לתת לחרדים כסף לעמותות שבכסף הזה הבנים שלהם לא מתגמצביע מפדל
אתה לא נותן להם כסף שלך.באנגי
והאמת, מה יהיה איתה? אין לה משמעות?פשוט אני..
יש מקורות פולטיים ויש עניינייםבאנגי
אני מדבר על האובייקטיביים. למשל ירון זליכה לשעבר החשכ’’ל, טוען ש 90 אחוז מהבעיות של הכלכלה הישראלית אינן נובעות משיעור תעסוקת החרדים..
מה גם שמיסי העשירים והחברות הם הרוב המוחץ של הכנסות המס, וישנם חרדים רבים כאלו גם, למשל אופטיקה הלפרין, אושר עד, מלון היוקרה וולדורף אסטוריה..
מה גם שהישיבות מכניסות כסף זר בכמויות מיליוני דולרים שמגיע לחברות ישראליות, חשמל תנובה ברמן ארנונה...
אז לומר שבגלל 50 אחוז גברים חרדים, שהם כ 5 אחוז מכח העבודה, הם ’’נטל על הכלכלה’’ זה מגוחך.. נשים ערביות למשל המקבלות ביטוחים לאומי שמנים, לא עובדות בשיעור גבוה! ולא מדברים על זה...
ובפרט יהודי שמאמין בערך לימוד תורה יסכים לממן את זה, אבל הוכחתי שגן בלי טיעונים רוחניים אלא מבחינה כלכלית נטו, גם אם כל החרדים יעבדו, לא תקבל משכורת שמנה יותר, ומחיר הדלק שלך לא יירד..
אם 10 אחוז מהבעיות של הכלכלה הישראליתאריק מהדרום
במונחים של כלכלהבאנגי
המשךבאנגי
ירון זליכה הוא בדיחהספק
מי שפירסמו את הניתוח של @פשוט אני זה למיטב זיכרוני, פורום קהלת.
גוף ימני שחלקו הגדול גם דתי.
הוא הרבה יותר אמין והם גם פירסמו מתודולוגיה - בניגוד לאמירות הסתמיות של זליכה.
אכן, יש הרבה מאוד בעיות כלכליות במדינה - למשל, ארגוני המורים וההסתדרות - אבל החרדים הם בעיה גדולה הרבה יותר מ-10% ולא רק זה, היא הולכת וגדלה עם השנים.
אקספוננציאלית.
דבר נוסף, השקר לגבי ה-50 מליארד שקלים למנסור עבאס הופרך כבר כ"כ הרבה פעמים... בסופו של דבר מדובר על כ-30 מליארד שקלים לאורך 5 שנים - כלומר, 6 מליארד שקלים לשנה שכ-5 מליארד מתוכם אושרו כבר בתקופה של ביבי. (וזה לא שיש לי רצון להגן על בנט או לפיד - שניהם דגנרטים מושלמים).
אז זה בצד.
סך כל התרומות מחו"ל למוסדות חרדיים מסתכמים בפחות ממליארד שקלים בשנה.
בא לפחות נעמיד דברים על דיוקם.
תודה.
המונופוליםבאנגי
הם לב הבעיה. היבואנים החזקים, וגם המונופולים היצרניים המקומיים.
החרדים עובדים 53 אחוז גברים, 87 אחוז נשים, אז רובם אינם נטל כלכלי.
אותם שהם לדבריך כן נטל נניח 40 אחוז מהמגזר, בסך הארצי הכללי אינם מעבר ל 10 אחוז, ומלבד זה יש את התרומות מחו’’ל, ויש גם ישיבות חרדיות שבאים חוצניקים ללמוד בהם ומביאים כסף זר למטבע המקומית.
רואים בחוש שלומדי התורה מביאים ברכה, אין לזה אח ורע מדינה עם כ’’כ הרבה אויבים ובעיות פנימיות, והכל פורח ומשגשג.
הבעיה היא הסוציאליזם. המעורבות הממשלתיתספק
בלי זה, לא יהיו מונופולים. למה? כי אם מונופול יעלה מחירים, אז יקום מתחרה קטן שיוריד מחירים. מה שמונע כרגע מיבואן קטן להתחרות הם חסמי הייבוא שיבואן קטן פשוט לא יכול לעמוד בהם.
החרדים עובדים באחוזים נמוכים ויותר מזה, בעבודות בשכר מאוד מאוד נמוך בגלל היעדר כישורי עבודה כלשהם.
זה לא רק אחוז העובדים - זו גם התפלגות התפוקה שלהם.
סך כל התרומות מחו"ל לכלל הגופים החרדיים בישראל הוא פחות ממליארד שקלים. זה בקושי מספיק לקנות פיצוחים לשבת.
אתה רואה ב"חוש" כל מיני דברים.
אנשים אחרים קוראים את המספרים בעיניים.
אגב, דרום קוריאה משגשגת לא פחות מישראל למרות השכנה שלהם מצפון.
מעניין כמה חרדים גרים בדרום קוריאה...
וזו רק דוגמא אחת. יש עוד.
דרום קוריאה ספציפיתבאנגי
מכבדים ומעריצים גמרא ולומדיה, ויש להם תלמוד בבית, אבישי בן חיים עשה להם סיור בפוניבז’ חפש ביוטיוב.
גרמניה למשל אמר אחד מגדולי הדור זצ’’ל שהנס הכלכלי שלהם הוא בזכות התשלומים שיהודים נהנים מהם.
אגב דוגמא, לפי נתוני האוצר, ב 2003 כשביבי קיצץ קצבאות לשכבות החלשות, קיבלנו מאבטחים באוטובוסים שעלו 10 מיליארד בשנה, והמשק לא הרויח כלום
מי שרוצה לראות, רואה.
ואגב אני וכל משפחתי לומדים תורה מתוך שמחה ומסתפקים במועט יחסית, ועדיין ב’’ה כולנו מסודרים עם דירות במרכז ורמת חיים סבירה, על אפם וחמתם של המסיתים.
ואין כוונתי אישית להשמיץ ח’’ו אליך, אלא רק לפקוח לך את העיניים, זוהי ס’’ד מיוחדת של לומדי תורה. כמה אנשים עם 7000 משכורת לשני בני הזוג יחד סוגרים חודש בלי שקל חוב? זה לא נס? ואל תגיד לי שאין סומכים על הנס, כי זו מציאות קיימת.. מקצצים איפה שלא הכרחי, ושמחים בחלקם.
לא מדויק - יש שם קבוצה כזאת של אנשיםספק
אבישי בן חיים עשה לכל הדרום-קוריאנים סיור בפוניבז'?
זה בטח לקח לו המון המון זמן..
אחד מגדולי הדור גם אמר שרעידות האדמה הם בגלל ההומואים. נו, בסדר.
למיטב ידיעתי, אסור לעשות חשבונות שמים, אבל שיהיה.
אני מניח שבגלל זה בכל בוקר אחרי התפילה מגיעים אנשים מבני ברק לבתי הכנסת אצלנו כדי להתרים.
השאלה שצריכה להישאל היא: כמה אנשים עם משכורת של 7000 שקלים לשני בני הזוג יחיד היו סוגרים חודש בלי שקל חוב אם הם לא היו חיים על חשבון אנשים אחרים?
זה לא נס - קוראים לזה "גזל".
זה ירושלמי מפורשבאנגי
בסוף מסכת ברכות.
רעידת אדמה=משכב זכר
לא מגיב כבר בפורום
אבל רק מקור הבאתי לך
והשאלה של ההתרמה כבר שאל טורנוסרופוס את רבי עקיבא, ב’’ב י’ ע’’א.
למה אתה כבר לא מגיב בפורום?קעלעברימבאר
תמשיך בכיוון הזה ותגיע לאלישע בן אבויה...ספק
המשנה עושה חשבונות שמיםקעלעברימבאר
עם כל הכבוד לאותו רב, הוא לא תנא ואפילו לא אמוראספק
וגם במשנה, זה לא כזה פשוט.
לפי מה שקראתיקעלעברימבאר
פעם. בימי שר החינוך הקוראני יאנג סאמה הכניסו את לימודי התלמוד בדרום קוריאה למערכת החינוך.
לא זוכר במדויק את הפרטים
יש כל מיני סיפורים שיש ישראלים שאוהבים לנפחספק
האמת היא בגדול, זה:
איפכא מסתברא - כל האמת על תלמוד בקוריאה | "הקוריאנים" - המדריך לקוריאה
אני לא מכיר את האיש ואני לא יודע אם הוא מונע מאג'נדה כלשהי, אבל זה בגדול הסיפור של "הקוריאנים והתלמוד".
יש רבנים ועסקנים שאוהבים לנפח דברים מעבר למה שהם באמת.
זה כמו האגדות הבלתי מבוססות בעליל על "לומדי הגמרא שיכולים ללמוד מתמטיקה של פיסיקה גרעינית בשעתיים".
אז לא.
החזון אישבאנגי
כתב תוך דקות! פתרון מסובך לניתוח לב, לד’’ר גורדון מת’’א שהיה מפורסם בקום המדינה, והלה יצא מהתפעלות.
ברור. הוא גם כתב את תורת היחסות אבל מרוב ענוהספקאחרונה
הוא נתן לאיינשטיין לפרסם אותה... נו, שויין...
מצטער, אבל...פשוט אני..
אתה מערבב בין נושאים לא קשורים.
בעליל לא קשורים.
זליכה מדבר על מונופולים? אוקיי, איך זה קשור לתקציב המדינה? הוא בכלל מדבר על יוקר המחיה, לא על התקציב.
הבאת דוגמאות ל...חמישה עסקים חרדיים מוצלחים? בכלל לא סתרת את כל הנתונים מכל המחקרים מכל השנים, לפיהם חרדים מקבלים יותר ממה שהם נותנים, בפער עצום, זאת לעומת יהודים לא חרדים שנותנים יותר ממה שהם מקבלים.
והוואטאבאוטיזם עם נשים ערביות לא עובד עלי...
תביא מקור אמין אחדבאנגי
רק?אריק מהדרום
אתה מבין טוב מאודבאנגי
שהתכוונתי לצרות כלכליות.
ואגב, אם יתמכו פה יותר בלומדי התורה, ננצח את איראן חמאס וחיזבאללה.
זה לא הולך לפי כמות אלא לפי איכות. בלימוד תורהקעלעברימבאר
אצל החרדיםבאנגי
זו גם כמות, וגם איכות.
כנס לפוניבז למשל, תראה בחור שאין לו בעולמו אלא תורה, היש חיך מתוק מזה?
התורה של החרדים אכן עם הרבה איכות, אבלקעלעברימבאר
אני לא בטוח שתורה שמשלבת צבא אין בה יותר איכות.
בסוף התורה נתנה לעם ישראל וחלק מיישומה הוא מימוש התורה בחיי מדינה של עם ישראל בארצו "ממלכת כהנים וגוי קדוש".
אבל אני לא רוצה להכנס לנושא כי זה נושא מורכב.
אמת דיברתבאנגי
עם ישראל הוא תמיד קדוש, בין שומר מצוות או לאקעלעברימבאר
וכן מדינתו של עם ישראל.
על גבי זה יש מצווה לנהוג בקדושה במעשינו, ובזה המדינה אכן בעייתית ודרושה תיקון. אבל זה לא גורע מקדושתה העצמית.
וחרדים יכולים להתגייס לחטיבת חשמונאים שם אין את כל הבעיות. ולכן שומרי מצוות צריכים להתגייס לצבא בין השאר, להנכיח את הקודש בחיי המדינה ולא להפקיר את המדינה לניהול החילונים
החרדים מאמיניםבאנגי
ברובם, שהקודש בחיי המדינה יהיה רק בגאולה השלימה והאמיתית, לא בניהול המדינה החילונית.
הם כן מנסים למנוע כמה שיותר דרדור במצב עם ישראל ולכן הם פועלים למשל נגד גיור רפורמי וחילולי שבת בפרהסיה הציבורית.
ובזה הם טועים. כי עם ישראל הוא עם ה' תמידקעלעברימבאר
והמדינה הוקמה מתוך רצון של עם ישראל. לא משנה מה יהיה טיב השלטון.
לגבי איך לפעול לגבי מימוש הקודש זה כבר נושא מורכב וארוך, וייתכן שיש יתרון מסוים בשיטה חרדית, כשהיא באה בתור מיעוט קטן ששומר ובולם מפני החילונות. נושא מורכב
אני מעריךבאנגי
את הויכוח העניני, הנקי ללא פסים אישיים, כבוד.
לגופו של עניין, ברור לי שעם ישראל הוא עם השם, שתפקידו להמליך את הקב’’ה על כל העולם.
אבל כבר דוד המלך אמר ’’אוהבי ה’ שנאו רע’’ ואי אפשר לאהוב ולהתחבר לשונאי דת האמת, ולכן כאשר ההנהגה היא חילונית, החרדים לדבר ה’ מתבדלים ממנה, וזה שלטענתך המדינה הוקמה מתוך רצון של עמ’’י, לא מדויק כי רבים מגדולי ישראל ראו בזה סיכון מיותר ואכן נשפך דם יהודי רב במלחמת העצמאות. איך אמרת? נושא מורכב.
האמת היה בא לי פרונטלית להיפגש עם כמה מיזרוחניקים שמכבדים ופלורליסטים, ולהחליף דעות בצורה עניינית...
אנחנו לא מתחברים לשונאי התורה, אלא לכלל ישראלקעלעברימבאר
שהקים מדינה. יהיו מנהיגיו אשר יהיו.
הרבה גדולים כן תמכו במדינה, אבל זה לא העניין, כללות עם ישראל, הכוללת את רבניה ופשוטיה, הקימה מדינה, כך שזה לא קשור לדעת הרוב בבית מדרש. האומה בכללותה הקימה מדינה. שאמרתי רצון עמ"י לא התכוונתי לרצון דור מסוים, אלא לרצון האומה לדורותיה שמשתקף בדור מסויים.
הנושא המורכב הוא לא לגבי קדושת המדינה, שזה ברור. אלא לגבי האם יש בימינו יתרון בציבור החרדי בתור מאזן את החילונות. ברור לי שברגע שלא יהיו חילונים גם לא יהיה צריך שיהיו חרדים (וגם לא יהיה צריך את המגזר הסרוג שמגשר בין המגזרים), אלא כולם יהיו פשוט תורניים וציונים.
ציוניים בוודאיבאנגי
כשאמרתי ציוניםקעלעברימבאר
התכוונתי מי ששואף להקים בידיים מדינה בארץ ולחזקה, ושותף בפועל למדינת ישראל הנוכחית. כמובן ייתכן שבמהלך הזמן כל המדינה תעשה דתית ואז במילא הספקות של החרדים ייפתרו כי לא תהיה להם בעיה להצטרף למדינה שכולה דתית, והם יהפכו לציונים גם לשיטתם.
