היי לכן,
ברוך ה' הילד הבכור בן 3.. הקטנה כבר בת 10 חודשים. אני עובדת פעמיים בשבוע מהבית ושאר השבוע מהמשרד עד 13.00 וצריכה להשלים שעות עבודה בערב. כך שאני לא מוצאת ידיים ורגליים והבית אמאלהההה! לא זמן לעצמי ולא לבית ולא לבעל.
משהו קורה בתקופה האחרונה.. לא יודעת להצביע עח מה בדיוק.. אבל לא מסתדר לי עם הילדים..
אני מרגישה שעדיין לא הסתגלתי ל 2! וזה מתסכל אותי ברמות!
הבת שלי על יונקת ואוכלת מוצקים ב"ה. אני מרדימה את שניהם בסביבות 18.00-19.00.. קצת יוצר לי בעיה עם הגדול- שלפעמים היא ממש רוצה לישון כבר (בחדר שלנו) והוא רוצה אותי לידו (בחדר שלו) ואני לא ממש יודעת מה לעשות. אז אומרת לו שיחכה לי במיטה שלו שאני ארדים אותה (כשאני יודעת שתוך דקה הוא ירדם לבד מרב העייפות שלו) וזה יוצ שכל פעם אני מבטיחה לו והוא נרדם.. בבוקר דואגת להגיד לו שבאתי אליו אבל מצאתי אותו רדום.
לא יודעת עד כמה זה נכון.. אבל לא מוצאת פתרון אחר. ניסיתי להניק לידו ואז להחזיר אותה למיטה שלה אבל היא מתעוררת לי..
ובאופן כללי היא נכנסת בערב לישון שנת לילה ומתעוררת אחרי 2-4 שעות (לפעמים פחות) ועד שהיא לא מכיניסה אותי איתה למיטה- היא פשוט לא נרגעת. לא משנה אם אני מניקה אותה ומחזירה למיטה שלה- איך שאני יוצאת מהחדר היא מתעוררת. איך שאני מפסיקה לנדנד אותה- מתעוררת. או מקסימום ישנה חצי עשה ומתעוררת. לפעמים אני מביאה למה בקבוק מטרנה שאולי ישביע ואתה יותר- לא עוזר. וככה יוצא שאין לי זמן עם בעלי שחוזר בסביבות 23.00 הביתה.
בשבוע שעבר הוא לא הרגיש טוב. עם חום בבית (גם היא בבית, לא במסגרת).
ונראה לי משהו השתנה אצלו מאז.
יום שני- 'עבדתי מהבית' כאילו. כי לא באמת עבדתי עם שניהם בבית.
אז סמכתי על זה שאעבוד בערב.
הכל היה טוב ויפה ב"ה. כמובן טנטרומים פה ושם אבל אני על זה.. ואז ה' שלח לי ניסיון. שלא עמדתי בו כמובן.
בד"כ מכניסה את הילד למיטה ואחרי כמה דק' הוא נרדם בלי בעיות, כמובן מבקש אותי קצת, סיפור ועוד אחד.. אבל בגדול ברגע שאני יוצאת מהחדר נרדם מהר. וראיתי שהוא עייף מאוד.
אני באמצע לארגן את הילדה לישון הוא החליט שהוא יוצא כמה פעמים מהחדר ופתאום הוא רוצה אור בחדר. אין סיבה (מדליקה לו אור קטן וזה תמיד מספיק לו) אז הסכמתי להדליק אור במסדרון.. יוצא שוב ושוב.. ובאמצע שאני מלבישה את הילדה הוא בא למיטה שלי.. ודוחף אותי עם הרגליים שלו ומכאיב לי, צועק שרוצה אור בחדר. אני מסבירה לו פעם פעמיים. מבקשת שיפסיק. הוא ממשיך. לא עמדתי בזה.. סיימתי להלביש את הילדה- הנחתי אותה במיטה שלה. פשוט הרמתי אותה והנחתי אותו במיטה שלו בעצבים, ואמרתי שאוי ואבוי אם הוא יוצא מהחדר, לא מרימים רגליים על אמא- זה היה חד משמעי אמנםם אבל מלווה בעצבים והרמת קול- לא לגיטימי לדעתי.
