נמאס!נמאס!

תמיד בשרשורי הדוסים אתם בודקים רק את הבחורה מה היא לובשת חצאית כזאת או אחרת מכנס כן או לא האם היא מדברת לשון הרע או לא האם ככה או אחרת.

רק אותנו בודקים.

באמת שנמאס.

ומה עושה אתכם ,הבנים ,דוסים?

איך אני אדע מי ירא ה' אמיתי ומי מבלף?

אני כבר ממזמן יודעת שפוזה דוסית וחליפה ממזמן לא מלמדים כלום.

אז מה כן??

בין אדם לחברוadvfb
חשוב ביותר, מסכימה.נמאס!

ומה עם בן אדם למקום?

תסכים איתי שבבן אדם לחברו יש הרבה השפעה של נטייה מולדת ומזג סביבתי לשני הכיוונים

השאלה  על מה שמים את הדגש כדי לבחון יראת שמים? הכוונה לצדיקות שנובעת מהכרת הבורא,הכרת תורתו והפנמה פנימית עמוקה של הדברים.

אחרי שבדקת והוא טוב בבין אדם לחברוadvfb

מסתבר שהוא יהיה כנה איתך ביחס לאיפה הוא נמצא בבין אדם למקום

כאילו שאם מגיע בחור עם גופיה,אחו

מכנסיים קצרים, מארינס ובלי כיפה (או קומבינציות שונות של הנ"ל) זה לא קצת מעיק לבנות דתיות

יכול להיות שהוא צדיק חמוד עם אחלה בין אדם לחברו* וגם בחיים לא פספס חוק לישראל

אבל אני בעד שכל בת תשמור לעצמה את הזכות להחליט גם אם זה לפי קריטריונים חיצוניים, וכך גם הבנים

כל אחד ואחת לפי רמתו הרוחנית והעניין

אני חושב שאם יש בנים שרוצים לבנות בית שבו חצאית מתחת לברך לא נתפסת רק כהמלצה נחמדה, זכותם

כמו שאם יש בנות שרוצות בעל שתמיד הולך עם ציצית וחולצה מכופתרת, שיהיה להן לבריאות

ברור שיש עוד מיליון דברים להסתכל עליהם אבל למה על זה אסור? הקב"ה ברא אותנו בתוך עולם גשמי כך שברור שלחיצוניות יש משמעות

נכון, אין בעיה עם זהנמאס!
השאלה היא על מה אתה מייעץ לי לשים את הדגש אם אני רוצה לבדוק יראת שמים מתוקף היותך בן?
אני לא יודע מהן הנקודות שחשובות לךאחו

חשוב לך שידקדק בהלכה? שיתפלל בכוונה? שלא ידבר לשון הרע? שיתלבש צנוע?

לכל דבר אפשר לשים לב, אפשר לשים לב האם הדיבור שלו עדין ונקי ותורני או האם הוא מדבר כמו ברברי

אפשר לשים לב האם הוא הולך עם ציצית אם כן האם ציצית גופיה מצ'וקמקת או שהוא מקפיד על צמר בכל מצב איזו ולשאול פה ושם שאלות על כשרויות נגיד אם זה חשוב לך או כל נושא אחר שקשור לדקדוקי הלכה

תפילה בכוונה אפשר לשים לב איך הוא מברך ברכת המזון

ואפשר גם לדבר על זה, עד כמה עבודת ה' חשובה לו, עד כמה זה בא לידי ביטוי, דברים שקל לו דברים שקשה לו מה אני יודע, זה אחלה של נושא שיחה.

המלצתיש.א.צ

1. תפילות במניין

2. קשר לרב/צדיק

3. אמור לי מי חברך ואומר לך מי אתה

4. תחומי עניין

5. סדר יום בישיבה

אני מציעה לך לגשת לנושא מנקודת מבט אחרתלגיטימי?

א. להוציא מהלקסיקון מילים כמו "תמיד", "אתם", "רק".

אני באמת מאמינה שאת מעוררת כאן נקודה חשובה, אבל חושבת שהמעטפת שבה את משתמשת להציג אותה - לא טובה ולא בריאה. 

אפשר היה להציג את אותה השאלה בדרך שונה, שתעורר פחות אנטגוניזם.