הציונות החילונית ברובה המוחלט שאפה למדינה דווקא בארץ ישראל. תומכי אוגנדה היו מיעוט קטן, וגם הם טענו זאת כי אמרו שמדינה באוגנדה תעזור להקים מדינה בארץ אחר כך. הרצל התלבט תקפופה קצרה לגבי אוגנדה ואחר כך תמך באופן מוחלט רק במדינה בארץ ישראל. שלא לדבר על הציונים שלפניו ולאחריו שתמכו רק בארץ ישראל. ראה ערך העליה השניה השלישית וכו'. (שלא לדבר על העליה הראשונה שכמעט כולם היו דתיים שם, והנצי"ב תמך גם בחילונים של העליה הראשונה).
גם אם בן גוריון עשה כך , זה לא משנה כלל לכך שהמדינה שייכת לעם ישראל ולא לבן גוריון
תסביר בבקשהבאנגי
כי חילונים הם קדושים ומתגלה בהם סגולת ישראלאחו
וגם לאומיות חילונית שמטרתה למחוק כל זכר ליהדות יש בה קדושה עצומה בעומק
וכל מה שצריך זה סבלנות וקמעא קמעא
מה שאין כן אצל החרדים שהם אבות הטומאה ולא שייך בכלל בהם כל הנ"ל.
טוב, האמת נראה לי שהמיינסטרים לא חושב ככה, אבל יש כאלה שזה באמת ככה.
כמה סמיות עינייםבאנגי
מקפידים על קלה כחמורהפשוט אני..
כן כן אני יודע שאני עושה כאן הכללות, אבל כל הדברים הנ''ל מייצגים את הציבור החרדי כציבור, לא את כל היחידים שבו, וזו לא בושה מבחינתם או נפילה רגעית אלא מקור לגאווה ואידיאל.
אלא שאני לא רואה איך פותחים פה שרשוראחו
כל שני וחמישי כמה החילונים הם שיקצע געוולד מהרסי העם היהודי כו' כו'
החרדים סבורים שיותר חשוב ללמוד מאשר להשתתף בצבא
אם מצד ערך הלימוד אם מצד החשש שלהם לחילון
ייתכן שהם מאוד טועים אבל זה המניע
כנ"ל לגבי התפרנסות מהצדקה אמנם הרמב"ם כך פסק אבל לא כולם פוסקים ככה וזה ידוע וחרוש
אין חובה ללכת לפי הרמב"ם בכל סוגיה, כמו שלא כולנו חולטים בשר או מדליקים כמה חנוכיות
וייתכן שהם מאוד טועים אבל זאת שיטה בתוך היהדות
בעיניי הם לכל היותר טועים בדבר מצווה, זאת אם לצאת מנקודת הנחה שאני צודק והם טועים
אבל נידונים כגרועים מאחרוני הכופרים להכעיס כי באחרונים יש "סגולת ישראל" ו"נשמת האומה" והם זקוקים לליטופים וסבלנות בשם ערך האחדות ולא לגזור את התינוק החי כו' כו'
לעיתים יש חרדים מועטים(שאינם מייצגים את הרוב)קעלעברימבאר
שמתנהגים הפוך מדרך ארץ שקדמה לתורה.
כיום כמובן במגזר החילוני נפוצו התנהגוית שהן הפוך מדרך ארץ שקדמה לתורה, ואכן הציונות הדתית מתחלקת כיום לצדיקים שמתעבים את הפרוגרס החילוני, ולטיפשים (שמזרם הדתיים-לייט) שלא משנה מה יהיה התוכן שבחילונות, ימשיכו לטעון שהחילונים צריכים להנהיג(או כאלה שדומים להם כמו בנט) , לסבול מרגשי נחיתות ולהמשיך להיות דתיי מחמד.
זה ממש לא נכון. אף אחד מהצ"ד לא העלים עיןקעלעברימבאר
מהחילון בגלל שבחילונים יש סגולת ישראל (דבר שאכן נכון וגם החרדים מודים בו). ובאופן כללי לא היה כל כך ציונות דתית באותם ימים ובישיבת מרכז עצמה היתה מאוד קטנה באותו זמן וזה היה אחרי השואה.
לאומיות חילונית ב*אידאולוגיה* (כלומר אידאולוגיה לאומית מזויפת המכנה עצמה בטעות "ציונית") אין בה קדושה, וגם הרב קוק אומר זאת. ב*תנועה* הציונית חילונית, ובמדינה שהטקמה מהתנועה הזאת, ודאי יש קדושה, הרי זו תנועה לאומית יהודית (גם אם חילונית) ובאומה היהודית ובכל מה שקשור לכללותה תמיד יש קדושה.
בהחלט כל ההיסטוריה עובדת בתהליך קמעא קמעא, בתורה, בנך, בישראל ובעולם. ואכן היום המדינה הרבה יותר קרובה למסורת יחסית מאז.
ובאמת בציונות החילונית יש קדושה עצומה בעומקקעלעברימבאר
האידאולוגיה החילונית הציוניתקעלעברימבאר
לא נוסדה כדי למחוק את התורה. הרי כדי למחוק את התורה אפשר גם 0להתבולל או להיות רפורמי.
היא נוסדה כדי למצוא זהות יהודית אחרת מלבד התורה. אמנם חמור ביותר, אבל תדייק, ותבין מה המניע הסוציוחוגי מאחורי זה - רצון ללאומיות יהודית שלא מוצא את מקומו בתורה מפני שסגנון התורה בימי הקמת הציונות לא נתן מענה לגודל תביעות הדור, וגם כיום המענה לא מספיק, ובעיקר כי החילונות כיום מסובכת בתוך עצמה (עיין מאמר הדור וייסורים ממרקים).
לא היתה כל כך ציונות דתית באותם ימיםקעלעברימבאר
ואגב העובדות שהצגת בכלל לא רלוונטיות למה שכתבתיקעלעברימבאר
לא הבנתי - בגלות, כל הגוים סביב היו צדיקים?ספק
רק פה כולם רשעים שהם לא מסוגלים אפילו לצאת לעבוד והם חייבים להישאר כל היום בישיבה?
אתמהה
בגלות אין סכנה של חילון, כי חרדיקעלעברימבאר
לא יתפתה להתחבר עם הכושי שגר בדלת מולו בברוקלין. בעוד פה כולם יהודים ולכן יש סכנה של חילון.
אני לא מצדיק, רק מציין את הסיבה להבדל
אין התבוללות בחו"ל?ספק
אין סכנת התבוללות אצל החוגים החרדים שם, ולכןקעלעברימבאר
חסיד סטמר יכול לעבוד עם גויים, אבל לא יתפתה להפוך לגוי. אבל כאן הרבה יותר מפתה להפוך לחילוני.
אני מדבר על חרדים בארהב ולא על מודרן אורתודוקס שם.
אני לא מצדיק את ההתנהלות החרדית, אבל יש חשש מסויים שברגע שהחרדים יצאו מהחומות התרבותיות שבנו אז יהיה חילון גדול, במיוחד שמעולם לא התחסנו תרבותית נגד זרמים חילונים, בניגוד לדתיים. ייתכן גם שלא. ייתכן גם שצריך לעשות זאת בתהליכיות ולא מהר.
אבל זה קורה. לא הרבה, אבל קורה.ספק
אז הם לא מאמינים בעצמם ובחינוך שהם מעניקים לילדים שלהם?
זו עדיין לא הצדקה לחיות על חשבון אחרים.
ולגבי חטיבת חשמונאיםבאנגי
אתן לך עוד דוגמהבאנגי
שתקפה אפילו לחשמונאים, נניח והמפקד רוצה לטהר מבנה בעזה, והוא שולח חיילים לסריקה, באופן שלפי ההלכה היהודית צריך להפציץ מהאויר, אבל לפי חוקי הצבא המערביים זה לא מוסרי, למי ישמע החייל? למפקד ולא לתורה. לכן זהו קונפליקט בלתי פתיר, כי מבחינת הצבא הוראות הפיקוד הם סוף פסוק, ואיך יוכל לבא לשם חרדי שאמון על הלכה תורנית נטו.
אגב יש מבני הציונות הדתית שעברו לחרדיות בעקבות ההתנתקות שהצבא בגד בהם ובמה שמסרו נפשם עליהם.
איפה כתוב בהלכה שצריך להפציץ מהאוויר?קעלעברימבאר
אין הרבה הלכות מלחמה, וחלק לא תקפים במלחמת מצווה. כמובן יש הרבה ערכים ואני לגמרי תומך שהרבנים יכריעו בעניינים אלו במלחמה. ושהמפקדים יהיו תורניים. והכי טוב שהמלך המשיח ינהל את המערכה מתוך ראיה ערכית של רוח הקודש.
בכל מקרה גם אם ההלכה אומרת להפציץ מהאוויר. אז לפי ההלכה עצמה כרגע הם צריכים לציית למפקד במלחמה. בגלל שאם הם לא יצייתו למפקד זה יהיה פיקוח נפש, כי צבא שלא מציית במלחמה זה מסכן אותו בסכנת נפשות, אם כל חייל יבצע איזו פקודה שהוא רוצה בשדה הקרב.
לא מדוייקבאנגי
נניח אם כל הדתיים יודיעו כמקשה אחת שאינם ממשיכים לקרבי, אם הפקודות אינם תואמי רוח התורה, ברור לך שהצבא יתקפל.
ולכן לדעתי על כל יחיד אסור לו לסכן נפשו כאשר המפקד לא מודרך ע’’פ רוח התורה אלא רוחו של ביה’’ד בהאג.
אם ככה, לא יהיה צבא, וחמאס יחסלקעלעברימבאר
אותנו בלי מלח.
לא מנהלים מלחמה על ידי התקפלות, זה מסוכן
אז אתהבאנגי
זה עדיף מלסכן את חיי העם כולוקעלעברימבאר
בסוף החמאס לא יאמר "אה, אם הם תחת מפקדים חילונים אז לא נתקוף אותם ונוותר"
ברור לי שחמאסבאנגי
נכון. אבל אם זה המצב אז זה מה שישקעלעברימבאר
אני בעד למנו תאת וינטר רמטכל. אבל כרגע הוא לא, והחמאס לא מחכה לנו וצריך להלחם, עם רמטכל תורני או בלי
תיאורטיתבאנגי
אם אכן היה פה מטכ’’ל וקצונה שמתנהלים עפ’’י רוח התורה, כי תצא למלחמה על אויבך, והיה מחניך קדוש וכו’ הייתי שולח את כל אלו שאינם בישיבה להתגייס. אבל לצערי זה לא המצב...
אגב הרמטכ’’ל רבין בששת הימים לא קראו לו וינטר ולא היתה לו כיפה, אבל היתה בו רוח נכונה.
אבל חמאס לא מחכה שכן נשלח את בני הישיבהקעלעברימבאר
איזה כיף זהפשוט אני..
להחליט אם מתאים לנו להתגייס ולהילחם למען המדינה והאזרחים, האם לא מתאים לנו, האם מתחשק לנו, האם ראשי הצבא נראים לנו או לא נראים לנו...
אפשר לחשוב שזה חוג במתנ"ס ולא מלחמת מצווה.
נו, אז למהנקדימון
החרדים לא משתמשים בכוח שלהם כדי *כן* להתגייס ולעצב את הצבא בצורתו התורנית?
כי מדובר בתירוצים.
המצב שלנו הוא פיקוח נפש. החובה ההלכתית להציל את ישראל מיד צר היא כזו שומטלת על כולם. כולם ממש. ומי שמתחמק מזה בתירוצים משונים הוא רשע שמפקיר את חיי עמו ככלל ומנצל את חיי חבירו כפרט. דמך לא סומק טפי.
לא הייתי מגזים, החרדים לא רשעיםקעלעברימבאר
יש להם את הפוסקים שלהם והרבנים שהם מסתמכים עליהם והם גדולי הדור.
והחרדים בטעות חושבים דברים מסויימים אז מקסימום שוגגים קרוב לאנוסים, בטח לא רשע. וגם זה לא, כי הולכים לפי פוסקיהם.
וכן מאוד קשה לשנות הרגלים ולהתגייס לצבא שהיחס אליו עד עכשיו היה עם פחדים קמאיים.
לא חרדים ככללנקדימון
אלא מי שמשתמש בטיעונים כאלה. החרדים שהטענה שלהם היא על ערך הלימוד עצמו זה משהו אחר לגמרי, שאני לא מסכים איתו אמנם, אבל הוא אמיתי.
בוודאי שיש חיובבאנגי
להציל מיד צר, אבל בצבא מלא בטומאה כמו שיש היום, נאמר כבר ולא יראה בך ערות דבר ושב מאחריך, ולכן ככה נראה ה’’ניצחון המוחלט’’.
לגופו של עניין, יש את אלף למטה, עומדות היו רגלינו במלחמה בזכות שערי ירושלים שעסקו בתורה במקביל. (מכות דף י).
והיות ולא חסר לצבא חיילים, מוטל על בני התורה שיישבו וילמדו.
צבא מלא בטומאה?!פשוט אני..
אנחנו לא מגיעים לקרסולי אחרון החיילים שמחרפים נפשם בשביל להגן עלינו,
יוצאים למלחמת מצווה ומקיימים את מה שקראנו רק בשבת האחרונה - מוחים את זכר עמלק מתחת השמיים.
אל תכעסבאנגי
כבוד רב יש לי לחיילים הקדושים המחרפים נפשם למען עמ’’י, ובוודאי שהם אציליים ממש. אממה, הצבא כגוף ורשות יש בו פקודות ברורות של שילוב נשים יוהלם ולהטביזציה, ועל כך דיברתי. ואוסיף, שחייל ביחידה מעורבת למשל אריות הירדן, עושה מצווה בהגנה על גבולנו, ועברה בעצם השירות המשותף.
אם היית מכיר אותיפשוט אני..
היית יודע ש"אל תכעס" ו"להטביזציה" לא הולך ביחד 
רגע והדתה זה בסדר שהשמלאנים אומרים?באנגי
אם מישהו היה מנסה לרצוח את הילדים שליפשוט אני..
ומישהו אחר היה מנסה להציל אותם,
הייתי מיד חובר אליו ומנסה להציל את הילדים שלי.
לא הייתי אומר לו שהוא מדית ולא שהוא להטב ולא שהוא משרת עם נשים ולא שהוא ימני מדי ולא שהוא שמאלני מדי. הייתי פשוט מצטרף אליו.
מי שלא עושה כן, פשוט לא מרגיש שהוא מחובר לעם ישראל.
המשל שונה..באנגי
הבעיה היאבאנגי
שהם *לא* מוחים את זכר עמלק, כי הפצרי’’ת לא מרשה, בעמלק של התורה אין רחמים על איש ואשה עולל ויונק, כולם ’’אויב’’ שצריך להשמידדדד.
ובכלל הירא מעבירות שבידו היה חוזר ממערכי המלחמה כי ידע שאין לו מעטפת הגנה אלוקית שמיימית, ולכן אי אפשר לקרוא בפופוליזם לחיילים ’’קדושים’’ אם אינם עומדים בדרישות התורה לכך, למשל מלללי שבת, מה שלא מונע ממי מלהכיר להם טובה גדולה אבל המילה קדושה אינה חלולה היא חייבת משמעות.
עם המוסר המערבי, אין לנו סיכוי בחיים להשיג ניצחון מוחלט, וזה כנראה מה שהקב’’ה רוצה, שלא נשכח אותו ונתפלל חזק אליו שיושיע...
