עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"ד 12:32
אתמול כתבתי לך הודעה ארוכה ואז החשמל קפץ והכל נמחק...ואני לא יכולה לכתוב מחדש, לקח לי הרבה זמן לכתוב.
אבל לקרוא לנו עדר זה לא הוגן בכלל וגם שקרי.
יש מילוני אנשים בעולם שלא רוצים לחסן את ילדיהם, או שרוצין לחסן אותם אבל לא לפי שגרת החיסונים המומלצת. יש להם כנראה סיבה לזה.
ולא, אנחנו לא מטומטמים
ולא טפשים
ולא עדר.
קראתי ושמעתי על הנושא הזה בערך עשר שנים (בכמה שנים האחרונות פחות התעסקתי עם זה) אני יכולה לזהות, בדרך כלל, אם הכותב או הדובר הוא אמין או לא, משני הצדדים, ואני מבטיחה לך שיש המווון חומר מענין בנושא, גם אם מורידים שני שליש מהמאמרים או מהסרטונים שיש בגלל חוסר אמינות. יש הרבה מידע אמין. ומי שבאמת רוצה להבין יכול להגיע למידע הזה, זה לא סוד. יש מחקרים. יש גם מחקרים שחבל מאוד שלא נעשו (כמו למשל מחקר ארוך טווח שמשווה בין אלפי ילדים מחוסנים לאלפי ילדים לא מחוסנים- לאורך שנים, ובודק כל מיני דברים- החל מבעיות קשב וריכוז וכלה באלרגיות, צליאק ומחלות אוטואימוניות. מבטיחה לך שאם היה כזה מחקר- איכותי ואמין שהיה מראה שאין כמעט הבדל בין שתי הקבוצות, הייתי נותנת חיסונים בגיל צעיר יותר והרבה יותר ברוגע)
אבל לבוא ולהגיד "הם עדר"?? ככה, בהנף יד מלא בטחון עצמי? כאילו- מה????
אני יכולה להגיד בדיוק אותו דבר על הרופאים. "אתם: עדר של הרפואה הקונבנציונאלית, שלוקה בחוסר ענווה וחושבת שכל הידע הרפואי בעולם נמצא אצלה. העדר שלא מוכן לשמוע שום דבר שהוא מחוץ לקופסה שלו".
איזה חיסון יכול לגרום לנזק?
יש חוק פיצויים לנפגעי חיסונים. מה, סתם המציאו אותו?
יש מערכת לדיווח על נזקי חיסונים בארה"ב. (מערכת בעייתית אבל זה ענין אחר)
יש בארה"ב יש בית דין לענייני חיסונים (סוג של כסת"ח אבל גם במצב הזה הוא משלם מיליונים לנפגעים)
למה אם יש נזק מתרופה אז אפשר לתבוע את יצרנית התרופות, ואם יש נזק מחיסון אז התביעה היא כלפי המדינה שרכשה אותם מהחברה? לא רק בחיסון הקורונה. בכל החיסונים.
האם קיים מחקר שבדק בטיחות של סל החיסונים הכולל ולא של כל חיסון בנפרד? (ספוילר: לא. כי אין כזה. אז תוסיפו עוד ועוד ועוד חיסונים, ועוד עשרים שנה ילד יקבל ארבעים חיסונים עד גיל 3 ויהיה אפשר להמשיך לטעון שזה בטוח, למרות שאין מחקר שמוכיח שהסל השלם הוא בטוח)
מה שיש לי לומר זה: לכו תלמדו. ברצינות. לכו תתעמקו. זה נושא מורכב. כל חיסון הוא סיפור בפני עצמו- הנחיצות, המחלה, הסיכון, היעילות, הבטיחות. זה לא שחור לבן וזה לא הכל או כלום.
לכו תלמדו. לפני שפוסלים ומזלזלים באנשים אינטלגנטים שבדקו (יודעת שבגיל 8 עשו לי מבחן איי קיו במסגרת מחקר ב"שערי צדק" וגילו שרמת המשכל שלי גבוהה במיוחד?)
לכו תלמדו לפני שאתם מביעים את דעתכם הנחרצת על דברים שלא למדתם אותם לעומק.
כן, לכן תלמדו. אם אני מלמדת הסטוריה וצריכה ללמד נושא שאני לא מכירה, אני לומדת אותו. האם רופאים שאינם אימונולוגים למדו כהוגן ולעומק אז הנושא?
מחילה על החריפות. זה לא מכוון אישית אלייך. אני בטוחה שאת רופאה ואישה נהדרת ומקסימה. וגם היינו יכולות להיות חברות אם היינו מכירות. זה בכלל לא אישי. אני כותבת כלפי התפיסה, כלפי הגישה.
אבל כשאחרים מכנים אותי בשם עדר, שלא יודע לחשוב, ולא מבין כלום, ועושה נזק
רק בגלל שהם רופאים ואני לא
רק בגלל שאני מעיזה להטיל ספק במשהו שנחשב לפרה הקדושה שלהם
זה מטריף אותי.
כי זה עושה עוול להמוני אנשים נחמדים, אינטלגנטים ומשכילים. שכל חטאם היה בזה שהם רוצים לבדוק טוב טוב מה מכניסים לילדים שלהם.
וזה גם גורם למצב שבו הנושא הזה לא "בודק את עצמו" מספיק, ולכן בהחלט יכולים לקרות נזקים. ע"ע החיסון לקורונה, שעכשיו ברחבי העולם יש המוני תביעות לנזקים משמעותיים. (אבל בישראל לא.)