוני. אגב, תגובות בסגנון "אתם מסכנים את עצמכם ואת ילדיכם" צצות ברשתות אחרי כל פיגוע בשטחים.
זה אתה נותן את האינטרפטציהדי שרוט
זה שיש כמה אנרכיסטים ששמחים כשיש כאוס ומוות בקרב מתנחלים, שווה ערך לאנרכיסטים ששמחים שתינוקות נשרפו בעריסות ונערות נאנסו ב 7.10. יש ממש אנשים בערוץ 14 וגם בציבור שמרגישים תחושת שמחה עילאית שסוף סוף "שמאלנים" נטבחו ונאנסו עד כדי תרועת ניצחון והזדהות עם החמאס.
אתה פשוט לא מבין אותובינייש פתוח
הוא לא מדבר על אנשים מסויימיםדי שרוט
וואו אתה צודקבינייש פתוח
ראיתי בעמוד הראשי רק את התגובה שלך. ולא ראיתי את זה:
יותר מזה נאמר..פתית שלג
'הקיבוצניקים לא רוצים להיטבח, אבל אם וכאשר טבח דומה יתרחש בשטחי יו"ְש, הם יצדיקו אותו'
כואב לי על אלה שחשים כך ביחס לאחריםארץ השוקולד
אני לא רואה באף יהודי אויב,
אני רואה ויכוחים נוקבים שחלקם מובילים לסכנה להבנתי אבל הם לא נובעים מתוך אויב אלא שיקולים אחרים, אני חושב שיש צורך להגיע בהם לפיתרון ונראה לי שביחס לרובם נוכל להגיע לפיתרון מתקבל על הדעת.
כשמישהו דוגל בהשקפה הרסנית שמתכתבת עם תכניות האויבshaulreznik
הוא אויב לא פחות. כמו כן, גנטיקה משותפת היא לא ערובה לשום דבר. ההיסטוריה של עם ישראל מלאה במשומדים, אוטואנטישמים, אנשי היבסקציה, קאפואים וכו', כולם ממוצא יהודי. בתקופת המקרא אף אחד לא עשה הנחות לאיזשהו שבט סורר או לעובר עבירה כזה או אחר רק "כי הוא משלנו".
בתקופת המקרא לא עשו הנחות לעוד כמה עניינים.די שרוט
אם השאיפה שלך לחיות לפי אמות המידה המקראיות אז זאת בעיה בפני עצמה ואין לזה קשר לימין ושמאל.
תחליט, או שאתה דתיshaulreznik
ליהדות שאתה מציג אני מתכחש לגמרידי שרוט
אתה גם מתכחש למציאותshaulreznik
נכון. *אני* זה שמתכחש למציאות.די שרוט
לא!!! הסבר בתגובהארץ השוקולד
אם מישהו דוגל בדרך שלדעתו תשיג תוצאה שלהבנתי הרסנית אז הוא טועה, הוא לא אויב, וזה נכון למחלוקות פוליטיות של שמאל וימין.
כאשר אדם מבצע פעולה שברור שהיא מזיקה אבל הוא עושה אותה ממניעים אחרים אז זה חמור ובעייתי אבל לא הופך אותו לאויב, זה נכון ביחס לסרבני הגיוס והמילואים ולחרדים שלא מתגייסים באותה מידה.
זה אולי הופך ממשלה איתם למסוכנת אבל לא אומר שמדובר באויב.
להזכירך, לא היינו על שום סף של מלחמת אזרחיםדי שרוט
יש ימנים הרבה יותר מסוכנים ובוגדים מכמה שמאלנים בקפלן.
מה אתה רוצה, ש 10 מיליארד בני אדם יחשבו בדיוק אותו דבר, יתלבשו בדיוק אותו דבר, יאכלו בדיוק אותו דבר, ויעשו הכל אותו דבר? זה לא בני אדם זה רובוטים. מחשב פנטיום באמריקה מתנהג בדיוק אותו דבר כמו מחשב פנטיום בסין.
די מסכים ובעיקר מסכים עם הפתיחהארץ השוקולד
רק אעיר שנדירים הבוגדים אם קיימים בכלל בכל צד
חי בסרטחסום לשעבר
אם נראה לך שזה היה סתם דיבורים ריקים אתה טומן את הראש בחול וזה יחזור אליך כמו בומרנג, ממש כמו טבח שמחת תורה, החמאס מורתע.
אתה מתבלבל בין מלחמה שפרצה לזו שעלולה לפרוץshaulreznik
קח את מזרח אוקראינה בשנת 2014: אחרי שורה של הפגנות, הנשיא הפרו-רוסי בורח, ממשלה לאומית יותר עולה לשלטון. תומכי הנשיא המודח מספרים סיפורי בלהות על ה'נאצים' שעוד מעט יתחילו להוציא להורג כל מי שדובר רוסית וכו' וכו'. תושבי מזרח המדינה, הרבה לפני הסיוע הרוסי הצבאי, מתחילים להשתלט על בנייני העיריות ולהכריז על הקמתן של רפובליקות עצמאיות.
תסריט דומה היה עשוי להתממש גם בארץ. הקפלניסטים קראו להקרסת הכלכלה, למרד מיסים ומן הסתם, מאוחר היותר היו מכריזים על תל אביב רבתי כעל יישות מדינית נפרדת. משם הדרך לעימותים מזוינים היא די קצרה.
