אירוע מציף (תרתי משמע...)אור ללא כלים

לאנשים סגולים לא תמיד יש זמן להיות סגולים. לא תמיד יש להם את הפניות לתת לעצמם לחיות בסגול, ולא תמיד ניתנת להם הזכות להיות כאלו.

ולעיתים אין להם את האפשרות הזו, בשטף מירוץ של אירוע מטורף, או סיטואציה אינטנסיבית שדורשת ביצועים גבוהים, בקצב שלא מאפשר לחיות כאדם סגול.

וזו חוויה מאוד קשה, בעיקר מהסיבה שאתה לא באמת הופך להיות אדם רגיל, אלא מדחיק ומשתיק את הנפש שלך, והיא כידוע לא פראיירית. וגם אם עשית את זה ממש בלית ברירה, לא יעבור עוד הרבה זמן עד שזה יתפרץ עליך ויתפוצץ לך בפרצוף בקול רעש גדול...

ואז מגיעה הצפה. כמו שיטפון ענק של ביוב שצף ועולה לקראתך בעוצמות אדירות, מאיים לשטוף את כל- כולך... ואתה כולך ממשיך להתנהל באותו אירוע אבל פתאום הולך לאט-לאט ובזהירות, מפחד להחליק וליפול. אבל כמה שתיזהר זה לא יעזור לך. אתה מחליק ונופל על הראש. לפעמים מקבל מכות כואבות בעוד מקומות בגוף. ולפעמים זה קורה לך עם ילד קטן ביד, שאז גם הוא נופל ומקבל מכה. ואז הוא בוכה מאוד חזק, ואתה מרוב בהלה לא מסוגל להרגיע אותו, אלא מתחיל לבכות חזק-חזק ביחד איתו...

(שיתוף אמיתי, כולל ההחלקות הפיזיות על מים של ביוב...)

אגב, הביטוי "אנשים סגולים" מבוסס על תחושה שלי בחיים. מתכננת בעז"ה לכתוב על זה ספר...

תיאורים מדוייקים ויפיםילדה של אבאאחרונה

מחכים לספר

לחרדה חברתית יש מקום כאן?אנונימי (פותח)

כזו שברמה הכי גבוהה שיש.

אנשים בוגרים, רצוי שכבר הורים, שמתמודדים?

זה פוגש אותך כל יום בעבודה, כל יום מול הצוות של הקטן, כל יום מול השכנים, כל יום מול המוכרת… לעזעאל. יותר גרוע מהיסודי, וזה היה ממש גרוע סמכו עלי.

להיות ההזויה הזאת שלא מבינים מה דפוק אצלה

איפ איך שורדים את זה?

כן! ברוראנונימי (3)
תפרטי יותר בבקשהאנונימי (4)אחרונה
איך זה נראה? איך זה מרגיש? מתי זה פוגש אותך?
איך אנשים רגישים אמורים לעבור את כל התלאות וחשיפותאנונימי (פותח)

שסביב השידוכים?

אני מרגיש שכל פעם אני צריך גבורה עצומה לכל שלב בתהליך הזה. ועד שמתקדם משהו צריך להתחיל שוב מחדש😑

מצרפת שיעור שממש חיזק אותיאשר ברא

הרב יובל מיטלמן / להקשיב ללב החיים, שיעור 2 - חברים

הרב מדבר שם על הערך והביטחון העצמי של האדם, אני חושבת שבתור אנשים רגישים מאוד- העניין הזה הרבה פעמים מתבטא אצלנו..

בעיקר בשידוכים (יכולה אפילו להגיד על עצמי שאחרי פגישה לא כ"כ מוצלחת, או תקופה שנפגשת ולא מתקדם מרגישה את החלישות הזאת).

ובאמת באמת צריך גבורה עצומה.. אשריך!

תודהאנונימי (פותח)

שמעתי ולא הצלחתי לקחת עצה מעשית מהשיעור אלא רק אבחנות טובות.

איך הוא עזר לך?

אני חושבתאשר בראאחרונה

שבעיקר ההמלצות המעשיות זה להתחזק במי שאנחנו, שזה נעשה ע"י מפגש עם האנשים החיצוניים (כפי שהוא מדבר שם על הסוגי חברים).

