חפירה על צניעות... למי שיש כוחמתלבטת13

טוב זה אלף נושאים שקשורים אחד לשני

מקווה שאצליח לכתוב נורמלי ואשמח לקרוא את הכיוונים שלכן..

הקדמה עליי

דוסית, גדלתי בבית דןסי, לבושה צנוע מאז ומתמיד. האיש שלי בא מבית דתי פתוח והתחזק. אחד הדברים שאהב בי לפני החתונה זה שאני כזאת דוסית. גרביים, חצאית ארוכה ויחד עם זה מלאת חיים והתלהבות וזה. (חשוב בשביל ההמשך😅)

נשואים ב'ה כמה וכמה שנים

אה ועוד משהו עליי. אני סבבה עם עצמי ועם הגוף שלי (רוב הזמן) אבל לא איזה מהממת-על... זתומרת צניעות היתה בשבילי אפילו קצת מובנת מאליה. לא היה לי יצר הרע לקצר את החצאית או משהו. רק הגרביים חופרות לי כי חם לי נורא אבל באמת בתיכון ואחר כך, בזמן ששמעתי מחברות על התמודדות עם קושי בצניעות בלבוש לא הרגשתי ככה. היה לי אחלה והרגיש לי מכבד את עצמי והכל.

מי שראתה מתישהו לפני חודש חודשיים היה פוסט של אלירז פיין בפייסבוק על שתי בנות שבאו ממש חשופות למעיין וזו היתה פגיעה באנשים שסביבם, מלא דוסים פשוט הלכו וזה היה מבאס שהבנות לא קלטו את הסיטואציה .. קיצור לא משנה בדיוק הפרטים.  התפתח שם איזה דיון מעניין

ושיתפתי את האיש שלי בסיפור הזה, סתם שיתוף של משהו מעניין שקראתי היום.

והוא אמר לי פתאום (וואי וזה באמת היה משום מקום) הבנות האלה בסדר גמור.. למה שיחשבו שיש בעיה באיך שהן הולכות? ברור שזה בתמימות, ואין להן בעיה עם זה. למה דווקא הן יצטרכו להתחשב באנשים הדוסים שהיו שם?

הטענה שלו בעצם היתה,

לאישה חילונית לא מפריע שבעלה רואה נשים חשופות וממילא לא מפריע לה להיות חשופה מול גברים אחרים.

זה ממש הסעיר אותי הטענה הזאת

אני ממש מתבאסת כשאני רואה אישה חשופה ליד בעלי..  כאילו כפרה עלייך שימי על עצמך משהו,  עזבו אידאולוגיה, ממקום הכי אמוציונלי...

והוא טוען שאישה חילונית זה אחרת. קצת התווכחנו על זה (וואי לקחתי את זה ללב ממש) ואז שאלתי קולגה חילונית על זה והיא אמרה לי וואי ברור -

לא מפריע לי שבעלי יראה מישהי חשופה. מה הקשר אליי? למה שזה יהיה פגיעה בי?

הוא רואה אותה אבל הוא אוהב *אותי* אז מה כפת לי?

מה אני כזאת חסרת ביטחון? ברור שלא אז אין לי בעיה ואני גם יודעת שזה לא עושה לו כלום.  

קיצור מה שבעלי אמר פשוט מהזווית שלה.

וניסיתי לטעון לאיש שלי גם שזה עושה משהו לגברים שהם רואים אישה חשןפה אז הוא אמר שאם הם רגילים זה לא עושה להם שום דבר.

אווףף אני כותבת עכשיו ועולה לי שוב הרגשות הקשים.זה ממש מציף אותי הקטע הזה

מאז שהוא אמר את זה, אני במחשבות מה זה קשות על צניעות.. סתם. אנקדוטה מהבוקר: גרים באיזור עם אנשים לא דתיים. השכנה שלנו יצאה הבוקר עם מכנסיים קצרים. וואלה קינאתי בה. היא לא רזה, מדגישה את זה כי הרגשתי שזה לא שהיא ''מנופפת'' בגוף שלה שלפעמים זה נוראי לראות בנות שכאילו מוכרות את הגוף שלהן.. בקטע נסחף. אז לא. לבשה נטו פשוט ונוח. חולצה קצרה מכנסיים קצרים.

והייתי רגילה להתסכל על זה בביקורתיות- כאילו אחותי מה קורה.. ופתאום קינאתי בה ממש.. איזה קלילות, איזה נחת, אפילו איזה השלמה עם הגוף וגם הרגליים הלא חטובות...

כאילו בזה שבעלי אמר לי שאם גברים רגילים לראות אישה חשופה זה כבר לא עושה לו כלום (טוב אני אדייק: אני חשבתי תמיד, וואלה באסה לחילונים, מרוב שזה לא עושה להם כלום אז גם ברגע האמת במיטה פחות נהנים כי סף הריגוש שלהם עולה... ובעלי ממש לא הסכים איתי בזה)

זה פשוט הוריד לי את כל החיבור בצניעות

מן כזה- שניה, אני מכסה את עצמי כ''שירות חברתי''. כדי לנהל חברה בריאה ותקינה ונעימה - שכל בית שומר על עצמו ושלום בית וכו' וכו' - צריך ש

אנחנו כנשים נהיה לבושות יפה ומכובד ומכוסה ולא מנכיח את המיניות שלנו (מדגישה לבושות יפה ומכובד ממש !!! רק לא חשוף)

והם כגברים יסתכלו עלינו בעיניים ולא על החזה (סליחה על הבוטות... הכוונה מערכת יחסים מקצועית ולא הסתכלות מינית)

והכל טוב ויפה

ופתאום זה קרס לי...

אם האיש שלי - הצדיק- אומר שאם הוא יתרגל למראה חשוף זה כבר לא יעשה לו כלום. (הוא לא אמר את זה על עצמו אבל זה מה שהשתמע. ) אז- מה זה אומר עליי? שנייה! גם אני רוצה ללכת יותר משוחרר.. יותר חשוף..

מה זה רוצה

אפילו את הגרביים אני לא מעיזה להוריד ולהפסיק לקבל על עצמי (אצלנו זו החמרה ולא הלכה)

אז זה לא למעשה אבל וואי זה יושב עלי ממש

עכשיו ברור לי שבעצם יש פה קריאת כיוון לעצמי לבנות קומה ביחס שלי לצניעות....

אשמח לשמוע את הכיוונים שלכן ותודה על ההזדמנות לכתוב את זה!!

וואי מהממתדפני11

יש לי מלא מה לכתוב לך... זה נושא שמעסיק אותי מאז ומעולם אבל בתקופה האחרונה הרבה יותר....

נראה כמה זמן וכח יהיה לי לכתוב (חבל שאי אפשר להקליט😅)

חחח דפני 😅מתלבטת13
וואי הלוואי שתכתבי. אשמח מאד מאד לקרוא ❤️
מנסה לענותרינת 24

אני כנראה נמצאת בקצה השני של הסקאלה הדתית שאת נמצאת בה אבל הולכת רק עם חצאיות, שרוול נורמלי, כיסוי ראש וכו׳.

אני חיה בקהילה שמקובל ללכת עם מכנסיים ויש פה נשים צדקניות (באמת!) שלא הכי מקפידות על צניעות במובן ההלכתי של המילה.

הגעתי לפני כמה שנים למסקנה שאת הגעת אליה והיו לי הרבה מחשבות לשנות את הלבוש שלי ובסופו של דבר הבנתי שזו לא אני. אולי מתוך הרגל ואינרציה אבל אני לא ארגיש בנוח בלבוש אחר.

זהו, ברגע שהבנתי את זה השלמתי עם זה.

זו לא תשובה רציונלית אלא רגשית… מקווה שתתחברי.

תודה רינת!!מתלבטת13
אני חושבתoo

שזה טוב שעולות מחשבות וזוויות שונות בחיים, זה מעשיר את המחשבה ופותח הסתכלות נוספת, מביא להבנה שיש הרבה צדדים בחיים.

אני שיניתי הסתכלות על צניעות כמה פעמים

בפעם הראשונה- מצניעות שמובנת מאליה, לקושי גדול ורצון לפרוץ גבולות, הלבוש שלי השתנה ובעלי מאד לא אהב את השינוי.

בפעם השניה- אחרי תקופה ארוכה החלטתי להתחשב ברצונות של בעלי בנושא צניעות, לקח לי זמן למצוא בגדים שגם ימצאו חן בעיניי וגם יעמדו בדרישות הצניעות.

בפעם השלישית- התחלתי לאהוב את המראה הצנוע שלי, כנראה בגלל שעברתי תהליך של אהבה וקבלה עצמית, וגם כי אני משקיעה בבגדים ושילובים שמוצאים חן בעיניי  ועושה לי טוב ללבוש אותם.

לפעמים מתחשק לי ללבוש לא צנוע, לפעמים אני רואה בגד שממש עושה חשק לקנות וללבוש אותו, זה בהחלט קליל יותר ונוח שלא צריך להתחשב בדרישות, אבל זה כבר לא בוער בי, כבר לא מרגישה החמצה שאני לא לובשת אותם.

תודה!!מתלבטת13
אני חושבתתקומה

שהדרך שבה מחנכים לצניעות בציבור הדתי היא לא הכי מוצלחת. סליחה על הניסוח הישיר.

מעמיסים על נשים את כל האחריות לקדושת העולם על כתפיהם, את האחריות על המחשבות של גברים, כשבעיניי זה בכלל לא אחריותינו. העיסוק בנושא של צניעות יצא מפרופורציות לגמרי. ואני לא אומרת את זה כלפייך באופן אישי, אלא כחינוך של קהילה.

זה הפך להיות נושא כל כך מרכזי, אבל בלי פרופורציה לכמה התייחסות הוא מקבל בתורה או במקורות הלכתיים קדומים.

