אקדים ואומר שכיף לקרוא את ההודעה שלך, מעיד על תמימות כל כך טהורה.
גם בשנים של הדחיה, ובשנים שבהן הכל היה אסור שזה בגדול כל הזמן שאנחנו רווקים עד שאנחנו מתחתנים, גם בזמנים האלו הייתה לכל אחד מאיתנו איזו משיכה או שראה משהו שמוצא חן בעיניו, זאת יכולה להיות בחורה שנראית ממש טוב בעיניו וזה יכול להיות להפך גם גבר שמישהי נמשכת אליו מבחינה פיזית חיצונית, בלי להכיר ולדעת מי הוא ומה פועלו.
אני לא חושב שאם הבחור מוצא חן בעינייך כרגע, מבחינה חיצונית, אז אחרי החתונה זה ישתנה לגמרי וחלילה תרצי להתגרש..נכון אנשים משתנים ואנחנו לא נראים בגיל 40 כמו שנראינו בגיל 20-25. אבל בגלל זה גדלים ביחד, ומתחתנים בשיא הפריחה ואחרי זה גם דועכים ביחד חיצונית, אבל פנימית רק מתעלים 
בגדול להגדיר לך מהי מציאת חן, איני יכול. כי אני לא יודע מה את אוהבת ומה לא.
אבל ככה מלמעלה אם הבחור נראה טוב בעינייך ואת נמשכת אליו, זוהי מציאת חן.
כתבת - שנים של דחיה מהרצון לגעת ופתאום עכשיו מה אני אמורה להרגיש?
אני לא חושב שזו הסתכלות נכונה. האם יש לי דחיה מהרצון לגעת? לא. האם אסור לי לגעת? כן. וזה שני דברים נפרדים שצריך להפריד ביניהם ולהבין שהם שונים בתכלית. הרי כל ההרחקות של חז"ל זה בגלל שאנחנו בני אדם, ובגלל שיש לנו יצר הרע, ולכן באו חז"ל וגדרו אותנו.
זה לא אומר שדוחה אותי המחשבה לגעת. נכון שהיא לא ראויה, וממש לא במקום לחשוב חלילה על דברים כאלו, אין שום הסבר לאדם שזה מה שרץ לו ביום כל הראש, אבל כן יש הסבר לאדם שרוצה בזה, ומונע את עצמו לא מתוך דחיה אלא כי הוא מבין שאסור. וההסבר הוא פשוט, אנחנו בני אדם לא מלאכים.
אדגיש שוב ואומר למקרה שדבריי לא הובנו, המחשבות האלו לא ראויות, ואין להם מקום בדת ובכלל בראש של יהודי כשר. אבל אי אפשר להתעלם מהם ולהגיד שהן לא קיימות ושאני נגעל מהם. כי אם היינו נגעלים מהן, העולם לא היה מתקיים. ולכן כל שצריך לעשות זה לנתב אותן למקומות שמותר וד"ל.
קצת שאלות לשאול את עצמך ואולי ככה לחדד את ההבנה
את נמשכת אליו?
כיף לך איתו?
את מרגישה בנח לידו?
ובינתיים, אם טוב לך איתו ולו טוב איתך, תהנו מזה בעזרת ה' ותקימו בית כשר בקרוב ממש. אל תתני לקולות מבחוץ שנושבים כרוח עזה תחת מעטה של "ידע והבנה" בנושאים כאלו ואחרים לבוא ולערער לך את מה שיש לך עם הבחור, אף אחד לא במקום של להגדיר לך מה כן ומה לא, כי זו את ורק את מכירה את עצמך ויודעת מה מוצא חן בעינייך ומה פחות. אל תחששי מה יהיה אחר כך תהיי בטוחה שה' אף פעם לא יעזוב אותך, תסמכי עליו הוא כבר 5800 שנה מזווג זיווגים.