במלחמת מצווה לא כתוב שהירא חוזר הביתהקעלעברימבאר
וגם לא ארש אשה וכו'.
זה אמנם הגיוני כי מי שמפחד יכול להרוס את הקרב, ומן הסתם גם היום מי שפסיכולוגית לא יכול להלחם אז מעבירים אותו מקרבי.
בכל מקרה אין כבר עמלק ו7 עממים היום.
אין חיוב לאדם חוטא לחזור מהמלחמה, כתוב שמי ש*מפחד* מהמלחמה בגלל עבירות שבידו אז הוא חוזר
לא שמענו שבצבא שיש בו ערות דבר אין חיוב מלחמת מצוהקעלעברימבאר
וחסרים לצבא חיילים. מילואימניקים טוחנים המון בשנה האחרונה. (למרות שאני מסכים איתך שתמיד אפשר להכשיר ג'ובניקים לתותחנים או כיתות כוננות ותפיסת קו בשומרון, תותחנים לשריון, ושריון לחי"ר פשוט. יש מספיק משקי ממטרות בצבא. ולא צריך את כל הבמחנה, גלי צהל, כל הפמליא של דובר צהל וכו'. וכן אפשר לחייב ערבים בשירות לאומי, ולהפחית על הלחץ מעובדי מדינה חיונים שיוכלו להתגייס למילואים). כך שאני לא בטוח אם כל קמפיין גיוס החרדים באמת נובע מחוסר כוח אדם, או תכנית של השמאל לפרק את הממשלה והימין נופל ברשתם
אלף למטה זה רק במלחמת מדיין שלא היה צורך יותר מזה, וזה היה ציווי נבואי מפורש. עיין במלחמות אחרות בתנך כמו בימי שאול ודוד ששם מוציאים הרבה יותר למלחמה.
ברור תוכנית של השמאלבאנגי
רוצה ספוילר? תדמיין, גפני ודרעי נפגשים עם לפיד וגנץ ומסכמים על אי אמון קונסטרוקטיבי ללא בחירות, תמורת חוק גיוס מרוכך בנוסח גנץ, ותיקון מעונות ואופק חדש, תוך 3 ימים סוגרים דיל והחרדים הופכים ליקירי התקשורת על בגרותם האחראית והפלת הימין.
אבל החרדים ימשיכו לחטוף גם ממכם וגם משמאל, כי הם דואגים לזהות היהודית של המדינה שמתאפשר רק ע’’י בלוק הגוש האמוני.
כנראה אתה צודק פה, אם כי לא בטוחקעלעברימבאר
וייתכן שעדיין יש מחסור כוח אדם בצבא
רמת לוגיקה מביכהנקדימון
אני מקווה שאתה לומד גמרא טוב יותר מזה.
מה שיש לתקן בצבא יש לתקן. זה לא מפקיע את החובה לצאת למלחמה.
ומסברא יש לומר שהחיוב על החרדים לבוא לתקן הוא גדול עוד יותר, כי הם יודעים מה צריך לעשות וגם יש בידם. אם אפשר לאיים בהשבתת המדינה במקרה של גיוס, אפשר לאיים בהשבתת המדינה במקרה של אי התאמת הצבא לקדושת המחנה.
ומי שמחליט אם חסר לצבא חיילים, זה הצבא ולא בחורי הישיבות. מי שמבין בזה ידבר, ומי שלא - ישתוק.
ומה שנאמר לעסוק בתורה, עוסקים. ההחלטה שצריך אינסוף אנשים שעושים את זה היא המצאה שאין לה אחיזה.
ובכל מקרה, בניגוד לשקר החרדי הנפוץ, לאחר ביצוע שירות החובה יכול כל אחד לעשות כרצונו. כשם שחיילי ההסדר חוזרים לישיבות, כך גם החרדים יכולים לעשות אם אכן "תורתם אומנותם" ולא תירוץ נוסף.
לוגיקה פחות מביכהבאנגי
הצבא מבחינת החרדים הוא גוף כפרני וחילוני שבא להרוס את הזהות שלהם, ולכן צריך למסור נפש ואפילו למות העיקר לא ליפול לשם.
אני יודע שקשה לך לקבל את זה, אבל זה כי לשיטתך המדינה היא כיסא ד’, ולשיטתי אפילו לא בית הכסא, ומשמה הכל נובע.
"אפילו למות העיקר לא ליפול לשם" זו סיסמהפשוט אני..
קל מאוד לילדים חרדים לעמוד בצומת קוקה קולה או בכניסה לירושלים, לצרוח "נמות ולא נתגייס" וללכת הביתה לשתות כוס שוקו חם.
הם יודעים שאף אחד לא יהרוג אותם, לצעוק זה בחינם.
זו סיסמהבאנגי
כל כך כפרנינקדימון
עד כדי שכך שהחרדים מצאו היתר לגזול, להכות, ולגרום נזקים ממוניים וגופניים לאחרים. אוי לו לתלמיד שנכנס לבתי המדרש האלה שמלמדים תורה שאיננה תורה. תורה בלי צורה.
אם היית אומר לי את הטענה על הזהות לפני 20 שנה הייתי מקבל אותה איכשהו (למרות שמסלולי ההסדר הוכיחו את עצמם כבר מזמן). אבל היום, כפי שאמרתי, יש בכוחו של הציבור החרדי לדרוש ולגרום לשינוי. החרפת הטון נגד הצבא ונגד המדינה היא לא דתית ולא הלכתית אלא פוליטית וכוחנית. הגודל הציבורי העלה את השתן לראש החרדי והמאבק שהוא עושה זהו מאבק שליטה. וכמו שאמר לי חרדי שידברתי איתו באחת ההפגנות: הם ריצים שהחילונים יניחו את המפתחות ויתנו לאדמור שלהם. תאוות שליטה יש כאן, תורה אין פה בכלל.
איזה שטויות אתה מדבר.באנגי
עברתי ביותר מהפגנה אחתנקדימון
ממש לאבאנגי
אנחנו מגנים אותם בכל תוקף, הם מחללי שם שמים כפשוטו. הם מיעוט שבמיעוט להערכתי פחות מ 7 אחוז מכלל המגזר החרדי בעלי טוב הלב והחסד, האהבה לכל יהודי (בפרט בציבור החסידי ולא רק) ותחושת הערבות לכלל ישראל.
אני גם סבלתי כמוך מההפגנות והודעתי את המטורללים.
ההפגנה היחידה שבאמת כל החרדים היו בה זו עצרת המליון, היינו מאופקים, לא התעמתנו עם המשטרה, וזעקנו פרקי תהלים ברגש. אגב לידי עמדו חבר’ה דתיים צעירים נראלי ישל’’צ או בסגנון.
ולגבי לא מגניםבאנגי
נראה אותך מסתדר בלי בית הכסאה-מיוחד
תפתח בבקשהבאנגי
רמב’’ם הלכות תשובה לגבי החוטא ’’אמש היה זה שנאוי ומרוחק מהמקום, והיום הוא אהוב ונחמד קרוב וידיד’’ כאשר עשה תשובה.
ונשאלתי ע’’י חבר מעמיק הרי מלאכי אומר ’’אהבתי אתכם אמר ה’’ ?
ותירץ, שאת כללות עמ’’י בוודאי ה’ אוהב כולם בניו.
אבל היחיד שחוטא, יש הנהגה שלפני שעושה תשובה הוא מכונה בתואר שנאוי. אבל זה נושא עמוק וארוך..
וכללות עם ישראל הקימה מדינה, לא היחידקעלעברימבאר
טעותבאנגי
עם ישראל בכללותו רצה לחזור לארץקעלעברימבאר
ולהקים מדינה. זה שבפועל זה יצא בפועל על ידי קבוצה בריונית שהשתלטה זה כלל לא משנה. וכיום מפאי לא שולטים כבר
ההה.. לא שולטים?באנגי
בפרקליטות, בפצרי’’ה, בצבא , בבתי המשפט, בתקשורת, במשטרה, כולם גלגול כזה או אחר של אותה הגברת.
ומי כמוך בן הציונות הדתית התורנית (עברתי על הכרטיס שלך..) יודע את זה, כמה חטפתם מאוסלו והתנתקות, ואפילו סיני וימית, והמשכתם לנשק את שולי גלימתם של העריצים המרושעים הללו ששולטים פה ביד רמה.. כמובן בתקווה שיבא משיח צדקנו במהרה וינפנף אותם אל ירכתי הגיהינום.
גם אם הם שולטים זה לא משנה, כלל עם ישראלקעלעברימבאר
הקים מדינה. זה שבפועל הפוליטיקה יצרה את מפאי שולטים זה כבר עניין אחר. ואף אחד לא מנשק את גלימתם, אלא מנשק את המדינה של עם ישראל, שלצערינו הם שולטים בה
הקים מדינהבאנגי
זו מדינה יהודית כי היא של עם ישראל, ללא קשרקעלעברימבאר
אם מקיימת מצוות. וודאי שיש צורך בקיום מצוות אבל זה לא מעכב שזו מדינה יהודית.
צריך לקיים מצוות כי זו מדינה יהודית ממילא, ןמדינה יהודית צריכה לקיים מצוות. ולא להפך - שרק אם נקיים מצוות זו תהיה מדינה יהודית
זו לא מדינה יהודיתבאנגי
מאז ומתמיד חלמו על מדינהקעלעברימבאר
התורה הבטיחה שנחזור לארץ נירש אותה ונכבוש אותה אחרי הגלות. הרמבם כותב שזה חלק מיג עיקרים ומי שלא מאמין שתקום מדינה יהודית בארץ ישראל הוא כופר. וכן יש עיקר אמונה שתהיה מדינה מתישהוא שנשלטת על ידי מלכות בית דוד. וכן מתפללים "תקע בשופר גדול לחירותינו", "ושבור עול הגויים מעל צווארינו ותוחיכנו קוממיות לארצינו" , "וכסא דוד עבדך מהרה לתוכה תכין", "רחם על מלכות בית דוד משיחך", "שמחינו במלכות בית דוד משיחך". ובגמרא "אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא יציאה משעבוד מלכויות". והרמבם על כך שהמלך המשיח עתיד להחזיר את מלכות ישראל, וייתכן שיקום מלך לפניו.
המלחוקת של החרדים והציונים היא אם זה יקרה רק במדינה דתית או על ידי המלך המשיח, או אפילו אם זה יקרה על ידי משיח בן יוסף חילוני.
והמדינה יהודית בגלל שהיא של עם ישראל בארץ ישראל. ודאי שמדינה יהודית בחוץ לארץ לא היתה נחשבת מדינה יהודית. אך לעולם לא היתה קמה מדינה יהודית בחו"ל (ואני לא מדבר על ממלכות גויות שהיהודים שלטו כמיעוט, או שהגויים שם האמינו בתורה).
זו שטותנקדימון
חצי מעם ישראל נמצא כאן, היתר מאושרים עד הגג שיש את המדינה שתגן עליהם בקורונה, ובאירועים בטחוניים ברחבי העולם, וכולם שמחים שהם יכולים לבוא לארץ ישראל כדי להתפלל, ללמוד, לתור בארץ חמדה, ולהתפרנס, במקום שהוא של עם ישראל.
ועוד לא דיברנו על מה שהחרדים מקבלים עבור הישיבות שזה מעל מליארד שקלים בשנה (שאני אגב בעד), ומנצלים - כי אין הגדרה אחרת למי שרואה במטיב שלו פרה חולבת - את מדינת ישראל.
קיומו של מלך רשע מעולם לא הפקיעה את משמעות הריבונות הכלל ישראלית. אני מבין שהפסיקו ללמד תנך בעולם החרדי.
אמנם אתה צודקקעלעברימבאר
אבל אקשה עליך וגם אתרץ.
אמנם היו מלכים רשעים בתנך , אבל כולם האמינו בבחירת עם ישראל על ידי ה', בהיותינו בנים ל3 האבות וביציאת מצרים, וכן האמינו בתורה על אף שעיוותו אותה, ושמרו שבת כולם.
אחאב דרש בנביאי ה', אמנם בשקר אבל בכל זאת, וכן ראה באליהו את האיש הקרוב לה', לכן קרא לו עוכר ישראל כי ידע שבגללו ה' עשה בצורת וסבר שהוא המאיס את ישראל בעיני ה'. יורם כיבד את אלישע הנביא וראה בו סמכות רוחנית של הדור ונביא אמת וכן כל בית יהוא. וכן כל מלכי בית דוד כולל אחז מנשה יהויקים וצדקיהו (אמנם עבדו עבודה זרה אבל זה בשיתוף , אבל עדיין האמינו בהיותינו עם ה'). כולם שמרו שבת אלא חיפפו בעובדין דחול, כיוצא מנבואות עמוס ישעיהו ירמיהו . גם האחרוני החשמונאים האמינו בתורה רק היו צדוקים, וגם הורדוס האמין בתורה.
הציונות החילונית שונה, מבחינה *אידאולוגית* היא לקחה את הזהות הלאומית של ישראל ורוקנה אותו מכל תוכן של קודש, כלומר מהתוכן שעושה אותנו עם ה', וטענה שאנו עם ככל העמים, כלומר האידאולוגיה שלה בכלל לא דוגלת בלאומית יהודית, אלא בלאומיות מומצאת ומזויפת שבטעות מכונה "עם ישראל" , והדגשת ההיסטוריה הארץ והשפה כקליפות חיצוניות של תוכן ריק, לא יכולים לחפות על זה.
גם הרב קוק כותב מילים קשות ביותר על האידאולוגיה של הציונות החילונית.
אם כן למה בכל זאת התנועה הציונית קדושה וכן המדינה שהוקמה על ידה?
זאת אכתוב בהמשך (רמז - המילה שהידגשתי).
והתירוץ לקושיה הואקעלעברימבאר
אמנם הציונות החילונית מציגה לאומיות מזויפת שכלל אינה יהודית מבחינה *אידאולוגית*, אבל אומה זה לא אידאולוגיה, אומה קיימת מהרגש הקולקטיבי שלה ולא מהשכל. התנועה הציונית (ולא האידאולוגיה) משתוקקת את כל מה שהשתוקקו הדורות שלפניה, והיא ביטוי של הרגש הקולקטיבי של עם ישראל לדורותיו, ובאופן עמום ממשיכה את הרגש של היותינו עם ה'. מי שאוחז ברגש הלאומי הקולקטיבי בישראל, בעל כורחו מרגיש שייך לתורה ולה' , גם אם אידאולוגית יכחיש זאת.
