פריקה והתייעצות... אמהות לילדים עם ODDאנונימית בהו"ל

אשמח לקבל עצתכן🙏

הבכורה שלי בת 7. כתבתי עליה לפני כמה שנים... קשה איתה בטירוף. עברה אצל 4 מטפלים כבר. היינו בהדרכת הורים. אובחנה אצל פסיכיאטר עם ODD (הפרעת התנהגות מתנגדת) ומקבלת בינתיים טיפול תרופתי- האמת שזה לא באמת משנה לי האבחנה כמו שזה הוריד ממני את רגשות האשם שזה לא הכל בגללי.

אנחנו בעליות וירידות כל הזמן... בזמנים קשים אני נאלצת לאסוף אותה באמצע היום מהמסגרת (גם בגן וגם בכיתה א') כי היא מתפרעת ברמות שלא ניתן להחזיק אותה שם: מרביצה לבנות, למורות, מטפסת על חלונות, משחיתה ציוד, מפריעה לכיתות אחרות ומתחצפת ברמות הזויות. ב"ה מאז שהתחילה טיפול תרופתי זה פחת. אבל היא עדיין מאתגרת את הצוות בטירוף- לוקחת הביתה חפצים של הכיתה/חברות, חוטפת מאכלים מבנות, קמה ויוצאת בלי רשות, לא משתפת פעולה ועושה דווקא אינספור פעמים ביום...

בבית לא יותר טוב. יכולת האיפוק שלה היא אפסית, אין לה דחיית סיפוקים בכלל. על זה ניסו לעבוד איתה בטיפולים אבל לצערי לא ראינו שיפור... *כל יום* היא מבקשת לקנות לה הפתעה/גלידה/יצירה. וגם כשאני מסבירה לה בנעם שאי אפשר לקנות כל יום, ושרק פעם ב... אז היא מאבדת את זה. מתפוצצת, בוכה, מתעצבנת. כל הזמן (ברמה יומיומית) היא לוקחת חפצים של אחיות שלה (ממתקים, משחקים, הפתעות שקיבלו) וגם שלנו (טבעות נישואין, כסף, מפתחות אפס של הבית) אין סיכוי בעולם לשמור על ממתקים או חטיפים ושהיא תדע מזה כי היא פשוט תיקח את זה ותחביא. אז כשאנחנו רוצים לקראת שבת או חג לקנות משהו, אנחנו חייבים להחביא ממנה. כל הזמן אנחנו מוצאים אצלה דברים שהיא מחביאה שלא שייכים לה.

להעמיד לה גבולות זה בלתי נסבל. זה מלחמת התשה כל פעם שאומרים לה לא. צרחות, הרבצות, בלאגן.

ברמה שאנחנו מקלחים אותה פעם בשבוע כי להיאבק איתה רק על מקלחת זה מוציא ת'מיץ (וכן כן.. ניסינו את *כל* הטכניקות שלמדנו עליהן. להציע לה אפשרויות, לעשות צחוקים, משחקים, לעודד עם משהו כייפי אחר כך ועוד)

יש לה כריזמה ויש לה חברות אבל היא מתנהגת בבריונות נוראית לילדות שלא באות לה בטוב. וכל כמה זמן מקבלים תלונה מהורה.. היא מקללת אותנו ומדברת בצורה מאוד בוטה ובכוונה אומרת מילים שאנחנו לא אומרים בבית כדי לראות מה התגובה שלי.

עם כל הליווים שעברנו והחומרים שקראנו, אנחנו מאוד מתוסכלים שאחרי כל השנים האלה (היא ככה מגיל שנה וחצי) עדיין לא מצאנו כיוון. אז כל מאמר שנקרא יגיד לנו מה לא לעשות- לא להעניש ולא לתת תשומת לב שלילית כדי לא להעצים את ההתנהגות. אבל מה כן לעשות?!

ועזבו גם את התגובות המעצבנות שאני מקבלת. למשל מחמותי- שאני לא מביעה מספיק אהבה כלפיה. זה כואב כי באמת מאוד מאוד קשה לי לאהוב אותה כמו הבנות האחרות שלי. אבל היא לא מבינה עם מה אני מתמודדת! אני מאוד מנסה ולפעמים מצליחה לחייך, לחבק ולנשק באותנטיות. אבל זה קשה לשדר חום ואהבה כשנמצאים בכוננות ספיגה מהרגע שהיא קמה/ נכנסת הביתה. זה לאגור כוחות ולעודד את עצמי שהיום יהיה איתה יותר טוב, כי אני אקדיש רבע שעה לזמן איכות איתה ויהיה כיף. אבל לפעמים התכנון הזה קורס כי היא מרביצה ומציקה בלי סוף לאחיות שלה ומה שאני עושה כל אחרה"צ זה לשרוד.