האמירה של אנשים למרד מיסים וכלכלה שוותדי שרוט
ערך לאמירות שנאמרו על הקמת "ממלכת יהודה" בתקופת הפינוי מהגוש. גם אז היו כל מיני אנשים שאמרו "מדינת ישראל הכופרת בגדה בנו, זה הזמן להקים ממלכה נפרדת". ואגב, עדיין יש כאלה שאומרים את זה בימין. אז מה? אלה סיסמאות של הפגנה וזעקה, של כמה אנשים. אין לא לקפלן ולא לדתיים שום כלים לעשות שום מרד ושום הקרסה. אלו מילים שנאמרות לחלל האוויר. כמו פוליטיקאים בבחירות, "זה הזמן לשים את האגו בצד". סתם מילים. חרטא. לבנות על זה מקפלן ועל זה מהדתיים מגדלים של מלחמת אזרחים זה הבל מוחלט.
מה אתה מביא את מזרח אוקראינה כדוגמא? שם הייתה מטרה רוסית ברורה, לספח בסוף את חצי האי קרים, זה ממש לא אותו דבר. אם היית אומר לי עכשיו שהמצרים פלשו לישראל וכבשו את עוטף עזה, סיפחו אותה אליהם ואז היו הפגנות בישראל של תומכי הסיפוח ומתנגדי הסיפוח והיה קרבות יריות בתמיכת הממשל המצרי, אז זה באמת מלחמת אזרחים. אבל כאן? לא מדובר על ישות זרה שמתערבת כמו רוסיה ושמלכתחילה יש כוחות בדלניים וכוחות לאומיים באזור בעלי כוחות מפתח. כאן מדובר על מחלוקת פנימית בתוך ישות אחת. הדוגמא לא סימטרית בשום צורה, בקיצור.
ברור שלקפלניסטים יש את מלוא הכלים והכסףshaulreznik
עולם הפרסום בעדם, עולם ההיי-טק מממן אותם, אנשי "אחים לנשק" נושאים בדרגות בכירות ויש להם קשרים ענפים בצמרת הצה"לית. ועוד טרם דיברנו על תפקידו לכאורה של בן זוגה של שקמה. אילולי הטבח, תוך כמה חודשים היינו מגיעים לניצני המרד סטייל מזרח אוקראינה (שהיה לו קשר עקיף בחבד לסיפוח חצי האי קרים - התנועות הבדלניות היו על טהרת התושבים המקומיים הרבה לפני התערבותה של רוסיה).
אל תבלבל במוחחסום לשעבר
ארגוני השמאל מורכבים ממתנדבים מאותם קיבוצים, בצלם ושוברים שתיקה שבאים ליו"ש להציק ולעורר פרובוקציות, ואך תגיד עכשיו שזה קונספירציות, אני גר בשומרון.
עורך הדין מגן מסיבה מאוד פשוטההסטורי
והוא אמר בפה מלא, שבשום הקשר אחר לא היה מגן עליו - הוא השתכנע שזו עלילת דם גמורה ובלי העינויים (הלא אנושיים ולא חוקיים) לא היה בתיק הזה כלום.
אז לפחות הוא אדם ישר. יש אנשי שמאל שלא יעזו לצאתאורין
נגד ראשי שמאל הקיצוני העוצמתיים, גם כשהעוול זועק לשמים. למשל אומנים ימניים לא יביעו דעתם, הם ראו מה קרה לאריאל זילבר שהוחרם. וכל הכבוד לעירית לינור האמיצה ויוצאת הדופן במעוזי השמאל.
צודק מאודפתית שלג
אבל היה קשה לקרוא..
לגבי ההערה האחרונה, מציאות של התיישבות יהודית שמפרזת את הרצועה, ושומרת על בט"ש,
היתה מקשה מאוד על התחמשות וארגון בסדר גודל כזה.
כמו בשכם, חברון ויריחו (לעומת עזה, ואפילו ג'נין). לא חותם על מה היה קורה אילו, אבל הסיכויים של מתקפה כזאת יורדים ממש.
וזה בערך מה שמציעים הרבה ליום שאחרי..
חמאס התעצם מאוד מבחינה צבאית עוד הרבהדי שרוט
מה מונע מחברון להתעצם ככה?פתית שלג
תתפלא, אבל בין השאר מנגנוני הביטחון הפלסטיניםדי שרוט
זה לא בגלל שיש להם אופי רחום וחנון,פתית שלג
אלא כי הם תלויים במדינת ישראל,
גם כלכלית וגם בטחונית.
זה רק עוד זווית להשפעה של שליטה של מדינת ישראל בשטח..
לא מאהבת מרדכי, אין ספק אלא משנאת המןדי שרוט
דמגוגיהחסום לשעבר
יש פיגועים שסוכלו ויש רבים שבוצעו על ידםהסטורי
הרשות ממנת את הטרור, כולל את החמאס. כל מחבל ללא יוצא מן הכלל מקבל ממנה משכורת שעולה ככל שהפיגוע חמור יותר. הוא גם יודע שאם ימות - הרשות תדאג למשפחתו.