או כמו שאומר הרב קוק:
טעות גדולה היא ביד אותם שאינם מרגישים את האחדות הסגולית שבישראל, וחפצים הם בדמיונם להשוות את הענין האלהי הזה, המיוחד באופי הישראלי, לענין כל תוכן של עם ולשון אשר בכל משפחות האדמה, ומזה בא הרצון לפלג את הענין הלאומי ואת הענין הדתי לשתי פלוגות, ושתיהן יחד נחלו בזה שקר, כי כל עניני המחשבה, ההרגשה והאידיאליות, שהננו מוצאים באומה הישראלית, חטיבה אחת בלתי מחולקה היא, והכל ביחד עושה הוא את צורתו המיוחדה. אמנם כשם שטועים המתאמצים להפריד את החלקים הבלתי מתחלקים הללו (=כלומר החילונים), ככה יותר הם טועים אותם שהם סבורים (=כלומר החרדים) ש*אפשר* הדבר שהחלוק והפרוד יעלה בידם של כל המתאמצים(=כלומר החילונים) להפריד את התיומת, ומזה בא שהם(=כלומר החרדים) לוחמים נגד מחזיקי חלק אחד מהחטיבה הישראלית בחמה שפוכה, על הפרדתם המהבלת, מבלי לשים על לב איך צריכה המלחמה הזאת להתכונן. אם היה אפשר להפריד באמת את התכנים הרוחניים שבכנסת ישראל, אלא שהדבר מנוע מפני איזה חק תורי(=שזאת התפיסה החרדית הקלאסית), אז היתה צריכה המלחמה להיות מכוונת נגד המחזיקים בחלק נפרד מיוחד, לבלע ולכלות את צביונם מעל שמי האומה. אבל כיון שמניעת הפירוד היא מניעה מוחלטת בטוחים אנחנו שהמפרידים(=כלומר החילונים), מחזיקי החלקים הבודדים, אינם טועים כ"א בציור דמיונם(=כלומר רק באידאולוגיה שלהם) ולא בפועל הויתם(כלומר בתנועה שנובעת מהרגש הלאומי הקולקטיבי), כי באמת בזה החלק הפרטי, כיון שיסודו בחיי האומה בכללה, הרי הכל כבר נמצא בו, וצריכה המלחמה להיות מיוחדת רק לגלות להם את טעותם ולברר להם, שכל מאמצי חילם להפריד את האחדות הישראלית העליונה לא יעלו בידם.
לכן אין מה להשוות לבית ראשוןקעלעברימבאר
תיקון אחדבאנגי
לא קראת תנך?קעלעברימבאר
תקרא ותראה שצדקיהו עבד עבודה זרה זה כתוב במפורש "ויעש צדקיהו הרע בעיני ה' ככל אשר עשה יהויקים". הגמרא לא אומרת שהיה צדיק גמור, אלא שהיה צדיק יחסית לאנשי דורו. וגם מהכתוב עולה שעשה הרע כי בעיקר פחד מהשרים שלו.
ומנשה, יהויקים ואחז היו רשעים זה וודאי
תוספות גם קרא תנ’’ךבאנגי
ומה עם המלך מנשה, אחז ויהויקים?קעלעברימבאר
אני ממש זועםבאנגי
הפופוליזם הזול היא ההצעה הטיפשית שלךנקדימון
ולא הבנתי למה אתה משקר בנוגע למטפלות. חוק המעונות קשור להנחות שישלמו ההורים. העובדות יקבלו את שכרן. אל תשקר בשביל להרוויח נקודות. אתה אמור להיות חרדי צדיק ודובר אמת.
העובדות לא יקבלובאנגי
כי ההורים מוצאים באמצע שנה מאיפה היא תמצא כעת ילדים חדשים? ונניח עוד חודשיים יבא ילד אחר, עד אז הפסידה כמה אלפים מפת לחמה. איפה ארגוני הנשים אבירי המוסר?
ולגבי הטענה לכו לחו’’ל, אנחנו כאן מכח ההבטחה האלוהית, ולא מכח הציונים החילונים שהשתלטו פה על השטח, אז מי שמך לגרש מכאן יהודים טהורים בני אברהם יצחק ויעקב?
חסר לכם שטחים לאולפנות שלכם?
אז יעבדו במקום אחרנקדימון
כמו כל שאר האזרחים בארץ הזו. נעים להכיר. כלכלה.
כולנו כאן מכוח ההבטחה האלוהית. חזון הנביאים חל על כולנו. והקב"ה לא עיבד אצלך ושואל אותך איך להביא את גאולת עמו. להיפך, הגמרא בסנהדרין בבלי, ובאופן מפורש ממש בירושלמי, פוסקת שהגאולה תבוא גם בלי תשובה. ויחזקאל ניבא במפורש שקיבוץ הגלויות יבוא לפני התשובה (במקרה שלא זכו לאחישנה).
אגב, דווקא אתם בהחלט יכולים לעזוב את הארץ, הרי ממילא אתם אומרים שצריך רק לשבת ללמוד, אז מה לי הכא ומה לי התם. אנחנו לעומת זאת אומרים שעם ישראל צריך לממש את התורה בכל תחומי החיים, וזה בוודאי צריך טריטוריה.
כלומר אין מה להשוות למלכים הרשעים בבית ראשוןקעלעברימבאר
תשובה לדבריך.זלמען מיישע
תורה וצבא זה לא דבר לא טוב, אבל ברור לכל בר שכל שאדם שהתפקיד שלו לשבת במזגן ולחלק הוראות ובמקום זה הולך להילחם- האחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה?!- אז הוא זה שעריק, ןלמה השילוב לא טוב, דבר ראשו אנחנו ראוים את הבאיות שיש בצבא צניעות ולימוד זה לא הדבר שמחכים לו כל היום ערכים שלא תוהמים את ערכי התורה במיוחד את ערכי הציבור החרדי וכד'. זה למה אסור עד כאן אבל אנחנו ראום שאדם שאין תורתו אומנותו אין התורה שלו כלל כמו שצריך וזה הסעיבה שהם גם לא שומעים חדשותכדי לא למלאות את הראש בעניינם שלא תורה, הסיבה היחעדה שנשארה הי א שווין בנטל אבל כמעל זה אין תשובה ממש רק מה שכתבתי בהתחלה על מי שלא יושה במזגן ודו"ק
מה גדול יותר - לימוד התורה או קיומה?ספק
החרדים אכן מצטיינים בלימוד תורה - אבל בקיום שלה?
הם עוברים חופשי על הלכות שלא מתאימות להם.
אוי נו באמתאריק מהדרום
הם גם צרות כלכליות, הם מעיבים על הכלכלה ואת זה אתה אמור גם להבין.
וכמה צריך לתמוך עוד בלומדי תורה? מעולם לא היו כל כך הרבה לומדי תורה בעם ישראל מעולם.
תקרא את הכתבהבאנגי
שהעליתי בקישור, ותראה שממשלת ארה’’ב הוויית, תומכת יותר בלימוד תורה.
תעשה גוגל ’’משפחה, מכתב פתוח לדני קושמרו, רפאל וואהל’’.
הקישור נמצא שתי הודעות למטהבאנגי
לאנקדימון
כי לימוד תורה אינו העיקר, אלא קיום תורה.
הלימוד הוא היכי תמצי בעיקרו, אסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא. אחר כך, יש גם עניין חשוב להגות לשם להגות. כשם שחשוב שבאוניברסיטה יעמיקו חקר בנושאים שלהם, כך חשוב להעמיק חקר באורה של תורה.
אבל מכאן ועד ההחלטה שהכי חשוב זה שכולם יהיו לומדי תורה יש תהום פעורה.
החתם סופרבאנגי
במסכת נדרים דף פ"א. מפרש בדיוק כך את חטאם של דור החורבן ש’’לא בירכו בתורה תחילה’’, ופירש הר’’ן ’’שלא היתה התורה חשובה בעיניהם’’ כלומר, שהם למדו בתור היכי תימצי לקיום מצוות, לא ’’תורה לשם תורה’’ נטו כדי לעמול בתורה, ועל כך נחרב הבית.
כי התורה שנמסרה לעם הישראל, היא לא מדריך לקיום מצוות, אלא נשמה של תורה, חפצא של תורה שעל ידה גם נדע את קיום המצוות, ההיפך בדיוק מהבנת כבודך.
כנ’’ל בעל נתיבות המשפט, מובא בשדי חמד, מבאר כך את האיסור של גויים ללמוד תורה, כי מותר להם רק ללמוד את ההיכי תימצי של מצוות דידהו.
אתה מסלף את דברי וגם דברי אחריםנקדימון
לא ביטלתי את הערך של לימוד לשם לימוד, אלא שהוא אינו יחידי ואינו מחליף את קיום המצוות.
אתה כנראה להוט מידי להרגיע את המצפון שלך עד שאתה נזקק ללסלף את דבריי כדי שתוכל להיתלות באילנות שסילפת.
נביא את דברי הר"ן במילואם:
"'שלא היו מברכין בתורה תחלה', כלומר, שלא הייתה התורה חשובה בעיניהם כ"כ שיהא ראוי לברך עליה, שלא היו עוסקים בה לשמה, ומתוך כך היו מזלזלין בברכתה, והיינו 'לא הלכו בה', כלומר, בכוונתה ולשמה."
מכאן אתה בא להסיק שקיום מצוות לשם מילוי רצון ה' זה בגדר עזבם את תורתי?! גזירה כזו של דברים מהקשרם היא עלבון ללומד, למלמד ולנלמד.
ואביא גם את דברי הב"ח בנושא, אבל מקוצר מקום אדלג מעט בפנים. והמקור המדויק הוספתי כדי שתוכל לאמת את דבריי:
"ואיכא לתמוה טובא, למה יצא כזאת מלפניו להענישם בעונש גדול ורם כזה, על שלא ברכו בתורה תחלה - שהוא לכאורה עבירה קלה. ונראה, דכוונתו ית' ... כדי שתתדבק נשמתינו וגופינו ברמ"ח איברים ושס"ה גידין ברמ"ח מצוות עשה ושס"ה לא תעשה שבתורה ... אבל עתה שעברו חוק זה שלא עסקו בתורה, כי אם לצורך הדברים הגשמיים להנאתם לידע הדינים לצורך משא ומתן, גם להתגאות להראות חכמתם ולא נתכוונו להתעצם ולהתדבק בקדושת ורוחניות התורה, ולהמשיך השכינה למטה בארץ, כדי שתעלה נשמתם למדרגה גדול אחרי מיתתם ... וזה היה גורם חורבה ואבידתה" - הלכות ברכת התורה (או"ח סי' מז)
ואביא גם את דברי המשנה ברורה, והמקור המדויק הוספתי כדי שתוכל לאמת את דבריי:
"והקב"ה הבוחן לבבת ידע כי אעפ שהיו עוסקין בתורה, לא היו עוסקים לשם לימוד התורה אלא כמו שלומדין שאר חכמות, ולכן לא ברכו ברכת התורה שלא היתה התורה בעיניהם" - מ"ז ס"ק ב
ואכן החת"ס אומר כדברים שהבאת, ודבריו קשים. לא יעלה על הדעת לומר שמי שלומד תורה כדי לקיים את רצון ה' הוא מישהו שהתורה, שהיא ביטוי רצון ה', "לא חשובה בעיניו". זו שערוריה לומר דבר כזה. ואכן אחרים לפניו לא הבינו ככה, אלא ראו בעיה בלימוד התורה לשם התורה. וכמו שהב"ח אף אומר בפירוש שהתעסקו בתורה לצרכיהם ועשו ממנה אינטרסים.
ומי יודע אם נעיין בדברי החת"ס במילואם ולרוחב דבריו ייתכן ובכלל נגלה שהדברים הם סילוף דבריו.
אני דווקא חושב שחת’’סבאנגי
כן מתכוון כמו הב’’ח, תודה על המקור המדויק.
רק בא נניח ללהט הרוחות, ואתאר לך ’’מבפנים’’, ליל פורים לפני 8 שנים, אני בפוניבז’ (שלא אוספים כסף בזמן הזה בהוראת הרב אדלשטין זצ’’ל כי הרי זה זמן קבלת התורה באהבה מחדש) השטייגען מרקיע שחקים אתה בקושי שומע את עצמך, מתענג על סברא עמוקה בסוגיא, אור בעיניים, אור של חג פורים המופלא, אתה שוכח מכל הבלי העולם והוויותיו הזוטרות, ומבין מהו ’’עוצם קדושת ורוחניות התורה’’, הדבר הזה לא ישווה לכל הון דעלמא! אין הנאה כהנאת השכל כתב רבינו הרמב’’ם. ובפרט שכל של דבקות בנותן התורה, ובתורתו.
אבל בארץ ישראל גם העולם הזה מתקדשקעלעברימבאר
משיבנקדימון
הב"ח מדבר על עיסוק בתורה ולא על "לימוד תורה", שזה צירוף מילים שהחרדים הפכו למילים נרדפות, ולא כן הוא. לאו דווקא.
ולכן מזכיר מצוות עשה ולא תעשה, וכשמדבר על לימוד הדינים הוא מפרש שעשו זאת "לצורך משא ומתן, גם להתגאות להראות חכמתם".
הסיפור על פורים הוא יפה מאוד, נו ו..? אתה לא צריך לתאר לי מפנים שום דבר, הייתי בפנים כמה שנים.
החת"ס אומר שיש מצוות עשה לעבוד בחקלאות בארץ ישראלקעלעברימבאר
אמנם אתה חלקית צודק, אבל בלי עם ישראל אז אין תורהקעלעברימבאר
ולכן מברכים קודם "אשר בחר בנו מכל העמים" ורק אז "ונתן לנו את תורתו".
ולכן ספר תורה שכתבו מין יישרף.
כי בלי קדושת עם ישראל אין כלל ערך לתורה. כי התורה היא דבר ה' לישראל. ואם אין נמען, כלומר ישראל, אין דיבור.
הרב קוק חולק עליך, אבל אתה חלקית צודקקעלעברימבאר
משמע מהרב קוק שעיקר לימוד תורה זה לשם הלימוד, לא רק כדי לקיים. עיין אורות התורה פרק תורה לשמה.ובנפש החיים.
אבל וודאי שהרב קוק אומר שבלי ישראל (וארץ ישראל) אין תורה, כי ישראל הם הכתובת של התורה, ובלי נמען, אין ערך לדיבור.
יש שאלה אחרת מה יותר חשוב, לימוד תורה, או חיי קודש של עם ישראל בארצו. כאן יכול להיות שהשני יותר חשוב. אבל זה לא בגלל קיום מצווה ספציפית
תראהנקדימון
ממילא כיוון שענייניו הוא רצון ה' ודבקות בו אזי מה יש יותר מאשר לימוד תורה שבמטאת את רצונו.
אבל הדברים לא סותרים. וגם יש הבדל בין האוטופיה הגדולה לבין המציאות.
בפועל, אפילו למצוות לימוד תורה יש גדר מינימלי ומי שעשה אותו הרי הוא צדיק גמור.
אני מסכים איתך שייתכן שלימוד תורה בידי חברהקעלעברימבאר
שהולכת לצבא ומחוברת לחייו הלאומיים של עם ישראל, אז ייתכן שהלימוד יותר גדול באיכות ומשפיע לטובה יותר מלימוד תורה חרדי.
אבל עדיין עיקר ההשפעה בלימוד על הניצחון הוא מפני הערך העצמי של הלימוד, לא רק כדי לקיים.
