רוב הבחורות שנראות לי, לא מהדוסיות יותר וזה קל מאד למצוא, ובמציאות כן יש הרבה תורניות או חרדיות שנראות טובות.
אבל ברגע שזה מגיע לשידוכים, פתאום הן בקושי קיימות, יש הסבר לזה?
רק אני שם לב לקטע שקשה למצוא דוסיות שנאות בעיניי?JusT BoY
..שפלות רוח
משיחות עם חברים וכו' מרגיש לי שכולם חווים את זה, כשאתה מוצא מישהי שסוף סוף מוצאת חן בעינך, אז המון דברים אחרים לא מתאימים, ולעומת זאת מישהי עם אופי וואו שיש לכם חיבור באמת טוב אתה מרגיש שאתה לא נמשך וכו'..אז תדע שלא רק אצלך אלו הם פני הדברים.
ונכון שיש אבל פשוט לא מוצאים, אין לי הסבר לעניין.
נושא בכלל לא מרנין.
כשהיא מוצאת חן בעיניי, אין המון דברים שלא מתאימיםJusT BoY
אם התכוונת לדתיה לאומית פתוחה יותר למשל, אין לי בעיה עם זה.
מדבר על הקטע שלא ממש רואים דוסיות שנראות טוב במאגרים כמו שרואים במציאות, ולא מקבלים כאלו משדכנים כמעט בכלל, זה כאילו מרגיש שהשדכנים מביאים את מי שאף אחד לא רוצה במקרה הטוב ורק אני לבד מוצא את האלו שמוצאות חן בעיניי בדרכים אחרות (כרגע לא מתעסק עם זה כ"כ, כי בלי תמונה ממש אבל ממש טובה, זה רק לשרוף הזדמנויות שוב ושוב לחינם)
..שפלות רוח
אני פחות דרך שדכנים, אבל גם אצלם נראה שהמצב לא מזהיר בנושא הנ"ל, ואני מבין את מה שאתה אומר, שדכנית מהמשפחה שרצתה לשדך לי מישהי ו....כן אתה צודק זה באמת מרגיש ככה. והכי מצחיק שהיא יודעת מה אני מחפש אז כאילו תודה על החשיבה אבל מה עובר עלייך דוד?
ודיברתי על דברים שלי אישית הם קריטיים, יכול להיות שלאחרים לא. ואם באמת לא מפריעים לך הדברים הנ"ל אלא רק שאתה לא מוצא מישהי שנראית טוב..אז יש מלא, לא בעיה למצוא מישהי שנראית טוב והיא דתיה פתוחה..אני באופן אישי יצאתי עם לא מעט כאלו שקראו לעצמן "דוסיות" ולא המשכתי. אז זה פחות מה שהתכוונתי..
אבל גם לא אכחד דוד שאני נמשך ליופי מאוד מסוים ויש עוד כמה דברים שהם פוסלים מבחינתי, אז יכול להיות שאני סתם בררן ולכן דודי ורעי אחי אהובי קח את דבריי בעירבון מוגבל.
דתיות פתוחות שנראות ממש טוב יש מלא באתרי היכרויותJusT BoY
זאת לא בעיה בכלל, וגם באמת הייתי שמח לצאת ולהתקדם איתן, אם לא מרתיע אותן העולם החרדי שאני בכל זאת חלק ממנו במידה מסוימת (הרקע מורכב בכל מקרה), אז הכל טוב.
והאלו שקראו לעצמן דוסיות בהכרח נראו כאלו, כלומר שרוולים ארוכים, גרביונים וכל זה, בקיצור תורניות מאד או חרדיות?
מחילה אח לא הבנתי מה אתה אומר פהשפלות רוח
אנסח שוב את השאלהJusT BoY
הבנות שיצאת איתן שקראו לעצמן דוסיות, מדובר בבנות שהקפידו על שרוולים ארוכים, חצאיות ארוכות ועם גרביונים שזה בעיקר מצוי אצל תורניות ומזוהה יותר עם חרדיות?
רציתי לכתוב משהו בלי קשר לחוויות האישיות שלישפלות רוח
והתחרטתי, לא מתאים לפורום כללי בעיניי. אם תרצה מוזמן בפרטי באהבה..שלח הודעה ואענה מאוחר יותר כי כעת אני די עסוק דודי ורעי אחי אהובי.
