מה שהכי מעצבן בפולמוס על גיוס חרדיםבינייש פתוח

הוא שככל שאנשים יהיו יותר קיצוניים בהגדרה מה זה חרדי

(ויצא בהצהרות כגון:

מי ש(אשתו )הולכ/ת עם פאה או מתפלל מאוחר/ לא הולך לפי רבנו תם בתפילין/שבת הוא לא חרדי.

בחור ישיבה לא צריך שום פלאפון אפילו לא מקשים)

ככה הם יותר יקלו בהגדרה מי פטור מצבא.

והם ישתמשו יותר בטיעון שמי שלומד תורה גם מגויס תוך שהם פוטרים מצבא את כולם. ולפעמים ימליצו גם למי שעזב את הדת לא להתגייס. (ויצטטו רבנים על כך, ולך תדע האם זה נכון, כמו שעשו לרב מזוז).

ואיך אפשר שלא לשים לב איך אחד הרבנים החרדים המוערכים ביותר היה לוחם בגולני ומספר על כך הרבה (הרב יגאל כהן שליט"א)

מעצבן ממשארץ השוקולד
אין צורךאני:))))
הם רואים בצבא סכנה רוחניתברגוע

שחרדים שיכנסו לשם לא יצאו חרדים.

מבחינתם אין כאן מצווה אלא דווקא סכנה רוחנית, ולכן גם מי שלא לומד עדיף שלא יתגייס.

אז אין להם זכות להשתמש בטיעוןבינייש פתוח

שהתורה מגנה על החיילים כהסבר למה הם לא מתגייסים, כאשר הם לא מגייסים מי שלא לומד בישיבה.

לפני שלוקחים בחשבון שאפשר להקים יחידה לחרדים בלבד.

כל הצדדים מסרבים לחשוף את המניעים האמיתייםshaulreznik

בג"ץ והיועמ"שית צריכים להודות בכך שסוגיית הגיוס היא אמצעי לפירוק הקואליציה ותו לא. החרדים צריכים לומר בפה מלא שהם לא מאמינים ב'תורה מגנא ומצלא', והסיבה האמיתית לסירובם לשרת בצה"ל היא חברתית. הצבא מצדו צריך להפנים שאין לו מה לעשות עם כמה אלפי אנשים נעדרי מוטיבציה ובעלי דרישות הלכתיות מוגזמות.

צריך לפתוח חטיבה בצה"ל חרדית, שמי שי לו סמרטפוןבינייש פתוח
נכנס לכלא. מעניין איך החרדים יגיבו לזה.
תות"ח!

מה זאת אומרת איך הם יגיבו? הם יצטרפו בהמוניהם. חודש כלא עם עבודות שירות למי שנתפס עם סמארטפון, זה ממש געוואלד.

אתה חי בעולם שלנו?ארץ השוקולד

אתה מודע לכך שהרב שמתעסק בהקמת חטיבה חרדית על טהרת הקודש נאלץ לברוח מבני ברק בשל תקיפות נגדו? 

בעקבות האיומים נגדו - הרב לייבל עוזב את בני ברק; המשנה ליועמ"שית משיב למזכיר הממשלה בנושא גיוס תלמידי הישיבות | ישראל היום

אני כותב זאת בכאב עצום, אבל הם פשוט לא רוצים להיות חלק מהדאגה לחיי עמנו פה וחמור מכך, נוקטים באלימות כדי לשמר את המציאות הזו.

זה מאוד עצוב, אבלבינייש פתוח

בבני ברק גרים 200 אלף בני אדם. מספיק 0.1% מהתושבים שממש ישנאו אותו, ואז החיים שלו יהפכו לבלתי נסבלים.

אם חלילה 200 איש מהעיר שלך היו שונאים אותך ומטרידים אותך באופן קבוע, איך היית מגיב?

בתור בני ברקי, ראיתי כמות אפסית של שלטים נגד גיוס חרדים, וכנ"ל לגבי שיעורים ודרשות בנושא בבתי הכנסת, אבל מספיק כמה עשרות חולי נפש שחוסמים את כביש 4 ליד הכניסה לעיר בשביל לעשות המון בלאגן ולהפריע להמון אנשים לחזור הביתה מהעבודה או מכל מקום אחר.

