לחתוך מבחור במילואיםBrowser

אני אשמח ממש לעצה.

אמ;לק: יוצאים חודש, הבחור יצא למילואים לפרק זמן לא ידוע בדיוק כשרציתי לקבוע שיחה לחתוך, מה עושים?

אנחנו יוצאים כבר קצת יותר מחודש, נפגשנו חמישה פעמים, ובין לבין (ביוזמתו) מדברים המון בהודעות וכל כמה ימים בטלפון.

בחור טוב בסך הכל, ובהשוואה לרוב האחרים שיצאתי איתם (ולרוב ההצעות שאני מקבלת), הוא באמת הרבה יותר בכיוון של מה שאני מחפשת.

באמת, לולא השוני בינינו בפן הרגשי ובפן האינטלקטואלי, כנראה הייתי רוצה מאוד להיות אשתו. אבל לצערי, בשיחות שלנו ובדייטים האחרונים אני רואה שזה מפריע לי יותר ויותר.

כשחזרתי מהדייט האחרון שלנו בשבוע שעבר, ממש התלבטתי. ידעתי שאני כנראה צריכה לחתוך, אבל התלבטתי אם לשתף אותו (בצורה מתאימה ומכבדת) בהתלבטויות שלי, ולתת לזה עוד פגישה אחת.

הבעיה היא שהוא אף פעם לא באמת הקפיד על חוקי הדייטים 😅 (לטוב ולרע!). והוא בדרך כלל (אם סיימנו את הדייט בחיוך) כותב לי ישר אחרי, בכללי הוא מתכתב איתי כמעט תמיד. יש אולי בנות שיאהבו את זה, אבל אותי זה קצת חונק (לא אוהבת את הרעיון של זמינות תמידית), אבל נראה שזה חשוב לו, אז אני משתדלת לענות ולהתכתב.

אחרי הדייט האחרון, לא עניתי לו כשהגעתי הביתה, רציתי להגיע להחלטה ולא לשלוח הודעות אם אני עומדת לחתוך, אבל אז הוא כתב לי שהוא קיבל צו 8 ושהוא עולה למחרת לבסיס, והגעתי למסקנה שעדיף לא לחתוך ממנו שניה לפני שהוא עולה להילחם(?), שזה כמו לחתוך (להבדיל) לפני שבת, ושכנראה הכי נכון כן להמשיך. אז עניתי לו כרגיל, ואיחלתי לו בהצלחה, אמנם לא דיברנו בפלאפון מאז, אבל כן התכתבנו עד ראש השנה.

הוא כתב לי שפעם שעברה (בשמחת תורה) כשהוא נסע למילואים הוא היה אחרי פרידה, והוא ממש שמח שעכשיו הוא נוסע למילואים כשהוא בקשר כלכך מיוחד, ושהוא בכללי ישמח אם אוכל להיות זמינה לשיחה לפעמים.  כאב לי ממש, אבל עדיין לא ידעתי מה לעשות, הבהרתי לו שאני שמחה מאוד שהכרנו, אבל שאני מרגישה שמבחינתי אנחנו ממש בתחילת הקשר, ושיהיה לי רע אם הקשר יתקדם מהר, הוא קיבל את זה, אבל המשיך להתכתב כרגיל.

בראש השנה הבנתי כמה גרועה ההתכתבות התמידית הזו, פתאום היה לי ברור, בלי הלחץ הזה של לענות להודעות שלו, שאני לא רוצה להמשיך בקשר הזה, שהוא מקסים, אבל שאין לי התלבטות. אבל הקטע הוא שהוא במילואים, לפרק זמן לא ידוע , והוא ממשיך להתכתב איתי, קשה לי לענות לו אני מרגישה שאני משקרת לו; 

- מצד אחד לא יפה לסנן או לענות לא בצורה יבשה, 

- מצד שני, לא יודעת אם אני רוצה לעודד את הקשר.

מה לעשות?? אני אשמח ממש לכל תשובה, אם יש גם אולי כאלה כאן שהיו במילואים, ויכולים לומר מה דעתם בעניין , אני אשמח ממש!

נ.ב. אני יודעת שלרוב אחרי חודש (לדעת הפורום) עדיף לחתוך פנים מול פנים, אבל אנחנו גרים במרחק של כשעתיים נסיעה אחד מהשניה , וברוב הדייטים הוא ממש לא הסכים שהדייט יהיה קרוב לבית שלו, ובעיני זה יהיה נורא אם הוא ייסע שעה+ רק כדי שאחתוך.

יש מצב שמה שהורג אותך זו הזמינות התמידית ולא הקשרמשה

כלומר, שהדבר שמחרפן אותך זה בדיוק זה. עוד לפני שאר רבדי הקשר.

ואולי זה דורך אצלך על עוד משהו. הלחץ לכנות להודעות שלו. 

זה מצדיק הבנה מה קורה לך בפנים. בלי קשר אליו.

לגופו של עניין

תספרי שיש לך יום עבודה עמוס ואת לא פנויה או משהו כזה. ובקשר תטפלי אחר כך.

הזמינות בהחלט מעצבנת, אבל זו לא הסיבהBrowser

זוהי לא הסיבה שאני רוצה לסיים את הקשר.

דיברתי איתו על הזמינות בעבר, הוא מבין את זה שאני לא תמיד זמינה.

כפי שהזכרתי, הסיבה שאני רוצה לסיים את הקשר היא בגלל שיש שוני בינינו מבחינה רגשית ואינטלקטואלית, שאני לצערי מרגישה שמתעצם כל הזמן.

השאלה שלי היא מה לעשות עכשיו, האם להמשיך בקשר ולכתוב לו כרגיל, או אם לחתוך, למרות שהוא במילואים. 

תודה על התגובה!

למה בעצם לא להיפרד עכשיו?משה

בגלל שהוא יפגע והוא במילואים?

תנסי לדייק את מה שאת מרגישה בפנים עוד לפניו. מרגיש לי פה עוד מנגנון ריצוי שמועך אותך מול הרצון שלו (שימי לב: המנגנון שלך מועך, זה לא הוא!) שגורם לזה שימאס לך מהקשר מצד אחד, ושאת לא מעיזה להיות שם. היה צריך 3 ימי ניתוק בכפיה כדי שתרגישי את הרצון שלך. זה לבד בעיניי נקודה אדומה בטרוף. והיא שלך עם עצמך. לא שלו.

אולי, אבל אני לא בטוחה שהבנת את כוונתיBrowser
עבר עריכה על ידי Browser בתאריך ו' בתשרי תשפ"ה 0:11

כמו שציינתי, כבר 2 דייטים שמתבהרת אצלי ההרגשה שיש פה פער שכנראה לא יתאים לי בטווח הארוך. הבנתי גם קודם שאני כנראה רוצה לחתוך, אבל בשלושת הימים האלו יצא לי לחשוב עוד על כל מיני דברים שקרו ובונים את הקשר בינינו. אולי אתה צודק שהיה נכון לשבת עם עצמי עוד קודם ולבחון את הדברים האלו בצורה מסודרת, אבל ב"ה אלו ימים עסוקים.

וגם, השלושה ימים האלו היה ספציפית אחרי שכבר הגעתי למסקנה שאני עושה משהו בנידון, בשבתות לפני למשל, המחשבות עוד לא בדיוק הובילו לשם.

אני מסכימה שהמנגנון ה"מועך" הוא שלי ולא שלו, שים לב שלא האשמתי את הבחור (שהוא בחור מקסים) בשום שלב, דיברתי איתו על זה לאחר הדייט השני שאני פחות אוהבת את הרעיון של הזמינות התמידית, אבל לדעתי הוא לא מבין את הרעיון.

שאלת למה לא להיפרד עכשיו, הסיבה היא שמכיוון ומדובר בבחור רגיש, שכבר הזכיר בעבר כמה היה לו קשה להיות אחרי פרידה במילואים.

ותודה רבה רבה שוב שהגבת! מעריכה את זה

הוא בחור רגיש "זה לא בעיה שלך"משה

מה שאני רואה פה בין השורות שלך זה שאת מתכווצת.  זה לא שאת בסימן שאלה על הקשר, את כבר החלטת. פשוט את מפחדת להביא את המקום המדוייק שלך לעולם ותולה את זה בכל הסיפור של הוא במילואים והוא רגיש.

האם זה יכאיב לו? כן.  האם את מסוגלת להגיד לו את זה אחרי שהוא ישתחרר מהמילואים? תחשבי עם עצמך. התחושה שלי בין ההודעות שלך שקראתי היא שלא. כי את עושה בקשר הזה (וניחוש שלי: גם בקשר הקודם, ובזה שלפניו, ומול חברות, ומול אמא שלך) דברים שאת לא רוצה כדי שהוא יהיה מרוצה.

האם את רגישה באופן כללי בחיים שלך?  האם הדפוס הזה מוכר לך מעוד קשרים? מהעבודה?

העבודה שלך היא שלך. כל עוד הבטן שלך מכווצת זה אומר שאת צריכה לעשות את הדיוק שלך. כשהבטן שלך לא תהיה מכווצת את תוכלי להגיד מה שאת רוצה (במקרה הזה, שאת רוצה לסיים), ותראי שגם הצד השני יקבל את זה בטוב. ברגע שאת מכווצת המסר הזה עובר הלאה.

עריכה אחרי עוד תגובה שלך למטה: "דווקא נראה שהוא מתקדם נורא מהר, ושזו תמיד אני שמעלה את ההתלבטויות,"

זה גם דפוס חוזר אצלך?

זה סוג של ריצוי. הוא רוצה להתקדם מהר ואת "מפריעה" לו.

בא לי לשתף פה סרטון  ארוך על רצון ועל ריצוי שלי היה ממש פוקח עיניים. אבל אני תוהה כמה סבלנות יש לך ל-40+ דקות של האזנה.