קציני אוסלו, מכורים לקונספציית שיתוף הפעולה עם הרשות ובכלל לא מודעים להתכוננות שלה מתחת לאף למלחמה בנו. את התחקיר ש'הקול היהודי' עשה, כולו ממקורות גלויים ורשמיים של הרשות באינטרנט, על אימוני צבא הרשות באפגניסטאן - השב"כ לא הכיר. אין לזה שום הסבר חוץ מהתמכרות לקונספציה הנוחה.
חכם בלילהחסום לשעבר
מספיק לחזור על השקר, אם גוש קטיף היה קייםהסטורי
אירועי שמחת תורה לא היו מתרחשים.
חמאס השתלט על עזה, רק כשצה"ל לא היה כדי להפריע לו לרצף.
חמאס התחמש כל כך, רק כשצה"ל לא היה בפילדלפי לחסום לו את הדרך.
ההישג של ניתוק צפון הרצועה מדרומה, שדובר צה"ל כל כך התגאה בו, אחרי שבועיים של לחימה קשה עם נפגעים (מה שאפשר את המהלכים הבאים) - כשצה"ל ישב בנצרים היה בפקודה אחת בקשר. גם ניתוק בין דיר אל באלח לחאן יונס ובין חאן יונס לרפיח - היה נעשה בפקודה אחת בקשר.
נכון שהמצב לא היה מושלם. נכון שבניגוד ליו"ש, ברצועה לא השלימו את התנופה של 'חומת מגן' ולא נכנסו למרכזי הערים.
נכון שגם ביו"ש המצב לא מושלם, בעיקר כי במקום לעשות את העבודה עד הסוף, קציני קונספציית אוסלו ומדינאי קונספציית אוסלו (רובם - אותם אנשים שעברו תפקיד...) חוזרים פעם אחר פעם על אותו דבר (נעשה כלפיהם צעדים, ניתן להם נשחרר להם...) ומצפים לתוצאה שונה (הפעם התאוריה שהמפלצות הללו הם בני אדם כמונו שבסה"כ רוצים שקט, חייבת לעבוד).
ועדיין לולי איוולת פשע הגירוש, אירוע בסדר גודל כזה לא יכל להתרחש.
להפך לגמרי. הרבה יותר קל היה לבצע טבחדי שרוט
חמאס התעצם מתחת לאף של כולם עוד הרבה לפני הפינוי. חמאס להזכירך התחיל את פעולות הטרור שלו בשנות ה 80 בלי שום נשק. הנשק שלו היה שריפת שדות חקלאיים וניסיונות לחטיפת חיילים. בשנות התשעים הם התחילו לבצע גם פיגועי ירי. עבר לפיגועי תופת ולקראת האינתיפאדה השניה כבר היו חמושים בפצמרים שפיצמרו את הגוש ואת העוטף כמעט מידי יום. זה נקרא התעצמות. התחילו בשריפת שדות והתעצמו לפצמרים וקאסמים ממש מתחת לאף של הצבא גם כשהיה נוכח בציר פילדלפי. עם הזמן הם היו מתעצמים עוד יותר מספיק כדי לטבוח במתנחלים בצורה הרבה יותר פשוטה.
ואז היינו מרסקים אותו בהרבה יותר קלותבינייש פתוח
מאשר היום.
סביר להניח גם שהרף שלנו לניצחון מוחלט ופריקה מנשק היה נמוך יותר בגלל אויב פחות חזק.
איזה ניצחון מוחלט? על נוודים בדואים עברייניםדי שרוט
בדרום אתה לא מצליח להשתלט אז על ארגון ממוסד?
אחד הקלפים בהסברה הכושלת שלנו היא שיצאנו מעזה לפני 15 שנה אז אנחנו לא כובשים שם. אם לא היה הפינוי גם הקלף הזה לא היה לנו בשביל להצדיק פעולה.
עמית סגל ענה על הקשקוש הזההסטורי
את כל הביקורת הבין לאומית, כולל צעדים שלא ננקטו נגדנו מעולם, אנחנו חוטפים בגלל עזה. דו"ח גודסטון, כמעט מעצר של ציפי ליבני באירופה ועד ההליכים כעת בשני בתי הדין בהאג. בגלל הפעילות ביו"ש, שקיימת - לא חטפנו שום צעד בין לאומי.
כנראה עמית סגל לא מודע לאיך החוק הבינלדי שרוט
עובד.
את כל הביקורות שלנו על עזה חטפנו דווקא מאז שיצאנו מעזה. דוח גולדסטון חובר בעקבות מבצע צוק איתן. ציפי ליבני קיבלה בקשה לצו מעצר בעקבות מבצע עופרת יצוקה. בתי הדין בהאג עכשיו זה בגלל חרבות ברזל. הכל מאז שיצאנו מעזה.
ולמה?
