מי רוצה "עיסקה עכשיו"?גבר יהודי

לא מצליח להבין את משפחות החטופים שצועקות "עיסקה עכשיו", כאשר ברור שהעיסקה הזאת תשאיר עשרות חטופים בעזה!

ובכלל, כמעט שלא שומעים את האמירה "עיסקת חטופים מלאה עכשיו".

למה לא ברור שבלי עיסקה מלאה אי אפשר להתקדם?!

אתה בעד עסקה מלאה עם כל המשמעויות?אוהב העם וא"י 3
לא אמרתי בעד מה אני. שאלתי בעד מה הם.גבר יהודי
חוץ משלוש משפחות שמהודהדות כאן....אוהב העם וא"י 3

....כל שאר המשפחות בעד כל עסקה . זה ברור כשמש.

ברור כשקר. מי מוכנה שהבן שלה יישאר בעזה עוד עשור?נקדימון
מטה המשפחות הקפלניסטי מונה חלק מסויים מאוד ממשפחות של חטופים. חלק אחר נמצא בפורום תקווה ומתנגד בתוקף להשאיר לריקבון חלק מהחטופים. איזו תצפיתנית אתה מוכן להשאיר שם למשך זמן נוסף? האם צנגאוקר מסכימה שהבן שלה יגדל שיער וזקן בעזה למשך עשור נוסף? אולי ביבס מסכימים שרק האימא תחזור ואילו הילדים יגדלו בתור חמאסניקים?

ועוד לא דיברנו על המשפחות השכולות, שהילדים שלהם לא יחזרו יותר לעולם. 11 שכנים שלי נפלו במלחמה הזו, בנתיים. אולי אתה היית מוכח ליפול לשווא, הם לא! אנחנו לא! העם לא!

הערב ראש חודש אב ומכוון שכך....אוהב העם וא"י 3

....אחרי חפילת ערבית החלטתי לקחת פסק זמן. בכל סוגיה צריך תמיד להבין שלאף אחד אין מונופול על האמת.

בהנחה שכולנו מאמינים שדרכי השם ישרים כמו שאמר הנביא הושע שניבא בסופה של ממלכת ישראל:

"מִי חָכָם וְיָבֵן אֵלֶּה נָבוֹן וְיֵדָעֵם כִּי יְשָׁרִים דַּרְכֵי יְהוָה וְצַדִּקִים יֵלְכוּ בָם וּפֹשְׁעִים יִכָּשְׁלוּ בָם".

אז אני לפחות כבר הבעתי את דעתי ולא אוסיף עוד.

אני מקווה שבהחלטיות שבדבריך ובדברי שאר הפורום מה נכון? מי אשם? מה יהיה?

מתוך דאגה אמיתית לקיומו של כל עם ישראל בארץ ישראל ולא מתוך אגנדות זרות

ישאר מקום לראיה מחדש של הדברים.

חודש טוב.

ראש חודש לא מחפה על גיבוב של הבליםנקדימון

אז באמת הגיע הזמן שתחסוך מאיתנו את דעותיך. ככל שתחדל מההסתה הקבועה שלך, כן ייטב לכולם.

אני מקווה שבהחלטיות שבדבריך ....אוהב העם וא"י 3

.....ובדברי שאר הפורום מה נכון? מי אשם? מה יהיה?

מתוך דאגה אמיתית לקיומו של כל עם ישראל בארץ ישראל ולא מתוך אגנדות זרות

ישאר מקום לראיה מחדש של הדברים.

אז תפסיק עם האג'נדות הזרותנקדימון

ותחזור להיות ציוני. פעם גם השמאל ידע להיות ציוני, אבל כשהדעות מושתתות על כרעי התרנגולת אז בסוף מה שנשאר זה תשוקה עזה לחקות את השמאל העולמי על כל חלקיו.

צעקנו בעסקת ג'יבריל, וליגלגתם. צעקנו בהסכמי אוסלו, ושיקרתם. צעקנו בגירוש מגוש קטיף, ואטמתם עיניים ואוזניים לנזק והעוול שאתם גורמים ברמה האישית ולסכנה ולטירוף ברמה הלאומית. צעקנו בעסקת שליט, והסתתם.

