בעל המאה וכו׳אנונימית בהו"ל

גם בעלי וגם אני שנינו קרייריסטים. אבל פיטרו אותי לפני שנה וקצת ומאז אני לא עובדת.

ואז גם נכנסתי להריון וצפויה ללדת ממש בקרוב (ויש עוד ילדים בבית) אז בכלל לא רלוונטי היה לחפש עבודה, ועכשיו עם תינוק קטן לא רלוונטי לחפש עבודה ואח״כ נראה אני מניחה. מאמינה שבשנה הראשונה אחרי הלידה לא אעבוד (וגם לא אחפש).

בעלי כביכול תומך וגם אומר שאני לא צריכה לעבוד, שאנחנו סבבה ואין צורך אם לא בא לי, אבל מתחת לפני השטח יש דברים אחרים שמבעבעים ולפעמים מתפרצים. וזה ממש מבאס אותי וזה כנראה מה שיחזיר אותי לעבודה למרות שלא בא לי. למשל, הוא מגיע הביתה ממש ממש מאוחר מאז שאני לא עובדת. הוא היה מגיע הביתה ב-6 (שגם זה לא מוקדם), עכשיו אנחנו מדברים על אחרי 7, לפעמים 7:30. יש ימים שגם אחרי. ואני לא מעיזה להגיד כלום. הוא עובד, אני לא, מישהו צריך להכניס כסף הביתה… אבל וואלה, ממש ממש קשה לי להיות עם ילדים לבד כל אחרה״צ ועוד בהריון מתקדם (וההריון הזה ממש לא קל לי). ומבחינתו הכל סבבה כי אני גם ככה לא עובדת.

בכל פעם שהוא בחופש או בשבת הוא אוהב לנוח, ואני זו שמתרוצצת עם הילדים ונותנת לו לישון עד מאוחר. בכל זאת עבד קשה כל השבוע. אבל גם לי קשה. והקושי שלי מתבטל כי אני גם ככה ״בחופש״ כל הזמן.

אם אני מבקשת ממנו להיות עם הילדים וזה לא מתאים לו הוא מתעצבן עליי שהוא בבית כל כך מעט זמן ואני עוד באה אליו ״בדרישות״. וכן, מדי פעם הוא גם מזכיר לי שאני לא עובדת כבר שנה פלוס.

אני באמת משתדלת, אני גם מבינה אותו, באמת שאני מבינה, הוא באמת עובד קשה, אבל זה גם גורם לי להרגיש ממש חסרת ערך. כאילו אני לא עובדת ולא מכניסה כסף אז מה התועלת בי. שאני אהיה עם הילדים ואסבול ואשתוק.

ואני מצידי אף פעם לא חלמתי להיות עקרת בית, ולא בטוחה גם עכשיו שזה מה שאני רוצה, אבל בינתיים נחמד לי בבית. ומצד שני, כל הסיפור הזה משאיר לי טעם חמוץ בפה.

ואם קצת השתעשעתי ברעיון של להישאר בבית אולי כמה שנים עד שקצת יגדלו, אז עכשיו נראה לי יותר סביר לחזור לעבודה רק כדי שגם לי יהיה ״תירוץ״ לנוח וגם לי יהיה קצת יותר ערך בבית.

ומטריד אותי שגם עם תינוק הוא יצפה שאני אהרוג את עצמי בבית כי מה, גם ככה אני לא עובדת. ואני בעברי עם דכאון רציני אחרי לידה, ולא בא לי שזה יהיה הטריגר לעוד תקופה סיוטית כמו שהייתה לי אחרי הלידה הקודמת.

ממש מבאס אותי שזה ככה. במשך הרבה שנים גם אני עבדתי מאוד קשה והכנסתי משכורת די זהה לשלו. בשנים האחרונות הוא עושה חיל בעבודה ומכניס הרבה יותר, וזה מה שמאפשר לי לא לעבוד אחרי הפיטורים. גם אם אחזור לעבודה לא ארוויח קרוב אליו. אני כמובן שמחה על זה מאוד, אבל זה גם מגיע עם מחיר, מסתבר.

ומבאס אותי לחשוב שאני אחזור לעבודה בלי צורך כלכלי של ממש, בלי שאני אהנה מזה, שוב לחזור ללחץ ולעבודה מהבית בלילות, שוב לשבור את הראש בכל פעם שיש ילד חולה (תמיד אני זו שלא הגעתי לעבודה כי אצלו זה תמיד יותר בעייתי), וכל זה רק כדי לסמן וי שגם אני עובדת ואנחנו אולי קצת יותר שווים (ועדיין לא ממש כי כאמור הוא עדיין ירוויח משמעותית יותר).

ממש משאיר לי טעם רע בגרון כל הסיפור הזה ולא יודעת איך להתמודד עם זה (וגם אין מה לדבר איתו על זה).

הרבה גבריםoo

מתנהלים בצורה כזו

שמסתכלים שהבית והילדים באחריות האישה גם כשהיא עובדת ובפרט שהיא לא עובדת

אפשר לדבר על זה ואולי לשנות את ההסתכלות שלו אבל יש (הרבה) סיכויים שהוא לא ישנה את ההסתכלות

אני מסתכלת על העבודה שלי  כצורך לעשיה משמעותית

ויכולת לפרנס את עצמי ולעשות כסף

גם אם בעלי היה מביא מספיק כסף הייתי יוצאת לעבוד

העבודה נותנת לי סיפוק, הערכה ויכולת לקבוע את רמת החיים שלי, אלה דברים שלא הייתי מוותרת עליהם.

עבדתי במשרה מלאה++ מסיום התואראנונימית בהו"ל

וחזרתי לעבודה 5-6 חודשים אחרי לידות (מבחינת העבודה לא הייתה אפשרות להאריך).

אין לנו שום עזרה מאף אחד, הכל היה עלינו ובעיקר עליי. חורפים עם ילדים חולים שמצריכים ״חופש״ פתאומי מהעבודה - לא פשוט בכלל.

בגדול אהבתי לעבוד, אבל גם הרגשתי המון לחץ מהעבודה ועמידה בזמנים לחוצים ובעיות דחופות בלילה ועוד דברים שלא ממש היו כיפיים.

אז אחרי 10 ומשהו שנים כאלו, היה נחמד לקחת קצת הפסקה. והוא כביכול תומך, אבל לפעמים מתפלק לו משהו לא ממש תומך. ואני מרגישה מאוד פגועה מכל זה ולא מוערכת בכלל בכלל.

והוא בגדול חושב שהוא הכי תומך בעולם כי לא דרש ממני לצאת לעבודה בשום שלב (לא ציינתי שהילדים במסגרות ולא איתי בבית. התינוק כן יהיה איתי בבית כמובן), ויש בזה משהו יפה באמת, אבל אולי בגלל זה כשכן מתפלק לו משהו אחר פחות תומך אז זה פוגע במיוחד.

בטח שנחמדoo

להיות בבית ולנוח

אבל יש לזה מחיר

ואחרי הלידה זה לא יהיה לנוח

אני למדתי לאזן את הלחץ בעבודה ולפעול בקצב שלי ככה שנחמד לי לעבוד ואני לא מרגישה עומס רוב הזמן

גם פניות מחוץ לשעות העבודה צמצמתי רק לדברים מאד דחופים כדי שזה לא יהיה עול מעיק

לא מעודדת- אנונימית אחרתאנונימית בהו"ל

אמא שלי תמיד אמרה לי ללמוד מקצוע ולצאת לעבוד כי גברים לא מעריכים אישה שלא עובדת (בלי להעליב פה בנות שנשארות עם הילדים- מצדיעה לכן).

לדעתי כדאי לך לחזור לעבוד גם בשביל עצמך, שתהיה לך עצמאות כלכלית, אפשר לחפש תחום פחות טובעני או אחוז משרה נמוך יותר.

מניחה שאם הוא היה נשאר עם הילדים כל היום כמה ימים, הוא היה מבין אותך יותר.

אין שום אופציה למשרה לא מלאה בתחום שליאנונימית בהו"ל

אני לא עם הילדים בבית, רק עם התינוק שיוולד עכשיו. הם במסגרות.

אז עקרונית באמת יש לי ״חופש״ במהלך היום, ולכן אני כן משתדלת לפרגן לו כשאני יכולה, ואני זו שקמה איתם בבוקר למשל ונותנת לו להמשיך לישון כמה שאפשר.

אבל גם אני בהריון מתקדם ממש, וגם לי קשה. ומרגישה שבסוף הכל הכל מתגמד לעומת זה שהוא עובד קשה (והוא באמת עובד קשה) כי בכל זאת אני בבית לבד במהלך היום (לפחות עד הלידה) והוא בעבודה.

רק אומרת שממש לא כל הגברים ככה...מתואמת

יש גברים כאלה, כמובן (ואין לי מושג איך משנים את דעתם), אבל יש גברים שבהחלט מעריכים את נשותיהם על העבודה שהן עושות בבית, ויש גברים שבהחלט עובדים בבית ככל יכולתם אף שהם עובדים בחוץ.

לפותחת - מה יהיה בימים שאחרי הלידה? בעלך יהיה אז בבית? מקווה שתשחררי אז לגמרי את הטיפול בבית ושתתני לבעלך לתפעל לבד את הבית (אפילו ביחד עם העבודה), ואז אולי הוא יבין מה זה לנהל בית עם ילדים ויתחיל קצת להעריך אותך... ❤️

אולי תראי לו את השירשורכמהה ליותר

הזה וזה יפתח לו קצת את העינים לתחושות שלך?
ממה שאת כותבת, נשמע שאת לוקחת על עצמך הכל כמובן מאליו, ושאת לא משקפת לו את התחושות והקושי שלך, ולכן יכול להיות שהוא פשוט לא מודע להם.

