מחשבות של מוצ"ש על שרשורים נפיצים ואנחנו (נשים)🤔אם מאושרת

יש בפורום כאן הרבה פעמים שרשורים בנושאים נפיצים( גיוס,מדיניות וכדו')

אני לא רוצה להכנס לתוכן בכלל, ולכן כותבת כאן בכלליות ולא בתגובה לשרשור מסויים.

השבת חשבתי על זה הרבה ,

בדרך כלל שרשורים כאלה מסתיימים בכך שכל אחת מתבצרת בעמדתה, ועל הדרך האוויר שלנו קצת/ הרבה מתעכר.

{ והשיח הזה מזכיר בכאב את הדברים האחרונים שאמר יוסי הרשקוביץ הי"ד לפני שנהרג - "אני רוצה לבקש מכל אחד באופן אישי לא להגיד לשון הרע על עם ישראל. לא לדבר על כך, לא לחזור על מה שהיה לפני. אין שמאלני, ימני, חרדי. יש רק יהודים. החמאסניקים הנאצים לא הפרידו. לא עניין אותם במה בחרנו או מה אנחנו חושבים. זה חשבון הנפש שצריך כל הזמן לשים לנו בראש - לא להגיד לשון הרע. בתקופת אחאב ישראל ניצחון את כל המלחמות שלהם כי לא דיברו לשון הרע. צריך להתגבר בזה. פה כשמתחילה שיחה בעניין - כולם משתיקים אותו. מדברים על כמה אנחנו טובים וכמה בחרנו בטוב".}

אבל הדברים האלה קורים בכל פורום- וירטואלי/ ממשי/ משפחתי/חברי.

כאן בפורום שלנו , שהוא פורום נשי,כואבת לי עוד נקודה -

נגיד מישהי קראה והשתכנעה שהדעה שלה שגויה- מה היא יכולה לעשות?! להכריח את בעלה לעשות משהו אחר? הוא יסכים רק כי נשים בפורום שכנעו את אשתו?

ואז מה יעשו - יתווכחו/ יכעסו / אפילו חלילה יתגרשו?

האם זה ראוי ונכון מה שאנחנו עושות כאן?

במאמרי הראי"ה יש מאמר של הרב קוק על זכות בחירה לנשים, הרב קוק התנגד מהרבה סיבות, בין היתר הרב כותב כך-

...אנחנו לא ירדנו ולא נרד למעמד כזה, ולא נרצה לראות את אחיותינו במעמד ירוד כזה. הבית אצלנו הוא גם עתה מכון קדש, וחלילה לנו להשבית את הזהר של חיי אחיותינו, ולתן מקום למרר אותם על ידי המולת הדעות ומחלוקותיהן בעניני הבחירות והשאלות המדיניות

...

על ידי מהומות הדעות וחלוקיהן, נהרס מצב שלום הבית והבדקים הקליליים שבמשפחה מוכרחים להביא פרץ גדול באומה....

סתם מחשבות של מוצ"ש קיץ עם הרבה זמן לחשוב🤔

בעז"ה שנזכה למלא את תפקידנו נאמנה ולעשות נחת רוח לבורא יתברך שמו.

לגבי זה שאישה השתכנעה נגידהמקורית

את לא אחראית לתוצאה של מה שיהיה

לי למשל זה נשמע מצחיק שאישה תבוא תגיד 'הבנות בפורום אמרו'. אני מקווה שזה לא מה שבאמת נשים אומרות כשהן רוצות להעלות סוגיה זוגית מול הבעל

כי תכלס זה לא שהבנות אמרו, זה העובדה שהיא נפתחה למשו שהיא לא הכירה ויכול להיטיב איתה

בין אם זה העובדה שמנכיחים ונותנים מקום לתחושה שלה, בין אם זה העובדה שמנחיתים אותה למציאות בכך שמגיע לה...

זה שיכול להיות שזה יביא אותה לעימות עם בעלה לא אומר שזה לרעתה. לרעתה זה להיות במקום שלא טוב לה בלי להצליח לתקשר את זה בצורה נכונה/ בכלל. ולא כל עימות מביא לגירושין. לפעמים זה מוביל לתהליך שהתוצאה שלו טובה

לאישה פרטית אין אפשרות לתהליך כזהאם מאושרת

היא חלק מכלל ,מחברה, ולכן אין לה באמת אפשרות לשנות אידיאולוגיה,

גם אם בעקבות מה שהיא קראה "נפקחו לה העיניים",

רוב רובם של הזוגות שאני מכירה לא באמת פנויים לעשות באמצע החיים שינוי דרך שישנה להם את כל החיים.