פעם אחר פעם, ככלב השב על קיאו, אתם - המיעוט האדנותי והשתלטן - השתקתם כל קול שאומר אחרת מכם, שמציג נרטיב אחר מכם, ושמדבר בקול על העובדות שאתם מתעלמים מהם כשזה לא נוח לאידיאולוגיה שלכם.

באמת הגיע הזמן שתשאירו מקום לראיה אחרת של הדברים.

כמו תמיד לדבר על שמאל זה דמגוגיה זולה....אוהב העם וא"י 3

...."פעם אחר פעם, ככלב השב על קיאו, אתם - המיעוט האדנותי והשתלטן - השתקתם כל קול שאומר אחרת מכם, שמציג נרטיב אחר מכם, ושמדבר בקול על העובדות שאתם מתעלמים מהם כשזה לא נוח לאידיאולוגיה שלכם." זה מה שאתה וחבריך עושים.

הקשקוש הזה שרק אתם אחראים על שלמות ארץ ישראל כבר לא תופס ברוב חלקי העם ואתם יודעים את זה.

בגלל זה אתם תומכים במשיכת המלחמה " עד הנצחון המוחלט" כדי להשהות את ההליכה אל העם.

העובדות מדברות בפני עצמם . מי החזיר שטחים? מי פינה ישובים? מי ספג את הפוגרום הכי גדול שקרה בארץ ישראל

מאז מרד בר כוכבא ונפילת ביתר? מי טבע את המושג שקט יענה בשקט? מי נתן בטון? מי נתן דולרים?

אז תפסיק להכתים ציבור שלם בשמות .

יותר לא אוסיף.

כמו תמיד, לשקר זו שיטתך הקבועהנקדימון

מי שמיישב ומוסר את הנפש על שלמות הארץ אלה אנשי ימין ואנשי ציונות דתית. עוד לא קם אפילו יישוב שמאלני אחד ביהודה ושומרון. רנחנו מחכים לכם, ונשמח שתבואו.

העובדות אכן מדברות בעד עצמם, אבל גם הדוברים של השמאל עושים את זה בצעקה: הדוברים שלכם מדברים על שתי מדינות שאחת מהם היא ערבית יודנריין, ואחת היא ישראלית רב-אזרחית. אתם קוראים לנקות את יו"ש מיהודים, זה אתם אומרים. למלל מטורף כזה אתם מצביעים בבחירות. אתם אחראים על שלימות הארץ? הבדיחה הזו אפילו לא מצחיקה. תנסה שוב.

אני מעדיף אדם שהחזיר שטחים כי נכנע ללחץ מתואם של כוחות שמאל שתלטנים מאשר להצביע לאנשים שזה באידאולוגיה שלהם. יאיר גולן, יאיר לפיד, מירב מיכאלי? הם בגלוי רוצים לגרש יהודים, לקרוע חבלי מולדת, ולחזק את הערבים שסביבנו.

מי שאשם זה חמאס. כדאי שזה יהיה ברור לך. תכניס את זה טוב טוב לראש.

מי שאחראי זה הרבה מאוד אנשים. ראש ממשלה הוא רק המנהל, אבל יש "צוות" שלם: ראשי אמן, שבכ ומוסד, רמטכלין, שרי ביטחון, ראשי מלל, יועצים בטחוניים, ושאר פקידים. הוא אחראי כי זה חלק מהגדרת התפקיד, אלא שבאותה מידה זה חלק מהגדרת התפקיד של עוד סוללה שלימה של אנשים. כולל ראש הממשלה לשעבר יאיר לפיד שלא עשה כלום כדי למנוע את הטבח, וכולל נפתלי בנט.

אל תשחק אותה יותר מידי כי זה לא אמין. אם נתניהו היה יוצא למלמ היזומה, הייתם יוצאים בקמפיין שנאה והפחדה על זה שהוא "מבעיר את השטח".

אם אתה רוצה שערוותך לא תהיה חשופה, תכסה אותה בעצמך. העובדות מדברות נגדכם.

הבעיה היא שהחטופים כנראה לא יישארו יותר בעזהmkbn

ברגע שפותחים את ציר פילדלפי (תנאי שהחמאס לא יתפשר עליו) החטופים מוצאים את דרכם החוצה (לאיראן?) ואנחנו נשארים בלי שום קלף מיקוח, כך שבעיני עסקה חלקית זה חד משמעית לגזור את דינם של הנותרים ולהפקיר אותם.