עצם הידיעה של עם ישראל שיש בתוכו לימוד דבר ה', זה הכי משפיע כדי להרים את הרוח ולנצח במלחמה. עכשיו השאלה איזו איכות לימוד זו, לימוד שמנותק לחיים הלאומיים או שמחובר, ומה יותר איכותי
אמורים להתגייס בכסף של עמותות?רקאני
לא הבנתי
מצרף לך קישורבאנגי
לטורו של העיתונאי האמריקאי רפאל וואהל באתר משפחה, המוכיח את העובדה שבארה’’ב הממשלה ממנת בהרבה יותר את המגזר החרדי, ובני ישיבות מקבלים תקציב המקביל למדעי הרוח..
לפי דבריך זהו קיטרוג עצום על החרדים שםנקדימון
לא נכון לומר. שחסר שם בני תורהבאנגי
עכשיו קראתי את המאמר הזהנקדימון
וכמות הדרעק שכתובה שם היא כל כך גדולה שצריך מאמר שלם רק כדי לנקות את מה שהוא הוציא. הלוגיקה מעוותת, ההצדקות לבעיות היא מדהימה, וההשמטה של מידע חשוב היא גלויה לעין.
מה שצריך להיות משתלם זה לא להיות עני. אתעלם לרגעמהשקר של האפליה השקרית, 15 אלף שקל זה הרבה יותר מ2000. נחזור לשקר, ואומר כך: ראשית, גם לי יש משפחה חרדית והנה פלא, הן לא מנוצלות אלא מקבלות משכורות כמו כולם. יש אפילו אחת שכבר קודמה לתפקיד ניהולי. שנית, המדינהמפעילה כל הזמן תכניות לביטול אפליות בשכר. המידע שיעבור לגופים האחראיים לא יגלה אם העובדת היא חרדית אבל הוא יגלה שהיא אישה, וכבר מתוקף זה היא תזכה להגנה.
וחשוב להדגיש שלא מקשים על החרדים, אלא מקשים על מי שטוען ש"תורתו אומנותו" אבל משקר. מי שאין תורתו אומנותו צריך להתגייס לצבא ולהיות שותף בהצלת ישראל מיד צר. מה שאתה רוצה זה לנצל את המדינה, ואת עם ישראל. אתה ממש מייצג את השיטה של הטפילות שהחילונים כל כך מתעבים. אתה רוצה לחיות את חייך הקטנים, ובמקביל לשתות מאנשים אחרים. ולזה אומרים לך: לך לחו"ל אם כל כך טוב שם. בקש מהמוסלמים והנוצרים את הגנתם. הספקת לשכוח את שואת אירופה.
טיעוני שטנה ושנאה, ובטח שלא טיעוני תורה.
הבלי הבלים.
אם נצטרך ללכת לחו’’לבאנגי
חס וחלילה. כל הדר בחו"ל כאילו עובד ע"ז ודומה שאיןקעלעברימבאר
לו אלו-ה.
ולעולם ידור אדם בארץ ישראל אפילו בעיר שרובה גויים
ברור מסכים איתךבאנגי
התכוונתי שאם נקדימוןמוחבריו יגרשו אותנו.
אכן הצילני מיד אחי מיד עשו.
אף אחד לא יגרש אתכם, סתם דיבוריםקעלעברימבאר
אתה תלך לבד, כמו שהצהרת ברהבתנותך שתעשהנקדימון
בנתיים הקב"ה מצילנו מידכם ומגן עלינו ונותן לנו שיגשוכ ורווחה למרות שהייתם נועלים דלת בפנינו לו יכולתם.
דבר אחד ברור, החילויינים הציויינים נותנים לכולם לעלות לארץ ישראל. החרדים הקיצונים והמופרעים כמותך וכדומיך, הייתם אוטמים את החומות ומונעים עליה לארץ.
איני קיצוני ומופרעבאנגי
אתה לא מכיר אותי, ואתה סתם אדם לא מתבונן ש’כל החרדים אותו דרק’.. ולגופו של עניין, סבא שלי עשה עליה מארה’’ב, הסבא השני בעליית הנוער ואגב למד במדרשיית נוער בפרדס חנה, אז אל תטיף לי על ציונות ואהבת הארץ. אני גם אזרח אמריקאי ויכול חופשי לעבור לשם אבל אני אוהב את הארץ שלי הקדושה והרחבה למרות הייסורים והקיצוצים ששונאי התורה מנסים לעשות, אנחנו לא נעזוב כי השם איתנו.
הדיון היה רק תיאורטי אם תהיה גזירה מוחשית על לומדי התוה’’ק.
ואגב אם אני הייתי מנהל את קליטת העולים בארץ הייתי מקבל יהודים בברכה ומעיף את הגויים חזרה לאוקראינה
ולגבי החילויינים הציוייניםבאנגי
קיבלת מענה שמקביל לעלבונות שלךנקדימון
אל תשחק אותה נעלב.
ולגבי הקיצוצים, אף אחד לא חייב לכם כלום. ותודה שוב שאתה מוכיח שכל הגאווה של "נסתדר לבד" בהבל יסודה.
המצאתם זכויות, ובעטתם בחובות - ממש כמו האידיאוחוגיה הנפוצה בעולם המערבי. רק "מגיע לי".
"חוק נתן ולא יעבור" והעולם יש לו דרך להתנהל. והרבה עשו כרבי שמעון ולא עלה בידם. המציאות מוכיחה.
גם לכם לא חייבים כלוםבאנגי
למרות תרומתכם הציונית, גירשו אתכם בבושת פנים מימית, קטיף, עמונה פעמיים! ועצמונה, נתיב האבות, והרס מאחזים קבוע בידי המינהל..
אז אדוני הארץ השמאלנים משדרים לכם שאתם לא שווים עבורם,
וכפי ההתבטאויות של ראשיהם שהדתיים מסוכנים מחיזבאללה (סגנון יאיר גולן)
ואז למה לכם לשתף עימם פעולה??
מה הקשר?נקדימון
המדינה היא לא שלהם, אלא של כולנו. והמורכבות של המדינה לא מפקיעה את החובות שמוטלים עלינו.
וגם ההשוואה בין תיקצוב של בור ללא תחתית עבור מי שהחליט להיות אברך כל חייו לבין החובה להיאחז בארץ אינה דומה גם לא ברמז. בארץ יש חובה להיאחז ואסור לעזוב או לשממה או לזרים. לעומת זאת, אין שום חובה לממן כל מי שמחליט שהוא רוצה לשבת וללמוד. יש דינים כלכליים מסויימים ביחס לתלמידי חכמים, אבל הגדר שלהם הוא לא צ'ק פתוח, ואינו רלוונטי במלחמת מצווה.
ויאיר גולן הוא לא שום "מנהיגיהם". הוא פוליטיקאי יחיד שעושה הרבה רעש. שליטתו במשהו היא רק בסוגרים שלו.
עד השואה הבאהנקדימון
למה ללכת לשואהבאנגי
לך לא הספיק הגירוש מקטיף לראות שהצבא והמדינה זורקים אתכם לכלבים ברגע האמת?
מי הגן עליכם אז???
חטא ישראלנקדימון
אז מה? זה לא מפקיע את הערך של המדינה ושל הריבונות של עם ישראל בארצו.
יש מה לתקן, נו ו...?
זה חא מפקיע חובות הלכתיות, לא מפקיע חובות מוסריות, ולא מפקיע את המשמעות של עם ישראל בארצו. בשונה מהתפיסה החרדית החצופה, אנחנו לא מכתיבים להקב"ה איך להביא את הגאולה.
התפיסה המשיחית החצופהבאנגי
וכי אנחנובאנגי
בוודאי שאתם מכתיבים לונקדימון
אתם לא מוכנים לקבל את תהליך הגאולה הברור של קיום הנבואות רק בגלל שזה לא קרה כמו שדמיינתם שיהיה.
יחזקאל ניבא בפירוש על קיבוץ גלויות ואח"כ חזרה בתשובה, הגמרא פסקה בפירוש בירושלמי שהגאולה לא תלויה בתשובה,
אבל אתם עומדים בעקשנותכם ובמרייכם ומסרבים לקבל תהליך גאולה שאינו בבת אחת באמצעות משיח שירד מהשמיים על חמור ובידו בית מקדש.
כל מה שקורה לעם ישראל במדינת ישראל הוא גאולה ברחמים, אחרי השואה הנוראה, אבל אתם עוצמים עיניים בכוח.
ה"רחמים" שאתה מדבר עליהם הם סיפור גאולה שלא קיים במקורות היהודיים. אצל הנוצרים זה עובד ככה.
סוף הגלותבאנגי
ריבונו של עולם הפך את זה לגאולהנקדימון
אין בין העולם-הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות בלבד זה גמרא בשבת. לא אני ניסחתי. והרמבן מביא תא בהלכות מלכים ומלחמותיהן.
והירושלמי בבברכות בתחילת המסכת מביא כך: ר' חייא בר אבא ורבי שמעון בן חלפתא היו מהלכין בבקעת ארבל וראו אילת השחר. אמר לו ר' חייא: כך היא גאולתן של ישראל, בתחילה קמעא קמעא, כל מה שהיא הולכת, היא רבה והולכת.
אמר ר' אבא: אין לך קץ מגולה מזה שנאמר 'ואתם הרי ישראל ענפיכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל כי קרבו לבוא'"
הגה"ר אהרון כהן ראש ישיבת חברון זצ"ל כתב בהקמה לספרו "בית אהרון": "ועל כולם צריך להודות על הניסים הגדולים שעשה איתנו בראשית התייסדות המדינה, שראינו נלפאות ממש, כימי צאתנו מארץ מצרים.
גאולה שלימה אין כאן, אבל אתחלתא יש ויש. הרי מה אנחנו מתפללים בברכה לשלום המדינה?
"הגן עליה באברת חסדך ופרוש עליה סוכת שלומך ושלח אורך ואמיתך לראשיה, שריה ויועציה, ותקנם בעצה טובה מלפניך... ואת אחינו כל בית ישראל, פקד נא בכל ארצות פזוריהם, ותוליכם מהרה קוממיות לציון עירך, ולירושלים משכן שמך..." - הגאולה מתהווה עלינו.
ואכן תהליך הגאולה הוא קשה מאוד עד כדי שאמרו בסנהדרין צח "אמר עולא ייתי ולא איחמיניה וכן אמר [רבה] ייתי ולא איחמיניה". והגמרא בסוטה אומרת מפורשת "בעקבות משיחא חוצפא יסגא". והדברים ארוכים אך פשוטים וידועים.
זה לא סוף הגלות, אלא תחילת הגאולהקעלעברימבאר
עיין בגמרא "אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות.
"שיהיה שעבוד מלכויות עיקר ויציאת מצרים טפל לו" וכו וכו
זה לא אומר שהשינוי הוא רק שעבוד מלכויות, אבל זה אומר שמרגע שיצאנו משעבוד מלכויות אז נגמרה הגלות לגמרי, ואנו מצפים להשלמת תהליך הגאולה
אמנם החרדים טועים, אבל זה לא כזהקעלעברימבאר
פשוט כמו שכתבת.
יש מספיק סברות למה זה לא גאולה.
אמנם הסברות נופלות לגמרי כשבוחנים אותם לעומק, אבל זה לא אומר שהן לא סברות שמצריכות עיון
נו אדרבא, שיביא אותןנקדימון
עוד לא זכיתי לשמוע פירכות של אמת, ואפילו יהיו פרשנות אחרת, למקורות שיש בנושא.
גם מה שבר-הפלוגתא מביא כאן אינם אלא אמירות שנדחות בקש. איפה הסימוכין התורניים?
מילא היה טוען על ערכה של לימוד התורה אז הייתי מקבל את זה כטיעון של ממש, ודן בו,
אבל הטענות האחרות מה הן ומה כוחן? כלום. אלה למעשה טענות פרקטיות וכנגדן התשובות טובות יותר.
כתבתי לך למעלה טענה טובה של החרדים, וגם למה היאקעלעברימבאר
נופלת מעיקרה בסוף.
עכשיו אתה ממציא איסורים?נקדימון
החובה של עם ישראל לירש את הארץ ולא להשאיר אותה לשממה או לזרים לא פקעה בגלל שהיינו בגלות. בפועל לא יכולנו, וכשניסו לאורך הדורות, לא הייתה סיעתא דשמיא, אבל איסור? אין שום איסור. יש דבר אגדה אחד שגם הוא חסר משמעות כי הגויים לא קיימו את שבועתם.
אנחנו צריכים לעשות את מה שמוטל עלינו, ואם הקב"ה ירצה זה גם יצליח. בחייך הפרטיים אתה לוקח גורלך בידך, וכרגיל הסיסמאות מושתקות כשזה לא נוח.
הסיסמאות לא מושתקותבאנגי
אנו חיים לפי עקרונות, ולא ססמאות.
קח דוגמאות נפתלי בנט ה’ימני’ התגלה כחסר עמוד שדרה בשעת מבחן, ולעומתו סמוטריץ הדתי יותר והחרדלי יותר עמד בפרץ נגד ממשלת עבאס ביבי, כלומר מי שיותר דתי אזי עקרונותיו יותר חזקים, ובפרט חרדים שאצלם העקרונות חזקים כברזל, ואי לגיטימציה לסטייה מהדרך.
לא הבנתי מה באת לומר בזהנקדימון
אתה מפזז פה סיסמאות. לא עקרונות.
מה שאתה מציג בשם עקרונות חרדיים זה לא תורה. זה מסווה של תורה. זה נבל ברשות התורה.
ובנט אכן לא מייצג תורה. מה הוא שייך להכא.
זה נכון בתוך הציונות הדתיתקעלעברימבאר
3 השבועות היו תקפות כסכנה, לא כאיסורקעלעברימבאר
מרגע שהסכנה פגה, אז אין כבר תוקף ל3 השבועות (לא כי הגויים עברו עליהם). כי הסכנה היתה שאם נמרוד במדינות הגויים שהיהודים גרו בהם או במי ששלט בארץ, הם ישחטו אותנו. ברגע שהיו הבריטים, אז הסכנה פגה.
מה שאמרתי היינו אפילו לשיטתונקדימון
לזכרוני רוב הפוסקים החרדים פסקוקעלעברימבאר
שאין שום איסור ב3 השבועות, ולכן הם מצביעים בבחירות.
וגם שום פוסק לא פסק זאת.
לזכרוני הרמבם כותב באגרת תימן ליהודים בתימן לא למרוד בשלטון כי זה מסוכן "וכבר השביענו ה' *דרך משל* שלא נמרוד" וכן מביא במשנה תורה את המלך בר כוזבא שמרד ברומי ולא ציין שיש איסור אלא רבי עקיבא תמך בו ואומר שייתכן שיקום מלך לפני המשיח שיילחם מלחמות.
רק העדה החרדית וסטמר נראה לי טוענים ל3 השבועות
וכי סובר אתה ששיבת עם ישראל לארצו איננה גאולה?(:(:
מומזן לעיין ברבנים גדולים המוסכמים על כלל הציבורים מהדורות האחרונים וברור שתראה שהם אכן חושבים שזו גאולה!! פעם רב חרדי אמר לי את השמות, לא זוכרת..
פשוט רבני הציונות הדתית אימצו את המושג הזה והחרדים רצו שיהיה ברור שיש הבדל בין המגזרים לכן הם אמרו הפוך אבל ברור לכולנו ששעת גאולה עכשיו!
לא להיות כפויי טובה כלפי שמיא..
