גם לגבי הקידוש - אני די בטוחה שלא צריך (זוכרת שבדקנו לגבי ילדים שלא צמים, ובעלי אמר שהם לא צריכים לקדש).
וגם לגבי השיעורים - כתבת שאמרו לך שאת תצטרכי לשתות אפילו בלי שיעורים. אני כן חושבת שכדאי לדבר על זה עם רב - כי אני זוכרת שבעלי אמר לי שבשתיה, לפי אחת הדעות, אפילו אם לא שותים ברצף אלא בלגימות קטנות זה כבר נקרא שיעורים. וזה משהו שאת בטח יכולה לעשות. (זו כמובן הדעה הכי מקלה, בדרך כלל כשמתירים לשתות בשיעורים מורים לעשות רווחים לפי דעות מחמירות יותר. אבל אם את לא עושה רווחים, עדיין יכול להיות שיש הנחיה הלכתית איך לעשות את זה הכי נכון).
כמובן אני לא פוסקת כלום, רק מעלה למודעות שכדאי לשאול, גם אחרי מה שהרופאה אמרה.
ולגבי חיבור ליום עצמו - זה באמת קשה יותר.
לי היה פעם שהתחילו לי צירים לקראת סוף הצום, אז במשך כל הזמן של תפילת מנחה ונעילה שכבתי ושתיתי בשיעורים (כל בערך שתי דקות, לפי אחת הדעות היותר מקילות. אז גם בין שתיה לשתיה הייתי צריכה להיות כל הזמן על השעון).
זה היה די מבאס מבחינת ההרגשה, כי לגמרי לא הייתי מחוברת ליום באותו זמן.
אבל מה שעזר לי זה לדעת שזה מה שהקב"ה רוצה ממני, ואני מתבטלת אליו עושה את רצונו, בדיוק איפה שהוא שם אותי.
אני חושבת שאפילו כמה דקות של תפילה מהלב, יכולות להיות מספיקות בשביל להתחבר במצב כזה.
ובאמת להתחזק בזה שהקב"ה שם אותך במקום הזה, וזה אומר שבדיוק שם את צריכה להיות, ומשם את צריכה לעבוד אותו, איך שאת מצליחה...