אתה לא צריך לשכנע אותי...גבר יהודי
ציר פילדלפי היה פתוח עד לא מזמןאיתן גיל

ולא בלתי אפשרי שרוב החטופים החיים הוברחו אל מחוץ לרצועה, אחרת קשה להבין את התנאים הבלתי אפשריים להחזרתם.

חמאס דורש להשתלט מחדש על כל הרצועה כתנאי להחזרת חלק זניח מהם. כל היתר יוחזרו, אם בכלל, לאחר שישקמו את רוב המנהרות והתשתיות שהושמדו. זה סיפור של 5 עד 10 שנים.

הקפלניסטים מבינים את זה. הם מבינים גם שלחמאס דרוש זמן להתארגן לפני התקפה נוספת על העוטף, אבל השנאה לימין גוברת אצלם.

הם מפקירים בפועל את החטופים, ומאשימים את נתניהו מעל כל במה תקשורתית, ולא חסרות להם כאלה.

מי שמכיר אמירה קפלניסטית בעד גביית מחיר מחמאס על פשעי המלחמה שביצעו, מוזמן להפנות אותי למקור.

זו עיסקת הפקרהנקדימון
המטרה היא להשיג "תמונת ניצחון" שמחזיקה יומיים בקושי, להפקיר את שטר החטופים ולהטשים בזה את נתניהו, ולהפיל את הימין.

למי שפספס - אלה קורבנות השלום גירסת 2024. השמאל מוכן להקריב חיי אדם, מהחיים של המחנה שלהם עצמם, כדי להשיג את המטרות הפוליטיות שלהם ולכונן את החלום הרטוב של הפרוגרסיבים.

במילים אחרות:גבר יהודי

אני שואל מדוע הויכוח הוא על "ציר פילדלפי" ועל כמות ואיכות האנשים שיחזרו לצפון הרצועה?

מדוע לא אומרים שהויכוח הוא על השאלה האם כל החטופים (החיים לפחות...) חוזרים או שאנחנו דנים את כל השאר לגזר דין מוות/שבי?

ואיך משפחות חטופים מסכימות לעיסקה חלקית?! הם לא מבינים שיש סיכוי גבוה שדווקא יקיריהם לא יהיו חלק מהעיסקה?!

שוב אני שואל: אתה בעד עסקה מלאה עם כל המשמעויות?אוהב העם וא"י 3
מה זה משנה מה אני חושב?גבר יהודי

אני מתלבט, ולא רוצה להאריך בביאור ההתלבטות שלי.

האשכול כאן נפתח כדי להבין את הדעה שלהם.

כי זה מה שנח לתשקורת להדהדהסטורי
בטח שאפשר להבין אותםהסטורי

הכאב העצום של מי שבן משפחתו נמצא בגיהנום הזה, הוא נורא ואיום. ממילא מי שבן משפחתו שם, כמעט שלא מסוגל לראות מעבר להחזרת החטוף. כל הכבוד וההערצה למשפחות כמו גולדין, מור, אור, ליבמן (כשחשבו שבנם חטוף) ואחרות שעומדות בכאב הנוראי ויחד עם זאת, מצליחות לראות את כלל ישראל.

כמובן, שעם כל ההבנה, אי אפשר לנהל מדינה או כל ציבור שהוא משיקולים רגשניים. לכן וועדת שמגר המליצה וחבל מאוד שההמלצה הזאת לא מיושמת - שיאסר על מקבלי ההחלטות להפגש עם משפחות חטופים.

אז למה הם מוותרים על החזרת חטופים?!גבר יהודי

למה הם לא מדברים על "אין שום עיסקה בלי להחזיר את כל החטופים"?

למה הם נותנים לקדם עיסקה חלקית ביותר?!

לא יודע מי זה "הם"הסטורי
כל הסיפור של מה שנקרא בתשקורת "משפחות החטופים", זו קבוצה מאוד ספציפית, שבתחילה כינסה סביבה את כמעט כולם, כשהם עוד לא הבינו מה קורה ורונן צור הצליח לכנס אותם ולנכס אותם למטרותיו.

ככל שהבינו מה קורה, יותר ויותר משפחות פרשו מזה, חלקן לפורום תקווה ולחלקן פשוט אין כחות. אז או שהן מגיעות או שלא לכל מיני דברים שמזמינים אותן, זה לא אומר כלום על תמיכה אמיתית.

היום 'משפחות החטופים', הן בעיקר שתיים וחצי, שגם לפני כן היו עם עמדות מאוד ספציפיות.

אני מניח, שכשמדברים על עיסקה, כל משפחה במיוחד אם היא מאלו שלא יודעות את האותיות הקטנות (או לא מסוגלת מנטלית) נאחזת בתקווה שזה מה שיחזיר את החטוף שלה, גם כשזה לא המצב. יש גם כמה פוליטיקאים קטנים ועיתונאים קטנים (ועיתונאים שנהיו פוליטיקאים...) שעושים כאן הון פוליטי ורק גורמים לחמאס להעלות את המחיר בשלל הצהרות חסרות אחריות.

משפחות ה- חטופים זו הגדרה פוליטיתאיתן גיל

גורמים פוליטיים קפלניסטיים עושים עליהן סיבוב כדי ליירט (פוליטית) את נתניהו.

כשמציעים להם "עסקה", החזרת כל החטופים, כולם, תמורת השארות נתניהו בשלטון למשך 4 שנים נוספות- הם מתנגדים פה אחד.

או במילים אחרות, בבחירה בין השארות נתניהו בשלטון, ובין גזר דין מוות לכל 115 החטופים, הם מעדיפים את האפשרות השניה.

זה האירוע ללא פילטרים.

על קמצא ובר קמצא חרבה ירושלים. כל כך אקטואלי בימים אלה.

פורום תקווה ביקשו לומר "משפחות של חטופים"נקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך א' באב תשפ"ד 11:26

בין לגבי עצמם ובין לגבי אחרים. כאשר ברור שיש שני סוגי משפחות אז אסור לנכס את האירוע לצד אחד.

אני אמנם לא בעד "עסקה עכשיו"אחו

אבל הרעיון הוא כזה.

באופן כללי יש אנשים שהמגמה שלהם היא להעדיף את המשפחה שלהם על־פני כל־מיני אידיאלים נשגבים / רעיונות לאומיים כו'. חלק מזה זה תלוי במערכת שלמה של השקפות עולם קודמות (לכן ההתפלגות בין המשפחות) וחלק מזה עניין אינסטינקטיבי ממש כמו אימא דובה שדואגת לגורים שלה. כנראה קשה או אי־אפשר להבין. אפילו דוד המלך, שאי־אפשר לחשוד אותו בהשקפות אינדיבידואליסטיות מערביות משהו, היה לו מאוד קשה הסיפור של אבשלום, עד שיואב הטיח בו, שהוא מעדיף את טובת בנו על־פני חובתו כמלך, ומבחינתו שכולם היו מתים ורק אבשלום חי אז היה מרוצה.

עכשיו, דבר הראשון אנחנו יודעים שהעסקה הקודמת הייתה די מוצלחת. ואנחנו יודעים גם שככל שעובר הזמן האמת העצובה היא שנשאר פחות ופחות מה להציל. לכן בתור התחלה גם עסקה חלקית בהולה דחופה, מקובלת, כי בכל־מקרה, כמו שחמאס עושה רושם (אם אפשר לסמוך עליהם...), אם ישראל תיכנע לחלוטין, הם ישחררו את כולם או משהו כזה.

לכך גם מצטרף מה שמפמפמים בלי סוף שהצבא מדשדש, אין הישגים אסטרטגיים, הכל יחזור להיות אותו דבר, חמאס כבר משתקם ברגעים אלה ממש כו' כל המורך רוח. אז אם זה המצב, טוב אז לפחות נוציא משם את מי שאפשר, נוציא גם את החיילים, וזהו בערך, מה יהיה בהמשך לא כזה מעניין.

אתה לא עונה על מה ששאלתי...גבר יהודי

לא דיברתי על עיסקה עכשיו מול עיסקה מאוחר יותר.

דיברתי על עיסקה חלקית עכשיו מול עיסקה מלאה אולי קצת מאוחר יותר.

אני פונה בדיוק לאמא-דובה שדואגת לגורים שלה, ושואל: האם את לא מבינה שאת נותנת לגזור גזר דין מוות על חלק מהגורים?!

התקווה היא שעסקה מלאה תבוא בהמשךאחואחרונה

והדחיפות היא להציל את מה שאפשר עכשיו.

האם זה נכון? לא נראה לי. אבל כאמור זה כבר יותר עניין של סערת רגשות מאשר חשיבה פרגמטית.

אם פטור לחרדים יביא להפלת נתניהו אני בעד פטוראיתן גיל

כך אומר רביב דרוקר ממובילי הדעה באגף הקפלניסטי של המפה.

הפוך מהקונספציה של הציונות המזרוחניקית שמקדמת את הפלת חוק הגיוס של ביסמוט כי לשיטתם החרדים מורתעים וואין סיכוי שיעבירו את תמיכתם לקפלן.

ועל כגון זה אמרו חז"ל; ענוונותו של בצלאל, וכו'.

ובמילים אחרות, בנחישות וברגישות, החל מסוף אוקטובר ש.ז. ביי ביי שלטון הימין.

שזה נוראארץ השוקולד
ולכן אנחנו צריכים נבחרי ציבור אחרים שאכפת להם מחיינו פה, כי לצערנו המועמדים כרגע מכל הכיוונים מוכנים להתפשר על חיינו לטובת מועמדים ספציפיים.
וחלק מהאשמה היא בזה ששנתיים הממשלה לא השכילהארץ השוקולד
למצוא דרך טובה לנציגינו.
באופוזיציה מבינים שבלי חרדים אין תרחיש לממשלת קפלןאיתן גיל

מנגד, בצלאל לא מבין.

ולכן מקומו באופזיציה

כי משם מבינים...

האובססיה שלך לבצלאלהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ' בטבת תשפ"ו 8:31

צריכה אבחון מקצועי.

אתה יודע טוב מאוד, שהסיבה שהחוק עוד לא עבר היא, שהמקסימום שהליכוד יכול לתת, נמוך בהרבה מהמינימום שהחרדים מוכנים לקבל וממילא גם חוק שיעבור, הוא רק קניית זמן עד שבג"ץ יפסול אותו. אבל משום מה אתה מתגולל על בצלאל.

השבוע היה נראה שהחרדים קיבלו סוף סוף קצת שכל והודיעו שיאפשרו לקואליציה להעביר את החוקים שנוגעים לתיקון מערכת המשפט. אם לפני שלוש שנים הם היו מבינים שזה צריך להיות על ראש שמחתם - כל שאר המורכבויות, שלהם ושל כל עם ישראל, היו הרבה יותר פשוטות. 

אם היה חכם, והוא לא.איתן גיל

היה מגיש לחרדים דף ריק- חתום בחתימת ידו, ואומר להם: בסוגית חוק גיוס תכתבו מה שאתם רוצים.

אם הקפלניסטים יתקפו, הוא יענה להם: למדתי מכם.

באותו עניין, כדאי שיתעסק במה שציונות דתית צריכה להתעסק באמת:

נכון- יידישקייט.

או שיחבור עם קבוצתו לליכוד במקום לשרוף 3.5 מנדטים לימין.

אם אתה היית פחות אובססיביהסטורי
היית מבין שבצלאל עדיין לא ראש הממשלה והחרדים צריכים לקבל או לא לקבל דפים וחתימות מהליכוד והבעיה הפוליטית שלהם היא מול הליכוד.

במהות - בני גנץ יכול להסכים ל'חלוקת עבודה', ניתן לחרדים לעסוק ביידשקייט של גלות - ד"א של הלכה בלבד (ונעצום עיניים מאלפי בטלנים שבמקרה הטוב עובדים בשחור ובמקרה המצוי מלסטמים את הציבור או מפגינים באלימות) ושהחרדים יתנו לבני גנץ לנהל את המדינה.

(ואז יום אחד נתניהו והחרדים מגלים שאחרי שניסו שנים לתת לאהרון ברק וכנופייתו שקט תעשייתי, זה מתהפך הכי חזק עליהם)

התורה שלנו, הרבה יותר גדולה וכוללת את ארץ ישראל, את המלחמה עליה, את הצורך והחיוב ההלכתי להחזיק בארץ כלכלה מפותחת כדברי החתם סופר ועוד תחומים רבים שמשום מה לשיטתך אינם 'יידישקייט'.

כשגנץ הציע דף ריק, הוא לא היה ראש ממשלהאיתן גיל

לא זו אף זו, סיכויו העתידיים להיות ראש ממשלה הם פחות או יותר כמו סיכויו של בצלאל...

כך או אחרת, נבצר מבינתי להבין איזה תועלת עניינית תצמח לציונות הדתית מריצה עצמאית לכנסת ברקע הסקרים הלא מחמיאים בלשון המעטה.

לצד זה, אם בצלאל יחבור לליכוד בתמורה לתיק התקשורת הוא יציף את יו"ש באנטנות, ללא הגבלה כמובן.

הוא היה מועמד ואם החרדים היו הולכים איתוהסטוריאחרונה

הוא היה ראש ממשלה.

מציע לכם בדוברות הליכוד לטפל בבעיות הפנימיות במפלגה שלכם, ולא להפריע למי שכרגע מציל את מדינת ישראל מאסון המדינה הפלסטינית.

טעותנקדימון

Null

נהג האוטובוס שהרג את הנער החרדי בהפגנה - משוגע!!!נ א
אגבSARITDO

מאיפה הגעת למסקנה שאני חרדית ?!

במקרה אח''כ שמעתי את עמית סגל מביא כמעט מילה במילה את הטיעונים שלי

אתה תמשיך להתעסק בדמגוגיה (איזה חוכמה להגיד דמגוגיה על כל מה שלא מוצא חן בעיניך

ואנחנו נתעסק באמת

בהצלחה.

אולי בעולם נקדימון התנהגו כמוך

בבקשה תקשיבו ותגידו איפה הוא טועה.סיעתא דשמייא1
בכל מקרה השיקול למרוד לאקעלעברימבאר
היה בגלל חישוב הקץ של רבי עקיבא. אלא בגלל הסתכלות פוליטית ביטחונית חברתית ודתית מפוקחת של רבי עקיבא.

זה היה רק וורט שלו. כמו שמוצאים רמז באר"י לכך שהגאולה תהיה בה באייר יסוד שבמלכות

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהסטורי
/flashes/1090246

טוב שהוא מסתפק בכך ש'בנט יגיד בקולו' ולא מבקש שבנט יחתום על זה בשידור חי...

בגצ אישר את זה שעברו את הגדר בחולארץ השוקולד

המועד?

כל הסרטונים הללו?

מי כרגע האשם בתגובות הדרדר'לה לרצועה השבוע?

שאדע את מי אתה מתכוון להאשים.

ביחס להכנסת הפועלים:

בנט פעל לא נכון בכך,

אבל נתניהו, גלנט וסמוטריץ' בממשלה הנוכחית החליטו להרחיב היתרים להכנסת ציוד שסייע לטבח.

דבר שעליה סטרוק הלינה והחליטו להתעלם.

ביחס לגנץ - זה היה בעייתי.

וביחס לשר הבריאות,

הוא עסק בטיפולי המרה שזה לא נכון לדעתי, אבל הוא גם שר בריאות שהשקיע מאוד בבריאות הנפש ולדעתי זה ראוי להערכה.

(ומבחינת פרופורציות נכון לחשוב על המיליארדים יותר מהמיליונים)

בינתיים ראינו דוגמאות שמאלה לכל כיוון:

אצל בנט:

הכנסת פועלים.

אי פעולה במחנות הפליטים.

הנטיעות.

ההסכם עם לבנון.

אצל נתניהו כעת:

חוסר תגובה על חציות גדר באלימות בטרם המלחמה.

אישור הכנסת ציוד בעייתי לרצועה ששימש לטבח.

מניעת סעיף 46 למנהלת הר הבית.

איבוד משילות בבאר שבע והסביבה, מוזמן לצפות בדוגמאות מהשבועיים האחרונים אצל גרינצייג.

חשש לטפל בשני אוהלים של חיזבאללה שפלשו להר דוב בטרם המלחמה.