הרבה פעמים בפגישות, אם יצאנו מקשר ארוך ונפגשנו אחר כך לאיזה פגישה אחת- קורה שאנחנו קצת 'נשברים'..

כי הרגישות באמת באה לשמור עלינו (לענ"ד), לכן בתחושה של הלופ שאמרת.. להציג את זה שוב מחדש,

זה בוודאי מגיע עם אישיות מאוד מיוחדת ולכן כביטוי לזה הרגישות קצת מנסה להתגבר ולסגור אותנו..

הטיפ אולי הכי גדול משיעור הזה, זאת הגידה של החבר האוהב.

להגיד לעצמך שאתה טוב, לחזק את הביטחון, הערך והאהבה העצמית. ואז בוודאי מי שנמצא מולנו רואה את זה- ואולי זה קצת יותר מקל על התהליך.

מקווה שזה עוזר..

אפשר לפתח את הרעיון מהשיעור יותר במסרים. (:

וואו. שאלהמשה

אני חושב אחורה ומבין כמה שהמנגנון הזה ניהל אותי ואולי מותר להגיד גם דפק אותי. היום יש לי הרבה יותר כלים להבין מה עבר עליי אז.

אולי יעזור לאי מי מכםדבדב

אולי יכול לתת משהו:

אנחנו מחפשים המלצהאנונימי (פותח)

על פסיכיאטר לבוגרים שהוא דתי ומקבל (גם) באופן פרטי ונמצא באזור המרכז ו/או השרון.

על ד"ר מיכאל אבולעפיה כבר שמענו, מחפשים רופאים אחרים.

עזרתכם חשובה.

אם מישהו חושש מאאוטינג, נשמח לקבל המלצות גם בפרטי דרך המנהלים (אני חושב שיש להם גישה למשתמש שלי האחורי האנונימי. @משה?).

רשום אצלי מאיפשהושלג דאשתקדאחרונה
אדם בשם גדעון אבידן, עובד באברבנאל ומקבל שם (ואולי בעוד מקומות). המליצו עליו בחום אבל התורים היו ארוכים.
סלידה ממגעAvigailh1

היי, חדשה כאן, נעים מאוד - באמת נעים לי לקרוא כאן את הכל ואיזה כיף שיש מקום כזה.

בשנה שעברה גיליתי שאני אדם רגיש מאוד ,קראתי את הספר של איילין וכו.

עם הקריאה של השרשורים תהיתי לגבי משהו שאני לא מבינה אותו ככ על עצמי .

מאז ומתמיד מגע כלשהו לא משנה ממי ,הוא פשוט לא נעים לי. אני מרגישה סוג של חלחלה כזו ,רתיעה . לא בא לי שיגעו בי.

זה קורה בעיקר עם הילדים שלי, שאני מאוהבת בהם ממש , אני נהנית לנשק ולחבק אותם אבל קשה לי שהם מחבקים אותי או נותנים נשיקה רטובה . ילדים לא מבינים איפה הם נוגעים לפעמים, וכשהם מחבקים לפעמים נוגעים בכל מיני מקומות צנועים בלי כוונה וזה עוד יותר מרתיע אותי.

ב"ה עם בעלי זה לא קורה לי .

לא חוויתי הטרדות למיניהם ב"ה ,אז זה לא הכיוון.

מה לא בסדר אצלי? והאם זה קשור בהכרח לרגישות יתר ? 

קיבולת מגע זה מושגמשה

כלומר, עם ילדים (וגם עם בני זוג, אל דאגה) כמה שאוהבים אותם והכל לפעמים פשוט נגמר ורוצים שיעזבו את הגוף שלנו. זה לא דבר שצריך להתנצל עליו כמו שצריך להכיר אותו.

מתחברת לזהאילת השחר

ומוסיפה, שאם קראת את יודעת שחלק מהעניין של להיות אדם רגיש מאוד, נוגע גם לרגישות תחושיתית ולחוויה שמגע/גירוי שמגיע מבחוץ ולא בשליטתנו יעורר את מערכת העצבים יותר. פתחתי את הספר אדם רגיש מאוד, ורואה שהיא מדברת על זה קצת בעמ' 32-34, את מוזמנת לקרוא שם.