או הפסיכולוגית שטיפלה בה במשך שנה ומשהו. רמזה לי שלא כדאי לי להיות בהריון שוב... כי הילדה צריכה הרבה מהכוחות שלי. היא לא מבינה שאם הייתי תמיד מתחשבת במצב של הבכורה, אז היא הייתה נשארת בת יחידה.. ולעולם לא הייתי מגלה כמה אני אמא מדהימה לשתי האחיות שלה, וכמה אני יכולה פשוט להינות מהאמהות שלי.

וואי חפרתי ברמות...

בכל מקרה, אשמח לשמוע ממי שיש לה נסיון גם כן עם הפרעות התנהגות מהסוג... מה עזר, למי פניתם. משהו...

אני רק רוצה להצדיע לך. ולהגיד לך שאת אמא מדהימה!!!אמהלה

כ"כ מודעת, כ"כ מבינה מה צריך ונכון לעשות.

אני מעריכה אותך מאד!!!!

ומתפללת ומקווה בשבילכם שתמצאו את הדרך הנכונה

איך למקסם את הטיפול בילדה

ואיך יהיה לה תמיד הכי טוב

סליחה שלא יודעת לעזור...

תודה על החיזוק❤️ הלוואיאנונימית בהו"ל
שהייתי יודעת מה נכון לעשות.. ממש לא מרגישה ככה רוב הזמן לצערי😔
איזו אמא! הלוואי שאלמד ממךטוביאלה

כמה אהבה, כמה מאמץ וסבלנות אין סופית את מעניקה לה. איזו ענווה ללכת לחמוד. לנסות כל כיוון אפשרי. איזה אמון יש לך בה.

אני ממש מתפעלת ממך

אני רוצה לחזק אותךרינת 24

זו התמודדות קשה מאד!

האם עלתה אפשרות שהיא תלמד במסגרת מיוחדת שמותאמת לה? (כיתה רגשית או משהו כזה?)

היא עברה ועדת השמהאנונימית בהו"ל
ושם שאלו אם אנחנו רוצים להישאר במסגרת הרגילה או לעבור לבי"ס חינוך מיוחד.

אבל בית הספר שלה מהמם. אין על הצוות שם. מכילות אותה בצורה שמעוררת השראה. אז אני לא מוכנה לוותר עליו בשביל שום מקום אחר...

ב"ה שהיא זכתה בכזה מקום מדהיםבארץ אהבתי

וגם באמא שנשמעת מדהימה באמת...❤️

רק רוצה להעלות נקודה למחשבה (רק מתוך מה שקראתי, כמובן את מכירה יותר ותדעי לקחת רק מה שמתאים) -

במצב כזה שכל כך קשה להציב גבולות, לפעמים לא מספיק מקום מכיל. לפעמים צריך צוות עם ניסיון עם מקרים מורכבים, שיודע איך לחנך לדחיית סיפוקים, להצבת גבולות ועוד.

את כותבת שעברתם כבר הרבה טיפולים. אבל אני מניחה שאי אפשר היה לשלב את כל הצוות החינוכי בטיפולים. כך שלא בטוח היו לצוות את הכלים לתת לה מסגרת של גבולות שאחידה ועקבית לאורך כל היום.

במקום מותאם, שמתמודד עם אוכלוסיה שהגבולות יותר קשים לה, יש יותר אפשרות ללמד להתמודד עם גבולות ודחיית סיפוקים.

ובמסגרת כזו, הצוות כולו יהיה מגויס למשימה העיקרית של למידת גבולות. זה לא יהיה רק עליכם ותצטרכו שבית הספר יכיל אותה כמה שאפשר ויקרא לכם שכבר אי אפשר. בית הספר יהיה איתכם ומאחוריכם... (בהנחה כמובן שתמצאו את המסגרת הנכונה והמתאימה)

אני לא יודעת מה באמת נכון עבורה.

רק מעלה את כיוון ההסתכלות הזה.

ומתפללת שתצליחו לקבל החלטות טובות.

חיבוק גדול על כך ההתמודדות ❤️❤️❤️

זו באמת נקודה חשובהאנונימית בהו"ל

מה שמעניין זה שביה"ס מתחילת השנה היה בקשר רציף מולנו ומול הפסיכולוגית המטפלת. ובהתחלה היא הנחתה אותנו ואת הצוות להתנהג בצורה מכילה ולעודד חיזוקים חיוביים. אבל לא היו לה תשובות לגבי איך להגיב כשחייבים להעמיד גבולות ברורים (למשל כשהיא מרביצה).

הצוות מכיל עד למידה מסויימת. מגמיש גבולות שלא קריטיים (לא מעירים לה אם היא קמה בלי רשות מכסא, כל עוד היא לא מפריעה לאחרות) אבל ברגע שעוברת קווים אדומים אז בהחלט מעמידים לה גבולות והיא נאלצת לשאת בהשלכות.