דיברתםתקומה

על זה פעם פתוח ביניכם?

כי נשמע שמסתתר אצלו איזשהו כעס או תסכול, שעומד בניגוד לתמיכה שהוא אומר.

אז אולי משהו מפריע לו והוא לא בדיוק יודע להגיד, אולי הוא לא עשה את זה בלב שלם.

כי נראה לי העניין כאן זה הפער הזוגי, היכולת שלו לראות אותך. וזה לא קשור לכן עבודה, לא עבודה.

אז אולי לנסות לחשוב איך מצליחים להגיע לשיח נטול ציניות וביקורת על כל העניין. אולי משהו אחר בכלל מפריע לו, וזה יוצא בצורה כזו.

כי נראה ששניכם עשיתם בחירות משמעותיות בנוגע לעבודה (הוא עובד המון, ואת לא עובדת בכלל), ולא בטוח שהבחירות האלו מתאימות לשני. אולי הן התאימו בעבר, והיום כבר פחות. ולכן מתאים בעיניי לדבר על זה ולנסות להבין ביחד מה נכון לכם.

נכון ..ומתייחסת לסוגריים שכתבת בסוףאתחלתא דהריונא

מופנה כמובן לפותחת .

על האין טעם שתדברי איתו על זה

וזה ממש לא נכון בעיני

היכולת לשמור על קשר נוסעת מהיכולת להפגיש את השני במה שאני מרגישה מבפנים

הסיבה שאת מעדיפה לשמור בבטן

זה פחד

פחד להפגע ,להתאכזב מהתגובה שלו, מחוסר הענות או חוסר הבנה או אפילו מלשמוע מילים קשות בחזרה

וזה באמת מפחיד

כי זה נושא רגיש ופנימי

אבל

אם לא תדברי זה יבעבע בתוכך

תצברי מלא משקעים ופרשנויות שליליות

ובינכם לא יתרחש שום דבר אמיתי..קשר כזה יכל להביא לריחוק מאוד גדול בסוף

לעומת זאת כשמביאים את נקודת הכאב

בזמן מתאים ..ולא כהאשמה אלא כשיתוף כנה

אז אולי זה יכאיב לרגע אולי לא תקבלי מיד תגובה מדויקת

אולי תפגעי ממנו

ואולי אפילו תריבו

אבל

יהיה

רגע שאחרי

שבו

תמשיכו לדבר ותלמדו להכיר את העולם והתחושות של השני באמת

ומתוך זה תצליחו לדייק וליצור שינוי ובסופו של דבר גם להרגיש קרובים הרבה יותר

את מרגישה תחושות מוצדקות

כנראה שגם אצלו יש איזה מסע שהוא עובר עם עצמו

ואתם פשוט צריכים לדבר ולדבר ולדבר

גם אם יהיה פגיעה

היא מכילה בתוכה סיכוי לקשר קרוב ומשמעותי הרבה יותר 

מנסיון במצב דומהאנונימית בהו"ל

אם הוא בנאדם שאפשר לדבר איתו - ממליצה לשבת לדייט ולפתוח את זה.

אם לא, אולי שווה טיפול זוגי.

הדברים האלה נשארים גם אחר כך מנסיוני.

היינו במצב שאת מתארת וייחלתי להתחיל לעבוד רק כדי לא לשמוע את ה"אבל אני עובד, מה את רוצה?" ואז זה פשוט הפך ל"אבל אני עובד יותר רחוק/יותר שעות/יותר וואטאבר"

ואם בהתחלה רק אני קמתי בלילה לילדים כי אני בחלד והוא קם לעבודה, אז אחכ זה כי "לך יותר קל לקום" או כל מיני כאלה.

זה פשוט הופך להרגל.

ממליצה לפתוח את זה ולדבר.

לכל אחד יש את הקשיים שלו ואת ההקרבות שלו. ואם הסיטואציה הנוכחית לא מתאימה לאחד מכם אז צריך להתאים אותה, גם אם זה אומר שהוא יעבוד פחות ויעזור יותר, ואת תצאי לכמה שעות לעבוד אפילו לא בתחום שלך. (גם עכשיו את בהפסקה מהתחום..)

העבודה בסוף היא אמצעי, לא מטרה. היא אמצעי לכסף שהוא אמצעי לחיים. החיים שלכם ביחד זו המטרה, וחשוב להתאפס על זה לפני שאתם צוברים טינה ומרמור.

תבינו מה המטרות שלכם לחוד וביחד, מה חשוב ממש לכל אחד מכם ומה בונוס, ואיך אפר ליצור מציאות שנעימה ומתאימה לשניכם

מצטרפת לכיוון שזה הרבה עניין של תקשורתכתבתנו

ולדעת לדבר את הצרכים שלך.

נשמע שאתם מנסים לעקוף את הנושא במקום לדבר עליו, ונשמע שיש לשניכם מה להגיד.

ומצטרפת גם לאפשרות שאם לא מצליחים או מפחיד מידי לנסות לפתוח את זה רק שניכם כי זה נושא נפיץ- אז טוב להיעזר בגורם מקצועי אובייקטיבי שרואה את שניכם ומבין את חשיבות הביחד שלכם.

אני לא רואה דרך אחרת, את צוברת תיסכולים מחוסר ההבנה שלו מה זה אומר להיות אמא במשרה מלאה, הוא מצידו כנראה מרגיש יותר את הנטל הכלכלי כולו על הכתפיים ומסתבר שלמרות גובה המשכורת זה יושב עליו ומלחיץ אותו. בעיני, אם אתם לא רוצים להגיע לפיצוץ או לזוגיות שהיא רק למראית עין אבל עם ריחוק רגשי גדול ובדידות, עולה עכשיו הצורך לפתוח את זה.

בהצלחה, שה' יכוון אותך להגיד את המילים הנכונות שיפתחו לו את הלב💜

נראה לי ששווה לפרק זמן מסויםשוקולד פרה.

פשוט להחליט מה תחום האחריות שלך ולעשות בלב שלם.

גם אצלי בעלי לפעמים מגיע בשבע וחצי. לפעמים גם הגיע בעשר בלילה. יש הרבה נשים ככה.

שווה לבנות על עזרה שהיא לא ממנו.

וכאן כן הייתי מהללת אותו ושמחה בכל דבר שהוא כן עושה.

אומרת לו כמה זה חשוב בעינייך, כמה זה לא מובן מאליו...

מצטרפת לאין מנוס מלדבראמאשוני

אני יודעת כמה שזה קשה לפתוח נושא שמוביל למבוי סתום,

אבל אין ברירה ואי אפשר לברוח מזה יותר.

לרגשות שליליים יש תפקיד בעולם, והוא לגרום לנו לצאת מאיזור הנוחות שלנו.

כל עוד אפשר להשתיק את הקול הפנימי שמבקש לעשות "משהו" בקשר לנושא מסויים, הרבה יותר קל לא לעשות את אותו "משהו"

אבל כשאת מרגישה שהחנק גבוה יותר, אז הכף נוטה לכיוון השינוי. ואחרי השינוי התחושה הרבה יותר הרמונית וטובה. כי אנו בנויים לשפר את איכות החיים שלנו כל הזמן, ובכלל זה, גם להשתפר בעצמנו.

בנוסף לכך, אני חושבת שאולי יש מקום לשים סיין שאלה על מה שמוביל להערכה.

לפעמים גובה ההכנס. מעיד כל רמת האיכות של האדם, לא תמיד זה נכון.

למשל ראש ממשלה מרוויח משמעותית פחות מכל מנהל בינוני בחברה גדולה, ורמת ההשפעה שלו גבוהה בלי פרופורציה.

כשמדובר על תא משפחתי, כל שכן שההנחה הזאת לא נכונה.

ההצלחה שלכם היא דווקא היכולת להשלים זה את זה,  ולא להתחרות זה עם זה.

זה יפה על הנייר אבל קשה להוריד את זה לשטח

לכן מציעה לך תרגיל שבו את מנסה באופן מודע לשנות את המושג "הערכה" כפי שהוא מתפרש בבית.

כלפי עצמך

כלפי בעלך

כלפי הילדים.

בנוסף לשנות את המדד להצלחה, מרמה של כל אחד לעצמו, לרמה משפחתית.

ארוחת ערב מוצלחת היא ארוחה בה השיתוף פעולה העלה את הערך של הארוחה.

יש דוגמה יפה לניסוי כזה:

נותנים לכיתה של 30 ילדים משימה, אומרים להם שבחדר הסמוך יש 30 בלונים עם שמות הילדים.

המשימה היא תוך שתי דקות כל אחד צריך למצוא את הבלון שלו.

מכניסים אותם לחדר, והכל בלאגן, הבלונים עפים לכל עבר. כעבור שתי דקות רק בודדים מוצאים את הבלון שלהם.

מרכזים את הכיתב שוב בחדר ליד והפעם מסבירים להם שההצלחה במשימה היא לא אם אתה הצלחת למצוא את הבלון שלך,

אלא ההצלחה שלך היא רק אם כל ה30 ילדים מוצאים כל אחד את הבלון שלו.

מכניסים אותם שוב לחדר, והפעם כל ילד תופס בלון שקרוב אליו, קורא את השם שעל הסלון, ומעביר אותו לילד שהבלון שלו.

תוך דקה כל 30 הילדים עמדו כל ילד עם הבלון שלו.

זוני דוגמה יפה למדידת הצלחה.