ב. מטבע הדברים, "אתם" כפונה לגברים, גורר את זה שהם יבדקו רק בנות. למה שיעניין אותם לבדוק רמת דוסיות של בנים?

ג. אין לך איך לדעת מי ירא ה' אמיתי ומי מבלף. ראי מה שאמר ה' לשמואל כשרצה למשוך את אליאב.

ד. אני מסכימה איתך שאדם יכול ללבוש מעטפת חיצונית שהיא שונה מהגרעין הפנימי שלו. שאי אפשר להסיק בהכרח מהחיצוניות על האדם.

אבל אני כן חושבת שבאופן כללי, אנשים נוטים לבחור להציג את עצמם בצורה חיצונית שמשייכת אותם לקבוצת ההזדהות שלהם. (האם לשון הרע נכנס בעינייך לאותה קטגוריה של לבוש?).

ה. אז מה כן?

לדעתי,

המונח "דוסיות" כולל הרבה מאוד היבטים שונים, וכל אחד מאיתנו מפרש את המילה הזאת אחרת.

אם את מחפשת מישהו "דוס" - 

הגדירי לעצמך מה הופך אדם לכזה. מהם המאפיינים שחשובים לך בהגדרה, מהם המאפיינים המינימליים שבלעדיהם אדם לא יכול להיות דוס, מהם המאפיינים הסותרים את ההגדרה.

ואז את תצטרכי לברר בכל פעם האם האדם שעומד מולך הוא בעל המאפיינים הנ"ל.

אני לא חושבת שרלוונטי איך מישהו אחר מגדיר דוס. 

רלוונטי רק איך שאת מגדירה.

דיןקים טובים,תודהנמאס!
וואי אהבתי את הסוףצע

וזה עורר אותי למחשבה

האם מוטב לחפש דוס/דוסית כפי שאני מגדיר.

או להתאמץ לקבל דוסיות מחוץ/מעבר להגדרות שלי.

גם לי נמאס!!הל"ט
שיש מלא בנות שמגדירות עצמן דוסיות ואז שואלים אותן על כיסוי ראש והן עונות "חלקי / סרט" או בכלל "מה פתאום, בלי כיסוי ראש"

תודה על הבמה והאפשרות להוציא. זה ישב שם המון זמן

באמת תודה רבה!נמאס!

את יודעת למה?הפי

כי זה הכי קל לבדוק .., כי זה חיצוני.

ויותר קל למוח לתייג , בחורה עם חצאית ארוכה = שומרת נגיעה = לומדת תורה  וכו'..

מה שלפעמים לא תמיד משוואה נכונה..

צניעות זו מילת כוללת שלצערנו היום היא נשארת בגדר הלבוש החיצוני .

צניעות זו גם התנהגות צנועה מכבדת ..רגישה  ..ענווה ביחד עם ערך עצמי .

ואם נרד לממעשים כבוד לזולת , ראיה נקייה , קריאה טובה , מחשבות ,התחשבות בך ובאחר.

וגם לבוש צנוע ומכבד.

זה חשוב וזה טוב ואחד לא צריך לפגוע בשני.

בחור ששואל אותך רק על הלבוש החיצוני .. ומברר רק על זה איתך ועם הזולת ועם עצמו  .. זה בהחלט מעורר תמיהה .. האם זה הבחור שאת רוצה?

זה כמו שאת "קונה" מתנה ויש לה רק קופסה ..

זה חשוב ממתי ראית מתנה בלי קופסה? אבל האם זה כל המתנה? 

או כמו בחור ששואל אותך שאלה ראשונה איזה כיסוי תשימי.. זה בהחלט מוזר לשאול את זה שאלה ראשונה.. חכה תראה מי עומדת מולך.

הנה את עושה את זה....נמאס!

וואי.

בפורום הזה הפכתם את הבנות שהולכות לפי ההלכה  לחשודות במפלצתיות ואת מי שלא צדיקות עולם..

זה כבר לא נעים ללכת צנוע כי אוטומטית זה הופך אותך חשודה בריקבון פנימי

שאלתי על איך בודקים יראת שמים של בחור והתשובה שוב פעם היא על לבוש של בחורה...

תאמיני לי שכל מי שאי פעם קרא כאן משנן בעל פה את התשובות האלה.