אני מתחברת לאיזון הזה... להבחין בין עיקר לתפל

דווקא ראינו שהצוות מאוד פתוח לקבל הכוונה מקצועית אבל לא הרגשנו שיש הכוונה מותאמת. אני מקווה שנמצא מטפלת שתעשה זאת טוב יותר.

החשש שלי ממסגרת חנ"מ, זה בעיקר שאם תהיה עם בנות כמוה במסגרת, היא יכולה לפגוש התנהגויות אפילו קשות יותר.. זה אולי ייתן נרמול להתנהגות שלה בצורה עקיפה. ולא יהיה לה מודל חברתי מיטיב..

מצד שניoo
במסגרת רגילה היא מאד חריגה ויכול להיות שזה משפיע לרעה על ההתנהגות שלה.

מניסיון עם בעיות עם ילדים (בתחומים אחרים) כדאי למצוא דרך שלא שואבת כל הזמן אנרגיות.

מבינה את הרתיעה מחינוך מיוחד, יש לזה סטיגמה שלילית, אבל יש פעמים שזו הדרך הנכונה עבור הילד, לא רק כמסגרת אלא גם השפעה והדרכה על ההתנהלות בבית.

אני רק חיבוק ולהגיד לך שאת מדהימהאני זה א
וואו יקרה. את אמא גיבורה.פרח חדש

ממליצה לך לקרוא ספר בשם 'ילדה נוף'

אין שם ככ עצות, כי זה לא המטרה של הספר

אבל פשוט תגלי שם הרבה אמפטיה והזדהות

ועיזבי את כל החכמים שבדרך

שלא מבינים אפילו ברבע מה את עוברת איתה

ועוד יותר לא מבינים שאם לא יחבקו אותך

לא יהיה לך כח לחבק את הילדה שלך ❤️❤️

ממש העלית לי דמעות בעיניים במשפט האחרוןאנונימית בהו"ל

זה כל כך נכון.

כל כמה זמן בוכה לה' שפשוט אין לי כוחות. ושאני ובעלי מרגישים כל כך בודדים בזה... שאין לנו באמת כתובת. וזה הכי קשה.

כי כשאין באמת מישהו שמבין אותנו אז אין מי שייתן חיבוק אמפתי אמיתי

וואו יקרה... הותשתי רק מלקרוא אותךבאתי מפעם

את אלופת העולם.

באמת אין מילים.

איך את מצליחה להחזיק את עצמך שפויה? כל כך קשה!

אני מציעה לך לקחת גם לעצמך טיפול כלשהו לפרוק, את עוברת דברים לא פשוטים בכלל, וגם את בנאדם עם רגשות, כדאי לחשוב על איזשהו טיפול להרים לעצמך, מגיע לך! 

תודה על הדאגה אכן הייתי בטיפול בעצמיאנונימית בהו"ל
לכמה חודשים.. ניסיתי להיעזר בכמה כלים ולפעמים אני חוזרת לפגישה או שניים לקבל כח.

אבל באופן קבוע זה לצערי לא מתאפשר לכיס..

תמשיכו ללכת להדרכת הורים...orly1
אנסה לפרטorly1

גם אצלי יש אבחנות נפשיות/רגשיות אצל חלק מילדי (אבחנות קלות אבל - אצל פסיכיאטר ילדים(.

ואני קוראת אותך קוראת את עצמי לפני כמה שנים. קורים הרבה דברים טובים בהדרכת הורים לאורך זמן.

זה לא משהו שאפשר לוותר עליו. לוותר על הדרכת הורים זה לוותר על הילדה.

(הדרכת הורים אצל פסיכולוג)

אשמח לשמוע המלצותאנונימית בהו"ל
היינו בהדרכה אצל אותה פסיכולוגית שטיפלה בבת.. אבל הרגשנו שהיא נותנת לנו ייעוץ גנרי לילדים "רגילים" ושהיא לא באמת מתאימה את הייעוץ לעוצמות שאנחנו מתמודדים איתן. ולכן חשוב לנו למצוא מישהי שבאמת מבינה
אל תוותרו על הדרכת הורים מקצועית וטובה.orly1

אתם צריכים מקום לדבר את מה שאתם מרגישים וחושבים

ולדבר את מה שהיא מרגישה וחושבת

ולהבין מה היא זקוקה מכם

ומה אתם צריכים כדי להצליח לתת לה את זה.

קיבלנו אבחון דומה לאחד הילדים, והפסיכיאטר המליץשופטים

על הדרכת הורים עם פסיכולוגית מהתחום ונתן לנו שם, אם מעניין אותך אכתוב.