כולל מקרה שבו הייתי במילואים ויצאתי שבת. טנק מהפלוגה חטף rpg וחבר שלי נפצע, וציוד בתוך הטנק נהרס.

כאיש טכני, רציתי לחזור לשטח כינוס, אפילו לפני הזמן שהייתי צריך, ואז אני מגלה שחבורה של אידיוטים חוסמת את כביש 4.

מאוד מתסכל, אבל מדובר בעשרות בודדות של אנשים.

כל השכנים שלי איתי בכך שלאף אחד אין זכות להפריע לשגרה שלי או של אף אחד בגלל הפולומוס על גיוס חרדים.

אם רוב הציבור היה מתנגד למופרעים הללוארץ השוקולד

הם היו מלשינים עליהם למשטרה או מסלקים אותם באופן עצמאי, עובדה שזה לא מצליח באזורים לא חרדים.

וביחס לחסימות של איילון, אותו סיפור, יש פה הסכמה מסוימת.

בעיה מקבילה לרציחות במגזר הערבי, אין שיתוף פעולה עם אוכפי החוק ויש סיוע בשתיקה לפורעי החוק ולכן פורעי החוק מצליחים.

אין צורך להשקיע בשלטים בשביל משהו שאנשים גם ככה לא רוצים.

שלוש דבריםבינייש פתוח

כל אדם שפוי יתנגד לכל מי שעושה פקקים בעיר שלו.

כל השכנים שלי אמרו שיש לי את הזכות ואת החובה לדרוש מהמשטרה להזיז אותם בכח (כמו כל התושבים שחזרו הביתה ברגל מגהה, הם רק רצו שהמשטרה תעיף אותם לעזאזל)

מי שאמון לשמור על שלום הציבור, זה המשטרה. ואם לא עושה את עבודה (מתוך רשלנות או חוסר יכולת, לא משנה מה) אף אחד לא יכול לקחת את החוק לידיים.

תגובותארץ השוקולד

1. לא מסכים עם ההנחה, לא מעט תומכים ביצירת פקקים אם הרווח חשוב לדעתם, דוגמא לא פוליטית, פקקים כתוצאה משווקי ארבעת המינים.

2.

א. הם צריכים להתקשר גם, ככל שיותר יפנו למשטרה זה יעלה את הסיכוי שיטופל.

ב. השאלה היא אם המשטרה מרגישה יחס עוין וממילא חוששת לפעול, לצערי זה המצב באזורים ערבים וחרדים לפעמים.

3. יש הבדל עצום בין לקיחת החוק לידיים שאני מתנגד אליו לבין הבעת התנגדות לגיטימית בעצם הנוכחות ביחס למתפרעים.

סיפור כזה או אחר לא משקף ציבור שלם.תות"ח!

אני מכיר מישהו אישית שבשירות שלו בצה"ל הוא היה אחראי על גיוס חרדים, והוא אמר שאם הצבא היה עובד כמו שצריך (נראה לי האשמה הייתה על החיילים שהיו אחראים שם, שלא עבדו ברצינות, אבל יכול להיות שיש עוד גורמים אחראיים לכך), היו מצליחים לגייס אלפי חרדים כל שנה. להגיד על כל הציבור החרדי שהוא לא רוצה להיות חלק זה פשוט לא נכון. אני מסכים, קבוצה גדולה, ואולי אפילו חצי, ואולי אפילו רוב החרדים לא יתגייסו גם אם יפתחו יחידה נפרדת לחלוטין וכו'....אבל במיוחד אחרי השבעה באוקטובר, יש רצון והתעוררות בציבור החרדי לגיוס. ואם גדולי הדור החרדים יפצו פה ויאשרו להתגייס, אתה תראה שהרבה מאוד חרדים יתגייסו (זו דעתי בקריאת המציאות. כמובן, אי אפשר באמת לדעת). מקיטת אלימות זה וודאי רק קיצוניים עושים, ולא ה"מיינסטרים" החרדי. עכשיו אני רואה ש @בינייש פתוח הקדים אותי בזה, שכוייח.