החרדים סוברים שאנו לא בגאולהקעלעברימבאר
הם סוברים שייתכן שמחר יבוא המשיח, אבל כרגע אין גאולה.
כמובן הם לא צודקים.
מעולם לא פסק שום פוסק שאסור לקחת את גורלינו בידינוקעלעברימבאר
רק המגילת אסתר והרבי מסטמר.
וחוץ מזה לא לקחנו בדיוק את גורלינו בידינו. ה' שינה את העולם, יצר תמיכה בינלאומית בעצמאויות עמים, יצר מלכי חסד, יצר את הבריטים שתמכו במדינה, יצר השתוקקות לעלות לארץ אצל המוני בית ישראל, יצר את המדינה ואפשר לה לקרות.
ואתה קורה לזה "לקחנו את גורלינו בידינו?"
תודה על הדאגה, אבל אנחנו נסתדר...ספק
אגב, שטיבלעך ב-12:00 בלילה יש לי גם ליד הבית.
יש לי ליד הבית מנין שחרית כל רבע שעה באחד מבתי הכנסת ועוד.
מוזמן לבקר בגבעת שמואל - הרבה חבר'ה שלכם מבני ברק מבקרים אצלנו בתפילות...
ומתי שאולי תצטרךבאנגי
החלפת פנצ’ר תחייג לידידים אין מענה, המוקד בבורו פארק
ב 7 באוקטובר הבא (הלוואי שלא, אבל בכל זאת החרדים לא מתגייסים אז אין לאכ’’א חיילים) אין זק’’א לכבוד המת השם ישמור, כולם במונורו
חבר שלך צריך מוח עצם? אין עזר מציון ההנהלה בוויליאמסבורג
צריך ייעוץ רפואי? פירר נאלץ לצאת לחו’’ל עקב חוק גירוש החרדים 2025
צריך עזרה כלכלית? מנהלי אש’’ל חב’’ד גורשו לחו’’ל
צריך חרדי מחמד לאיזה סרט? לא נשאר אחד לרפואה...
ואז, שכתושלם מלאכת גירוש החרדים הדוחים הללו, נוכל לחכך ידינו בהנאה ולומר ’’עם חפשי בארצנו’’ ולתפארת מדינת כל אזרחיה (כי כבר אין יילודה חרדית).
אני מחליף גלגל לבד - עשר דקות עם ג'ק ידניספק
בצבא יש את הרבנות הצבאית.
יש גם מאגרי מח עצם חוץ מעזר מציון - שאגב, מי שממן את עזר מציון זה לא החרדים.
אין לי שום צורך ברב פירר. מצטער על הביאוס.
אם נצטרך איזה חרדי לסרט, נעשה את זה ב-AI. אל תדאג.
נסתדר...
השאלה מה יעשו החרדים אחרי שיעזבו?
הם יהיו חייבים לצאת לעבוד...
ומה תענהבאנגי
על נציבות שירות המדינה שהעבירה נתונים בחודש האחרון על תעסוקת חרדים בשירות המדינה בשיעור של.. 2.2 אחוז, כלומר 80 אחוז פחות מחלקם היחסי באוכלוסייה שהוא כ 10 אחוז ויותר.
מה שנקרא הזדמנות שווה...
ולגבי טענתי על הייטקסיטיות, זה לא נתונים שלי אלא דברים שאני יודע מסביבתי הקרובה.
כמה מהם באים בכלל לשירות המדינהנקדימון
ואיך יבואו? הרי זה גוף כפרני וחילוני.
אה רגע, בעצם מה שקשור בלקחת ולא בלתת זה כן מותר..
לגבי סביבתך הקרובה, יש שתי אופציות: שאתה משקר או מסתיר חלק מהאמת, שההייטקיסטיות שלך הן טיפשות. בסביבתי הקרובה והחרדית, מי שבאמת טובה וחכמה מרוויחה כמו שצריך. גיסתי אפילו מרוויחה יותר מההורים שלי.
מה קשורבאנגי
נו, גם זו התקדמותנקדימון
לפחות עכשיו הבעיה אינה באמת בגוף, אלא בפקודות. אם כך תתגייס למקום שבו הפקודות הן על פי תורה. תפעיל את חברי הכנסת שלך לשנות את הפקודות. תשתמש בהפגנות שלך כדי לתקן.
אבל כמובן שהרוב פה לא קשור אלא למאבקי כוח ושליטה, הרי הצבא מחוייב בפקודה להיות מותאם להוראות הרבנות הצבאית.
ובכלל, גם בעבודה אתה יכול לקבל הוראות שאינן מונחות תורה. והרבה. אבל מה, עדיין לא ננעלו שערי תירוצי החרדים
הצבא לעולםבאנגי
תפיסת הראש הקטן, מקסיםנקדימון
אין לך מושג כמה זה מגעיל אותי. ה' יעזור אבל הולכים לרופא. פרנסה משמיים אבל האישה מחפשת את העבודה הכי הכי. לימוד תורה יפתור הכל אבל שולחים פוליטיקאים ויוצאים להפגנות.
אם הייתם מאמינים בסיסמאות שאתם מהדהדים, הייתם רותמים אותם כדי לשנות באמת. אבל יותר נוח להטשים ולהתבכיין, לשבת בגטאות של "שלום עלייך נפשי", לדרוש כספים ולתייג ברישעות "גזירות" במקום לעשות תיקון בעצמכם.
תתפלא לשמועבאנגי
אבל לא כל אשה מחפשת הכי הכי., יש כאלו מטרות וסייעות שבוחרות מבחירה לא ללכת לעבודה הכי יוקרתית וסומכות על הקב’’ה הזן ומפרנס כל חי! כמה ניסים אני ראיתי בפרנסה אין לך מושג! למשל סתם דוגמא, היה לי רכב אהוב בעבר סוזוקי בלנו 98’, ונגמר טסט, מאיפה אברך מממן פתאום? מילא האוטו עלה 1200 ש’’ח (ועבר טסט בלי קומבינה!) אבל כסף מנלן, הרי אנחנו טפילים.. לפתע אני רואה מכתב בתיבת הדואר, צ’ק ע’’ס 1400 דולר! לא שקל! חתום ע’’י., הנשיא ביידן! מתברר שהגיע לי מענק קורונה *לא בתור בעל עסק* אלא בתור אזרח usa נטו, ומימנתי טסט ונשארתי עם עודף.
כי הקב’’ה דואג ללומדי התורה המקבלים עול תורה מתוך הדחק ומחזיקים את העולם!
מי התיר לך לחיות על הנס?נקדימון
אסור לסמוך על הנס. ומי שחי באופן הזה מנקים לו מזכויותיו.
ששת ימים תעבוד ועשית כל מלאכתך.
סיפורי חסידים זה נחמד, אבל המציאות היא לא סיפורים אלא משפחות אמיתיות שחיות בעוני ונבהלות כ"כ מ"גזירות השמד" חלילה של הציוינים.
הרבה עשו כרבי שמעון ולא עלתה בידם.
הגמרא בברכות מביאה כך:
"אמר אביי הרבה עשו כרבי ישמעאל ועלתה בידן כר' שמעון בן יוחי ולא עלתה בידן.
א"ל רבא לרבנן במטותא מינייכו ביומי ניסן וביומי תשרי לא תתחזו קמאי כי היכי דלא תטרדו במזונייכו כולא שתא"
ולגבי טיעון העבודהבאנגי
אפשרינקדימון
תשתחרר על קבן. מי שרוצה - יוצא.
פחחבאנגי
א. אלה שקריםנקדימון
ב. מה שיש לתקן אתם לא רוצים לתקן. אתם מפנים עורף לחובה שמוטלת עליכם, ומתרצים אותה בק"נ טעמים.
כמו שאמרתי, אתם רוצים כוח ושליטה ולא מעוניינים בכלל ישראל או בתורה. בניתם מערך סיסמאות ואתם מגנים עליו.
אני חושבבאנגי
אתה משוטט בקליפות של האינטרנטנקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך ט"ז באדר תשפ"ה 0:13
ומנסה להדביק לעצמך נוצות של צדיק
אני לא יודע את מה אתה מכנה מסורת ואת מה אתה מכנה השכלה. מסתמא אלה סיסמאות נוספות.
על ידיעת החוכמות כבר אמרו חז"ל: חוכמה בגויים תאמין. הרמב"ם חייב ללמוד את חוכמות הטבע ואף היה רופא כידוע. ואף כתב ספר חוכמת ההיגיון בלוגיקה, ומביא בהקדמה למורה נבוכים שהוא כותב את הספר לתלמידו רק לאחר שהבין שהשכיל בשאר חוכמות וההכין עצמו כראוי להיכנס פנימה בשערי תורה.
ועל ראיית חכם מהאומות אף מברכים "שנתן מחוכמתו לבשר ודם". החת"ס כתב בנדרים פא: "ובאמת כתיב אל מול פני המנורה שהיא אור התורה, אל מול התורה יאירו שבעת הנרות, כל החוכמות שהם שבעה כל אלו יאירו אל מול התורה, ומשרתים לה לרקחות וטבחות כמו שכתב הרמב"ם".
וידוע שרבותינו התנאים והאמוראים עסקו במלאכה והיו רועי צאן, וחייטים, ובעלי גנות ופרדסים, וסנדלרים, וסוחרים.
חברת אברכים ענקית שכל עם ישראל צריך להאכיל זה המצאה שהוקמה עם מדינת ישראל. ולא מסורת. הרמבם אף אסר במפורש בהל' תלמוד תורה פ"ג ה"י : "כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם[1] וביזה את התורה וכיבה מאור הדת".
לבוש כמו של פריצים רוסיים זה לא מסורת. בריחה מלדבר בלשון הקודש והידבקות בלשון לע"ז זה היפך מה שישראל לא שינו את לשונם.
מאיסה בארץ חמדה והעדפת ארצות ניכר זה ההיפך ממסורת שמחייבת איש לתת גט לאישתו אם אינו רוצה לעלות לארץ. וכבר אמרו חזל שלעולם ידור אדם בארץ ישראל ואפילו בעיר שכולה נוכרים.
ואפשר להאריך.
זה לא בדיוק לשון לע"זקעלעברימבאר
זו שפה שרק היהודים דיברו ולא הגויים.
היהודים נבדלו מבגויים בגלות בכך שדיברו יידיש או לדינו או ערבית יהודית וכו'
אמנם זה לא עברית אבל גם לא לשון גויים.
אגב לפי דבריך אז כל גדולי הדורות ב2000 שנה אחרונות שדיברו ארמית, ערבית-יהודית, לדינו וידיש הם חוטאים?
ואת הלבוש היהודים אימצו רק אחרי שיצא מהאופנה אצל הפריצים.
וגם שמות כמו זלמן, קלמן, זושא, גיטל , רייזל וכו' הם שמות רק של יהודים ולא של גויים.
בגלות היהודים תמיד נבדלו מהגויים בלשונם, שמם, ולבושם. רק מהאמנציפציה והלאה הם התחילו להתלבש לדבר ולקרוא בשמות של גויים (וזה דבר שסטמר בארהב יותר לאומיים בו מאשר הציונות הדתית בארהב-שהם יהודים שומרי הלכה אך מתבוללים בתחום החול).
והחרדים שמדברים יידיש עושים זאת כדי לא לומר בטעות מילים לא עבריות שבן יהודה החוטא המציא. אמנם תירוץ דחוק, אבל יש טיפונת הגיון בזה.
התלבטתי אם להשיב לךנקדימון
אתה חכם מספיק כדי להבין את מה שכתבתי. אין צורך במשחק הזה.
אני מסכים איתך שצריך לדבר עברית, אני רקקעלעברימבאר
מציין שיש הגיון בתפיסה של לדבר יידיש וצריך להכיר אותו. בסוף גם הרצי"ה נמנע מלהגיד מילים מסוימות מחודשות בעברית מודרנית כמו עגבניה (מלשון עגבים) ואמר טומאט"ו.
אני כן חושב שבגלות לדבר יידיש, להתלבש בלבוש שבאותו דור מזוהה כלבוש יהודי ולקרוא לבנות רייזל ושניידל זה מסורת יהודית, כי כך נבדלים מהגויים גם בתחומי החול (ואם מישהו יאמר לך שהיהדות בגלות היתה דת ולא אומה אז תאמר לו בין השאר על 3 הדברים האלו שישראל נבדלו מהגויים לבושם שמם ולשונם)
בירושלמי מסכת שקלים דף ח.באנגי
כתוב אמרהר’ מאיר כל הדר בא’’י ומדבר לשון הקודש ואוכל חוליו בטהרה ה’’ז בן עוה’’ב.
ולכן צורם לי המילים הרבות בלועזית שנכנסו לשפתנו, מפסידים בכך ענין מצוה חשוב.
דוגמאות? אפטר. דייט. דסק חדשות. במקומם יבואו, שחרור. פגישת שידוכים. תחום חדשות.
קודם כל כבר בלשון חז"ל היו מילים יווניותקעלעברימבאר
יש מסבירים שזה ליקוט ניצוצות ויפיפותו של יפת באהלי שם. כמו שהתירו לקרוא ספר תורה ביוונית.
אבל בגדול אתה צודק.
ממש לא חידשנו כלום, כל תורת הרב קוקקעלעברימבאר
מקורה בתורת הדורות הקודמים. אנחנו גם לא מקף ולא "עובדי עבודה זרה בשיתוף". אנו נאמנים רק לתורה ולא לשום אידאולוגיה אחרת, כאשר התורה עצמה היא ציונית. לא אכפת לי מה בורג אמר, לא מפיו אנו חיים, הוא היה פוליטקאי ותו לא. נכון שבפועל הציונות הדתית מהווה חיבור בין החרדים לחילונים, ומה רע בזה?
ולא כל הנהגה שנכונה בגלות נכונה בגאולה בארץ ישראל. הגמרא עצמה מחלקת בין תורת חוץ לארץ לתורת ארץ ישראל. ורבי זירא התענה כדי לשכוח את תורת חו"ל כדי שיוכל ללמוד תורת ארץ ישראל
הלוואי כולם היו ככהבאנגי
אבל בפועל לא כלל הצה’’ד נאמנים רק לתורה, תלוי איזה תת מגזר ובורג כן מייצג פלח ליברלי מסויים.
ולגבי חיבור לרשעים בתנ’’ך ה’ אומר ליהושפט ’’בהתחברך עם אחזיהו פרץ ה’ את מעשיך’’
לגבי יהושפט אין מה להשוות לימינוקעלעברימבאר
כי יהושפט היה מלך והיתה לו מדינה משלו (ועוד המדינה העיקרית של בית דוד וירושלים כאשר ממלכת ישראל היא המשנית) ולכן הנביא אמר לו שיתמקד בכלל ישראל אצלו בממלכה ולא יתחבר עם רשעים בממלכת ישראל לצאת איתם למלחמה (כמובן שטוב להיות איתם בשלום אך לא לעזור להם במלחמותיהם). וכמובן זה שהיו 2 ממלכות זה רק כי היתה הוראת נביא שישראל יתפצלו ל2 מדינות.