אז אם זה קשור? יש סבירות גבוהה שכן.

בכללי חושבת שלאר''מ יש עבודה משמעותית עם הצבת גבולות, ולאור מה שקראתי בספר בעמודים הנ''ל יש מצב שחלק מהריפוי והתיקון שם עוברים דרך הצבת גבול לצד בחירה מותאמת ליכולת שלך.

שולחת לך את ההמשך באישי @Avigailh1

תודה רבה👌Avigailh1אחרונה
כן, זה בהחלט קשור לרגישותמתואמת

זה דורש עבודה איך להתמודד עם זה.

קצת פחות מתאים לפרט בפורום פתוח.

בכל אופן, אני חושבת שכל אחד מפתח לעצמו אסטרטגיות משלו.

פרויקט אמנתי מיוחד "ראיון עם איש רגיש"אנונימי (פותח)

יכול אולי להעניק לכם פרספקטיבה מעניינת:

זה די חדש

על מה כותבים כאן?אנונימי (פותח)

למה הפורום מיועד?

"ראיון עם איש רגיש" | פרויקט אמנתי לטובת הכללדבדב

פרויקט אמנתי נדיר מסוגו שאולי יעניין אתכם ויתן לכם משהו

מצרף קישור

עוד חוזר הניגוןאנונימי (פותח)

תהיתי אם לכתוב את זה. אבל הגיעו מים עד נפש.

רגישות יתר מגיעה הרבה פעמים עם דיכאון, חרדות וכו'..

במשך הרבה מאוד שנים מטופלת אצל פסיכולוגים ואפילו הייתה תקופה של שנה שלקחתי כדורים נוגדי דיכאון וחרדות- ברוך ה' היום כבר לא.

אבל מרגישה באיזשהו לופ של החיים שלי.

לפני כמה שנים עברתי פגיעה מינית ממושכת ע"י בחור שיצאתי איתו (עד היום האירוע הזה לא טופל כמו שצריך- בעיקר כי אני מאוד מאוד מתביישת שזה קרה לי), מאז עברתי תהליך מאוד עמוק בכללי לצאת מההתקפי חרדה הנוראיים שחוויתי..

אבל אחת לתקופה (כמו עכשיו) נמצא מעליי ענן שחור (שבכל פעם נהיה שחור יותר), המגיע עם תותחי ענק של תגובות פוסט טראומה,התקפי חרדה, דיכאון ומחשבות טורדניות.

בתקופה האחרונה עברתי הטרדה חמורה פחות לא עלינו מקרוב משפחה (שכן סופרה ולא טופלה!!) שלאט לאט מכרסמת אותי ביחד עם מה שקרה לי לפני כמה שנים.

כעת אני בעיקר כועסת על ה', שמחזיר אותי כל הזמן שוב ושוב לחוות את התחושות האלה בצורה קשה וכואבת יותר.

אני מאוד מנסה להתחזק באמונה וביטחון ואף על פי שמרגישה כל כך דפוקה- חוזרת לטיפול.

אבל ככה יהיו חיי?! מטיפול לטיפול?

כל כך כואב לי לחשוב על זה..

גם מרוב שאני דרוכה, בקושי ישנה, עצבנית- לא מצליחה לבכות בשביל להשתחרר.. לא מצליחה אפילו להגיד לקרובים אליי שאני מרגישה ששוב נכנסת לאיזשהי תקופת דיכאון לא מוסברת.

לא רוצה שוב!

קוראת אותך וככ רוצה לעזור...לב אוהב

לא להתייאש מטיפול פשוט צריך טיפול שיתאים לטראומה וגם כאן יש כמה שיטות אני אכתוב לך מה מכירה אולי זה ייתן לך כיוונים חדשים ❤️

Emdr יכול לאפשר שחרור ללא דיבור

דמיון מודרך- צריך חיבור, ריכוז והדרכה טובה

S.e - נועד לריפוי טראומות. מצריך חיבור לתחושות הגוף ורמה גבוהה יחסית של מודעות.