כי לפי החוק הבינלאומי, כאשר ישות או מדינה כובשת אנשים ללא מדינה, היא *מחוייבת* להמשיך לכבוש את האוכלוסיה
אבל לדאוג לאוכלוסיה לחשמל, מים, חירויות בסיסיות כמו חופש תנועה עד שלאנשים האלה תהיה מדינה או עצמאות. מה שקרה בעזה זה שדה פקטו קמה מדינה אבל ישראל המשיכה במצור על עזה גם מאז שיצאנו משם ולכאורה ממשיכה לדכא את האוכלוסיה. ביוש אין מצור חוץ ממצור מקומי אחרי פיגועים או בתקופות מתח, יש זכויות בסיסיות לפלסטינים, והשליטה שם היא ביחסית עם קשרים עם ישראל. זה למה כרגע אין לנו איומים מהאיחוד האירופי מצד יוש אלא רק מצד עזה. לפני שיצאנו מעזה, המצב הבינלאומי שלנו היה זהה בין בעזה ובין ביוש.
אז אין קשר בין מה שעמית סגל כתב או לא כתב לבין מה שאני כתבתי.
ואגב, הטענות להצדקת ההתנתקות לא הייתה לגיטימציה בינלאומית. הטענה הייתה שהפלסטינים פשוט צריכים מדינה כחלק מפיתרון של 2 מדינות ל 2 עמים. הלגטימציה באה רק כתגובה ליציאה מעזה ולא ההשארות שם. זה בא לידי ביטוי בזינוק של מיליארדי דולרים בהשקעות זרות בישראל בשנת 2005 שבאו בגלל הציפיה לתהליך של שלום במזרח התיכון.
כל זה לא רלוונטיהסטורי
אבל, כשצה"ל והישובים היו שם - הם לא שלטו בשטח ולא יכלו לשלוט בו.
שם לב איך תוך שניה נכנסת למוד "קונספציוני"?די שרוט
אז לא, ממש לא. ראית איך חמאס התעצם משנות ה 80 עד האינתיפאדה השניה. ממקלות וקילשונים לטילים ופצצות. תאמין לי שעוד כמה שנים יישובי הגוש היו חוטפים שביעי באוקטובר על סטרואידים חס וחלילה. אין דבר כזה להשאיר את המצב כמו שהוא. אין. זה בדיוק קונספציה, שאם תשאיר את המצב כמו שהוא הבעיה תיעלם או מקסימום תנוהל. זה לא עובד ככה בשום מקום בעולם.
אני מסכיםפשוט אני..
את הטילים ירתה הרשות...הסטורי
בוגי אמר שההתנתקות היא רוח גבית לטרור והוא צדק בגדול.
לא נכון, את הטילים ירו חמאס.די שרוט
מערב ראש השנה תשס"א הרשות הפעילה מלחמההסטורי
בכל יכולתה. גם החמאס (שאכן הוא זה שייצר בפועל את הקאסמים) באותם שלבים פעל בעידודה (פואד הודה בזה). ביו"ש זה די נעצר בחומת מגן, בעזה עד היום לא באמת עצרו, אלא שבעקבות הגירוש החמאס השתלט על הרצועה...
נכון. לכן כל הטענות של אם לא היה פינוידי שרוט
אתה מתעקש לא להביןהסטורי
אין ספק שבמוקדם או במאוחר היה צריך לעשות 'חומת מגן' בעזה, בדיוק כמו שעשו ביו"ש. כל דחיה רק גוררת שאת הלחימה הבלתי נמנעת, אנחנו צריכים לעשות בתנאים גרועים יותר מבחינתנו כשהאויב יותר חזק. השבועיים הראשונים של לחימה עזה בתוך הרצועה, עם נפגעים רבים, היו כדי להשיג חייץ בין צפון לדרום. כשצה"ל ישב על נצרים - הציר הזה פשוט היה בידינו.
בהחלט הרצף היה קריטי ביכולת שלהם להשתלט ובקושי שלנו לפעול ובהחלט העובדה שיש להם מעבר לחו"ל שלא נשלט על ידינו, משמעותית מאוד ביכולת שלהם להתחמש.
יפה מאוד, גם בראש שלך יש קצוות בלבדבינייש פתוח
אפשר לקשר בין התמיכה בהתנתקות למחיר הגבוה של תושבי העוטף ללא שמחה לאיד.
ברור שאסונם הם אסוננו, אבל הם שילמו הרבה יותר.
אני איבדתי 2 חברים, אך אם הייתי גר בכפר עזה, הייתי מאבד הרבה יותר ואולי הבית שלי היה נשרף.
מותר לקשר בין נהיגה בשכרות לתאונה שקורית אחריה כמו שמותר לקשר בין האהבה של תושבי כפר עזה לבין תושבי עזה שאפשרה להם לטבוח בהם.
כמובן ללא שמחה לאיד ותוך תמיכה באחים שלנו (שהובילה אותי ל7 יחידות שונות שעשיתי בהם מילואים בהתנדבות מלאה).
בדיוק כמו שאפשר וחובה על מערכת הבריאות לקשר בין התנגדות לחיסונים למחלות שיכלו למנוע והדביקו את המתנגדים תוך שמערכת הבריאות תמשיך לתת מענה רפואי לאותם חסרי אחריות.
לא אמרתי שאסור לקשרפשוט אני..
אבל המילים ''אכלו אותה'' מאוד צרמו, והשתמעה מהן שמחה לאיד.
אפשר גם לקשר בין היותו של ''אם הבנים שמחה'' אנטי ציוני לבין זה שהוא נרצח בשואה, אבל לעולם לא אגיד או אחשוב שהוא ''אכל אותה'' ולא אשמח מזה שהוא נרצח.
