חודש רביעי, הריון ראשוןשנהב

אז יש לי מלא מלא (מלא) שאלות, אשמח לתשובות מנסיון.

מתחילים לראות בטן, וממש לא מתחשק לי סימני מתיחה.

איזה תכשירים מומלצים? איך אני יודעת מתי כדאי להתחיל למרוח?

קורס הכנה ללידה- מה כבר יש שם? נראה לכן דבר חשוב? יש לכן מומלצים?

בחיים לא האמנתי בהורמונים עד להריון. אפילו במחזור לא הייתי ככה.

זה הגיוני שבימים האחרונים אין לי חשק מיני *בכלל*? זה הגיוני לבכות משטויות שהם באמת שטויות?

ומתי מתחילים לחשוב על הלידה עצמה? על מי יבוא איתי ללידה איך ומה ומו ו??

ושאלה אחרונה לבנתיים- יש פה מישהי שילדה בבית או בכל מקום שהוא לא בית חולים? ספרו לי. 

קודם כל בשעה טובהYaelL

1. את חמודה מאוד שאת לא רוצה סימני מתיחה, אבל זה לא באמת בשליטתך.. אפשר למרוח קרמים, לא מובטח שיעזור. טוב לשמור על לחות בעור הבטן, זה כן יכול לעזור להפחית.

תתחילי למרוח בשליש השני, כשהבטן מתחילה לגדול.

2. קורס הכנה ללידה- יש מלא. אם אין לך ידע קודם בתחום זה כדאי, שתביני קצת מה זה לידה ומה צפוי, עד כמה שאפשר לצפות כי זה תהליך מאוד לא צפוי..

3. בהריון את מפוצצת בהורמונים, הכל הגיוני.

4. אין כללים, תתחילי לחשוב ולתכנן מתי שאת רוצה.

5. ללדת מחוץ לבית חולים בלידה ראשונה? נשמע לי קצת הרפתקני מידי, אולי קודם תעשי קורס הכנה ותלמדי על זה קצת יותר ואז תחליטי. מבחינת ההנחיות ללידת בית, אני לא בטוחה שמותר למיילדת ליילד בבית בלידה ראשונה, תבררי.

בהצלחה רבה, מאחלת לך שהכל ילך בדיוק כמו שאת רוצה.

עונהמאמאמיה 3

שיהיה בשעה טובה בעזרת ה' הריון קל ומשעמם וידיים מלאות 🙏

אז ככה,

לגבי סימני מתיחה הכי טוב לדעתי למרוח מהרגע שהבטן קצת גדלה, ההמלצה גם למרוח אחרי לידה.

זה לא בהכרח מונע לגמרי סימני מתיחה , כי הבנתי שזה הרבה בגנטיקה.

יודעת על נשים שלא מרחו כלום ואין להן סימנים כלל , לעומת אחרות (אני בין היתר) שהקפידו מההתחלה ויש סימנים..

אבל אין לדעת איך היה אם לא הייתי מורחת בכלל , אז אין מה להפסיד. ולזכור- אלה סימני החיים שהבאנו לעולם💞😉

לגבי מה למרוח- אני מורחת שמן שקדים , אחרי שהתנסיתי בכמה קרמים שנועדו למתיחה אבל עשו לי קילופים בעור אז הגעתי למסקנה ששמן שקדים זה הכי טוב.

קורס הכנה ללידה לא עשיתי, אבל ממליצה לך ללכת לפי המלצות, כי גיסתי חזרה בטראומה אחרי הקורס. רק הלחיצו אותה.

ותכלס לידה זה לא דבר מלחיץ, זו חוויה מהממת שזכינו לה ולהתפלל שנזכה לחוויה הכי טובה וטבעית שיש.

לגבי חשק מיני הגיוני לחלוטין! ברמה שהבעל ממש נעלב, הריון ראשון הייתי נגעלת אפילו מהקרבה או המגע שלו אז קל וחומר מעבר... אבל בעזרת ה' זה יעבור והחשק יחזור עם הזמן..

לגבי בכי לא זכור לי משהו יוצא דופן אבל זה ידוע שהריוניות רגישות ובוכות על כלום חח

מה יהיה בלידה בעזרת ה' מי ילווה אותך וכו-  זה לשיקולך אם באלך להכנס לזה עכשיו או כשהיעד יהיה קרוב יותר

ושאלה מפתיעה להרייון ראשון, חח נשמע מאוד מפתה ללדת בבית אבל לא הייתי ממליצה כבר בהריון ראשון.

מכירה מישהי שילדה בלידה שלישית והיא אמרה שהיתה חוויה , אבל לא בטוח שהיתה מסוגלת לעשות את זה כבר בלידה ראשונה..

בלידה שלישית ומעלה יש יותר אומץ לעשות דברים יוצאי דופן כמו לידת בית או לידת מים.

אצלך לידה בכללי זה יוצא דופן אז עדיף להתחיל עם זה.

אבל את מכירה את עצמך הכי טוב וכנראה יש סיבה שאת מבררת על זה, אז תחקרי על זה יותר כדי לדעת למה להתכונן.

ואם באמת מאשרים לידת בית כבר בלידה ראשונה אז מה טוב.

חובה קורס הכנה ללידה בהריון ראשוןamrachel

ידע = כח אין כמו אשה שמודעת למה שקורה סביבה בלידה 

חובה?פה לקצת
עברתי 4 לידות ומעולם לא עשיתי ולא מרגישה שחסר לי.

קראתי הרבה באינטרנט וראיתי סרטונים ביוטיוב של הכנה ללידה.

גם אני. ראיתי סרטונים (יש ביוטיוב קורס של הופ הורי,שגרה ברוכה
הורים. אני חושבת ככה קראו לזה. היה תמציתי ומעולה. סדרת סרטונים. )מעבר לזה ידעתי קראתי שמעתי מלא. 
נכון. גם אני ראיתי את של הופפה לקצת
כנל. גם סרטונים לא ראיתי ככ, יותר קראתיהמקורית
ודיברתי עם הרבה מנוסות
מסכימה מאוד שידע זה כח, אבל במקרה הזה הידעמאמאמיה 3

הוא לא בהכרח מה שיתן את הכח..

גיסתי לידה ראשונה היתה בהכנה ורק הלחיצו אותה על כל מיני דברים שלא בהכרח יקרו.. והיא גם נכנסה ללידה מתוך לחץ, וזה הכל פסיכולוגי...

אני לקחתי דולה, שהיא לא עשתה הכנה ללידה אבל כן עשתה לי דימיון מודרך

שאלה איך אני מדמיינת את הלידה שלי וניסתה להכניס בי שזה מה שיהיה.. ברוך ה' היתה לידה טובה, היתה שליחה.

