הסכנה בעיסקה מופקרת מיידית, כמו שהוכח הערבהסטורי

(בכלל התכוונתי לא להכנס לכאן במהלך תשעה באב. לחומרת הדברים ואל מול הנאיבים גם כאן שטוענים שאפשר להסכים לעסקה מופקרת, לא אשתוק)

העתקתי מאלישע ירד:

*בום!*

*המחבל שביצע את פיגוע הירי וחוסל - מחבל ששוחרר בעסקת שחרור המחבלים האחרונה בתחילת המלחמה.*

מדובר בטארק זיאד דאוד, מחבל מקלקיליה ששוחרר ושב מיד לפעילות טרור.

מאז ניסתה מערכת הביטחון לעצרו יותר מ15 פעמים, ללא הצלחה.

אביו ואחיו נעצרו כדי ללחוץ עליו להסגיר את עצמו אולם גם זה לא הועיל.

הערב הוא ביצע פיגוע ירי בו נפצע באורח קשה יהודי, ורק לאחר מכן חוסל.

מחדד את הדברים - מערכת הביטחון שטוענת שתדע להתמודד עם ההשלכות של עיסקה מופקרת, לא הצליחה להתמודד עם בן 18 אחד, שעשה ממנה צחוק.

מישהו מאמין עדיין, שהם ידעו להתמודד עם אלפי משוחררים, ביניהם רבי מרצחים מנוסים בהרבה מהבחור הזה?!

אז מה היה לנו?…אוהב א״י והעם 4

ברנש ישראלי שנכנס לשטח A בניגוד לחוק ונפצע קשה (מאחל לו רפואה שלמה מכל הלב) גרם לצעיר פלסטיני שישב בכלא ואכל על חשבון המדינה להוציא את נשמתו. ככה השם פועל בעולמנו. כל מחבל שישוחרר וימשיך לפעול נגד יהודים סופו יהיה מוות.

אני מקווה גם שאם יתפסו את המחבל שהרג בפיגוע ירי בכביש הבקעה יהרגו אותו במקום ולא יתפתו לתפוס אותו תוך כדי שינה בדירת מסתור ששטינקר בשיתוף פעולה איתו מסר מדע זה לשב״כ .

'צעיר פלסטיני' אתה אמתי?!הסטורי

מדובר על מחבל, אויב שמחפש את ההזדמנות לרצוח יהודים. מחבל שכבר ישב בכלא וברגע ששוחרר, בעיסקת המחבלים תמורת חטופים הקודמת, חזר לטרור.

ראשי הצבא הבינו שחזר לטרור, לכן ניסו כבר חמש עשרה פעם(!) לעצור אותו, כל פעולה כזאת כוללת סיכון של הכוחות, ללא הצלחה. המוסר המערבי שראשי המערכת אצלינו אוחזים בו, אילץ אותם רק לנסות לעצור, כי כל עוד שהוא לא יורה בפועל - אסור פשוט להפיל פצצה על המקום שהוא נמצא בו.

בעיסקה הקודמת, שוחררו רק דגי רקק וזו התוצאה. בעיסקה שעליה דנים כרגע מדובר ח"ו על שחרור רבי המרצחים.

אתה עדיין קונה את זה שהמערכת על ראשיה הנוכחיים  שמעל חצי שנה לא הצליחה לשים ידה על מחבל קקיוני, תדע להתמודד עם ההשלכות של שחרור רבי מרצחים?!

אז השם אינה בידו למות במקום לאכול על חשבונך בכלא….אוהב א״י והעם 4
…. זה עובדות לא תאוריות.
אני שמח שהוא מת, זה לא רלוונטיהסטורי
הוא הספיק בחודשים הללו לעסוק הרבה בטרור ומערכת הביטחון יכלה לו, רק אחרי שפצע יהודי קשה.

כשאתה תומך בשחרור רבי מרצחים - אתה תומך בחזרה שלהם למעגל הטרור ורצח יהודים. ההזיה ש"נדע לטפל בהם", מוכחת כהזיה.