החידוש המרעיש  הוא שיש  בנות שהולכות לא לפי ההלכה וגם המידות שלהן לא מי יודע מה.

אני רוצה לצאת עם בחור ולהעריך אותו פחות או יותר

אז איך את מעריכה יראת שמים של בחור?

איך יודעים שאם יש לו מידות טובות זה נובע מיראת שמים וענווה או נטייה טובה מולדת?

הרי יש המוני גויים טובים ונעימים ולהבדיל גם יהודים חילונים ולא נגיד שזה מיראת שמים

נכון?

אני מעוניינת לבדוק את הנאמנות שלו להקב"ה לתורה ולציוויה.

תגובה חמודהאדם פרו+3

אולי תעמידי אותו במבחנים

כגון תנסי לתת לו לאכול שוקולד שעתיים וחצי אחרי שאכלתם בשרי וככה תבדקי את נאמונתו למצוות התורה

תקבעי איתו דייט 20 דק'לפני השקיעהאדם פרו+3
ותראי אם יתפלל מוקדם ב13:15
ואילא שלם,משתלם

קרה לי...

לא נעים  עצרתי את הדייט והתפללתי

אלא אם כן הוא הולנדי ששומר שעהקעלעברימבאר
הולנדי תציעי לו שוקולד 0:55 דקות אחרי שאכל בשריאדם פרו+3
👏👏👏👏הל"ט

חשבתי שאני היחיד ששם לב לדברים האלו, כאילו יש כאן איזו מגמה להוכיח שלא חייב ללכת בדרך התורה כדי להיות יהודי כשר ומספיק שיש למישהו "מידות" בשביל להיות ערב על צדקותו.

או שמא צריך תורה כמובן, אבל העיקר זה מידות, אז לא נורא אם מישהי לובשת מכנסיים העיקר המידות שלה.

מה לעשות שיש הרבה עליוםהפי

סביב החצאית של הבחורה? והייתי צריכה להתייחס לזה שזה ממש לא מהות כל הבחורה.

וצריך לשים לב להכל.

בנוגע לבחור את רואה את הלך הרוח שלו איך הוא מתנהג איתך? עם הסביבה? קשה לסכם את הקשר של הבחור עם ה' בפסקה, זה דבר שאת יכולה לראות בהדרגה לא בדייט אחד.

וגם מי הוא? מה הוא עשה עד היום? מה הוא למד? מה הוא עושה היום?

כמובן שיש מטרות שאת יכולה לראות אם זה פחות או יותר הלך הרוח שלך.

מראה חיצוני הוא מדד ליראת שמיים.חושבת לעצמי

לבוש הוא חלק מההוויה של בחורה. כמו הילה.

וכמו שבחורה בוחרת להתלבש- ככה היא בוחרת להראות את ההשקפה הדתית שלה.

מי שטוענת שזה לא משקף את השקפת העולם שלה, מתכחשת למציאות.

זכותו של כל אדם להתייחס למראה חיצוני כמדד, בטח בשידוכים.

לוקחים בחשבון את הפנימיות, המידות והיראת שמיים, וכמובן את הצורה שבה הן מתלבשות בגשמיות= לבוש. 

אמרת נכוןהפי

לבוש = גשמיות

אדם שמתעסק 24/7 בנראות של הסביבה עסוק רק בלבושים החיצוניים .

וזה חמוד שאתה רושם שלוקחים בחשבון את הפנימיות כאשר רוב השאלות שמבררים על בחורה מתייחס רק לצניעות של הלבוש שלה.

ולא הצניעות הכוללת שלה ..

למה מי שרוצה שאשתו תקיים הלכות צניעותחושבת לעצמי

נחשב בעינייך לעוסק בגשמיות 24/7?

התיאור הזה נשמע קצת מוריד...

הלכות צניעות והלכות שבת והלכות של בין אדם לחברו כולן מהתורה.

אם בחור היה מברר על שמירת השבת של הבחורה, האם גם אז היו מתייחסים לזה כפסול?

אני קוראת פה הרבה, וכמו שאמרו כבר, יש פה הרבה שיח מאוד מסויים: ברגע שמגיעים לצניעות, קמות בנות ומוחות כאילו חלילה מדובר במחאה של me to.  