ולגבי השאלה על הבנות שיצאתי איתן, לא כולן. היו שניים שממש הקפידו על הכל, גרביונים חצאית ארוכה וכו' וכו'
הגרביונים וכו' מזוהה בעיקר ממה שאני מכיר אצל חרדיות חזקות מבית, אבל לא בהכרח כי גם הייתי בקשר עם מישהי ממשפחה דתית שהתחזקה לחרדי וממש הייתה מקפידה על הכל. אבל עכשיו במחשבה שניה אולי זה כן בהכרח? לא יודע.
וחלק כן היו יותר בסגנון פתוח יותרJusT BoY
שרוולים וחצאיות קצרים יותר, כמו בבני עקיבא וזה?
כלומר התכוונת שהשאר יותר דוסיות באישיות ולא במראה?
ממש לא.כְּקֶדֶם
הדוסות שמתלבשות פשוט וצנוע הכי הכי יפות ויש מלא כאלה ב"ה זה גם מראה על אצילות כזה.
אבל חוץ מדוסות יש עוד בנות אנוש עם יראת שמים מיוחדת אחת מהן היא הבתזוג ולמזלי היא יפה יותר מכל הדוסות מבפנים ומבחוץ
ובאלו גילאים התחתנתם אם אפשר לשאול?
JusT BoY
וגם איך נפגשתם?
כתבתי כבר בהודעה הראשית שברחוב כן יש מלא כאלו
כן אחי זו תופעה מוכרת וכואבתintuscrepidam
זה שטיקים של יצר הרערק אומר
נכוןשפלות רוח
אני באמת מסכים אבל לא רוצה להגיע לשם רוצה לפגוש מישהי ושתהיה יפה בעיניי בהכי פשוט שיש. גם בעומק מה זה אומר? שיצאת עם מישהי שלא מוצאת חן בעיניך ונפגשת איתה מספר חודשים ורק אחרי זמן מסוים היא התחילה למצוא חן בעיניך ולא בגלל שאתה נמשך ליופי שלה, אלא היופי הפנימי מקרין על החיצוני...זה קצת לא פייר כלפי הבחורה שאצלה להיות הכי יפה *פיזית* לבעלה זה עניין מהותי(היא לא חייבת לדעת על התהליך שעברת ברור, אבל עדיין). ועוד זה אומר שוויתרת מראש על למצוא מישהי שמוצאת חן בעיניך ובוא נדבר אמת אח התפשרת.
וגם דוד לעניות דעתי זו עצה שמתאימה יותר לנשים, גברים לרוב יחפשו יופי, אני אומר לרוב כשאני לא מכיר אף אחד שבאמת התחתן עם מישהי מדהימה פנימית ולא משהו מבחינתו חיצונית...בעוד אישה אכן תשמח לגבר שנראה טוב וכו' אבל אצלה יותר חשוב לה הביטחון הרגישות שלו האכפתיות שלו שיקשיב לה יתעניין בה וכו' וכו'
שיהיה פה מרנין עם משיח צדקנו בקרוב אמן.
שים לב שלא חייבת להיות מלכת היופיJusT BoY
פשוט זה עניין של טעם, אם אין דחיה, אז יש מקום למשיכה
וודאי דודשפלות רוח
לא מכיר גברים כאלה? שאלת?אריק מהדרום
..שפלות רוח
אז הנה אתה מכיר אחדאריק מהדרום
1 מתוך מליארדים..ממש מלמד על הכללשפלות רוח
זה היה מעליב אם זה היה נכוןאריק מהדרום
אתה די אמרת את זה דודשפלות רוח
לא מסכיםבחור עצוב
מכיר די והותר שלא התלהבו במבט ראשון ואחרי שהכירו נעשתה יפה בעיניהם. קרה לי גם בקשרים.
דווקא ראיתי יותר נשים פוסלות על אי התאמה חיצונית בהתחלה.
אין מצבלא שלם,משתלם
שאישה תיהיה סבבה עם זה שבעלה חשב עליה פגישה ראשונה שנייה שלישית שהיא סבירה מינוס
ואז אחרי שהם נקשרו והוא עבד על להסתכל על הפנימיות שלה אז פתאום הוא חשב שהיא יפה.
תתקנו אותי
זה לא "עבד על להסתכל"בחור עצוב
זה פשוט קורה באופן טבעי.
והוא לא חייב לספר לה על זה. פשוט להמשיך להפגש ולראות אם משהו נפתח אצלו.
מתקן אותךאריק מהדרום
זה לא שחשבתי שהיא סבירה מינוס.
זה שלא חשבתי על זה בכלל.
תגיד ליאריק מהדרום
בולבחור עצוב
ובעיני זו נקודה חוזרת בפורום הזה.
כולם כולם מדגישים כמה המראה החיצוני חשוב.