טוב אז אתה חושב שכל הארוע הזה….אוהב א״י והעם 4

…הסתיים במקרה במוות  ללא השגחה עליונה

ואל לנו לשחק עם המזל שוב. זה תפיסה רציונלית וזה בסדר.

מה הקשר?!הסטורי
אתה כרגיל כשלא נח לך עם העובדות מסתתר מאחרי הסינר של השגחה עליונה. בוודאי שבדיעבד הכל הלך לפי רצון ההשגחה העליונה ועדיין בני האדם צריכים לעשות את השיקולים הסבירים.

באותה מידה של רלוונטיות, הייתי יכול לפתור את טענותיך על הצורך בשחרור חטופים, בטענת ראי על זה שההשגחה העליונה גרמה להם להחטף, אז מי אנחנו שנפעל לשחרורם. זה לא קשור לעניין. הקב"ה משגיח ואנחנו צריכים לעשות השתדלות ראויה.

נכון. הכל סימטרי. כל אחד והשקפתו….אוהב א״י והעם 4

… תמיד לי בכל אופן יש ספק אם הדיעה שלי נכונה או לא . אבל זה שאתה מתעלם מהעובדה שבסופו של דבר שוחרר מחבל רק כדי למות כמו אגב בהרבה מקרים כתוצאה מיהודי שבגלל כמה שקלים מעדיף לתת פרנסה לגוי ומנפנף עובדה זאת באופן סתמי

בהערה מזלזלת ״מה הקשר״ כדי לשרת את הנרטיב שלך מראה את הבטחון המופרז שיש לך על דעותיך.

כל אחד והמינון שלו בנושא ההשתדלות.

יש מצוות פדיון שבויים ויש נצחון מוחלט.

הלואי ואני טועה אבל נצחון מוחלט פרושו מינון נמוך מאוד להשתדלות לפדיון שבויים.

אתה אני מקווה טוען ההפך שלא כמו אלה הצבועים שיודעים שנצחון מוחלט מוותר על  החטופים. אז אתה בשלך ואני בשלי.

זו לא הערה מזלזלת, זו הערה של לא ללת לך לברוחהסטורי
מהמהות.

המהות היא שבני אדם צריכים לקבל החלטות לפי מה שמונח לפניהם. המונח לפנינו הוא שאפילו כששוחררו יחסית מעט מחבלים קטינים/נשים/חולים - הם חזרו לטרור ומערכת הביטחון לא מצליחה להשתלט על הסכנה שהם גורמים.

ק"ו כשמדובר על שחרור רבי מרצחים, כפי שמדובר בעיסקה המונחת על השולחן.

מצוות פדיון שבויים לא קשורה כאן - כל דברי חז"ל הם על פדיון בכסף וגם שם אמרו שאם מדובר על סכום גבוה - לא לפדות, כדי שלא להפוך את העניין לשווה וימשיכו לחטוף יהודים כדי להרוויח כסף.

בשום מקום אין הדרכה לסכן חיים של מליונים, בשביל פדיון שבויים.

תקדיש זמן לשמוע....אוהב העם וא"י 3
אין לי שעה וחצי לזההסטורי
(אין לי מושג מי זה)
הרעיון המרכזי הוא שלישמעלים יש יעוד בארץ ישראל….אוהב א״י והעם 4
…. עד הגאולה.
לא יודע מי הוא ומה הואהסטורי
לנו יש מצווה להוריש את הארץ. מעבר לכך זה כבר באמת חשבונות שמים.
אז תלמד…אוהב א״י והעם 4

… ועוד כתוב בפרקי דרבי אליעזר:

״…. ועוד היה ר' ישמעאל אומ' שלשה מלחמות של מהומה עתידין בני ישמעאל לעשות בארץ באחרית הימים שנ' כי מפני חרבות נדדו ואין חרבות אלא מלחמות אחת ביער בערב מפני חרב נטושה ואחת בים מפני קשת דרוכה ואחת בכרך גדול שהוא כבד משניהם שנ' כי מפני כובד מלחמה ומשם בן דוד יצמח ויראה באבדן של אלו ואלו ומשם יבא לארץ ישראל שנ' מי זה בא מאדום:״

לכן הכל הולך לפי תוכנית עליונה.