אז לא, זה לא המקרה... מדובר בתורה הקדושה.

ומי שלא מעוניינת לקיים הלכות צניעות מסויימות, זכותה המלאה, כמו שתבחר שלא לשמור הלכות אחרות.  

אבל שתיקח בחשבון שזה מדד לגיטימי בהחלט שעליו יכולים לבחור שלא להיפגש איתה. אם היא מחפשת בחור תורני שתיקח בחשבון שזה מדד, אלא אם כן הבחור עצמו מחזיק בדעות ליברליות מאוד לגבי צניעות.

ואז זו גם פרשנות אישית למילה תורני.

שווה לחשוב, למה המילה צניעות מעוררת בחלק מהאנשים התנגדות או חוסר נוחות.

בקיצור, מותר ולגיטימי לחפש בחורה עם יראת שמיים שמתבטאת בצורה גשמית וחיצונית. התורה ניתנה לבני אדם שחיים בעולם גשמי., ואנחנו מקיימים את התורה בעולם גשמי.

בהצלחה לכולם! 

כי הם לא אנשים חיצוניים ..הפי

זה נטו זה , פעם הייתי בטוחה שזה בא מתוכי כי לי היה קשה עם זה..

היום קל לי ללבוש צנוע וללכת עם חצאיות עד הרצפה ..וב"ה יש לי בשפע הרבה יותר צנוע ממה שצריך

ועדיין זה מגוחך כמה רעש יש על זה 

אגב, מי דיבר רק על צניעות בלבוש?חושבת לעצמי

תהיי בטוחה, שמי שמברר על צניעות ברוב המקרים מברר גם על צורת דיבור ועל דרך התבטאות.

אני יודעת מה מברריםהפי

מכיוון שב"ה המלצתי על מלא בנות.

אני אומרת את זה מצטער ..

שנתפסים לזה מאוד חזק ..

וזו שאלה ראשית ששדכניות ושדכנים רבניות שואלים ושאלות

האם החצאית של הבחורה בישיבה מכסה את הברך?

האם היא תשים כיסוי מלא?

לפעמים זה כבר מעורר גיחוך

אבל זה לא מדד למידת ההיצמדות להלכה?חושבת לעצמי

להלכה שהם מחפשים...

זה גם די אומר הרבה על האווירה של הבחורה לדעתי.

כמו שאם בחור ילך בכיפה מאוד קטנה, זה ייתן לי רמז למידת התורניות שלו...

לא מסכימההפי

יש הרבה בחורים איכותיים מאוד עם כיפה רגילה ולא גדולה.., לא גודל הכיפה קובעת את רמת הצדיקות

לא הפאות אומרות מה עשה הבחור ומה יש לו בנשמה

לפעמים זה מרמז על רצון להיות במקום מסויים שזה גם דבר טוב מאוד.. ממש לא דבר רע

פשוט ההתפסות רק לדבר אחד מאשר על המכלול.

שגוי מאוד ולפעמים מעוות ושקרי וזה חשוב לזכור שזה רק חלק אחד מפאזל מופלא

אבל לא מדובר בבחינת קריטריון אחד בלבד.חושבת לעצמי
זה חלק ממכלול
איך ?הפי
אני אנסה להדגים לך. אם את מחפשת בבחור 5חושבת לעצמי

קריטריונים שעליהם את לא מתפשרת, וכל השאר בונוס, את יכולה לבחור איזה תכונות שאת רוצה.

הרעיון הוא לפרק כל מילה גדולה לרעיון קונקרטי.

למשל, בחור יכול להחליט שהוא מחפש בבחורה:

יראת שמיים

מידות טובות

יציבות

שמחה

נתינה

כל אחת מהתכונות נתונה לפרשנות שונה כמובן.

והבחור צריך לברר עם עצמו דגשים שחשובים לו ואותם לברר.

ואם יראת שמיים אצלו באה לידי ביטוי בצניעות פיזית, שיהיה לו לבריאות.

הוא עדיין (אם ירצה ה') יקבל בחורה שלדעתו ניחנה במידות טובות וכו'.

בדיוק כמו שיכולים לפרש את המילה יציבות למליון כיוונים.