כיום יש לנו מדינה אחת ומי שלא מתחבר איתה בנימוק של כי הם רשעים הוא לא כמו יהושפט (שמתחבר לכלל ישראל בממלכה שלו) אלא לא מחובר מספיק לכלל ישראל אלא נשאר יהודי פרטי שזה גם טוב אך לא מספיק. לכן אין מה ללמוד מיהושפט לימינו (מעולם נביא לא אמר לאדם להתנתק מהממלכה כי הם רשעים, גם אלישע הנביא היה קשור למלכי ישראל הרשעים וכו'. העניין כאן על שממלכת יוהדה לא תעזור לממלכת ישראל הרשעה. כיום אין לנו 2 מדינות ב"ה וללא הוראת נביא גם נראה שרע לפצל את ישראל ל2 מדינות, ואפילו שמעתי שרבני אגודת ישראל בפולין התנגדו לפיצול הקהילות בין הרפורמים לאורתודוקסים בהונגריה כי זה קרע באומה).
מדינה חילוניתבאנגי
להשקפתי, איננה ממלכת ישראל, ולכן היא מקבילה לרשעים שנאסר על היושפט להתחבר איתם.
אתה אמון על חינוך שהמדינה היא כיסא השם, ואני אמון על חינוך שגוף חילוני הוא מקסימום בית כסא. למעט הארץ הפיזית שהיא קדושה בעצם, לא השלטון הפסבדו משפטי דמוקרטי בגצוקרטי ליברלו להטביסטי.
ומכאן הבדלי הגישות..
אחת הדרישות היא תואר. לכמה חרדים יש תואר?ספק
כמו הבדיחה על ההוא שמתפלל לזכות בלוטו... קודם שיקנה כרטיס...
לא הבנתי - אתה רוצה שמישהי שעשתה קורס מזורזספק
לקבל תשלום כמו מתכנת עם תואר במדעי המחשב?
צר לי, אבל זה לא עובד ככה.
גם בוגרי מכללות עם תואר לא מרוויחים כמו שמרוויחים בוגרי אוניברסיטאות (שרוב די מוחלט של מקרים).
ערימה של קשקושים ושטויותספק
אם זה היה המצב, חצי מהעולם היה מתגייר והולך ללמוד בישיבות בניו-יורק.
פשוט קשקוש.
בכסף הזה הם לא מתגייסים?פתית שלג
די ! תפסיקו לתרום לעמותות חסד חרדיות. רקמצביע מפדל
פעמונים
או מקימי
או ישיבת הר המור
או הר עציון
או לתרוןם לאגודת אפרת
או
די להספים אחיאחו
נראה לך שהם לא עוזרים לחילונים או דתיים? שקר!באנגי
חסדי נעמי* ידידים *מתנת חיים* לב מלכה*זק’’א *עזר מציון (בפרט תרומות מוח עצם) *איחוד הצלה * עזרה למרפא של הרב פירר *יד עזרא ושולמית *קרן עם ישראל חי של שי גראוכר שחילק במיליונים! מתנות לחיילים
אז אם לא תתרום להם איך כל החילונים והדתיים שנעזרו בהם, יוכלו להמשיך להיעזר בהם??
תריץ חיפוש בגוגל על הנ’’ל, וזו רשימה חלקית בלבד!
קרן עם ישראל חי זה לא חרדיםנקדימון
צודק החלפתי עם קרן עם ישראל ביחד ננצח של גראוכרבאנגי
הסיבה שהחלפתיבאנגי
אם תקרא לו רב סקטנקדימון
אז תהיה תקווה לחיות ביחד, אבל כל זמן שביזוי מי שאינו עוטה זקן וחליפה יישאר לחם חוקכם אז החזון הזה רק ירחק.
ברוך השם שלמרות שאתם לא לומדים תנך, אתם מקיימים בהידור את כל מה שצריך כדי ליישם עוד מחלוקת כמיטב ההיסטוריה התנכית.
מחילה וסליחהבאנגי
תואר כבוד מקובל אצלכם הוא "רב"נקדימון
ולא "מר".
איני יודע על היקף לימודיו או יש לו סמיכה לרבנות.
אני כן יודע איך אפילו היהודי הפשוט ביותר מכונה בציבור החרדי, ומי שאפילו התאור הזה מושמט ממנו הוא מי שמזלזלים בו.
הר המור אישרו לך לשים אותם ברשימה?פתית שלג
שכחת את מרכז...קעלעברימבאר
מרכז הם חריידים לא ידעתאחו
חרדים קיצוניים
מה הם לא ספינת הדגל?קעלעברימבאר
דגל התורה או דגל ירושלים?פתית שלג
דגל שמחת תורהקעלעברימבאר
כמה חרדים כותבים כאן ?????????????????מצביע מפדל
למה זה משנה?רקאני
תנסה למצא דמוקרטיה כזו- באתר כיכר השבת או ...מצביע מפדל
רק אצלנו יש כבוד לחרדים ואצלכם לא יתנו לי לכתובמצביע מפדל
שקרעזריאל ברגר
אצלכם נותנים לכתוב גם לשמאלנים וכופרים.באנגי
היש כבוד אצל החרדים-למזרוחניק שתרם להם כסף ?מצביע מפדל
??רקאני
אתה אחלהמצביע מפדל
גם אם אני חרדית?רקאני
היש אצל החרדי סיוע למי שאינו אברך?נקדימון
למה פתאום באים אלינו כשיש הכנסת כלה? קייטנות לנכים? יתומים? לאן נעלמו הנגידים "בעלי החסד"?
להכל תורמיםבאנגי
שלא יבואו בכללנקדימון
אצלנו החרדים לא תורמים ואנחנו מפעילים את הארגונים והעמותות דלנו מהכספים שלנו בלבד.
החרדים גם מקבלים הון מנגידים וגם באים לגזול את כבשת הרש בציבור שלנו? בושה.
מוזרבאנגי
השרשרור הכי מטומטם והכי דוחה שנפתחח כאן אי פעםאיתן גיל
הו לאאריק מהדרום
🤚פתית שלג
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב
פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב
ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת -
יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.
למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.
בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".
עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.
אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטוריאחרונה
שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזלסביר11
💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:
1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.
ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.
( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)
2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד, מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,
שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.
האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?
אני בטוח שלא ראיתם.
ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.
וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.
האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?
לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.
3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,
כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?
הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?
4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.
אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?
ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".
מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.
🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ, יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,
ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?
אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".
כן ראיתי. פיזית.נקדימון
ראיתי מלאזוזיק העכבראחרונה
גם אתה היית רואה אם היית גר באיזורים מסויימים בארץ.
ראיתי כיפת ברזל רודף אחרי טיל ופוגע בו לפחות שלושים פעמים. ראיתי שיגורים של כיפת ברזל יוצאים מהקנים. ראיתי והחזקתי בידיים המון רסיסים - גם של מיירטים.
אולי מישהו השתיל לי שבב עם דמיונות לתוך הראש, כשנכנסים לעולם הקונספירציות אפשר להיות מאד פוריים ואין גבול לאפשרויות.
עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח
חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.
אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.
במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.
אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.
נקווה שחנוכה יכשיר את הלבבותכמו🐌תמס
ענין טכני פשוט -למה כדאי ליועמשיט והחבר'ה למרוחסביר11
לעיל בדקה 24:00 בימים אלה של תחילת ואמצע דצמבר מתבצע מהלך רוחבי של מחיקת כל השיחות וההתכתבויות
ביניהם ,כנראה כולל נשיא העליון והיועמשית,
פרט לכך שבווטסאפ הרבה התכתבויות מוגדרות למחיקה אוטומטית אחרי חודש עד שלושה , ולזה בדיוק הם מחכים ,שיעברו חודש עד שלושה חודשים מאוקטובר
ממילא לא ימצא שופט חוקר להחליף את היועמשיתכמו🐌תמס
שעומד בדרישות של השר לוין ושל בגץ גם יחד
כך או כך הפרשה ירדה מסדר היום הציבורי
מקווה שהפצר החדש יעשה ניקיון בפצריה
או לפחות תשתנה שם רוח המפקד
אבל תודה שהחזרת את הנושא החשוב הזה לדיון
ספוילרזיויק
כבר קורה הם מגלגלים כולם אחריות על הפצריתכמו🐌תמסאחרונה
ומתנערים מזה.
עכשיו יש להם מפקד חדש
חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
בהחלט הגיע הזמן לדוןשדמות בחולות
גם בזה.
השאלה היא כמה יש עוד לחדש?
מיותר. נתחיל ישר מזריקות בוץנקדימון
אין מה לדון בזה.
צריך עובדות הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם, צריך אכיפה (ועובדות לגביה הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם), וצריך שכל אחד יחנך בבית את עצמו ואת ילדיו.
נגמר. הלאה לפוליטיקה הזולה הבאה.
נוראזיויק
מה אכפת לנו מה קורה באוסטרליה?איתן גיל
חבל שלא מכבדים וכותבים בפורום כשכאן שבת...הסטורי
וואי לא שמתי לבזיויק
הוא כותבקעלעברימבאר
לא עדיין, אלא כבר יצאה שם שבת. וזה לא מכבדהסטורי
מנהלי ערוץ 7 לא יכולים לסגור את האתר והפורום בשבת?קעלעברימבאר
לא יודע וזה לא משנההסטורי
אהזיויק
מה יהודי עושה בחוץ לארץ?? 🤨
האמת שגם מי שבחלל מעל ארץ ישראל אז השמש אצלו יכולהקעלעברימבאר
אגב, מי שגר סמוך לקו התאריך יכול בגלל לדלג על שבת.ספקאחרונה
לפי חלק מהדעות, לפחות... נדמה לי שבתקופת מלחמת העולם השניה, יהודים שברחו ליפן לא ידעו באיזה יום לשמור שבת...
זה לא הנושא אבל אנחנו עדין בגלות…סיעתא דשמייא1
… אנחנו מתפללים שלש פעמים ביום באופן הזה.
עוד לא החליטו לשנות את הנוסח.
זה ממש לא תירוץ להשאר בחו"ל. האם בגללקעלעברימבאר
שאנחנו מתפללים השיבה שופטינו אז זה מתיר לעוות צדק ומשפט?
גם אין קשר בין שינוי הנוסח לשאלה אם אנחנו בגלות. כן נפסק לא לקרוע על ערי יהודה וירושלים כי הם בשלטון ישראל, ונפסק לומר הלל בברכה ביום העצמאות כי יצאנו בו מעבדות לחירות (כלומר סיום שעבוד מלכויות סיום הגלות)
לא רוצה לפתח את הנושא כאן אבל על כל…סיעתא דשמייא1
גם אם אנחנו תיאורטית בגלות, עדיין יהודיקעלעברימבאר
צריך לגור בארץ.
גם סטמר לא נמנעים מלגור בארץ
מוכן לשים כסף שהוא לא דתיארץ השוקולד
הוא דתי מאוסטרליה, אתה יכול לבקש ממנוקעלעברימבאר
בא נתערב על כרטיס טיסה.סיעתא דשמייא1
כרטיס חד כיווני לארץ ישראל🙂קעלעברימבאר
זה היה בטעות מן הסתםקעלעברימבאר
זו לא פעם ראשונה וכבר העירו לו על זההסטורי
פשוט פתח צי את הטלפון….סיעתא דשמייא1
… עם יציאת השבת וקראתי חדשות נוראות על מוות בתאונת דרכים של איש יקר שזכיתי להכיר אותו ואת משפחתו בביקורי בארץ ובאופן ספונטני כתבתי את מה שכתבתי מתוך סערת רגשות. מצטער אם גרמתי למישהו עגמת נפש.
לגופו של עניין תרבות הנהיגה בארץ היא זוועתית, האכיפה רשלנית וקורבנות תאונות הדרכים בארץ זה לא גזרה מהשמיים.
כשליחנו (או שליח השטן) לאוסטרליהאיתן גיל
מצופה ממך לעדכן אותנו, איך נאכפים חוקי התנועה בארץ הקנגורו.
יש הרבה יותר אכיפה…סיעתא דשמייא1
…ניידות ממושבות נמצאות בכל פינה לזהות נהגים שנוסעים ללא רשיון , ללא משמעת נתיבים, ללא נתינת זכות קדימה וכדומה. . מצלמות מהירות ונסיעה באור אדום יש בכל פינה .
הכל עניין של הפניית תקציבים למקומות הנכונים.
אני שומע כל הזמן פרסומות חסרות תכלית של הרלב"ג ושואל את עצמי למה להוציא תקציבי פרסום יקרים במקום לתקצב יותר ניידות, מצלמות ועוד אמצעים יעילים לפתרון הבעיה.
שימו לב: התרמות לישיבת פוניבז'שלג דאשתקד
חברים, אני מבקש לתאר כאן תופעה שנרמזה בכל מיני כתבות מוזרות שגוגל מעלה לי, אך על מימדיה לא פיללתי. אלמלא ראיתיה בבית כנסת אצלינו - לא האמנתי:
כידוע, לפני תקופה קצרה התקבלה הכרעה סופית - לכאורה - בנוגע למריבת רבת השנים בישיבת פוניבז'. המריבה הייתה, כזכור, בין הרבנים הוותיקים והיורשים הישירים של הישיבה, ובין הרב שמואל מרקוביץ' שראה בעצמו יורש אולטימטיבי לחלק גדול מהסמכויות בישיבה. הפסק של השופט חעשין, הדהד סברות של הרבה אנשים, ודרש מהרב מרקוביץ לסגת מכל הנכסים והסמכויות שהוחזקו על ידו, ולהסתלק עם תלמידיו מהישיבה לקראת סוף שנה"ל הנוכחית.
בפניבז', כצפוי, מריבה לא מסתיימת מהר כל כך. כבר יש דיבורים על ערעור (בפעם המי יודע כמה), וכן על דינר להקמת ישיבה חדשה, ועוד. ההפתעה שחיכתה לי מחוץ לבית הכנסת השכונתי, הייתה שני תלמידי ישיבה חינניים, שסיפרו שהם מישיבת פוניבז' ו"כידוע" רוצים לזרוק את הישיבה שלהם לרחוב, ולכן הם מבקשים את עזרת הציבור. כמובן שהם לא סיפרו מי זה פוניבז', ואת מי רוצים לזרוק ולאן (הרי אם נער רוצה ללמוד תורה, לא תחסרנה ישיבות שתכלנה אותו ולא יחסרו רבנים שילמדו אותו בבחינת "ספי ליה כתורא"). ובכלל, ממתי בחורים צריכים לאסוף כסף לישיבה שלהם, הרי כל מטרת הישיבה היא כדי שיוכלו ללמוד תורה ללא טרדות (למעט זריקת סטנדרים/ לבנים/ ג'ורה, כתיבת גרפיטי, גניבת פראק או למצער, חסימות כבישים ברחבי הארץ).
כך או כך, ובאמת לא מתוך נקודת מבט של צד מסוים. דומני שרוב הציבור לא רואה בעין יפה את ההיאחזות של הרב מרקוביץ בקרנות המזבח, ודווקא הוא שבכל כך הרבה הזדמנויות היה יכול לסגת ולכבד את עצמו ואת התורה, ותמורת זאת הותיר את המריבה המסריחה הזו באוויר. כך, שגם אם הוא צודק ובאמת מגיע לו הכבוד המפוקפק הזה של "יורש ראשות ישיבת פוניבז' על פי פסק בית משפט", הרי שמרב ומרביץ תורה הציפייה היא אחרת.
לכן, אני מבקש ליידע את הציבור, שהתרומות הללו אינן לישיבת פוניבז' (אם מישהו כ"כ משתוקק לתרום לה), אלא לרב מרקוביץ, שעדיין מנסה לשוות אווירה של מלחמה, וגם אם יילך - רבים היו מצפים ממנו לעמוד בכוחות עצמו, כמו כל ראש ישיבה אחר (ואולי זו הבעיה התמידית, שבמקום לקבל דברים בזכות, מנסים לקבל דברים בכוח הירושה), ולא לשלוח את תלמידיו לקבץ נדבות.
מפליא אותי שאתה בכלל מביא את הסיפור/ידיעה הזו כאןזמירות
ביטלתי את הוראת הקבע לצדקה למוסד חרדיסודית
הבאתי את הידיעהשלג דאשתקד
כי פגשתי אותם בבית כנסת באזור שלי, שהוא כללי, לאו דווקא חרדי.
הם אוספים כסף במקומות שאנשים תורמים, וזה לא בהכרח מקומות של חרדים. אז מחר אתה יכול לפגוש אותם מתחת לבית שלך.
הם הסכימו לקבל את הבורר הזהנקדימון
ועכשיו כשפסק נגדם, פתאום זה לא מתאים.
הם עושים חילול השם של הרמה השפלה ביותר.
בפעם הבאהברגוע
ד"א זה לא כ"כ חריג שבחורי ישיבה מתרימים לישיבה שלהם
אולישלג דאשתקד
באמת לא מעניין אותי מי צודק ולמי מותר לקרוא לעצמו פוניבז'. בעיקרון מהמעט שאני מבין, רק מתחילת שנהל תשפ"ז יחול עליהם האיסור הזה, אבל זה באמת לא משנה.
ממה שאני מכיר בעולם החרדי, בחורים שאוספים כסף לישיבה, זה או לת"ת (תומכי תורה - עזרה של הישיבה לתלמידים וחתנים מעוטי יכולת) או אסיפת כספים נקודתית לבניית ספרייה וכדו' (כשהייתי בישיבה קטנה חרדית, היו אוספים לפני פורים לספרייה של הישיבה. אבל היה סתם בכמה רחובות ליד הישיבה, בעיקר כדי להעסיק את הילדים). וגם זה, בדרך כלל באזור מסוים או לפי כתובות של בוגרים. ככלל, תלמידים לא עומדים כמו בבית כנסת קבצנים ומתרימים בשביל האחזקה השוטפת של הישיבה שלהם.
לא הבנתיאוהב כל יהודי
נראה שאתה מזדהה כנראה עם צד אחד, ומעמיד פני תם כאילו אין לך דעה בעניין,
אני יושב בבית כנסת שאליו מגיעים המון בחורים לא פעם ולא פעמיים, לא בהכרח אוהב את זה,
אבל לא רואה בזה דבר כזה הזוי,
מה שאתה כותב זו דמגוגיה זולה במיטבה,
כמובן שיש הרבה ישיבות, אבל יש משפחות רבות שמבחינתם זו הישיבה שמייצגת את תפיסת עולמם, כמובן שזכותך המלאה כפי שנראה עשית לא לתרום, אבל כזו צרות עין, שאכפת לך שחלילה מישהו יתרום להם כמה פרוטות,
עוד לא ראיתי
אסביר לךשלג דאשתקד
אבל אני חייב לפתוח בזה שאתה משתמש בהרבה מילים שיפוטיות (מעמיד פני תם, דמגוגיה זולה במיטבה, כזו צרות עין). זה לא תמיד נעים לקרוא את זה. אבל זו הערת אגב.
לגופו של עניין:
אין לי דעה לגבי מי צודק בדיון עצמו. אין לי מושג על סמך מה הרב מרקוביץ חושב שמגיע לו והרב פלוני חןשב שלא מגיע לו. באמת אין לי מושג.
ברמה האישית, מבחינתי יש אנשים טובים בכל צד ובימים שהייתי בחרדי היו לי חברים משני הפלגים והערכתי מאוד את הנחמדעם והחכמים שביניהם, ללא הבדל. מבחינת קשר לצד מסוים בפוניבז' - צר לי ידידי, אין לי חיבה לישיבה הזו ולא למגזר שהיא מייצגת, משום כיוון.
מבחינת התנהלות, כתבתי בצורה ברורה בהודעה הראשונה, שלטעמי הרב מרקוביץ לא נהג בהגיון ובאחריות בכך שהוא לא עזב את פוניבז' מזמן והקים לו ישיבה משלו. הוא אדם אחד ועד כמה שהוא ראוי, הוא יוכל לבסס טת מעמדו בעצמו. בצד השני יושבים הרבה אנשים שנמצאים שם הרבה שנים וחלקם אינטגרליים בישיבה (כמו המנהל ואוספי הכספים וכו'), אז טבעי שהציפייה תהיה ממנו, לקום וללכת, לא מתוך צדק אלא דווקא מתוך אחריות לכבוד התורה (אתה לא תאמין, אבל ממש לאחרונה אמר לי את זה בדיוק, אדם שמאוד מחובר ושותף בהגיונות הפלג הירושלמי וכו).
עד כאן דברים שלא מאוד רלוונטיים לפתיחת השרשור, אבל הוצהרו בפירוש בפתיחת הדברים.
אני מדבר על תופעה שרב מבוגר רוצה לפתוח ישיבה, אז שיילך ויפתח ישיבה. למה הוא שולח בחורים לקבץ נדבות בבתי כנסת? קורה שישיבה עושה אירוע התרמה גדול והיא פונה לציבור, אבל זו תמיד ישיבה קיימת שפונה בדרכים יחסית מכובדות, לבוגרים, שכנים ומקסימום בפרסומות באינטרנט, ובוודאי לא שולחת תלמידים לשוטט ולקבץ נדבות. מה גם, שתמיד סרטון הישיבה וההיסטוריה שלה חשוף לציבור כפרסומת.
כאן מדובר בפנייה לציבור שמבזה את התלמידים, במצג שווא לציבור התורמים ובכלל בהקמת מוסד שלא ברור למה הוא מוקם. הרי אם מדובר בישיבה שנפתחת, למה שלא יסדרו את ההיבט הכלכלי בדיוק כמו כל ישיבה שמוקמת. הרי לא מדובר באנשים טיפשים או חסרי ניסיון.
זה מה שאני מבהיר, וכמובן מי שבא לו - שיתרום לאן שבא לו.
עוד מילה, אם זה חשוב ככשלג דאשתקד
אני לא בא להצדיק שום צד מבעלי המחלוקת. למעשה, כמעט מאז שהתחיחו המחלוקות היו אנשים טובים שניסו לשבת על הגדר או אפילו לפשר. המציאות היא ששני הצדדים דחו והפריעו לכל גורם כזה, וזה ממש לא כבוד גדול לאף אחד.
כן אציין שהתופעה הזו חוזרת על עצמה הרבה. גם במחלוקת היעב"ץ והרב אייבשיץ, היו רבנים שניסו לפשר וכמדומני הרב חיים רפפורט כתב אז בכאב שחבל שאף צד לא מוכן להקשיב ולהגיע להבנות.
ההסבר יותר פשוטארץ השוקולד
כשלא עובדים, כסף הופך לאישיו ובסוף פועלים באופן לא ראוי להשיג כסף.
כך כבר פירשו רבותינו על המשנה במסכת אבות:
"רַבָּן גַּמְלִיאֵל בְּנוֹ שֶׁל רַבִּי יְהוּדָה הַנָּשִׂיא אוֹמֵר:
יָפֶה תַּלְמוּד תּוֹרָה עִם דֶּרֶךְ אֶרֶץ,
שֶׁיְּגִיעַת שְׁנֵיהֶם מְשַׁכַּחַת עָוֹן.
וְכָל תּוֹרָה שֶׁאֵין עִמָּהּ מְלָאכָה,
סוֹפָהּ בְּטֵלָה וְגוֹרֶרֶת עָוֹן.
וְכָל הָעֲמֵלִים עִם הַצִּבּוּר,
יִהְיוּ עֲמֵלִים עִמָּהֶם לְשֵׁם שָׁמַיִם;
שֶׁזְּכוּת אֲבוֹתָם מְסַיַּעְתָּן,
וְצִדְקָתָם עוֹמֶדֶת לָעַד.
וְאַתֶּם,
מַעֲלֶה אֲנִי עֲלֵיכֶם שָׂכָר הַרְבֵּה כְּאִלּוּ עֲשִׂיתֶם:" (מסכת אבות פרק ב משנה ב)
רש"י שם:
"שיגיעת שניהם משכחת עון. שמתוך שהוא לומד ועוסק בתורה ובסחורה להתפרנס אינו חומד וגוזל ממון אחרים:"
הרמב"ם שם:
"רוצה לומר בדרך ארץ הנה - העוסק בפרנסה.
ואמרו וגוררת עון - כמו שבארנו במקום אחר, אמרו "סופו, שהוא מלסטם את הבריות"."
הרב עובדיה מברטנורא שם:
"דרך ארץ - מלאכה או סחורה:
שיגיעת שניהם משכחת עון - שהתורה מתשת כחו של אדם, והמלאכה מפרכת ומשברת את הגוף, ומתוך כך יצר הרע בטל ממנו:
וכל תורה שאין עמה מלאכה - ואם תאמר יהא עמל בתורה תמיד ויגיעתה תהא משכחת עון, ומה צורך למלאכה, לכך הוזקק לומר וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה, לפי שאי אפשר לו בלא מזונות, ומלסטם את הבריות ומשכח תלמודו:"
הטור:
"ואחר כך ילך לעסקיו, דכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עון, שאם אין לו מה יאכל העוני יעבירנו על דעת קונו.
ומ"מ לא יעשה מלאכתו עיקר אלא עראי ותורתו קבע, כמו שמצינו בחסידים הראשונים שהיו עושין מלאכתן עראי ותורתן קבע וזה וזה נתקיים בידן, כי אין מעצור לה' להושיע ברב או במעט.
וישא ויתן באמונה, ויזהר מלהזכיר שם שמים לבטלה, שבכל מקום שהזכרת השם מצויה מיתה מצויה.
ומאד מאד יזהר אדם בענין השבועה, שהרבה הפליגו רבותינו בענין שבועת שקר, ואפילו לישבע באמת, כמו שאמרו אלף עיירות היו לו לינאי המלך וכולם נחרבו מחמת שבועת אמת.
ויזהר מלהשתתף עם העו"ג, דשמא יתחייב לו שבועה וישבע בשם יראתו ועובר משום לא ישמע על פיך. מיהו אם נשתתף ונתחייב לו שבועה, יכול לקבלה. ומיהו אין כל אדם יכול לעמוד בזו, וגם רש"י התירם שאין עכשיו עו"ג." (טור אורח חיים סימן קנו)
הבית יוסף:
"ואח"כ ילך לעסקיו וכו' כלומר ולא תימא למה אתה אומר ילך לעסקיו יותר טוב היה לו שילמוד לעולם בתורה לכך אמר מדה טובה הוא שילך לעסקיו כדתנן (פ"ב דאבות) כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה כלומר שיכלה ממונו ואח"כ יצטרך לחזור אחר פרנסתו ולא יוכל אפי' לקבוע עתים לתורה וגם יגרום לו עון כי העוני יעבירנו על דעת קונו." (על הטור באורח חיים סימן קנו וכך הוא פסק בשולחן ערוך)
"ואחר כך ילך לעסקיו דכל תורה שאין עמה מלאכה מה שהביא רבינו הסיפא ולא הביא הרישא יפה ת"ת עם ד"א וכו' הוא לפי דנראה דהתנא מדבר בשתי כתות מישראל הא' הם התגרים דפורשין בספינות הים והולכים בסחורות בדרך רחוקה וארז"ל ולא מעבר לים היא לא תמצא תורה בתגרין ועליהם אמר יפה תורה עם ד"א דאצל כת זו ד"א עיקר והתורה טפלה ולכן אמר יפה הוא דיהיה יודע מה שכתוב בתורה שיגיעת שניהם משכחת עון וכת אחרת הם לומדי תורה ויושבים בביתם שהתורה אצלם הוא עיקר אמר עליהם וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון דבכת זו צריך שיתפרנס במלאכה והוא יושב בביתו ועוסק בתורה כי בזה יש לתורה קיום אצל כת זו. ורבינו מדבר כאן בכת זו שיושבי' בביתם ומתפרנסים במלאכה או בשאר עסקים כגון רבית וכיוצא כדי שיוכל לישב בביתו וללמוד תורה על כן הביא על זה הסיפא נ"ל אמת וצדק:" (על הטור באורח חיים סימן קנו)
רבותינו היו חכמים, מי שמשנה ופועל נגדם בסוף משלם מחיר.
מי אמר שהוא לא עובד? ראשות ישיבה זה עבודהקעלעברימבאר
בפני עצמה, ניהול חינוכי של המוסד.
אחרת גם הטענה שלך צריכה להיות מופנת לראשי ישיבה/רבני עיר/ר"מים בציונות הדתית שמקבלים על זה משכורת.
חוץ מזה שכל ישיבה זקוקה לתקציב, כמו שתיאטרון הבימה זקוק לתקציב או כל מוסד
מי אמר שדיברתי עליו?ארץ השוקולד
לגבי ראשות ישיבה והיתר להתפרנס מלימוד תורה - זה אכן נושא השרוי במחלוקת בין הפוסקים.
(בכלל, זה קצת עצוב שכל כך הרבה לומדים תורה בישיבות ובודדים מהם למדו הלכות תלמוד תורה מהתחלה ועד סוף ברמב"ם או בטור או בשולחן ערוך...
זה כמו שאנשים לא ילמדו הלכות חגים לקראת החגים.)
זה שהטענה נכונה על רבים בציונות הדתית זה לא סותר את נכונותה.
לא הבנתי איך הטענה שלך בסוף רלוונטית להלכה או לדברי רבותינו.
(ואגב, אפשר לוותר על התקציבים לשניהם)
לא מצדיק רק מסבירדרור אל
אבל ממה שאני מבין, זה הרבה יותר מסכסוך פרטי בין גיסים. זה הפך לוויכוח מגזרי בין פלגים אידיאולוגים ליטאים.
הנקודה היא לא למצוא מקום ללמוד. באמת שיש הרבה מקומות. הויכוח הוא מיהו הפלג האידיאולוגי שממשיך את המותג "פוניבז', אם הישיבות". לכן זה לא סתם לפרוש ולהקים במקום אחר.
כמובן שמבחינתי זו בדיוק הסיבה לא לתרום, רק מסביר למה זה לגיטימי מבחינתם.
זה בערךדרור אל
ברור שלא הינו בקלות מוותרים.
אני נתקלתי גם, אבל בעיקר בעולם החרדימשהאחרונה
שאני קצת עובד בו.