האמת אני בדרך כלל לא בצד המרצה😅Browser

יש לי חברה שהכירה לי את המושג "אנשים רגישים מאוד" , וממה שראינו (לפחות אז) לא נכללתי בהגדרה...

בכללי בקשרים הקודמים, די קל לי לחתוך, כשאני רואה שזה לא זה. בגלל שהוא רגיש(למרות שזו לא בעיה שלי) ומאחר שכן יש התאמה כלשהי, אני כדבריך "מתכווצת".

הבחור הזה היה בעבר בקשרים רציניים, כך שלדעתי הוא חותר לזה מאוד מהר, כבר אמרתי לו את דעתי בעניין.

אני תמיד שמחה להקשיב , מוזמן לשלוח את הסרטון.

אני בע"ה מדברת איתו בקרוב, אני אסביר לו את המקום שלי, שיש התלבטויות שאני אשמח להפגש עוד פעם , אבל רק בתנאי שאנחנו מגבילים את הזרימה של ההתכתבויות,ולפי תגובתו נראה יחסינו לאן.

תודה על העזרה והזמן שלקחת להגיב, מעריכה מאוד!

יש פה פורום שעוסק בנושא של רגישיםמשה

זה בסדר שאת לא שם, אבל זו אחת השאלות שאני שואל כי מי שכן נמצא שם יש לו אתגר מאוד קשוח בפינות האלה בדיוק.

הבחור אולי היה ואולי פה ואולי שם. הוא לא מעניין אותי ואין לנו שליטה עליו. יש לנו שליטה רק על הצד שלך בסיטואציה. רק עליו. ושם צריך לדייק מה בדיוק מכווץ אותך בקשר הזה.

דרך אגב, יכול להיות שאם את תהיי יותר ברורה כלפי עצמך, את תציבי לו גבולות שמתאימים לך ואולי דווקא תרצי להמשיך את  הקשר הזה.

התחושה שלי אומרת שאת רוצה לעצור את הקשר הזה לא בגלל שהוא לא מתאים לך (אולי גם, אבל כרגע אנחנו לא יודעים), אלא בגלל שהוא פשוט מכווץ אותך. את פשוט סובלת ממנו. בשביל הקשר (שאני רוצה) אני צריכה להתכתב איתו כל היום (שאני לא רוצה). או משהו דומה. הסרטון שמוצג פה קורא לזה "טראומת אושר".

זה קצת כמו לקבל גלידה בשביל לעשות שיעורי בית. כלומר - ערבוב של הגלידה הטעימה עם האיכס. וזה מכווץ. זה לא כיף.

לגבי הסרטון - 

(עדיף להתחיל מדקה 32 כדי להבין מה אני רוצה ממך, על הסיפור של רצון ושל "למען" - כלומר לעשות משהו כי מישהו ביקש מאיתנו, ולא כי אנחנו רוצים באמת לעשות את זה, אחר כך אפשר את הכל).

ותודה על המחמאה בסוף. 

אני מביא פה זווית שהעולם לא מכיר כי פשוט היה לי כואב פעם ומצאתי איך עושים לזה "הצג מקור" ומבינים איך זה עובד.

תוהה אם את מרגישה שאת מנסה לדאוג לוארץ השוקולד
ואולי הקשר מבחינתך הוא דרך לדאוג לו ולא מהווה בניין יחד.
ממש לא חושבת...Browser

אני כבר כמעט חודש וחצי הייתי איתו בקשר. 

וכמו שאמרתי גם, ראיתי בו ממש פוטנציאל, מעבר לבחורים שיצאתי איתם קודם.

לא דאגתי לו מעבר לרגיל לענ"ד, ואני האמת לא בן אדם דאגן (אולי אפילו כדאי שאדאג יותר בחיי לפעמים...) .....

לא דאגתי עד שההתלבטויות לגביו גברו, וכשבאתי לדבר איתו הוא סיפר לי כמה הוא שמח שהפעם הוא יוצא למילואים כשהוא בקשר מתפתח, ואיך היה לו קשה לצאת למילואים אחרי פרידה. ואז התחלתי לדאוג לגבי היכולת שלו להכיל התלבטויות בקשר בזמן שהוא במילואים.

אני לא כל כך יודעת מה המהות של "אולי הקשר מבחינתך הוא דרך לדאוג לו ולא מהווה בניין יחד", אבל קשר של חודש לא מהווה בניין יחד בלי קשר, האם ניסיתי לבחון איתו את האפשרות להתקדם לבניית בניין יחד? כן. האם חיפשתי במודע או לא (בהרגשה שלי ממש לא) "דרך לדאוג לו" ? לא. אין לי למה, בכללי אני בן אדם די רגוע, ואולי דווקא לא היה מזיק שיותר "אשים" על אנשים (שאגב, זה הבדל ביני לבינו, למרות שזה לא שוני שעליו אני ממש פוסלת, הוא נורא רגיש ומעצב את עצמו לפי הדעות וההערות של אנשים עליו, כשאני יותר "בוחרת" למה להתייחס, אבל זה לא הנושא של השרשור)

וואו, נשמע ממש מורכבארץ השוקולד

ראשית, רציתי לומר שאני מעריך את ההתנהלות שלך וההתנהלות ממש לא נעימה וטובה לך.

שנית, אני חושב שמכל הסיבות לחתוך נראה שיש לך סיבה מאוד טובה, הוא בחור מקסים ככל הנראה אבל אתם פשוט משדרים על גלים אחרים ולכן נכון לחתוך.

הגלים האחרים מתבטאים בפן רגשי, אינטלקטואלי ויותר מכל זה באופי הקשר, אצלו זה תופס הכל שמתבטא בציפיה לתשובה תמידית ואצלך זה תופס פחות שאת מוכנה לזרום על לענות אבל לא היית רוצה כך.

לכן, אני חושב שנכון לחתוך.

לבסוף, איך:

כאן זה אירוע מורכב ואם תרצי באישי, מוזמנת לש.א. וניתן לרדת לרזולוציות קטנות יותר אבל אציע כאן כיוונים לדעתי:

א. לשוחח איתו ולתאר שאת חושבת שלא מתאים ולתת מחמאות על האישיות שלו {רק דברים נכונים} אבל הקשר לא מתאים ולהסביר למה, או שאת חושבת שנכון לקחת הפסקה זמן מה כדי לראות מה עושה טוב יותר ההפסקה או החזרה. (כמובן, הצעת ההפסקה היא רק אם באמת יש סיכוי ממשי שתמשיכו ואת לא בטוחה במאה אחוז שנכון להיפרד).

ב. להציע לו אם הוא רוצה להיפגש ובו תסבירי מדוע אז להשאיר זאת כאופציה, סביר להניח שהוא יצא הביתה מתישהו בשבועיים-שלוש הקרובים, יש משהו נכון יותר בכך. (אכן, זה זמן שיכלת לצאת עם הבא, אבל לא חושב שהמרוץ וניסיון להציל כל דקה נכון יותר.)

ולהציע להיפגש אצלו או באמצע, כי אין סיבה שמישהו יטרח יותר מהשני במקרה כזה, כך שלפחות לא תניחי שהוא יטרח יותר ואם הוא יברח לטרוח יותר זו בחירה שלו.

ג. פה זה נקודה שדורשת עדינות ובחינה אם זה נכון כאן, לוודא שיש לו כתף תומכת שתסייע לו כי נשמע שניתוק הקשר יהיה לו קשה.

תודה רבה רבה על הנוסח והדיוק!Browser

אני ממש מעריכה את זה.

אני כנראה איעזר בשלבים שלך, פשוט כל פעם שאני באה לכתוב לו אני שוב שומעת אותו מתאר כמה הוא שמח שהוא זכה להכיר ושהפעם הוא לא נקרא לצו 8 אחרי פרידה ,, ואני לא יכולה.

אני יודעת שאני בכל מקרה אדבר איתו אי"ה היום או מחר על העניין, לפחות להסביר לו איפה הראש שלי.

תודה רבה על הנקודות המסודרות, באמת שעזרת לי המון.

ואגב, הביטוי שהשתמשת בו "אתם פשוט משדרים על גלים אחרים"  הוא הביטוי שאני משתמשת בו ביני לבין עצמי (למרות שלא כתבתי אותו פה) כדי לתאר את הקשר, ככה שזה נורא חיזק אצלי שהבנת את כוונתי😅  תודה רבה!!!

בשמחהארץ השוקולד
המון בהצלחה!

את גיבורה, כל הכבוד

אם הגעת למסקנה שהקשר לא מתאים אז לסיים בהקדםאיזו

ובהקדם זה אומר אפילו בשיחת טלפון.

למה צריך לחתוך פנים אל פנים אחרי חודש? חודש זה כלום זמן, זה בקושי אולי רבע קשר.. רק בקשר ארוך ומשמעותי לשני הצדדים צריך לסיים פנים אל פנים. ואפילו למחמירים בפנים אל פנים גם אחרי חודש, אתם לא במצב רגיל, הוא במילואים ולא זמין לפגישות עד תאריך לא ידוע..

אני מבין את מה שהבחור אמר - מה זה לצאת למילואים כשאתה בקשר, זה כן הרגשה יותר טובה. מנסיון. מצד שני אני לא מבין אותו איך הוא לא קולט שאת בכלל לא בקצב שלו, ועוד מתלבטת הרבה. למה להתכתב הרבה במצב כזה?? זה רק כאב לב בשבילו אחר כך, כשמסיימים את הקשר. וזו עוד סיבה למה לסיים בהקדם.

לא משנה שהוא במילואים, זה בכל מקרה יבאס אותו.. וזה לא שאת יכולה לחכות שהמילואים יסתיימו ואז להודיע לו, כי זה יכול להיות עוד חודש-חודשיים. אז מה, תתכתבו עד אז? להיפך, דווקא במילואים הוא עם כל החברה כל הזמן, ונמצאים בפעילות, אז הבאסה תעבור לו יותר מהר

תודה רבה!Browser

ולשאלתך "למה צריך לחתוך פנים אל פנים אחרי חודש?