אני רואה את עצמי כאדם שומר תורה ומצוות. ככזה אני מחוייבת לכל המערכת, לכל המצוות. אבל אני לא רואה בצניעות משהו שחשוב יותר ממצוות אחרות. זו מצווה ככל המצוות, ואני מחוייבת אליה כמו כל מצווה נוספת.

אני לא לובשת צנוע בשביל גברים. אני מקפידה על ההלכה כי זו ההלכה.

יש עניין של לכבד את עצמי, אבל יש דברים שעל פי ההלכה אסור ללבוש ובעיניי הם מכובדים. אבל עדיין לא אלבש בגד שלא מתאים להלכות הצניעות כפי שלמדתי, כי אני מחוייבת להלכה.

אני לא אוהבת את ההקבלה שעושים למשל במקרה של רצון להתחזק, בין שמירה על צניעות לבין התחזקות המצוות. או כשיש תקופה קשה אז אומרים להתחזק בצניעות. בעיניי זה לא משהו מהותי או חשוב יותר מדברים אחרים, ולכן לא רואה עניין להחמיר דווקא בזה. אם מישהי בוחרת שזה מה שחשוב לה ורואה בזה ערך מיוחד זה מעולה. אבל לא כהמלצה כללית או קריאה כללית ל"התחזקות בצניעות" מעבר למה שההלכה אומרת.

תקומה אולי באמת את נוגעת בנקודה אצלימתלבטת13

הסיפור ההלכתי..

פתאום אני קוראת אותך קולטת שכאילו להלכה אין מה לומר מבחינתי

(חס ושלום . כן? אבל כשאני הולכת צנוע או לא צנוע זה לא כי ''ככה ההלכה''. אוף לא חודעת להסביר)

קיצור נגעת פה בנקודה שאני צריכה לבדוק בתוכי 

מבינהתקומה

מה את אומרת.

לפני הרבה שנים היה לי דיון עם חברות בכיתה לגבי שמירת נגיעה. אני הסברתי למה זה חשוב, הן הסבירו למה זה לא כזה משנה. ואז עצרתי רגע ואמרתי להם, רגע, אבל בסוף זו ההלכה. אז לא משנה מה הסיבה, אני עושה את זה כי זו ההלכה.

והן הסתכלו עליי רגע ואמרו, מה כל מה שההלכה אומרת את עושה?

ואז בעצם הבנתי את מה שאני קוראת לו "מחוייבות הלכתית".

כלומר את ההתחייבות שלי למערכת הכללית.

הבחירה שלי נעשית בשלב הראשוני הזה, של להיות אדם שומר תורה. ולכן אחרי זה שאר ההסברים "לא מעניינים אותי", אני עושה את זה כי זו ההלכה וזהו.

עכשיו ברור שזה לא שזה לא מעניין אותי בכלל. אבל ההבנה וההתחברות שלי לא משפיעות על השאלה האם אני מקיימת את זה או לא. ולכן גם אין בי כעס על צניעות, כי מבחינתי זו לגמרי בחירה שלי. לא עבור המצווה הזו ספציפית, אלא עבור כל המערכת.

בעיניי סיבות והסברים יכולים לעזור לפעמים, אבל הם לא תחליף למחוייבות הבסיסית מול ההלכה. ולפעמים אם מנסים להבין יותר מידי, אז זה יכול דווקא לפגוע.

כי אם מקיימים רק כשמבינים, אז כשלא מבינים כבר לא רוצים לקיים.

מאותה סיבה אני לא אוהבת את כל ההסברים על טבילה וכו'. לא אוהבת את המצווה הזו, גם אם אני יכולה לראות לפעמים יתרונות בריחוק. אבל היא קשה לי ויש לה מחירים עבורי שאני לא אוהבת. אז אם הייתי מנסה לתלות את קיום המצווה הזו בהבנה שלי או בניסיון לראות כמה זה חשוב ומחבר, זה לא היה עובד. כי זה לא תמיד נכון. אבל זה לא תלוי בזה, ולכן גם הרבה יותר קל לי להתמודד עם זה.

וואי חפרתי קצת

מקווה שהובנתי.

ואת כתבת מקסים ונוגע

מבינה אותך ממש

מתחברת לכל מילה, ממש לכל מילה.דיאט ספרייט

והצלחת להסביר יותר טוב ממה שניסיתי להסביר עצמי.

בעיקר בעניין הטבילה , שיש נשים שזה מכניס אותן לחרדות של ממש ו ocd שכשאני שומעת איזו מחזירה תשובה מדברת על זה בעיניים זוהרות, אני מתלבטת אם היא משוכנעת או משכנעת גם את עצמה תוך כדי. 

וואי לגמריעדינה אבל בשטח
הלוואי שהייתי נהנית מזה. אני לא אוהבת את השבוע של הטבילה, בטח לא את היום, לא את כל ההלכות שמסביב, לא את ההסתרה מהילדים, את ההתארגנויות הבלתי נגמרות, לא את החשיפה, לא את הציפיות או לא ציפיות של כל הצדדים אחר כך, רק מחכה שהוא יעבור כבר ונחזור לשגרה רגילה עד לפעם הבאה, הלוואי שהייתי מרגישה קדושה והנאה, אני לצערי לא. עושה כי צריך .
וואי הסברת יפה. מהממת שאת.מתלבטת13

איזו תפיסה חזקה... ממש חושבת על זה. יש מצב שזה מרגיע משהו אצלי: תכלס לא משנה מתחברת לא מתחברת, אני מקיימת את ההלכה נקודה.

אני חושבת שזה עזר לי מה שכתבת כי זה גם מנתק את המעשה *שלי* מכל המסביב... מהאיש שלי (סליחה ממנו, כן? אבל זה אפילו לא בשבילו למרות שחשבתי שכן) ומהחברה אלא נטו שלי. אני מקיימת הלכה

וואי יישבת אצלי משהו.

תודה על זה

❤️

תודה❤️תקומה

שמחה שהתחברת!

גם לי מקשהמאדם

את העניין שאין באמת הגדרוץ מדויקות של צניעות

מדברת על שוע וכזה אין שם הוראות סגיהה לפתיח צוואר מה אורך החצאית.

וזה מכניס אותי המון לבירור והתעסקות עם הפן ההלכתי שמחבר אותי.

תודה על ההזדהות יקרה!!מתלבטת13
הדיון הזה ממש מענייןחירות4576

אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת בהודעת פתיחה, על התחושה שצניעות היא לא אתגר גדול במובן שאין לי איזו משיכה ללכת עם שורט וגופיה ברחוב- כי בעיניי זה לא מכבד אישה שהולכת ככה כאדם. וכאן אני חולקת על בעלך, בעיני האמירה שזה לא עושה כלום למי שרגיל היא בדיוק התגלמות הבעיה-

זה לא עושה כלום!

איזה חיספוס זה עושה! זה מכהה את הנפש, כמו אדם שראה ככ הרבה הרוגים במלחמה ואיברים מרוטשים שזה כבר לא עושה לו כלום.. זה רק מראה עד כמה הוא היה נוכח במצבים קשים. (שוב לא כהאשמה, הם גדלו לכך וזה טרוויאלי בעולם שלנו, אבל לבוא ולעשות לזה אידיאליזציה- ממש מעוות בעיניי)

אגב, במאמר מוסגר אני גם לא מסכימה עם האמירה שבאחד על אחד עם האישה שלהם אין השוואות ופגיעה בזוגיות- יעידו נתוני הגרושין.

ברור שזה עושה, אם לי זה עושה השוואות מול עצמי אז חד משמעית לגבר זה יגרום להשוות לאישתו.

יש לי קוסמטיקאית חילונית שכל פעם מקנאה בי ממש שלבעלי באמת אין דרישות בנושא ניראות, הוא שמח בי ככה. היא אומרת לי תמיד- אני רואה מאות נשים, מאות- ואין דברים כאלה. כולם מבקשים להוריד עוד ועוד או לרדת במשקל.. שוב, ברור לי שיש כאלה גם במגזרים הכי הכי שמורים, וזה לא מעיד בעיניי על טיב שמירת העיניים

אבל יש פה מימד של תמימות וטהרה- שבעלי הכי אוהב אותי ככה כי הוא לא זיהם את עצמו באלפי מראות נגעים.

אז הוא תמים ושמח בחלקו עד השמיים..

זו גם הסיבה שמדין ואהבת לרעך כמוך אני שואפת ומנסה שלא למשוך תשומת לב במראה כשיש אצלנו אורחים רווקים וזוגות, זה קשה לי מאוד, דוגרי. כי יש לי יצר של 'בא לי לדפוק הופעה' ולהראות במייטבי, בטח אם אני יודעת שהאורחת תבוא מתוקתקת.

אבל זה נראה לי ממש מתבקש- אם אני אוהבת את חברה שלי ורוצה שבעלה ישמח בה, אני צריכה לעזור ולהשתדל לא להקשות עליו.

מה שבעיקר מאתגר אותי בצניעות זה דווקא הניואנסים הדקים-

השרוול שכשאני מרימה אותו הוא עולה למעלה אבל כשלא הוא בסדר, הפתח של הצוואר שמאפשר לראוצ את העצמות וזה ממש מקפיץ את המראה, המטפחת שאם אני מוציאה אפילו טיפטיפונת זה נראה הרבה יותר טוב, הגרביים כשיש רק כמה ס"מ בין השמלה לקרסול... שם קשה לי מאוד ושם אני הרבה יותר נופלת

ותדעי שיש לזה הגדרות הלכתיות (תלוי פסיקה כמובן) ואשכרה נחשפתי אליהן באופן נסודר במאמר תורני של רב מהציבור שלנו רק השבוע!!!! אחרי סך שנות חינוך במערכת הדתית דוסית- פשוט כי לא חינכו אותנו למדוד סנטימטרים אלא למהות הצניעות והחלק הרעיוני שלה. שזה הזוי בעיניי ומצד שני גם מוערך

עוד לא החלטתי מה יותר.