כמה חרדים התגייסו השבוע?ארץ השוקולד
בחטיבה החרדית שתקום כמה לדעתך יבואו?

אם יתגייסו אלף במצטבר לחטיבה הזו על פני שלוש שנים (שזה גיוס של פחות מעשירית) אסכים לקבל שיש אחוז ניכר של חרדים שרוצים להתגייס, אבל המציאות מראה לצערי שיש יותר קיצוניים אלימים מאנשים שקטים שרוצים לקחת חלק.

יפה שאתה מסכים שאין רוב שרוצה להתגייס אבל איכשהו זה לא מייצג את המגזר.

הייצוג של המגזר זה בנתינת הגב לאלימות נגד מי שמסייע לגיוס חרדים באופן שישמר את אורח חייהם, ממילא, ברור שזה לא מה שהמגזר רוצה.

ע"פ סקריםבינייש פתוח

רבע מהחרדים רוצים להתגייס ועשירית עושים זאת.

לדעתי אם ננטרל גורמים מעכבים ונגייס את אותם הרבע, לחטיבה חרדית מתואמת שתקבל יח"צ בעתיד, המספר יעלה באופן ניכר. עד כמה? נשגב מבינתי.

לדעתי זה היעד שאנחנו אמורים לשאוף אליו.

בסקרים אנשים משקרים כדי לצאת טובארץ השוקולד
בוא נראה במעשים, אני אשמח מאוד להתבדות ולגלות שאפילו עשירית יתגייסו, אני לא מאמין שאפילו 3% יתגייסו בשנה הקרובה, אולי סנקציות כלכליות יועילו להעלות את המספר.
אתה תשמח אם 10% יתגייסו?בינייש פתוח

זה כאילו שתשמח אם נכבוש את ציר פילדלפי.

10% מהחרדים מגויסים כבר בפועל במשך שנים, אף אחד לא חולק על זה.

מחיפוש נתוניםארץ השוקולד

אתר הכנסת בתחזוקה כעת אז מצאתי רק מצטטים.

העשירונים הגבוהים נושאים ברוב הנטל של השירות בצבא | כלכליסט

כמעט 10% של החרדים + חרדים לשעבר בגיל 18 מתגייסים, בסופו של דבר ברור שאחוז הגיוס גבוה יותר אצל אלה שכבר לא כי אין להם פטור ולכן אחוז הגיוס נמוך משמעותית מ10% כיום.

מזווית אחרת, יש 66,000 עם פטור תורתו אומנותו, לא ראיתי שהגענו אפילו ל2,000 מתוכם מאז תחילת המלחמה כך שאנחנו רחוקים מ10%.

נתוני גיוס החרדים: רק 0.81% מהצעירים מתגייסים - סרוגים

וזה לא הוגן לכלול שלב ב, כי זה לא באמת גיוס באותו האופן, כיתת כוננות בכפר סבא לא בא במקום שירות צבאי אז גם כאן לא נכון להחשיב את זה, יפה שהם עושים זאת אבל זה לא נכון להגדיר זאת כגיוס באמת.

זה כי עדיין אין תמיכה רבניתתות"ח!

גם יש רוב נגד, זה לא אומר שכל הציבור הוא כזה. אתה לא יכול להכליל ציבור ע"פ 51% אחוז שבו (לצורך הדוגמא) כשיש לך 49% שהם אחרת ממה שהגדרת. ובכל אופן, אמרתי אולי, נראה לי שאם תהיה גדולי הדור החרדים יורו להתגייס רוב הציבור החרדי יתגייס.

במה מתבטאת נתינת הגב?

אני מכליל לפי 95%ארץ השוקולד

שלא מתגייס, לא אכפת לי שהם תורתו אומנותו, הם גם צריכים להתגייס מבחינה הלכתית.

וה99% שמאפשרים אלימות נגד רבנים שחושבים אחרת, איך תהיה תמיכה רבנית כשהציבור מאפשר אלימות נגד רבנים שתומכים?