אתה יודע מה הנקודה המשותפת השניה? כולם לא התחתנו עדיין.
מוזמן להחליט אם יש קשר.
כן מכיר סבירות מינוס שהתחתנו וודאישפלות רוח
אבל האם בטענות של מי מאיתנו סברנו שמכוערות לא מתחתנות? או שסך הכל אמרנו שקשה למצוא מישהי שמוצאת חן בעיננו? למה אתה מוציא כל דבר מהקשר ותופס קיצון דוד?
אתה זה שמוציא מההקשר אחיין.אריק מהדרום
כיצד דוד? איפה פה ההוצאה מהקשר ?שפלות רוח
המילה "דוד" הפכה למילת קישור חדשה בעברית?פשוט אני..
זה לא תמיד קשור לבררנות. מי שיש לו חוש אסתטיקעלעברימבאר
פשוט לא יוכל להתחתן עם מראה מכוער ממש. אבל יש מראה שאם הזמן נעשה יפה ממש
אתה שוב פעם מתגלה כאדם מאוד מנותק מציאותשפלות רוח
שבטוח שכולם צריכים להישמע להוראותיו, אם אני זוכר נכון איתך היה עניין לגבי זה שאתה יכול להחליף מנורה לבד וכו' ואם לא אז מחילה אבל אני כמעט בטוח..
מדהים שלא הסתכלת על זה בכלל, באמת מוחא לך כפיים אחי, מוריד בפניך את הכובע. אבל אני בן אדם. ועוד רבים כמוני, עדיין לא זכינו להגיע לדרגתך שלא מסתכלים על האישה שעומדים לחיות איתה ולא אכפת לנו אם אני נמשך או לא, וודאי הבעיה היא בנו, הניתוק שלך מהמציאות הוא לא יאמן.
אני לא חושב שכולם צריכים להשמע להוראותיאריק מהדרום
לא נמשך בכלל? מאן דכר שמיה? איך נראה לך שיש לנו 4 ילדים? מבחנות? ברור שאני נמשך אליה, אבל העניין הוא שהמראה החיצוני הוא קשקוש בלבוש שלא צריך לייחס לו חשיבות כלל, בטח שלא לפסול עליו בפגישות הראשונות.
אם אין משיכה כלל ברור שזו בעיה, בעיה קשה ואסור להמשיך אבל בין מפלצת לבין ברבי יש הרבה באמצע.
אני מסכימה עם חלק ממה שאמרת יפההפי
אתה כן. וזה בסדר זו דעתךשפלות רוח
לדעתי אתה טועה ומטעה ומפזר עצות אחיתופל אבל בסדר זה שלך. מהקשר האחרון שממנו יצאתי הייתה לי התלבטות עזה עד למאוד בגלל הנושא, ו*כל* מי ששאלתיהו בנושא, אמר לחתוך. זכרים אגב, לא נשים..וכן, נראה לי שאתה לוקח את עצמך, שם במרכז, ואומר "כולם תהיו כמוני אל תסתכלו על יופי יהיה לכם טוב" ואולי אני קצת מסכים עם המימרה מלאת העוצמה אבל פחות הייתי מייעץ אותה למישהו, במיוחד לא לגברים שכידוע נותנים משקל כבד לחיצוניות.
וללכת לטיפול נפשי בגלל מראה חיצוני? מה אחי? לאן הלכת?
מספר הפעמים שהנושא הזה עלה פה בפורום רק מעיד כמה אתה מנותק מציאות דודי ורעי אחי אהובי.
אני נמאס לי להסביר את עצמי.אריק מהדרום
לפעמים כדאי לתת צ'אנס אם המראה נטרליקעלעברימבאר
לעיתים רבות אחרי קשר הדוק המראה הופך להיות יפה
מראה נטרלי זאת כבר נאה בעיניי לפחות, רק מצייןJusT BoY
בסוף זה עניין של טעם אישי
טיפול נפשי זה רק כשהמראה חשוב ברמה שעוברת אתקעלעברימבאר
גבול הסביר. כל אדם צריך לחשוב עם עצמו, והאמת תמיד שווה לנסות אם אדם חושב שעניין המראה תופס יותר מדיי אצלו. אבל לא באופן גורף, ומי שיש לו חוש אסתטי חזק זה נורמלי ושלא ירגיש לא בסדר
מחזק מאוד דוד👍שפלות רוח
טעות גמורה. לא אמוריםקעלעברימבאר
לספר לאשה שבפגישה הראשונה היא לא נראתה יפה בעיניו.
אם אחר כך כשהם נקשרו אז היא יפה בעיניו אז אין שום סיבה לפסול, כרגע היא יפה בעיניו. וזה מה שהוא יספר לה מעכשיו והלאה
טוב לא קראתי את כל ההודעה אז מחילהקעלעברימבאר
אם כתבתי לא לעניין בנוגע להודעה שלך. אבל מה שכתבתי נכון
מחילה על הנחרצות
קעלעברימבאר
אם אחרי כמה חדשיםקעלעברימבאר
היא נראית הכי יפה בעיניו אין שום סיבה לפסול. היא פשוט יפה בעיניו וזהו. לא מחפשים את השורש. ברגע שהיא הכי יפה אז היא הכי יפה פיסית. גם אם זה קרה אחרי כמה חדשים.
שווה לתת צ'אנס גם אם בפגישות הראשונות אין עדין מראה כזה מושך
אולי הדרך להגיע אליהן היא לא מאתרי הכרויות?יעל...
יש לך בכלל מאגר כזה חוץ מהמאגר המפורסם?JusT BoY
יותר מדי קבוצות זה חופר בסוף האמת, וגם לפנות ליותר מדי שדכנים זה מתיש
מסתברלא שלם,משתלם
מקצת הכירותמשה
הרבה פעמים זה סוג של הפוך. יש לא מעט מדרשות שהקטע שלהם עם ספרי קודש הוא מאוד פמיניסטי ומאוד מאוד לא נשי. זכותן לפעול ככה, אבל במידה רבה זה לא מעיד על רמה דתית (לפעמים ההפך) והרבה פעמים זה פשוט לא דבר שאתה רוצה להתחתן איתו.
הוצאת לי את המילים מהפהלא שלם,משתלם
יכול להיותכל קול קן כן
שעמוק בפנים אתה לא רוצה "דוסית" וזה רק תירוץ למשהו מעבר לזוגיות?
האמת מודה שאולי יש בזה משהוJusT BoY
מישהי פתוחה ואנרגטית שאוהבת לגוון זה הרבה יותר קורץ מאשר מישהי מסוגרת, כי זה משדר לי שיש לי הרבה מה לעשות ולחוות איתה לעומת מישהי "מקובעת", למרות שזה מאד מאד לא מדויק.
או שפשוט הדוסיות מהסוג הזה נחטפות מהר ולכן לא נמצאות במאגרים חחח
דווקא לאהפי
אם יורשה לימשה
העניין זה לא בהכרח "מראה חיצוני" אלא "מציאת חן", שזה יותר אנרגיה שלך. לא דווקא מראה חיצוני אלא תגובה רגשית.
ניחוש שלי: יש משהו שאתה מחפש ואתה רואה והוא פשוט פחות מצוי בגיל של שידוכים. לוקח זמן לעצב אישיות ורוב הסיכוי שמי שאתה רואה הן פשוט נשואות (או מבוגרות יותר) ועשו שם את העבודה הרגשית שלהן שבתורה משתקפת על הפנים.
זה קצת כמו בנות שרוצות להתחתן עם שכפול הרב הצדיק מהמדרשה, אבל הוא בן 40+ ואחרי שנים של עמל. זה לא עובד.
מענייןלא שלם,משתלם
ובלי קשרלא שלם,משתלם
חחחח אני לא מסתכל על הנשואותJusT BoY
וזאת ממש לא בעיה לדעת בגדול לפי הכיסוי ראש, וכבר כתבתי שבמציאות רואים מלא דוסיות נאות בגילאים המקבילים, כלומר בתקופה שלאחר האולפנה או סמינר
השאלה מה זה נאותמשה
אם זה נאות חיצוני, זה סיפור אחד. אם זה משהו יותר עמוק בנפש זה שווה התבוננות יותר מעמיקה.
תלך ליו"שפשוט אני..
המתנחלים הם העם הכי יפה שיש,
ויש הרבה מאוד יישובים תורניים
חחחח נכוןJusT BoY
וזה לא חייב להיות תורני גרידא, ובכל מקרה זה קריפי להתחיל עם בנות ככה באקראי
טעם זה עניין אישי של מראההפי
נראלי בחור פסל אותי על מראה ..
דייט ראשון והשדכן אמר לי שהוא טען שאני לא הסגנון ולדעתי זה נטו מראה
באותו יום קיבלתי הצעה להפקה דתית ..(לא מפריע לי המראה שלי והוא כן נחשב לנאה) בסוף זה עניין של סגנון מתחבר או לא
היא יכולה להיות הכי יפה בעיני החברה ופתאום בעיניך לא..
זה שלך בסוף מבין ?
אכן נכוןJusT BoY
יש הרבה פעמים עניין של גוון כללי למשל, יש בנות שנחשבות לממש יפות בעיניי החברה, אבל בשבילי להיות ביחד, כבר פחות...
בעוד שיש בנות שיותר ניטרליות, ובעיניי בכל זאת חמודות ממש (תמונה אחת שווה אלף מילים אם כבר ;)
יפה זה מחזק מה שרשמתיהפי
ואת רשומה לאתרי היכרויות?intuscrepidam
מדוע שואלהפי
כי על זה כל הדיוןintuscrepidam
הפער בין זה שיש הרבה דוסיות נאות לבין חוסר הייצוג שלהן בפלטפורמות שידוכים.
בעוד שהתגובה שלך התייחסה לכך שיופי זה עניין סובייקטיבי והבאת את עצמך בתור דוגמה
גם אצל השדכנים מאד קשה להשיג אותןJusT BoY
זה נראה שתמיד הם כאילו מציעים את מה שאף אחד לא רוצה, בהתאם לאיך שהם מדרגים את המשודך.
אצל החרדים זה מאד בולט נראה לי, יתכן שאנכי טועה
במגזר החרדי זה וודאי לא נכון.כינור יהודי
לא יודעת מה קורה במגזר הדתי לאומי היום. למצוא שידוך דרך שדכן זה לכתחילה לא פופולארי שם...
במגזר החרדי קשה מאד לחפש אם אינך מספיק סקטוריJusT BoY
ככה שלא יודע כמה יש לאלו שעל התפר לחפש שם ועוד עם שדכנים...
אוליכינור יהודי
אבל זה לא קשור לשאלה המקורית שלך - האם יש בחורות נאות שהן חזקות מבחינת יר"ש אצל רשימות השדכנים.
פשוט הדבר שלא כל נאה תרצה כל בחור.
אבל בלי קשר... (או עם קשר) - אם מישהי כן על התפר או לא על התפר מבחינה סקטוריאלית לא קשור לכמה היא נאה.
נכון, וזאת לא בדיוק השאלה המקורית כפי שהבנתJusT BoYאחרונה
השאלה היתה על הקטע שבמציאות אכן רואים שאין קשר בין להיותה נאה ולבין רמה או השתייכותה.
אך כשזה מגיע לאתרי היכרויות ועד שדכנים, זה פתאום שונה לגמרי, בעוד שהפתוחות יותר רואים בשפע באתרי היכרויות כמו במציאות בעוד שהדוסיות יותר, כל הנאות פתאום נעלמות גם בקרב קבוצות שידוכים משום מה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender
מזל טוב 🥳
(סורי הייתי חייבת)
פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.
אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי
מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender
פעם ברווקים הבררנים😊
לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender
ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,
מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏
טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender
במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender
לא חתול זמני😸
הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני
סתם, אני לא ממש בשל.
כזו?פ.א.
מאושר.חתול זמני
אופסLavender
@חתול זמני פספס את אהבת חייו
אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לא בכל שרשור זה מתאים.
סורי, קיבלתי.חתול זמני
אני מספיק טובחקלאי
אני נשבע לך שאתה מספיק טוב
כן, אתה מספיק טוב
המציאות זו לא האמת
אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.
גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.
גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.
גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.
אני אומר לך, א ת ה מ ס פ י ק ט ו ב.
אני נשבע.
גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.
אתה מספיק טוב.
וואי כמה הוא לא זוכר.
שחכת אותי ריבנו של עולם.
אני גם פה
ואני כבר מספיק טוב
א נ י. מ ס פ י ק טוב.
אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה
ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.
אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,
אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז
וזה כואב לי האכזבה, כואב,
להחזיק בה' יתברךאשר ברא
זה כואב וקשה, באמת.
אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.
נשמע שאתה שם.
אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?
והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.
ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.
אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.
ואתה ראוי. וודאי.
כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))
הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.
אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.
זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.
בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.
בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.
קשה שלאחקלאי
קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר
בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.
ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.
אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.
והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי.
נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))
גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו.
נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.
בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..
אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.
נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום.
יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר..
..שפלות רוחאחרונה
אתה טוב ומגיע לך הכל דוד
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת
ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)
אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.
וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.
לפי ענ"ד.
מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
..אני:)))))אחרונה
אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.
מענייןזכרושיצאנולרקוד
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
נכון מאודadvfb
המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה,
ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.
לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה
באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
מזל טוב!ניצן*
...רחל יהודייה בדםאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?