למרות  שאנחנו בעצמנו לא ניסינו עדיין, קיבלתי מהפסיכיאטר רושם אמין 

הייתם אצל פסיכיאטר פרטי? לאבחון או למעקב?קופצת רגע

אם את ממליצה עליו אשמח לשמוע כאן או בפרטי 

שלחתי בפרטישופטים
וואו! קראתי כל מילהליד ה'

את נשמעת אמא מאוד מודעת לעצמך ולילדה ויש לך כוחות על! את עוברת התמודדות יומיומית לא פשוטה! שולחת לך חיבוק גדול!

וגם התשובה שלך למה שאמרה הפסיכולוגית נפלאה בעיני וב''ה שיש לך עוד ילדים ואת מוציאה את היכולות שלך כאמא!

מהניסיון שלי בעבודה עם ילדים עם אבחנה כזאת מציעה לחזור לפסיכיאטר ולבדוק שוב את הטיפול התרופתי עד שתמצאו משהו שעוזר יותר.

ולחפש הדרכת הורים ספציפית לodd

אולי אולי ובעזרת ה' יהיה לכם יותר טוב בהמשך!

ותזכרי תמיד שאת אמא נפלאה ואת האמא הכי טובה לילדה הזו! 

תודה רבה💕 אשמח לשמוע מהנסיון שלךאנונימית בהו"ל
מה את מתמקדת בעבודה עם הילדים שאת פוגשת?

וגם, את מכירה מדריכות הורים עם ODD? כי את זה אנחנו מחפשים

תכתבי לי ואענה לך באישיליד ה'
עכשיו רואה שאת כן מחפשתשופטים
קיבלנו המלצה על אירית שור סופר, מדגישה שוב שלא ניסינו בעצמנו..
וואו איזו התמודדות!!ביבוש

את נשמעת אמא לביאה הלוואי שהיו לי רבע מהכוחות שלך

אני עוסקת בתחום החינוך המיוחד והזכרת לי ילד מאד דומה בדפוס ההתנהגות של הבת שלך. בשנה שעברה הוא היה בכיתה ב' והיה ממש קשה לעבוד איתו. היה מתפרע, משחית, מתסיס את כולם , מתחצף וכו'. הצוות הכיל אותו בטירוף, באמת. בכיתה ג' קיבלתי אותו לפרטני והפלא ופלא הוא החל לקבל טיפול תרופתי וההתנהגות שלו השתנתה מקצה לקצה. לפתע החל ללמוד, להתנהג בכבוד, לרצות להיות מוערך ולהתנהג כתלמיד מן המניין. אני חושבת שלבד מהטיפול התרופתי שכנראה היה מדוייק לו, יש שלב כזה אצל ילדים שהם לפתע עושים איזושהי קפיצה. כביכול הם סופגים את כל האהבה והטיפול בהם ואז כאילו נוחתת עליהם ההבנה והשינוי. מה שאני באה להגיד זה דבר ראשון אל תתיאשי. כל תקופה לחזור ולקבל מינון מדוייק, אני רואה אצל תלמידים ממש הבדל משמעותי כשמדייקים את הטיפול, ודבר שני הלוואי שתעשה איזושהי קפיצה לקראת השנה החדשה ובאמת אל תתיאשו! יש שכר לעמלכם ! כל מה שאתם משקיעים בה עוד יחזור בעז"ה 

וואי הלוואי שתהיה לה קפיצה כזאת..אנונימית בהו"ל
אני גם רוצה להוסיף-אנונימית בהו"ל

שאני גם מתמודדת עם המורכבות הפנימית של אהבה התלויה בדבר.. לא דמיינתי שאני אחווה את זה בתור אמא. אבל גיליתי שכן, בגלל התנהגות כזאת או אחרת זה ישפיע על האהבה שלי כלפיה. עצוב, אבל זה המצב.

לאחרונה הבנתי שקשה לי לקבל את המידות שלה. אני לא תמיד יודעת להפריד בין מה שקשור להפרעה לבין מה שהיא.

למשל העניין של הרכושנות- אף פעם לא מספיק לה. תמיד היא רוצה יותר. גם אם לפעמים בא לי להפתיע אותה ולקנות לה חוברת יצירה אז היא תגיד שהיא רוצה יותר כי זה לא מספיק לה. או שהיא תחזור מהלימודים ותספר שיש לחברות שלה עטים מנצנצים ולמה אני קניתי לה רק טושים רגילים ולמה אני לא מסכימה לקנות לה עוד. וכל יום תבקש משהו אחר.