ואתה יודע להגיד איזה מלחמות מתאימות למדרש?נקדימון

ואתה יודע להגיד שמלחמה פירושה שבהכרח אנחנו מתים?

ואתה יודע להגיד כמה כן אמורים למות, וכמה זה תוספת אכזרית של המפלצות?

למדרשים האלה אין ערך מעשי, רק לימודי.

עוד פעם יש לי בדיוק כמוך....אוהב העם וא"י 3

....עגמת נפש מזה שיש נוכחות מסיבית של ישמעלים ושאר ירקות בארץ ישראל

אבל כל זה לא במקרה. ולכן ברור שצריך בטחון והגנה עצמית אבל לא פרובוקציות כי זה מעורר

את הצד השני ואנו משיגים את התוצאה ההפוכה.

לא רוצה לדון בפוליטיקה ומתמקד בבית המדרש. אני שומע הרבה רבנים מכובדים שמתייחסים למדרשים כאלה.

אני לא המצאתי את זה.

הבנתי איפה הטעות שלךנקדימון
אתה מעדיף מדרשים על פני הלכה, וכאן שורש הטעות ויסוד השגגה.

אם פרובוקציות יהיו הקריטריון שלך, אז לא יהיה בעולם שום מקום ליהודים.  הקיום שלך גורמת לשונאי ישראל אי נחת, זעם, ותשוקה להרוג. אבל לא מפיהם אנו חיים, כידוע.

ואפילו ככה, אין כאן שום עירור של פרובוקציות - אלף פעמים הפחידו אותנו שבן גביר יבעיר. והוא עלה ולא קרה כלום. כך שאפילו התירוץ הזה לא עובד.

סליחה לא דן בזה יותר אבל....אוהב העם וא"י 3

.... מספיק לבקר באתר רגבים כדי להבין שהערבים עושים לנו בית ספר ביחוד כשאתם בשלטון.

אתם החלום הרטוב שלהם. השגנו הרבה יותר כשעשינו דברים בשקט.

"אֵין הַבְּרָכָה מְצוּיָה אֶלָּא בְדָבָר הַסָּמוּי מִן הָעַיִן"

כש"אנחנו" בשלטון,אנחנו לפחות מתאמציםנקדימון
כשאתם תהיו בשלטון, אתם תתנו להם את כל תאוותם בחינם. סטאלין גולן וחליל לפיד מראש חושבים שהמפלצות צודקות יותר מהלוחמים שלנו.

אין לי מושג למה אתה חוזר כמו תוכי על 'האתרהסטורי

של רגבים', יש בעיות ידועות, יש שנים של הזנחה. בקדנציה הנוכחית, יש הרבה יותר

אכיפה על ערבים והרבה יותר אישורים ליהודים.

היום אושרה הרחבת קו כחול לחלץ, זה לא התרחש כל השנים.

אמנם יש עוד הרבה עבודה, לכן טוב שרגבים מזכירים. בשום מקום הם לא טוענים שהמצב יותר בעייתי מבקדנציות קודמות.

טוב שאתה כותבמתוך זה

שתדע שאני קוראת את מה שאתה כותב בפורום הזה כבר תקופה ומתחזקת. תודה

זה חשוב לקרוא דברים מדויקים כאלה.

ולדעתי יש כאן בוטים איראניים או סתם אנשים בלי דעת שהאמירות שלהם מסכנות את כל העם שלנו.

