הרב שרקי מגדיר יפה מה מסתתר מאחורי הדברים:אזרח111
המאמר מתעלם לחלוטין מהגורם העיקרי שמפלג ביננו ,,,,אוהב העם וא"י 3
העולם המערבי היה אנטי איסלם. זה ממזמן כבר לא.פ.א.
אירועים גלובליים אלו גרמו / תרמו להגירת מיליוני מהגרים לאירופה, וכיום המפה הפוליטית באירופה השתנתה.
הצפת אירופה במוסלמים, מביאה עכשיו להתעצמות בכוחן של מפלגות ימין קיצוני־פופוליסטי במדינות רבות באירופה: איטליה, צרפת, גרמניה, אוסטריה, הולנד, דנמרק, פינלנד, פולין והונגריה. עלייתן המטאורית של מפלגות הימין הקיצוני נטועה בסביבה של ביקורת ציבורית רחבה על מגמות גלובליות כגון הגירה, רב־תרבותיות וריכוז עוצמה פוליטית בידי האיחוד האירופי ומוסדותיו.
אולי זה יחזיר את אהדת המדינות השפויות לתמיכה יותר חזקה בישראל.
היא הנותנת. ההגירה ההמונית הזאת.....אוהב העם וא"י 3
....הגבירה את האיסלמופוביה בעולם המערבי. מצד שני נכון שהפוליטיקאים וקובעי המדיניות
רוצים להבחר שוב . מדיניות ישראלית של התיישבות על כל גבעה רק מהדהדת את סוגית "הכיבוש".
צריך לקיים התיישבות בצורה צנועה כמו בימים עברו.
סוגיית הכיבוש היא הטענה של הצד הפלסטיניפ.א.
לא של שם המשפט הבינלאומי.
כמה ללכת אחורה בהיסטוריה כדי להדגים שהסכסוך אינו כיבוש שטח כזה או אחר, אלא על עצם המצאות היישות היהודית במזרח התיכון?
מאורעות תרפ״א (1921)? תרפ״ט (1929)?
המרד הערבי הגדול של 1936? הספר הלבן הראשון (1922), השני (1930) והשלישי (1939) של השלטון הבריטי כאן - כמשקל נגד להצהרת בלפור מ 1917?
השייח' עז א-דין אל-קסאם, אשר פעל בארץ ישראל מראשית שנות ה-20 של המאה ה-20, נחשב לראשון שהנהיג פעילות טרור מאורגנת נגד היישוב היהודי והשלטון הבריטי בארץ ישראל, בניגוד לעמדת ההנהגה הפוליטית של ערביי הארץ באותה תקופה. מאורעות הטרור הראשונים נגד יהודים התרחשו ב-1920 (פרעות תר"פ) (6 נרצחים יהודים בירושלים ובגליל) וב-1921 (פרעות תרפ"א), במהלכם נרצחו 43 יהודים על ידי ערבים באזור יפו, ובהם הסופר יוסף חיים ברנר. כן הותקפו יישובים מבודדים, תוך דרישה מהבריטים לבטל את הצהרת בלפור ולהפסיק את העלייה וההתיישבות היהודית. בין פעולות הטרור העיקריות היו חדירות לשכונות וישובים יהודיים ורצח תושביהם, מארבים וירי על כלי רכב בדרכים, ושרפת מטעים ושדות של יהודים.
ארגון אש״פ הוקם ב 1964.
הרבה לפני ״כיבוש״ יהודה ושומרון ב 1967.
מטרות הארגון המרכזיות הם ייצוג פוליטי של העם הפלסטיני, ומאבק מזוין במדינת ישראל עד כדי חיסולה.
וחזרה לזמננו הנוכחי - בניתוח המעמד המשפטי של יו״ש, לפי החוק הבינלאומי, שטחי יו״ש אינם שטח כיבוש.
מעולם לא היו טריטוריה חוקית ומוכרת של ממלכת ירדן.
ראה דו״ח השופט אדמונד לוי.
הסכסוך כאן הוא עתיק יומין, וכנראה ישאר כסכסוך אלים לדורות הבאים, בגלל הצד הערבי שנשאר בסירובו העיקש לקבל את היותינו כאן.
ואולי להזכיר שהיה ניסיון לתת לתושבי עזה להתנהל כישות עצמאית, בעקבות הנסיגה שיזם אריאל שרון, ובפרט עם סיום האחיזה והשליטה במה שנקרא ציר פילדלפי. קו הגבול בין רצועת עזה ומצרים.