אני מסכימה, אבל כמעט כל תשובה שראיתי בפורום הזה הצביעה על זה שאחרי חודש פרידה היא פנים מול פנים.

"מצד שני אני לא מבין אותו איך הוא לא קולט שאת בכלל לא בקצב שלו, ועוד מתלבטת הרבה"

אין לי מה לשפוט אותו על זה, אני אמנם כן הסברתי לו שמבחינתי אנחנו עוד בתחילת הקשר, ושאני רוצה להאט, וגם שאני לא אוהבת את הזמינות התמידית, אבל אולי עבורו הייתי צריכה להיות יותר ברורה, או שהוא לא הבין את המשמעות של זה.

כל אחד קולט דברים שונה, גם גברים ונשים מביעים רגשות בצורה שונה, ולא תמיד קולטים את האחר. לענ"ד בקשר צריך להיות פתוחים לפעמים להסביר כמה פעמים.

"להיפך, דווקא במילואים הוא עם כל החברה כל הזמן, ונמצאים בפעילות"

תודה רבה, זאת באמת זווית שלא חשבתי עליה מספיק, אני כנראה אאלץ לפתוח את זה מחר בבוקר או בערב (באותו נושא, מה באמת עדיף?) . 

תודה רבה על התשובה, מעריכה

נראה לי עדיף בערב (מבחינת ההתמודדות עם הבאסה)איזו
אולי גם תוכלו לדבר יותר בנחת בלי שייקחו אותו למשימה באמצע השיחה..
חחח משימה באמצע השיחה יהיה קצת חבלBrowser

תודה רבה על תגובתך! באמת שעזרת לי המון!

היי לדעתיאגוז16

תשתפי אותו בהתלבטות שלך בקשר

תפסיקי את הזרימה הזאת בכל מחיר זה לא עושה טוב לא לך ולא לו.

ואם יש לך סבלנות תחכי שיצא ואז תיפרדו

אם לא כמו שאמרתי תשתפי בהתלבטות שלך ואולי כבר זה יבוא לבד.

העיקר לא לזרום סתם בהודעות כשמבחינתך זה כבר לא

האמת כבר שיתפתי אותו בעבר בהתלבטויותBrowser

וזה באמת עזר לדייק קצת (חוץ מהקטע של הזמינות להודעות)

אבל הפעם אני לא בדיוק בטוחה איך להסביר לו את זה...

אבל את צודקת ממש שלא טוב שאני "סתם זורמת בהודעות" , אני בכללי יודעת לעמוד על שלי, אבל פתאום כשזה בא לדבר כזה, כלכך קשה לי לפגוע בו.

תודה רבה על התשובה!

חייב להגידלא שלם,משתלם

שמהצד השני- הלוחמים

יצא לי לחוות  ההפך, יצאתי עם מישהי והיה סביר מינוס ורציתי לחתוך ואז נכנסתי לשלושה שבועות לעזה והרגשתי ממש ממש לא נעים שאני סתם מורח אותה,

וגם בא לי להגיד שתדעו שאתן גיבורות, בחורה שמסכימה לצאת עם חבר'ה שבלחימה ומשלמת על זה מחירים זה לא מובן מאליו בכלל( אני באופן אישי יצאתי עם מישהי פעם אחת ואז נכנסתי ללבנון וזה אחד הדברים שעזרו לי מנטלית- לדעת שיש מישהי שמחכה שאני יצא)

מהצד שלך, מה היית מעדיף שיקרה?Browser

מעריכה נורא את התגובה שלך! 

אני גם אוסיף, שזו זכות לצאת עם לוחמים, זכות ענקית.

אגב, במקרים שאתה תיארת, מה היית מעדיף שהבחורה תעשה? במידה והיא חושבת לחתוך, היית מעדיף שהיא תחכה עם זה?

תודה רבה על התשובה שלך וכמובן תודה רבה שנלחמת עבורינו, חזק ואמץ!

ממש לא...לא שלם,משתלם

אני אישית בחיים מאמין מאוד בשקיפות ובשיח פתוח, (כמובן שהכל צריך להיות בעדינות ואני לא יגיד לבחורה שאני רוצה לחתוך כי המראה שלה לא מצא חן בעיני...)

אני לא הייתי רוצה שמישהי תחזיק את הקשר אפילו  שנייה כי לא נעים לה.

וזה אגב תמיד החשש....לא שלם,משתלם
שאולי לא נעים לה בגלל הלחימה ותכלס היא רוצה כבר לסיים את הקשר
לדעתי הרוב זה לא ככהBrowser

באמת שאם הוא היה יוצא למילואים דייט אחד-שניים קודם, לדעתי עוד ההתלבטויות היו נורא באוויר, והיינו מסיימים את זה כנראה לאחר הדייט הבא.

אישית, יש לי כלכך הרבה הערכה לכל לוחם, וזה מעלה לי את ההערכה כלפיו ברמות, באמת שאם לא היינו בדיוק במצב הנוכחי זה היה מוסיף לי מאוד.

זכות גדולה לצאת עם חיילים.

וגם אם כן, לדעתי מה שחשוב באותו זמן, זה לא לחשוב על זה , להתמקד כמו שאמרת - בזה שהיא שם. 

אם נורא קריטי, כן אפשר לומר שאתה יוצא ללחימה ושזה לזמן לא מוגדר וכו'.

ושאלה אחרונה, אמרת שמבחינת שקיפות, היית מעדיף שיאמרו לך. אבל מה מבחינת הפן הרגשי? אם היית במילואים אחרי פרידה של קשר של יותר מחודש, איך זה היה משפיע עליך? 

הוא פשוט בחור רגיש, ולכן אני מתסבכת😅

חזק ואמץ! תודה רבה רבה על התשובה וכמובן על זה שאתה שומר עלינו!

א.לא שלם,משתלם

א. אני בסדיר...

ב.לא היה לי קשר של חודש בחיים...

וברצינות, קיבלתי בשנה האחרונה כל כך הרבה כאפות שאני חושב שאני מספיק חזק להתמודד עם רוב הקשיים שיש, אם זה הסיטואציה והבחורה רוצה לסיים את הקשר שתסיים ואני אהיה חזק...

השבועלא שלם,משתלם

איבדתי 4 חברים, ועם כל הקושי אני לא רוצה שזאת שנפגשתי איתה פעם אחת תשאר בגלל שהיא חושבת שאני מסכן.

אני מצטערת לשמוע, איזה כאבBrowser

שלא תודה עוד צער בע"ה.

אני לא נשארתי איתו בגלל שהוא מסכן, אלא בגלל שאני כן מתלבטת לגביו וכן מעריכה אותו, וכי בעיני כמו שלא נהוג (להבדיל) לחתוך לפני כניסת שבת, כך גם יש מה להגיד לגבי לוחם שנמצא במצב כזה.

אני בע"ה מדברת איתו היום, תודה רבה שענית לי, עזרת מאוד!

שנשמע בשורות טובות

בהצלחה!לא שלם,משתלם
בחירות נכונות
ווי.. לא פשוט. חיבוק גדול.100

באמת לא רואים את מה שאנחנו עוברות בתק הזו..

ומה זה דורש גם מאתנו..

קוראת אותך ורוצה לכתוב לך שאני מעריכה מאד את הרגישות לסיטואציה.

את האכפתיות שלך.

את המסירות וההתגייסות )כן כן.. גם שלך) לעם ישראל ולשליחות של צבא ישראל.

את הנכונות שלך לשהות בקשר ולתת מקום אמיתי להכיר. ולהעריך את השני.

את הנכונות שלך להקשיב לעצמך ולשתף גם אותו במקום שלך בכנות.

ומתפללת שה' יאיר ויכוון את דרכך ודרכם לטובה.

אגב, לשירת מלאך היה פרויקט של100

מענה ויעוץ לשאלות כאלו בתחילת המלחמה.

שווה לבדוק אם אפשר לפנות אליה גם כעת.

איזה מהממת את, תודה!Browser

מחזק מאוד לשמוע, כיף שכתבת.

אמן! תודה רבה!

הייתי מחכה עד סוף המילואיםכמו🐌תמס
וכותבת כמו ללוחם שאני לא בדייט איתו. מה שלומך ה' ישמור אותך ודברי עידוד. ח"ו אם יקרה לו משהו לא תסלחי לעצמך שלא נתת לו שקט מהבחינה הרגשית, אז מבחינתי זה שקר לבן ולא צריך להתרגש מ3 שבועות של שקרים לבנים. 
לא צריך להתרגש מ3 שבועות של שקרים לבנים?Browser

לא קשה לך עם זה? 

להרגיש שהוא בונה עלייך, ושהוא מדי פעם מתקשר שיחת טלפון ושאת מחזקת אותו ושהוא חושב שהקשר גדל כשמבחינתך אין יותר קשר?

אני מבינה ממש את הנקודה שלך לגבי שקט מבחינה רגשית, אבל באותו זמן, לא יודעת אם לחתוך איתו אחרי שהוא חוזר יהיה בכלל יותר טוב.

אני כרגע בכיוון לפחות לשתף אותו לגבי ההתלבטויות ועל הבעיה שלי עם התקשורת בינינו, ולחכות עם זה אולי בכל זאת עוד דייט אחד, אבל עדיין לא יודעת אם זה תקין.