בזמן הלידה היא לא הספיקה להגיע ב"ה, השליחות שלה היתה רק בדימיון מודרך החד פעמי הזה וזהו חחח

עונהאהבה.

מזל טוב((((:

1. לי המליצו על הקרם והשמן של וולדה שהוא הכי טוב ושמתי באמת כמעט כל יום, הקפדתי ממש, בבוקר משחה ובערב שמן ושמחתי מאד שלא היו לי שוםםם סימנים. ולצערי הרב יום אחרי הלידה הייתי סימן מתיחה אחד גדול עד עצם היום הזה. זה גנטיקה אז תתפללי. יש לי חברה שאחרי שתי לידות אין לה בכלל סימני מתיחה

2. עשיתי קורס של לידות טבעיות כזה לא התאים לי.

אחכ עשיתי פרטי אצל מישי בבית וגם לא עזר לי בכלל

תכלס מה שעזר לי מאד זה לקרוא את הספר מיילדות רוחנית, שמספר ממש מלא סיפורי לידה טבעית - זה ממש הרגיע אותי ודימה לי איך נראית לידה ושזה לא כזה נורא ומפחיד ומה שעוד עזר לי זה בחורה אחת באינסטגרם שמסבירה בדיוק מה קורה בגוף בלידה ואיך אפשר לעזור לעצמי. מאד מעניין וזה באמת עזר לי בזמן אמת  

3. בהתחלה לא היה לי גם חשק בכלל באמת הדחיה, אבל בשליש האחרון פרחתי בתחום, זה עובר

4. לא יודעת, עד הרגע האחרון לא החלטתי, בסוף באמצע הלידה התקשרתי לאחותי שתבוא דחוף חח

בהצלחה(:

איזה כיף תשובה ממך❤️שנהב
נניח לדבר איתך על זה זה רעיון מעולה.
❤️❤️❤️אהבה.
מוסיפה בתור אחת אחרי לידהאהבה.
שכדאי להתכונן גם לאחרי לידה, שלזה אף אחד לא מכין אותך וזה כאפה 
וואו כמה זה נכון!!!!!!!!שושנושי
הלוואי ומשהו היה מכין אותי גם לזה
וואי ממש!פה לקצת

גם לגבייך וגם לגבי התינוק.

אני בלידה הראשונה לא ידעתי שיש לתינוקות קטע לינוק כל הלילה השני (אם אני זוכרת נכון) והשתגעתי מזה.

ואני האחרונה שהייתי צריכה הדרכה איך לטפל בתינוקות, אבל את זה לא הייתה לי סיבה לדעת לפני שהיה לי ילד משלי.

ואיי ממש! זוכרת את זה גםאהבה.
לגמריהשקט הזה

וזה היה כל כך תסכול לחשוב שהבת שלי כל הזמן רעבה ואני כנראה לא מספיקה לה

במקום להבין שכן, היא כל הזמן רעבה כי זו הדרך לאותת לגוף לייצר חלב

ואיזה הבדל תהומי זה בלידה השניה שהכנתי את עצמי נפשית ללילה לבן וכשהאחות הגיעה לפנות בוקר ושאלה אותי מה שלומי עניתי בחיוך "עייפה אבל מצויין"

וזה שביממה הראשונה הם בקושי אוכלים וזה בסדר. לא צריך להבהל מזה ורק לנצל את הזמן כדי לישון (במיוחד לקראת הלילה השני המדובר)

@שנהב

וואי ממשפה לקצת

אני ויתרתי על הנקה מלאה בגלל הלילה ההוא....

שילבתי בקבוקים מהבוקר למחרת.

אפילו האחיות שם לא חשבו לומר לי שככה זה וזה לא אומר כלום על החלב או הרעב שלו

אני גם הייתי ככה בלילה הראשוןלפניו ברננה!
אמנם לא ויתרתי על ההנקה אבל מעבר לזה שהאחיות לא אמרו שזה טבעי ונורמלי - הן ממש לחצו עלי לתת לו בקבוק
אז אני גם נתתי בקבוקהשקט הזה

כי גם נפצעתי ופשוט כאב לי כבר להניק והיא לא הפסיקה לבכות

ואז הייתה אחות מקסימה שדאגה להגיד לי שאם הבאתי לה בקבוק היא לא תרצה לינוק יותר.

מזל שלא הקשבתי לה והמשכתי להניק אותה עד שהייתה בת שנה וארבע

לא ידעתי את זה שנהב
תודה לך!
אני עד היום לא ידעתי את זהטוווליי

מה שכתבת על הלילה השני..

ויש לי שלושה ילדים שינקו ב"ה. איך פספסתי? :-0

גם אני לא ידעתי את זה עד עכשיומתואמת

וגם לא זכור לי משהו מיוחד משמונת היונקים שלי... (את התאומים בעצם אי אפשר לחשב, כי הם התחילו לינוק רק ביממה השנייה שלהם, ובקושי הצליחו גם ככה)

אולי סתם אני לא זוכרת, כי גם ככה רציתי להיות קרובה לתינוקות שלי כל הזמן...

גם אני לאאפונה
בסוף רוב זמן האשפוז הם איתי במיטה, ביום ובלילה, וינקים מתי שבא להם. אני לא מתזמנת הנקות...
בקורס הכנה טוב מדברים על זה~מרמלדה

לכן לדעתי ממש מומלץ קורס לפני לידה ראשונה.

בקורס שעשיתי לגמרי דיברו על כל מה שכתבו כאן - הסבר מפורט על הנקה, הלילה השני שיונקים בלי סוף, איך יודעים שהתינוק שבע, טיפול בתפרים והחלמה מהלידה, ובכללי הטיפול הראשוני בתינוק וכל הרכבת הרים הרגשית בשבועות הראשונים.

שווה להשקיע ולברר על קורס שמדבר גם על זה.

עשיתי שני קורסים ולא אמרו לי מילה על זהאהבה.
לכן כתבתי, בשביל נשים לפני לידה ראשונה~מרמלדה

כי כמו שאמרת, ההכנה לאחרי היא הרבה יותר משמעותית. בסוף הלידה היא כמה שעות, גג ימים. והתקופה אחרי הרבה יותר ארוכה..

אז לדעת שיש קורסים שמדברים גם על זה, ולדעתי ממש כדאי לברר את זה מראש, וללכת לקורס של כמה מפגשים שמקיף את כל התחומים.

כמובן שלידה ראשונה היא תמיד הלם. עד שלא חווים את זה לא באמת מבינים. אבל ההכנה והבנה שזה נורמלי ועובר, יכולה ממש לשנות את החוויה לדעתי.