נשמע שאת מבקשת שיסתכלו על בחורה כמכלול, אבל אם מסתכלים על החיצוניות זה לא לעניין...

כשהחיצוניות היא המעטפת והרושם הראשוני וחלק נכבד מהאדם.

לדעתי, כשמדברים על אל תסתכל בקנקן, מדובר על טעם ביופי חיצוני.

יראת שמיים נמדדת גם בלבוש.

גם אני, כשחיפשתי את החצי שלי, בדקתי את סגנון הלבוש שלו.

לא זה מה שהנחה אותי, אבל זה עזר לי להבין את הדרך שהוא מכוון אליה, את הכיוון שהוא מחפש לילדים שלנו, לבית שלנו.

זה כמו לשפוט בחור שלא מוכן שתהיה לו טלוויזיה בבית, אפילו שהבחורה מקסימה ועם מידות מושלמות.

זכותו, כי הדבר מראה על כוונות רוחניות.

אף אחד לא אמר שלבוש הוא ערובה ליראת שמיים, אבל הוא תומך רציני, שלא ניתן להמעיט מערכו. 

ממש לא מה שאני אומרתהפי

אין ספק שלכל חלק יש מקום

אבל לשים דגש על משהו אחד.. זה כבר לא פאזל.. זה בודד

שאלה טובהנקדימון

א. מראה חיצוני הוא עדיין סימן. לא הכרחי כמו שלבוש אצל בנות הוא לא עדות הכרחית, אבל מהווה קורלציה לא רעה בכלל. מה גודל הכיפה? האם יש ציצית, וכמה היא בולטת (אם הוא אשכנזי)? האם הוא משתמש בלשון נקייה? האם שם שמיים שגור על פיו? האם הוא מקפיד על תפילות בזמן ובמניין? ומה הרקע התורני שלו? ומה ההשכלה התורנית שלו? האם קובע כיתים לתורה?

ב. לשאול את הסביבה שלו. חברים, שכנים, רבנים.

רע לך שטוב לנובינייש פתוח

ואנחנו יכולים הרבה יותר בקלות לדעת את הרמה הדתית שלכן?

זה שקשה לך ואת מחפשת עזרה והתייעצות זה מעולה, אבל מאוד חבל שזה מפריע לך מאוד שאנחנו במקום אחר.

קנאה זה דבר טבעיadvfb
כדאי לתת לה מקום
הקנאה התאווה וכו'בינייש פתוח
אתה מקנא על זה שמישהו אחר מקנא?advfb

נו, אל תהיה כזה קנאי

תבחרי לעצמך מדדים משלך, ותבחני בהם גברים.חושבת לעצמי

לא חסר: קביעת עתים, לימוד משמעותי, מה עושה בזמן פנוי, מקפיד על תפילה בציבור, וכו'.

אני חושבת שאם לבחורה קשה כשבודקים אותה בצניעות- כנראה שמשהו שם חסר לה לדעתה.

התפקיד שלה הוא לבדוק למה זה ככה.

אפשר לחפש בחורים שזה לא מעניין אותם, אבל אולי אז זה לא יתאים לך בכלל... 

..הל"ט
מחילה כעת ראיתי שלא עניתי בכלל על השאלה, איך למדוד יראת שמים של בחור

אז מה ששמעתי מרבנים זה לראות באיזה שעה הוא מתפלל(ככל שהשעה יותר מוקדמת ככה היראת שמים יותר גבוהה) , ועוד לבדוק איך הוא מתפלל, האם הוא מרוכז או שהוא חולם או אפילו חלילה מדבר בתפילה, האם הוא נכנס ביראת כבוד לבית כנסת או שמבחינתו זה עוד איזה מקום חלילה?

שוב, הבדיקות האלו הם לא ממני, אלא מרבנים 

לגבי מורא בית כנסת 100%אחו

אבל זה לא משהו שאפשר לבדוק בפגישה

מה היא לשאול? "האם אתה מפצח גרעינים בבית הכנסת"?

לגבי שעת תפילה עשיתי פעם את החשבון והגעתי למסקנה שזה לא בלתי־אפשרי להתפלל בנץ אבל התפילה שלי נראית גמורה וכל היום שלי הפוך לעומת אם אני קם קצת יותר מאוחר כמובן מבלי לפספס זמני ק"ש.