תגובות מהשבוע האחרון שמזכירות את ימי הטפטופים מהרצועה.

אצל נתניהו בממשלה לפני בנט:

מינוי שופטים רבים משמאל.

גנץ עדיין היה שר ביטחון ולך תדע אם הוא היה פועל באופן שונה.

האם אני עיוור?

או שאתה מתעלם מדברים שבמקרה קרו בממשלה אחת ומאשים אחרים בהם?

תעדכן אותם שזה לא חטיבת חשמונאיםברגועאחרונה
מי כאן מבין בפאשיזם?זיויק
יאיר גולן נחשב פאשיסט?
בכל לאומיות טבעית שאינה יונקת מאלוקים, ישקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ט"ז בטבת תשפ"ו 23:33

קצת פשיזם. לכן מי שטוען "עם ישראל הוא עם ככל העמים, ולא עם האלוקים" הוא טוען טענה אידאולוגית פשיסטית במקצת. למרות שמבחינה רגשית ברגש הלאומי שלו אין בו כלל פשיזם וזה בסוף מה שקובע.

לא ייתכן כזה דבר פשיזם לאומי-יהודי ברגש הלאומי. מכיוון שהאתוס של עם ישררל הוא בבסיסו אלוקי ולהיות אור לגויים ולהיטיב לכל העולם ולא רק אגואיזם קולקטיבי לאומי, והאתוס הקולקטיבי לא מוחק את הפרט בישראל מכיוון שהפרט קשור בנשמתו לקולקטיב.

גם אם האידאולוגיה של יאיר גולן טיפונת פשיסטית , זה ממותן בטענה המפא"יניקית שכל עניינו של עם ישראל מראש זה להפיץ את מוסר הנביאים הכלכלי-סוציאלי בעולם, וטענתם על הציונות והסוציאליזם כבלתי ניתנים להפרדה. כלומר מפא"י הודו שאנו ישורון אבל כפרו בהיותינו ישראל (לפי המינוח של הרב קוק באורות ישראל)

לא בדיוק, הוא טוטליטריהסטורי
כלומר הפאשיזים העלה את דרגת האומה למשהו מוחלט שהיחיד צריך להתבטל אליה ואל מנהיגיה. (כמובן, בצורה הקיצונית ביותר, זה הופיע בתורה הנאצית שהכניסה לזה גם את הגזע - אבל היתה את הגרסה הרכה יותר של איטליה או ספרד, שהגזע פחות הטריד אם אתה נאמן ללאומיות המודרנית).

יאיר גולן ממש לא כזה. הלאומיות לא מטרידה אותו. הוא כן טוטליטרי - בצורה הטוטליטרית נפגשו הפאשיזים מימין והקומוניזים משמאל - לא רק שלטון מוחלט כמו דיקטטורים רגילים, אלא שלטון על המחשבות, על הדעות, חינוך מחדש של כל מי שחושב אחרת.

כשאדם עם רקע קרבי-פיקודי, רוצה לשלוט גם על הדעות, זה מסוכן, מסוכן מאוד.

כן ולאנקדימון

לפי ההגדרה המלומדת - לא.

לפי האופן בו משמשת המילה הזו היום, קרי ככינוי גנאי לאנשים בריונים וטוטליטריים, אז כן בהחלט.

לא, הוא סתם סותם פיותshaulreznikאחרונה
ואולי דיקטטור בפוטנציה, אם חלילה יעלה לשלטון. חינוך מחדש, סגירת אמצעי התקשורת של הימין וכד'.
די, הגזמתםסודית

תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.

אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.

אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??

לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.

סנקציות על מבוגרים זה סביר.

אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.

לפיד, הפסדת את הקול שלי.

חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)

העוני נושךכבר לא צעיר

הבעייה היא לא החרדים הבעייה ההנהגה. תתחיל מהילדים, אל תעניש אותם, בנה מסגרת חינוכית,  כמו חמאס  תתחיל באלה שפשוט אין להם. אל תתקצב בחור ישיבה, תקצב את החטיבה. צן לכל ילד שעומד בבחינות תלת חודשיןת 1000 שקל, שים רף שיהיה שווה להורים ולילדיםלעבוד בשבילו.לא מקל, גזר

אולי יעניין אותך