אבל אמרתי לךתות"ח!

זה כיוון שאין תמיכה רבנית. בפועל אם תהיה תמיכה רבנית, אולי אפילו רוב יתגייסו. מבחינת ההלכה הם חולקים (גם אם ראיותיהם קלושות ולא מחזיקות מים, ועיין אם הבנים שמחה שמסביר למה למרות שיש ראיות החרדים מתעקשים להיות נגד הציונות).

מניין לך שהציבור מאפשר אלימות? איפה ראית שהוא תמך בזה?

כלומר, אתה מסתמך על תקווה והנחה מה יהיהארץ השוקולד

אם.

מאיפה לי שהוא מאפשר אלימות:

בעקבות האיומים נגדו - הרב לייבל עוזב את בני ברק; המשנה ליועמ"שית משיב למזכיר הממשלה בנושא גיוס תלמידי הישיבות | ישראל היום

אם מישהו נאלץ לברוח מעיר מגוריו בשל אלימות אז כנראה שהתושבים מאפשרים זאת.

הרב לייבל תומך בחטיבה חרדית על טהרת הקודש וניסה לפעול לשם כך ולכן הוא נאלץ לברוח למחבוא. איך רב אחר יכול לתמוך בלי להסתכן?

עונה על ראשון אחרון. שאלה לי אליך:תות"ח!

אם עכשיו בעיר שלך יהיו איומים על ראש העיר שלכם והוא ייאלץ לברוח מהעיר, האם תאשים את כל תושבי העיר בזה? מה התושב הרגיל שאינו שוטר וכדו' יכול לעשות? האם יילך ויעצור את העבריינים בגופו, ויסתכן ג"כ? מה אתה רוצה שהוא יעשה? יוציא הצהרה שהוא מתנער מהם? זה פשוט וברור שהוא לא קשור אליהם, הוא לא צריך להוציא הצהרה. רב אחר יכול לתמוך בלי להסתכן כי הוא לא גר בבני-ברק, וכי רב חרדי שאומר אמירות יותר מאיים מבחינתם מאשר רב שאינו חרדי, אבל העובדה שאותו קיצון משתמש באלימות לא מעיד על שאר החרדים כלום.

זה לא הסתמכות על משהו שאין לו כלל סימנים במציאות. המציאות מראה שהרבה חרדים מצד עצמם היו רוצים להתגייס, אבל כיוון שהחברה לא מאפשרת את זה (כיוון שהם הולכים ע"פ הרבנים) הם לא עושים את זה. זה מתבטא בכ"כ הרבה דברים בחברה החרדית, ולא רק בגיוס לצבא. אז האחוזים של הגיוס בוודאי יעלו משמעותית. כל השאלה היא כמותית, בכמה אחוזי עלייה מדובר, ועל זה הויכוח שלנו.

אצלי באזור לא יהיו כי אפעל כמו שפעלתיארץ השוקולד

עם חבר שהיו אצלו מתפרעים כאלה, באנו ושרנו לידם (תפילה לשלום החיילים למשל) והם פשוט עזבו אחרי זמן מה, ככה אפשר לעצור אותם, זה לא סתם שיש מקומות שזה קורה ומקומות שלא.

All what evil needs to rise is good people who keep quiet.

יש כמה דרכים כאזרח שנגד אלימות לעצור זאת:

1. להגיע לאזור ולהביע תמיכה עם שלט או סתם לעמוד ולהתפלל ליד המתפרעים, זה יבריח אותם.

2. להלשין למשטרה עליהם.

לגבי רב אחר, הם לא סופרים אף רב שאיננו חרדי אז זה ממש לא משנה מה הם יגידו, משנה מבחינת החרדים רק מה רבנים חרדים אומרים ובגלל הסכנה אצלם ברחוב הם לא יאמרו אחרת.

אז יש עליהם קפידא שלא עשו את זה.תות"ח!

אבל זה לא אומר שהם תומכים בזה. יש הבדל בין אדם שעושה משהו לבין אדם שתומך במשהו לבין אדם שלא תומך במשהו אלא שלא עוצר אותו. הסיבה שלא עוצרים לא בהכרח כי הם תומכים, אלא כי הם א. לא מוּדעים, ב. מתעצלים, ג. מפחדים.

