עד שיש סוף סוף דיון מעניין ככה נועלים?
מה, לדון לעומקם של דברים זה מפחיד?
עד שיש סוף סוף דיון מעניין ככה נועלים?
מה, לדון לעומקם של דברים זה מפחיד?
אשמח לשתף אותך שממש כואב לי שדיונים יורדים לפסים אישיים ולהטחת עלבונות.
ככל שהנושא יותר משמעותי וחשוב, ככה זה יותר משפיל אותו כשמתנגחים בטענות אחד בשני כדי "לנצח".
לא היה משהו יותר מדי חמור בדיון אבל כן היה דברים שלא היו ראויים וזה נראה לי חשוב שחברי הפורום יקפידו על שיח מכבד אחד כלפי השני.
אחד מהדברים שהתורה נקנית בהם זה "דקדוק חברים" חברים מדקדקים אחד בדברי השני ולא פחות אחד בכבוד השני.
הלוואי שנזכה כולנו להגיע למעלה של המידות והתכונות המפורטות במשנה הנ"ל. משנה אבות ו ו – ויקיטקסט
הדיון הוא פוליטיקה. פוליטיקה זה דבר מכוער, תורה זה דבר יפה. נאלצים לעסוק גם בפוליטיקה, ושם לא מתנחמדים ולא חברים. שם יש מלחמה, כולל בין אחים ובין אזרחים. מי שחושב ששם בפוליטיקה יש מקום לכל הנחמדות הזאת, לא נמצא במקום הנכון.
אבל ממש לא ברור לי למה צריך להטיח עלבונות אחד בשני ואי אפשר לצפות לדיון ענייני ומכבד שלא יורד לפסים אישיים. מה זה משנה מה הנושא?
יש לך טענה שנראת לך נכונה? מדהים! למה צריך את כל המסביב? מרגיש לי מאוד מיותר
ואגב,
כדי לזכות לקניין תורה ע"פ המשנה מאוד מסתבר שצריך להשתמש בתכונות ובהתנהגויות שמשנה מביאה לא רק בתורה.
לא הגיוני שבלימוד תורה הבנאדם יהיה שיא העדין והרגיש והמכבד ושאר העניינים התנהג באופן הפוך.
וגם הוא היה מפוזר מאוד..
נעילת דיון כזה, במקום ובנקודה שננעל, פירושה שהימין הקיצוני הפסיד, הובס, נבהל וברח. מבחינתי ניצחתי את הימין הקיצוני ניצחון מוחלט. אם מישהו חושב אחרת, שיפנה למנהל הפורום ויבקש את פתיחת הדיון להמשך.
אבל נראה שאתה זה שמבקש לפתוח שוב את הדיון\ויכוח..
השיח כאן מיועד למעל עשרים ולא בכדי. אז לא באמת אכפת לי אם מישהו קצת יותר צעיר משתתף כאן בדיון בצורה מכובדת (כמה שרשורי-פלצת היו על זה בפורום בימים שעוד באמת היה פעיל...).
אבל כשבן שבע עשרה, שרואה את העולם בשחור-לבן וכל מי שלא חושב כמוהו הוא רשע, משתלט כאן על השיח - לא בשביל זה הפורום נועד.
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ו' באב תשפ"ד 22:52
ויש הבדל גדול בין 'לא מסכים', לבין מי שטוען שכל מי שלא חושב בדיוק-בדיוק כמוהו הוא רשע.
שמיניסט? תקוע פה ומקווה שלא ישימו לב? - צעירים מעל עשרים
הוא שמיניסט, לפי הצהרתו מהשנה, נקודה.
@בינייש פתוח , אני מניח שאין טעם לחכות להתנצלות על זה שהשמצת אותי בשקר מוחלט על גבי הפורום
דרך להתנצל? הודעתי לך באופן מאוד ברור שאני עומד מאחורי מה שכתבתי...
זה כאילו שבחורה תודיע לבחור שהיא רוצה לסיים את מערכת היחסים איתו, ואז הוא אומר לה שזה ימנע ממנה להתחתן איתו
שביססת את ההשמצה שלך על טעות ובמקום להתנצל אתה ממשיך לפסול במומך.
גמרתי להגיב לך. בהצלחה
בינייש פתוחאם הוא היה שמיניסט לפני כמה חודשים (כמו שהראית בקישור), ואנחנו באמצע אוגוסט, אז הוא בוגר שמינית.
תמשיך לעשות מעצמך צחוק ולבדר את כולנו 
אתה טענת בתוקף שהוא בוגר צבא (=מעל עשרים לצורך העניין) ובשם זה הכפשת אותי. הוכחתי לך שטעית והוא צעיר מעשרים, ההתפלפלות האם הוא שמיניסט או שבדיוק סיים את השמינית, ממש לא רלוונטית לזה שהוא לא צריך להיות כאן.
במקום להודות שפישלת ותקפת סתם, אתה מתחפר ומתחפר ורק מוכיח שהמציאות לא רלוונטית, אלא התאוריה שלך. כנראה יש כאלה שאכן נשארו במהות בני עשרה, גם כשהם מזמן עברו את הגיל...
אתה טוען שהוא שימיניסט ואני טוען שהוא בוגר צבא.
שניהם לא רלוונטים כי ציינתי שיש לו ידע על מבנה הצבא יותר מהרבה חיילים. ואתה ציינת שזה לא רלוונטי שהוא הרגע סיים שמינית כי הוא עדיין לא בן 20. ואין לו תרבות דיון.
מה ההבדל? שאתה *בתוך* הנסיון להוכיח שהוא שמיניסט הוכחת שהוא בוגר שמינית, ואתה מאשים את כל מי שלא מסכים איתך בחוסר יכולת לנהל דיון.
מוזמן לעבור על הכ.א. ולראות עם כמה אנשים שאני ממש לא מסכים איתם נהלתי דיונים ארוכים ופורים.
ספציפית ממש לא מעניין אותי על מה יש לו ידע. מעניין אותי שהוא הפך את השרשור ההוא לבלתי נסבל, במיוחד כשהוא הפך אותו לשיח של מתבגר, שהעובדות לא רלוונטיות בעיניו (אשכרה הוא התווכח שצריך להוכיח לו שאגרת שנכתבה במלחמת העולם הראשונה באמת נכתבה אז ושלא יתכן שהרב כתב את האגרת לממשלת בריטניה) וכל מי שלא חושב כמותו הוא רשע.
אז לא סתם יש פורום נוגה- נוער וגיל ההתבגרות ויש פורום צמ"ע שמיועד, מה לעשות ל*צעירים מעל עשרים*. שיח של מתבגרים, שונה על פי רוב משיח של מבוגרים. כל מי שלא נשאר לפחות שתי כיתות, לא נמצא בשלב הזה מעל עשרים.
חבל שבגלל שיש לך חשבון עם כל מי שלא זרם עם ההטרלות שלך בפורום נשו"ט (כל הניקים הפעילים שם, ביניהם אני), אתה עכשיו הופך את עצמך לבדיחה כשאתה מתווכח איתי שבגלל שהוא מסיים שמינית וכבר לא אמצע השנה, מקומו בפורום של *מעל עשרים*.
את תקנות הפורום והגבלות הגיל שלו. סבבה?
לא שאני מאשים אותך, אוהב העם וא"י הוא מנוול גדול שיכול להוציא אדם מדעתו, אבל בהחלט האשמת אותו מכיוון שהוא לא מסכים איתך, וגם אם זה היה נכון, כי דעתו באמת מפגרת, אינך יכול לומר זאת.
ספציפית ליורד שממקום מושבו על סיר הבשר בגלות, עושה הכל להשמיץ באובססיביות את מישבי הארץ, הגבתי כפי שהגבתי.
ולא באופן פרסונלי אפילו שמדובר באדם שעזב את הארץ וטינף על יושביה.
אלא אם כן היה לזה הקשר לשיח.
זה מראה למי בנינו יש תרבות דיון ולמי אין.
כל הפוסל במומו פוסל.
פעם כתבתי פה שצריך *לצמצם* אישורי עבודה מהרש"פ, ויצאת נגד הרצון שלי *להרחיב* אישורי עבודה מהרש"פ.
וכמובן שייחסת את הרצון הדמיוני שלי להרחיב אישורי עבודה ככזה שעובד ללא שום פיקוח וללא שום מעצורים, כאשר כתבתי בפירוש למה אני סומך על השב"כ ולכן לוקח בחשבון שאולי אפשר לסמוך על הפיקוח שלהם במקום עצירת אישורים באופן מלא (זאת היתה התלבטות, אפילו לא הייתי בטוח, היום אני יותר נוטה לחשוב שאם זה יגרום לרשות הפלסטינית לקרוס, זה יהיה מעולה)
כתבתי בפירוש שיש מספיק ערבים שישנאו אותנו שנאת מוות גם אם ניתן להם מיליארד דולר, ויצאת נגד הגישה הדמיונית שלי שתמורת העסקה במדינת ישראל כל העזתים והחמאסניקים יתגיירו.
העלתי לנשו"ט קובץ של איך לדבר עם אשתך, ויצאת נגדו כי אין בו אפשרות של שיח מכבד בדרך ארץ, כאשר הוא היה קיים בחלק בשני עמודות בטבלה, אבל אתה נתפשת רק לעמודה השמאלית ביותר.
בקיצור, אין לך תרבות דיון, אתה משקר כל הזמן, אוכל על כך תסביך ולכן מייחס את זה לאחרים.
פועל עם אישור שב"כ, רצח היום אחה"צ את המאבטח שהיה אמור לשמור עליו, גנב את נשקו והצליח להימלט עם הנשק. אני במקומך הייתי מתפלל שאף אחד לא יזכור היום מה טענת שם...
(הדוגמא מנשו"ט ממש מדגימה את הפסילה במומו.
איני זוכר על איזה מקרה ספציפי אתה מדבר, אבל העלית לשם כמה פעמים תובנות מהקלישאות והבדיחות הטפלות שמועברות בכל מיני מקומות. כל הנשואים, שבד"כ מתדיינים בינהם והרבה לא מסכימים אחד עם השני, הסבירו לך פה אחד שזה לא עובד ככה ואתה המשכת להתעקש ולהציג את כל בעלי הנסיון, ממש לא רק אותי, ככאלו שלא מבינים מהחיים שלהם, כי דעתם לא תואמת לתאוריה שלך. קשוט עצמך תחילה...)
דבר ראשון, מעניין שאתה יודע מי ביצע את הפיגוע היום לפני שהמחבל נתפס.
דבר שני, לא דיברתי על מי צודק בוויכוח, אלא על כך שאתה מייחס לי ההפך ממה שאני באמת אמרתי.
דבר שלישי, גם אם יש לך רוח הקודש ואתה יודע מי ביצע את הפיגוע, לא לומדים ממקרה אחד. יש אנשים *שמתו בעקבות חגורת בטיחות*
דבר רביעי, אתה שוב מתעלם מהטענות שלי, ועכשיו מהטענה שאני עכשיו יותר נוטה לכיוון שלא כדאי להעסיק עובדים מהרש"פ, בשביל שתקרוס כלכלית.
לגבי הבדיחות בפורום נשו"ט, העלתי טבלה עם עמודה של הבדיחה, והיו עוד עמודות שהתעלמת מהם בטענתך שלא מופיע שם שיח מכבד, והוא הופיע באותם עמודות.
לא התווכחתי עם כולם, (או שאולי רבתי עם הרבה אנשים בתוך הראש שלך,) אני חיפשתי להתחכם מול הודעות שלך בשביל לשגע אותך, כי אתה שוב ושוב כמו עכשיו מוכיח שאתה פשוט אידיוט חסר תקנה.
ומאשים אותי.
העובדה שהמחבל הוא פועל שעבד באזור התעשיה קדומים בהיתר שב"כ, ידועה מהרגע הראשון, פורסמה גם כאן בערוץ וגם בכל אתרי החדשות.
עריכה: הנה הקישור מ17:37
/flashes/1008870?utm_source=webshare&utm_medium=social&utm_campaign=share
כרגיל אצלך, אתה תוקף בשם תאוריה, גם כשהיא מנותקת מהמציאות.
זה אכן נשמע מאד מוזר. - צעירים מעל עשרים
רוב החיילים לא יודעים כמה אוגדות סדירות ומילואים ומרחביות יש, וכמה חטיבות יש בהם.
ולגבי מלשבים, רובם לא יודעים מספיק מה זה פלוגה ומה גדוד.
אבל - צריך לזכור שגם גיל צעיר משקף חינוך שניתן לבני הגיל האמור. הוא אולי עדיין לא עמד על דעה משלו באופן ביקורתי, אבל יש בוודאי ובהחלט מי שמכניס לו את רעיון העליונות ה"פילדמרשאלית" לתוך הראש.
איני בצבא הבריטי, אי לכך ובהתאם לזאת איני פלידמרשל.
אשר על כן גם טרחתי להוסיף מרכאות כפולות, כך שלא תשגה חלילה בדמיונות כאילו זכית באיזה הישג אמיתי.
אתה מקבל כאן מכולנו עצה לחיים, בחור צעיר: תתבגר, עזוב שטויות, אל תהיה טרור, ותעשה דברים חיוביים.
יעסס אחי! אני לוקח את העצות הללו לחיים!
אני מקפיד עליהם ורואה ברכה בעמלי
תודה רבה @בייניש פתוח שהגנת עליי, כיף לשמוע שאתה חושב שאני בוגר צבא, אבל אני רק עולה לשיעור א', והייתי שמיניסט השנה, או בעצם שיעור ד' כי למדתי בישיבה קטנה.
ותודה רבה ל@הסטורי, שהסביר כל כך נפלא למה אין מקומי בפורום, אלא בפורום נוג"ה.
אלא שכפי שציין הרב @הסטורי, אני ילד קטן, ולכן איני מוצא את מקומי בין המתבגרים השקולים והרציניים של פורום נוג"ה. לעומת זאת בפורום צמ"ע, ברוך ה' ישנם אנשים כמוני, למשל הרב החשוב מורנו רבי@הסטורי מכדור הארץ שליט"א, לכן נוח להיות בפורום החמים והנעים הנ"ל.
ואיך אפשר בלי להודות כמובן, ל@מי האיש? הח"ח!, שהכתיר אותי לדרגת פלידמרשל, תודה לך @מי האיש? הח"ח!, על תרומתך למען עם ישראל!
ותודה @פתית שלג ו@advfb, שנכחתם בדיון החשוב הזה, ושאתם תומכים בשפת דיבור נקייה ומכובדת, העם איתכם! @פתית שלג ו@advfb, חזקו ואמצו, עלו ורשו את ההר.
כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.
1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?
2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?
3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?
ואגיד גם למה אני שואלת.
פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.
זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.
הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…
כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.
ואף לעתים נוגד.
ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.
ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.
אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.
הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך
בעבר הייתי עונה בוודאי
היום אני מסתכלת אחרת
קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם
וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים
זה מצד אחד
מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..
כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.
כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח
לא שמישהו שאל אותי קודם
אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר
אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.
זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.
הגדרה טובה
כשההתנגדות יורדת
גם הציפייה יותר מותאמת
קושי צפוי הוא יותר קל
איך את מגדירה את זה?
זה קושי שחוזר על עצמו
אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים
ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם
אם זה קושי חדש
זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר
אי אז בגיל 30 וקצת.
זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.
זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone
יש כאלה שהייתי מוותרת
ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם
עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…
כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.
כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד.
לכתחילא כן
כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי
הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)
בדיעבד חלקם לא
כיון שזה חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי
והביא אותי למי שאני כיום
על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)
הייתי מוותרת
בבחינת "לא הם ולא שכרם"
אבל
בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה
ובזכותם אני מי שאני
אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.
ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-
בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].
אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים, מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח
(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול
ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,
וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן
ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂
אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים
משתעממים מספרים סיפורים
זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו
לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?
הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?
אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים?
אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.
- הנני כאינני
- הים נסוג
תשאל את משה
כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.
מבולבלת מאדדדדהתכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).
נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...
אני הנני כאינני - הכל בסדר איתו.
העיקר שהכל בסדר
מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.
לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).
נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.
האם כדאי לדעת על זה מראש?
כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.
בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).
לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.
לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.
לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.
אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:
בעז''ה יהיה בסדר.
רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.
אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.
וכו' וכו'.
התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.
זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.
אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.
אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).
פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.
לפורום של טבת והלאה...
בס"ד
לא תמיד כשפותחים, הפורום הוא מחודש טבת. חיפשתי מקום בו אפשר לכתוב
את התאריך (טבת, למשל) ולא מצאתי. אז לפעמים מופיע פורום עתיק
איזשהו. לא מבינה למה ומדוע...
איך מגיעים לפורום העכשווי (מאתמול, שלשום) - ניסיתי בכותרות המציינות
מספרים גבוהים (2000+) למשל, אבל זה לא מעיד על אקטואליות הפורום.
ועוד משהו: הזמן המופיע ממול לתגובות לא הזמן הנכון. למשל 11.00
במקום 13.00 וכד'.
יש לי, כלומר, אין לי, שום כשרון טכני ולבטח זה משהו פשוט
אבל לא יודעת איך.
תודה!
מה פירוש "עבר עריכה"? מצד מי, הצוות? ומדוע?
תודה רבה!
או שרשום הניק שביצע (הניק שכתב את ההודעה ועשה עריכה ושינוי)
או שעריכה בוצעה ע"י מנהל הפורום - ואז זה בד"כ להסיר תוכן שלא ראוי לפרסום פומבי.
פרטי העריכה רשומים באותיות אדומות.
כאשר נכנסים לערוך פוסט שכתבת - בדקות הראשונות לאחר שליחת הפוסט, אפשר לערוך "בשקט" אין אינדיקציה שהפוסט עודכן.
רק אם מעדכנים אחרי די זמן, 10 דק נניח, אז מופיעה השורה האדומה שהפוסט עודכן.
(ויש גם מגבלות מתי ניתן לערוך. פוסט שקיבל תגובות, ננעל/נחסם לעריכה די מהר אחרי קבלת התגובה הראשונה.)
לא הגיוני ולא ברור איך יכול להיות שאת נכנסת לפורום כל שהוא ואת רואה הכי למעלה הודעות שאינן הכי חדשות שנכתבו בפורום.
אולי תצלמי בפעם הבאה את המסך שאת מקבלת?
את יכולה, אם תרצי, גם להעביר לי בשיחות האישיות.
שנבין מה הבעיה אצלך.
הזמן שמופיע - כנראה גם זו בעיה במחשב שלך.
השעון במחשב שלך נכון?
בס"ד
תודה על שתי התשובות.
1. השעון בסדר גמור.
2. אעקוב אם אמנם זה כך (שמופיעות ההודעות החדשות קודם)
3. לא משמעותי אבל מדוע צריך לדעת שהניק (מה זה ניק?...מאיזו מילה?) ערך את תגובתו? מה זה משנה לנו?
4. בבקשה, מה זה פצל"ש (או משהו כזה), אני לא מהדור שלכם, ידידי הצעירים.
אבל את רוב הדברים אני מבינה.....
יישכויח!
3. ניק מלשון nickname(כינוי). הכוונה למשתמש בפורום
4. פצלש זה פיצול אישיות - אדם אחד שמשתמש בשני כינויים
בכל מקרה זו אותה הכוונה
אדם אחד, שני שמות
ואם בפיצול עסקינן, למה כשאני פותחת את האזור האישי,
שואלים: האם יש לך פיצול אישיות?......
עניתי המון פעמים: כן. כן. כן....(לא נותן ברירה אחרת)
כך שיש לי כבר פיצול אישיות לעילא ולעילא, אבל
אני לא מבינה מה העניין כאן. זה גם קשור לשם?
או שזה הפסיכולוג של האתר......
תודה!!
לפעמים כשאני מתחבר לפורום ונכנס לשיחות האישיות, במקום לראות את רשימת הניקים איתם התכתבתי, הניק שלי מופיע, משום מה, בכל השורות. במקום הניקים הנכונים שהיו אמורים להיות שם
ואז כשאני לוחץ על ניק, זה גורם שאני כאילו רוצה להתכתב עם עצמי.
ואז מופיעה השורה ההזויה "האם יש לך פיצול אישיות"
הפתרון לצאת מזה הוא רענון הקישור וזה מסתדר.
ולמה אדם אחד משתמש בשני כינויים ועוד מצהיר על זה?!
ברכה והצלחה!
הרבה פעמים, וזה קרה כאן בפורומים בגלים ובתקופות, היו טרולים שעשו צחוק ושיגועים וגם הטרדות. אותו אחד פתח והשתמש בניקים שונים כדי להטריל..
ויש גם שימושים לגיטימיים.
מישהו/מישהי עם ניק ותיק ומוכר, רוצים לשאול שאלה שלא תסגיר מי הוא השואל או השואלת.
דברים רגישים שלא רוצים לחשוף מבחינת הזיהוי של הניק הותיק.
לחסוך מבוכה, להסתיר משהו, להיות אנונימי בשאלה ספציפית.
וזה א ח ר י עריכה?
אז התת פורום הזה צריך להיות חסום איכשהו ולא כך פרוש לעיני כל
בכלל, כל כך מהר עלולים לגלוש בפורום , לדברים כאלה, ללשון
הרע, לפגיעה במישהו על ידי התלוצצות עליו (גם בתכתובת על
החצאיות ראיתי כזה דבר; אפשר לענות יפה או להתעלם על ידי
מעבר טבעי לנושא אחר אבל לא להוציא לבן אדם את הנשמה
ולעשות אותו כלעג וקלס לעיני כולם....זה לא יפה.
הכי מרגיז שזה משעשע (אללי) ומושך להמשיך לקרוא -
כעין בידור - זה לא מתאים לפורום רציני כמו שהפורום
הזה נועד להיות, לפי הבנתי, וכך הוא רוב הפעמים.
מאד קל בפורום לכתוב כל העולה
על רוחנו; האם פנים מול פנים גם היינו מעזים
להתבטא כך?
ועוד - חושבת שנושא שעלול להיגרר לתגובות
מזלזלות, או שעוסק בעניניים שהצניעות די
יפה להם - צריך לעבור מהר ובנימוס
(כלפי זה המתחיל בנושא כזה, אפילו
ברצינות כי משהו מטריד אותו) לנושא אחר
ואפשר לאמר שבפורום הזה לא מרחיבים
בדברים כאלה, כי...כי....יש כאן ילדים קטנים!.....
וגם אם מישהו רוצה לשפוך את הלב
והנושא חריג, לא צריך לפרט יותר מדי -
זה לא בריא, זה לא נאות ויש דברים
שהשתיקה יפה להם. כלומר, מבינה
שזה מקום שאפשר לחשוף הכל
כי אף אחד לא מכיר, אבל בכל
זאת, קצת להתאפק. למרות שנורא
מושך לפרוק הכל. ואני מדברת גם
על עצמי. שלא אסחף מדי
בקלי קלות אפשר להיסחף.
שלא נהפוך לצהובון מרוב שיעמום
או סקרנות. הכי יפה ומעניין זה
חילופי הדברים הרציניים, החקירות
והדיבורים בנושאים חשובים.
לא צריך לרדת למכולת!
אם ראית תגובה מסוימת שלדעתך אין מקומה בפורום, את תמיד יכולה ללחוץ על כפתור הדיווח ואז זה מגיע למנהלי הפורום לבדיקה.
היית:
א. מתגייר/ת
ב. מקיימ/ת 7 מצוות בני נוח
ג. ערבי/ה חילוני/ת
ד. ערבי/ה מוסלמי/ת
ה. טרוריסט/ית
גם בדברים הקטנים כמו שתיארת
אבל גם בדברים הגדולים
אני בחרתי את הדרך שלי
בחרתי להישאר דתיה
בחרתי להישאר דוסית
בחרתי להתחתן דווקא עם בעלי