אם יש להם כזוג רצון אמיתי לעשות תהליך,אז כמו שכתבת - זה לא יקרה דרך הפורום.

ואם רק לה "יפתחו העיניים" - איזה תועלת מעשית תצא מזה?

לכן תהיתי איזה טוב בא לעולם מכל הדיונים האלה...

לא דיברתי על שינוי אדאולוגיה על התייעצותהמקורית

שקשורה בזוגיות האמת

ואני חושבת שאת ממש טועה בזה שאת אומרת שלהרבה זוגות אין זמן לשנות וכו. אנחנו בדור שהוא שיא השינוי. גם אידאולוגי אגב. 

ואת לא יודעת מה באמת מניע אנשים לשינוי/ נותן מוטיבציה. . יש אנשים שהעולם שלהם יכול להתהפך מסרטון. אעפ שאני מסכימה עם @oo שרוב האנשים מעדיפים לתדלק את עצמם בדעה שלהם 

בעיניי יש בזה תועלת. ולא כל שינוי בראש או בחשיבה של האישה הוא מועד לקונפליקטים זוגיים. וגם אם כן - אני לא רואה בעיה בבירור זוגי. לא רואה בעיה בהחזקה בעמדות שונות.

אם את חושבת שאין תועלת בכתיבה - אז כמובן שאת לא חייבת לכתוב

אני באופן אישי חושבת שכל דיון שנשאר מכבד ונידון לגופו לש עניין יש לו מקום. למה? כי אנחנו יצורים כאלה שאוהבים להגיד מה אנחנו חושבים. ולא תמיד זה בשביל השכנוע לפעמים זה רק בשביל להביע דעה ו'לדבר'

הבעיה היא שבהרבה נושאים נפיצים, נשים מדברות מתוך הכאב האישי ולגופו של אדם ולכן זה יוצא מפרופורציות. 

זה שזה קיים בדור לא אומר שזה טובאם מאושרת
על זה בדיוק הרב קוק מדבר במאמר שקראתי, כשבעולם יש משהו לא טוב , זה לא אומר שאנחנו צריכים להכניס את הרע הזה לתוך הבית שלנו.

אני חושבת ששינויים אידיאולוגיים צריכים לבוא מהנהגה ולא מהאדם הבודד שישלם מחירים כואבים בשביל השינוי הזה.

ואת צודקת לגמרי שאני לא חייבת לכתוב שם,לכן לא כתבתי שם אלא כאן, אבל מאז שלמדתי בחפץ חיים לשון הרע מזהם את העולם,למרות שאנחנו לא רואים את זה. מצער אותי  דיונים כאלה שלא הכי מוסיפים טוב לאוויר העולם...

אני חושבת שבדור שלנושיפור
עיקר השינויים הם דרך אנשים בודדים שמשתנים טיפה ועוד טיפה ועוד טיפה עד שהציבור לאט לאט נראה שונה. ולא דרך המנהיגים. 
מסכימהoo
אני רואה את השינויים שמתרחשים אצל הציבור החרדי, מתחילים אצל האנשים הבודדים, אליהם מצטרפים עוד ועוד עד שמגיעים להרבה אנשים.

וגם המנהיגים (נניח של הציבור החרדי) של היום אינם המנהיגים של פעם ואינם יכולים באמת להוביל תהליך כלשהו בלי שיגיע מהציבור עצמו.

לא הבנתי מה הקשר לבעלרינת 24
אולי בהקשר של גיוס התכוונת?

בדרך כלל מדובר בויכוחים אידיאולוגיים ולא משהו שהמשפחה צריכה מחר בבוקר לשנות באורחות חייה.

גם,אבל לא רקאם מאושרת

לכל שינוי אידיאולוגיה יש השלכה זוגית.

ואם כמו שכתבת שזה רק ויכוח בלי השלכה,לכן תהיתי איזה תועלת יש מהויכוחים האלה כאן?

ואם גברים מתווכחים?רינת 24
אז יש להם יותר מה לעשות עם זהאם מאושרת

אני רואה הבדל גדול בין איש לאישה-

לנשים מכל המגזרים ( חילונית-דתית-חרדית) יש יחסית אורח חיים דומה,

ולכן שינוי אידיאולוגי יבוא לידי ביטוי יותר אצל גברים- להתגייס לצבא, ללמוד בישיבה, ללמוד מקצוע,לעבוד - כל אחת מהאפשרויות האלה היא שונה מאד ויש לה השלכות מעשיות נרחבות מאד.

