אני הלכתי לישיבה, וכמותי עשו שאר הקבועים בחווה, ורק הבן של הבעלים נשאר.
מכיוון שיש עכשיו נדידה לחווה, (לכן הצטרפתי מלכתחילה) המשפחה גרה בחווה, והקבועים היו בנדידה. (נדידה זה כמו שלוחה לחצי שנה, שבמקרה דנן מקווים להפוך אותה לנקודה קבועה). עכשיו כשכולם הלכו לישיבה, נשאר שם ילד בן 15, לבד על ההר, שאמור להוציא מרעה בוקר וצהריים, ובנוסף לשמור בלילות.
אז מכיוון שאני לא יכול פשוט להפקיר אותו, נסעתי ברוב הלילות, למעט חמישי בלילה שבוע שעבר, מוצ"ש וראשון וחמישי האחרון, לנדידה כדי לסייע בשמירות.
מכיוון שסדר ערב נגמר בעשר וחצי בלילה, ולאחריו יש שיעור עד אחת עשרה ורבע-וחצי, הגעתי בשעות מאוחרות לחווה. לכמה שיעורים לא נשארתי, והיה חבל, ואז הגעתי בשתים עשרה במקום באחת.
ועדיין, תפילה בישיבה בשבע ורבע, ואני אמור להתייצב כבר ברבע לשבע לסדר הכנה לתפילה. יצא שהצלחתי לשמור שעה מקסימום בלי לשבור שמירה (הוא שמר עוד לפני שהגעתי), ואז נרדמתי, והתעוררתי בסביבות שש, להעיר אותו שיוציא מרעה, ולהוציא את עצמי לכביש לעצור טרמפים.
היו כמה לילות שהיינו לבד, וכמה לילות שאבא שלו או אחיו או אדם שלישי הגיעו לשמור.
בשבת הייתי בחווה, והשינה לא הייתה מהמשובחות שבהנה, אף אחד לא הצליח להרדם, ואחר כבוד החליטו ארבעת הנוספים מלבדי להוציא מרעה בשעה שתים עשרה בלילה, ואף טרחו להעיר אותי שכן הצלחתי להתחיל לנמנם, כדי לידע אותי שהם הולכים. כל הלילה התהפכתי, משהו לא הסתדר בזווית של המזרון, והיה נדמה לי כל הזמן שאני נופל. עברתי מזרון, והנה, התברר שהבעיה היא בי! בסוף נרדמתי, וגם נרדמתי אחרי סעודת שבת לשעתיים.
ויש להסביר למה גם כשאני ישן בישיבה אני עייף, שכן מכיוון שאת הלילה הראשון בישיבה לא ביליתי, ואת השבת הראשונה בישיבה לא קיבלתי, ואני הולך ברוב הלילות לחווה, ובהפסקות הצהריים לעזור ליהודי משילה לסדר את מליוני ספריו במחסן(לא מגזים, יש לו פשוט ערימות על גבי ערמות, ספרים מכל הסוגים, בעיקר קודש, הוא התבטא שיש לו סביבות השני מיליון ספרים(!)), אז אין לי כל כך זמן לדבר עם החבורה הקדושה.
וגם, מכיוון שאני מכור לנגינה בגיטרה(מזייף, אל תדאגו, סתם מכור), ומפאת הלו"ז התובעני אין לי כמעט זמן לנגן, אז אני מנגן בהפסקה ובלילה, עד שאומרים לי האומר מודים מודים משתיקין אותו, גזירה שווה למנגן בגיטרה אחרי שתים עשרה וחצי בלילה.