האם הצלחה היא כשאני משיג את המטרה שלי, או שההצלחה שלי היא שכל בני ביתי משיגים כל אחד את המטרה שלו שמשלימה את התמונה של המטרה המשפחתית.

ברגע שאין הערכה כנה לתפקיד שהשני ממלא בשביל ההצלחה של המשפחה כולה, כולם רוצים להיות בתפקיד של זה שכן מקבל את ההערכה, וככה החלוקה לא אופטימלית. כל אחד מחפש את הבלון שלו, ומפספסים הזדמנויות.

אז איך מקדמים את השנינוי התפיסתי של הערכה של המרכיבים השונים במארג המשפחתי?

ע"י הפניית הזרקור למה שטוב. לחפש את הטוב. לחפש את שיתוף הפעולה. להודות ולהעצים את זה.

זה שיח שאפשר לשנות ולהרגיל בבית.

תתחילי בך, כלומר תקחי על עצמך את שינוי הדיח, ותראי איך תוך כמה חודשים זה משפיע על כולם.

למשל במקום לומר לבעלך אתה אף פעם לא קם לילדים, תורך לרום, זה לא פייר שרק אני קמה (לא אומרת שזה מה שאת אומרת לו, זו רק דוגמה להמחשה)

אפשר לדבר על איך זה עוזר לך למלא את התפקיד שלך ולהיות יותר סבלנית לילדים, או מאפשר לך להתמודד יותר בטוב עם ההריון.

כשהוא כן קם בלילה, אז לא להוציא את הפנקס ולספור כמה לילות הוא עוד "חייב לך" אלא לתת לו משוב נקודתי חיובי, כמה שזה עזר לך ושאת מלאת הערכה כלפיו על העזרה הנקודתית הזו.

גם כלפי הילדים, נניח ילד הביא לך מוצץ. אז לעצור רגע לומר תודה, זה מאוד עוזר לי להרגיע את התינוק, ככה יהיה לי כוח להכין ארוחת ערב.

ככה את מעצימה ומקשרת בין פעולה פשוטה של ילד שהביא מוצץ, לבין הערך המשפחתי הגדול יותר.

וכשזה הופך לחלק אינטגרלי מהשיח והמסרים בבית, כל אחד מחפש איפה הוא יכול לתרום להצלחה הכללית. ואז זה חוזר כהערכה כלפי כל פעולה שנעשית לטובת המשפחה.

זה מתחיל מהדברים הקטנים כמו להדליק דוד שיהיה מים חמים לכולם להתרחץ ועד דברים ענקיים כמו להרות וללדת.

ממש קשהאן אליוט

זו הרגשה ממש קשה אז קודם כל חיבוק!

עכשיו, לגבי הבעל, הייתי הולכת בשני מישורים:

קודם כל, בלי קשר אלייך, חשוב שאבא יבלה זמן עם הילדים שלו. וזה משהו שאתם צריכים לדבר עליו. האם הוא רוצה להיות רק אבא של שבת? עבודה וכסף זה נהדר, אבל חשוב לא לפספס את המשפחה בדרך.

הכיוון השני הוא באמת מהצד שלך. גם לשוחח איתו על התחושות שלך, כפי שאמרו כאן. וקודם כל את צריכה להעריך את עצמך, ורק עם תחושה פנימית כזו לבוא לשיחה. להבהיר שלהיות עם תינוק קטן בבית זו עבודה לכל דבר, ושיצטרך לקחת חלק. להזכיר את עניין הדיכאון ואיך למנוע. ולנהל שיחה על העתיד ואיך שניכם רואים אותו.

חוץ מזה, לדעתי, אם לא ממש נפלא לך בבית עם הילדים וכל ההשלכות של זה, הייתי ממליצה לחזור לעבודה. וכן צריך להבהיר את העניין לבעלך - גם אם תרוויחי פחות, עדיין צריך לשמור על מקום העבודה, וזה אומר למשל שגם הוא יקח ימי מחלה כשצריך (יש הבדל בין לא יכול ללא רוצה ושזה לא נוח. אם ממש לא יכול כדאי להתארגן מראש עם בייביסיטריות וכדומה). ולחזור בשעות יותר מוקדמות ולהתחלק. אולי למטלות הבית מה שאפשר לקחת מנקה, אבל עם הילדים גם הוא יצטרך. אבל כל זה אחרי הלידה כשיהיה רלוונטי.

בהצלחה!

מציעה קצת הסתכלות אחרת לשניכם-מקרמה

את מתארת מציאות שהפכת להיות עקרת בית במשרה מלאה כתוצאה מהתפטרות

חלוקת התפקידים בניכם היא תוצאה של מי עובד ומי לא

כל ההסתכלות על הסיטואציה היא בעניים של חלוקת העומס ומי עושה מה

ואני מציעה לשניכם הסתכלות אחרת על איזה אבא ואמא אתם רוצים להיות

(לא תמיד אנחנו האבא ואמא שאנחנו רוצים להיות ולפעמים זה מתנגש עם מציאות החיים, אבל אני חושבת שלפחות בשאיפה- זה צריך להיות מוגדר)

חופשת לידה מקלחות, ארוחת ערב, טיפול בילד חולה, לאסוף מהגנים- זה קודם כל זמן עם הילד

היתה תקופה שבעלי חזר הביתה כל יום ממש מאוחר

זה ממש הוציא את הבית מאיפוס

היו ימים שהילדים הלכו לישון לפני שהוא חזר

היו ימים שהוא הגיעהשניה אחרי שהכל נרגע והם היו במיטות- ושוב הם 'התעוררו לחיים' כי אבא הגיע

והיו ימים שבכוונה התחלתי באיחור את כל הלוז כדי שלא ישתבש בעקבות המפגש

בהתחלה ביקשתי

אחכ התעצבנתי

ואז הבנתי שאני פשוט כואבת כי בסוף בסוף-

מה שבאמת הפריע לי זה 'האבא' שהוא והבן זוג שהוא ולא החלוקת תפקידים

ופתחתי את זה מולו

שאלתי במפורש- האם הזמן עם הילדים והזמן איתי- מספיק לו, זה החיים שהוא רוצה?

וזה כמובן חידד לי איזו אמא ובת זוג אני רוצה להיות

והבנו שהעבודה- במקום להיות אמצעי הפכה להיות מה שמכתיב לנו את כל צורת החיים

סביבה מסתדר הכל, היא נמצאת תמיד בראש סדרי העדיפויות

ופתאום שמעמידים את האמת הזאת מול העניים-

מגלים שיש עוד דרכים

ומוצאים פתרונות יצירתיים

וסידרנו את סדרי העדיפויות

אנחנו רוצים זמן עם הילדים, להיות נוכחים בחיים שלהם בכל מיני צורות (וכן- גם זמן מקלחת, ובאמצע הלילה- לא רק כי צריך)

מטלות בית- צריך לעשות. חלקן אני רוצה וחלקן רק כי צריך- ולכל אחד מאיתינו יש את המטלות שהוא פחות שונא ולוקח עליהן בעלות

וכנל לגבי העבודה- למדנו לתחום אותה לזמנים, לשים בפרופורציות

לא מזמן הציעו לבעלי להצטרף לסטרטאפ

יש מצב שזה יכלול שדרוג רציני ברמת החיים הכלכלית

אבל שאלצי אותן אם המחיר באמת שווה את זה? השעות עבודה?  הזמינות התמידית?

(כן שמתי על השולחן שאם זה תחום דממש מעניין אותו ומסקרן אותו וזה יעשה לו טוב - זה בהחלט שיקול!)

כתבתי מבולבל

אבל בשורה התחתונה אפשר משאלות

למה אתה יוצא לעבוד?

למה את רוצה לעבוד?

אם לא היה צורף בפרנסה- גם הלוז שלך היה נראה ככה?

לא כביקורת, אלא כבאמת רגע לבחון את החיים

וואווווו @מקרמה תודה!! משמעותי לי לקרוא אותך!מחכה לשפע
אני חושבתבשורות משמחות

שזה עניין של תפיסת עולם שגדלת עליה

בעיני לפחות להיות בבית זו עבודה לכל דבר (אגב מאוד מתגמלת אמנם לא בכסף אבל את רואה טוב מאוד את המטרות היעדים שאת משיגה במאמץ על זה).

אם את בוחרת להיות בבית, את צריכה לגם לתכנן לוז בו יש לך זמן פנוי לעצמך גם אם זה אומר שבייביסיטר תשמור על הילדים ולא האבא, כך שתרגישי מילוי עצמי גם כשאת בבית.

אולי את יכולה לשלב תחביב שאת אוהבת ולעבודה בו בגמישות בזמנים שמתאימים לך ולהכניס כסף ולהרגיש סיפוק בעשייה עצמה ופחות להתעסק בכמה נכנס בעו'ש ממה שעשית, יותר חשוב שתהני מזה ואולי עם הזמן בעלך גם יוכל להוריד בשעות העבודה בהמשך.

את צודקת מאוד שזה שבעלך זורק משפטים כאלה על כסף מערער אותך אבל זה עניין של דינמיקה בזוגיות! זו עבודה אישית של כל אחד מכם להכיר ולהוקיר את המאמצים אחד של השני למען המשפחה.

ואת יכולה להגיד לו מה את מרגישה לגבי האמירה הזו ובנחרצות כי את לא אמורה להרגיש חסרת ערך בגלל חשבונות על כספים.

