כשאת מגיעה לפגישה ראשונה,
מה הציפיות שלך מעצמך? מה המחשבות שיש לך בראש? מה זה "להגיב טוב"?
שמעתי לאחרונה מישהו אומר,
שהוא יוצא לדייט, הוא פוגש אדם אחר, שהוא עולם ומלואו.
אני בכל מקרה מתחייב לתת לה את השעתיים +- הבאות,
אז למה לא לנסות להבין, להכיר את זווית הראייה שלה על העולם?
בצורה כזו, לא אמור להיות חוויות שליליות בדייטים, כי תמיד יש מה ללמוד מהאחר, גם אם זה לגמרי לא הכיוון שלי.
להשתחרר ממחשבות מסוימות לגבי הקשר, הפוטנציאל שגלום בו, ולשים בראש מחשבות פחות מאיימות.
מה הופך פגישה להיות מביכה?
את כותבת, "דורשים ממני להציג את עצמי במקום חדש" - בעיניי, בדייט ראשון את לא צריכה להציג את עצמך. הוא כבר קיבל הצגה ראשונית מהכרטיס\בירורים. אין טעם לחזור על הדברים שוב.
"נפגשים במטרה להכיר אחד את השניה ע"י הפגישה" - נסי לתת לזה כותרת אחרת. הנה אני הולכת לפגוש בנאדם חדש ומסקרן. מישהו ששונה ממני, שאני יכולה ללמוד ממנו נקודת מבט חדשה.
אני חושבת שגם כדאי לדאוג לתנאים הכי טובים - מה שהכי נוח לך, שבו את מרגישה הכי טבעית ונינוחה. לא טבעי ונוח לך לשבת בבית קפה? אל תקבעי שם. לא טבעי ונוח לך על ספסל בגן סאקר? אל תקבעי שם. לא נוח לך במקום רועש, סואן? אל תקבעי שם.
אפשר גם לדבר על המבוכה. להגיד שבד"כ, באזורים אחרים בחיים, את לא ביישנית, אבל כאן בסיטואציה הזאת את מרגישה ביישנית, ושקשה לך להצליח להיות טבעית ונינוחה.
אני לא חושבת שאת צריכה בכוח להגיד לעצמך - זה מביך, אבל אעשה בכאילו שאני טבעית. זה בסדר גם להיות לחוצים, מתוחים, חוששים, מובכים בדייט, במיוחד בהתחלה.
ההצעה שלי היא לנסות להסביר לעצמך מה בדיוק מביך שם, ולנסות להימנע מזה. לא לטאטא מתחת לשטיח, לא להתעלם מזה שזה קיים, אלא לנסות לתת לזה מקום ופורוציה בקשר.
איך את בד"כ מתמודדת עם מבוכה? מה את עושה בסיטואציות אחרות כשאת מתביישת? האם הכלים האלה רלוונטיים גם כאן?
בעיני, "להגיב טוב" - במיוחד בהקשר הזוגי - זה לשקף את המצב שאת נמצאת בו. עם המבוכה והביישנות. ולא להסתתר מאחורי מסיכה אחרת.