אשמח לשמוע מכאלו שהיא ובעלה סטודנטים בתארים תובעניים במקביל ויש להם ילדים-איך אתן שורדות?
אני יותר משחררת לבעלי ללמוד ונותנת לו את כל הזמן כי הוא בתואר יותר תובעני ממני באופן יחסי, אבל אני מרגישה שאני קורסת!!!כמה אני יכולה להיות כל היום עם הילדה לבד כי הוא צריך לשבת ללמוד ולהגיש מטלות, ואני הרבה פעמים נרדמת עם הילדה או אחריה אבל לבד כי הוא צריך להמשיך ללמוד עד מאוחר ואני כבר עייפה. ובמקביל אני מנהלת את הבית לבד-בישולים, כביסות ניקיונות, ולהחזיק ראש בלימודים ולהגיש מטלות-הרבה פעמים אני לא מגיעה לשיעורים ומשלימה אחר כך רק כדי להישאר איתם בבית ושבעלי ילמד, כי הוא כל הזמן אומר שהוא בפיגור בהגשת מטלות ובחומר. ודי אני כבר משתגעת, הוא חזר היום ממבחן ואמר שבקושי הספיק לעשות חצי מבחן, והוא אחד הבחורים הכי חכמים שאני מכירה,מבחן קודם הוא הוציא 100 והייתי בטוחה שזה קטן עליו. והיה לי ממש קשה לי לשמוע את זה, מעבר לבאסה שלו זה למעשה אומר שהוא יצטרך לעשות מועד ב והתקופת מבחנים שלו תתארל ואני אצטרך להיות כל היום שוב עם הילדה, וגם לי במקביל יש מבחנים, וזה פשוט מתסכל. מה גם שבשגרה הוא גם כל היום לומד,זה לא יותר טוב מתקופת מבחנים. אופ מה אני עושה?? זה ברמה שבאלי לפעמים לסוע לטייל/לקפוץ להורים שלי/לסבתא שלי ואני לא רוצה לבזבז לו את הזמן.
ושלא נדבר מבחינה כלכלית-איך מסתדרים?? מרגיש לי שבכללי אין לנו איזה אופק מבטיח כלכלית, אמנם אנחנו לומדים תארים שווים אבל זה ממש לא מבטיח עבודה ובנתיים יש ילדים וההוצאות גדלות וכבר אין עזרה מההורים כמו פעם, איך שורדים את התקופה הזו מכל הבחינות? אני מרגישה שאני כבר משתגעת ומתחיל להתחולל בי הרצון שהוא יעזוב את התואר רק כדי להשתחרר מהעול של 3 וחצי שנים לימודים אינטנסיבים והוא רק התחיל..
בעיקר פרקתי, אבל ממש אשמח לשמוע ממכן! תודה רבה!