הוא בכה ובכה.. וקרא לי 'אמא אני רוצה חיבוק'.
באתי לחבק אותו (עדיין לא רגועה) כשהילדה בוכה ורצה לישון ממש..
הרגעתי אותו בחיבוק. ואמרתי לו תיכנס למיטה, אחותך צריכה כבר מזמן לישון אני אסיים איתה ואחזור אליך אח"כ (כשברור לי שתכף ירדם). הוא איבד את המוצץ.. חיפשתי ולא מצאתי. אמרתי לו שאני לא יכולה לחפש עוד, כי אחותו בוכה וצריכה לישון. בסוף זה היה זרוק ליד המיטה שלי אז הבאתי לו ונכנסתי להרדים את הקטנה.. שהתקשתה להירדם כשלפני שניה היו פה צעקות וחוסר רוגע בעליל!
אז חיבקתי והרגעתי אותה וביקשתי ממנה סליחה שהיא נבהלה.
כמובן חזרתי לחדר שלו כשהוא ישן כבר, ואני עם יסורי מצפון ועצבים על עצמי על התגובה המוגזמת והלא מכילה שלי.
כמובן שלא הצלחתי לעבוד ולהשלים שעות מהבאסה. ונפלתי לאכילה רגשית כמובן.
התקשרתי בעצבים לבעלי כדי לספר לו מה היה בבית.. והיתה לו תגובה ככ לא אמפתית שעוד יותר התעצבנתי.
הקטנה התעוררה, נכנסתי להניק, להרדים. בעלי הגיע עצבני בגלל התגובה שלי כשציפיתי שהוא יפייס וירגיע אותי למרות הכל.. כי עברתי ערב קשה.. והוא לא עשה את זה.. ופשוט הייתי עצבנית ונכנסתי לישון עם הקטנה..
למחרת בהתארגנות בוקר למסגרות..באתי להתנצל בפניו שהגבתי בעצבים והייתי צריכה להיות יותר רגועה. התקשרתי מהעבודה שוב להתנצל.. כאילו התפייסנו אבל לא באמת, עדיין היה לנו קצת קשה להתנהל רגיל.
הבן שלי חזר למסגרת אחרי כמה ימים שהיה חולה בבית. והכנתי את עצמי לרוגע וסבלנות ובמיוחד הלכתי לקחת אותו מוקדם יחסית מהגן שלא יתעייף יותר מידי..
הגענו הביתה והוא היה עצבני כבר בדרך, כן רוצה, לא רוצה, רוצה עכשיווווו.. עד שעלינו הביתה.. אבל בגלל שהתכוננתי לזה הייתי רגועה יחסית והכלתי את זה..
הגענו הביתה- לא רצה לאכול, לא רצה כלום.. נשכב על הרצפה.. נתתי לו זמן.. חשבתי שהיום היה בגן אחרי שלא היה בגן כמה ימים- וזה קצת ירידת מתח בשבילו.
בקיצור.. בסוף. שיבש את כל הזמנים של אחה"צ. אוכל לא בזמן, עייף מידי, וכל התעסקות שלי עם הקטנה- אני ממש מרגישה שזה מפריע לו ולמרות שהוא בכלל לא רוצה לשחק בקוביות- הוא משחק בכוח רק בשביל להיות איתי ואיתה, כאילו התקפי קנאה כאלו.. אני משתפת אותו ומחמיאה לו ונותנת לו יחס.. ומשהו לא עובר אליו שם.. בסוף הוא ממש נרדם כמעט על הכסא.. הכנסתי להתקלח עדיין בסבלנות למרות שממש התנגד, הקטנה בוכה- עייפה רוצה לישון.. ואני מחזיקה אותה עליי כבר כבדה לי ממש.. והוא לא מפסיק לבכות.