זה לא שמחה לאיד, זה עונג צרוף.די שרוט
אז זה לא קשור בשום צורה, אתה מדמייןבינייש פתוח
או, סוף סןף קולו של ההיגיוןחסום לשעבר
ואם כן, הגיור תופס?ראשיתך
למה לא?פשוט אני..
אם הגיור נעשה כהלכה כמובן
גיור זה לא משהו על תנאי?ראשיתך
לא, זה בלתי הפיךכְּקֶדֶם
אין תנאים לגיור?ראשיתך
זה טעות נפוצה שחושביםכְּקֶדֶם
שמי שהתגייר ואחכ הפסיק לשמור שבת חוזר להיות גוי. זה ממשממש לא עובד ככה.
הוא נשאר יהודי -מחלל שבת.
לכן מזהירים אותם לפני הגיור שיחשבו טובטוב אם הם רוצים להיות יהודים כי זה מחייב ובלתי הפיך.
אאלטפשוט אני..
הוא "על תנאי" רק אם מוכח מעבר לכל ספק, שמראש הוא היה בלוף.
למשל אדם שהתגייר אבל המשיך בחשאי להתפלל בכנסייה.
אבל אם הגיור היה אמיתי וכשר - אז האדם נשאר יהודי לכל חייו, ולא יהודי על תנאי.
אולם מודה שאני לא מומחה בתחום.
אין תנאי קבלת עול מצוות?ראשיתך
זה תנאי לאותו הרגעפשוט אני..
מי שעמד בתנאי הזה בזמן הגיור ואחר כך לא עמד בו, עדיין יהודי.
אחרת, גיורם של מאות אלפי עולי חבר העמים ואתיופיה היה מתבטל...
נו, אולי באמת הגיור שלהם מבוטל ולא תקף?ראשיתך
זה לא עובד ככה,פתית שלג
אין כזה דבר יהודי על תנאי.
מי שיהודי, תמיד יהיה יהודי.
ולכן אם קיבל על עצמו באמת עול תורה ומצוות והפך ליהודי,
לא משנה מה הוא עושה- הוא יהודי.
^^כְּקֶדֶם
השאלה אם קיבל.ראשיתך
זאת באמת שאלה של בתי הדין,פתית שלג
לא שלנו... אנחנו לא מספיק מכירים את ההקשרים, את הכנות שבה התגייר, ואת איך שהתנהל בתקופה שלאחר הגיור..
בתור מי שמכיראחו
לפני הטבילה מקבלים עול מצוות כולל כל המצוות דאורייתא ודרבנן כולן יענו מצהירים את זה.
זה לא אומר שממחר מי שמתגייר הולך להיות הבבא סאלי כי הלא הלכה ברמב"ם שמרגע שהגיעו למסקנה שיש לו רצון רציני להתגייר, לא מכבידים עליו אלא מודיעים לו מקצת מצוות בעיקר את החמורות ואת עונשן ואת השאר הוא ילמד עם הזמן. אם כי בגיור הסטנדרטי בא"י עוברים תהליך די ארוך שבו מקיפים ברמה בסיסית את כל הנושאים + אורח חיים יהודי + הווי כו'.
זה בהחלט נכון שאם מישהו בא לטבול ואומר את זה, אבל הוא לא מתכוון נניח לקבל שמירת שבת פרופר, כו', אז הגיור לא תופס. לא יודע איך זה בכל בית דין והאם הדברים השתנו בשנים האחרונות אבל היו הרבה שלא היו עוברים את הוועדות. האם לומר לך שאין כאלה שעוברים הכל אבל לא באמת מתכוונים לקבל הכל? בוודאות מוחלטת כן. אבל זה כבר הנסתרות לה' א־להינו ואין לדיין אלא מה שעיניו רואות. הקב"ה נתן סמכות לדיינים לגייר על אף ההיתכנות של מצבים כאלה, אם כי, לטעמי, בהתחשב בכך שישראל הפכה למדינה ריבונית והיווצרות אתוס "ישראלי לאומי", הסמכות הזאת נמתחת לפעמים יותר ממה שהיא אמורה...
בכל־מקרה, אם אחרי זה הפסיק לשמור שבת, הרי הוא יהודי לכל דבר
בקיצור צריך לבדוק איפה עברו גיורראשיתך
לא בהכרח זה מה שקובעאחו
גם בית דין של הדיוטות שגיירו, תקף בדיעבד
אלה הלכות סבוכות ואין מספיק מידע כדי להגיד.
אם אבא שלה יהודי וחובש כיפה ומכיר את המסורת, אני מהמר את הזהובים שלי שהוא לא נשוי לגויה. איך איפוא אימא שלה עברה גיור, לא יודע, ומרגיש לא מנומס לנבור בזה. לא הייתי רוצה שינברו באיך התגיירתי באיזה פורום.
ואם את בת, ממילא את לא יכולה להתחתן איתה P:
אולי היא רצתה להרים כוסיתפתית שלג
מסכים איתךארץ השוקולד
אז בעצם הגיור תלוי בכך שבית הדין האמין לכוונות הרצאורין
הרציניות של המתגייר? ואם האמינו לו וקבעו שהגיור תופס זה כשר?
