הבן שלי (3.5) לאחרונה נהיה פשוט מתיש.
אנחנו בתקופה ממש לחוצה ואני בקריסה מוחלטת, הרבה יותר עצבנית וקשה לי איתם. הוא קולט את זה כנראה ונלחץ, והוא פשוט נהיה בלתי.
כבר תקופה אנחנו מרגישים שהוא צריך יותר תשומת לב, אבל אנחנו מנסים לתת ושום דבר לא מספיק.
כן אני איתם לבד רוב הזמן אז לא יכולה לתת הרבה אחד על אחד, אבל הוא מאד אוהב לשמוע סיפורים - מקריאה לו המון, כשבעלי בבית יש להם יחסית הרבה (יחסית לזמן שהוא בבית..) זמן לבד ביחד, ובכללי משתדלים לתת תשומת לב לשמוע מה עובר עליו, להתעניין.. וזה שוט לא מספיק. הוא נהיה דבוק אלינו ובעיקר אליי, מתקשה להפרד בכניסה לגן, לא מוכן שאלך לאיפשהו בלעדיו (גם אם נשאר עם בעלי), לא מוכן לישון בלעדיי וגם לא שבעלי ירדים אותו. מסוגל לבכות חצי שעה בכי תמרורים עד שאחזור הביתה מסידורים.
מרגישה שגם קצת נכנסנו למאבקי כוח איתו. הוא ילד שמאד חשוב לו להרגיש שהוא מחליט על החיים שלו אז כל דבר, ליטרלי כל דבר שאנחנו רוצים והוא לא נהיה מללמה. לא משנה כמה נסביר לו את ההגיון/נביע הבנה לררגשות שלו/נסכם מראש/נבוא לקראת או כל דבר אחר. לא מענין אותו. לא בחר - לא עושה.
הערב כבר פשוט צרחתי עליו. אני פשוט מתביישת ממנו. הוא נרדם בבכי נוראי. אבל אני לא יכולה כבר. אני מותשת. אני דקה מלהתקשר לרווחה שיגדלו אותם כי אני מרגישה גרועה בתור אמא.
מרגישה שאיפשהו בתת מודע שלו הוא קלט בדיוק מה אין לי לתת לו ואת זה הוא מבקש - ובכמויות מסחריות. ואין לי. אין לי מה לתת. אין לי מאיפה.
לא יכולה כבר