זה אולי בא לי בניגודיות בולטת אל מול אחותה הקטנה. ילדת שנולדה עם מידות מהממות בלי שעשינו שום דבר... שברגע שהיא נכנסת הביתה היא תחייך ותחבק ותגיד תודה שהכנתי לה ארוחה טעימה, תחמיא לי על השמלה שלי... תציע לבכורה ממתקים שקיבלה מהגן. ואז אני רואה איך הגדולה מנצלת אותה אינספור פעמים.. וזה מקומם ואני מרגישה מלאת טינה כלפיה. וקשה לי שהבת שלי בריונית ורעה כלפי ילדים אחרים...

ואני תוהה אם יש מישהי שלא מתחברת למידות של הילדים שלה- איך מצליחים *באמת* לקבל אותם?

זה לא שאין לה חוזקות. יש רגעים של חסד שהיא מהממת, שהיא עוזרת לי, שהיא מתוקה לאחיותיה וממיסה את ליבי. אבל לצערי רוב הזמן זה לא ככה...

האם את מקבלת את עצמךorly1
על החלקים המורכבים שבך?
אני חושבת שיש לי חמלה עצמית מצד אחדאנונימית בהו"ל
כי אני מבינה שההתמודדות שלנו באמת קשה. ולכן לא מלקה את עצמי יותר מדי כשאני מגיבה אליה לא נכון. כמו שהייתי עושה פעם..

מצד שני אני לא מקבלת את זה שאני אוהב אותה פחות, אני שואפת להגיע למצב שאני אוהב אותה לא פחות משאר ילדיי. שאני אשמח להיות אמא שלה. שאני אקבל אותה יום אחד כמו שהיא 

התכוונתיorly1
לחלקים באישיות שלך שאת פחות שלימה איתם... 
לפעמים כן ולפעמים פחותאנונימית בהו"ל
אני רוצה להגיד שבעיניאישהואימא

זה מאד טבעי מה שאת מרגישה!

טבעי שהתנהגויות פחות מוסריות יגרמו לנו לקושי מולם... את נשמעת אמא אלופה לגמרי וההתמודדות שלך שלא פשוטה בכלל!! אני חושבת שהקב"ה כל כך גאה בך. לא כל אמא הייתה יכולה להתמודד כמוך בשליחות שלך.

תודה נשמה💕אנונימית בהו"ל
אפשר להתפלל על זהאם_שמחה_הללויה

לקבוע כל יום התבודדות של חצי שעה וכפשוטו לבקש לראות את הטוב, להצליח לאהוב אהבה שלא תלויה בדבר

כמו בעבודה על זוגיות. אפשר לעשות פנקס ורושם לעצמך כל יום את הדברים הטובים שעשתה (ואת תמצאי שיש כאלה גם אם הם קטנים)

לבד מאוד קשה, אבל ה' יעזור "לנקות" את הצינור בינכן!

בהצלחה ממש. את נשמעת אמא כל כך טובה על עצם הרצונות הטובים שלך. ובכללי נשמעת אישה רגישה ועמוקה כל כך!

בטוחה שלא סתם ה' הביא לך את הילדה הזאת,

הוא מצופה ממך לגדולות,

בטוחה שבזכותה את מאוד תתקדמי ברוחניות ובעבודת המידות.

נכון, זה קשה ולפעמים גם מייאש אבל ה' איתך והוא יכול לתת לך כאלה תעצומות נפש

תודה על הרעיונות והחיזוק!אנונימית בהו"ל

פנקס מעשים טובים שלה זה רעיון מהמם..

ובאמת אני צריכה להתפלל על זה יותר.

תודה❤️

אני רוצה רק דבר אחד להגידממשיכה לחלום

את מלכה

מלכה

מלכה

ואם יש משהו שאומר לך מילים מחלישות תעיפי אותן לפח

הלוואי ותמצאו את השליחים המדויקים לכוון אתכם ולעזור לה.

נשמע באמת שצריך יותר מהדרכת הורים רגילה-טוווליי

ממליצה מאד על הדרכת הורים בגישת הסמכות החדשה.

זו גישה שפותחה במרפאות של שניידר עבור ילדים עם בעיות התנהגות שלא שיתפו פעולה בטיפולים, ובעצם בגישה הזו הילד לא שותף לטיפול, אלא כל השליטה עוברת לידי ההורים.

יש שם אלמנטים חזקים של תמיכת הסביבה וממש פרוטוקול שלם איך עושים את זה עם ליווי צמוד של פסיכולוג שמנחה את התהליך.

זו גישה שהוכחה מאד יעילה במקרים כאלה של התנהגות מתנגדת.

זה מחזיר להורים את השליטה בסיטואציה ואת הביטחון בעצמם.

מאד מאד ממליצה!

יש פה קישור למרפאה, אבל מניחה שיש מטפלים בגישה הזו בכל הארץ הקליניקה להדרכת הורים - מרכז הסמכות החדשה

בהצלחה רבה רבה!!

וואו תודה ענקית!!אנונימית בהו"ל

ממה שקראתי עליהם באתר זה באמת נשמע הכיוון!

לצערי זה לא באיזור שלנו, אנחנו ירושלמים, אבל אני לגמרי אעשה חיפוש באיזור שלנו.

תודה גדולה גדולה!

בשמחה ובאהבהטוווליי

אם תרצי שאחפש לך המלצות על מטפלים בגישה הזו בירושלים, אשמח לעזור

בדיוק דיברתי איתםאנונימית בהו"ל
אמרו שאפשר פגישה אחת פרונטלית והשאר בזום כך שזה פתרון מצויין
וואו, איזה כיף שמסתדר!טוווליי
בהצלחה רבה!!!שיפור
אין לי נסיון, אבל רוצה להתייחס לעניין הבת השניהאביגיל ##

ש"מפצה" על הבכורה

יכול להיות שהיא מרגישה אחריות על המצב ותפסה את התפקיד של המרצה, המפצה. חושבת שכדאי לבדוק את העניין הזה

אולי אני טועה אבל ככה נשמע לי מהצד

שולחת לך חיבוק גדול על ההתמודדות! את נשמעת אמא מהממת ומיוחדת

ממש יכול להיותאנונימית בהו"ל
בגלל זה אני משתדלת מאוד להקדיש לה זמן מתי שאני מצליחה. כדי שתרגיש שגם היא מקבלת, ושלא רק מי שעושה רעש בבית מקבל תשומת לב
חשוב גם להגיד להמחי

שהיא לא תמיד חייבת לוותר,

שהיא טובה ואוהבים אותה גם אם היא לפעמים כועסת או מתעצבנת (נשמע שהיא אף פעם לא, אבל אולי אני טועה) ומותר לה,

שהיא לא אחראית לשמח את כולם ולכן יכולה להיות עצובה לפעמים (אולי קצת מורכב לגיל שלה, אבל אפשר לנסות)

וחיבוק ענק בשבילך על ההתמודדות הזו! שה' ישלח לך המון כוחות

וואי, חיבוק ממני!גלי גלי
מכירה חלק מהתמודדות, אשמח להרחיב באישי
נשמע כל כך קשה. ממש לבכותשוקולד פרה.
יש לכם קבוצת תמיכה להורים עם ילדים עם ההפרעה? זה נשמע לי כל כך קריטי. מהם אפשר לשאוב דברי נחמה ועידוד, והם האוזן הקשבת הכי אמפתית שיש.
אין לי עיצה להתנהגות אך יש לי הצעהפלפלונת

לעניין שהיא לוקחת דברים בלי רשות. לחבר לקיר בכניסה לחדר שלכם כספת קטנה (אפשר לקנות באלי אקספרס) ובא לשים את המפתח שמתאים לחדר שלכם.  את הכספת ניתן לפתוח ע"י סיסמא שלא תגלו לה. ובנוסף להחליף את הצילנדר של הדלת שלא יהיה של מפתח אפס.  

כך תוכלו לשמור בחדר דברים שאתם לא רוצים שהיא תגיעה אליהם וזה יכול ממש להקל עליכם לדעתי. 

הלוואיייי אני כל כך רוצהאנונימית בהו"ל
לא מכירה שום קבוצה כזאת... לצערי
לא קראתי תגובות אבל מנסהעוד אחת!

עבדתי כמה שנים במשפחתון עם ילדים עם התנהגויות דומות

מה שעזר - תוכנית עם ניקוד יומי לפי דברים שיש במהלך היום

כל יום לפני השינה עושים איתה את הספירות נקודות

יש שלושה שלבים להיות בהם, כל שלב מאפשר לה דברים מסויימים(ללכת לישון מאוחר יותר בשלב מתקדם וכו.. ) כל סוף שבוע היא עולה או יורדת שלב לפי הנקודות ומצ'ופרת לפי זה (אני יכולה להרחיב בפרטי) .

לתת לה כשהיא בהתפרצות כל מני פתרונות שעוזרות לה להרגע

#לצאת איתה לסיבוב לבד בחוץ אם שניכם בבית

#לצייר

#לשחק משחק

וכו.. לחשוב יחד איתה כשהיא רגועה

אחרי כל התפרצות להיכנס לחדר ולנהל על מה שהיה שיחה ומה גרם לה ומה יכל לעזור לה באותו רגע..

אני במצבים כאלה בעד לחתוך את הסיטואציה עוד לפני שהיא מסלימה.

את רואה שהיא משועממת ומתחילה להציק להביא לה תעסוקה

היא לא רגועה? להכניס לחדר להרגע

לנסות לעשות יחד איתה דברים

לבשל, לנקות וכו..