איפה היה כזה דבר?מאדם
אני ממשמחפשת חומר על הנושא
חפשי הלכות צניעות הרב אליעזר מלמדחירות4576
תודה חירות!!! משמעותי לי לקרוא מה שכתבת. ❤️מתלבטת13
בדיוק מה שרציתי לכתובבוקר אור
ולא היה לי זמן להסביר
ממש התחברתי למה שאת כותבתעדינה אבל בשטח
אני אחת שבהחלט שומרת על צניעות, לפעמים קשה יותר לפעמים פחות אבל רוב הזמן אני ממש בסדר עם זה. אבל כשאני רואה שתולים את כל צרות הדור בגלל צניעות זה מצמיח לי קרניים. נכון שצניעות זה דבר חשוב ונכון שהקב"ה לא דר במקום שיש בו ערווה. אבל גם לא במקום שיש בו שקרנים, וגאותנים ודוברי לשון הרע.. הכי משגעים אותי אלו שתולים כרזות או עוברים ברכב שצועק שפאה זה עבודה זרה, וחצאית קצרה זה פיגוע. היי חברים. התעסקות בזה הכי לא צנועה כי אם יש מישהו שעובר שם ושומר על העיניים והמחשבה שלו, הופ. גרמתם לו שלא. ואם יש שם ילד שהולך ליד אמא שלו שלובשת צמוד או קצר, הוא חושב עכשיו שהיא זו שמביאה את המלחמות על העם. חוסר כיבוד הורים יותר טוב? זה מעשר הדברות. 
הי, רציתי לכתוב לך כל מיני דברים שלמדתירק רגע קט

אבל אז הבנתי שאני רק אהרוס אם אכתוב אותם בעצמי, ועדיף לי להפנות אותך לספר ששינה את החיים שלי בתחום הזה (לא מבחינת ההתנהגות, אבל כן מבחינת היחס לנושא והתודעה שלי).

זה הספר "מה את מבקשת - ספר על אהבה וגוף" של אוריה מבורך.

בספר היא בוחנת את היחס והתודעה שקיימים במרחב החברתי לגבי מיניות, וצניעות. הספר כתוב בצורה קולחת ובגובה העיניים, ממש ממש מומלץ!

מצטרפתתקומה

ההמלצה על התכנים של הרבנית אוריה מבורך.

היא דתייה מאוד, מחוייבת הלכתית לגמרי. אבל מביאה הסתכלות אחרת על כל הנושאים האלו שהיא הרבה יותר בריאה ונכונה בעיניי מהשיח שרוול בציבור הדתי

איזה נשמה, תודה. ברור שקראתי ❤️מתלבטת13

יש לי אותו. מעניין לקרוא עכשיו מהמקום שלי. תודה על ההמלצה!

רק אומרת שקראתי, ואשמח להגיב בהמשךבאתי מפעם
זה נושא שמעסיק אותי.... ❤️
תודה באתי מפעם, אשמח לקרוא!!!מתלבטת13
אני חושבת שלפעמים נכנסים לטעמי המצוותדיאט ספרייט

ואני לא בטוחה שהטעמים נכונים.

חצי מהם מומצאים על ידי כל מיני רבניות סלבס כאלו,

מחזירים בתשובה וכאלו שלמדו 2 דקות תורה.

גם כל מיני מורות בסמינרים ובאולפנות מגבבות כל מיני שטויות בלי מקור, וכשיום אחד המקור לא מאומת, כל היסודות של האמונה נופלים.

לדעתי אנשים מזה יוצאים בשאלה או לכל הפחות, מפסיקים לדקדק.  

הסיבה האמיתית והיחידה לקיום המצוות,

היא שכך ציווה לנו הבורא.

וזה מספיק.

או לפחות אמור להפסיק.

כל האגדות של:

את הולכת צנועה כי את בת של מלך,

הנה גם מלכת אנגליה הולכת צנועה (קייט אגב נתפסה טופ לס על ידי פפראצי בטיול עם חברים) הן אגדות מיותרות ומחלישות.

מן הסתם, לחלק גדול מן ההלכות יש טעמים, ואישה שחפצה נפשה להכירם, צריכה ללמוד אותם ממקור בקיא ומוסמך. 

מה שלי עוזר להתחזק במצוות צניעותאם_שמחה_הללויה

שזה הרצון של ה', כך הוא ברא את חוה כמו שאומר המדרש מהצלע שתהיה צנועה. יותר מלימוד תורה או כל דבר אחר.

זה מה שהוא רוצה וזה הדבר שהכי משמח אותו.

זה בכלל לא משנה מה אני רוצה.

כמו ביחסים עם הבעל כשאני ארצה לתת לו מתנה אני לא אתן לו מה שאני רוצה (פרחים), אלא מה שהוא אוהב (מכשיר חשמל).

כך גם במצווה הזו אני נותנת לה' את מה שהכי חשוב לו. הוא לא ביקש ממני שאלמד תורה מהבוקר עד הערב, שאניח תפילין, הוא ביקש ממני שאהיה צנועה.

ככה פשוט.

והעיקר ההתחזקות שלי זה פשוט לבקש ממנו במילים פשוטות: "

אבא, תן לי רצונות טובים, כי התרחקתי, כי הסביבה שאני נמצאת בה מרחיקה אותי ומכניסה בי רצונות להתלבש קליל יותר ומשוחרר וטרנדי ואני מסתכלת על הנשים שלבושות ככה וזה נראה בעיני יפה ובטוב טעם ויושב טוב" על הגוף. וגם כך החנויות בגדים גם טלה שמגדירים את עצמם צנועים קשה למצוא בהם משהו יפה וגם צנוע.

רק אתה יכול להכניס בי רצונות טובים, שהתנועה יראה יפה בעיניי, שהלב שלי ירצה את זה. אני רוצה לעשות את המצווה הזאת בשמחה. אני רוצה להתלבש צנוע ולהקרין החוצה כמה שזה יפה ומכובד. וכו'..."

ועוד משהו לחיזוקאם_שמחה_הללויה

יש ערביה שעובדת איתי (חילונית).  כל פעם שהיא רואה אותי היא מחמיאה לי על כמה שאני מתלבשת צנוע וגם יפה.

ושהיא אולי גם תתלבש ככה מתישהו, אבל היא לא מרגישה מוכנה. כי אצלם מסתכלים או שאת חילונית לגמרי או אם את מתלבשת צנוע אז גם לגמרי (תכסי הכל הכל). או הכל או כלום.

זה עוד יותר חיזק אותי, כמה היהדות יפה ואיך לכל אחת יש כאן מקום לעשות את המצווה הזאת בקצב שלה.

תודה יקרה.. דווקא זה פחות מדבר אליימתלבטת13

שה' רוצה ממני דווקא צניעות?

מי אמר?

ב'ה יש מלא דברים שאני בטוחה שהוא רוצה ממני

קיצר תודה על התשובה נשמה אבל זה פחות הכיוון שלי

(ומחכה לפוסט שלך! הרבה זמן לא שלחת. אוהבת לקרוא אותך!)

פשוט אמרת הרגשת שאת מתאמצת סתםאם_שמחה_הללויה

(ככה בעלך נתן לך להרגיש) אבל כשאת עושה משהו בשביל ה' , זה לא סתם, את עושה לו נחת.

אבל סבבה יכול להיות שזה לא מדבר אלייך, כי את לא מחפשת את החיבור הזה. הצניעות שלך טבועה בך מתוך הרגל, כי נולדת לתוך זה וזה יפה שאת פשוט לא יכולה אחרת.

אני,לעומת זה, חזרתי בתשובה (אומנם לפני שנים, אבל עדיין זה הרגל מילדות) אז כן חייבת את החיבור הזה.

ונכון, אני מסכימה, הוא לו רוצה רק צניעות, הכי הכי הוא רוצה שנהיה שמחות ואת מה שכן נעשה, נעשה בשמחה.

תודה יקרה על התגובה שלך! ❤️מתלבטת13
ודווקא שיתפתי פוסט השבועאם_שמחה_הללויה
הרגשתימאדם

שכתבת אותי מבחינת התיאור על איך צניעות בעינייך

וכל המחשבות של איך הבעל הרבה יותר נמשך וכו.. גם אני חושבת ככה.

אז קודם כל רוצה לומר שאני חושבת שזה שהשיח על צניעות הוא ממקום שלשמור כדי שהגברים לא יחטאו הוא לא נכון ומגיע מהמקום שהעולם המערבי חי בתודעת חיה ותן לחיות ואז פתאום יש פה איזשהיא סתירה והיה צריך חהסביר אותה וזה הפך להסבר נה זה צניעןת.

אבל באמת אנחנו לבושות כך כי זה מה שה' רוצה.

וגם כדי לשמור על הגוף שלי ועל הנפש שלי.

וכן אני עדיין בטוחה שאני הרבה יותר מוגנת ושומרת על עצמי בעצם הלבוש הזה.

וב' זה שבעלך לא מתרגש מזה. ויכול להיות בזה ייתרון מאד גדול זה לא מעיד על הכלל.

מדיבור פתוח שיש לי עם אחים שלי בחורים דוסים זה מאד מאד משנה להם ומשפיע עליהם ברמה שהם לא מגיעים למפגשים משפחתיים  בקיץ כי מרגישים שזה גדול עליהם( יש חילונים במשפחה). ואין להם איך לשלוט בזה.

וגם בעלי אנחנו מדברים על זה הרבה וזה משפיע עליו אזז כנראה שעדיין את לא עושה את זה סתם.