לא כ"כ הבנתי מה טענת פה.

לא אמרתי תומכים, אמרתי מאפשריםארץ השוקולד

אתה מסכים איתי שהם מאפשרים כך שאין ויכוח בזה.

טענתי בעיקר:

1. הרוב החרדי לא מעוניין להתגייס ומאפשר אלימות נגד אלה שדואגים לגיוס שישמר את אורח חייהם.

2. אתה טוען שהם צריכים רבנים שינחו שזה בסדר חוץ מזה שמדובר במסלול שישמר את אורח חייהם.

השבתי שבגלל שהם סופרים רק רבנים חרדים, ברגע שיש אלימות נגד רבנים חרדים שמנחים שזה בסדר אז בהגדרה יהיו בודדים כאלה כי מסוכן לטעון אחרת.

כן, אני שמתי לב שהתנסחת כך.תות"ח!

אך בד בבד רצית לטעון שכיוון שהם מאפשרים, זה מראה שהם תומכים (כך לפחות היה משמע, יכול להיות שטעיתי בהבנת דעתך). ועל זה חלקתי.

....תות"ח!

הסיבה שהחרדים לא מתגייסים לצה"ל היא לא כי התורה מגנא ומצלא (שזה כן נשמע בחלק מהציבור, אבל לא בכולו, ממש לא), אלא כי הם מפחדים מדרדור רוחני, וחושבים שחלק מעם ישראל התפקיד שלו צריך להיות מי ש"שומר על הגחלת היהודית" ולא מדרדר, וזה מה שיעזור לעם ישראל לנצח במלחמות (ואני חושב שהם מאמינים בזה ולא סתם אומרים כלפי חוץ).

זה אולי התירוץחופר
הסיבה האמיתית היא אותה סיבה שהם לא מתגייסים לצבא ארה"ב/ אנגליה/ שוויץ ועוד, הם פשוט לא מאמינים במדינה כמשהו שיש לו קשר לה' יותר מכל מדינה אחרת (ואולי אף להפך)
אני מסכים שהם לא רואים ערך מקודש במדינהתות"ח!

אבל הם מכירים בחשיבות של עם ישראל, וכמו שעם ישראל התגייס במהלך שנותיו לצבאות אותה מדינה ששהה בה, כך גם הם מבינים (נראה לי) שצריך להילחם כי אחרת נותקף ויהיו לכך תוצאות נוראיות, אלא שהם חושבים שהצבא יש לו מספיק לוחמים, וכרגע הם עוסקים במשהו לא פחות חשוב (ראיתי ראיון שעשו עם חרדי, נראה לי בכאן 11, שבו הוא אמר שאם כל החילונים ישתמטו ובלי החרדים לא יהיה צבא כלל, אז החרדים יתגייסו, אבל כיוון שזה לא כך, אז התפקיד של החילונים הוא להילחם, והתפקיד של החרדים זה ללמוד). צבא ארה"ב לדוגמא, כיוון שאין שם חובת גיוס, אז הם לא רואים צורך בלהתגייס. בארה"ב אין עניין אמיתי להתגייס, אם אתה רוצה משכורת או שאתה אוהב צבא, תתגייס, אם לא, לא. במדינות אחרות אני לא יודע מה החוק, איך מותר להם לא להתגייס? זה כמו בארה"ב שאין חובת גיוס? אם זה כמו בארה"ב, אז אותו דבר.

אתה באמת מאמין בזה?ארץ השוקולד
חרדי עובד שלא לומד בישיבה חושב שהוא צריך להתגייס?
אז או שהוא חושב שיש מספיק חיילים בצבאתות"ח!

או שבאמת הוא סתם משתמט. אבל רוב הציבור החרדי לומד ולא עובד.

יתכן שהוא מנותק מהמציאותארץ השוקולד
ובין השאר על דא קא בכינא...

הניתוק וחוסר האכפתיות.

הסטטיסטיקות דווקא אומרות שזה בערך חצי - חצי.

