חלק מזה שבת כמובן, אבל מחמישי בערב שיצאתי עם הילדים למדורות בלי טלפון (הוה מדהים) ועד היום - כן גלשתי פה ושם, אבל החלטתי לוותר על טיקטוק ופורום (מלבד כתיבת השרשור הזה)
טריגר כנות ומודעות עצמית לפניכם
האינטרנט כשלעצמו משעמם אותי. חשבתי שהחדשות יהיו יותר מעניינות ממה שחשבתי, מסתבר שלא
אוהבת לשמוע שירים, פודקאסטים ושיעורי תורה באוזניות, מונע יושבנות בהחלט ואני פחות "נדבקת" ויותר פעילה ומפוקסת בדברים שחשובים לי ונדחקו הצידה בימים כתיקונם כשאני בתוך הדמות.
אני מתעסקת במה שאני רוצה תוך כדי. תכלס, אני לא צריכה את כל המידע הזה כל הזמן. או בכלל.
* זה פינה לי זמן לדברים שאני רוצה לעשות ולא מגיעה אליהם בדרך כלל או נמנעת מלעשות כי אני גולשת ואז עושה דברים בלחץ כדי להספיק גם לגלוש. וכן, זה מגביר רגישות. לרעש למשל (זה מפריע לי כשאני מרוכזת בלהגיב וקוטע לי את חוט המחשבה במסר שאני רוצה להעביר). לפרפקציוניזם שלי כשאני רוצה לעשות דברים ולא מספיקה כי אני מנסה גם לגלוש את עצמי לדעת וגם את כל השאר. גורם לי לישון פחות כי אני גולשת וזה חשוב, ואז מצב רוח לא משו/ רצון לברוח מלהיות עם הילדים כי אני עייפה אבל גולשת בכל זאת כי אני מכורה וכו
* אני כן מסתבר מעורבת רגשית מאוד כשאני מגיבה בפורומים. לא פותחת הרבה שרשורים בעצמי, אבל כמגיבה - אני בתוך זה. רוצה לעזור. מאוד. פותח/ת השרשור נכנס לי ללב. שלא נדבר על שרשורים נפיצים בהם אני חייבת להביע את דעתי. רוצה 'לדבר' אבל קשה לעצור, וכשאני לא מגיבה, אני יותר פנויה לשמוע את עצמי ואת האנשים סביבי. זה גם פחות מסיח דעת ויש לי פחות עומס בראש. בינינו, הילדים הבית ובעלי וגם העבודה הרבה פעמים מחכים לי בזמן שאני גולשת (מכורה, כבר אמרתי)
בשישי למשל עשיתי עם הילדים איזו פעילות שבדרכ אני לא פנויה לה ושמחתי מזה ממש. גם הרגשתי הרבה יותר רגועה.
כתבתי על העניין של ה"דמות". באמת מרגישה שיש לי עוד חיים בעולם מקביל פה. אבל רוצה לחיות את החיים שלי האמיתיים, היומיומיים, והיא מסתבר מפריעה לי כי אני צריכה לקיים אותה דרך הכתיבה, ולקבל דרכה דופמין לאורך כל היום (הורמון התגמול) ולהביע דרכה כדי לקיים את המעגל. (התגובות פה הן באמת דופמין בשבילי. קצת כמו לייקים בחיי הרשתות החברתיות שאין לי)
מסקנה - אני צריכה להפסיק לגלוש בפורומים ללא הכרה. וגם להתחיל להסתובב קצת בלי טלפון.
אז בתור התחלה אני באמת לוקחת הפסקה מלהגיב קצת.
תכלס יש עוד המוני אנשים שיתרמו את חכמתם וכל עוד זה בא על חשבון דברים חשובים, נראה לי שכדאי שאזוז קצת הצידה. אין סוף לדבר. תמיד ייפתחו שרשורים חדשים, תמיד יהיה על מה להגיב, תמיד יהיה משו להוסיף ולחדד. ולא יקרה כלום אם לא אני אגיד את הדברים, ועל הדרך אדכא את הצורך בלהיות חשובה בעולם וירטואלי, כשאני יכולה להיות מאוד חשובה ומשמעותית בחיים האמיתיים (אני כבר, רק שאין הרבה ריגוש בלהעביר אחהצ עם הילדים "סתם", אבל כשריגושים חיצוניים נדחקים הצידה, זה הופך לעשייה משמעותית שנותנת סיפוק. איזון דופמין סרוטונין למי שמכיר) וגם פנויה ורגועה יותר ופחות חשופה לבעיות של אנשים אחרים
עד פה חשבון הנפש הנוקב שלי. אני הייתי אני
** כל האמור הוא בערבון מוגבל כי אני מכורה הרי. אבל תאחלו לי שלא אגיב באמת. זה אשכרה עושה לי טוב