מכירה מישהיכמו🐌תמס
שרבה עם בעלה לפני שיצא למילואים. הוא נהרג ולא הספיקו להשלים. לא התאוששה מזה ונותרה ערירית. אתם לא נשואים אבל ברור שהוא מאוהב בך. כשאני שוקלת את 3 השבועות של השקרים הלבנים מול חיים שלמים אני בעד להיות אדיבה עד שיחזור ותוכלי לחתוך. 
איזה מציאות כואבתBrowser

אמנם הוא לא בעלי, ואני לא יודעת אם הייתי משתמשת במילה "מאוהב" לתאר את הרגשות שלו כלפי, למרות שכן זכיתי שהוא מעריך אותי חיצונית ופנימית.

אני אשקול את זה, כרגע בע"ה קבעתי לדבר איתו וכן לספר לו לגבי ההתלבטויות (בלשון עדינה) ולקבוע איתו זמן לשיחות במקום השטף הודעות.

תודה לך שכתבת לי, הלב שלי עדיין כואב מהסיפור שסיפרת. אתפלל שהאישה הזו תזכה לנחמה.

האמתלא שלם,משתלם

שאני לא מבין את זה....

בחיים לא הייתי מתלבט עם בחורה על האם אני רוצה להמשיך.

סתם נשמע לי מוזר ולא קשור.

לענ"ד זה לא בדיוק "להתלבט יחד"Browser

אלא לשתף בגורם להתבלטות, יש מקרים שמעשה או התנהגות מובנים אצל צד אחד בצורה כלשהי, למרות שבצד האחר הם בכלל באו ממניע אחר, או שאפשר יותר להבהיר.

ראיתי פעם סרטון ש(נורא פשטני אבל) ממש מבהיר את הנקודה הזו:

ב2:08 היא מסבירה בצורה יפה מה התועלת בזה 

אין לי משהו חכם להגידנקדימון
אבל אני ממש מלא הערכה לדרך בה את מתנהלת ולחשיבה שלך על הסיטואציה ועל הבחור.
מחזק מאוד לשמוע!Browser

מעריכה ממש את זה שלקחת זמן להגיב, 

אני האמת מרגישה די אנוכית שאני בכלל שואלת על זה, אז תודה רבה רבה על החיזוק!

דעה שונה ….אוהב א״י והעם 4

…. לדעתי את צריכה לתת סיכוי לקשר הזה אם הוא מקסים לפי הגדרתך.

אין שלמות ביחסים בינו לבינה ולכן הדרך הטובה לשמר יחסים זה פתיחות וכנות.

את צריכה לשקף לבחור את ההתלבטויות שלך.

אגב יכול להיות שגם לו יש התלבטויות לגביך.

חודש זה זמן קצר מידי כדי להסיק מסקנות.

תחכי שהוא יחזור בשלום ותתני לזה סיכוי נוסף.

תודה שהוספת לדיון!Browser

הקושי עבורי זה שדווקא נראה שהוא מתקדם נורא מהר, ושזו תמיד אני שמעלה את ההתלבטויות (כבר קרה בעבר).

אני מסכימה ש"אין שלמות ביחסים" , אבל השאלה מה באמת יפריע לקשר בסופו של דבר, ונראה לצערי שהשוני הזה גדל מדייט לדייט (כאשר שאר הפערים שחשתי פחות הפריעו לי).

אבל ככל הנראה באמת כך אעשה, מחר אי"ה אדבר איתו ואעלה את הקשיים, ואומר לו שבמידה ויתאים אני כן אשמח לצאת שוב, אבל שהתקשורת קשה לי, ושאנחנו צריכים לדייק בינינו (או משהו בסגנון).

תודה שהגבת!

אודה על האמת גם אני בעבר עשיתי….אוהב א״י והעם 4

…. את אותה טעות. הבחורה שהכרתי לקחה רוורס למרות שידעתי שאני מצאתי חן בעניה. כששאלתי את חברת מה גרם לה להתנתק היא אמרה שהתקדמתי מהר מידי.

טוב זה היה לפני 27 שנה. בנתים למדתי מהטעות.

וואי קשהBrowser

זו בעיה שהבנתי שמאוד נפוצה בקשרים, יש כל מיני טיפים היום שאפשר למצוא - איך להעביר לשני את המקום שאתה נמצא בו וכו'.

לדעתי ה(כלשונך) "moving to fast" היה לי קשה, אבל זאת לא הסיבה שלי להתלבטות, הסיבה היא השוני בפן הרגשי ובפן האינטלקטואלי.

שיהיה לך בהצלחה ממש! תודה על תגובתך!

תראי, אני כבר …אוהב א״י והעם 4

הספקתי להתחתן , יש לי 4 בנים , הספקתי להתגרש ואני כבר 9 שנים בזוגיות פרק ב.

אן ספק אני מרגיש מבורך.

אני ממש מבין מה את עוברתשפלות רוח

הייתי בקשר עם מישהי כזאת אמנם לא צבא וזה אבל בזמינות התמידית הזאת וזה פשוט עשה לי לא טוב וחתכתי.

יכול להיות שעל זה יושב רוב הקושי? כי נניח אם הוא אחלה בחור ואת רואה כיוון איתו ופשוט הנושא הספציפי הזה מוריד הכל, אז אולי אפשר לדבר איתו ולנסות לשפר ולתקן?

אצלי לא הייתה אפשרות כי היא ממש רגישה בקטע שעדיין לא יצא לי לפגוש. אז הלבשתי את זה על סיבות אחרות אבל אם זה העניין אז מבין מאוד את הקושי.

תבדקי עם עצמך אם זה רק זה ויש מקום לנסות לדבר איתו ולתקן את זה

הזמינות מעיבה, אבל זה לא רק זהBrowser

חשבתי על זה המון, גם התגובות עזרו לי למקד את זה.

באמת שהצורך בזמינות כן כבד לי, אבל לדעתי מה שבאמת מפריע לי זה השוני בינינו , בשיחה , בהתייחסות וכו' - אין לי בעיה ואני ממינה שצריך חשיבה שונה, אבל פה אנחנו ממש "משדרים על גלים שונים" , ופשוט הזמינות בעיני מסווה את זה, כי סוג של "מדלגים" מעל מקרים כאלה.

תודה שהגבת! מעריכה!

מלא בהצלחהשפלות רוח
לא לענות למישהו זה לא בסדרהפי

אני לא מבינה למה אנשים חושבים שזה בסדר לסנן(:

בטח שלך יש תשובה חד משמעית.

הוא בחור גדול הוא יתמודד ועדיף כך .. מאשר להחיות אותו בסרט.. כאשר הוא יבנה על זה עוד מגדל וכו' ..

ולא יהיה לזה סוף

אם את בטוחה במאה אחוז לגבי התשובה,להגיד לו בהקדם שאת רוצה שיחה איתו וזה חשוב לך.

כמובן לשמור על הכבוד של שניכם במהלך השיחה.

ואהבת לרעך וכו'..

אם לא הבנתי נכון מה שרשמת

במידה ואת חושבת שכן יש עניין לשאול אותו מתי הוא יוצא על מנת לעשות דייט שיעזור לך להחליט יותר(:

בהצלחה יקרה.. תעשי מה שנכון לך

מסכימה - לסנן זה באמת לא יפה. למרות...Browser

שההגדרה של "לסנן" יכולה להשתנות, יש כאלה שייעלבו אם לא עונים תוך שעתיים, יש כאלה שחצי שעה-שעה, ויש כאלה שתוך יום יומיים, זה משתנה.

לדעתי האנשים האלה התכוונו שאצור מצב שמדברים פחות.

תודה שהגבת!

האמת דיברתי איתו על זה, הוא לא כלכך הבין (למרות שכבר הזכרתי מלא פעמים שאני לא מחבבת ולא חשובה לי הזמינות הזאת), אבל כרגע נורא מתלבטת.

ככל הנראה נפגש עוד פעם ואחליט.

זה בסדר להתלבטהפי

הכי חשוב שבסוף תקשיבי ללב שלך הוא יודע .

מה שלי עוזר זה להתפלל על זה להגיד אבא תעזור לי לפתוח את הלב ..

כמה מחשבותלגיטימי?

א. אני לא חושבת שיש כאן נכון ולא נכון. אני הולכת לשתף פה את דעתי, אבל אני לא חושבת שזה נכון לכל אחת (ואחד), ולכל קשר.

ב. הקדמה עקרונית (בלי קשר למילואים וכו'): 

אני תופסת את המונח "פגישת פרידה" כאוקסימורון. אני לא נפגשת בשביל להיפרד. אם אני מגיעה לפגישה כאשר זו המטרה שמסומנת בסוף, מה הקטע בפגישה?

ולכן, בעיני, אם קיבלת החלטה להיפרד, ואין לך שום ספק בנושא - אין עניין להיפגש פיזית, ואפשר לחלוטין להסתפק בשיחת טלפון.

לדעתי זמן\מספר פגישות זה לא תמיד המדד הנכון לקשר, וזה יותר תלוי בעומק שהגעתם אליו. באופן אישי, בקשרים שלי, מה שאת מתארת מבחינתי זה ראשית הדרך (=לא קשר ארוך ומשמעותי).

אם את רוצה לשתף אותו בהתלבטויות, ויש סיכוי שתהיה עוד פגישה - כלומר זה לא חתום וגמור - אז יש מקום בעיני לפגישה נוספת.

ואז זה לא "פגישת פרידה" - אלא "פגישת התלבטות".

ג. את מתארת כאן כל מיני פערים בינך לבינו -

פער בתקשורת, פער רגשי, פער אינטלקטואלי, פער במקום בקשר.

אם היית כותבת שאת מתלבטת, אולי יש מקום לדבר על הפערים האלה. אבל כתבת שלא, אז כנראה כבר עשית את השיקולים שלך (ואכתוב על זה משהו בסוף), ולכן אגש לעצם העניין:

הכי כואב להיפרד כאשר הצד השני רוצה בקשר, ואת ממש לא.

אני לא חושבת שיש דרך לעשות את זה בצורה שלא תכאב לו, תעציב אותו - בין אם הפרידה היא היום ובין אם בעוד X זמן.

