יש בפורום כאן הרבה פעמים שרשורים בנושאים נפיצים( גיוס,מדיניות וכדו')
אני לא רוצה להכנס לתוכן בכלל, ולכן כותבת כאן בכלליות ולא בתגובה לשרשור מסויים.
השבת חשבתי על זה הרבה ,
בדרך כלל שרשורים כאלה מסתיימים בכך שכל אחת מתבצרת בעמדתה, ועל הדרך האוויר שלנו קצת/ הרבה מתעכר.
{ והשיח הזה מזכיר בכאב את הדברים האחרונים שאמר יוסי הרשקוביץ הי"ד לפני שנהרג - "אני רוצה לבקש מכל אחד באופן אישי לא להגיד לשון הרע על עם ישראל. לא לדבר על כך, לא לחזור על מה שהיה לפני. אין שמאלני, ימני, חרדי. יש רק יהודים. החמאסניקים הנאצים לא הפרידו. לא עניין אותם במה בחרנו או מה אנחנו חושבים. זה חשבון הנפש שצריך כל הזמן לשים לנו בראש - לא להגיד לשון הרע. בתקופת אחאב ישראל ניצחון את כל המלחמות שלהם כי לא דיברו לשון הרע. צריך להתגבר בזה. פה כשמתחילה שיחה בעניין - כולם משתיקים אותו. מדברים על כמה אנחנו טובים וכמה בחרנו בטוב".}
אבל הדברים האלה קורים בכל פורום- וירטואלי/ ממשי/ משפחתי/חברי.
כאן בפורום שלנו , שהוא פורום נשי,כואבת לי עוד נקודה -
נגיד מישהי קראה והשתכנעה שהדעה שלה שגויה- מה היא יכולה לעשות?! להכריח את בעלה לעשות משהו אחר? הוא יסכים רק כי נשים בפורום שכנעו את אשתו?
ואז מה יעשו - יתווכחו/ יכעסו / אפילו חלילה יתגרשו?
האם זה ראוי ונכון מה שאנחנו עושות כאן?
במאמרי הראי"ה יש מאמר של הרב קוק על זכות בחירה לנשים, הרב קוק התנגד מהרבה סיבות, בין היתר הרב כותב כך-
...אנחנו לא ירדנו ולא נרד למעמד כזה, ולא נרצה לראות את אחיותינו במעמד ירוד כזה. הבית אצלנו הוא גם עתה מכון קדש, וחלילה לנו להשבית את הזהר של חיי אחיותינו, ולתן מקום למרר אותם על ידי המולת הדעות ומחלוקותיהן בעניני הבחירות והשאלות המדיניות
...
על ידי מהומות הדעות וחלוקיהן, נהרס מצב שלום הבית והבדקים הקליליים שבמשפחה מוכרחים להביא פרץ גדול באומה....
סתם מחשבות של מוצ"ש קיץ עם הרבה זמן לחשוב🤔
בעז"ה שנזכה למלא את תפקידנו נאמנה ולעשות נחת רוח לבורא יתברך שמו.

)