See far c.b.t- פיתוח של s.e ריפוי באמצעות שילוב של שיטות: קלפים טיפוליים, דמיון מודרך קצת, s.e וc.bt

שיטה מעניינת

פרחי באך- אנרגטי. בשילוב עם טיפול רגשי לא מומלץ לבד כשלוקחים תמצית לשחרור מטראומות...

ריפוי באנרגיה- ריפוי באמצעות אנרגיה שאדם שולח... לא קונבנציונלי אך לפעמים יכול לעזור במקום שטיפול רגשי לא הצליח...

בהצלחה יקרה...

אם תרצי להתייעץ עוד בפרטי בשמחה 

+טריותרפיה גם שיטה לריפוי טראומותאנונימי (4)
מה כולל דיכאון?אדם פרו+

אם זה עייפות מהחיים בכללי

אני מאמין שבמצבים מסויימים זה מתבקש

בפרט זמן קצר אחרי מה שתיארת..

אני בגישה שמותר להתחתן מתוך תקווה

שהביחד יסתדר משהו

בפרט אם שני הצדדים מודעים

באורך פלאאנונימי (פותח)

דווקא אין לי את הצד הזה של עייפות מהחיים.. אני מאוד מודעת למה שקורה איתי.

מבחינת מצב רוח, מאוד סובלת. כרגע בגדר "נכה רגשית", לא מצליחה לבכות או לבטא את עצמי.. וגם מאוד צריכה 'להחזיק את עצמי' בשביל לתפקד בדברים שאני עושה.

אני בעיקר עצבנית, בא לי כבר להיות נורמאלית.

לגבי להתחתן.. בחור רוצה מישהי 'שמחה'- ובפועל אני בן אדם מאוד שמח.

אז מרגישה הרבה פעמים שבקשר זוגי אני מאוד צריכה להסתיר את הצד הטראומטי בשביל שירצו אותי בכלל.

כי זה חתיכת תיק.

אני במקומךאנונימי (5)

הייתי שוקלת אם לצאת עכשיו עם גברים. חבל לצאת ולאכול את הלב ולחיות כל רגע על הסיכוי לטריגר.

אם מה שקשה לך זה החסם בלב, שלא מסוגלת להיפתח ולבכות. קחי זמן עם אנשים רגועים, תטיילי בטבע, תחיי בשאנטי ולאט לאט זה ייפתח (ברור שבהתחלה גם כשיושבים בשיא הרוגע של הטבע, עדיין לחוצים. אבל כשנמצאים שם 3 ימים כבר נהיים שאנטי...).

זו דעתי, מקווה שהעצה הזו נכונה לך.

אשרי האנשים שיש להם שלושה ימים לשבת בטבעאנונימי (פותח)
בת כמה?אדם פרו+
אוליהרשפון הנודד

אולי כדאי לך לנסות את שיטת ימימה-או כל דרך שנועדה לתת לך תהליך של ריפוי ובניין רוחני פנימי שיתן לך יציבות וחוסן כלליים... בהצלחה ממש אחותי

מענייןאנונימי (פותח)
יש לך המלצות?
ישנחלתאחרונה

יש מקום הנקרא "למרחב". גם במרכז וגם בירושלים. מקום דתי.

רק כרטיס של קופ"ח. מכירה אנשים שנעזרו אצלם. מאוד מרוצים.

מלבד זו - נסי לעשות דברים המשמחים אותך. חוגים למיניהם

(דברים שאת אוהבת/אהבת בדרך כלל גם אם עכשיו לא).

לספר לחברה טובה טובה ודיסקרטית, אם יש לך כזו.

הליכה רגלית מהירה, או סתם טיול בטבע (יש קבוצות כאלה של נשים)

מאוד יכולים, לענ"ד לעזור.

מוסיקה. ריקוד (ריקודי עם? סלסה?), התעמלות (אירובי?)

כדאי לעשות לעשות ולעשות ולהסיח את הדעת.

רב אושר פרוינד זצ"ל, שעסק עם כל סוגי הבעיות

ולא נבהל מדבר, אמר:

אין חבל. אין אולי. כאן ועכשיו!

.

מה שהיה, היה. הנשמה שלך גדולה מזה! 

חשבי עליה. איך היא טהורה וענקית ולמעלה

מן הנפש הפגועה שלך.