גם אם למחרת כבר לא שמר שבת? מסקרן
בדיוקפשוט אני..
אני שמעתיבינייש פתוח
belowאחו
גיור תלוי בקבלת עול מצוות שהמתגייר מצהיר לפני הטבילה.
אפשר לשאול את אותה שאלה לגבי כל דיני עדות ונאמנות בתורה. והתשובה היא כזאת:
הדיין שבא לפניו דין מרומה [=עדים שקרנים], לא יאמר אחתכנו ויהיה העוון תלוי על העדים, אלא ידרשנו ויחקרנו היטב, אם יראה לפי דעתו שאין בו רמאות, חותך הדין על פי העדים, אבל אם לבו נוקפו שיש בו רמאות, או שאין דעתו סומכת על דברי העדים אף על פי שאינו יכול לפוסלן, או שדעתו נוטה שבעל דין זה רמאי והשיא את העדים אף על פי שהם כשרים ולפי תומם העידו וזה הטעם, או שנראה לו מכלל דבריהם שיש שם דברים אחרים ואינם רוצים לגלותן, כל אלו הדברים וכיוצא בהן אם באו לדיין אסור לו לחתוך אותו הדין, אלא יסלק עצמו ממנו וידין אותו מי שלבו שלם בדבר, והדברים מסורין ללב והכתוב אמר "כי המשפט לא־להים הוא".
ומכאן ואילך, "הנסתרות לה' א־להינו"...
אחד מתפקידי בתי הדין לגיור הוא לבחון את המועמדים כמה פעמים לגבי הידע שלהם, רצינות, מה הסיבה שהם מתגיירים, מה הרושם שלהם מהמועמד ועוד כל־מיני דברים, וזאת חלק מהחובה שלהם "ודרשת וחקרת". אמנם, אם קיבלו את דברי המתגייר prima facie, אז "הנסתרות לה' א־להינו". יכול להיות שיש חתיכה של בשר לא כשר, שהעידו עליה בשקר שהיא כשרה, ואף־אחד לעולם לא יידע. "שגיאות מי יבין, מנסתרות נקני; גם מזדים חשוך עבדך."
לגבי גילוי למפרע: כמו שאמרנו, אם הגר שיקר לגבי כוונתו לקבל עליו עול מצוות, הרי שאין גיורו גיור. אי־שמירת מצוות אחרי הגיור יכולה להעיד על חוסר כוונתו לקבל מצוות, אבל מאידך, אנחנו יודעים שגר שהפסיק לשמור מצוות, עדיין נחשב לגר. כלומר, הגיור לא תלוי באופן בלעדי בשאלה האם הוא שמר מצוות או לא, אבל שמירת המצוות או אי־שמירתן, יכולה להיות ראייה על כוונתו, וצריך לברר את הנושא לעומק. די בבלגן שהיה סביב פרשת האח והאחות, כדי להראות שאומדן בית דין במקרה של גילוי למפרע, הוא נושא מאוד מסובך. במקרה שבו למחרת לא שמר שבת, צריך לדעת את כל העובדות... יש שבכלל לא התכוון לשמור מצוות, יש שהתכוון לשמור מצוות אבל התכוון לעשות זאת "בהדרגה" מה שנקרא, יש שהתכוון לעשות הכל אבל נכשל... כמו בכל דבר, צריך לדעת את כל העובדות במדויק.
בכל מקרה, כל הדיון הזה סביב נועה לא מכבד בכלל, אם רוצים לפתוח שרשור הלכות גרים בפורום בית המדרש לבריאות.
לא, גיור זה לעולם, אצטט את השלחן ערוךארץ השוקולד
ואם לא נמצאת להם עילה -- מודיעים להם כובד עול התורה וטורח שיש בעשייתה על עמי הארצות כדי שיפרשו. אם קיבלו ולא פירשו וראו אותם שחזרו מאהבה -- מקבלים אותם.
ואם לא בדקו אחריו או שלא הודיעוהו שכר המצות ועונשן ומל וטבל בפני ג' הדיוטות -- הרי זה גר אפי' נודע שבשביל דבר הוא מתגייר הואיל ומל וטבל יצא מכלל העובדי כוכבים וחוששים לו עד שתתברר צדקתו ואפילו חזר ועבד אלילים הרי הוא כישראל מומר שקידושיו קדושים.
(ישראל מומר שעשה תשובה א"צ לטבול רק מדרבנן יש לו לטבול ולקבל עליו דברי חבירות בפני ג') (נ"י פ' החולץ):" (שלחן ערוך יורה דעה סימן רסח סעיף יב)
מעניין מתי באלפיים השנים האחרונותפשוט אני..
הלכות גרים קודמים לאלפיים שנה האחרונותארץ השוקולד
לא תהיתי למה הוא כתב את זהפשוט אני..
אלא האם מתישהו מאז שהמקדש חרב זה באמת קרה. לא סתם כתבתי את המספר 2,000 - הכוונה הייתה מאז שיצאנו לגלות והפכנו לנרדפים.
מלחמת העצמאות, מלחמת ששת הימיםחסום לשעבר
לא הבנתי את הקשרפשוט אני..