מסכימהאהבה.
וואו שווהאורות המלחמה
אצלי דיברו בקטנה על הנקה אבל לא מעבר 
תודה לכל מי שענתה!שנהב

לגבי הלידה בבית- זה משהו שסקרן אותי ולא ידעתי אם לחשוב על זה ברצינות, מבינה שפחות מומלץ..

לגבי לידה בביתשלומית.

יש חוזר של משרד הבריאות עם כל התנאים

אין בעיה בלידה ראשונה

מוזמנת לקרוא כאן

לידת בית

זה מאוד מסוכןאורות המלחמה
לא כדאי בתור לידה ראשונה 
וואו זה מסוכן ברמה אחרתאנונימיתתת1

חברה שלי מהאלה שלא עושות בדיקות ברמת האולטראסאונד ראשוני והיא תכננה ללדת בבית והיא  הגיעה לשבוע 43! ולא ילדה אמא שלה אמרה לה ללכת לבדוק רק שהכל סבבה היא הגיעה לבית חולים והעיפו אותה לניתוח כי התינוק לא ירד לתעלת לידה והוא היה במצוקה

רק לחשוב שהיא הייתה יולדת בבית🤯

אוי ואבויאורות המלחמה

איך היא שרדה עד 43? וואו

אבל חשוב לי להגידאורות המלחמה
שלא כל הלידות בית הן כאלה... יש לידות שנגמרו בטוב ב"ה. אבל לא חושבת שזה מתאים ללידה ראשונה 
אף לידת בית תקנית היא לא כזואפונה

כי מיילדת בית מוסמכת מקבלת ללידה רק הריונות תקינים עם מעקב.

יכול להיות שאם היתה עושה אול' ראשונייעל מהדרום

לק"י

היו מגלים שהיא בכלל בשבוע מוקדם יותר.

אבל ב"ה שהתינוק יצא בחיים.

לגבי לידה בביתלב אוהב

תראי, ללידה ראשונה לא הייתי ממליצה

אין לך בתכלס מושג מה זה, ואיך זה יהיה, גם אם תשמעי מליון סיפורים ותקראי המון

זה עדיין לא החוויה עצמה

בפועל, את לא רוצה למצוא את עצמך בסיטואציה שאין לך מושג מה עושים,

לכן לא ממליצה.

ללידה ראשונה לדעתי חשוב להיות במקום מוסמך, בטוח, למקרה שחלילה יכול להתפתח משהו.

אחרי שתחווי, אז אפשר להתחיל ל"סגנן ולתכנן" את הלידות הבאות שלך

למרות שביננו, לא תמיד יש בזה עקביות בכלל....

וואו, בשעה טובה!!!אמא של בנותי

לגבי ההורמונים - בטח!!!

לא האמנתי על עצמי בהריון הראשון שלי, אף פעם לא הייתי כזו - אבל את מדברת על לבכות משטויות?

לי היו פעמים שבכיתי ובכיתי וכשבעלי שאל אותי למה - עניתי לו שאני לא יודעת - אפילו סיבה שטותית לא הייתה!

זה ממש לא להכיר את עצמך...

להתחיל לחשוב על הלידה - אפשר תמיד, אבל לקחת בחשבון שלא  תמיד התכנון יתממש, לעיתים קרובות הוא לא.

אם שאלת על לידה בבית - זה בדיוק מה שקרה לי בלידה הראשונה - לידת בית לא מתוכננת, ובניתי על אפידורל, כן? וגם תכננתי שאימא שלי תהיה איתי...

הלידה עצמה - מלבד זה שפספסתי אפידורל - הייתה חוויה ממש חיובית: מיטה הרבה יותר גדולה ונוחה, בלי מוניטור ובדיקת פתיחה, אווירה הרבה יותר רגועה...

אבל!

בחיים לא הייתי עושה את זה מלכתחילה. כי ב"ה, אחרי שעבר בשלום - זו היתה חוויה חיובית מאוד, אבל מה אם חלילה יש בעיה כלשהי וצריך עזרה רפואית? ומי בכלל יגלה למשל ירידת דופק במהלך הלידה? סיבוכים בלידה - לאימא ו/או לתינוק - זה לא נדיר מספיק כדי שאני לא אחשוש מזה...

העיקר שילך בקלות ובמהירות, בידיים מלאות ובבריאות מלאה לשניכם!

את ממש מדייקתחצי שני

ו'וואו! את חייבת לספר את הסיפור אם לא בתם פספסתי אותו

איזה גיבורה!

תודה אמא של בנותי

האמת שלא הייתי חברה בפורום אז - הילדה כבר עולה לכיתה א', אז באמת לא סיפרתי כאן.

מה שקרה בגדול זה - שאמרו לי שלידה ראשונה לוקחת הרבה זמן ואין לי מה ללכת לבית החולים לפני שיש לי צירים כל 4 דקות, דקה-דקה וחצי כל ציר - וכל זה במשך שעה.

ומכיוון שלשבת להמתין על הספסל מול המיון יולדות בצירים לא היה נשמע לי הכיף הכי גדול - לא רציתי ללכת מוקדם מדי...

מה שלא ידעתי זה, שאחוז מסוים מהנשים נוטות ללידות בזק. ואין לך כל כך דרך לדעת אם את ביניהן ***לפני*** הלידה הראשונה!

(שתי הלידות הבאות היו בזירוז אז כבר הייתי בחדר לידה, אבל ברור לי - לפי האורכים שלהן - שאין מצב הייתי מספיקה להגיע לחדר לידה אם הלידות היו מתחילות בבית)

כן הייתה לי תומכת לידה שקראתי לה כבר בשלב הראשוני של הצירים - למסאג'ים והרגעה וכו', והיא יילדה את התינוקת. הצלה הגיעו ממש כמה דקות לפני שהיא נולדה, ומד"א עם האמבולנס - כשהיא כבר הייתה בחוץ...

ובמשפחה שלי בכלל נוהגים לא לקנות כלום כלום לתינוק שעוד לא נולד. התכנון היה שאימא שלי תקנה בגד להוציא את התינוק מבית החולים - במהלך היומיים שלאחר הלידה, לפני השחרור.
ומכיוון שזו הבכורה - לא היה בבית שום בגד בשבילה, עטפנו אותה במגבות!

ולפותחת - מכיוון שגם את - מי יודע - יכולה להיות עם נטייה ללידות בזק - אולי לא כדאי לסמוך על זה שלידה ראשונה היא בהכרח ארוכה...

אנחנו עד היום צוחקים עליה שהיא לא רצתה לצאת ולא רצתה לצאת (נולדה בשבוע 42) - ואז כשסוף סוף החליטה שהגיע הזמן - לא הייתה לה אפילו הסבלנות לחכות להגיע לבית החולים

וואו אני בהלם! ולא הרגשת שאת גוססת?חצי שני

איזה גיבורה את!