.....תות"ח!

אתה יכול לבכות על זה, אבל זה לא אומר שאותו חרדי הוא לא אכפתי. הוא אומר לך בעצמו שאם יהיה צורך הוא יבוא ויתגייס. יש ניתוק מהמציאות, ויש חוסר אכפתיות ואדישות, ואל תערבב ביניהם.

אומר אבל מוכן באמת להגיע אם יש צורך?ארץ השוקולד

אם כך, איך הוא עדיין לא התגייס, הרי זה מפורסם שיש צורך.

מזכיר קצת סרטון מטורקיה של אנשים שיבואו אם יש צורך וברגע שמבקשים פרטים הם נעלמים.

אבל גם עכשיו הם חושבים שאין צורךתות"ח!

הם חושבים שיש מספיק חיילים. מפורסם לך- לא מפורסם לו. אל תשכח שהם מאמינים בלב שלם לרבנים שלהם, וגם אל תשכח שהם לא מעוּרים במציאות של "העולם הזה". זו מציאות קצת שונה, תנסה קצת להיכנס לנעליים שלהם ולהבין אותם.

כשמדובר בענייני רפואה, הם מעורים ועוד איךshaulreznik
אף אחד לא סומך על תפילות וסגולות, אלא מעדיף להגיע לרב פירר כדי שזה יסדר לו טיפול אצל בכירי הרופאים.
נכון, מסכיםתות"ח!

אל תאשים אותי בפיצול אישיות שלהם

זה לא פיצול אישיותארץ השוקולד
זה אינטרסים, כשמשהו חשוב לך אתה טורח לברר את המציאות.
.....תות"ח!

זה לא בדיוק אינטרסים. גם ברפואה הרי הם לא מעורים בעצמם, אלא שהם לא סומכים על הנס. גם בעניין הצבא, הם לא סומכים על הנס, כפי שאמרתי, הם אומרים שאם החילונים לא יתגייסו, הם יתגייסו, אלא שעכשיו יש חיילים ששומרים על המדינה. כשאני חושב על זה עכשיו, אני חוזר בי, אין להם פיצול אישיות, בשני הדברים הם לא סומכים על הנס.

הם לא סומכים על הנסארץ השוקולד
פשוט תמיד ינצלו אם אפשר אחרים שיעבדו במקומם, כואב לומר, אבל זו האמת
אם אתה מדבר על החצי שלומדיםתות"ח!

אז לא בהכרח שזה נובע מנצלנות, אלא שהם סוברים שתפקידם לשמור על הגחלת היהודית, כפי שהזכרתי. וגם החצי שעובדים, יכול להיות שגם הם היו רוצים להתגייס, אבל או שהם מפחדים מדרדור רוחני, או שכיוון שאין תמיכה רבנית הם מפחדים להתגייס, אבל לא בהכרח שגם הם רוצים לנצל. בגדול העקרון של לימוד זכות הוא שאם אתה יכול לדון את חבירך לכף זכות ולהסביר את מעשיו באופן טוב, אתה מחוייב לעשות את זה, ולא לחשוב עליו דברים רעים. היינו יכולים לחסוך המון אנרגיות בחיים שלנו אם היינו מלמדים זכות.

היינו יכולים לחסוך אנרגיות כעםארץ השוקולד
אם הם היו מלמדים זכות על הרבנים ששולחים את תלמידיהם לצבא ובאים גם
אתה ממש צודקתות"ח!

אבל צריך ללמד זכות גם על מי שלא מלמד זכות....

אפשר לחסוך אנרגיות גם בלי קשראני:))))
נכון חלקיתארץ השוקולד

יש דברים שכדאי לחסוך בהם באנרגיות וזה חשוב לעשות זאת,

אבל יש אנרגיות שצריכות להיות מושקעות במלחמה ואם פחות אנשים משקיעים בכך, אלה המשקיעים צריכים להשקיע יותר.

..אני:))))

א.חוסר בחיילים זה ה-בעיה כרגע בצה"ל?זה מה שמבזבז באנרגיות?