כולנו התמודדנו, מתמודדים ונתמודד עם קשיים בחיים.

אנחנו לא יכולים לקחת אחריות על קשיים של אחרים.

(ואולי דווקא המילואים זה מעטפת של חברים שתעזור לו בהתמודדות הזאת?)

אני לא אומרת שלא צריכים להיות רגישים\ להתחשב באחר.

ד. מה היה קורה אם המצב היה הפוך? מה היית רוצה שהוא יעשה? ישקר אותך כמה שבועות או ייפרד ממך כבר עכשיו?

ה. בעיני יש כאן עוד עניין שלא התייחסת אליו: כל עוד אני בקשר עם מישהו, מבחינתי שאר העולם הם לא אופציה. המהות של קשר בעיני זה התקשורת בין שני הצדדים, המרחב המשותף שיוצרים יחד. אבל ההצעה שאת מעלה מכניסה אותך ללימבו - מצד אחד את כבר לא חלק מהרחב הזוגי שלכם (כי החלטת כבר לצאת ממנו), מצד שני את עדיין קשורה אליו (כי לא ניתקת את הקשר).

ו. איך דברים כמו מה ש-https://www.inn.co.il/forum/user/175508

כתבה משתלב בתפיסה האמונית שלך?

(וזה מקום לדיון אחר, על השגחה ובחירה).

ז. לכן, לו אני הייתי במקומך לפי הנתונים שרשמת כאן, אני מניחה שהייתי שולחת לו הודעה על זה שאני רוצה לדבר איתו שיחה רצינית כאשר הוא יוכל להיות זמין. בשיחה הזו לספר לו שהתלבטת - האם זה נכון לדבר על זה עכשיו ובצורה הזאת, אבל בגלל שמבחינתך זה סופי - את לא רוצה להשלות אותו. להתנצל על זה. למנות את הדברים הטובים שראית בו ובקשר, להודות על הזמן והמאמצים שהקדיש לך, לשבח אותו על המילואים בשם כל עם ישראל, ולאחל לו הרבה הצלחה בכל.

משהו בסוף:

הערה ל-https://www.inn.co.il/forum/user/176510:

כתבת כאן: האמת - לקראת נישואין וזוגיות

שאתה לא מבין למה לשתף בהתלבטות,

וכאן: ממש לא... - לקראת נישואין וזוגיות

על חשיבות שקיפות ושיח פתוח.

לקשר יש שני צדדים. יש לכולנו דברים מסוימים שחשובים לנו, וברור מראש\די מהר אם האדם השני עומד בכך, ואז אין הרבה התלבטות ונפרדים - ובשלב מוקדם, זה כנראה בלי לפרט יותר מידי לצד השני על מה ולמה, וזה כנראה משהו שלא ניתן לשינוי, שאין לו כ"כ השפעה עליו.

זה לא אומר שהאדם השני לא טוב, אלא שהוא לא מתאים לנו. וזה בסדר גמור, ואין צורך למרוח קשר בעיני אם לא רואים פוטנציאל בקשר.

אבל 

אם כבר בנינו קשר שהוא לא רק טכני, קשר שבו אפשר לדבר בעומק רב יותר, לשתף בציפיות שלי מהקשר, מה חסר לי בקשר, ולפעמים דווקא השיתוף של ההתלבטות יכול להוביל לשיח על העניין שישנה את איך שתפסת את האדם מולך\הקשר. דווקא לשוחח על הפערים, על אותם הדברים ששונים בינינו - כי אנחנו אנשים שונים, ודווקא לומדים מתוך השונות. אנחנו לא מחפשים עוד מישהו שהוא בדיוק כמונו, אלא מישהו שישלים אותנו. יש צרכים שאנחנו מחפשים להם מענה דווקא בקשר הזוגי (לדוגמה: שיח רגשי), אבל יש צרכים שאפשר למצוא להם סיפוק לא בקשר הזוגי (שיח אינטולקטואלי).

תודה שהגבת!Browser

ב. אני מסכימה איתך בעקרון, אבל חיפוש קטן בפורום הראה כמה וכמה מקרים שאמרו שמומלץ לבצע פרידות בפגישה משלב מסוים. מימלא לקשר הזה זה לא רלוונטי מפאת המרחק בינינו.

ג. את צודקת, והאמת שלצערי אני כבר למדתי איך "לחתוך כמו שצריך" , כמה וכמה פעמים. איתו אבל זה שונה כי באמת היה בינינו משהו, מעבר לסתם, וכמו שאמרתי, הוא באמת רגיש (ולא הייתי קוראת לו ככה בפניו, אבל פגיע) והוא במילואים, והוא ממש סיפר לי איך היה קשה לו במילואים אחרי פרידה, בגלל זה הקושי. אבל כמו שאת אומרת, אם אני מחליטה שאני לא שם, אז זה באמת מזיק "לגרור" אותו.

ד. אם זה היה הפוך, הייתי רוצה שיאמר לי ישר. אבל מבחינה רגשית אנחנו שונים מאוד, וגם כפי שציינתי בב', הוא ממש דיבר על הקושי שלו עם פרידה ומילואים.

ה. לא יודעת למה את מתכוונת ב"שאר העולם הם לא אופציה" , ברור לי שלא אצא עם אף אחד עד שאחתוך ממנו. אני כן אציין שאני מאמינה נורא בתקשורת, פשוט לא תקשורת של הודעות 24/6 מתחילת הקשר.

ו. הבנתי את דבריה, אבל הוא גם שולח תמונות(למרות שהוא יודע שזה מוקדם מבחינתי) ויוזם שיחות המון, אני לא יכולה לשלוח להגיב לו באותו נוסח שהייתי כותבת לפתק על עוגה לחייל.

ז. תודה, דיברתי איתו, אני רוצה לנסות עוד פעם אחת, היה קשה לו נורא לקבל את הקטע של ההודעות, ואת ההתלבטות, אבל נראה לי שאני פשוט צריכה לעשות כרגע את מה שנכון מבחינתי, לא רק מבחינתו.

תודה על התגובה! מעריכה המון שלקחת זמן לכתוב לי💗

תהיי אמתית וגלוית לב ותגידי את האמת. כנראה שהוא גםמשה הנביא
דיברתי איתו - הלוואי והיה גםBrowser

אבל הוא לא מבין את זה כלכך...

אחרי שחזרתי והסברתי כמה וכמה פעמים, נראה שקצת הבין , נורא קשה לו עם הבקשה שלי לגבי שטף ההודעות, ולגבי ההתלבטויות הוא לא כל כך הבין למה השוני (הפער) הזה קריטי לי.

במאמר מוסגר אומר שאין לי בעיה עם פערים ושוני שבונה את הקשר, פשוט יש שוני שהוא חוסר התאמה, ויש שוני של התאמה, אנחנו אי"ה נפגש עוד פעם, ואני אגיע למסקנה סופית...

תודה רבה שהגבת!

מדי מיד לחתוך אם ברור לך בלי ספק.ועלהו לא יבול

הדבר הישר הנכון הראוי והמוסרי ביותר לעשות במצבך.

גניבת דעת, זמן, אנרגיה ומשאבים משניכם.

בהצלחה!!!

תודה שהגבת!Browser

אני אשקול אם זה ממש המצב.

קצת שונה מרוב התגובותהמצפה לישועה

ממש לא בא להטיף...בפרט שאני לא נמצא במציאות שלך ובמקום שלך...

נשמע שהוא מתאים לך הרבה יותר מהצעות אחרות(רוב ההצעות שקיבלת) ממה שכתבת.וישנן 2 נקודות שמן הסתם הן מתפשטות ומתרחבות ובאות לידי ביטוי בצורה יותר נרחבת. אלמלי הנקודות הנ"ל היית רואה אותו בתור בעלך ועם זאת את מתארת שככל שהזמן עובר את מרגישה שזה יותר משמעותי לך(הפער).

עד כאן ממה שהבנתי מדברייך.

יהי רצון שהקב''ה יתן לך כוח ועצה טובה.

מ"מ מה שנראה לענ"ד שכדאי מאוד להמשיך את הקשר...

מהסיבה שיש כאן משהו שיכול לחבר וצריך לעמוד על הנקודות של השוני.

והסיבות לטעמי:

1.שוני תמיד קיים.

2.יתכן והוא מופיע כרגע באופן מסויים בגלל המקום בקשר הטייימינג וכו'.

הייתי ממליץ לך לנסות לראות אתכם בתור זוג ואז לראות מה קורה .

בכל אופן מה שתבחרי שיהיה לטובה ובהצלחה!

כמעט מתחילת הקשר "רואה אותנו בתור זוג"Browser

בגלל התקשורת התמידית, וזו גם הבעיה.

קודם כל, אמן! תודה רבה!

שוני תמיד קיים, הוא היה קיים אצלינו מלכתחילה, שוני לא מפריע לי. להפך, הוא בונה. 

אבל, יש שוני שיוצר התאמה, ויש שוני שיוצר אי התאמה. 

כשאנחנו מדברים, ואני צריכה להבהיר לו את כוונתי כמה וכמה פעמים (גם צורת דיבור שונה לפעמים כנראה), ושאחד מאיתנו מגיע למסקנות שעתיים לפני השני (ולא רק בחלק מהנושאים), זה יותר בולט. 

בסוף כן דיברתי איתו בצורה מכובדת על ההתלבטויות, אבל אמרתי שאני כן אשמח שנפגש עוד. כלומר שהוא יהיה מודע להתלבטות (ותהיה לו את האופציה להוסיף ולתקן את דברי) ,אבל שאני עוד לא יודעת אם זה סופי או לא.

תודה רבה!

טוב ששיתפת בהתלבטויותארץ השוקולד

תהיי את,

אם את רואה שאתם ממשיכים לא לשדר על אותו גל, זה כנראה מסמן שהקשר לא נכון לדעתי.