בירושלים, "למרחב" ברח' חירם. ליד רח' ירמיהו

ליד שמגר. אם את ירושלמית.

במרכז הארץ - צריך לשאול אותם.

יש תורים ארוכים. רבים הם המתייעצים....

אבל הכל סד"ש.

חבל שזה תמיד מגיע בסוף:

תבקשי מהשם שיראה לך את השליחים שלך. 

שליחים - יכול להיות כל דבר. לא רק יועצים.

עוד משהו, נורא חשוב:

התנדבות במשהו שקרוב לליבך. אנ י משערת שתגידי

מה לי ולהתנדבות עכשיו. אבל ברגע שאת מעניקה

משהו מעצמך, ולא הדבר הקטן ביותר, את מרגישה

טוב יותר. זה מחזק את הדימוי העצמי שלך. זה

מסיח את הדעת.

את יכולה לעשות המון ולהיות מאוד מאוד מאושרת!

שמעת על לואיס היי?  היא היתה מעין מדריכה

רוחנית נפשית, ומה שהיא עברה (בגיל 5) -

נורא.

בינתיים, לדעתי כן כדאי ליטול תרופות לזמן מה,

אני בעד. סך הכל, אנחנו בשר ודם. רק גוף.

כמו תרנגולת למשל...... אז להתייחס אליו

בהתאם.

וגם - תקני לך (אם אפשר) דברים יפים

ו...תתגנדרי. כל יום, אחרי הקימה בבוקר.

באמת!

בהצלחה רבה, מתוקה. השם יעזור. עוד תראי.

רק תרצי.

קבלי חיבוקייתי ואחמיניה
🫂
חיבוק, מתוקהאנונימי (3)

קודם כל, אם אני מבינה נכון יצאת עם בחור והוא חצה את הגבולות שלך בידיעה שהם הגבולות שלך? או ששניכם הייתם שם ואת מתחרטת בדיעבד?

התקפי חרדה זה חוויה נוראית. חיבוק.

חצה גבולות שהיו אצלי בראשאנונימי (פותח)
אולי לא הצלחתי להגיד את זה
סליחה שאניאנונימי (3)

זה סופר חשוב לתקשר כלפי עצמי וכלפיו את הגבולות שלי. אבל למה את באה אליו בטענות שמבחינתו הוא מדמיין וחושב שהסכמת/רצית?

ואחרי שכתבתי את זה, מותר לך להרגיש שזה היה טוב. מותר לך להרגיש שאת לא רוצה. מותר לך להרגיש פגועה ונפגעת.  והכי חשוב זה לדעת לתקשר לעצמי את  מה אני מרגישה עכשיו.

גם אם "צריך" להרגיש אחרת. אני מרגישה עכשיו פגועה. אני מפחדת לצאת לדייט עכשיו כי הוא שוב יפגע בי (או ליתר דיוק: אני ארגיש לא בנוח ולא אדע לתקשר לו את זה, ואז הוא יפגע בי פשוט כי ככה זה).

צאי להפסקה מדייטים. צאי לעשות את העבודה הרגשית שלך. תחזרי להיפגש עם בנים כשאת מסוגלת בלב שלם ונפש חפצה להגיד להם לא והם ישארו בקשר. אה - ואם הוא גבר שאת לא יכולה להגיד לו לא ואת מרצה אותו, גם אם הוא הבחור הכי מקסים בעולם והוא בסדר - ביי. את צריכה להיות אישה, לא סמרטוט.

אממאנונימי (פותח)

לא מעניין אותי מה הצד השני חושב. או מרגיש. או מדמיין.

יש הבנת סיטואציה בסיסית.

וגם כל התגובה שלך חסרת הבנה אחותי.

לא מנסה לחפש רחמים על האנשים האלה, כי יכולה להבטיח לך שהם חיים את החיים שלהם *כרגיל*- ספויילר.. אני לא

האנשים האלה ב"ה כבר לא חלק מהחיים שלי, אז אין שום דבר לתקשר לאף אחד.

מקווה שהעצבים שלי עוברים.. כי הצלחת לעצבן אותי.

הצד השני לא מעניין בכללאנונימי (3)

שיחשוב מה שהוא רוצה. למי אכפת.

(יש מצב שהוא באמת פוגע, שוב, אני לא מכירה אותו או את הקשר שהיה לכם).

העניין זה שאת צריכה לדעת לתקשר את הגבולות שלך כדי לשמור על עצמך. קודם כל כלפי פנים ואחר כך כלפי חוץ.

בקשר הבא שבעז"ה יהיה לך טוב ומיטיב יש סיכוי סביר שבחור טוב ונחמד ירצה משהו שלא מתאים לך. והכי חשוב זה שאת תדעי את הגבולות שלך כדי להגיד לו לא. אם הגבולות נשארים "בתוך הראש שלך", אז את שוב תיכנסי למקום של פגיעה כואבת ואת זה אני רוצה למנוע.

חייבת להגיד שיש גבולות מסוימים שהם אונברסלייםלב אוהב

לא יודעת מה היה הסיפור שם באופן ספציפי

אבל צריך להיזהר עם רמיזות לכיוון האשמת הנפגע

יש התנהגות חברתית סביבתית נורמטיבית שלא אמורים להגיד אותם בגלוי, זה פשוט אמור להיות ידוע לכולם

משל לאדם שנגנב לו הארנק וישאלו אותו אם הוא לא תלה שלט לא לקחת את הארנק שלי 

יש קווים אדומים ואני חושבת שכולנו אמורים להכיר אותם 

אולי תעזבו אותו בשקט?אנונימי (5)

מה אכפת לנו מידת האשמה שלו?

היא חווה כאב גדול וסבל של שנים, ואנחנו דואגים/ות לה. מצידי שההוא יהיה צדיק יסוד בניין.

הגבת לי?... לא הבנתי את ההקשרלב אוהב
הגבתי לך וגם לקודמתךאנונימי (5)

העיסוק בשאלה כמה אותן בחור אשם, סתם הורס את הנושא עצמו. לא לטוב ולא לרע.

הריפוי שלה לא עובר בשום צורה דרך החשיבה כמה ההוא לא בסדר, וגם לא ממש רלןןנטי המליר החברתי או העונש שהוא יקבל (אם וכאשר).

הבנתי אבל התגובה שלי לא עסקה בכמה הוא אשםלב אוהב

הערתי הערת אגב בלי קשר לנושא הריפוי של הפותחת... 

אז כנראה לא הבנתי אותך נכוןאנונימי (5)
אם את רוצה תסבירי את דברייך יותר
התגובה שלי היתה ההערת אגבלב אוהב

בנוגע לכניסה לסוגיה של האם זאת שנפגעה באמת נפגעה או באיזה חומרה היתה הפגיעה, אולי הוא עבר גבול שבסדר לעבור ומצידה אם רק היא היתה אומרת לו מראש שזה הגבול שלה אז הדברים היו נראים אחרת...

שככה היה נשמע שנרמז ועל זה הגבתי (אולי גמאני לא הבנתי נכון 😅)

בתכלס, לא כזה קריטי באמת ההערה הזו כי זה לא משנה לפותחת 

סבבהאנונימי (5)

גם לי אין כוח להיכנס לזה.

רק רציתי להגיד שאם השיח על בחורה שחיה בחרדות ופלשבקים, יהפוך לכתב אישום לאיזה איש גשם לא רלוונטי, זה הפסד לכל הצדדים.

יתרה מזו, במקרים רבים הבחורה רק תרגיש שהוא לא האשם היחיד והמוחלט, ואז רק נגביר חה את הסבל וההלקאה העצמית.

עדיף לנתק את הסיפור משאלת האשמה, ולהתמקד בכך שיש כאן חברה כאובה ואנחנו דואגים לה!

תחושה שלי מכל מיני דברים שעברתיאנונימי (5)

עצם זה שיש לי כוח לכתוב ולהביע, ובעיקר להעמיד את עצמי מול מראה ולהבין את המצב שלי - זה כבר חצי מהפתרון.

כל התהליכים הנפשיים הם מאוד עניין של תודעה. מקווה שאת במקום שהתודעה מתחילה להשתנות והכל יתחיל לזרום לכיוון טוב.

מלא הצלחה נשמה מתוקה ♡

אולי יעניין אותך