כמה חיילים עוד יפגעו ממטענים,,,,אוהב א״י והעם 4
מה הקשר היום שאחרי?!הסטורי
אתה יודע שזה לא יקרה אז…אוהב א״י והעם 4
הם בדיוק נכנסו להארכת מצבפתית שלג
מה עניין שמיטה...?איתן גיל
חיילים נפגעים בעזה, כי בעזה יש עדיין "בלתי מעורבים" שמכינים מטעני צד מאולתרים בכל רגע נתון.
כשהיכולת להכין מטעני צד תופקע מ"הבלתי מעורבים", חיילי צה"ל לא יפגעו, וגם מקומיים לא יפגעו.
ולגבי היום שאחרי, כל אחד מסמן אותו אחרת. בקפלן זה היום שאחרי נתניהו, ובעיני נתניהו זה היום שאחרי חמאס, ואם תרצה- אחרי אוביידן.
אם יהיה נצחון צבאי מוחלט ללא עבודה מדינית אני....אוהב העם וא"י 3
נצחון צבאי מוחלט זה:איתן גיל
להעלות את ה"בלתי מעורבים" על אוטובוסים, ולהעביר אותם לירדן או מדינה ערבית אחרת.
ובנוסף- "בלתי מעורבים" קפלניסטים, בעייתיים לא פחות, אותם צריך להעביר באוניות למזרח ומערב אירופה.
בבקשה אל תבטא את ההזיות שלך לשרשורים שלי!!!אוהב העם וא"י 3
פגעת בציפור נפשו
מבקש אמונה
חיילים אל תהיו אידיוטים שימושייםאזרח111
תחזרו ממילואים ותביעו את דעתכם....אוהב העם וא"י 3
אולי כדאי לעבור לאוסטרליהכְּקֶדֶם
באוסטרליה גרים בארץ ישראל דרים.אוהב א״י והעם 4
תודה שהזכרת את דברי חז"ל הברוריםהסטורי
תָּנוּ רַבָּנַן: לְעוֹלָם יָדוּר אָדָם בְּאֶרֶץ יִשְׂרָאֵל אֲפִילּוּ בְּעִיר שֶׁרוּבָּהּ גּוֹיִם, וְאַל יָדוּר בְּחוּצָה לָאָרֶץ וַאֲפִילּוּ בְּעִיר שֶׁרוּבָּהּ יִשְׂרָאֵל, שֶׁכׇּל הַדָּר בְּאֶרֶץ יִשְׂרָאֵל דּוֹמֶה כְּמִי שֶׁיֵּשׁ לוֹ אֱלוֹהַּ, וְכׇל הַדָּר בְּחוּצָה לָאָרֶץ דּוֹמֶה כְּמִי שֶׁאֵין לוֹ אֱלוֹהַּ. שֶׁנֶּאֱמַר: ״לָתֵת לָכֶם אֶת אֶרֶץ כְּנַעַן לִהְיוֹת לָכֶם לֵאלֹהִים״.
וְכֹל שֶׁאֵינוֹ דָּר בָּאָרֶץ אֵין לוֹ אֱלוֹהַּ? אֶלָּא לוֹמַר לָךְ: כׇּל הַדָּר בְּחוּצָה לָאָרֶץ כְּאִילּוּ עוֹבֵד עֲבוֹדָה זָרָה. וְכֵן בְּדָוִד הוּא אוֹמֵר: ״כִּי גֵרְשׁוּנִי הַיּוֹם מֵהִסְתַּפֵּחַ בְּנַחֲלַת ה׳ לֵאמֹר לֵךְ עֲבוֹד אֱלֹהִים אֲחֵרִים״, וְכִי מִי אָמַר לוֹ לְדָוִד לֵךְ עֲבוֹד אֱלֹהִים אֲחֵרִים? אֶלָּא לוֹמַר לָךְ: כׇּל הַדָּר בְּחוּצָה לָאָרֶץ — כְּאִילּוּ עוֹבֵד עֲבוֹדָה זָרָה.
(כתובות קי)
בהחלט אתה דר (שפירושו באופן פשוט, זהה לפירוש המילה 'גר', גם אם יש דרשות מסויימות שחילקו בהן) בחוץ לארץ. לכן מצופה ממך לקצת יותר ענווה כלפי יושבי ארץ ישראל
אתה חושב שהרבי מלובביץ חלילה דר באמריקה?אוהב א״י והעם 4
לא ישנה המשחק מיליםהסטורי
זה לא משחק מילים. לגור זה בא מהמילה גר….אוהב א״י והעם 4
לא סתם בגמרא משתמשים במילה לדור.
יש הרבה ישראלים לצערנו שגרים בארץ ישראל ולא דרים בא. אודה על האמת שילדי שהתחנך בבית ספר דתי כאן הגיע לארץ וחי בא כגר כי הוא הושפע מהרוב. אז אל תזלזל בהבדלי המים כי יש לזה משמעות.
כמה אזרחים עוד יירצחו אם לא ננצח?נקדימון
גם "היום שאחרי" תלוי בפעולות הצבאיות של היום. חדל קשקשת.
בעזה יש שישדוד . צריך לסיים שם ולעבור לצפון….אוהב א״י והעם 4
… הקשקשת זה עניין של פוזיציה מי שרוצה להמשיך לדשדש בעזה שוחק את החיילים , רוצה כאיש ימין הזוי לחזור לגוש קטיף ולא רוצה הסדר מדיני כלשהו.
הבעיה העקרית שלנו זה חיזבאלה ואת זה צריך לפתור אתמול בהמשך המלחמה באויר בקרקע ובים.
מי שלא נלחם מדמיין דישדושנקדימון
ההזויים שרוצים "הסדר מדיני" כדוגמת כל הסכמי הנפלים שעשינו במהלך ההיסטוריה, מבקשים במודע להפקיר את הביטחון הישראלי ולעודד את הטבח הבא ואת החטיפה הבאה. מי שצריך להתחנן להחזיר את החטופים זה חמאס. מי שצריך לפחד מטבח זו עזה. מי שאוהב את חייו ואת ארצו, צריך ליישב אותה. במקום בו תעבור המחרשה, שם יעבור הגבול. מזל שלא היית חי בימי קום המדינה. היית מאותם רופסים שמלקקים לפריץ מתוך שנאה לעמם, לארצם ולעמם.
היום לדבר על דשדוש, אין גבול למנותקות שלך?!הסטורי
"בחודש אחד חוסלו מוחמד דף ואיסמעיל הנייה
אפס רקטות בתגובה
חמאס מתחנן להמשיך את המו״מ
״דשדוש״"
(זה רק בייחס לחמאס, הלילה גם חיסלנו רב מרצחים מהחיזבאלה. )
בכלל מאז שגנץ ואייזנקוט פרשו - חיסלנו רבי מרצחים, החזרנו חללים, כבשנו את רפיח ופילדלפי. החמאס לא מסוגל להגיב אפילו בפצמ"ריים, לאירועים שפעם בתגובה אליהם היה מוריד את כל גוש דן לממדים.
קצת עין טובה לא תזיק אפילו לתושבי אוסטרליה...
אני מדווח מהצפון שהיום הוא הכי שקט מאז שמחת תוראיתן גיל
בפיקוד צפון מעריכים שראשי חיזבאללה ספונים כל אחד בבונקר שלו, כי הם מ-פ-ח-די-ם.
עד מתי?
נחיה ונראה.
או שפשוט זה שנותן את הפקודותהסטורי
בין כך ובין כך, כן יאבדו...
אני מקווה שננצל את המומנטוםנקדימון
להכות שוב ושוב, עד הניצחון השלם.
הם אלה שיתחננו להחזיר את החטופים ולסיים את המלחמה.
במקום להתלהם בפורום אולי תתגייס קודם.אוהב א״י והעם 4
במקום להתלהם בפורוםהסטורי
אני עשיתי מספיק למדינה….אוהב א״י והעם 4
"אנשים עם הרבה יוהרה" הם לדוגמא כאלוהסטורי
שבכלל לא גרים כאן, אבל תומכים בהסכמים מופקרים שיחזירו אותנו למצב של ערב שמחת תורה + מאות רבות של 'סינוארים' משוחררים, שיתכננו ויבצעו את הטב הבא באלו שכן גרים כאן?
(שואל בשביל חבר...)
זה לא יוהרה זה חמלה…..אוהב א״י והעם 4
מצידך זה בסדר שישחררו אלף רבי מרצחיםהסטורי
זו דוגמא מובהקת ל"אנשים אם הרבה יוהרה". מה זה "מצידי", למה הצד שלך רלוונטי?! הרוצחים לא עומדים להיות שכנים שלך, הם כן עומדים להיות בעמדה שמסכנת ישירות, כפי שהוכח שוב ושוב, את שאר חברי הפורום.
יש לי ילדים שמסכנים את עצמם…אוהב א״י והעם 4
כל גישת ה'אני את שלי עשיתי' היא גאווההסטורי
אז לא מצופה שבגילך תעשה מילואים, כן מצופה שתהיה חלק מעם ישראל החי בארצו. בדיוק כמו מי שמכל מיני סיבות אחרות לא יכול לעשות מילואים (רפואיות וכד, או בן משפחה שכולה שההורים לא מוכנים לחתום ושלל סיטואציות נוספות), כן מצופה ממנו שיהיה חלק מהעם היושב בציון ויעשה את מה שבכוחו להועיל.
ואפילו אם יש לך אילוצים שבגללם אין לך ברירה אלא לחיות בגולה, כן מצופה ממי שלא חי כאן, שלא יעסוק בהטפות מוסר לאלו שחיים כאן וישלמו את מחיר העיסקה המופקרת בשונה ממך.
כשמישהו שלא חי כאן, עוסק בהטפות מוסר צדקניות לאלו שבשונה ממנו ישלמו את המחיר של הדברים שהוא מטיף להם - זו דוגמא מובהקת ל"אנשים עם הרבה יוהרא".
טוב שיהיה כך….אוהב א״י והעם 4
….. לא מכיר אותך אישית אבל אם אתה לא מסכים למונח לגור בארץ נוכריה אז אין לנו מה להמשיך בדיון. לכל יהודי שאכפת לו מעם ישראל וארץ ישראל יש זכות וחובה להביע את דעתו על המצב.
אפילו אם אותו יהודי חי בארץ ומסיבות כל שהם מוצדקות כמובן לא נושא בנטל.
מה זאת אומרת לא מסכיםהסטורי
בפשט האיש הנקרא 'גר', נקרא כך כי הוא בא ממקום מסויים לגור במקום אחר. יש את עדת ישראל ואת הגר הגר בתוכם, כלומר מי שלא מקורי כאן, אבל הוא נקרא 'גר' כי הוא גר בתוכם.
נכון שבדרכי הדרש, חז"ל לפעמים הפכו את המושג, כמו בדרשה בהגדה על יעקב אבינו, ששם מחלקת ההגדה בין 'לגור' לבין להשתקע. אבל ברור מההקשר שמשמעות הדרשה היא שעל אף שהוא בא לגור, מפני הרעב, הוא בא רק לגור ולא להשתקע.
לכן ציינתי כמה פעמים, שאני יכול לקבל שאדם אנוס לגור בחו"ל מכל מיני סיבות. אם הייתי רק יודע את זה דרך אגב, לא הייתי עושה עניין. מצופה ממי שאנוס ובאמת מצפה לרגע שיוכל לעזוב חיק נכריה ולחזור לחיק אמו, אם הבנים - לא לבוז.
אבל אתה עשית כאן מאות פעמים עניין מיתרונות המגורים באדמה טמאה. באין ספור הודעות בזתה למישבי הארץ והנהגתם, תוך שאתה בניסוחים הבוטים שלך - מוציא את עצמך מהכלל.
שבת שלום.אוהב א״י והעם 4
משתמט מאוסטרליה מעז לפתוח את הג'ורהנקדימון
כל הכבודאוהב א״י והעם 4אחרונה
לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר
על עצמו לדורותיו
טוףאריק מהדרום
בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה
האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר
ליהודי אוסטרליה
זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
בהחלטקורא נלהב לשעבר
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.