האמת שנראה שזה לא טובBrowser

לא הגיב בצורה כ"כ מכילה לצערי

אבל לפחות כנראה יעזור לי לדעת מה טוב עבורי.

תודה על העזרה

אוויייadvfb

לא בטוח שבגלל זה מה שעשית לא טוב. בכלל לא. אולי להיפך. קחי את זה בחשבון.

אני אשתדל, תודה!Browser

לדעתי זה נכנס שוב ב"משדרים על גל אחר" , הוא קצת נפגע מזה שבחרתי "להתנתק" (למרות שכן רציתי שנדבר, פשוט פחות - הוא לא ככ הבין את זה בהתחלה) בתקופה שקשה לו.....

אולי זה באמת חיובי, זה לגלות עוד צד אחת של השני . 

תודה על התגובה! מעריכה מאוד את העזרה בפורום הזה!

בכיףadvfb

יש כאן פער ביחס להבנת מהות הקשר. באיזה שלב אתם. זה לא פער פשוט והגיוני מאוד שהוא יכאב.

נשמע שעבר בצורה לא נעימהארץ השוקולד
אבל לא בהכרח לא טוב, נותן צד נוסף כדי להבין אם מתאים או לא.
מצטרףמשה

זה שהוא הגיב בצורה לא נעימה לבקשת דיוק שלך זה אומר שהוא כנראה לא מתאים. לך לפחות (ולדעתי יש לו עבודה לעשות אבל הוא לא שאל אותי).

בתור גבר שהיה בצד השנימשהפ

אני יכול להגיד עד כמה זה חשוב (אצלי לפחות)  לשתף את הבחור בהתלבטויות לפני שחותכים. במיוחד מתי שזה קשר שנמשך יותר מחודש, וכשהיה בסיס חזק בשביל שני הצדדים להשקיע את הלב זמן וכסף. 
לדעתי, בשלב הזה הדברים כבר עברו את השלב של ה״הכרע החד צדדי בווקום״. החלטה שכזו זה מהסוג שצריכים כבר להשתדל להגיע אליו ביחד, אחרי שכבר הייתה השקעה כ״כ גדולה גם מצדו. אפילו אם בסוף תחתכו, הדרך הכי יפה לעשות את זה כשהגעת כבר לשלב הזה היא בתהליך של שיתוף. זה גם נסיון טוב, כי לשתף ולפתור בעיות רגשיות ביחד זה כלי חשוב ביותר בקשר, וככל שמשתפרים אז ככה כל קשר פוטנציאלי בע״ה יהיה יותר חזק. 

אבל הכי חשוב: לא משנה עד כמה שכרגע ברור לך שאין כאן עתיד, לדעתי את לא באמת יכולה לדעת את זה עד שאת לא משתפת אותו ברגשות הכנות שלך ורואה איך הוא מגיב. במיוחד מתי שכבר היה כל כך הרבה שכן ראית טוב בו, שנתן את הקשר להתפתח עד המקום הזה.

יש כמה סיבות לכך:

• התחושות שהזכרת (פער ברמה האינטלקטואלית והרגשית), יכולות בקלות מאד להיווצר מתוך אי-הבנות, ולא מפער שבאמת קיים. ייתכן מאד שדווקא יש לו את כל הדברים האלו, והוא פשוט לא ידע שאלו הם הדברים שאת מחפשת. ייתכן שהוא פשוט ניסה להתקשר איתך בצורה אחרת, שפחות מדגישה את הדברים האלו שחשובים לך ויותר מדגיש צד אחר שיש לו (שפחות מעניינת אותך).
  • בעולם הדייטינג, קל מאד להכנס למלכודת של להראות את הצד היותר טוב ולהסתיר את הרגשות האמיתיות. זה גורם לכך שהצד השני לא באמת יכול להבין מה באמת הצד השני מחפש, ואיך באמת מרגישים -- ולא יכול לתאם את התקשורת שלו לפי זה. זה אפילו יותר מסובך כשמכניסים את חוסר הניסיון של שני הצדדים בצורת קשר שכזה -- וגם כשמוסיפים את העובדה שבכללי נשים וגברים זה שני עולמות שונים אפילו כשיש ניסיון. 
     לכן, חשוב ביותר להבהיר את המצב האמיתי -- והרבה פעמים, זה יכול להפוך את כל הבעיות האלה לכלא היו. 

• זה שהדברים ״מתבררים״ דווקא ככל שהוא פחות נוכח, סימן לעשות רגע חושבים. 
    למה דווקא ככל שפחות יש לך את המציאות מול העיניים, את מרגישה שאת רואה את הדברים יותר בבירור?

ייתכן שכמה דברים קטנים שהוא עשה, כבר זכורים לך בראש כהרבה יותר בולטים ממה שהיו באמת -- ושאת כבר בונה קצת סיפור  בראש על הבנאדם, שפחות ופחות מסתמך על המציאות, ויותר ויותר מסתמך על תחושות שגוברות עם הזמן בהעלם הנוכחות.  
    זה סכנה בשביל כולנו: בני אדם ככלל -- ונשים בפרט -- אוהבים בירור, וככל שיש פחות עובדות, הצורך לבנות סיפור שאנחנו מרגישים בטוח בו גובר. 

תוסיפי לזה גם את הצד שכבר הזכירו, שהרגשת נחנקת מההתכתבות. ייתכן מאד שההרגשה של הקלה בראש השנה כשעברו כמה ימים בלי הלחץ הזה -- ובכלל כשהרגשת את הלחץ הזה חוזר אחרי ראש השנה כשהוא שב להתכתב איתך (וכשכבר הרגשת שהתחלת להגיע להחלטה ברורה יותר) -- השפיעו עלייך להגדיל את החסרונות בראש שלך, ולהקטין את הצדדים הטובים. 
הלכה למעשה לפי הגישה הזאתמשהפ

בגלל שיש את הסיבוך שהוא במילואים, הייתי מציע לא לחכות עד שהוא יחזור (מתי שבין לבין הוא גם מתכתב איתך וזה משאיר אותך במצב מסובך). 
הייתי מציע לכתוב לו בסמס מייד בכנות, להשלים לו את התמונה כפי שהיא.

• להבהיר לו שאת לא יכולה להתכתב איתו בתדירות ובאינטנסיביות כזאת, ושאם הוא רוצה לא לאבד אותך הוא צריך לתת לדברים ללכת הרבה יותר לאט ולתת לך יותר מקום. 
  • להבהיר לו שיש לך התלבטויות -- ולפרט על איזה דברים את מתלבטת (ואם הוא שואל, גם להכנס איתו לאיזה דברים שהוא אמר שגרמו לתחושות האלה אצלך)
  • חשוב מאד כשאת עושה את שני הדברים הנ״ל, שאת גם מדגישה עד כמה את רואה אותו שווה ערך, ושאת רואה ומעריכה את הטוב שבו
פירוט מצויין! תודהBrowser

מעריכה מאוד את זה שהבאת נקודות פרקטיות, עוזר לי מאוד!

כבר דיברתי איתן בשיחת טלפון בעניין, אמנם לפני שקראתי את התגובה שלך, אבל ניסיתי באמת ללכת ע"פ הנקודת האלה. 

תודה שלקחת את הזמן להגיב!

שיהיה בהצלחה! 

תודה רבה!Browser

קודם כל, רוצה לציין כי אין משפט מדוייק יותר לכל נושא הדייטינג מאשר "בעולם הדייטינג, קל מאד להכנס למלכודת של להראות את הצד היותר טוב ולהסתיר את הרגשות האמיתיות. זה גורם לכך שהצד השני לא באמת יכול להבין מה באמת הצד השני מחפש, ואיך באמת מרגישים -- ולא יכול לתאם את התקשורת שלו לפי זה. זה אפילו יותר מסובך כשמכניסים את חוסר הניסיון של שני הצדדים בצורת קשר שכזה -- וגם כשמוסיפים את העובדה שבכללי נשים וגברים זה שני עולמות שונים אפילו כשיש ניסיון. "

והאמת שבהתחלה באמת חשבתי, שהפערים שאני חשה נובעים מאי הבנה, אבל במקרה כזה, עם הזמן (ועם זה שאנחנו כן תמיד דיברנו על נושאים בהם יש לנו פערים, וכן ניסינו לגשר ולהבין אחת את השני ולהפך) הייתי חושבת שיהיה יותר הבנה, שנלמד איך להבין , אבל מפגישה לפגישה הפערים האלו, בחשיבה ובבגרות הרגשית יותר ויותר בולטות, ולא להפך. 

דיברתי איתו, שיתפתי בהתלבטות, אמרתי שכן כרגע אני חושבת שנמשיך לפגישה הבאה, אבל שכן יהיה מודע להתלבטויות, הוא לא כלכך הבין (למרות שעשינו שיחה של שעה) , אבל הבהרנו גבולות וקצת איפה הראש של כל אחד.

תודה רבה על התגובה! עזר לי ממש!

זהירות מבושת פניםmmmmmmmm

לעניות דעתי חשוב ממש שהוא לא יראה את מה שכתבו פה כי האתר ממש מקפיץ את זה ויכול לגרום לו להמון עוגמת נפש. צריך ממש זהירות בדברים האלה.

המון הצלחה! 

צודק לגמרי!Browser

שמתי לב שהאתר מקפיץ את זה , וזה לא כ"כ מוצא חן בעיני בכנות...

לא נראלי שהוא כל כך נכנס לאתרים כאלה, בגלל זה גם כתבתי פה...  וגם אם כן, לא יודעת אם יקשר את זה אליו.

תודה רבה!

למה זה לא טוב שמקפיץ?ארץ השוקולד

יש פה דילמה שקורית להרבה, עדיף שנוכל ללמוד זה מזה.

אין פה שום פרט שיכול להסגיר במי מדובר.