ב.זה עובדה שיש חילוקי דעות בציבורים במדינה תקבל את זה או שלא אבל זה המציאות ועם זה נעבוד. לכפות עליהם? לא עובר את רף הדמוקרטיה. בינתיים כל הלשון הרע והדיבורים השליליים האלה שנהיו אופנתיים כאן ובכללי בתקשורת לא יקדמו כלום ושום דבר. כל ניסיון כזה רק גורם לחרדים להתבצר. וסליחה אבל למה שיכריחו אותם? הם לא צריכים לוותר על הערכים שלהם. זה הערכים שלהם. אתה לא מתחבר לזה זכותך, אבל תכבד. כן. מי שמשעמם לו ומחפש לגרום לשנאת חינם בין אם בינו לבין עצמו בין אם מול אנשים, בעיה שלו בלבד. וזהו.

א. זה אחד הבעיות המרכזיות של המדינה כעתארץ השוקולד

ב. יש לי הצעה במקום כפיה, כל מי שלא מתגייס יוותר על התקציבים שהוא מקבל עד הסכום של עלות המלחמה?

נראה לי שזה הוגן לא לכפות על מישהו לשלם כסף למי שלא מוכן לעזור לו. (נכון גם כלפי מגזרים אחרים)

כן גם מי שמתגייס מנצל את אלה שלומדים, שילמדו במקומם, עצוב מאוד.
זה ממש נראה כמו משהו שנכתב בציניותבינייש פתוח
אכן, לכל בן אדם המודע למציאותארץ השוקולד
אבל יש סינון במציאות באזורים מסוימים איכשהו
נכון, עובדים קשה בלימוד כעת בבין הזמניםארץ השוקולד
מזל שהישיבות לומדות בשבילנו

לא נכון

ע"ע חיסון קורונה הציבור אומר שהם התחסנו כי הרבנים אמרו והם סומכים בעיניים עצומות.

זאת דוגמה לא מייצגתshaulreznik

משום שהמגיפה לא הייתה מפחידה מספיק. לו הקרבנות היו צעירים והתסמינים היו קשים כמו בתקופת השפעת הספרדית, החרדים היו מתחסנים בלי קשר לקריאות של הרבנים.

יתכן שהם באמת כה מנותקיםארץ השוקולד
ואז עצוב שחינכו אותם לבורות כה גדולה.
זה מה שאני חושבתות"ח!

אכן עצוב. מסכנים, תינוקות שנשבו

סרטון טובאני:))))
הסיבה הרבה יותר פרוזאיתshaulreznik
תאר לעצמך ישראלי שהשיג אזרחות רומנית. האם ישמח להתגייס לצבא רומניה במקרה שרוסיה תפלוש לשטחה? לא ממש, כי אותו ישראלי לא מרגיש שום קשר לציבוריות הרומנית. אז החרדים ומדינת ישראל.
מה אתה אומר...בינייש פתוח

איחוד הצלה הגיעו ראשונים לטפל רפואית בפצועי 7 באוקטובר, כשזה היה מאוד מסוכן ויכולת למצוא את עצמך שבוי ברפיח. בזמן שמד"א התנגדו.

כשהייתי בעוטף עזה בשבוע הראשון של המלחמה,  וזקא זיהו גופות כשהכל היה מלא rpg, הם חילקו לנו חמין וסנדביצ׳ים לכולם.

זיהוי גופות וחלוקת מזון לא דומים לגיוסshaulreznik

בשני המקרים הראשונים מדובר במשהו שמבחינת החרדים מוגדר כ'מצווה' ו'מעשי חסד'. ההיענות הכללית של המגזר לאתגרי המלחמה נשארה נמוכה:

האם צה"ל דחה את רוב החרדים שהתנדבו להתגייס?,%D7%A2%D7%9C%20%D7%94%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A%20%D7%91%D7%94%D7%92%D7%93%D7%9C%D7%AA%20%D7%94%D7%A6%D7%91%D7%90%20%D7%94%D7%A1%D7%93%D7%99%D7%A8.

ומה לגבי הצלה תחת אש?בינייש פתוח

בזמן שמד"א סירבו...