בטוח בטוח שעל כל רגע שאת הולכת ככה את מקבלת שכר שאין לשער

ויכול להיות שה'ההיא לך את הקושי הזה רק כדי שתעשי את זה ממקום של בחירה אמיתית לשם שמיים.

אני הרגשתי את זה שממש ממש הייתי קרובה ללהןריד את הגרביים (מגיעה כנראה מאותו מגזר שלך  הרב פה בלי...וחם ...) כאילו פעם ראשונה שבאמת בחרתי בלהתלבש צנוע למרות ש...

ובעלי שגדל במקום הזה שלא הולכים עם גרביים שמח שאני הולכת ככה ומבחינתו אפילו זה משמעותי

אבל ממש ממש הבנתי את הקושי שלך אחרי שיחה כזו דמיינתי את עצמי בסיטואציה והזדהתי בתחושות.

תסתכלי על היתרונות מבחינת בעלך ועל רצון ה'

אשרייך אחותי ה' גאה בך ואין לך מןשג כמה טוב את מביאה לעולם.

מאדםםם יואו נגעת בי עמוקמתלבטת13

בואי נהיה חברות 🤣

חח נשמה. תודה שכתבת. חיזקת אותי ממש וחיממת לי את הלב. תודה רבה!!!

יוהו לגמרי😘 מחפשת חברה כזומאדם
אה ועוד משהו שנזכרתי עכשיומאדם

הרבה מהלבוש שלי כמו תחתית חולצת בסיס סגורה מטפחת שמכסה הכל הכל בלי פאות ושתי אצבעות

הרגשתימאיתו מגזימה כי באמת גם יש כל מיני דעות הלכתיות.

ואז מה שעזר לי שהייעצתי עם אחת הרבניות במגזר שלנו שמאד מקפידה ללכת בצורה אופנתית ויפה אבל צנועה והתייעצתי במשהו אחר לא ממש קשור ופתאום היא אמרה לי משהו והבנתי שהיא מקפידה על כל הדברים האלה על תחתית והעצמות ושלא יראו בין הכפתורים ושלא יהיה בכלל שסע והמטפחת ועצמות פתח צוואר והבנתי שאני לא מגזימה ולא עושה את זה סתם

ושאלתי אותה גם על כמה דברים כאלה מה בדיוק הגדר.

וזה כל כך עזר לי שאני באמת לא סתם. כי כולם...

וגם הביא אותי להבנה שכמה שיהיה בשליטתי אני רוצה לחיות בחברה שיש כמה שיותר דוסיות כאלה כי בסוף זה מחליש אותי ךראות נשים צדיקות באמת. שהגדרים שלהם שונים משלי וזה מגרה אותי.

כן כי היצר שלי זה להוציא טיפה שיער ולא ללכת עם קצר

המציאות כיום לא תקינההכל לטובה

יש קוד לבוש. מגישת חדשות לא לבושה חשוף/ בגופיה, נכון?

ובעיני מציאות שבה נשים חשופות ולגברים לא אכפת וגם לעצמן לא אכפת - היא לא תקינה.

כן תחשבי את איך להתלבש גם צנוע וגם קליל

למשל אני חיפשתי חולצות סגורות 3/4 שגם יפות ונח לי לצאת איתן ועם חצאית לבחוץ, לא צריכה את המכנס והטרנינג לקלילות.

מה בגד לא קליל? שמלה, טוניקה, חולצת בסיס ועליונית...

תודה מותק!! אני לובשת הכי לא קליל שיכול להיותמתלבטת13

חולצת בסיס חובה ובדכ גם תחתית

וגרביים

ואז כפכף סגור כי זה מכוער פתוח עם גרביים

ומטפחת ענקית

הכי לא קליל שיכול להיות

חח

אבל תודה ,

^^^ בולמאדם
שאתה מקפיד על גדרים מסוימים של הלכה אין אפשרות כזו
חבל, את יכולה להשתדרג פלאיםהמקורית

אני שמה גופיית בסיס מתחת לחולצות עם צווארון פתוח מדי אם צריך

אפשר ללכת עם נעליים פתוחות וגרביים.

אפשר גם נעליים סגורות יפות שמשדרגות את הלוק

לא חייב מטפחת ענקית וגם לא חייב תחתית, תלוי באיזה בגד מדובר.

שווה להשקיע כסף כדי להיראות טוב במינימום בגדים, וגם צנוע.

אם את לא אוהבת איך שאת נראית (וגם לא ברור לי איך את שורדת ככה את החום) - ברור שיהיו לך מחשבות כאלה

אם מקפידיםמאדם

על שרוול עד פרק כף היד

וושהשמלות יהיו אטומות ברמה גבוהה מאד קשה למצוא בגדים.

אז יש גופיות בסיס ולא תמיד תחתית

אבל כמעט תמיד צריך חולצה ותחתי

לא נכון. המון חנויות מוכרות בגדים כאלההמקורית

אולי צריך לשלם יותר, אבל זה לא אומר שאין. אני מכירה נשים שלוקחות גם לתופרת כדי להצניע ולא להצטרך בסיס נוסף למטה

ההיצע ביחס ל- לפני כמה שנים הרבה יותר גבוה. בכלל, בחורף כדאי לקנות בסיילים ואז רוב הבגדים ממילא ארוכים

אני לא מקפידה עד פרק כף היד האמת, אבל ראיתי המון בגדים כאלה. עם תחתית תפורה כבר.

שווה להתאמץ בשביל המצווה הזו

מסכימה- אני לאחרונהצלולה
עשיתי קניה בחנויות "רגילות", יש היום הרבה נגיד שמלות וסרפנים ארוכים עם שסע, חולצות ארוכות עם פתח כמו כפתורים שאפשר לסגור עוד מלמעלה, וגם פתח צוואר עגול שאפשר לסגור עוד. הגעתי לתופרת עם שקית ע-נ-ק-י-ת😆 היא עדיין עובדת לי על הבגדים (החזרתי לתיקונים על התיקונים כדי לשפר צניעות...) אבל ברור לי שזה יעלה פחות מלקנות בגדים ברמת צניעות שאני מחפשת (וגם היה לוקח לי יותר זמן למצוא בגדים כאלה). למרות שנשמע שאני מקפידה פחות מכן (שאזכה בע"ה) אני חושבת שיש הרבה אפשרויות אם לוקחים בחשבון את התופרת😊
איזה כיף לך שמצאת תופרת זולהאם_שמחה_הללויה
אותי ממש מבאס לשלם גם על שמלה וגם על תופרת (שלא זולה בכלל) 
אני תופרת אזמאדם

דווקא בקטע הזה זה לא בעיה בשבילי אני מוצאת לכולם את הפתרונות... וגם לא יעלה לי כסף

ועדיין הקטגוריות שלי לא מאפשרות שכלללל הבגדים יהיו קךילים ושכבה אחת

נראה לי שגם זה שאני מניקה -בהריון-מניקה מקשה על זה כי אז יש עוד קטגוריות לבגדים כל פעם...

זה באמת קשה שהכל יהיה שכבה אחתצלולה

אבל לפחות רק סגירת מחשוף / רק שרוול / רק תחתית, ולא הכל ביחד. באופן אישי מרגישה שסוגר מחשוף או שרוולון יותר קלילים מחולצת בסיס (וראיתי לאחרונה שרוולים מאליאקספרס שלובשים רק על הידיים, מניחה שגם יותר נוח מחולצת בסיס). ממה שראיתי עכשיו בחנויות זה אפשרי לחלוטין.. אבל באמת הריון והנקה מקשים עוד יותר🥴

(האמת שאני בהנקה לא ממש מתחשבת בזה מבחינת בגדים, קשה לי למצוא בגדים מתאימים, ואז באמת לובשת חצאית מתחת להכל. אבל אז הבגדים מתאימים גם כשההנקות פחות תדירות, נגיד רק בערב, ואני לובשת בלי חצאית).

לרב באמת אני חוסכת לעצמי את הכל ביחדמאדם

אבל אני ךא מוותרת ךמשל על שמלה יפה שמסרו ךי בגלל שאצטרך תוספות

אבל זה לגמקי כבר סדר עדיפויות שלי.

שמלות ארוכות (מקסי) יש לא מעטהשקט הזה
אולי שרוול זה קצת יותר מקשה, בטח בקיץ אבל גפ בזה אפשר למצוא את החולצות בסיס מבד יותר דק, נעים ומאוורר.. ואפשר גפ לחפש בחורף את השמלות שיכולות להתאים לקיץ, במיוחד בתחילת החורף שהבגדים הם בעיקר דק ארוך ועוד לא ממש חורפיים
שמלות מבד דק של קיץ אולי ארוכות אבל שקופות קצת לא?מתלבטת13
יש לי שתיים שהן ארוכות ולא צריכות תחתית ואני חורשת עליהן אבל הרוב אני בלחץ ששקוף- לא רק הלכתית אלא גם פשוט מביך אותי..
בחן פאשן למשל השמלות צנועות לגמריהמקורית

בחורף ובקיץ

לא שקופות

עם תחתית

לא לא- אני אוהבת את איך שאני נראית!!!מתלבטת13

חחח ואת מה שלא זה כי אני אוכלת מלא שוקולד לא בגלל הצניעות 🤣

ועדיין קליל זה לא.. זה יפה בעיניי אבל אכן חם חם חם 

יקרה,באתי מפעם

קודם כל הכנות שלך ממש יפה 😊

לדעתי, להכליל בעל חילוני, או בעל דתי, זה הכללה גסה מידי. לגברים יש יצר לנשים, מי יותר חזק ומי עוד יותר חזק...

החברה החילונית שלך, זה יפה שהיא לא מפחדת שבעלה יראה נשים אחרות, אבל , זה מ מ ש לא כל הנשים החילוניות, במיוחד צעירות... זה מאוד ידוע שאישה 'מפחדת' כשיש לה חברה עם גוף מהמם והיא חשופה ליד בעלה/ חבר שלה/ בן זוג שלה, זה טבעי, וזה יכול לקרות לכל אישה באשר היא, יהודיה/ גויה... כמובן שזה גם תלוי כמה בטחון עצמי יש לך , כמה את מחוברת ושלימה עם הגוף שלך וכמה את סומכת על בעלך. לא נעים לי להגיד נתקלתי לא פעם ולא פעמיים בגברים נשואים, דוסים רצח שבהו בי ובעוד נשים... וואלה, אם הייתי האישה שלהם הייתי ממש לחוצה.

עוד עניין, אני חושבת שהתפיסה של נישואים אצל חילונים שונה מהתפיסה אצלנו. אני מבחינתי, הייתי רוצה שבעלי ירגיש שיש רק אישה אחת בעולם, כמו שאדם חי עם חוה, לא היתה קנאות, היא היתה לבד בעולם! ברור שזה קצת קיצוני, אבל בחוויה הפנימית אני רוצה שהוא יאהב רק אותי, יחשוב שרק אני הכי יפה וכולן לא מעניינות (אגב, זה נראה לי כתוב איפשהו שבעל צריך לראות את אישתו כאישה בין קופות), כמובן חושב רק עליי ונוגע רק בי. בתפיסה החילונית אין שמירת נגיעה, אז אין בעיה לאישה לראות את בעלה מתחבק עם אישה אחרת, מחמיא לה כמה היא מהממת... כשאני רואה את זה אני מתעלפת. אם בעלי היה ככה הייתי מתפוצצת מבפנים. אבל אני חושבת שמלכתחילה הנאמנות בנישואים אצל חילונים זה רק ביחסים, כל השאר כמעט אפשר לעשות עם כל אחת. ולמען האמת, בדיוק בגלל זה יש כ''כ הרבה בגידות בציבור הזה... זתומרת, כל התפיסה מלכתחילה שונה, החברה שלך החילונית, חושבת שבעלה חושב שהיא הכי יפה בעולם? לא נראה לי...

ואני מתחברת למי שכתבה ש'מוכרים לנו' את המצווה הזאת הרבה פעמים בצורה לא נכונה, מרוב שצריך להיות צנועה, יש לך תחושה שהגוף שלך מכוער, והאיברים המכוסים הם מגעילים ודוחים. צריך לתת תחושה שמרוב שהגוף שלך קדוש ויפה תשמרי עליו. במקום להגיד - איחסס רואים לך את התחתונים! איזה פאדיחה! צריך להגיד תשבי בצורה מכובדת. וכד'. 

תודה יקרה על התשובה!מתלבטת13

דווקא שמעתי את זה מעוד חברה - דתלשית

שבעלה חושב שהיא הכי יפה

ולא מזיז לה שהוא מסתכל על אחרות

זה הפתיע אותי ברמה של לא להאמין לזה אבל שומעת את זה יותר ויותר ומבינה שזה כן משהו שקיים. אולי לכן זה מערער אותי- האמנתי כמו שאת כותבת ופתאום קלטתי שזה לא נכון בהכרח..

ממש תודה שכתבת 

אף אחתבאתי מפעם

לא תספר לך שהיא לא בטוחה ביופי שלה בפני בעלה.

עוד דבר שרציתי לכתוב.

הרבה בנות לא אוהבות שאומרים אישה צריכה להתלבש צנוע בשביל לא לגרום לבנים לחטוא. יש לזה קונוטציה מאוד שלילית כי כמו שאוהבים להגיד- כל אחד יעשה מה שבא לו. אבל זה שטויות, לא באמת כל אחד יכול לעשות מה שבא לו, אנחנו חיים בעולם משותף וכל אחד שעושה משהו משפיע על הסביבה שלו. לפעמים נשים מתלבשות כ''כ חשוף וולגרי ואני מרגישה פשוט מוטרדת. אז להגיד זה עניין שלה, זה לא נכון. כמו שאני לא ארצה לשבת במשרד עם גבר חשוף זה מאוד מטריד. אנחנו מתלבשות צנוע כדי לכבד את עצמנו ולשמור על עצמנו, אבל כן, גם כדי לשמור על הגברים, לא כי הם חיות טרף. כי הם גברים. וזה לא משהו רע. אנחנו חיים בעולם משותף וצריך להתחשב אחד בשני, לא הגיוני שגבר יעבוד במשרד עם משהי יפה, צעירה, נחמדה אישה תשב מולו כשרואים לה את כל החזה יום- יום והוא ישאר אדיש כמו אבן. לא קונה את זה, סורי. אז כן , אני מתלבשת צנוע גם בשביל לא להחטיא גברים, ולהחטיא זה מספיק במחשבה. מספיק שהוא יחשוב בראש שלו דברים עלי, על הגוף שלי, שזה ירגש אותו באיזהשהו אופן, זה כבר החטאה.

אני מאוד אוהבת להתלבש צנוע אבל לפעמים ממש ממש מתחשק לי לפתוח עוד כפתור זה מחמיא לי פי מליון, אבל מה שעוזר לי זה לחשוב על הנשים שלא היו רוצות שהבעל שלהן יחשוב עליי. אז זה בשביל גברים אבל בסוף זה בשביל האישה שלהם...הסתבכתי בהסבר, מקווה שהובנתי. 

תודה יקרה שכתבתמתלבטת13
איזה נשים מהממות יש בעולם הזה... זה מרגש אותי לחשוב איזה מסירות נפש זאת לעשות משהו בשביל מישהי אחרת, בשביל בית של אנשים אחרים... וזה קשה !! מגלה את העומק של עם ישראל שכולנו באמת באמת מחוברים מבפנים.. פתאום לקרוא אותך ככה ריגש אותי ❤️
ריגשת ממש במשפט האחרוןאם_שמחה_הללויה

הלוואי שכל אישה תחשוב כמוך!! וגם אני אחשוב כמוך.

זה באמת הכח שלנו הנשים להיות אחת בשביל השנייה.

אני הבנתי אותךעדינה אבל בשטח
כתבת מהמם ונכון בעיניי. 
כתבת יפה וקראתי הכלEliana a
תראי לפעמים זה באמת לא מזיז להם ולפעמים זה מאד מזיז להם . ברור שאם תלכי לא צנוע יסתכלו עלייך יותר , את תמשיכי יותר את העין , ואפילו אם יתרגלו אבל עדיין יהיה פעמים שכן זה יחטיא , זה שווה את זה? 
לא קראתי את כל התגובותלב אוהב

אז סליחה אם זה חוזר על עצמו...

בגדול אני דיי כמוך בקטע של הצניעות, כאילו אצלי אהבתי את הצניעות ולא היה לי עם זה איזשהו יצר מיוחד.

גם לא התעסקתי עם זה כל כך. 

עכשיו לגבי השינוי שאת חווה בתפיסה שלך לגבי צניעות,

חייבת להגיד שמבחינת ההלכה לגבר אסור להסתכל על אישה שאינה צנועה, לא משנה אם יש לו הרהור או אם אין לו. 

וכן, יש כאלו שזה לא כזה מזיז להם לראות נשים חשופות (אפילו שמעתי יותר מזה, שלפעמים לבוש צנוע מושך יותר)

אבל זה לא אומר שבגלל זה לא חשוב ללבוש צנוע.

האמת, אני לא נכנסת עמוק מדיי למצווה הזאת, אבל ככה זה אצלי, בהרבה סוגיות הלכתיות.

יש הלכה? פשוט עושה. לא כל כך אכפת לי למה ואיך.

כי בגדול בשורש טוב לי לשמח את ה', ללכת בדרך התורה והמצוות, זה נותן לי סיפוק ומשמח אותי מאוד.

אני יודעת שקיום המצוות שלי מחזקת את השמירה של עמ"י, מחזקת את הזכויות שיש לעמ"י

מביאה לי ברכה, שפע, הצלחה, מאמינה בזה בכל ליבי ונשמתי

וכמובן שאני חושבת כל הזמן על העולם הבא שלי, זה הרבה יותר מעסיק אותי מהעולם הזה בוא נגיד ככה,

כאן אפשר לתקן, לשפר, להתחזק, שם אי אפשר, מה שעשית כאן זה מה שתקבלי שם.

בכל אופן, הנקודה היא שאני בעיקר לא רוצה לעשות עבירה, רוצה לשמח את ה', רוצה לעשות לו נחת, 

ולהשפיע בזה על עצמי, משפחה שלי, סביבה שלי ובגדול כל עמ"י. 

אני כן ממש משתדלת למצוא בגדים שאוהבת, נגיד שרוול ארוך בלי שאצטרך לשים חולצת בסיס מתחת וכנל לגבי אורך של שמלה,

כדי שארגיש קליל, נעים, זורם... זה לא תמיד קל ולא תמיד מצליח, אבל זאת השאיפה/מגמה.

אני ממש אוהבת להיות צנועה, ממש. זה מרגש אותי. הכיסוי הזה, יש בו משהו עצום.

אני רואה הרבה נשים שלא לובשות צנוע ואני ממש מרגישה איך נדבקים אליהם מזיקים ודברים לא טובים

ואיך יש עליהם פחות שמירה, ועוד הרבה דברים לא טובים.

נכון, לא אומרת, זה הרבה פעמים יכול להראות מאוד יפה, קליל כזה, לבוש לא מתאמץ, כיפי אפילו,

בסדר, זה לא מה שימשוך אותי לא לעשות את המצווה הכי יפה בעולם מבינה?

בהצלחה  

מהממת . ומחזקתבאתי מפעם
תודה ❤️לב אוהב
לא קראתי הכל. רק נקודה אחת.שיפור

אני תמיד חשבתי כמו בעלך. שמי שמתרגל ורגיל לראות חשוף זה כבר לא עושה לו כלום.

ואז בעלי התגייס וסיפר לי איך החבר'ה החילונים מדברים על בנות, על המראה שלהן. על הגוף שלהן. חופשי חופשי.

והגעתי למסקנה שכנראה שזה "לא עושה להם כלום" כי הנזק כבר נעשה. הם כל כך רגילים לדבר על גוף האישה שהם לא שמים לב לזה שזה לא המצב הרגיל.

ולבעלי מאוד מפריע לראות אישה חשופה. ייתכן מאוד שיש הבדל ברמת הגרייה בין גברים שונים.

תודה יקרה!מתלבטת13
לא מסכימה עם הפרשנות שלך למה שבעלך אמרהמקורית

גמני חושבת כמוהו

הן לא רואות בזה בעיה כי ככה הן גדלו וזו הנורמה בשבילן. באמת שאין מה לתת להן ביקורת. גמני הייתי כזו, תכלס, אז אני הכי מבינה בעולם את המקום..

לגבי גברים חילונים - זה לא נכון בכלל ואני לא מסכימה.מודל היופי כל הזמן משתדרג, תמיד יש יותר, תמיד יש עוד משהו להתפעל ממנו.  כל אישה יפה שראית,  גם אם היא נראית לך הכי יפה ומושכת בעולם, תמיד יש מישהי יותר ממנה.

ו

מפה ועד ל- להקיש על הצניעות שלך, בעיניי אין קשר ולדעתי התשובה של בעלך נתנה גושפנקא לתחושות שלך מול עצמך על הגרביים שאולי לא דיברת איתה עם עצמך מספיק.

בקיצור, בעיניי - דיונים על הסביבה הם לא רלוונטיים. דברי עם עצמך. מה את מרגישה ביחס לצניעות שלך? את מרגישה שאת נראית טוב? צניעות זה לא כיעור. וחשוף ממש לא בהכרח אומר יופי.

בא לך לשדרג את עצמך? לכי על זה. יש המון נשים יפות מאוווד שלבושות בצניעות וזה לא גורע מהיופי שלהן בכלל

מקורית חיכיתי לתשובה שלך, תודה!מתלבטת13

את בעצם אומרת לי

תסתכלי פנימה ומה שלא סגור לך מול עצמך תדייקי לעצמך

ממ.. אני חושבת על זה כי אני מרגישה שזו לא הנקודה שלי

הבגדים שלי אחלה בעיניי, יפים מכובדים הכל טוב. כולל החולצות בסיס... אני סבבה עם זה. ועם מה שלא כמו שכתבתי למעלה זה בעיקר בגלל המשקל ולא בגלל הצניעות 🤣

הרגשתי שהדיון עם האיש שלי הוציא לי את הטעם ממצוות צניעות

מבינה?

כאילו- בשביל מה בכלל אני מתאמצת?..

אולי זה מיותר

אם הוא כגבר לא רואה בעיה בללכת חשוף (הוא לא אמר את זה ככה ובטח הוא יתחלחל אם ישמע שככה אני חושבת עליו 🤣- אז סבבה אני מקצינה פה) אז בשביל מה כל העסק? פחות מצד היופי ויותר מצד הנוחות...

ופה התברר לי בשרשור בזכות התגובות שסליחה שלא זוכרת מי אמרה -

שאני באמת לא לבושה צנוע בשביל מישהו - האיש שלי/ חברה מתוקנת/ אנשים אחרים, אלא נטו כי זאת ההלכה.

וזה מיישב לי משהו בלב

ואגב מעניין שגם את מסכימה עם מה שאיש שלי אמר בשבילי זה חידוש גדול...

תודה שענית!

לא קראתי תגובות -אבל בהכי פשוטמי-לו-אים

את צודקת

באמת שלא מקיימים מצוות צניעות כדי לא להכשיל

אלא פשוט כי זה רצון ה'

הוא מגדיר לנו דרך המצוות מה המתווה הבטוח רוחנית לנשמה שלנו פה

ולא הכל תואם להבנה הפשוטה

התמסרות לזה שאני רוצה להיות שייכת

זה בדיוק לדייקהמקורית

את לא מתלבשת צנוע בשביל בעלך, זה בשבילך.

לא קשור אליו

זה הקשר שלך עם השם.

קודם כל, איזה צדיקות יש פהדפנה06032000

כל כך כיף לקרוא שיש פה כל כך הרבה נשים שמקפידות על צניעות, ועל גרביים ! כל כך מהמם לקרוא ואשריכן!!!!

לגבי האמרה על הנשים החשופות "שיתלבשו איך שהן רוצות, זה החיים שלהן"

ברור שזה החיים שלהן, אבל דרך חיים שהן בחרו פוגעת בסובבים ולכן צריך להתחשב .

כמו מישהו שיעשן ליד אנשים לא מעשנים או ליד הריוניות/ילדים- אף אחד לא יעיז להגיד "אז מה אם הוא מעשן ומזיק לעצמו, זה החיים שלו"- לא! הוא פוגע גם בסביבה והוא חייב להתחשב, חייב!!

שיעשן בחדר סגור בלי שאף אחד מריח את הרעל הזה.

מבחינתי זה זהה גם לנשים שמתלבשות בצורה חשופה והורסות בתים עם המראה הפרובקטיבי שלהן .

כי הן הורסות את התמימות של הגברים החרדים/דוסים שבאמת רוצים להתמקד באישה שלהם ולא לפזול חלילה.

לכן ממש קשה לי עם האמרה הזו שזה בסדר שהן מתלבשות ככה וזו זכותן וככה גדלו.

מבינה שאי אפשר לחנך את כל העולם ולחזק את כולן שצריך להתלבש צנוע

אבל גם להיות ראש קטן ולהגיד שזה בסדר ושהן לא אשמות ולמה צריך להתחשב בדוסים? קשה לי עם זה, סורי..

אני חושבת שעד שלא תהיי במקוםהמקורית

כזה, את לא יכולה לשפוט

שוב, בתור אחת שהייתה שם, הדרישות מה'דוסים' שאני אכסה את עצמי כדי שלא ייכשלו - זה נשמע הזוי, ביחד עם בורות דתית.

לכל חברה יש את הקווים האדומים שלה

מי שלא מחובר לקיום מצוות - מה יש להאשים אותו בזה? לא גדלו לזה, לא מבינים בזה ולא מתחברים לזה.

לא לוקחת את זה אישי כמובן כי אני כבר לא שם ב"ה, אבל רק כדי לסבר את האוזן - זה ניתוק מוחלט ממה שאת מאמינה וחיה לפיו

בדיוק הגבתי לגבי זה למפרסמתדפנה06032000

שההסתכלות זה מההסתכלות שלי כדתיה ולא הסתכלות של חילוניה שלא יודעת ולא מבינה את ההשלכות.

ואפילו יותר מזה, אמרתי שאני בעצמי לא הייתי שמה גרביים בשביל רב שעבר לגור לידנו..

כי גרביים זה תחום שקשה לי איתו,

ולחילוניות קשה בלי חזה בחוץ או כל איבר אחר ..

כל מה שכתבתי זה בתור דיון של דתיים,  שאי אפשר להגיד שהחילוניות לא אשמות ולא צריכות להתחשב ושזה החיים שלהן וכו.... כי זה כמו המעשן שחייב להתחשב למרות שזה החיים שלו

משם התחיל כל הדיון שלי עם האיש שלי כפרעליומתלבטת13

שמעי

לך זה ברור

אבל למישהי שהולכת חשוף וככה חיה

אז מבחינתה - אם יש מישהו שזה מפריע לו בעיה שלו!!

ויש בזה משהו מסתבר... כי יש פה תפיסת עולם שונה בטירוף

אם לי מפריע שיש צבע כחול במרחב

אז אנשים לא ילכו עם כחול? ברור שלא

זאת בעיה שלי...

זה יהיה נחמד אם יתחשבו אבל אף אחת לא חייבת

יש נשים בשבילן זה אותו דבר

אני הולכת חשוף נקודה

מה זה עניינך?

למה שאת תדרשי ממני ללכת בצורה מסוימת בגלל משהו שאני לא מאמינה בו?

בקיצור זה באמת מורכב

כמו הדוגמה שהבאתידפנה06032000

אדם מעשן יכול להגיד שלכל אחד כתוב אם הוא יהיה חולה או מתי ימות, ושהוא לא רואה סיבה לא לעשן במרחב ציבורי או איפה שבא לו בגלל שאחרים לא מעשנים או שלא נעים להם באף..

ומי שמפריע לו שהוא מעשן אז שיתרחק בעצמו

ועוד כל מיני משפטים אגואיסטים למינהם..

ושוב, אני לא אומרת שהחילוניות צריכות להתלבש צנוע מעכשיו ולשנות את עצמן כי אולי יתקלו בדוס בדרך . ממש לא.

גם אני לא הייתי מתחילה לשים גרביים רק כי יש לי שכן חדש שהוא רב או משהו..

זה צריך לבוא מרצון, כי זה באמת החיים שלנו ואנחנו צריכים להתנהל בצורה שהכי נכונה לנו..

כתבתי את מה שכתבתי דווקא מהסתכלות של בנאדם דתי, לא מההסתכלות של החילוניה .

אנחנו כדתיים, שמבינים כמה חוסר צניעות פוגע , לא יכולים לצדד בחילוניות, אנחנו בתור דתיים, לא בתור עושות המעשה שלא מבינות בעניין.

כי זה בדיוק כמו הדוגמה שהבאתי

הצחקת אותי עם הדוגמא של גרביים בשביל הרב 😅מתלבטת13
אם אדם מעשן מעשן במקום שבו לפי החוק מותר לעשןהשקט הזה

עם כל הבאסה שבעניין- אני אתרחק.

כי האחריות לבריאות שלי היא עליי. כמו שלא אתעצבן על מכונת השתייה שמוכרת לי קולה למרות שזה לא בריא. האחריות להחליט אפ לקנות את הקולה או לא היא שלי

אם הוא מעשן במקום שאסור, יכול להיות שאעיר לו כי החוק לצידי אבל זה כבר משהו אחר בעיני.

ולעניין הצניעות- אני יכולה להגיד למישהי לא מתאים לי שתבואח לבית שלי לבושה ככה, לבית הכנסת או בכותל מגיעים בצורה צנועה וכו'.. אבל במרחב הציבורי אני לא יכולה להגיד לה דבר כזה ואם זה מפריע לי אז אני אמעט את היציאות שלי למרחבים כאלה

צודקת אבל לפחות פהמאדם

למעשנים מותר לעשן חופשי במקומות פתוחים והם גם עושים את זה.

מה שאני באה לומר בזה שהתרבות פה באופן כללי לא מתחשבת בכלל בשני...

לא קראתי את כל התגובותאין לי הסבר

אבל זה נושא שבנפשי, ולכן מגיבה.

אני חושבת שהנחת היסוד- צניעות היא בגלל הגברים,

זו טעות ביסודה.

צניעות היא מתוך כבוד לגוף, ולא לצורך הסתרה.

תראי את נשות האצולה באירופה (שהבולטת בהן היא קייט מידלטון) שמתלבשות באופן צנוע מאוד. חצאיות, שרוולים...

הן לא עושות זאת מתוך חינוך הלכתי, אלא מתוך כבוד לעצמן. אני חושבת שבתור בת של מלך, מן הראוי להתלבש בצורה שמכבדת אותנו ואת הגוף שלנו.

לנו בנוסף כמו שראיתי שכתבו לך כבר יש את הגדרים ההלכתיים שאנחנו מחוייבות אליהם, אבל לי מאוד קשה עם התפיסה שצניעות זה בגלל הגברים.

אני מסכימה איתך שזה בשבילנומתלבטת13

אבל פעם זה היה מספק אותי שזה מכובד והיום לא... כי מכובד זה נחמד והכל אבל באיזה רמה?

אני לא רוצה ללכת בעולם הזה ממש חשופה. שזה באמת לא מכובד בעיניי ואפילו מביך.

אבל יש לבוש לא צנוע הלכתית שהוא כן מכובד.

כנראה כל אחת ומה שנותן לה דרייב וכוח,

לי השרשור הזה דייק שהדרייב שלי צריך להיות וואלה זה רצון ה'. נקודה

אבל כן יש בי גם מקום- אני עושה את זה בשביל ''עם ישראל''.. בשביל מרחב ציבורי נקי מאפשר ומכבד.

את אומרת - אני עושה את זה בשבילי, כי זה מכבד אותי

אחלה! מעניין שכל אחת זה פוגש אותה ונכון לה ממקום אחר וטוב שזה ככה...

אז למה בבריכה נפרדת אפשר להתלבש אחרת?ענבלית

זה לא מדויק לומר שצניעות היא לא קשורה לגברים.

במרחב נשי בהחלט מותר להתלבש אחרת מאשר במקום שמסתובבים בו גברים

ולא רק גברים.בחלק מהדינים יש חילוק של "מנהג המקום"ירושלמית במקור
וואי זו שאלה גדולה!חירות4576

יצא לי לא מזמן לצאת עם נשות היישוב שלנו לבריכה שווה, מרחב נשי לגמרי.

נתחיל מזה שהגעתי ולא זיהיתי חלק מהחברות שלי!

ופתאום הייתי במחשבות מאוד גדולות על צניעות.

עכשיו תכלס הכל מותר, יוצא שהגדרים ההלכתיים ירדו מהפרק, נשארה רק הצניעות הפנימית..

ואת רואה איך כל אחת מתלבשת.

ובכל זאת,ענבלית

גם כשאני לבושה בבריכה לא חשוף מאד, אלא בבגד ים שנחשב צנוע אבל עדיין נצמד במים, ואני בלי גרביים, לא הייתי הולכת ככה ליד גברים.

למה?

כנראה יש מימד בצניעות שהוא כן בגלל הגברים

עונה (ארוךךך)שירה_11

אני גם למדתי בבית ספר הכי דוס שיש, לא יודעת איך הגעתי לשם, הבית לא היה כזה דוס בכלל

חוסר תיאום קשה ממש

אבות של החברות עם מגבעות, ואבא שלי מחפש את הכיפה...

זה ככה רקע

וגם שם דיברו איתנו כל עמה חשוב צניעות וכמה חייייבבבב צניעות וכמה זה מסוכןןןןןןןןן מי שלא צנועה!!! ואז גם מצגת של חרדים על האסונות שהיו כל השנה עם מנגינה מפחידה כזאת שמורידה לך את החשק לחיות, כדי שתפחדי ותביני כמה חייב להיות צנועה ולהתחזק.

וכמובן למדוד את החצאית בבוקר עם סרגל כדי לבדוק שאת אכן מכסה את השוק, אבל שלא תהיה ארוכה מידיי כי זה רחובי... (צניעות זו הלכה או מקובלות????)

וכמובן להפקיד לא לצאת עם שיער רטוב כי ככה גברים יבינו שעכשיו יצאת מהמקלחת...

ולא להסתובב בחוץ מאוחר בלילה כי את אישה... שלא תהיי קולנית מידיי, מקומן של בנות ישראל הוא בביתן..

ואת לא מבינה מה את עושה לגבר שרואה את השוק שלך, הוא לא רואה רק את השוק הוא ממשיך עד למעלה.

ויש לי עוד ים דוגמאות.

בקיצור תהיי צנועה כי אם לא זה מסוכן ומסכנים הגברים

ואז את צנועה כי אין לך ברירה, ואני שנים חשבתי שכל גבר שמסתכל עליי בטח כבר הגיע רחוק במחשבות

ואם יצאתי קצת פחות צנועה לא הייתי נהנית מהלבוש כי רק חשבתי על הגיהנום שמחכה לי ועל החום שלא חסכתי לעצמי, כי אמנם קיץ, אבל בגיהנום חם יותר.

ואז הגעתי לסמינר שם התחזקתי בצניעות ממקום אמיתי יותר.

ממקום של אהבת השם וצניעות זה השם אוהב ואני משתדלת לעשות רצונו כי הוא אבא טוב ומיטיב

ועדיין יש את  השריטות על הגברים

ועדיין אני נלחמת עם גרביים או עם שסע בחצאית.

אבל ממקום אחר, אמיתי ויותר מבין.

בעיניי הלכה כתובה בשו"ע ושם ברור מה לעשות ומה לא לעשות. 

מה הבסיס ומה החומרה

משתדלת לעשות את הבסס הכי טוב שיש ובע"ה שיהיה כח לחומרות.

וכאישה נשואה אני מבינה יותר את חשיבות הצניעות, לא מסכימה עם הגישה של בעלך קצת

גם נשים חילוניות לגמריי אמורות להבין קצת מהי מכובדות, מגיל מסויים הן אמורות להבין שגוזיה ברחוב זה לא מכבד

ולהיות היחידה עם ביקיני בחוף של משפחות דתיים זו בורות או עיוורון סליחה על הבוטות.

וכשבעלי רואה איש חשופה ומוגזמת ברחוב אני מאמינה שזה כן גורם להרהורים

ואני לא מסכימה בכלל שגבר חילונ רגיל....

יצא לי הרבה פעמים לראות מבט לא תמים בכלל של גבר חילוני.

אפילו אני כאישה מופתעת לפעמים מנשים איך הן מבליטות את הגוף שלהן, אז אני אישה מופתעת!!! מה יגיד הגבר??? איך לא יסתכל?

אז כן יש את המקום של הגברים בצניעות.

צריך להתחבר למקום של המצווה ולא לקיימה כמצוות אנשים מלומדה, רק ככה אפשר להחזיק מעמד

ולא,איין לי חשקים לגופיות (בגיל העשרה כן, עכשיו לא)

כן יש לי חשק לחצאית צמודה גבוהה ושרוול שלא יכסה את המרפק

אני מזילה דמעות כשאני נכנסת לחנויות והכל צמוד וקצר (גם אצל דתיים) אבל מבינה שאני עושה את רצון השם בעיקר, פחות גברים שמסתכלים או לא מסתכלים.

רציתי לכתוב את הזווית שלי ויצא לי פריקה מביכה

אבל אני לא אמחוק כי עד שכתבתי למה מה קרה 😂😂😂

מקווה שיועיללך במשו

נ.ב אפילו למשיח גם שאני מאוד מחכה ומצפה אני חושבת הרבה על העונש של אחרכך

כי אל רק מצוות עשינו

שריטה שצריך לצאת ממנה

ושוב, להתחבר למקום האמיתי יותר

וואי איך אניבאתי מפעם

לא מתחברת, בלשון המעטה,  לדרך הלמידה הזאתתת שעברת בבית ספר היסודי..... אני די בטוחה שהקב''ה גם לא אוהב את הדרך הזאת. כל הכבוד ששרדת את זה ולא העפת את הצניעות לכל הרוחות.

''דרכיה דרכי נעם''

איזה נשמההההה את!!מתלבטת13

מזל שלא מחקת!!! קראתי אותך ורציתי לשלוח לך חיבוק. איזה מותק

איך כתבת מהלב! ❤️

תודה על השיתוף!!

זה לא לגמרי כמו שבעלך אומרים...
עבר עריכה על ידי ים... בתאריך י"ט באלול תשפ"ד 15:57

יש גבול שגם כשרגילים זה לא צנוע...

גם ההלכה מכירה בזה שיש מנהג המקום, לעינייני צניעות. והצניעות תלויה במנהג המקום. אבל יש גבול שגם במקום שבו הנשים נוהגות ללכת במיני, זה לא צנוע...

אז למשל מקון שבו הנשים לגמרי מכוסות אז תלמיד חכם שיראה מרפק של אישה, יהיו לו מחשבות. אבל היום זה לא נחשב לשום דבר שיש בו כדי להגיע למחשבות.

ואני כן מקפידה לכסות את המרפק כי זה מה שאני רוצה...

הצניעות היא גם לא בגלל שאולי יש מי שיתחיל לברהר הירהורים אסורים. אלא קודם כל בשביל לכבד את הגוף שלי. כמו שברור שלא נילבש בגד לא מחמיא או בגד חשוף במיוחד. אז איפה עובר הגבול? איפה שאת בוחרת..

אני חזרתי בתשובה, אז כן מכנסיים הרבה יותר נוח מחצאית. אבל כשהתחלתי לשים חצאיות, דווקא זה הרגיש לי הרבה יותר נשי. וגם קודם למשל לא היה לי נוח ללבוש חשוף מדי. למשל מחשוף גדול מדי או גופיות אפילו, בטח שלא מכנסונים קצרים שהיום זה הפך לאיזשהי נורמה אצל ילדות ובעיניי ובעיניי כל אדם מהשורה, ברור שזה לא צנוע ולא מכבד.

אז עם אורך השרוול יש מה לדבר או גרביים בכלל אבצ כן יש את הבסיסי ושמעבר לזה גם אם כולן הולכות כך, זה פשוט לא צנוע

תודה על התגובה שלך!!מתלבטת13
אני חייבת להגיד לךsa454

שאת בת של מלך ואת צריכה להיות שמחה בעצמך שזכית ללכת בצניעות !!!

לא רוצה להתייחס לקטע של הגברים בסיפור אלה רק אליך, כמה כוחות ועוצמות יש בך שאת הולכות בצניעות אשריך ואשרי חלקך!!

זכרי שמי שהכי נהנה לראות את הצניעות שלך זה השם יתברך, כמה הוא שמח בך !! אין כמו הצניעות בעולם !!

אני חייבת להגיד לך ממקום של חוזרת בתשובה, של משהיא שלא הלכה הכי צנועה, שאין כמו הצניעות, יותר מכבדים אותך, יש דיסדס מסויים, אני פשוט מאוהבת בצניעות !!  

הכי קל לזרוק על עצמך משהו בקטנה בבוקר, אבל אני חושבת איזה נחת זה בשביל בורא עולם לראות את הבת שלו ככ מתעמצת כל הזמן שהיא יוצאת מהבית, גרביונים, חולצת בסיס, כיסוי ראש שיעמוד במקום, כל דבר קטן כזה זה מצווה בפני עצמה!!! ואו כמה זכינו אנחנו אנשים, כל גבר של הסיט עליך מבט ברחוב רק כי הלכת בצניעות מוחלטת עוד מצווה !! תודה להשם על ככ הרבה מצוות כל יום ויום !!  

אני יכולה להגיד שמצד אחד זה נכון ומצד שני לא נכוןפליונקהאחרונה

אם בן אדם כל החיים רואה דברים אז לקראת גיל שלושים באמת סף ריגוש שלו עולה. סתם אישה לא עושה לו כלום. שמעתי מכמה גברים חילוניים שכל הנשים הן בעצם אותו דבר.

ומנגד. הרבה פעמים אני רואה זוגות צעירים ממגזר דתי או חרדי והם נראים הכי מאוהבים שיש. עם מבט מיוחד והתלהבות. דווקא זוגות שנותנים ידיים או מתנשקים בפומבי מרגיש לי סוג של הצגה. כאילו להראות לכולם שהם בזוגיות ויש להם מישהו .

לגבי אישה עם מכנס קצר, אני מניחה שזה לא שהיא שלמה עם הגוף שלה אלא פשוט בקיץ הולכים עם קצר. כמו שאם מישהי לא שלמה עם הפנים שלה היא עדיין תסתובב עם פנים גלויות ולא עם רעלה.

ועוד משהו . צניעות היא חלק של משהו גדול. היא לא עומדת לבדה אלא כחלק מאורך חיים שלם פועלת את פעולתה.

פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמתאחרונה

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסחאחרונה

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח
אמרתי פרק תהילים. השם יברך אתכם בטוב!קנמון
אמרתי תהיליםצלולה
מתפללת שתראו ניסים בכל התחומים♥️
מתפללת איתך לכל הטוב בעז"הזברה ירוקה
מצטרפת לתפילות.. ישועת ה' כהרף עין!אוהבת את השבתאחרונה
והבוטח בה' חסד יסובבנו!
טבילה בשבת כשמתארחים😀טוט

איזה הזוי ומטורף זה נשמעעע

הרבה פעמים טובלת בשבת, אבל פעם ראשונה שאנחנו מתארחים. ניסינו לחזלש בעדינות אבל הבנו שמחכים לנו ממש ולא יתקבל יפה אם לא נגיע.

יש עצות ורעיונות לגבי איך לעשות את זה כך שלא ירגישו?

יש ילדים קטנים שיהיה מוזר להשאיר עם המארחים...

להתפלל על זהדפני11
לי קרו עם זה ניסים מעל הטבע חח פעם סיפרתי פה

מה לגבי ל את עם בעלך לתפילה והוא יקח את הילדים לגינה ואת תלכי לטבול ותחזרי זריז?

רעיון נפלא! איישם בעזרת השםטוט

סקרנת עם הניסים.

בעלי אמור להתפלל יחד עם המארחים אז יהיה חשוד אם לא יבוא איתם לתפילה, הקטנה שלי תפטפט בלי הפסקה בביכ, אז לא שייך להכניס אותה.

מספיקים לחזור מהמקווה לפני שהתפילה מסתיימת? אם לא זה ממש פדיחה שאגרום לסעודה להתעכב

ניסתי לחפש לך את השרשור, לא מצאתידפני11

כנראה כתבתי מאנונימי

אצלי מה שהיה בסוף זה שסיפרתי לחברה שגרה שם באיזור והיתה באותה שבת על המקווה

קבעתי להפגש איתה כאילו סתם עם הילדים והכל

היא שמרה לי על הילדים בגינה קרובה ואני טבלתי..

בעקרון אם את מנוסה בטבילות ליל שבת את יודעת שזה די זריז ומוקדם.. אם תגיעי מספיק מוקדם ואם לא יהיה עומס חריג את אמורה לחזור בזמן

אגב אני טיפה התעכבתי כי היה עומס במקווה והוא גם היה ממש רחוק מהמארחים אבל זה התקבל טוב כי "היה ככ כיף עם החברה שלא שמנו לב לשעון..."

תודהטוט
סיעתא דשמיא ואומץ היו לך
אכן היתה סיעתא דשמיאדפני11

וניסים מעל הטבע..

כבר מאוחר אין חי כח לפרט אבל זה היה משהו לא נורמלי

אפילו בעלי לא האמין שדברים כאלה קורים

מקפיצה לעוד רעיונותטוט
תזכורת קטנה שאולי תעזוררק טוב!
בשבת חוה"מ קבלת שבת קצרה יותר. אז יוצא שמי שהולך למנחה בכניסה שבת, יש זמן בביהכנ"ס שמחכים להמשך התפילה. בד"כ יש שיעור בזמן הזה. אולי בעלך יוכל לנצל את הזמן הזה לשמור על הילדה. 
זכרתי את זה, רק שטובלים אחרי צאת הכוכבים, לא?טוט
מרגע לרגע אני חושבת שזה לא היה חכם לעשות הפסק בלי לחזלש את ההתארחות
מחזקת אותך שאת עשית הכי נכון והכי טובנפש חיה.
אתם ישנים אצל המארחים ?אחת כמוני
אם בדירה נפרדת, אפשר שתגידו שאת נשארת "לנוח" אחרי הדלקת נרות..
כן...טוט
ה יעזור
וואי, ממש בהצלחה 🙏אחת כמוני
תבקשי מראש דירה...כובע לבן
שלא נוח לכם ככה.. הזוי?
יש להם יחידת אירוח שהיא חלק מהדירהטוט
מפנקת ממש, זה יהיה מוזר להתעקש על דירה אחרת, ואם אומר שאני יוצאת עם הילדים שלי לגינה גם הילדים שלהם יצטרפו🤪
לנסות לשאול רב על טבילה ביום השביעיכובע לבן
לפעמים מתירים... לא בכל הקשר אבל שווה שאלה
אני הייתי מחזלשת למרות הכלמדברה כעדן.
כולל פתאום לא מרגישה טוב...

ואם נוסעים ויהי מה, אז לצאת כולם ביחד לתפילה עם הילדים, אחרי קבלת שבת (בחוהמ נראה לי מקוצרת) בעלך לוקח ממך את הילדים לטיול ואת הולכת למקווה. הוא משלים את התפילה בחדר ביחידות... 

הצעה מוזרה- רק אם יש לך חברות בעיריום שני

לומר למארחת בשקט שחברה שלך ביקשה שתשמרי לה על הילדה לחצי שעה עכשיו...

שהיא תחשוב שהחברה צריכה ללכת למקווה ואת עוזרת לה

תכיני עוגה (בכאילו(Sevenאחרונה

תלכי עם תבנית עוגה בתן0וך התבנית את יכולה לשים מגבת;)

להביא לחברה שלך ואת כמה דק חוזרת וזהו

אולי יעניין אותך