לראות הצעות לפוסט שלך, גם כשאתה לא מחוברBrowser

זה מרגיש שזה קצת חושף את זה מעבר לפורום הקטן , למרות שאני יודעת לוגית שזה פורום פתוח ושהאתר עושה אינדקס לפוסטים פה, בחיפוש אחד בגוגל נמצא.

אבל זה שהאתר צירף לפוסט שלי תמונה, קצת הרגיש שזה מנסה למשוך אליו אנשים, ולמרות שניסיתי להיות אבסטרקטית - אין לדעת, אולי פתאום אמא שלו תתקל בזה או משו.

יש הרבה באותו המצבelico

וזה נראה לי הגיוני להעלות את הנושא בצורה ציבורית.
מדובר על נושא כאוב ומכאיב.

המלחמה ממש משנה את הלך החיים שלנו.

^^^ארץ השוקולד

וחשוב לתת מקום לכך,

להעריך את כל המתמודדים והמתמודדות, וגם לסייע בהתמודדות בהעלאת שאלות ותשובות טובות

העלית שאלה חשובה עם תשובות יפות וחשובותארץ השוקולד

לדעתי, נכון לחשוף אחרים ואחרות לשאלות ותשובות חשובות כדי שיחכימו מהם ויקבלו רעיונות איך לפעול בדילמות שיש להם.

ולא היה פה מספיק פרטים כדי שיהיה ברור לצד השני שמדובר בו (מה עוד שלא סביר שהוא כאן במצב חוסר הזמינות שלו) מה עוד שלא עלה מכאן שום דבר רע עליו.

הסיכוי שהאמא תדע לקשר (אם היא אפילו מודעת לכך שאתם יוצאים, דבר שאין לי דרך לדעת) הרבה יותר נמוך מהסיכוי שעוד בנות באותו מצב יקבלו רעיון טוב איך לפעול, כך שבגדול אני חושב שזה מועיל ולא מזיק.

מן הראוי להתחשב בפותחי שירשוריםנקדימון
אם פותח שירשור כלשהו מבקש, מן הראוי להיענות לו. נכון שהוא משתמש באתר "על דעת כך שאתם הבוסים", אבל הדבר המוסרי הוא להיות רגיש למי שבחר לשתף ולשאול את הקבוצה בשאלה אישית. 
א. לא ביקשו פה לא לפרסםארץ השוקולד
ב. אין פה שום פרט אישי, יש פה שאלה שאני בטוח שיש עשרות (לפחות) שמתלבטים בנושא ואין דרך לדעת במי מדובר.
מה אישה מחפשת בבעל?שרה ק

בס"ד

שלום יקרה,

התגובה שלי קצת שונה ובאה ממקום אחר.

שימי לה לתחילת מכתבך, תראי מה את כותבת.

"בחור טוב בסך הכל, ובהשוואה לרוב האחרים שיצאתי איתם (ולרוב ההצעות שאני מקבלת), הוא באמת הרבה יותר בכיוון של מה שאני מחפשת."

את כותבת שהוא בחור טוב, ולמה את רוצה לחתוך? כי מבחינה אינטלקטואלית ורגשית אתם לא משדרים על אותו גל.  (על עניין הזמינות כבר הגיבו לך הרבה..)

אבל כבר יצאתם 5 פעמים והיה בסדר. אז מה מפריע כאן? כי אנחנו רוצות שהפרטנר יהי'ה חבר מושלם מלכתחילה. שנרגיש בנח בשיחה בהרגשה בלי לעבוד על זה יותר מידע בדבורים ועבודת מידות.

אני כותבת לך מעומק הלב אחרי הרבה שנות נישואין ב"ה ורוצה לצעוק לעולם שזוגיות בונים!! בונים יחד!! עם הברכה שהקב"ה מכניס מתחת לחופה "אהבה אחרוה שלום ורעות" זוגיות בונים עם עבודת מידות הקשבה הכלה והכנעה של אשת חיל יהודיה שמבינה איזה זכות ומחויבות יש לה כאישה בעם ישראל שזוכה ששכינה שרויה בינה ובין בעלה!

אם את רואה בסיס רגשי חיובי אז יש איפה להתקדם! 

אין מושלם. גם אנחנו לא מושלמות ובעולם הזה באנו לתיקון. לעניות דעתי תעשי חושבים  ואולי רשימה מסודרת מה חשוב לך בחיים איפה את יכולה לעגל פינות מה עקרוני ולא תתפשרי על זה.

איפה את רואה את עצמך בעוד עשור בע"ה האם כרגע עם הנתונים והאופי הקיים את יכולה לדמיין אותו אבא לילדים בע"ה. כמובן בתפילה מתמדת לבורא עולם שינחה אותנו בדרך הנכונה שלא נשגה חלילה ולא נהרוס לעצמינו. 

אולי עשית את זה כבר אבל אם לא אז ממליצה לך להתייעץ עם דמות חינוכית שיכולה להבין את ההתלבטות ולכוון אותך כך שבע"ה תקבלי החלטה מושכלת והכי חשוב שבסוף מה שתחליטי שתיהיי' שלימה עם עצמך.

גמר חתימה טובה ובשורות טובות! וזה שאת כ"כ רגישה וחושבת על השני לא לגרום צער בזמן כ"כ רגיש ומתוח ודאי בע"ה יהי'ה לזכותך לשנה טובה ומבורכת וחיים מאושרים.

"אבל כבר יצאתם 5 פעמים"Browser

והבעיה רק הולכת וגוברת.

תודה רבה על התגובה.

לא חיפשתי "חבר מושלם" , אם הייתי מחפשת, לא הייתי נותנת לקשר הזה 5 דייטים מלכתחילה, ניסיתי לראות אם נוכל לבנות פה קשר ביחד, אבל אם אין חשיבה משותפת, אם אין הבנה בסיסית, תסכימי איתי גם אחרי שנות נישואין רבות שזה ככל הנראה לא כדאי

דיברתי איתו לפני כמה ימים, ניסיתי להסביר לו את ההתלבטויות וביטאתי את זה שאני שמחה שהכרנו ושאני כן אשמח להמשיך בקשר, אבל הוא הגיב בצורה קצת לא מקבלת, אני מנסה לחשוב מה אוכל לעשות. 

תודה על תגובתך, בהחלט אשקול זאת.

ומה עם לחשוב עליך?לא יודעת למה

ברגע שאת ממשיכה לצאת עם מישהו רק כדי לא לפגוע בו את בעצם שמה את עצמך מאחורה.

תחשבי אם זה המקום שאת רוצה להיות בו, לחיות בו, לפעול מתוכו. האם הוא יכבד אותך יותר אם לא תכבדי את הרצונות והגבולות של עצמך?

בהצלחה בכל החלטה שתקבלי, רק שתקבלי אותה מתוך מקום של כבוד לרצונותייך באמת.

תודה על התגובה!Browser

ב"ה העניין נגמר ובטוב!

אשרייך על ההשקעההמצפה לישועהאחרונה
 הרבה סייעתא דשמייא ובהצלחה!
יש מבט פשוטנחלאוי

שלום לך

מעריך את האכפתיות שלך מהבחור

אבל נדמה שקצת התבלבלנו

דייטים לפני חתונה לא נועדו כדי שלבחור "תהיה מישהי"

באנו להתחיל לבנות קשר

או יותר מדויק לבחון את היתכנות הבניין

כמבון לא בצורה של "מבחן" אלא באמצעות מפגש חי וכנה

אבל כשמתברר בצורה בהירה שזה לא הוא - ועל זה את לא מתייעצת עם הגולשים פה ולא הבנתי למה מתחילים לנסות לשכנע אותך -

זה צריך להגמר

ונכון - זה מורכב כשזה מתברר רק לצד אחד

ויותר מזה - כשהצד השני "על זה" להמשיך

אבל אסור לך להרשות לעצמך להמסר בידיו

תאלצי לעשות עכשיו מעשה שדורש גבורה

ואם לא עכשיו אז מאוחר יותר, ובצורה מביכה פי כמה

האם תוכלי להגיד לו: "כבר מזמן רציתי לחתוך, אבל לא רציתי לבאס אותך במילואים אז חיכיתי חודשיים"?

הוא ירגיש מטומטם

ולך כמובן לא יהיה נעים לגרום לו להרגיש כזה

אין לי טרוניה כלפיו

אבל בואי נסתכל על זה ככה

נניח שיציעו לך לצאת עם בחור, ומהבירורים שלך יעלה שזה פשוט לא קשור

האם תצאי איתו רק כי הוא יוצא עכשיו למילואים

ויהיה לו מחזק ומשמעותי שמישהי "מחכה לו"?

ולמי שכתבה שאם יקרה לו משהו את לא תסלחי לעצמך

לדעתי בכלל לא צריך לקחת את זה בחשבון

אבל נניח שכן, מה זה בדיוק יעזור שתמשיכי את הקשר?

אולי שתקבלי קצבה כלשהי בתור "חברה של"? (לא חושב שיש)

למה שלא תסלחי לעצמך שעשית את מה שמדויק?

אגב אם תסתבכי עם זה אני בטוח שטיפול יכול להועיל

ואם הוא מאבד רגל, תגידי לו אני חותכת כי יש פער רגשי ואינטלקטואלי

הוא כמובן יחשוב ובצדק שזה בגלל הרגל

עכשיו לגבי מילואים

זה נחמד שמישהי מחכה לך

אבל זה לא קשור למסירות שלך להלחם, זה מין פינוק כזה

יש הרבה לוחמים שאין להם חברה

והכל בסדר, לוחמים נועדו להלחם גם כשזה מאוד קשה

וכמו שמישהו כתב פה, בתוך האוירה של המילואים דוקא יותר קל להתמודד

החיים לפנייך, קחי אותם בידים

תשלטי בהם

אין שום סיבה לקחת ממך את התקופה הקרובה

תקופה שתוכלי לבנות בה זוגיות טובה ואמיתית

תסתכלי לעצמך בעיניים ותעני, האם אולי את קצת חוששת לקבל הצעות חדשות

ובתת מודע מנסה לדחות את זה?

