הילדון המתוק שלי בן שנה וחצי, גם בגלל שהוא בכור ואנחנו הורים צעירים וטריים וגם בגלל כל מיני נסיבות כמו מילואים, עניינים רפואיים, עומס מטורף ועוד עניינים שהקשו עלינו את השגרה וגרמו לנו להיות על הקצה בשנה האחרונה נוצרה סיטואציה שאני לא כ"כ מרוצה מצורת החינוך שלו.
אני מרגישה שאני "רכה מדיי" עכשיו זה לא רע להיות רכה, ואני מאוד מתחברת לגישה ההיקשרותית ולזה שאני צריכה להיות משענת, מקום בטוח מחבק אוהב ומקבל תמיד, אני פשוט מרגישה שאני הרבה פעמים "מוותרת" לקטנצ'יק שלי ולא מצליחה באמת להציב גבול כמו שהייתי רוצה. נוצר מצב שהילד שלי מאוד בררן באוכל, לא אוכל הרבה, מה שאוכל לא בהכרח בריא כ"כ, הוא מתעורר עדיין בלילה כי הוא לא אוכל מספיק ואז רעב ואני פחות מאמינה בלתת לו לבכות, ולאחרונה הוא התחיל "לנצל" את זה ולא רק לקום לאכול, אלא מתחיל במסיבת פיג'מות ורוצה לצאת לשחק... אני גם מאוד מופעלת מהבכי שלו, וזה גורם לי לוותר מדיי בקלות, גם כשהדבר הנכון זה להציב גבול.
באופן כללי גם דברים כמו לא נוגעים בתנור/ לא רצים לכביש מטבע הדברים הוא מבין חלקית בגיל הזה וגם מאוד אוהב לבדוק גבולות אז אני צריכה להציב גבול חד משמעי, כשזה מסוכן זה נורא ברור לי, אבל אני מוצאת את עצמי מרימה את הקול ואומרת שזה אסור ומסוכן ונו נו נו.. והוא מחקה אותי "נו נו נו, פויה!" וממשיך בחיוך שובב וכובש ואני פשוט בד"כ מרימה אותו ומסיחה את דעתו ולא מרגישה שהגבול עבר ומתבאסת שכאילו צעקתי "לשווא" ושהרמת קול נהייתה דבר די שגרתי. מצד אחד אני מאמינה שמותר להרים את הקול וחובה להציב גבולות בכללי ובטח בדברים מסוכנים, מצד שני - אולי יש דרך אחרת שהוא יבין יותר?
אני תוהה לעצמי איך אני יכולה ללמוד להציב גבולות בצורה נכונה? איך בכלל לגשת לזה? איך "לתקן" את הרגלי השינה והאכילה שלו?
מצד אחד שיהיה פה סדר בבית ויהיה אפשר לנשום לרווחה ולא לרדוף אחריו ללא הפסקה ולהיות על תקן שוטרת, מצד שני שתהיה פה אווירה נעימה וכיפית ושמחה ושיהיה יותר מותר מאסור בבית
איך עושים שגבול יהיה גבול? איך מציבים גבולות בנעימות? איך מסיימים יום לא מותשות? איך נהיים עם בטחון בהורות שלי?
יש לכן מחשבות בנושא? מקום שאפשר לקרוא בו בצורה מסודרת על גישות חינוכיות שונות ועל כלים? פודקאסטים, ספרים?
פחות מחפשת המלצה גורפת על עינת נתן שנשמעת לי מקסימה, פשוט מחפשת משהו שיותר פורש בפניי מגוון גישות שאוכל לראות מה מתאים לנו כבית ומה פחות. אפילו שמות של גישות שאפשר להתחיל לקרוא בויקיפדיה.
אציין גם שיש חילוקי דעות ביני לבין בעלי בנושא ואנחנו תוהים איך לייצר קו אחיד בבית ומחפשים ממש משהו שישלב סדר וגבולות ברורים, אבל לא משהו נוקשה וכן עם הרבה חום ואהבה.
קיצר מבולבלת. מרגישה טירונית, אבל אני באמת טירונית 😅
אשמח לעזרה וכיוונים ואנחנו פחות בקטע של הדרכת הורים כרגע, לא מרגישים שהמצב איום ונורא, חושבים שנוכל להסתדר לבד בינתיים רק רוצים סדר בבלאגן. אנחנו גם הולכים להשקיע בזה זמן וקבענו לעצמנו בתקופה הקרובה בע"ה דייט שבועי שיעסוק בנושאים האלו.
ממש אודה לעזרתכן כי אני קצת אבודה והרבה מבולבלת ;)

ואז מחפשים ברחבי הרשת הרחבות