משהו אחרון- לתת לה אחריות מסויימת בבית שהיא שלה - נגיד להכין סנדוויצ'ים בבוקר

או לערוך /לפנות שולחן

לזרוק זבל .. משהו אחד שהוא שלה.

ואת אמא מהממת ומדהימה! כמה את משקיעה בבת שלך זה מיוחד ממש

אל תוותרי על עצמך בתוך כל זה.

תצאו את ובעלך לנופש

תמצאי דברים שעושים לך טוב

ותביאי כמה ילדים *שאת* מסוגלת!

נכון, מתמודדת עם משהו אבל זה לא אומר שהיא ילדה בעייתית ואי אפשר לעזור לה..

בהצלחהה! אם את צריכה עוד עזרה מוזמנת באישי.. 

תודה רבה על העצות והחיזוק❤️אנונימית בהו"ל
בהחלט משתדלת כמה שיותר לעשות דברים שייתנו לי כח
איזה אמא את!!!ציפאלקס

נשמע שהיא זכתה באמא מדויקת ומיטיבה,וזה המון.

קוראת כמה המצב קשה ושוחק.

אני ממליצה מאוד לבדוק אופצייה של אבחנה מוטעית, אולי בעיית תקשורת, או חרדה, או משהו...

נשמע שאתם עושים הכל,אבל משהו תקוע...

וזה קשה וכואב

אלף חיבוקים❤️ איזו התמודדות קשה!שיפוראחרונה
אני אחות לODD ומכירה מקרוב. רק רוצה לעודד שמתישהו זה משתפר❤️‍🩹 אצל אח שלי זה היה בתחילת גיל ההתבגרות...

בהצלחה רבה! בעזרת ה' שתמצאו את הכלים שיהיו מדוייקים בשבילכם ותרוו ממנה נחת! 

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
זה באמת מקל!מתואמת
לנו יש כבר 11 שנים, ואני לא מבינה איך הסתדרנו לפני...
מזה מטבחון פסח?שירה_11
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

משמח לקרואשירה_11
הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

וואו את מלכהתוהה לעצמי

להסתכל על איבחון כזה הגאולה זו ממש ראיה מיוחדת ויפה של המציאות

(וכן, אני מכירה מקרוב לצערי מה המשמעויות של אוטיזם לא מאובחן בזמן, ועדיין להסתכל על איבחון כזה כגאולה זה וואו בעיני)

גם אני מכירה מקרוב השלכות של אוטיזם שלא מאובחןמתואמתאחרונה

בזמן (הבן הגדול שלי)

לכן אני יודעת להוקיר את האבחון המוקדם של הבת שלי...

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעון
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
איזה יופי! דורש ככ הרבה השקעה. כל הכבוד לךכורסא ירוקה
שאפו! יישר כח ממש אלופה🏆 עלי והצליחי♥️המקורית
אחרי המתנה של זמןעם ישראל חי🇮🇱

השם הטוב נתן לנו 2 אוצרות בבת אחת

מתנה עצומה ומעצימה

הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו

אין עוד מלבדו🌸

אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

יקרה, לדעתי את לא בכיוון בכלליעל...

את מושכת חזק, דורשת ורוצה.

והתחושות שלך מובנות לגמרי, אבל הדרך שאת פועלת רק מגבירה את הלופ השלילי שאת נמצאת בו.

יש דרכים אחרות! אם מעניין אותך, אוכל להפנות אותך לנשות מקצוע שיכולות להתאים..

בהצלחה רבה!!

שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונת
היה לנו מושלם בסוף. כולם נהננו השתתפופלפלונתאחרונה
הבאנו הפתעות למי שאמר רעיון, ענה, הקריא, שמנו מפיות יפות וכלי פסח, באפיקומן קצת השתוללו להתאוורר. והיה מקסים! תודה.
גמנחנו אוכלים על הספותהמקורית
והילדים ממש זוכרים את זה לטובה

אהבתי את הרעיון של שולחן סלון ממש! חייבת להציע לבעלי לשנה הבאה

פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
לא יודעת אם ראוי פהדיקלה91

אבל לא יודעת איפה כן. מרגישה שנחלשתי מאוד בדת. מרגישה שיש לי אנטי להכל. בעיקר שבתות וחגים. מרגישה דתיה מזויפת. מרגישה שאין לי זמן לנשום ולחשוב.יש לי  2 קטנים, בעל, ברכה . אבל אין לי זמן לעצמי. הזוגיות על הפנים. פערים מאוד גדולים ביננו. אין לי זמן אפילו לטפל בזה וכל פעם שניסינו זה לא בדיוק עזר . למי יש כח לטפל בזוגיות כשבעצמי אני לא מטפלת. עכשיו שבוע בירושלים אצל חמותי. שעמום מוחלט בקןשי חנות יש פה באיזור. רק פארק ילדים ללא מקלט ליד. עצבות כעס מרמור גדולים מאוד והילדים קולטים. חג שמח בשבילם..כל כך חיכו לבוא לפה ואני עם פרצוף תשעה באב שלי. מסכנים. לא יודעת איך לצאת מזה. כל חג ושבת מביאים איתם את התחושות האלו רק שעכשיו התעצם-היה שבת, חג, שבת, חג ואחכ שוב שבת. סיוט בשבילי. איך כולם מצליחים לאהוב את זה ולהתחבר? אני רק רוצה לברוח. הייתה אמורה להיות לי הקלה פה אבל אני כועסת שהגענו לכאן אתמול ב21 בלילה אחרי שעבדנו כל היום ולספוג את הצרחות של התינוק שסובל בנסיעות ארוכות וחמותי לא הכינה לילדים כלום לאכול אז התחלתי להכין ארוחה ב21 בלילה והיא בטעות עשתה משהו שהרס את האוכל , הבאנו לה מתנה עשתה פרצוף, כרגיל. הגדול חיכה להיות איתה כל כך והיא עסוקה בלבשל למחר. בעלי לקח אותה הבוקר ל4 שעות קניות במקום שיעשה בעצמו ולי תהיה פה עזרה איתם או בבישולים! למה צריך את שניכם קניות וזה קבוע קורה ומתסכל מאוד קשה לי מאוד לבד עם שניהם בבית לא שלי. אין לי לאן לצאת איתם. להעסיק. מבינה שאני הבעיה עם איך שאני רואה את הדברים במקום להתמקד בטוב. אבל קשה לי להוציא מעצמי חיוביות .

למה את אצלה שבוע שלם?מחכה עד מאוד

ולא בבית או בצד השני?

אני גם שונאת את פסח לכאורה, לא יודעת אם קשור לדת או לדרישות שהוא מביא איתו....

אבל לכאורה אם לא היה דרישות שעושות לי כאביי גב מטורפים ולחץ פנימי לא הייתי סובלת.

אז אני כן קשורה לפסח ואוהבת.

בלי העבודה מסביב.

אם היה לך קל ועזרה בלי סוף עדיין היית אומרת שרחוקה מהדת?

כי זה החלק הכי מבאס וכואב שכתבת....

אני כאן שבןע כי לא הספקתי לנקות אצלידיקלה91
הייתי חולה בימים שלפני החג. אם היה לי קל ועזרה יכול להיות שלא הייתי מרוחקת אני לא באמת יודעת כי בחיים לא הייתה לי עזרה כדי לבחון את זה. אבל מרגיש לי שזה עמוק מזה.
אני חושבת שהמפתח פהאיזמרגד1

זה מה שכתבת ''למי יש כוח לטפל בזוגיות כשבעצמי אני לא מטפלת'' תקדישי זמן לעצמך. להתאורר ולהתעסק עם מה שחשוב לך.

נשמע שאת בעומס ולחץ ואם זה משהו שחוזר על עצמו וקיים כבר תקופה, עוד מלפני המלחמה הנוכחית- נשמע שכדאי אצל רשת מקצוע- פסיכולוגית או עוסי''ת קלינית.

אני חושבתנעמי28אחרונה

שכתבת את הנקודה בעצמך, שאין לך זמן ויחס לעצמך.

הדת וכנראה גם הזוגיות הם משניים, תניחי להם רגע ואל תתעסקי בהלקאה שם.

הם התוצאה ולא הסיבה.

קשה לשמוח בחג, בזוגיות, בילדים , כשאין עוגנים פנימיים חזקים שנותנים לך אוויר.

מה יכול להיות עוגן?

זמן לעצמך - שבעלך יעסיק אותם שעתיים בחג ותשבי עם ספר טוב, קפה ועוגה בחדר בשקט.

תפילי עליו קצת את הילדים.

מפגש עם חברה או טיול זוגי בערב עם בעלך או לבד,

אחרי החג, הגשמה חלום קטן בתחום מסוים שהוא שלך ללא קשר לילדים,

ספורט מסוים שאולי בהתחלה נשמע כמו מטלה ולא זמן איכות, אבל כשתעשי קצת תרגישי כמה הוא נותן.

תשחררי שניה את ההלקאה העצמית על זה שאת ממורמרת, זכותך,את "לא הבעיה". יש לא מעט סיבות, כל המאבק הזה במירמור והלקאה העצמית,  לוקחים את טיפת האנרגיה האחרונה שנשארה,

במקום זה תעשי לך פתחי איוורור בתוך כל הכאוס, שימי לילדים סרט ותעשי מקלחת מפנקת, כל דבר שיתן לך מעט אוויר.

למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

* אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

* אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

אולי יעניין אותך