לא, הרגנו חיילי אויב. הדת שלהם לא עניינה את חיילינו. מי שלא רצה למות היה צריך פשוט לשחק ששבש בבריכה במקום להחזיק נשק.
לא משנה, הם לא ידעו את זה.חסום לשעבר
לא פחד, אבל בהחלט היום יש מורכבות עם גריםהסטורי
שטוב להם חברתית להתגייר.
בעיקרון כתוב בגמ' שלא מקבלים גרים בימות המשיח. ממילא אמר לי פעם מישהו, שדווקא גישה ציונית לסוגיא, אמורה לא להסכים לקבל גרים...
יש רק דוגמא יחידנית לגיור על תנאיתות"ח!
גיור קטן. הגמרא אומרת שהוא גר, אבל אם מחה בגדלותו, למפרע ביטל את גרותו. מדובר על גרות שמצד אחד היא גרות, אך יכול להיות שבעתיד היא תתבטל למפרע. זה לא ממש על תנאי, כי באותה נקודת זמן הוא ממש גר, אבל זה דומה. בכל מקרה, לא נכנסתי לבאר כמה זמן הגר יכול למחות ומה זה אומר וכו', רק אומר את העקרון.
ועוד משהו שקשור למה שאמרת, ואולי התכוונת אליו, זו המחלוקת האם כשבית-דין פוסקים על מישהו שהוא גר, גם אם הוא לא התכוון וכדו', הוא גר, כיוון שחלוּת הגרוּת היא ע"פ בי"ד, ומה שפסק פסק, כמו קידוש החודש, או שאם לא יתקיימו תנאים מסויימים בגרות, והתברר שזה שקר, אז הגרות לא חלה בכלל. אני לא ממש בקיא בסוגייה, אבל זו המחלוקת בגדול. בכל מקרה, לכו"ע אם באותו זמן הגר כן קיבל על עצמו את הגרות, רק שלאחר מכן הפך להיות חילוני וחזר לסורו, זה בוודאי לא מבטל את גרותו, רק הדיון הוא במקרה שנראה שמראש זה לא היה אמיתי.
למיטב ידיעתיאחו
ובחוזר לסורו נראה לי אין יותר ראייה מאשר חטא העגל... מה לעשות לשמור תורה לא פשוט בכלל.
לא ברור שזה תלוי בקבלת עול מצוותתות"ח!
העול מצוות יכול להיות שזה תנאי לכתחילה, שהתורה אומרת לבי"ד לא לגייר בלי שהגר יקבל עליו עול מצוות, כי התורה לא רוצה שהתגיירו גרים שלא ישמרו תורה ומצוות. אבל יכול להיות שבדיעבד זה לא מעכב, ואם בי"ד פסק- הוי גרות. זו מחלוקת, אני רק אומר שיש צד כזה, לא שאני סובר כמותו.
לגבי זה, לא ברור שמעמד הר סיני היה ממש מעמד של גרות, אלא יכול להיות שכמו שגר כקטן שנולד דמי, כך גם עם ישראל קיבל זהות חדשה וברית חדשה, ועשו שם דברים שדומים לגרות ולומדים מזה לגרות, אבל לא בהכרח שזו גרות. בסופו של דבר קשה לומר שעם ישראל היה "גוי" לפני כן (זה אמנם קשור למחלוקת של בני יוסף והאחים האם הם נחשבים כבני נח או שהם כבר ישראל, אבל הגיוני שזה דווקא באחים, אך הדור אחרי זה וודאי שהוא כבר ישראל, או שנאמר שהדעה של האחים נדחתה ויוסף צדק). אבל אני לא מספיק בקיא בעניין הזה. אבל בלי קשר, העניין נכון.
מי הדעה שאומרת שזה תנאי לכתחילה?אחו
במה הגרות אפוא?
אני לא זוכר. אמרתי לך, לא בקיא בסוגייהתות"ח!
אבל זו דעה באחרונים. אני חושב אולי שהרב אליעזר מלמד סובר ככה, אבל לא בטוח. יש גם את הבי"ד לגיור של מיכאל אברהם שאולי סובר ככה. וגם אולי הבי"ד של הרב דרוקמן פעל ככה.
ולא הבנתי את השאלה בגוף התגובה.
במה באה לידי הגרות אם לא בקבלת מצוות?אחו
כאילו, במה הוא הופך להיות יהודי?
אמרתיתות"ח!אחרונה
ההחלטה של בי"ד. בי"ד הם שמחילים את הגרות. האדם עצמו לא מחיל את הגרות, אלא בי"ד. זה גם נכון לפי הרבה שיטות שסוברות שקבלת מצוות מעכבת, כי הן סוברות שאע"פ שבי"ד מחילים את הגרות, הם מחילים את זה על מצע מסויים, או על תנאי מסויים.
ברמה האמונית זה קשור לעניין הסגולה לעומת הבחירה, ודעת רבי מאיר: "ישראל שחטא- ישראל הוא". הראי"ה והרצי"ה עסקו בסוגיות האלו רבות. יש מאמר מאוד יפה ב"לנתיבות ישראל" שמדבר על העניין הזה של התורה לעומת הסגולה.
אין לי מושגריבוזום
יש גם הרבה יהודים שברחו לסין במהלך השואהארץ השוקולד
ביפן.די שרוט
צודק, ישיבת מיר הייתה ביפן ולא בסיןארץ השוקולד
הייתה ביפן אחר כך עברה לשנגחאי בסיןאחו
היתה בסין קהילה גדולהנפשי תערוג
משפחתו של אולמרט נמלטה לסין אחרי ההפיכה הבולשביקיתshaulreznik
מעניין, תודה על ההערהארץ השוקולד
פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28
אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..
ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים.. מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?
השאלה מה חשוב לךפשוט אני..
לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++.
אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...
נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...
מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.
נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.
מצטרף לנאמרנפשי תערוג
הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה
לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.
עלה 7000+
שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש
לעומת זאת.
אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת.
את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק
כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.
אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.
כמו שכתבו כולםפצל"פאחרונה
זה תלוי למה את משתמשת...
וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות
אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם
אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל
אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק
אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי
לשבור הרגלים קבועיםזיויק
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
ההובי של חייoo
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
אמיתי? זה קל לך?זיויק
לשנותoo
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
תהיי ספציפית?זיויק
אשתדלנפש חיה.
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג
ומוסיפים כמה שיכולים
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב
כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה? אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).
לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי
אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.
בטח לא 2 שקל..
בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.
במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.
נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע.
אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי
ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..
לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
^^^
פ.א.
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי היםאחרונה
יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.
לאמיצים בלבדזיויק
מי שאמיץoo
לא מפחד לדבר בשם עצמו
וכנראה לא פותח פצלש
לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
לאריבוזום
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ
אבל היום אני כבר רק מפה כמעט
ולא כ"כ משתמש במקורי
כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
לאנפש חיה.
היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו
לפני הרבה שנים
יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
אשתך?😂🤭מבולבלת מאדדדד
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
לאארץ השוקולד
מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש
אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד
אוי, עלית עלינו🙈
@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?
אופס🫢מבולבלת מאדדדד
רעיון טוב💪ארץ השוקולד

בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי
אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.
אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח
מעניין ממה זה נובעזיויק
לאפצלשי"ת
כן, שנייםצדיק יסוד עלום
זהו?זיויק
לאבחור עצובאחרונה
כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים
הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?
איזה צד עדיף.
תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי
זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.
הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי היםאחרונה
יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.
השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.
קשה להכריע.
ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.
חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
בטח, קרה ליפצלשי"ת
אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...
כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..
אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...
מעניין ללמוד מהמקרה שלךזיויק
ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?
לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.
לדעתי גם אם זה חבר וגם אם לאפצלשי"ת
זה ברור... במצב שאין ברירהזיויק
זה קורה ל100% מהגברים הנשואיםדי שרוט
אני לא בטוח שנכון לקבוע כזאת עובדה מבלי לבדוקנפשי תערוג
יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם
מה שחשבתי גםארץ השוקולדאחרונה
רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
מגבשים וכייפים ששווה לקנות?
תודה
אליאסדרור אל
תודההרמוניה
קטאן כמובןריבוזום
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד
שם קוד,
אליאס,
דיקסיט,
עידן האבן,
טיקט טו רייד,
Robo rally,
The crew,
Avalon,
Shadows over Camelot,
Nefarious,
Colloretto,
סושי גו,
אזול,
Draftasorus
יואוהרמוניה
מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂
ממש תודה!
מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)
הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד
ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.
תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?
האורך? מספר השחקנים?
אה וואלה...הרמוניה
טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.
לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4
מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד
שם קוד (יש לו גרסה לזוג),
אליאס,
דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),
Avalon,
Shadows over Camelot
סושי גו,
ולא בטוח לגבי Draftasorus
תודה רבה!הרמוניה
בכיף!ארץ השוקולד
לכל אחד מתאים משהו אחרנפשי תערוגאחרונה
תלוי איזה סגנון אוהבים
מנייני קרליבך ברחבי הארץשפתותנו שבח
בס"ד
שלום וברכה אני מחפש קישור לרשימה הכי מקיפה של מנייני קרליבך או אם מתאים לכם מי שמכיר אשמח שיפרט פה בשרשור
מה שאני מכיר בירושלים יש כמה קריית משה (שגם בבוקר קרליבך שזה מיוחד יפה וקצת ארוך) ,
כמה בנחלאות מעיינות, קול רינה , בקטמון יקר , בכותל ואולי עוד כמה.
יש בגבעת שמואל את המניין המפורסם של לכו נרננה
בצפת יש כמה אני מכיר את בירב שממש צפוף ומיוחד שם.
אני מכיר שיש הרבה ישיבות שעושות קבלת שבת קרליבך מרכז בית אל רמת גן מניח שיש עוד הרבה שאני לא מכיר.
מחפש קהילות נוספות בערים ובישובים שעושות קבלות שבת קרליבך שיש אווירה של שירה חזקה ונוצר משהו מיוחד.
ועוד משהו קצת יותר נדיר קהילות שעושות בבוקר מניין קרליבך כמו בקריית משה למי שמכיר .
אשמח לשמוע.