אגב החרדים הביאו הרבה יותר אוכל בשרי מאחרים, רוב האוכל שלא הגיע מחרדים היה עוגות.

אני יכול לספר לך שזה היה מאוד משמעותי (אבל עדיין לא עונה על החוסר בחיילים שיש עכשיו)

אגב גם מלחמת מצווה היא מצווה

שתי הערות:ארץ השוקולד
1. האם היו יותר מתנדבי הצלה מתוך המגזר החרדי שבאו ופינו תחת אש מהמילואימניקים שקפצו להילחם תחת אש באותו יום מתוך הציבור שאיננו חרדי? לדעתי התגייסו עשרות אלפים או יותר באותו יום למילואים, ולא חושב שהגיעו אלפי מתנדבי הצלה (למרות שמבחינת אחוז באוכלוסייה, חרדים הם חמישית ולכן היה צריך לפחות אלפים כדי להשתוות)

2. מאיפה הסטטיסטיקה על הבשרים לעומת עוגות? ולמה זה רלוונטי, הטורקים היו מחייבים גיוס או בקשיש, האמירה שלך הולכת באותו האופן, התרומות שלהם זה בקשיש במקום גיוס.

את מי בדיוק הצילו אנשי זק"א?shaulreznik

שלא לדבר על ההיבטים הפרובלמטיים שבעבודה שלהם

זק"א, הרבנות והכאוס בזיהוי קורבנות 7 באוקטובר

זיהוי גופות נתן מידעבינייש פתוח

מי מת ומי בשבי.

איחוד הצלה אגב הצילו חיים

אכןתות"ח!

בהקשר של דעת הרבנים החרדים לגבי צבא: שמעתי מפי הרב ישראל סמט שליט"א ששאל בעצמו את הרב אלישיב זצ"ל האם בחור ישיבה צריך להתגייס, והוא אמר שבחור ישיבה שלומד פחות משתים-עשרה שעות נטו (רק לימוד, לא כולל אכילה, שינה, הפסקות, דיבורים לא קשורים וכו') צריך להתגייס. והמשיך ושאל האם אפשר לפרסם את דבריו בציבור, והרב אלישיב אמר שלא, כיוון שהוא לא רוצה שבגללו ייסגרו ישיבות.

גם הרב נבנצל, התחדש לי השנה (צריך לברר את זה) שהוא עשה צבא. תחשוב על זה, מדובר באחד מגדולי הפוסקים.

אם אתה מתווכח על הגיוס- הפסדת להם בהגדרהחופר
הסוגיה האמיתית היא בכלל היחס למדינה, הגיוס הוא רק סימפטום
אבל מדובר בפיקוח נפשבינייש פתוח
חחחח בדיוקאני:))))
פיקוח נפש! אבל רוחני. 
איזה פיקוח נפש רוחני ביחידה לחרדים בלבד?בינייש פתוח
הם לא מאמינים לצבאנקדימוןאחרונה
אני ראיתי שהרב ש"אחראי" על החטיבה הזו הלך והתראיין בפודקאסט של משה רדמן. הלך הזרזיר אצל החזיר. למה שיאמינו בו?

אעפכ, הסירוב לגיוס הוא מורכב מגם וגם וגם. גם חברתית-רוחנית, גם יחס למדינה, וגם התיאולוגיה של מגנא ומצלא. המשקל בין הסיבות משתנה בין הזרמים השונים בציבור החרדי, והכל יוצא בשורה התחתונה כהתנגדות אחידה.

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
שכח לישון צהרייםבנות רבות עלי
..הרמוניה

ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.

תודה על זהזיויק
👍הרמוניהאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
רמה למדנית גבוההנקדימון
לא מנבאת רמה רוחנית גבוהה.

אני מכיר קצת את הפורומים שם, במיוחד את עצכ"ח הידועה. הלמדנות והחריפות אכן רמה גבוהה, היתר לא תמיד.

לא מכיר. מחיפוש בגוגל זה נשמע לי משהו אחר לגמריפתית שלגאחרונה
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרר

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

באיזה מובן?נקדימון
באווירהרוצה להשתחרר

וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?

צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא