ילדה בת 6 וחצי, עולה לכיתה א, בוגרת ומהממת ממש! שותפה בבית, עוזרת, מטפלת באחים הקטנים..יודעת לנהל שיח רגשי תואם לגילה, חכמה ונבונה..ב"ה.
אבל מה- יש שני עניינים שממש מפריעים לי, כי אני חוששת שעלולים להפריע לה, לדחות ממנה חברות/אנשי חינוך שילוו אותה.
א- היא אוכלת בצורה לא נעימה... בידיים, בפה לא סגור (בקול)..
ב- היא מחטטת באף, ו(סליחה!) מכניסה את האצבע לפה...
דוחה, אני יודעת... אותי אישית שני הדברים האלה דוחים ברמות וממש "מורידים" לי מאנשים שאני רואה במצב הזה.
אני ממש זקוקה לעצה, כי מה שאני עושה לא עוזר....
מה אני עושה? לא מפסיקה להעיר לה:-/ כל פעם שאחד מהשניים קורה, אני מעירה לה.. לפעמים גם עם אמירות חריפות של- איכס, זה דוחה! זה ירחיק ממך אנשים!
לא מתנהגים ככה! תאכלי כמו בן-אדם, לא כמו חיה..
זה מגעיל....
וכן-על-זה-הדרך.....
אבל: א- זה לא עוזר.....היא לא מפסיקה... וידוע שאין טעם להמשיך לעשות משהו שלא עובד ולחשוב שפתאום יתחיל לעבוד...
ב- אני חוששת שזה עלול לגרום לה לחוויה עצמית שהיא "מגעילה". שזה באמת רחוק מההתנהגות הכללית שלה, מהיחס שלה לחברות, מהמאור פנים שלה לאנשים... היא באמת נפלאה, תודה לה'. פשוט.....ממש קשה לי עם שתי הנקודות האלה, ואני משליכה מהן על כולה (יודעת שזו טעות!), כשאני אומרת: איכס, זו התנהגות מגעילה! אנשים לא מתנהגים ככה, וכו'...
ממש אשמח לעצותכן המחכימות והמנוסות.
הנקודה הראשונה של האוכל- כבר לא נראית לי תואמת גיל, ואני ממש חוששת שאם לא תשנה הרגלים כעת, תמשיך ככה..יש לי בראש ילדה קרובת משפחה גדולה (בכיתה ד/ה) שאוכלת ממש לא נעים, וזה הסיוט בלהות שלי שהבת שלי תהיה ככה...חלילה....
תודה רבה!!