תודה. חזקת אותי.אוהב א״י והעם 4
כתבתי להסטורימתוך זה
תודההסטורי
ספציפית מי שהתווכח איתי הוא לא בוט אירני, הוא סתם ממורמר שמשליך הכל על מישבי הארץ...
דברים נכוחים ונכונים למביני דעתארץ השוקולדאחרונה
נהג האוטובוס שהרג את הנער החרדי בהפגנה - משוגע!!!נ א
אגבSARITDO

מאיפה הגעת למסקנה שאני חרדית ?!

במקרה אח''כ שמעתי את עמית סגל מביא כמעט מילה במילה את הטיעונים שלי

אתה תמשיך להתעסק בדמגוגיה (איזה חוכמה להגיד דמגוגיה על כל מה שלא מוצא חן בעיניך

ואנחנו נתעסק באמת

בהצלחה.

אולי בעולם נקדימון התנהגו כמוך

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהסטורי
/flashes/1090246

טוב שהוא מסתפק בכך ש'בנט יגיד בקולו' ולא מבקש שבנט יחתום על זה בשידור חי...

את ההפגנות על הגדר - בג"ץ אילץהסטורי

אבל את הכנסת הפועלים-מרגלים, בנט (לפי דבריו עצמו בכתב ובראיונות) יזם, בשונה מנתניהו שסירב ללחצים שנים (גם זה לדברי בנט עצמו), בנט ידע (שוב, לדבריו עצמו) שהצעד הזה הוא *נגד* עמדת גופי הביטחון, מתוך הנחה שבזכות זה חמאס יתן לנו שקט לשנים ארוכות.

לגבי הממשלה באופן כללי - רע"מ היתה רק הקצה.

*המתנה של גנץ לאבו מאזן - שבשונה ממדיניות 'כיסוח הדשא' ביו"ש, שהקפידו עליה כל הממשלות מאז חומת מגן - צה"ל הפסיק להכנס למחנות הפליטים במשולש של שכם-ג'נין-טול כרם, מה שהביא עלינו את גדודי גוב האריות ואת גל הטרור ביו"ש וגם בערי המרכז תל אביב, בני ברק אלעד וכו'.

*שר הבריאות ממרץ, הבריז מישיבת קבינט הקורונה, בשביל לעלות לרגל לאבו מאזן ובאופן כללי בשיאה של מגיפה, היה עסוק בניתוחי המרה.

(בכלל, מרץ התייבשה באופוזיציה 21 שנה, עד שבא בנט).

ממשלות נתניהו היו רחוקות מאוד מלהיות אידיאליות. אבל צריך להיות ממש עיוור כדי לטעון שממשלת בנט-לפיד לא היתה הרבה מאוד שמאלה (מבחינה מדינית).

תעדכן אותם שזה לא חטיבת חשמונאיםברגועאחרונה
אם פטור לחרדים יביא להפלת נתניהו אני בעד פטוראיתן גיל

כך אומר רביב דרוקר ממובילי הדעה באגף הקפלניסטי של המפה.

הפוך מהקונספציה של הציונות המזרוחניקית שמקדמת את הפלת חוק הגיוס של ביסמוט כי לשיטתם החרדים מורתעים וואין סיכוי שיעבירו את תמיכתם לקפלן.

ועל כגון זה אמרו חז"ל; ענוונותו של בצלאל, וכו'.

ובמילים אחרות, בנחישות וברגישות, החל מסוף אוקטובר ש.ז. ביי ביי שלטון הימין.

שזה נוראארץ השוקולד
ולכן אנחנו צריכים נבחרי ציבור אחרים שאכפת להם מחיינו פה, כי לצערנו המועמדים כרגע מכל הכיוונים מוכנים להתפשר על חיינו לטובת מועמדים ספציפיים.
וחלק מהאשמה היא בזה ששנתיים הממשלה לא השכילהארץ השוקולד
למצוא דרך טובה לנציגינו.
באופוזיציה מבינים שבלי חרדים אין תרחיש לממשלת קפלןאיתן גילאחרונה

מנגד, בצלאל לא מבין.

ולכן מקומו באופזיציה

כי משם מבינים...

בבקשה תקשיבו ותגידו איפה הוא טועה.סיעתא דשמייא1
המשפט האחרון שכתבתשלג דאשתקד

זה בערך מה שעתוב שם במאמר הזה.

הציטוט שהובא הוא חלקי ולא משקף

מי כאן מבין בפאשיזם?זיויק
יאיר גולן נחשב פאשיסט?
בכל לאומיות טבעית שאינה יונקת מאלוקים, ישקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ט"ז בטבת תשפ"ו 23:33

קצת פשיזם. לכן מי שטוען "עם ישראל הוא עם ככל העמים, ולא עם האלוקים" הוא טוען טענה אידאולוגית פשיסטית במקצת. למרות שמבחינה רגשית ברגש הלאומי שלו אין בו כלל פשיזם וזה בסוף מה שקובע.

לא ייתכן כזה דבר פשיזם לאומי-יהודי ברגש הלאומי. מכיוון שהאתוס של עם ישררל הוא בבסיסו אלוקי ולהיות אור לגויים ולהיטיב לכל העולם ולא רק אגואיזם קולקטיבי לאומי, והאתוס הקולקטיבי לא מוחק את הפרט בישראל מכיוון שהפרט קשור בנשמתו לקולקטיב.

גם אם האידאולוגיה של יאיר גולן טיפונת פשיסטית , זה ממותן בטענה המפא"יניקית שכל עניינו של עם ישראל מראש זה להפיץ את מוסר הנביאים הכלכלי-סוציאלי בעולם, וטענתם על הציונות והסוציאליזם כבלתי ניתנים להפרדה. כלומר מפא"י הודו שאנו ישורון אבל כפרו בהיותינו ישראל (לפי המינוח של הרב קוק באורות ישראל)

לא בדיוק, הוא טוטליטריהסטורי
כלומר הפאשיזים העלה את דרגת האומה למשהו מוחלט שהיחיד צריך להתבטל אליה ואל מנהיגיה. (כמובן, בצורה הקיצונית ביותר, זה הופיע בתורה הנאצית שהכניסה לזה גם את הגזע - אבל היתה את הגרסה הרכה יותר של איטליה או ספרד, שהגזע פחות הטריד אם אתה נאמן ללאומיות המודרנית).

יאיר גולן ממש לא כזה. הלאומיות לא מטרידה אותו. הוא כן טוטליטרי - בצורה הטוטליטרית נפגשו הפאשיזים מימין והקומוניזים משמאל - לא רק שלטון מוחלט כמו דיקטטורים רגילים, אלא שלטון על המחשבות, על הדעות, חינוך מחדש של כל מי שחושב אחרת.

כשאדם עם רקע קרבי-פיקודי, רוצה לשלוט גם על הדעות, זה מסוכן, מסוכן מאוד.

כן ולאנקדימון

לפי ההגדרה המלומדת - לא.

לפי האופן בו משמשת המילה הזו היום, קרי ככינוי גנאי לאנשים בריונים וטוטליטריים, אז כן בהחלט.

לא, הוא סתם סותם פיותshaulreznikאחרונה
ואולי דיקטטור בפוטנציה, אם חלילה יעלה לשלטון. חינוך מחדש, סגירת אמצעי התקשורת של הימין וכד'.
די, הגזמתםסודית

תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.

אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.

אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??

לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.

סנקציות על מבוגרים זה סביר.

אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.

לפיד, הפסדת את הקול שלי.

חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)

העוני נושךכבר לא צעיר

הבעייה היא לא החרדים הבעייה ההנהגה. תתחיל מהילדים, אל תעניש אותם, בנה מסגרת חינוכית,  כמו חמאס  תתחיל באלה שפשוט אין להם. אל תתקצב בחור ישיבה, תקצב את החטיבה. צן לכל ילד שעומד בבחינות תלת חודשיןת 1000 שקל, שים רף שיהיה שווה להורים ולילדיםלעבוד בשבילו.לא מקל, גזר

אולי יעניין אותך