אחרי שהתלבשנו וממש ניסיתי והתאמצתי להיות רגועה- השיא היה שכשהוא כבר היה לבוש אחרי מקלחת אני אומרת לו תיכנס לישון- 'לאאאאאאאאאאאאאאאאא' צרחות.. 'יש לי נזלת אני רוצה לעשות אינהלציההההההה' אני מסבירה לו שאתה עייף מאוד עכשיו, ציכנס לישון ונעשה בבוקר. 'לאאאאא' צורח בוכה, הקטנה שגם ככה בוכה מהעייפות שלה- שומעת אותו צורח ובוכה עוד יותר מהבהלה....
בקיצור איבדתי אתה זה שוב!
לקחתי אותו בגסות מהיד ואמרתי לו 'אתה רוצה אינהלציה? בסדר בוא'.. ולא ברוגע, בכלל! (מתביישת בעצמי אוף! )
שמתי אותו באינהלציה והלכתי להרדים את הקטנה.
היה ברור לי שירדם באינהלציה. כמו שבאמת קרה.
והיא היא התקשתה להירדם.. שוב בגלל הצעקות כנראה..
בלילה הוא התעורר כמה פעמים (בכלל בכלל לא אופיייני לו. הוא נכנס לישון- הוא ישן גם אם טרקטור יסע לידו. בדכ לא מתעורר בכלל. פתאום מתעורר כאילו מחלום רע. וצועק.
מרגיעה.. ומרדימה ושוב.. לקחתי אותו איתנו לישון.
למחרת בבוקר הוא התעורר שוב עצבני.. כל דבר לא רוצה. כל דבר עם אחותו הקטנה מפריע לו.
נתתי לבעלי להוביל (עד שהוא בבית..) ואני רואה שגם בעלי כבר מאבד סבלנות ונכנס איתו למאבקים.
אז לקחתי את הילד נכנסתי איתו לחדר, חיבקתי אותו חזק, מצד אחד הוא מתמסר לחיבוק ומצד שני צועק 'תעזבי אותיייי'.. אני אומרת לו שאני רוצה לבקש ממש סליחה שאתמול כעסתי וצעקתי. שלא ככה הייתי צריכה להגיב ושעשיתי טעות. אמא ואבא אוהבים אותו והוא הכי יקר לנו.. והוא מגיב כאילו לא זוכר.. 'כעסת עליי...?' אבל אני יודעת שהוא אולי שכח אבל זה בלב שלו. ויכול להיות שבגלל זה הוא ככה.. כי ברוב המקרים הערבים שלנו יחסית רגועים. והלילות האלה (גם אתמול בלילה התעורר אינספור פעמים בצעקות וצרחות ולא רגוע.. ) הם פשוט כנראה ממש מציקים לו והוא לא רגיל לזה.
אני חושבת שאחותו ממש מפריעה לו והוא מקנא. הוא מנסה להתחבב עלינו ומחבק אותה כדי שאנחנו נראה את זה ונחמיא לו..
אני פשוט מרגישה שאני לא מצליחה להתשלט על הסיטואציה הרבה פעמים והלחץ הזה שיש לי לעמוד בציפיות של העבודה, שלי- לגבי הבית המוזנח ואני עצמי- שאין לי זמן לטיפוח עצמי בסיסי באמת.. הלחץ הזה משתלט עליי ומשתק אותי. ויוצא שאני לא עושה כלום- לא עובדת, לא בבית, לא אני עצמי, לא בעלי.. ולא כלום!
הימים עוברים לי ככה. ופשוט לא מספיקה כלום!
בקיצור, פרקתי.
ואם יש לכם עצות.. אשמח מאוד!!
יצא ארוך מאוד ולא התכוונתי לזה... אז תודה למי שקראה..