מקוה שלא פגעתי בך, אני ממש מבין את הפלונטר

אבל שוב, נדמה לי שכשניזכר מה אנחנו עושים פה

ובערב יום כיפור אולי זה יותר קל

אז הדברים ייראו קצת יותר פשוטים

גם אם דורשים גבורה

בהצלחה רבה בבניית ביתך

בעלך מחכה לך, תתפני אליו

אל תהיי תפוסה לשוא

ובניינך ייבנה במהרה בברכת ה'

וואו, תשובה כה בהירה ואמיתיתארץ השוקולד
מבחוץ נראים הדברים כה נכונים וברורים, שכוייח
לא פגעת בכלל, ממש להפך!Browser

תודה רבה על התגובה שלך, מעריכה המון.

אף פעם המטרה להשאר איתו לא הייתי כדי ש"תהיה לו מישי" , השאלה שלי תמיד הייתה על "האם נכון לחתוך ממנו כאשר הוא במקום שקשה לו" (כי מסתבר שבניגוד למה שכתבו פה, לו באמת יותר קשה במילואים בכללי).

אני מאוד לא מפחדת מהצעות חדשות עכשיו, להפך! הגיעו בלי עין הרע כמה שדחיתי בזמן שהייתי בקשר איתו.

אני רק אומרת, שאני מאוד מקווה שההצעה של "תקבלי קצבה בתור "חברה של"" זה היה להבהיר את האבסורד 😂, כי זה הכי לא הראש שלי, ואני מקווה שלא של אף אחד אחר.

ב"ה דיברנו וסיימנו את הקשר, עבר בצורה הכי הכי טובה, היה כואב אבל כל כך מכבד משני הצדדים. 

תודה על תגובתך!

כל הכבוד על ההגעה להחלטה הנכונה בצורה מכובדתארץ השוקולד
תעשי מה שנכון -לך.תפוחית 1

קראתי ונשמע שהוא לא מרפה כי טוב לו בקשר.

אבל את פחות בקטע, לפי מה שכתבת.

אז זה לא קשור שהוא במילואים

אם את סגורה על זה שהצעד הוא פרידה אז זה לא שבהמשך יהיה יותר קל להיפרד, אם כבר להיפך

כמובן אין לי מושג מה טוב לך רק רציתי שתנסי לשים לב אם הוא מכבד את דעתך ואת הרצונות שלך או שהוא מתאים את עצמו לעצמו (כמובן הוא צריך לדעת מה הרצונות שלך, ולא לדבר ברמזים, אבל תנסי להגיד לא מתאים לי התדירות הזו, אני רוצה להוריד מינון. כמובן בטקט והכל, כי אם הוא לא מכבד זה חבל מאוד) 

תודה רבה!Browser

דיברנו, אמנם המשכנו קצת, וביררנו.

אבל כשהיה לי ברור כשזה זה - סיימנו, וזאת הייתה הפרידה הכי מסודרת שהייתה לי מעולם, היה מכבד וסגירה טובה.

הדבר העיקרי שאת צריכה לבדוק עם עצמךמוקי_2020

האם את נחמדה מדי ומוותרת על הקווים האדומים שאת הצבת לעצמך?

כי אם זה התרחיש, אז למעשה את פוגעת בו -יותר בסופו של דבר.

והדבר האחרון שאת צריכה, בשבילך, זה לפגוע באחרים. בכל זאת, שכר ועונש, קארמה, מה שזה לא יהיה .

אם כרגע הוא במילואים ואתם אתם נחשבים ״בקשר״ והחלטת לסיים.

אז לדעתי, בתור התחלה זה להוריד מינון ודבר שני לא להגיב במילים חמות אלא לשדר נחמדות וזהו.

אם את מרגישה שאת עושה משהו ממש ממש גרוע ושאצלו מתפתח משהו יותר ויותר כל יום,

אז אין ברירה. הוא קיבל צו 8. את החלטת לנסוע לשליחות בדרום אפריקה למדינה בלי קליטה סלולרית ותחזרי בעתיד ואז תדברו על הכל. 

עקרונות וקווים אדומים זה חשוב!Browser

בכל קשר, צריך להחליט מה קריטי מבחינתך ומה לא, להבין על מה באמת שווה לחתוך, ומה סתם הפרעה.

מסכימה מאוד, תודה על התגובה!

תדעי לך שיום אחד אחרי החתונה….אוהב א״י והעם 4

…. מתגלים הרבה דברים חדשים.

סתם שאלה:

האם גובהו של בן הזוג זה דבר קריטי לגביך?

לשאלה שלך אין קשר לשרשור כלל -Browser

ולא מבינה למה אתה רואה לנכון לשאול עליה.

"האם גובהו של בן הזוג זה דבר קריטי לגביך?"

באתי לענות, אבל אני לא רוצה לעודד שאלות כאלה. 

תודה על התגובות שלך! מאחלת לך בהצלחה.

רק רציתי להבין מזה קריטי לגביך. סליחהאוהב א״י והעם 4
הכל בסדר!Browser

לא מקפידה על כך כלל, ואתה צודק - אולי גובה הוא קריטי עבור אנשים מסוימים, 

אישית אני נמוכה מהממוצע, כך שזה היה מצחיק אם הייתי מקפידה על גבר בעל גובה של 180+.

אבל מבינה גם אנשים שזה חשוב להם, זה שלהם לגמרי.

בשורות טובות

🔔הקשר הסתיים - והסתיים בטוב! תודה לעונים❕❕🔔Browser
עבר עריכה על ידי Browser בתאריך י"ב בתשרי תשפ"ה 12:09

לא בקיאה באתר, ואין לי מושג אם אפשר לסגור שרשורים, אבל אני מקווה שהשרשור הזה יעזור לאנשים בהמשך.

התלבטתי עם עצמי ואיתו לגבי השוני שאני מרגישה, וכשהגעתי למסקנה שהשינויים האלה באמת גורמים לבעיות תקשורת, ושישפיעו על העתיד שלנו, החלטתי לקבוע שיחה (הוא היה באפטר, אבל לענ"ד יכולנו לקבוע שיחה גם בלילה במילואים, למרות שזה כן היה לו יותר קשה).

אני יכולה לומר שמבחינת תזמון, אני כן שמחה (וגם הוא הודה לי) שחיכיתי קצת שזה לא יהיה ממש בתחילת המילואים שלו, כלומר שזה לא היה בימים הראשונים, שבהם הכי קשה(תקופת הסתגלות).

מבחינת הפרידה, התחלתי (כדי לשמור על פרטיות המעורבים אני לא אפרט עד הסוף, אבל לדעתי הסדר כן יכול לעזור פה לאנשים) בלומר לו שהתלבטתי המון אם לעשות את זה, כי זה באמת (!!) קשר שהיה לי נורא משמעותי, אבל הבנתי שזה לא הוגן לגרור את הקשר כשנראה שאם זה לא יסתיים עכשיו זה יסתיים בעתיד בצורה יותר כואבת. פירטתי דברים שבאמת באמת הערכתי אצלו, התנצלתי שאני נפרדת ממנו בתקופה שגם ככה לא קלה לו, והודיתי לו על התקופה ושיתפתי במה שלמדתי (באמת המון) על עצמי. 
הוא קיבל את זה בצורה טובה ממש, הוא הסביר שאמנם הוא ניסה להימנע מלהגיע לשלב הזה, אבל שהוא יכול לראות למה אני מתכוונת, והודה לי גם על התקופה ועל ההיכרות, ואמר לי תודה על הצורה שנפרדנו, שזה נתן לו אופציה לעכל את הקשר , ולעבור עליו. באמת הפרידה הכי "שלימה" שהייתה לי.

ונושא אחרון - לגבי מי שמתלבט\ת איך לומר לבחור\ה שקשה לו עם כמות התקשורת (כמות ההודעות או השיחות) , עברתי איתו (לפני כמה זמן) גם על זה.

אני ממליצה להציע אלטרנטיבה, להסביר שזה קשה ושאת\ה עוד צריך זמן לעכל את החוויה של כל דייט, שעוד יש צורך בזמן להתגעגע, אבל שבמקום להתכתב כל היום, האם יתאים שנשתף 3-4 הודעות ביום, או שנשתף אם קורה משהו מצחיק או גדול, ושנדבר אולי בערב פעם ביומיים בטלפון. תוודאו שהצד השני מבין שאתם לא רוצים לחתוך את הקשר, אלא למקד אותו לקדם אותו - זה חשוב!

מודה לכל המשתתפים בדיון ולכל המגיבים בפרטי - עזרתם לי מאוד.

בהערכה רבה, מאחלת לכולם בהצלחה בהמשך!

- שנשמע בשורות טובות בפן הפרטי והעמי בקרוב.

איזה יופי! שימחת ממש.משה
איזה עדכון משמחנקדימון

כל מה שאת מתארת פה מעורר הערכה.

כל הכבוד על הרגישות, על החוכמה, ועל העצות.

לגבי נעילת שרשורים, צריך לבקש מהמנהלים

אולי אנשים בעתיד ירצו להוסיף\לשאולBrowser

רק שכן הייתי רוצה לתת דגש להודעה האחרונה שלי.

אבל כפי שתגובות אחרות הזכירו לי , הגיוני שעוד אנשים יחוו את  זה, ואולי ירצו להוסיף.

תודה רבה על המילים הטובות ועל העזרה! מעריכה מאוד!

נראה שפעלת בצורה מכבדת ממשארץ השוקולד

כל הכבוד,

אמן!

וואו אלופה ממש עשית את זה מכבדתפוחית 1
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

אולי יעניין אותך