ולגבי כוונה בתפילה גם כן מה לשאול? "האם אתה מכוון בתפילה"? מה לעשות יש אנשים עם הפרעות קשב וריכוז לא נראה לי שזאת אינדיקציה ליראת שמיים.

..הל"ט

יש כמה דוגמאות איך לבדוק אבל אני לא יודע עד כמה הן רלוונטיות לכולם

למשל לשלוח את האבא לבדוק או את אחד האחים ולראות אותו בזמן הזה

יש עוד דוגמאות פשוט לא חושב שהן רלוונטיות, הרבנים ששמעתי את זה מהם הם חרדים דרך אגב.

וסיוג קטן לבדיקה, לא לבדוק חד פעמי, אלא כמה פעמים כי אם בןדקים חד פעמי אז יכול להיות שדווקא באותו יום הבחור קם בלי מוחין וכל היום שלו הפוך כמו שלכולנו יש ימים כאלו.

ולגבי התפילה בנץ, אשריך ואשרי חלקיך זה כל כך קשה בדיוק בגלל מה שאתה מתאר.

אבל וודאי שאם אחרי זה היום נראה הפוך אז אולי כדאי לחשוב על זה עוד פעם ואולי גם להתייעץ עם הרב שלך, ואני בטוח שאתה יודע אבל בדרך כלל שינויים כאלו הם קשים ל-שבועיים שלוש הראשונים ואז זה כבר הופך לשגרה אז אולי זה פשוט לעבןר את השלב הזה, וקצת "לסבול" .

ולא דיברתי על כוונה בתפילה, זה בינו לבין קונו, הכוונה הייתה על ריכוז, האם הוא בוהה ומפנטז או שהוא באמת מתפלל, לא עכשיו עושה פרצופים ומתנדנד, לא זה, אבל אפשר לראות בבית כנסת הבדל בין אנשים בתפילה אני חושב לא? אז זאת נראית לי הכוונה.

נשמע קצת משטרה חשאית...אחו

אם כי כן אני רואה איך אפשר דרך צד ג' לבדוק דבר כזה, האמת אני לא יודע עד היכן מגיעים הבירורים בכל מגזר אז מה לי לשפוט.

במשך כמה חודשים הייתי מתפלל מאוד מוקדם אבל זה פשוט היה גרוע, כנראה ככה עובד השעון הביולוגי שלי. יש כאלה שמתפללים מוקדם פשוט כי מניינים מוקדמים הם מהירים יותר או כי הם אנשים של בוקר או כי הם ממהרים לאו דווקא אינדיקציה למשהו.

בכל־מקרה נראה לי שאפשר לבדוק את זה בקלות רבה יותר עם ברכת המזון

..הל"ט
גם נכון
זה לא לגמרי מדוייקשוקולד לבן

בחור שמחובר לחסידות הרבה פעמים יתפלל מאוחר יותר גם כשיש לו הרבה יראת שמים

בחור עם קשיי קשב וריכוז יכול להיות עם הרבה יראת שמים ולחלום בתפילה

(לגבי דיבור בתפילה וכבוד לבית הכנסת אני מסכימה)

אז מה לבדוק בבחורה?שפלות רוח
כמה תורה היא לומדת? 
דעתי האישיתלא שלם,משתלם

היא שקשה למדוד יראת שמיים מהסיבה הפשוטה שאי אפשר לדעת מה בן אדם עושה עם עצמו. זה תמיד ישאר בין אדם לה'

מה כן אפשר?

לבדוק איזה רצונות בן אדם משדר לסביבה שלו.

אם חבר של בחור אומר עליו שהוא איקס כנראה שזה מה שהוא משדר לאורך זמן

זה לא תמיד ישאר בין אדם לעצמוהפי

בדרך כלל בחורה יראת שמיים גם הלוז היום יום נראה כזה

באיזו עבודה היא עובדת? איזה שירים היא שומעת? כמה חשוב לה לתת? כמה היא משקיעה ללכת ללמוד תורה? או אמונה?

או שיעורים שונים שמפתחים את הנפש שלה.

היום בשפע של האופציות .. זו אמירה לא לבחור בכלום..