בסוף אני מאמינה שכל דבר בזמנו וגם מהאתגר והקושי שאת נמצאת בו עכשיו זה יצמיח אותך גם אם את לא רואה עכשיו את הטוב, תבחרי לראות את הטוב וככה תקטיני את הרע, נזכור שחיינו הם מסע ויש לנו בחירה בטוב, אבל זה זה לא בידינו אם היינו יכולים להביט על כל מכלול המציאות היינו מבינים שככה הדברים צריכים לקרות וזה הכי טוב לנו.

זה באמת עושה טעם רעלב אוהב

להרגיש שכאילו העבודה בבית גורמת לכך שאת מרגישה פחות שווה או מוערכת

אבל שימי לב מה העבודה בבית דורשת, בעיניי המון

תחשבי שלכל דבר שעושים בבית יש תפקיד בפני עצמו

בישול- מבשלת 

סדר ונקיון- מנקה (שזה כולל מלא מטלות כן?)

תינוק וילדים- מטפלת, גננת, מורה (שזה גם כולל מלא פרטים בתוך, להגיש אוכל, להאכיל, לשחק, לארגן לשינה)

הרבה מהעבודה בבית קשורה גם במצב רוח שקמת איתו באותו יום, במצב רוח של הילדים, 

בהתנהלות הספציפית לאותו יום עם כולם, לפעמים קל יותר לפעמים קשה מאוד, לפעמים בלתי, 

וגם הרבה קשור בסוג אופי

יש נשים שחלום שלהן להיות בבית ויש נשים שמשתעממות וסובלות

יש נשים שאין להם בעיה כל כך עם עבודה פיזית ויש נשים שנגמרות מזה 

וכו' וכו'

ואת כל זה, כדאי שתסבירי לבעלך, יותר נכון לא להסביר, הוא לא תלמיד בכיתה וזה לא שיעור מוסר

פשוט לספר, לשתף, לתת לו להרגיש, לחוש דרך השיתוף, דרך החוויה

וזה שהוא עובד קשה מאוד, מהמם, איזה כיף, אבל זה לא אומר שאי אפשר מדי פעם לקבל עזרה

לא הכל צריך להיות לפי חוק וסדר, וכללים, אני בבית אתה בחוץ, שרירותי כזה

אני  צריכה עזרה, אם תוכל לעזור תעזור, זה מאוד ישמח אותי

אתה צריך עזרה, אם אוכל אעזור, זה בטוח ישמח אותך 

באים אחד לקראת השני,

בעיקר להרגיש אחד את השני

איפה קשה לו יותר, מתי הוא צריך ספייס, קצת שקט, להוריד מעליו מטלה אחת שתיים

לא בגלל שעות עבודה ולא בגלל קושי, זה לא תחרות למרות שהרבה פעמים זה מרגיש ככה מי עובד קשה יותר,

זה פשוט צורך, 

ישנתי 8 שעות רצופות בלילה ואני עדיין צריכה ומרגישה שצריכה לא סתם פינוק, עזרה!! אז אם תוכל בבקשה,

לא חייב באופן קבוע, למרות שאפשר לדבר על משהו קטן באופן קבוע,

אני חושבת שזה חלק מהמחוות אחד של השני, 

כשאני יכול אני נותן, כשאני אוכל אני אתן, והעיקר לראות את השני כמה שאפשר

ולא להתרגל שזה שלו, זה שלי ושכל אחד יתמודד, ממש לא, אאוץ' לא, לא להתרגל

ובכלל הריון זה מצב מיוחד מהרגיל, עוד יותר צריך שם עזרה והתחשבות

וצריך באמת לחשוב ביחד איך...

ומוסיפה שגם אם הוא עובד מאוד קשה, אין איסור לבקש עזרה מתוך פינוק...

ולפעמים חוסר בשעות השינה גומרות ועוד עבודה בבית בכלל

יש כל כך הרבה משתנים לכל תחום, בכל דבר, שאי אפשר לקבוע דברים שרירותיים שזה שלו וזה שלי

זה לא נכון לחיות ככה, בעיניי זה שוחק, וגם קצת מייאש

שכאילו זה העבודה ותתמודדי, עובדה.

צריך גמישות ולהרעיף מתנות

כן לעזור אחד לשני לפעמים זה ממש מתנה

לשטוף כלים במקומי, להכין לי ארוחת בוקר,

לקלח את הילדים, להחליף טיטול

זה מתנות בעיניי. וזה מוערך כל כך. 

לשני הצדדים. לכל אחד שבחר לתת מתנה קטנה בכל יום. 

(ויש כל כך הרבה אפשרויות, איזה כיף זה)

יש פה איזו הנחת בסיס שגויהדבורית

שרק מי שעובד בחוץ הוא עובד

ולכן רק לו יש פרווילגיות של אפשרות לנוח, לגיטימציה לקטר וכו

זה שגוי מהבסיס

כי מי שנשאר בבית ונושא בעול הילדים עובד לא פחות ולפעמים יותר.

בניגוד לעבודה בחוץ שלרוב יש בה דרישות מסוימות מתוחמות בזמן, לבית אין סוף. העבודה בבית סיזיפית ולא מתגמלת וכוללת "משמרות לילה" בלי התראה מראש או מנוחה לאחר מכן בהתאם. היא כוללת מטלות סותרות מכמה כיוונים במקביל. ודורשת המון סוגי כישורים (לצורך העניין אמא בבית היא גם מנקה וגם מבשלת וגם מטפלת וגם גננת וגם פסיכולוגית וגם אחות עזרה ראשונה יועצת וכו וכו...). אין עוד עבודה כזו בחוץ שיש בה כל כך הרבה דרישות בלי סוף.

אבל מה שנשמע לי שחסר לך זה הערכה.

הכרה בעבודה הקשה והאינסופית הזו.

ובמקום לקבל הערכה את מצופה רק לתת אותה "למי שבאמת עובד" בעינייך

אז הייתי מתחילה קודם כל ממך

שאת תכירי במה שאת עושה

אפילו תרשמי את כל מה שאת עושה ("דרישות התפקיד")

לאחר מכן תחשבי איך לשקף לו את זה. אבל זה השלב הבא אחרי שאת מכירה בערך של עצמך, מבינה את הצרכים שלך ונותנת להם תוקף.

הזכרת לי את הסרטון הזה לפניו ברננה!
לגמרידבורית

הוא היה לי בראש כשכתבתי

טוב להיזכר בו

אני לא כל כך מסכימה עם זהרינת 24

אני עובדת במשרה מלאה ובסופו של דבר לבשל, לכבס, לנקות זה משהו שאפשר לתקתק בערב ובימי שישי.

זה לא שיש לה תינוק איתה בבית או ילדים שלא במסגרות.

העניין הוא שהיא בהריון מתקדם ולכן צריכה עזרה.

לפותחת השרשור- אני הייתי אומרת לבעלי- אתה צודק, אני באמת לא עובדת אבל יש לי כאבי גב/חולשה/ בטן בגודל של אבטיח ולכן אני ממש זקוקה לעזרה.

את קצת מקטינה את מה שאת עושה 💗לפניו ברננה!

ודבורית דיברה על היחס שלה לעצמה וכתוצאה מכך גם היחס שלו אליה.

אם מתייחסים לזה שהיא בבית היא כביכול לא עושה כלום, זה יחס שחוטא לאמת.

לא משנה כמה שעות את בבית בנחת, ארוחת ערב והשכבות זה קשה גם אם עבדת כל היום וגם אם לא.

וזה שאת קוסמת שמצליחה לעבוד במשרה מלאה ולתקתק - אשרייך, אבל לא כל הנשים ככה, וגם הפותחת מעידה שהיא צריכה אותו (נראה שחוץ מהעזרה הפיזית היא צריכה גם להרגיש שהוא איתה נפשית..)

שימי לב שלא מדובר רק בשעות הבוקרדבורית

הוא חוזר מאוחר והיא איתם כל אחה"צ ערב

זה פלוס הריון פלוס תפעול בית זה לא משהו שאפשר לבטל אותו. זה המון עבודה.

חלילה לבטל, וכתבתי לגבי ההריון שחייבת עזרהרינת 24

אבל אם לא עובדים ואפשר לנוח חצי בוקר…

אז באמת יש עבודה שרובינו כנראה עושות אותה בנוסף לעבודה מחוץ לבית אז זה לא נורא בעיני.

שוב, ההריון משנה את התמונה ומהתחלה כתבתי שצריך להתייחס אליו באופן ספציפי. 

זה מאוד סובייקטיבי לומר ככהאתחלתא דהריונא

אני אישית מרגישה יחסית בסדר בהריון אז דוקא מה שנראה לך מוצדק לי נראה שהז בכלל לא העניין אצלי שמקשה

אני חושבת שאין צורך לעשות השוואות

קושי זה תחושה אישית שאם מישהו מרגיש קושי אז קשה לו. נקודה

זה לא צריך להיות מהסיבות המובנות לך.

מעבר לזה שלדעתי בעבודה 'אוהבים יש גם מילוי וסיפוק והערכה וכבוד ואולי יצירתיות ומטרות ואתגר

ואלו דברים מתגמלים נפשית שמחדשים כוחות.

בלהיות רק בבית יש מימד שמאוד קשה לחדש מאגרים וכוחות

כי גידול ילדים זה מספק וממלא לטווח הארוך ולרגעים-

לטווח הארוך- כמו אוכל בריא- הוא לאו דוקא טעים כרגע אבל יש לך שמחה ומילוי מהידיעה שאת עושה את הדבר הנכון והבריא לגוף לשך

ולרגעים- כי יש רגעים שהלב מתמלא ושמח איתם ומרגיש אהבה..אבל זה רגעים זה לא רוב היום..