ראינו מה קרה עם הרצון הישראלי הזה שלא לשלוט באויב המר והרצחני.
פעם שהייתי ילד אמרו לי....אוהב העם וא"י 3
אתה עמוק בגלות ועמוק בקונספציה...הסטורי
אי אפשר להפריד בין דת ללאום ועומק הקונספציה היא לחשוב שאם נפעל כך או אחרת לא ינסו לפגוע בנו.
עד 77 זה עבד!!! התרחצתם במילה קונספציה. ההתעלמות..אוהב העם וא"י 3
....הקבועה שלך מהשלומיאליות המסוכנת של הממשלה הזאת (לאחרונה שחרור מנהל בית חולים)
היא הקונספציה האמיתית.
אתה טוען שעד 77 לא שנאו אותנוהסטורי
לא כמו היום. הירידה התחילה מאז.....אוהב העם וא"י 3
....זה לא נעים אבל זה מה שקורה. אנחנו נופלים בקלות למלכודות שהערבים טומנים לנו.
זה שלא הצלחנו למנף טבח על פסטיבל מוזיקה , חטיפה נפשעת של אזרחים , ילדים ואונס של סבתות
ועוד יצאנו פושעי מלחמה ובנוסף אחרי 9 חודשים אנחנו מדשדשים בעזה, על פי כל נורמה זה כשלון.
ולכשלון הזה אחראית ההנהגה. אז אני אחזור ואומר:
ההתעלמות הקבועה שלך מהשלומיאליות המסוכנת של הממשלה הזאת (לאחרונה שחרור מנהל בית חולים)
היא הקונספציה האמיתית.
בורות היסטורית מוחלטתהסטורי
היום יש שגרירויות בירושלים, יש לנו מעמד וכח בן לאומי הרבה יוצר רציני מבעבר, יש לנו תמיכה משמעותית במדינות שבעבר לא הסתכלו לכיווננו.
הטענה שהיום שונאים אותנו, או מתנגדים לנו בעולם יותר מלפני 77 מעידה על בורות היסטורית.
טוב נגיד למרות שאני לא מסכים אבל....אוהב העם וא"י 3
...למה אתה לא מתייחס להערה שלי שההתעלמות הקבועה שלך מהשלומיאליות המסוכנת של הממשלה הזאת (לאחרונה שחרור מנהל בית חולים)
היא הקונספציה האמיתית.
כמה אפשר להסיט שרשור מעניינו?הסטורי
למישהו מהחבורה של דתן ואבירם, שמעדיפים את ישיבת הגלות על ארץ ישראל ורק עסוקים באובססיה בקיטורים על המנהיגות של עם ישראל - אין לי עניין לענות.
ומה עם קורח?אוהב העם וא"י 3
אתה לא צריך לפרט. אני מבין….אוהב א״י והעם 4
מי שמלא תסכול זה אתההסטורי
נציגינו מקדמים הרבה דברים חשובים לטובת התורה העם והארץ מתוך הממשלה.
מקדמים על חשבון הפילוג ווהשיסוי. ובקשר לתסכול....אוהב העם וא"י 3
....אני בטח לא אבל אני חרד ואם אתה לא חרד ממה שקורה אז זה יותר גרוע מתיסכול.
ז
את הפילוג והשיסוי יוצרים אנשים כמוךהסטורי
אני לא יודע עליך אבל היקר לי מכל…אוהב א״י והעם 4
עומד לעשות מילואים בפעם השלישית מאז אוקטובר המקולל. והשני עדין בסדיר . אני את שלי עשיתי בעבר ואין לי שום נטל על משלם המיסים בישראל ברוך השם. אז אתה לא יכול לקבוע אם אני מתוסכל או לא.
אם הייתי כמוך חי בארץ ושומע על יריות ומטענים בצפון בדרום ובמרכז וכל יום הרוגים ופצועים ומלחמה שמדשדשת כבר 9 חודשים ומעל 100 חטופים ולא הייתי מתוסכל אז הייתי אומר על עצמי שאין לי לב
לפי אתר של רגבים אנחנו דווקא בנסיגה התיישבותית....אוהב העם וא"י 3אחרונה
לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר
על עצמו לדורותיו
טוףאריק מהדרום
בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה
האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר
ליהודי אוסטרליה
זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
בהחלטקורא נלהב לשעבר
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.