יראת שמים מתגלה לאט. ובצורה דיי ספונטנית.כְּקֶדֶם

צריך לשים לב לדברים הקטנים.

לי יש 2 חברים טובים, אחד מהם הוא החברותא ההכי טובה שהייתה לי. אממה. מסתבר שהעניין של יראת שמים אצלו זה בצריך עיון מאד גדול.

החבר השני לעומת זאת לא תלמיד ישיבה ודיי רחוק מזה. אבל, עם הזמן אני קולט עליו דברים ממש מרשימים שלכאורה בנאליים, אבל תלוי איך מסתכלים על זה. ואלו דברים שנובעים נטו מתוך יראת שמים.

נכון. יש דברים כללים שיכולים לתת לך זריקת כיוון מסוימת אבל זה רק אמדן. יראת שמים זה עניין מאד פנימי, אדם מאד ירא שמים יחיה בהופעה של קודש שמקרינה ממנו. וזה יכול להיות האדם ההכי פשוט בעולם.

אגב במאמר מוסגרלא שלם,משתלם

לי יש רתיעה מהקטע של ביינשים ( לא להתעצבן... גם אני למדתי בישיבות) שיש פעמים שחברה לומדים כל היום אבל רקובים מבפנים

אם הייתי בחורה הייתי בודק טוב טוב

לדעתי הסתכלות נכונה אבל גם לא נכונהאדם פרו+3

כל מקצוע יש איכותיים יותר ופחות.

לחפש דווקא את הבעייתיות

אצל אלה שלומדים תורה

מראה קצת על חוסר אימון בתורה

שבכללי אמורה להרים את האדם

ואיפה לא היית בודק, אצל עורכי הדין?

אצל השופטים, חברי הכנסת?

יועצי ההשקעות?

הם יכולים להיות מושחתים מבפנים ומבחוץ, אליהם לעולם לא יבואו בטענות..

את מדברת על דייטים או בירורים לפני?שוקולד לבן
בדייטים עצמם תבדקי אם שם שמים שגור בפיו. בחור תורני וירא שמים בד"כ יזכיר את הקב"ה מתישהו ובד"כ הרבה (למשל יגיד הרבה פעמים בעז"ה ויראו שהוא מתכוון לזה)
--ultracrepidam

לבוש דתי לא חשוב בגלל המשקל ההלכתי שלו. מותר הרי להיות נשוי למישהי שבכלל שקועה בחול עד הצוואר ולומדת זוהר במערה, ולובשת בגדים רק בשבת.

לבוש דתי חשוב בגלל שכולם רואים אותך ככה. הרי את לא תצאי מהבית עם חצאית מקומטת שרואים עליה את שאריות הארוחות והבישולים של שבועיים, נכון? אז אם את כן תאצי בחצאית קצרה, כנראה עם זה לא אכפת לך שיראו אותך. שזה אומר באיזו חברה את אוהבת לחיות. עם הזמן, החברה שאת אוהבת לחיות בה תשפיע עלייך. או שבכלל תאפשר לך להיות מי שרצית להיות, שבגלל זה בכלל בחרת לחיות בחברה כזאת.

רוצה לדעת לגבי גבר? תבדקי מי החברים שלו, על מה הוא מדבר איתם. תבדקי עד כמה אכפת לו אורך החצאית שלך (ולמה!)

חוץ מזה יש שאלה עד כמה בן אדם מקפיד על הלכה מבחינת עצמו, מה עם יראת שמים, האם הוא עוזר או מפריע ליראת שמים של בן הזוג, מה עם חינוך ילדים, וכו'. אבל שם זה הרבה יותר מורכב לכולם, ומצד שני מתעסקים בכללים והפרטים לא משנים כי זאת השפעה בתוך מכלול של מאפיינים.

מדויקאנימה
את צודקת.shindovאחרונה

עולם הדייטים  הוא עולם של הצגות. זה בהתחלה. אחרי ההתחלה אם הקשר נמשך. הרצון להציג יורד, ואז צריך להתמודד עם אמיתות. זהירות מנוכלים ואנשים לא ישרים. צריך ללמוד איך לזהות. כמו שצריך לזהות טיפוסים אלימים. אבל לא להתייאש. אם מתייחסים ברצינות. בסופו של דבר מתחתנים.

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך