הציבור הדת"ל והציבור החרדי דומה בגודלו - כ-10% מהאוכלוסייה בישראל.
יש הבדל עקרוני בין הציבורים:
החרדים הרבה יותר מחולקים ל'שבטים', ולא מתערבבים (ככלל) אלו עם אלו. לכן, כאשר מציעים למישהו שידוך, הוא מגיע בד"כ מתוך תת-תת-המגזר שמתאים לדרכו והשקפתו, השאיפות המשותפות כבר נמצאות שם מראש, וסומכים על בירור מקיף שנעשה כדי להעיד על אופיו של האדם. לכל אדם יש 'תג מחיר' כלשהו, ומחפשים לו מישהי שמתאימה לשם, לתבנית הספציפית הזו.
לכן הגיוני לי שמוצאים מהר יותר התאמה (וכמובן עם המוסכמות החברתיות לגבי מספר הפגישות).
לעומת זאת, הציבור הדת"ל לא מתאפיין בחלוקה כל כך דיכוטומית בין תתי המגזרים השונים. אין חוקיות חברתית כל כך חזקה שבאמצעותה אפשר 'לדרג' את המועמדים, ולכן התבניתיות הזו, השאיפות, הכיוון הרוחני - הרבה יותר קשה למצוא.
במילים אחרות: העתקת מודל השידוכים החרדי לעולם הדת"ל, לא תוביל לדעתי לאחוזים דומים של הצלחות.
אני מעדיפה לצאת חצי שנה ולהיפרד, מאשר להיות נשואה חצי שנה ולהתגרש.
בסופו של דבר רוב האנשים שיצאתי איתם, זה לא אנשים שהכרתי באופן ספונטני, אלא עבר דרך שדכנים\חברים\מיזמים\אתרים וכו'.
נישואין בעיני זה הבעת אמון באדם, בפוטנציאל שיש לנו יחד, ואני לא מסוגלת לקבל החלטה כזאת תוך שתי פגישות.
במיוחד לאור הדרך שעברתי עד כה, אני זקוקה ליותר מזה כדי לבנות את האמון הזה.
וכאב לב זה בהחלט מחיר שאני משלמת, ומוכנה לשלם - כי נישואים אומללים, שהגיעו לא מתוך בחירה ורצון אלא מתוך תכתיבים שחייבים להחליט תוך X פגישות - זה מחיר שאני לא מוכנה לשלם.
וכאן אני שואלת אותך -
למה אתה צריך להתחייב מראש לתבנית מסוימת?