ולכן יותר קשה לפעמים לשמור על תחושת מלאות והתחדשות כמו בעבודה

ואז ממילא - כשאני פחות חיונית ושמחה אז הקושי מורגש יותר כבד

ןןשב אני לא כותבת כדי להשוות

לכל אחת מותר שיהיה לה קשה

אין פריבילגיה כזאת שרק ל...מותר

יש מספיק לכולנו 🫢😉

העיקר שכל אחד יעריך את הטוב והמאמץ שלו

ולא יעשן על אחרים כממלאים את הצורך או נותנים אישור ןלגיטימציה

לעבוד בבית יותר קשה מלעבוד בחוץהריון ולידה
תציעי לו שתתחלפו.... הוא יתחרט מאד מהר
אבל זה לאתקומה

מקדם.

כי זה לא שיח שמאפשר לבני זוג לראות אחד את השני, אלא שיח שמנציח התנגשות ורצון להיות צודק. אולי לפעמים זה עוזר במקרים ספציפיים, אבל לטווח הארוך הוא לא נכון בזוגיות.

אני חושבתאם_שמחה_הללויה

שהרבה פעמים אנשים קרובים הם המראה שלנו,

הם רק מאשרים את מה שאנחנו חושבים על עצמנו.

זה קשה לקבל את זה, אבל כשמקבלים את זה, זה שחרור גדול!!!

יותר קל לברר את המקום הפנימי שלנו, מאשר לשנות דעה של אחר. וברגע שיש לנו ערך לדברים שאנחנו עושות וערך לעצמנו (גם כשאנחנו לא עושות כלום! מעצם היותנו) , צד שני מעריך בחזרה.

אני חושבת שיש לך כאן הזדמנות ליצור אינטימיות בינך לבין בעלך. בעלך אוהב אותך. הוא לא המתחרה שלך. הוא אוהבת אותך מעצם היותך את, בלי קשר להספקים בבית או בחוץ. הוא רוצה שתהיי שמחה.אפילן רואה בזה אחריות שלו ורוצה שתשתפי אותו, בלי האשמות במה שמפריע לך. ממליצה ממש על הספר "לדעת להכנע" (השם גרוע, אבל הספר טוב)

עזר לי להוריד שליטה (שחשבתי שאין לי!!) וללמוד לשתף יותר ולא לשמור בבטן, כי אי אפשר להגיע לאינטימיות בלי לחשוף את הפגיעות.

אני אומרת שלפעמיםהמקורית

צריך לשים גבול

אז את בבית. שומו שמיים!

כן, זה יכול לגרום לירידה בערך האישה מול הבעל כי עולם השקר וכו

אבל תמיד טוב להחליט שאת לא מוכנה לקבל ביקורת

זו היתה החלטה של שניכם נכון..?

העובר בבטן שלך גם של שניכם כנל, לא?

אז תזכירי לו את זה פשוט ואל תסכימי לקבל ביקורת על עצם המנוחה ואל תתנצלי על כלום

זה קודם כל. הקטנה זה לא מתאים.

ומנגד אומר, שבעל שמעיר הערות כאלה, בעיניי חסר לו משו. זה מרמור שיוצא החוצה. אז הייתי בוחנת רגע גם את הקשר ביניכם, וגם.. אולי הוא מותש באמת וקשה לו

אולי הדרך בה את מבקשת קשה לו.. זה ניואנסים קטנים, אבל שיכולים להשפיע

כתבו לך הרבה תשובות טובותנועהל'ה

אני אוסיף משהו.

תעצרי, תשאלי את עצמך מה את צריכה.

את צריכה משהו? יפה מאוד. תגידי, תבקשי, תפעלי שזה יקרה.

לא לראות את הצרכים שלך דרך העיניים של אחרים.

תאמיני לעצמך ולצרכים שלך.

ועוד משהו, כאמהות אנחנו נוטות להתנצל שטוב לנו. נחמד לך לשבת בבית? מעולה. זה לא אומר שאת צריכה להענש על זה. (והרבה פעמים אנחנו מענישות את עצמנו, לדוג' פיתחתי תחביב כי אני בבית, אז מגיע לי להענש בצהריים של שבת).

אוף זה נכון... ממש קלטתי את זה על עצמימחכה לשפע

ב'ה טוב לי, מצליחה בכל מיני תחומים, 

וקולטת שאני בתפיסה שאשכרה מגיע לי להענש כי נהנתי/מילאתי את הצרכים שלי.

וואי זה כזה נוצרי!!🤐

מאיפה זה מגיע בנפש לדעתך? @נועהל'ה 

דעה קצת שונה, אני חושבת שזה שלך.לא מחוברת

שאת מרגישה שאת לא עובדת אז באמת את צריכה יותר להיות עם הילדים וכו וכו.

אני חושבת שאם תהיי רגע בכנות עם עצמך מה באמת את צריכה ותבואי מולו עם ביטחון בדברים אין שום סיבה שאת תגיעי למצב הזה

אני עד עכשיו בערך הייתי בבית ובעלי היה שותף מלא!

וגם עכשיו אני לא עובדת כל השבוע ועדיין הוא שותף מלא.

אני מבחינתי בהריון? מניקה? כפרה אני עובדת גם כשאני ישנה.

זה שלנו ההריון הזה וזה לגמרי שלנו הילדים האלה.

וממש לא הייתי חוזרת לעבוד בשביל סימון ווי

תהני מהחופש ממש מגיע לך

זה הקללה שלו לעבוד 😅

חחחחח צחקתי ואהבתי! אלופה♥︎אם_שמחה_הללויה
נכון זו הקללה שלו!siri

למה אנחנו בסוף עם שתי הקללות ביחד לא הבנתי חח 

לא אבל כפרה עליהם חמודים, מנסים..

הטפשות שלנו ''בקידום מעמד האישה''באתי מפעם

מה מקדם אישה בלקחת גם את תפקיד האישה וגם בתפקיד הגבר?! 

ממש לא טיפשותoo

זה מאפשר לבחור

האישה יכולה לבחור לעשות דברים שהיא אוהבת, לעשות כסף, לבחור את רמת החיים.

לגבר זה מאפשר לבחור לעבוד פחות, להיות יותר עם הילדים, לבחור מה הוא אוהב לעשות. 

בעיניי תפקידי הגבר/ האישה זה עניין כ״כ ארכאי ולא רלוונטי 

אני מאד שמחה לחיות בדור שפחות מגביל אותי לתפקידים ספציפיים 

וגם שהוגבלתי מבחינה חברתית שמתי פס ועשיתי כרצוני 

האם זה באמת לא מגביל?מקרמה

ברמת העיקרון את צודקת

אבל ברמת המציאות- ציפיות ונורמות חברתיות בהחלט מגבילות

וצריך עבודה עצמית מרובה כדי לא להיות מושפעים מזה

לדוג- אישה שחיה בחברה שמעודדת גברים לשבת וללמוד ונשים לצאת לפרנס- יהיה לה קשה לבחור להישאר בבית 

או אישה שחיה בחברה שהערכה אל האישה נמדדת בכמה היא מרוויחה  ובכמה היא משתווה לגבר- גם תתקשה לבחור להישאר בבית

זה לא באמת שונה בהרבה מאישה שחיה בחברה מדוכאת שבה נהוג שנשים נשארות בבית ולא רוכשות השכלה

לפמיניזם יש עוד דרך ארוכה לעבור

כרגע הוא בעיקר מתמקד בלהשוות את הנשים לגברים

ולא באפשרויות בחירה

רוב האנשיםoo

אכן בוחרים להיות בסטנדרט של הנורמה בסביבה שלהם

לי יש הסתכלות אחרת והנורמה החברתית לא מכתיבה לי שום דבר אלא רק ההגיון והבחירה שלי

לא שאני צריכה פמיניזם כדי לבחור אבל הניסיון לשיוויון מקל עלי כשאני בוחרת אחרת מהסטנדרט 

אבל המציאות היאכמהה ליותר

שעדיין לרוב הגברים יש נורמה מובנית בראש שהאישה היא זאת שיותר אחראית על ניהול הבית כמו בישולים, ניקיות כביסות וכו. ואם הם עושים משהו - זה בתור עזרה.
גם אם לא יגידו את זה במילים, זה מין תחושה מתחת לפני השטח שיש לגברים וגם לנשים - נשים עדיין מרגישות שהם יותר אחראיות על בישולים וכו, מאשר בן הזוג שלהם.
נגיד בעלי לא יגיד במילים, אבל משהו בתחושה עובר, נגיד אם הוא רעב, הוא יגיד לי " אני רעב, יש משהו לאכול?" ואני אענה לו שגם אני רעבה, ואני בדיוק רציתי לשאול *אותו* מה יש לאכול. ועדיין, כשאני רעבה אני לא מבקשת ממנו, וכשהוא רעב הוא יבקש ממני. למה??
כי כניראה שלשנינו עדיין יש מוסכמה בראש שהאחריות הזאת היא יותר עלי.

לעומת זאת, האחריות להביא פרנסה הביתה, נהייתי לגמרי תפקיד של האישה כמו של האיש. כשהאישה הולכת לעבוד, היא לא הולכת בתחושה שאני "עוזרת" לבעלי, אלא בתחושה אחריות שהיא צריכה לפרנס באותה מידה.

ולכן זה מרגיש שיצאו מנקודת הנחה שהתפקידים המסורתיים שהיו לגברים הם שווים יותר מהתפקידים המסורתיים שהיו לנשים, ולכן צריך לדחוף נשים לעשות גם את התפקידים הגבריים *בנוסף*.

לא חושבת שזה ככה בכל ביתאתחלתא דהריונא

כל בית לדעתי שונה

לא בדקתי מה הרוב

אני יכולה להגיד שאני ממש לא רואה עצמי כאחראית על פרנסה

ובעלי מתעסק בחשבונות

ואני מבחינתי אם יכולה עוזרת ועובדת ואם לא-לא

ובבית כן יש לו אחריות

ולא רק עוזר לי

יש דברים שהם ממש שלו

ואני ממש משחררת אגב את מה ששלו 

אבל יש תחומים שהם יותר 'שלי'..כמו קניית בגדים לילדים..ולארגן תחפושות לפורים..וגם רוב הבישולים

אני מדברת באופן כלליכמהה ליותר

אני חושבת שלרוב זה ככה.
הספיק לי ליראות גם כמה תוכניות ריאליטי של אהבה, כדי ליראות את זה. רק לפני כמה ימים ראיתי תוכנית כזאת שהגבר אמר שהוא כבר מחכה למצוא את האחת שלו, שיהיה לו בית לחזור אליו שתחכה לו שם ארוחה חמה. 
הייתי בהלם. וזה מה שהראה לי שכניראה שיש גברים שזה לגיטימי עבורם להגיד בפה מלא שהם מצפים לחזור הביתה ושתחכה להם ארוחה.

אזז כניראה שבאופן כללי ההסתכלות הזאת כן רווחת.

לא יודעתתקומה

להגיד לך מה רווח.

אבל תוכניות ריאלטי זה בוודאי לא דוגמה.

הם מביאים בכוונה את הדברים שיעוררו דיון, מבליטים את המשפטים הכי מסעירים, כדי להעלות רייטינג. אז לא הייתי מסיקה מזה מסקנות

נכון...טלויזיה זה המראה הכי מעוותת למציאותאתחלתא דהריונא

והאמת לא כזה מזעזע לחלום על לחוזר לבית עם ארוחה חמה

הז ביטוי של אהבה ושייכות ומקום שלך ומיהשו שחשב עליך

הז ממ שלא חייב לבא ממקום לש ניצול

אגב אני לא מבשלת בערב לבעלי

הוא גם לא מחפש את זה מדי סבבה לו עם חביתה

אבל אם היה משתף שזה משמעותי לו ..פיזית או נפשית רגישת

למה שלא ארצה לשמח אותו? אם הז מסתדר לי..לא באיזה מאמץ על

נגיד להכין מרק גדול ולחמם לו בערב- אפילו ליומיים שלושה

קל ןכיף לפנק

לא מתוך דרישה

אני רק אגיד שבישולמקרמה

זה לגמרי אחת מהשפות לאהבה

וכו- היא רווחת יותר אצל הנשים 

לא רואה בזה משו בעייתח

כל עוד זה עובד בשביל שניהם

(כמו כל שפות אהבה)

בישולoo

היא משימה שהרבה יותר מתאימה לגבר

עבודה בעמידה

בתנאים של חום/ קור

לפעמים מצריכה להפעיל כוח

וכן רוב השפים הם גברים

(יש לי ילד אחד שמבשל מתכונים ברמה ועוד אחד קטן יותר שיודע לבשל בסיסי

כמובן שבעלי יודע לבשל ועושה זאת)

אני מדברת על בישול ביתימקרמה

פינוק ודאגה ע"י אוכל נעשה הרבה יותר ע"י אמהות.

אני חושבת שזה שיש יותר שפים גברים מאשר נשים קשור לכך שעולם המסעדנות תובעני מאוד ושעות הפעילות שלו הזויות

אין מה להשוות בישול מקצועי לבישול ביתי 

זה עולמות אחרים

נכוןoo

שהוא נעשה ע״י אמהות כי הוא תפקיד נשי

בפועל אם בוחנים אותו ללא מוסכמות זה תפקיד פיזי שמתאים לגבר והרבה גברים יכולים להיות טובים בו

הסיבה שהם אפילו לא מנסים או מצפים מהאישה, זו המוסכמה בלבד.

אבל את מתעלמת מרגשמקרמה

בישול כהבעת רגש ולא כמתלה נפוץ יותר אצל נשים

ומה כל כך פיזי בבישול בייתי?

אני מבשלת לאהובים שלי לא כי מצופה ממני, אלא כי אני אוהבת לפנק ככה

ואני מכירה הרבה מאוד שנים כמוני

הרבה גברים יבשלו 'כי צריך להביא להם לאכול משו'

זה הסתכלות שונה- ללא קשרנלמוסכמות

זה קשור לנפש הנשית מול  הנפש הגברית

גםoo

גברים שאוהבים לבשל יכולים לאהוב לפנק עם אוכל

זה לא ענין נשי/ גברי אלא מי שאוהב להכין אוכל כנראה יביע 

רגשות דרכו 

נראה לי שהרבה נשים מבשלות כי צריך ולא כי הן רוצות לפנק מישהו 

בכל מקרה אני לא אוהבת לבשל ומעדיפה שיפנקו אותי באוכל מאשר לפנק בו אחרים

אל הבקר רץ אברהםלב אוהב

וביקש מהנער שיעשה את הבשר

אבל לשרה ביקש לושי ועשי עוגות...

אפשר ללמוד מזה שיש עניין שאישה תאפה/תבשל לכבוד המשפחה/אורחים...

למרות שרואים שגם אברהם לקח חלק...

יצחק ביקש מעשיו שיכין לו מטעמים...

ואולי יש עוד מקורות מן הסתם...

מצוות הפרשת חלה היא של האישה... 

אישה קלקלה חלתו של עולם והיא תתקן... 

יש כאן עניין מסוים לאישה

מצד שני, כולם נהנים מאוכל ביתי חם ומבושל, וזה מפנק את כולם... 

וגם גבר יכול לפנק את אשתו במאכלים.

יש גברים שהבישול עליהם בבית, יש שפים וטבחים מעולים, זה לא שהמקצוע הזה שייך לנשים... 

אבל כנראה שיש עניין מסוים לאישה לאפות/לבשל 

מסכימה איתךמקרמה

כל מה שטענתי זה שנראה לי שיש יותר נשים שאוהבות לבשל (בישול ביתי) מאשר גברים

מעניין לבדוק את זה

הבעיה בהשוואהoo

שכל הנשים מנסות לבשל ואז יודעות אם אוהבות או לא

בניגוד לגברים שחלקם (הגדול?) לא מנסה ואי אפשר לדעת אם אוהבים או לא 

לא מסכימה איתךאפונה

בישול הוא תפקיד נשי באופן מסורתי כי נשים נמצאות בבית יותר שעות ולכן המטבח זמין להן יותר.

נשים מבשלות קודם כל כדי להזין את בני הבית... ולפעמים גם כדי לפנק.

גם נשים שלא אוהבות לבשל מבשלות,

גם לנשים שאוהבות לבשל לפעמים נמאס, והן בכל זאת מעמידות סיר פתיתים ב13:50 כי צריך.

אני שונאת לבשלדבוריתאחרונה

אני עושה את זה הרבה מאוד

כי אין ברירה

אבל אני ממש ממשלא אוהבת את זה

זו אחת המלאכות השנואות עליי ביותר

ויוצא לי אוכל ממש טעים שמשמח את כולם ועדיין אני פשוט שונאת את זה 

לא חולקת על זהתקומה

רק אומרת שזה שמשהו מופיע בריאלטי, לא אומר על המציאות עצמה כלום.

את המציאותoo

אַת יוצרת

רוב הנשים מתקשות לעמוד על שלהן מול עצמן או מול הגבר, זו תכונה נשית מובהקת (ולהפך התכונה הגברית) לכן התפקידים הנשיים ישארו (אולי לנצח) אצל רוב הנשים.

אצלנו אין תפקידים נשיים/ גבריים כי אני לא משתפת פעולה עם מוסכמות וקל לי לעמוד על שלי

הפמיניזםתקומה

כקבוצה אכן מתמקד בשיוויון, אבל הוא מאפשר לי כאישה פרטית לבחור.

אתן דוגמה, זכיתי לגדול לצד נשים שנאבקו על לימוד תורה משמעותי לנשים. לפעמים מהצד לא הבנתי אותן, את הכעס שלהן, את הלהט שלהן, את המלחמה.

אבל במבט לאחור, אני מבינה שהמאבק שלהן לזה, הוא מה שאיפשר לי בכלל לבחור איך אני רוצה ללמוד תורה. ולולי הכעס שלהן, המאבקים שלהן, אני בכלל לא הייתי במצב הנוח שבו אני היום - של בחירה.

אני חושבת שבפמיניזם יש הרבה ברכהבארץ אהבתי

בהגדלת אפשרויות הבחירה שנפתחו לנשים בדורות האחרונים.

אבל מאוד מסכימה עם @מקרמה שיש לזה גם מחירים.

ובכלל אני חושבת שהשיח של הפמיניזם היום הוא בכיוון שמנסה להפוך נשים להיות 'כמו גברים'. כאילו באמירה ש'אנחנו שוות לא פחות מגברים', אבל בעצם מתוך הערכה של תכונות ויכולות גבריות, והמשך זלזול ביכולות ובעוצמות הנשיות.

זה מתבטא בצורה הכי בוטה בצבא, כשמנסים בכוח להכניס נשים לכל יחידה, גם במחיר של הורדת הרף של היכולות הנדרשות כדי שנשים יוכלו לעמוד ברף כביכול 'כמו הגברים', ובמחיר של פגיעה ביכולות מבצעיות, ובגוף של הנשים שמתגייסות, ועוד.

אבל יש לזה עוד ביטויים בהרבה דרכים.

כמו שפעם קראתי כתבה שדיברו שם על זה שנשים משתמשות משמעותית ביותר ימי מחלת ילד מאשר גברים. והדיון שהיה שם היה איך לגרום לכך שהניצול יהיה יותר שווה, במקום להבין שזה טבעי והגיוני שבהרבה בתים כשילד חולה - בני הזוג מעדיפים שהאמא תישאר איתו (אצל קטנטנים, שלרוב חולים הכי הרבה, בעיני זה אמור להיות ברור מאליו. במיוחד עם תינוקות יונקים), ואולי אפילו לדון אם אולי עדיף לתת לנשים תוספת של ימי מחלת ילד.

ובאמת לנשים יש כל כך הרבה איכויות ויכולות, שכרגע העולם לא מעריך.

הפמיניזם שהייתי רוצה לראות, הוא להעצים את היכולות הנשיות, לתת להן יותר הערכה וביטוי במרחב הציבורי, במקום לנסות להפוך נשים ל'כמו גברים', שזה בעיני עדיין ביטוי אחר לדיכוי נשי.

יכול להיותתקומה

שאני מסכימה עם חלק מהדברים שכתבת.

אבל מה שאני מנסה להגיד, זה שלפעמים בשביל שינוי, יש את מי שיצטרך לצעוק, לעשות רעש, להילחם. כי רק ככה יהיה שינוי.

וזה בסדר גמור גם להתנגד לזה, כי אני חושבת שככה העולם צומח מתנועות ותנועות נגד. זו הדרך של העולם לערוך דיון על כיוון אליו הוא צועד.

מה שכן, אני לא אוהבת את האמירות שמציגות כאילו הפמיניזם הוא רק מגביל, ורק קללה או כל ניסוח אחר שלפעמים עולה.

בסוף, זה שאנחנו יושבות כאן ודנות, זה הרבה בזכות הפמיניזם. אז מותר וראוי להתדיין ולחשוב מה הגבולות, אבל צריך לזכור שכולנו חייבות לתנועה הפמיניסטית הרבה, וצריך להיזהר לא לזרוק אבן לבאר ממנה שותים.

ושוב, זה לא סותר את זה שראוי להתדיין, וזה שפמיניזם בעבר היה טוב לא אומר שהגיוון שחלק מהנשים לוקחות אותו הוא גם כן מבורך, אבל לזכור שפמיניזם זה ממש לא רק מלחמות על זה שנשים יתגייסו. זה הרבה מעבר לזה, כמו זכות בחירה לנשים, זכות לנשים להביע את דעתן, להחליט על גופן ועוד הרבה

מצטרפת. בפועל יכולות היום לבחור יותר מבעברירושלמית במקור
בהמון נושאים. ואם יש עדיין נורמה מגבילהירושלמית במקור

זה בעיקר מעיד על מקום המגורים. אצלנו שוני גדול אפילו בין שכונות באותה עיר.

לכל דבר יש מחיר אבל העובדה שיש יותר בחירה מתבטאת גם בבחירות קטנות, מאמינה שאף משפחה לא לומדת על זרמי הפמיניזם אלא פשוט רואים שאפשר אחרת וכל משפחה בוחרת מה מתאים לה לפי הנסיבות הכוחות והיכולות אבל משוחררים הרבה יותר לבחור כך כשאין מגבלות בדין עצמו כמו שפעם היה. צומחים גם הרבה דברים מקסימים וגם הגברים שבוחרים כך מרוויחים.

אני מאוד מסכימה, וגם פתחתי בזהבארץ אהבתי

אני באמת מברכת על השינויים שהתנועה הפמיניסטית חוללה בעולם, ולגמרי מכירה בזה שבזכותה אני נמצאת במקום הרבה יותר טוב ממה שהיה בלעדיה.

ואני מסכימה שלפעמים בשביל לחולל שינויים צריך בהתחלה את הצעקה והכוח. ועצם הדיון שנוצר מזה הוא מבורך.

אבל כן חושבת שהיום התנועה הפמיניסטית קצת איבדה את הכיוון של העצמת נשים, ולמעשה בפועל בהרבה דרכים מדכאת את התכונות והנטיות הנשיות, ומנסה להפוך נשים ל'כמו גברים', כשלמעשה הרבה נשים (אולי אפילו רוב) חוות את ההשלכות של זה יותר כדיכוי מאשר כשחרור.

אבל אני מאמינה שזה חלה מתהליך שהעולם צריך לעבור.

הרבה ממה שקרה עד עכשיו הוא מבורך וטוב לנו.

וגם הבלבולים שאנחנו רואים עכשיו הם חלק מהדרך והבירור, ובעז"ה עוד יצמח מזה הרבה טוב.

(כן שומעים היום יותר ויותר קולות של בירור דווקא של מה זה נשיות ואיך להתחבר לפן הנשי שבי. גם זה מבורך וגם שם יש עוד מה לברר ולדייק, ובעז"ה עוד נראה את הביטוי של זה גם במציאות הכללית, גם אם זה יקח עוד זמן. זה תיקון של עשרות דורות שקורה עכשיו, אז הגיוני שזה לא קורה ברגע).

מתחברת מאוד למה שכתבתדבורית
לדעתי המצבים שכתבת כן שונים בהרבה מחברה מדכאתקופצת רגע

וזה היה הרבה מעבר ל'לא נהוג' שנשים ירכשו השכלה, מוסדות ההשכלה הגבוהה קיבלו גברים בלבד. 

ברור שהמצב היום מוצלח יותר, כי בימינו יש באמת בחירה, מה שלא היה בעבר. 

ואי איזה דיוןsiri

אני בעד שאישה תהיה אישה 

חח מי קובע מה זה אישהירושלמית במקור
אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

😅 העיקר שמסודר לך בעיניים...מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

מזכיר לי משהו חכם ששמעתי פעם124816
הייתי בשרות לאומי והתארחתי אצל מישהי עם ילדים קטנים והכיסאות היו למעלה, אחרי שטיפה, הצעתי לה שאני הוריד את הכיסאות, אז היא אמרה לי, אני משאירה אותם למעלה בכוונה, בעלי חוזר בערב מהעבודה, עד שהוא יגיע הילדים כבר יספיקו ללכלך את הרצפה, אם הכסאות למעלה הוא לפחות ידע ששטפתי וצריך לפרגן...
יצירתי😂יעל מהדרום
בדיוק!!גלויה

גם אני בשירות לאומי (רווחה) למדתי מעו"ס שתמיד צריך לפרסם את מה שעושים... אז לכן אני משאירה ערמות כביסה מקופלת (כשזה כן קורה...) עד שבעלי יגיע.

חשבתי שזה המצאה שליחנוקה

להשאיר ערימות כביסה..

פיזורים זה צטלה בפני עצמה אצלינו...

האמת שאני בגלל זה מקפלת ישרשלומית.
לארון, כי אם לא הבגדים פשוט נשארים מקופלים עד שהם מתבלגנים כי הפיזור זו משימה ממש מעצבנת 
אני מצלמת לו🤣פלאי 1234
עושה קניות, מצלמת את העגלה ליד האוטו , מקפלת כביסה מצלמת לו את הכביסה מקופלת. וכן הלאה.
חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
לא נעים לי להגידבאתי מפעם
כשהייתי ילדה ביסודי הייתי תורנית בכיתה ובסוף הלימודים צריך לטאטא את הכיתה, אני וחברה טיטאנו ובסוף הופנו הכל החוצה לפרוזדור 🫣🫣🫣
הילדים שלי עושים את זה כמעט קבוע בחדרים שלהם🤭מתואמת
טרי מהערבהשקט הזה

אני עומדת מטגנת לביבות לקראת יציאה מהבית. בעלי חוזר מתפילת ערבית, מבקשת ממנו לארגן תיק לנסיעה עם טיטולים, מגבונים, בגדי החלפה ובקבוקים לבנות.

אחרי חמש דקות בערך אני רואה אותו יושב על הספה, שואלת אותו "ארגנת את התיק?" תשובתו המופלאה: "ביקשתי ממני לפני דקה, מתי הייתי אמור להספיק לארגן?" מממ.. בדקה (חמש כאמור) הזו במקום לשבת על הספה?

כמובן שווידאתי לפני היציאה שיש בתיק מה שביקשתי ולא היו מגבונים..

חח יצאה לי חצי פריקה.. פשוט היה לי אחהצ עמוס ומלא במשימות והפרופורציות ביני לבינו הדהימו..

וואאא!! השלוות נפש הזאת מחרפנת לפעמים...יעל מהדרום
חחח כןןןן יש להם שלווה כזו.. הם בקצב חיים אחרתודה לה''
אין ספק אבל שיש מה ללמוד מזה...
ממשהשקט הזה
לפעמים באמצע יום שישי הוא פשוט מתיישב על הספה.

עכשיו שלא תבינו לא נכון, הוא עושה מלא בבית. אבל היכולת המופלאה הזו פשוט להתיישב לנוח מדהימה אותי😅

אני מתיישבת להניק וכל ההנקה אני על קוצים במחשבה על כמה דברים יכולתי להספיק עכשיו במקום זה

משהו חמוד שהיה השבועגלויה

בעלי הלביש לפוצון ציצית 

ושר: 

"בוקר טוב עולם... (במנגינת פינוקיו)

אני מסדר את החוטים

אני כבר ילד יהודי"

רציתי להעלות לפורום אז הנה הזדמנות. 

וואו, נאמץ בדוק!דיאט ספרייט
אניoo

באה לשים פסולת בפח ואין שקית

רואה צלחת עם פסולת על השיש ומוסיפה את שלי

באה אחרי 5 דקות שוב לפח

עדיין אין שקית

אבל הצלחת עם הפסולת נעלמה

(הוא שם אותה בשקית שהוא הוציא החוצה ועוד לא שֹם בצפרדע)

נכנעתי ושמתי שקית בפח

מה? יפה שהוא לקח את הצלחת!!!תודה לה''
אבל כן לשים שקית בפח זה כאילו לא ברפרטואר הדברים שהם יודעים לעשות חחחח
אצלינו זה התפקיד של בעלייעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 23:29

לק"י

אני פותחת עוד שקית ומניחה איפושהו.

עד שהוא מוציא את המלאה מהפח, ושם חדשה....

משהו שתמיד מצחיק אותיהשם שלי

בדרך כלל בלידות בעלי נמצא איתי והילדים אצל ההורים שלו.

אחרי שנגמרת הלידה, במקום לנסוע להורים שלו להיות עם הילדים ולעזור להם, הוא חוזר הביתה לבד.

מפיל את הילדים על ההורים שלו, ונהנה מבית ריק.

תכלס צריך לעבד את החוויה... לא? אבל כן זה הכי גבריתודה לה''
שיש
גם בעלי עושה את זה לפעמים. בלי שאהיה אחרי לידההמקורית

בעיניי לגיטימי. ווין ווין סיטואיישן

אהממממחנוקהאחרונה

בכנות בעלי עושה את רב תחזוקת הבית

אז מי אני שארד עליו

אבל כן יש כמה דברים שאני נושכת שפתיים

הוא מטאטא (יסודי ומעולה, משהו נדיר!)

ומשאיר את הערימה באמצע החדר

אני מתפחלצת כי תכף יבואו הילדים וידרכו והוא מבחינתו זה 2 משימות נפרדות לחלוטין

יש לטאטא

יש ליעות

יום יבוא והוא יאסוף

(ברגיל אני לא מתאפקת ותמיד מרימה אלב עכשיו בסוף הריון אז מוותרת)

הוא שוטף כלים מנקה את הכיור מנקה את השיש

ואז תולש את מגבת הידיים מהמתלה

ומנגב איתה את השיש המקורצף

נשמע לו ממש מיותר גם לנגב בסמרטוט רטוב וגם לנגב ביבש

וזה מגרדדדדדדדד לי בעיניים.

משתדלת פשוט לא לראות.

מה עוד?

קבוע, קבוע

הוא מקלח את הילדים

ומוציא אותם במגבות שלנו.

למהההה בשביל מה לכל ילד בבית יש מגבת אחרת?

כדי שלא אצטרך כל היום לכבס

אבל לו זה לא מפריע וקשה לו להבין שזה מפריע לי...

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי חיבוקשירה_11

רצף אירועים ממש מרגיזים ועוד מלווים בהרגשה של חוסר התחשבות

חיבוק

מכירה את זה ככ. הרגשה מגעילה!Pandi99
ממש קשוחתהילנה
אני למדתי מראש לא להתבייש לשאול: מה יהיה לאכול? באיזה כשרות? מבחינתי זה הבייסיק של ההתארחות
לגמריאיזמרגד1

או לשאול, או להגיע מראש שבעים...

אבל זה אחד המבאסים גם להיות באירוע ולא לאכול וגם הקטע שלא מתחשבים...

דיברתי עם חמותיאנונימית בהו"ל

אמרה שהוא ידאג לנו.

היא גם הרשתה לעצמה לאכול משהו בטענה שזה טבעוני, אני לא חושבת שהיתה אוכלת אם היתה יודעת שהוא אוכל טרף

ציפיתי שכמישהו שגדל כדתי תיהיה התחשבותאנונימית בהו"ל

בסוף הוא יודע הכל

מבינה שציפיתי יותר מידי

איזה מתסכלללצוצקהלה

נשמע סופר קשוח, ובפרט שכשארחת כל כך טרחת והתחשבת..

אני בסיטואציות כאלו דואגת להביא איתי משהו- סלט/ פשטידה/ עוגה שאני אוהבת (אפילו קנוי...) ואז יודעת שבכל מצב יהיה לנו משהו לנשנש...

רעיון טוב להבא!אנונימית בהו"ל
למרות שהודעתי לבעלי שאני לא חושבת שאגיע לאירוע שלהם, ואם כן זה יהיה אחרי הרבה מחשבה
איזה מבאס!!שלומית.

האמת אני חושבת שצריך לדבר איתו ברחל בתל הקטנה. בסוף הוא גדל כדתי והוא מכיר את ההלכות. אז נראה לי בסיסי שאם הוא מארח את המשפחה הדתית שלו הוא יתחשב.

(אצלינו במשפחה גם יש דתל"ש שמארח ודואגים שהכל יהיה כשר... אולי ההבדל הוא שהוא דתל"ש כבר מעל 30 שנה ועבר מזמן את הקטע של לעשות דווקא.)

וזה בלי לדבר על הקטע של להתארח אצל זוג לא נשוי אבל זה כבר עניין שלכם...

קיצור, אני חושבת שאפשר לדבר איתו כאדם בוגר בתקוה להבנה

לא תארתי לעצמי שאדם כזה יהיה חסר מחשבהאנונימית בהו"ל

בסוף כשבעלי אמר לו שיש בעיה עם זה שהוא מחמם בתנור הוא נעצר, אבל זה היה מאוחר מידי.

אני לא חושבת שזה היה דווקא כמו פשוט חוסר מחשבה עלינו.

ולגבי זה שהם זוג לא נשוי- יש דברים מורכבים בין משפחות...

יש צפרדעים שבולעים

בואי, גם זה שהיא קונסרבטיבית זה לא מציאה, אפילו שהיא חמודה ממש

וזה שהיא מסיתה אותו שמאלה שמאלה שמאלה

מצב קשוח.

ומנסים לאזן, די למען כיבוד הורים/חמים

וואי...איזה לא נעיםיעל מהדרום

לק"י

למשפחה קרובה מן הראוי לדאוג.

זה גם לא מישהו בודד ששומר כשרות. מן הסתם שהיו לא מעט.

האמת שבסוף היה אירוע לא גדולאנונימית בהו"ל
אבל היינו חצי דתיים, מספיק חשוב להתאים משהו אלינו
לגמרי....יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

לי יש אחות טבעונית, אז הכי הגיוני שאני אדאג לה לאוכל באירועים. לא חייבים שיהיה לה הכל, אבל שיהיה מה.

היא משפחה קרובה, לא איזה סבתא של הבת דודה מהצד השני.

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוני
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
לפעמים יש נשיםבאתי מפעם

שמכינות מארזים (חלבי) מאוד יפים של סלטים, פשטידות, סנדוויצ'ים, מוקרם, קינוחים...

אם חלבי זה יתאים, תכתבי אזור אולי נוכל לעזור לך לאתר משהי. 

יש כמה אופצייתתהילה 3>אחרונה

או לעשות במסעדה שיש בה אופציה

או להזמין מגשי אירוח שיש בהרבה קייטרינגים, ואז לעשות בופה יפה ומכובד

או מסעדה שעושה משלוחים

ולפעמים יש גם קייטרינג שעושים דברים קטנים, בעיקר מתחילים וכאלה.

מזל טוב!!!

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדוללאחרונה
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

הבן שלי גם היה רגיש ככהבתאל1אחרונה

לא בדיוק סיטואציות כאלה. אבל כן כשבאנו למפגש משפחתי הוא לא הסכים להכנס ולקח לו הרבה זמן להפשיר (חוץ מזה שבחוץ היה קפוא אז באמת היה צריך להפשיר חחח)

אם היינו מגיעים לאירוע המוני אפילו בחוץ - הוא רצה לחזור הביתה.

בכלל היה לוקח לו זמן להתרגל.

וגם לחלק מהאחיות שלו לקח זמן להתרגל כשנפגשים עם משפחה. בסוף לאט לאט זה עבר והם גדלו ועכשיו זה פחות משמעותי.

כן יכולה להגיד שהוא רגיש. וכנראה זה בגלל זה התגובה שלו. 

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושי

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

דיייי...באתי מפעם

וואו, איזה רגישות יש לו.... כנראה הוא ממש חש סיטואציות.

חיבוק גדול.

תודה לה ' שזה לא משהו בריאותי, כי הבת שלי פעם היתה בת 3, כמו שתיארת (מידי פעם צרחות של כאב בטן, בא בגלים) וזה נגמר בניתוח.

ואני ממש זוכרת את השרשור הארוך על חמותך שלא מתארחת אצלכם וזה ממש משמח לשמוע שהיא באה והייתם בטוב!!! 

פוסטינור בהנקהתהילנה

יצא למישהי לקחת ומוכנה לשתף?

האם לצפות לתופעות לוואי מיוחדות? (יש לי היכרות עם הגלולה, אבל לא בהנקה)

ממליצה לשאול את המכון הטטרולוגי אם בכלל מותר בהנקהאמהלה

מותרתהילנה

וכבר לקחתי...

השאלה שלי בעיקר מה מצפה לי מבחינת דימומים ומחזור

הבנתי. לא חושבת שאמור להיות שונה... בהצלחהאמהלה
תודה לך!תהילנה
רק חשוב לי לכתובשלומית.
שאחוזי המניעה של הגלולה הזו לא מאוד גבוהים וככל שמתרחקים מזמן קיום היחסים היעילות פוחתת 
תודהתהילנהאחרונה

זה מה שיש לצערי. מתפללת...

אם יש לך טיפים נוספים, אשמח לשמוע

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחיאחרונה

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

אולי יעניין אותך