וואו! ספיץ' לס

האמת שלא, סבלתי מכאלה בחילות בהריון...אמא של בנותי

שאחת המחשבות הראשונות אחרי שהילדה נולדה היו ש- רגע, הבחילות נעלמו!

והרגשתי הרבה יותר טוב...

הלידה עצמה כאבה - כמו כל לידה בלי אפידורל מינוס המוניטור הלוחץ והבדיקות פתיחה, אבל היא הייתה מהירה מאוד אז זה לא היה נורא.

מדא הביאו כיסא גלגלים כדי להעביר אותי לאמבולנס, אבל ההשפעה של להיות בלי בחילות לבד הייתה ממש דרמטית!

והיה דווקא נחמד - קיבלתי אותה להרבה זמן - באמבולנס היא שכבה עלי, וגם עד שהאמבולנס הגיע...
בלידה השנייה שלי קיבלתי את הילדה לדקה ואחר כך לא ראיתי אותה ל10 שעות (בגלל סיבוך אצלי - ב"ה שזו לא הייתה לידת בית)

להחזיק את הילדה מיד לאחר הלידה לפרק זמן - זה היה ממש מדהים

איזה יופי לשמוע!חצי שני

ילדתי עם פיטוצין בלי אפידורל אז נשמע לי הזוי

אבל לא מכירה משהו אחר. נותן תקווה ללידות בלי זירוז בתקווה שיהיו כאלה חח

תדעי שכשאין סיבוך בע''ה יתנו לך להיות עם הבייבי יותר ממה שחווית.

יש בתי חולים שזה ממש לפחות שעה,ואז שוקלים, ואז עוד שעה שעתיים ככה

כן, הלידה השניה שלי גם היתה עם פיטוצין בלי אפידורלאמא של בנותי

וזה כאב ממש, מבינה אותך לגמרי... זה הרבה יותר כואב מלידות רגילות בלי אפידורל

הלידה השלישית, שגם הייתה בזירוז -  למדתי לקח - לקחתי את האפידורל לפני, חיכיתי עד שראיתי שמשפיע - ורק אז לקחתי את הפיטוצין

היה תענוג, פשוט לא כאב! כל הלידה פטפטתי עם סטודנטית חמודה שהייתה שם...

לא נראה לי שהילדה היתה איתי שעה, אבל בהחלט פרק זמן משמעותי, שלא הרגשתי קרועה

תודה על העידוד!חצי שני
יש תקווה ללידות בלי זירוז!יעל מהדרום

לק"י

אני ילדתי 2 עם זירוז ו-2 בלי.

והזירוז השני היה עם בלון כשהייתי כבר עם צירים.

תקוה תמיד יש, אבל בשביל מה?אמא של בנותי

אפידורל לפני הצירים זה מושלם!

וגם - אני פוחדת שאם אני לא אהיה בבית החולים מראש - שאני לא אספיק להגיע לפני מה שאומר שזירוז זו אופציה טובה

וגם אם הלידת בית שלי היתה ממש מוצלחת - אני פוחדת שחלילה יהיה סיבוך...

אבל זירוז עם בלון בצירים? נשמע מפחיד, מה זה?

הגבתי לחצי שני😉יעל מהדרום

לק"י

יש פלוס ומינוס לכל דבר🤷‍♀️

בלון זה לא נעים, אבל לא בהכרח כזה נוראי. זה בלון שמכניסים לצוואר הרחם ומנפחים, והוא גורם לפתיחה. מגיעה עד פתיחה של 3 ויוצא לבד. אני כבר הייתי עם פתיחה. ונתנו זירוז כי הייתי בשבוע 41+4. ואחרי קיסרי לא נותנים כל זירוז.

זה כןןןןחצי שני
אמא של בנותי

וכשכתבת 2 עם זירוז ו2 בלי לא קלטתי שאחד מהם היה קיסרי!

גיבורה את!

אהה לא. הקיסרי והזירוז היו באותה לידהיעל מהדרום
נשמע אפילו יותר קשוח!אמא של בנותי

אחרי זירוז - ללכת לקיסרי?

באמת גיבורה!

האמת שאמרו לי קיסרי, שמחתי להתפטר מהצירים😅יעל מהדרום
התכוונתי אם יש תקווה ללידה סמפטית יותרחצי שני

מבחינת כאב חח

עברתי רק זירוזים בכל הלידות שלי

יש לי קרובת משפחה שגם ילדה לידה אחת בביתיעל מהדרום
לק"י

פשוט כי הוא נולד לפני שהיא הספיקה לנסוע. והיא אמרה שזו הלידה הכי טובה שהיתה לה.

מדהים! גם לידה ראשונה?חצי שני

מכירה רק שזה קורה בלידות חוזרות

נשמע אם כן קצת פחות מלחית כי יודעים לקראת מה הולכים

אני! ילדתי באמבולנסאמאשוני

מה יש לומר על זה?

ובכן, לצאת בזמן לבי"ח 😄

אם את בקטע של לידה טבעית אז תלמדי ותקראי על זה הרבה, יש הרבה מקומות שנותנים מעטפת ככה שלא חייב לקחת את הסיכון ללדת מחוץ לבי"ח בגלל זה. (יש אפילו לידות מים)

מה יש לומר?אפונה

גם אני ילדתי באמבולנס.

אחרי הלידה אמרתי לאחותי (מיילדת) שרציתי להתקשר לשאול אותה אם לצאת כבר לבית חולים, אבל לא הצלחתי לדבר איתה כי היה לי ציר כל 3 דקות.

אז היא אמרה לי - פעם הבאה, אם יש לך ציר כל 3 דקות - עדיף שלא תצאי בכלל...

כן. "לצאת בזמן" זה מושג קצת ערטילאי לפעמים😅יעל מהדרום
(וגם תלוי איפה את גרה)יעל מהדרום
לק"י

אני למשל יכולה להגיע לבי"ח תוך כמה דקות באמבולנס.

כן לכן שמתי סמייליאמאשוני

כי כאילו זה לא טיפ שאפשר לעשות איתו משהו..

יש לידות שמתפתחות ממש מהר.

אבל אפונה צודקת שיש מצבים שעדיף להישאר ללדת בבית מאשר לצאת וללדת בדרך.

אבל חבל להרוס לפותחת את התמימות, בע"ה שתהיה לידה טובה והכל יעבור כמתוכנן בצורה נעימה קלה ובריאות איתנה.

אבל אם אין לך מישהו שמבין בלידה בביתאורות המלחמה
נשמע לי שעדיף אמבולנס... 
בשעה טובה!אורות המלחמה

קורס הכנה ללידה הוא מאוד חשוב. מסבירים בו על התהליך שמוביל ללידה, מה עושים בזמן צירים ועוד... אנחנו עשינו אצל מישהי פרטית, תבררי באזור שלך.

הגיוני שאין חשק והגיוני לבכות משטויות... ככה זה הריון... 

מנסה לענות🩷אמא לאוצר❤

סימני מתיחה- יש כל מיני תכשירים בשוק, בעיניי זה בעיקר גנטיקה ולא באמת שווה להשקיע בזה אבל יש כאלה שאומרות שזה עוזר..

קורס הכנה ללידה- בעיני ממש ממש חשוב ומשמעותי ויכול להשפיע מאד על החוויה. ממליצה מאד ללכת לקורס פרטי ולא אחד של בי"ח. יש גם החזרים משמעותיים מהקופת חולים לרוב וגם מחלק מהבתי חולים(אני אישית יודעת שבירושלים גם שערי צדק וגם הדסה נותנים החזר של 400-500..) וזה יוצא ממש סכום סביר, שווה את זה לגמרי לדעתי.

הורמונים ברור שזה אמיתי, תיהיי רכה עם עצמך🩷

להתחיל לחשוב על הלידה מתי שעושה לך טוב.. יכולה עכשיו ויכולה לקראת חודש שישי או גם אחרי

בהצלחה ובשעה טובה!😘

תשובה קצת אחרת מהתגובות כאן בקשר ללידת ביתלידה בבית

ב"ה יש 5 ילדים כולם בריאים וכולם נולדו בבית.

נזרקו כאן הרבה אמירות על זה שזה מסוכן..

אז לא בדיוק..

את יכולה לחפש קצת מחקרים.

(חוץ ממחקרים שנעשו בארץ כי הם לא עושים אבחנה בין מי שילדה בבית עם מיילדת/רופא לבין מי שילדה בלי ליווי מקצועי כמו מאות בדואיות בנגב- ככה שברור שהתוצאות של המחקר יהיו לרעת לידת בית)

לפי מחקרים שנעשו על לידות בית מסודרות עם ליווי רופא או מיילדת הסיכון בלידת בית ובלידת בית חולים בלידה ראשונה הוא אותו סיכון.

בלידות חוזרות כבר יש פחות סיכון בלידה בבית מאשר בבית חולים.

סיכון אני מדברת על ח"ו מקרים קשים של מוות של התינוק או האמא. זה באמת מקרים נדירים אבל קורים גם בבית חולים..

מבחינת שאר הסיכונים ההתערבותיים, חתך חיץ, ניתוח קיסרי, ואקום- הרבב יותר לידות שהתחילו בבית חולים הסתיימו ככה מאשר לידות שהתחילו בבית.

חשוב לי להגיד- אני לא באה לשכנע.

אני חושבת שהדבר הכי חשוב בלידה זה שהאישה תרגיש רגועה ועטופה- זה חד משמעית מגדיל את הסיכויים שהלידה תתקדם כמו שצריך ושלא יהיו סיבוכים. לכן אין שום עניין לשנכע ללדת בבית מישהי שתרגיש בלחץ מהסיטואציה. זה בטוח לא יעזור לה..

ועוד משהו-

אין דבר חשוב יותר מזה שלידה תסתיים בבריאות וחיים לאם ולתינוק.

אז גם אם מחליטים ללדת בבית- צריך לקחת איש מקצוע עם ניסיון ואחריות.

כל האנשים שהיו איתי בלידה ידעו לתפעל מצבים שיש בהם סיכון ולזהות אותם בזמן.

במקרה הצורך הם גם היו מפנים לבית חולים.

בקיצור בהצלחה בהחלטה!

אבל זה לגמרי אפשרי גם ללידה ראשונה.. 

מענייןשנהב
תודה על התגובה הזאת.
בכיף! אם יש לך שאלות על לידת בית מוזמנת לשאול..לידה בבית
דוקא המחקרים מחו"לYaelL

לא מייצגים כי בארץ אין מערך לידות בית כמו בחו"ל, שם יש גם מרכזי לידה שלא כמו פה ולא יולדים רק בבית חולים.

לגבי בדואיות- בתור אחת שעובדת עם המגזר הבדואי זה ממש לא שכיח שהן יולדות בבית, אם כבר זו לידה לא מתוכננת, הרבה פעמים ברכב בדרך לבית החולים.

שמחה בשבילך שעבר אצלך בשלום אבל לבוא ולהגיד שלא מסוכן זו די הטעיה.. לידה זה תהליך מסוכן, איפה שלא יהיה. לא סתם יולדת צריכה להגיד הגומל אחרי. 

מעניין, מה כולל מערך לידות בית בחו"ל?קופצת רגע
אני לא חיה בחו"לYaelL
אז אני לא ממש יודעת. אבל כל הנושא של לידות מחוץ לבית החולים שונה שם, מן הסתם גם משתנה בין מדינות שונות.
א. ברור שיש בעיה בארץלידה בבית

משרד הבריאות שם כל רגל אפשרית כדי שלא יהיה כאן מערך לידות בית כמו שצריך..

ב. אני לא טענתי שאין סיכון בלידה או בלידת בית. אני רק טענתי שההבדל בסיכון לפי המחקרים הוא לא שונה.

ג. עובדתית, לא נעשה מחקר בארץ שבודק רק לידות בית מסודרות. בכל המחקרים מתייחסים אותו דבר ללידת בית עם מיילדת ובלי.. ולא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שההבדל ביניהם הוא גדול.

ד. אני עושה כל מה שביכולת שלי כדי שהלידות שלי יהיו בטוחות. האם יש לי ביטוח על זה? לא. אבל גם בלידה בבית חולים אין לי ביטוח והיו לא מעט סיפורים..

בלידת בית אני גם יכולה לבחור מראש את המיילדת שלי וגם בזמן הלידה היא נמצאת רק איתי ויכולה להיות במקסימום פוקוס וקשב לראות שהכל קורה כמו שצריך.. 

אפשר ללדת בבית חולים עם מיילדת פרטית.פרח חדש

כך שזה לא תירוץ ללדת בבית.

בכל מקרה,  בכל לידה יש סיכונים

צריך פשוט לבחור בחכמה אילו סיכונים לקחת..

מבחינה הגיונית, עדיף ללדת במקום שאולי יש חשש יותר גדול לסיבוכים אבל שיותר ידעו לתת מענה נכון ובזמן. וזה רק בית חולים יכול לתת.

ב"ה את נפלת בצד הטוב של הסטטיסטיקה ולא היה שום דבר חריג בלידות שלך

אפילו יכולת ללדת לבד ועם בעלך, גם לא היה קורה כלום והכל היה בסדר איתך

אבל זה עלול גם להסתבך בלי שום הגיון ואפשרות לצפות את זה מראש.

הערה סטטיסטיתהרקולסית

כשאת אומרת "נפלת בצד הטוב של הסטטיסטיקה", את בעצם אומרת שלידות בית מסתיימות רע הרבה יותר מאשר לידות בית חולים ובמקרה לה זה הסתיים בסדר.

(וזה מה שאינטואיטיבית רוב האנשים חושבים על לידת בית)

הטענה של @לידה בבית היא שיש סטטיסטיקה שמראה שלידה בבית היא בטוחה לפחות כמו לידה בבית החולים. אז בעצם היא לא נפלה על הצד הטוב של הסטטיסטיקה, כמו שכל אחת שיולדת בבית החולים לא "נופלת הצד הטוב של הסטטיסטיקה".

לא זה מה שהתכוונתיפרח חדש

סטטיסטית כל לידה באשר היא יש לה אפשרות להגיע למצב הנדרש התערבות כלשהי. לפעמים דברים פשוטים יחסית שכל מילדת יכולה להתמודד עם זה ולפעמים דברים יותר מורכבים שדורשים התערבות רפואית.

יש הטוענים שבבתי החולים הסטטיסטיקה יותר גבוהה. לא נכנסת לדיון הזה.

למזלה היא נפלה על הסטטיסטיקה הטובה ולא היה צורך בהתערבות רפואית בלידות שלה וכולם הסתיימו בטוב.

זה עדיין לא אומר שיותר בטוח ללדת בבית מאשר בבית חולים עם צוות רפואי. 

אני לא מרגישה שהובנתיהרקולסית

הסטטיסטיקה המדוברת מראה שהסכנה בלידת בית חולים היא *לפחות* כמו הסכנה בלידת בית.

אז אני יכולה להגיד על כל אחת שילדה בבית חולים שלמזלה הכל הסתיים בשלום אבל זה לא אומר שעדיף ללדת בבית חולים.

(אני לא אומרת את זה. אני חושבת שללדת בבית חולים זה מצוין. אבל כשמדברים על סיכון וסטטיסטיקה, חשוב לדעת על מה מדברים )

את יכולה להביא מקורות? (טריגר מקרה של פטירת תינוק)בארץ אהבתי

אני כן יודעת שהתערבויות בבית החולים עלולות לגרור שרשרת של התערבויות.

ובהחלט יש בבית חולים יותר נטיה להתערבויות. וסביר שהרבה מהן היו נמנעות בלידה שכל ההתנהלות שלה היתה יותר טבעית.

אז נשמע לי הגיוני וסביר שסטטיסטית יש יותר אין יותר 'סיבוכים' בלידת בית מאשר בלידה בבית חולים, ואולי אפילו להיפך.

אבל מה שמשנה יותר בעיני זה מה קורה בסופו של דבר.

כי עוד לא קרה לי ששמעתי על תינוק שח"ו נפטר בגלל שרשרת התערבויות של בית חולים. אולי היו התערבויות מיותרות, והלידה היתה יכולה לעבור בצורה יותר טבעית בבית, אבל בסוף נולד תינוק בריא.

ובלידת בית, כן שמעתי על סיבוכים שנגמרו בתינוק שנפטר ל"ע.

(אמא שלי וגם דודה שלי בגישה מאוד טבעית בהרבה דברים בחיים. אבל אף פעם לא חשבו על לידת בית בגלל מישהי שהכירו, שילדה בבית והתינוק נפטר ל"ע, ואם היה נולד בבית חולים היו יכולים להציל אותו. אז אולי זה מקרה בודד ודי נדיר, אבל בסוף זו אפשרות שיכולה לקרות ל"ע).

ניסיתי לא ליצור שרשורפלצת הרקולסית

לא הבאתי מקורות בכוונה. פשוט טענתי את הטענה שלי בהסתמך מה שאמרה @לידה בבית על סטטיסטיקה.

אני יכולה לחפש מקורות ולהביא. אבל אני בטוחה שקיימים גם מחקרים שיכולים לסתור את מה שאמרתי (גם @לידה בבית כתבה על זה).

אני אישית אף פעם לא השוויתי מחקרים וכו (וגם אין לי את הידע לעשות את זה) אז אני לא רוצה להכנס לוויכוח על איזה מחקר אמין ולמה.

בכל מקרה, מצרפת פה מידע על מחקר מארגון מילדות הבית בישראל

תוצאות של לידות בית מתוכננות עם מיילדות מוסמכות מקצועיות: מחקר פרוספקטיבי גדול בצפון אמריקה – אמה"י – ארגון מיילדות הבית בישראל

סתם מסקרנות, האם המקרה שהכרת על תינוק שנפטר היה בלידה עם מיילדת? (יש כאלה שאפילו מתבלבלים בין דולה למיילדת)

זה באמת נושא רגישבארץ אהבתי

ומבינה את השיקול שלך.

תודה על מה שהבאת. לי זה בכל מקרה לא רלוונטי, אבל מעניין לקרוא...

לגבי הסיפור שהזכרתי, הוא היה לפני הרבה שנים, אני שמעתי עליו מכלי שני מאמא שלי. לא יודעת לגבי הפרטים (אני יכולה לשאול, לא יודעת כמה אמא שלי תדע, אבל נראה לי לא באמת קריטי לפה).

אבל באמת ממקרה אחד אי אפשר ללמוד. סטטיסטיקה נותנת תמונה יותר רחבה ומלאה (וגם פה התוצאות תלויות באיזה נתונים לוקחים, איך מנתחים אותם, וכו').

סתם תמיד תהיתי מה באמת הכוונה כשאומרים שאחוזי הסיבוך לא גבוהים יותר בלידת בית מאשר בבית חולים. אז ניסיתי להבין אם מדובר באותם סוגי סיבוכים.

תודה על ההבנה [טריגר מוזכר מוות]הרקולסית
למיטב הבנתי כן, מדובר באותם סיבוכים, החל בחתך חיץ וכלה במוות של אמא ותינוק
אני מכירה אישה שנעשתה נכה בגלל אפידורלמפלצתונתאחרונה

זה סיבוך אפשרי שאף אחת לא לוקחת אותו בשיקולים אם לקחת אפידורל או לא.. (גילוי נאות, ילדתי עם אפידורל) ולמה? כי זה סיבוך נדיר ולא נפוץ.

כנל מוות בלידת בית *מתוכננת ואחראית*

מצטרפת למה שהרקולסית כתבה. וגםלידה בבית

דווקא כן היו לידות שדרשו התערבות ולכן היתה שם מיילדת שיכלה לעשות את זה.

אגב, זאת מיילדת עם המון שנות ניסיון בחדר לידה בבית חולים, היא ראתה דבר או שניים. ובכל זאת, היא אומרת חד משמעית שאין סיכון גדול יותר בלידה בבית, והיא אישה אחראית ושקולה..

לרוב, הסתבכויות בבית חולים מגיעות אחרי שרשרת התערבויות- מה שלא קורה בבית.

כמובן שתמיד יש דברים שיכולים לקרות כמו קרע ברחם או תסחיף מי שפיר ל"ע דברים שגם שהייה בבית חולים לא תמיד מספיקה כדי לעזור. ובלידת בית אם יש מיילדת שתזהה את הסיפור בזמן היא תספיק לשלוח את היולדת לטיפול מהיר בבית חולים.

בסופו של דבר- הכל זה סיעתא דשמיא ואני כל לידה מתפללת שתעבור בשלום, בידיים מלאות ובבריאות לי ולתינוק, גם אם היא תתרחש בבית חולים..

ושוב,לא מנסה לשכנע אף אחת ללדת בבית. רק כואב לי שהדברים מוצגים בצורה כזאת ששמה את כל הנשים שיולדות בבית כמישמנסות לסכן את עצמן או את התינוקות שלהן.

והלוואי שמשרד הבריאות יפסיק להלחם בזה ובמקום זה יתן לייעל את מערך לידות הבית בצורה שתהיה בטוחה יותר..

למיילדתoo
אין מספיק הכשרה כדי לתת מענה ראשוני לבעיות.

היתה לי לידה שרופא גרם ללידה להתרחש תוך כמה דקות מפתיחה 4 וממש עזר לתינוק לצאת בזמן. (צוות חדר ניתוח היו כבר מוכנים לניתוח חירום במידת הצורך)

כל אישה יכולה לנהל את הלידה שלה בבית חולים, לא צריך להישאר בשביל זה בבית, כדאי לנתב את ה׳אומץ׳ ללדת אחרת, בהנחיות ברורות לצוות הרפואי מה רוצים ומה לא רוצים.

אני לא רוצה להתווכח איתך הרקולסית

אנחנו לא נסכים על זה

רק אגיד שיש למיילדות הכשרה וסיון לעשות הרבה דברים. בבית חולים פעמים רבות לא נותנים להן להשתמש בכלים שלהן כי רופאים מנהלים שם את הלידות 

הרופא שיילד אותיoo
נתן למיילדת (מנוסה, עין כרם) לעשות פקיעת קרומים כדי לזרז את הלידה והיא ניסתה ולא הצליחה ואז הוא ביצע את זה.

זו כמובן דוגמא אחת שאני חוויתי באופן אישי, ייתכן שהפעולה הזו היא הגורם לכך שהלידה הסתיימה בשלום באופן רגיל, ללא צורך בניתוח.

אי אפשר להשוות ניסיון וידע של מיילדת לזה של רופא, שלמד והתנסה יותר. אצלי ספציפית מיד הרגשתי שהוא רופא מומחה, אולי יותר מהרבה רופאים אחרים. בבית חולים יש לא רק רופא אלא צוות שלם שבטוח הרבה יותר מקצועי ממיילדת אחת.

ממש שמחה בשבילך שהסתיים בשלום ובלי ניתוח!הרקולסית
כמו שאמרתי, אנחנו לא נסכים על הנושא הזה
וזה לא רק רופא מיילדYaelL
לפעמים  צריך גם עזרה של רופא תינוקות מיד אחרי הלידה וצוות פגייה. יש דברים שאין להם תחליף בבית גם עם המיילדת הכי מנוסה.
בהחלטoo
את צוחקת?אפונה
לרופא יש יותר נסיון ביילוד בהשוואה למיילדות?
ישoo
לרופא יותר ניסיון בהתערבות רפואית מורכבת בלידה.

האמת שהייתי מאד מופתעת כשהרופא הצליח לגרום ללידה מפתיחה 4 ולהוציא את התינוק בצורה זריזה, לא שמעתי על פרוצדורה כזו קודם וכנראה לא כל רופא יודע לעשות את זה, המיילדת לא ידעה לעשות את זה.

ומנגד מיילדת עשתה לי דבר דומההשקט הזה
כשהתחילו לי צירי לחץ ועוד לא הגעתי לפתיחה מלאה ותוך כמה דקות הילדה הייתה בחוץ

זה יותר קשור לניסיון מאשר ל'מעמד'

לא יודעתoo
יש הבדל בין לגרום ללידה בצירי לחץ לבין פתיחה 4 ללא צירי לחץ.

אני מעדיפה שצוות שלם של בית חולים יעמוד לרשותי במקרה הצורך, לא סומכת על בנאדם אחד, מנוסה ככל יהיה, בפעולה שיכולה להסתבך. אותי לא ענין מי יעשה מה, העיקר שתבוצע הפעולה הנכונה בזמן הנכון לפי רצוני כמובן.

אני רגע חושבת על הלידה הראשונה שלישושנושי

שהסתיימה בחדר ניתוח

דימום מוגבר ועוד שלל תופעות

כרגע יודעת שלידות הבאות אין לי בכלל מה לדמיין על לידת בית

אבל במידה והייתי עושה את זה,

האם הייתי מקבלת בבית את המענה המהיר כמו שקיבלתי בבית חולים?

בבית חולים 10 דקות מהלידה כבר הייתי מורדמת בניסיון לפתור את הדימום

בבית זה לא היה קורה כל-כך מהר!!!!

קיבלתי 20 דקות מהלידה 2 מנות דם - האם בבית הייתי יכולה לקבל את זה?

נשמע לי מטורף לבוא ולהמלחץ לאישה לפני לידה ראשונה לשקול לידת בית כשהיא עוד אפילו לא יודעת במה מדובר

היא לא מכירה את הגוף שלה ואת הנטיות שלו..

(אירוע pph למשל - לאישה שהיה לה בלידה ראשונה ממה שהרופאים אמרו לי יש נטייה לחזרה גם הלידות הבאות - איך האישה לפני הלידה הראשונה תדע את זה?)

בעיניי זה סיכון גדול מידי

אחרי לידה ראשונה, ניחא

אבל לידה ראשונה - פחות.

לדעתי בנוסף אין מקום להשוות בין מערך לידוץ בית בחוץ לארץ

שם יש מענה אחר לגמרי לעניין

פה זה עוד לא מספיק מפותח מבחינת מענה, נותני שירות וכו'

אני גם תוהה לעצמיחדשה בעסק:)

אצלי היתה לידה רגועה שהסתבכה ונגמרה בניתוח חירום- ברור ה שכולנו יצאנו בטוב. מרגע ההסתבכות עד שהילג היה בחוץ לקחו 10 דקות אולי

איך היינו מספיקים אם הייתי בבית? באמת מנסה להבין את זה. נשמע חלומי אבל חתיכת סיכון לא?

מה זה מרגע ההסתבכות?הרקולסית

הכל היה תקין כולל דופקים ופתאום תוך 10 דקות הרדימו חתכו והוציאו?

לפני כן לא היתה פקיעת מים יזומה, פיטוצין, אפידורל וכו?

כןחדשה בעסק:)

הכל היה תקין

כן לקחתי אפידורל כמה דקות לפני אבל בלי קשר.. כי אני רציתי

בעקרון אפידורל מגביר סיכון לסיבוכים 🤷‍♀️הרקולסית
בכל מקרה ממש שמחה שהסתיים בשלום
מעניין, לא ידעתיחדשה בעסק:)

אבל אם זו היתה מצוקה של העובר אז איך זה קשור לאפידורל?

בתאוריה יכול להיות שבלי אפידורל לא היינו מגיעים לזה?

ממש מעניין במחשבות על הלידה הבאה. בבית היא לא תהיה כמובן, אבל חושבת מה כן

זה סטטיסטיקהאפונה
ודאי שאם יש סיכון אקוטי עדיף להיות בבית חולים, אבל היות וסביבה ביתית תומכת טוב יותר (הורמונלית) בתהליך הלידה, וכן היולדת נמצאת בהשגחה טובה יותר בבית בהשוואה לבית חולים, הסיכוי שהלידה תתקדם היטב ולא תידרדר גבוה יותר.
אני לא מתמצאת בפרטים של איך זה קורההרקולסית

ובטוח לא יודעת אם ואיך זה גרם למצוקה של העובר.

אני חושבת שהסיכון לסיבוך עם אפידורל היא לא מספיק גבוה כדי להימנע מאפידורל במידת הצורך.

מה שנסיתי להגיד אי אפשר להסתכל על מקרה של לידה בבית חולים ולהגיד מה היה קורה אם זה היה קורה בבית. כי מהלך של לידת בית הוא שונה לגמרי מלידת בית חולים.

ואני אוסיף עוד משהו. בלידה מיילדת בית אחראית היולדת בדרך כלל תגיע לבית החולים הרבה לפני שנגיע למצב חירום. לדוגמא אחרי זמן מסוים בלי התקדמות, או אחרי זמן מסוים מירידת מים.

לי היה דימום חריגממשיכה לחלום

והתינוק נולד במצוקה קלה

ועבדו קשה כדי לעצור את הדימום מהר...

לא ידועת מה היה קורה אם הייתי בבית

לא הייתה לי דרך לדעת על זנ קודם...

חשוב לי להצטרףשלומית.

ולומר שלידה בבית היא לא בהכרח חוסר אחריות.

צריךלהפריד בין 2 סוגים של לידת בית.

"לידה אנאסיסטד": אישה שפשוט יולדת לבד/ עם גורם לא מוסמך. כמובן שכאן מדוברבחוסר אחריות.

לידת בית מסודרת: עם מיילדת בעלת נסיון שהוכשרה ליילד בלידות בית ויש לה רשיון ממשרד הבריאות לעסוק בלידת בית, על פי כל הכללים.

יש היום לידות בית מסודרות ואחראיות מאוד שסטטסטית הן לא מסוכנות יותר מלידות בבית חולים.

המיילדות מגיעות עם כל הציוד הנדרש, כולל ציוד תפירה, החיסונים הראשונים לתינוק וכו וכו והלידה מתקיימת באזור לא מרוחק מדי מבית חולים למקרה הצורך.

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובהאחרונה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתיאחרונה
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזהאחרונה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקיאחרונה

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזהאחרונה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אשמח לעזרת האלופות בקניית מתנה לחמותיאנונימית בהו"ל
אנונימי כ לא רוצה שיזהו במקרה..

אז חמי וחמותי גרים רחוק מאיתנו ואנחנו לא נפגשים הרבה, משי פעם מגיעים לשבתות ויוצאים עם צידניות מלאות כל טוב, ממש השקעה גדולה של זמן, כסף וטירחה.  אנחנו לא משפחה קטנה בכלל והם נותנים המון ואני מרגישה שאין לנו הזדמנות להחזיר להם. חמי לא ממש בקו הבריאות אז יוצא שהרוב המוחלט נופל על חמותי.

לא נעים לי להגיד שאולי בשנה הראשונה קניתי לה מתנה ומאז לא הבאתי כלום, המעט שקניתי לא ממש קלע לטעמה, חוץ מראנר שאפשר להניח עליו סירים חמים.

אז מחפשת מתנה גדולה ללא הגבלת תקציב, לא משהן אישי כי לא אקלע, לא ניידים אז מלון או ספא גם ירד מהפרק, לא מזכרת מהנכדים כי זה היא כן מקבלת מדי פעם.

מה עוד יכול להיות? 

מכשיר חשמלי כלשהו?לפניו ברננה!

אולי תתייעצו עם חמיך?

עלה לי שואב שוטף ידני או רובוטי..

השאלה אם תשתמש בו..

שואב שוטף זה גם בעיני מתנה מצויינתממשיכה

בטח אם הכל עליה

אולי אלבום דיגיטלי עם תמונות של הנכדים מעוצב יפהנפש חיה.
נראה לי שתמיד נהנים לראות את התמונות האלו
אם נראה לך שהיא כן אוהבת לצאת ולנסוע והבעיה היאקופצת רגע
שלא ניידים, אולי חלק מהתקציב יכול ללכת על מונית שתקח אותם לבילוי. נניח יום כיף במלון עם הסעה הלוך חזור. לא כולם נהנים מכזה דבר אבל מי שכן נראה לי שזה מאוד מפנק 
מכשיר חשמלי שווהדיאן ד.

ואם זה משהו שאין לה אז בכלל כדאי

אנחנו קנינו בכל מיני הזדמנויות להורים: שואב שוטף, מטחנת בשר, מדיח כלים (לא היה להם אבל כן הייתה הכנה במטבח), מקרר - כשהמקרר שלהם גסס וידענו שקשה להם לקנות.

אולי מכשיר חשמלי למטבח או סט שווה של כלי בית/למטבחPandi99אחרונה
מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

מצטרפת לכל התגובות פהאיזמרגד1

לנסות טיפול דרך הקופה.

ומצטרפת גם לזה שדיכאון מגיע בדרך כלל מסיבה מסוימת, וכשאת מבינה מה הסיבה ומטפלת בה הרבה פעמים הוא פשוט עובר...

תודהאנונימית בהו"ל

מה עושים שם אבל? מדברים?

כן, מדברים, פורקים, מלבנים יחד חוויות וקשייםהתייעצות הריוןאחרונה
ואת מקבלת מקום שהוא רק שלך, מרחב מכיל ובטוח..

אולי יעניין אותך