לעומת שינוי אצל אישה שפחות משפיע על חייה.כולנו כנשים מכל המגזרים - למדנו מקצועות חול בתיכון, למדנו תואר, ועקרות בית/עובדות . אין שום הבדל בין התנהלות של אישה ממגזר למגזר.

אז אם אישה רוצה לעשות שינוי אידיאולוגי , היא לא באמת יכולה להוציא את השינוי לידי ביטוי, היא חייבת לגרום לשינוי בבית- אצל בעלה.

ואם איש יעשה שינוי- גם אם אישתו לא תסכים עם זה- זה לא באמת ישנה לה את אורחות חייה.

נשיםoo
(וגם אנשים) לרוב לא משנים את דעתן בגלל שהשתכנעו בדעה אחרת, הצורך הטבעי שלהן הוא להתחבר לדעה שמאשרת את הדרך שלהן (אנשים שכן עושים שינוי, עושים אותו לרוב בגלל שהדרך הקיימת כבר לא מתאימה להם והם מחפשים באופן יזום דרכים חילופיות)

לא חושבת שיש בעיה להתבצר בעמדה שלך, זה הגיוני במיוחד כשיש דעות שמוצגות בצורה חד צדדית. הבעיה מתחילה שהדיון הופך לא ענייני, ירידה לפסים אישיים וכו. כשזה קורה האווירה נעשית פחות נעימה וגם רואים את הרמה האישית של כל מגיבה.

נכוןאם מאושרת
מסכימה עם מה שכתבת.
אני לאתקומה

בדיוק מסכימה עם הקשר שאת עושה בין דיון אידיאולוגי או שינוי עמדה אידיאולוגית לבין הקשר הזוגי.

קודם כל לגבי הטענה שהדיונים האלו "חסרי תועלת" - דיון שמתנהל בצורה מכובדת ולא רק הטחת האשמות אחת בשנייה, לי אישית כן גורם לפתוח את הראש. נכון, לא תמיד אכתוב את זה בדיון עצמו, ולפעמים ייקח לי עוד כמה ימים לעבד את הדברים בראש. אבל לשמוע מישהי שחושבת אחרת ממני כותבת טיעונים רציונאליים לגבי הגישה שלה, כן גורם לי להבין יותר. אני לא מצפה מדיון שישכנע את הצד השני. אני כן רוצה אחרי דיון להצליח להבין יותר, ואז גם לכעוס פחות על הצד השני. כשאני מבינה (גם אם לא מסכימה) יש אצלי מן אנחת רווחה.

לגבי הטענה השנייה - אני חושבת שכל אדם (אישה או גבר), צריכים לשאוף להיות במקום "האמיתי" מבחינה אידיאולוגית וערכית. זה לא תהליך בירור חד פעמי שנגמר באיזשהו שלב, אלו הם החיים שלנו. חיים של בירור מה ה' רוצה מאיתנו ואיך הכי נכון לעשות את זה.

הדבר הכי חשוב בשביל זה הוא לשאול שאלות ולא לפחד מעימות עם הדרך שבחרנו עד עכשיו, אחרת לא נתקדם.

אז כאן אני לא בדיוק מבינה את הטיעון שלך כלפי פגיעה בזוגיות.

א. אף אחת כאן לא כופה על אף אחת אחרת מעבר לדרך חיים שונה, זה פשוט עוד מקום שאפשר להיחשף בו לדעות שונות. בסוף האחריות על הבחירות ועל המעשים של כל אחת הוא שלה בלבד, לא משנה מה כתבו בפורום. (אגב, לפעמים אני חושבת שנותנים כאן קצת משקל כבד מידי לאחריות של כל אחת על הדברים שהיא כותבת, במקום להדגיש את האחריות של כל אחת על הדברים שהיא מקבלת כאן).

ב. נגיד ומישהי עשתה איזשהו בירור (בלי קשר לפורום) והחליטה שיש דרכים יותר נכונות לעבוד את ה' מאשר הדרך בה היא חיה כרגע. מה היא תעשה? תדבר על זה עם בעלה, תשתף אותו, בזוגיות טובה יש מקום לשינוי והתקדמות של כל אחד גם באופן אישי. נכון, זה יכול להיות מאתגר אם בני זוג מגלים שיש ביניהם פער אידיאולוגי פתאום. אבל זה יכול לקרות אם או בלי קשר לפורום. וזה מאתגר, ואכן יכול להביא למתיחות. אבל זה לא קשור לפורום. זה קשור לבחירות של כל אחת. ובעצם הצד השני של זה אומר "אז את תבררו ותשאלו, כי אולי זה ייפגע לכן בזוגיות".

הדבר הטבעי והנכון הוא לברר ולבדוק את עצמנו כל הזמן, וכן, גם לדעת לומר "טעיתי". אם בגלל חשש מפגיעה בדינמיקה הזוגית נשאיר את עצמנו במקום ולא נבדוק את עצמנו, זה לא דבר טוב לפי דעתי.

הפורופ הוא בסך הכל עוד מקום להיחשף למידע. מידע יכול להיות דבר טוב, מידע יכול להיות פייק, עם מידע צריך לדעת להתמודד. אם לא נחשף למידע, לא נכיר הרבה דברים שיעזרו לנו, אבל גם בחשיפה למידע פשוט צריך להפעיל שיקול דעת ולהחליט מה אנחנו לוקחים ומה לא. אבל בעיניי זו לא סיבה להימנע מזה

יפה לך על ההבנה של האחראם מאושרת

מיוחד שככה את חושבת ומנסה להבין את האחר, זה באמת עוזר להנמיך בלב רגשות שליליים על האחר.

כתבתי כאן על למה אני רואה בשינוי אידיאולוגי פגיעה בזוגיות יותר מאשר שינויים אחרים

אז יש להם יותר מה לעשות עם זה - הריון ולידה

ולגבי זה שכתבת שהמשקל של מה שכותבים בפורום פחות גדול ממה שמייחסים לו- את ממש צודקת,לכן מפריע לי כל הלשון הרע שבא לעולם בגללם למרות שהם אפילו לא באמת כאלה חשובים...

ממש התחברתישיפור
מסכימה איתךמאדם

לא רואה תועלת בכלל בכל הויכוחים האלה

סתם יוצר אווירה לא נעימה ובמקום לקבל תמיכה יוצא ההפך

הרי ברור שיש כאן מחלוקות.

מספיק זה שיש כמה דעות הלכתיות אז לפחות לנושאים ציבוריים בואו נניח.

לא נכנסנו לכאן כדי לשכנע את כולם להיות כמונו.

מוטו חיי, תלמד את מה שטוב בשני ואין בך כל השאר לא שייך אליך.

כן גם אם זה נראה שבגללו אתה כ"כ סובל. אין לנו למה להסתכל כך צריך לזכור שזה מה שה' קבע זה רק התגלות של זה בעולם.

ולהכניס לראש שכל אחד מוסר את הנפש שלו בשביל כולם בדרך שלו.

משפט חזק! לקחתי איתיאם מאושרת
חזק המשפט שכתבת-תלמד מה שטוב בשני ואין בך. לקחתי איתי לחיים. תודה!
😙רגשת אותי תודהמאדם
תודה שכתבת! המילים שלך תמיד מחזקות...❤️❤️❤️❤️אוהבת את השבת
❤️❤️❤️אם מאושרת
אני דווקא מרגישה שהדיונים כאו העשירו אותישיפור
עזרו לי מצד אחד לחדד את הדעה שלי ומצד שני להבין יותר את הצד השני שאני פחות פוגשת בחיים האמיתיים.

אני חושבת שצדקת בהתחלה שאמרת שבדרך כלל אין צד שמשתכנע שהצד השני צודק ורוצה לשנות דרך חיים. בדרך כלל שינויים מחשבתיים הם קטנים והדרגתיים. ולכן אני חושבת שהחשש שיווצר מצב כמו שתיארת בהמשך הוא מאוד קטן.

כמובן שצריך מאוד להזהר כמה שיותר שהדיון יהיה מכבד ונעים. ומצער אותי כשיש נשים שנפגעות בדיון. וזה באמת חשש גדול כשיש דיון בנושא נפיץ בין אנשים עם דעות מאוד שונות. ועם זאת אני חושבת שזאת לא סיבה להמנע מדיונים.

את יכולה להגיד את זה על כל דבר ואני מאוד מקווהאנונימית בהו"ל
שהזוגיות לא קורסת מכל משהו שמישהי אומרת בפורום...
אבל למה מאנונימי?בארץ אהבתיאחרונה
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך