מה דעתכם על חייזרים?בינייש פתוח

היחס שלי לחייזרים שווה ליחס של אתאיסט לאלוהים.

Don't know don't care.

חלק ניכר מהגישה היא שלעולם לא נדע מה קורה אלפי שנות אור מאיתנו, וכל שכן לא נגיע לשם.

אותו הדין לגבי החייזרים אם קיימים, לכן הם לעולם לא יגיעו אלינו.

יש תיאוריה מעניינת שגורסת שגם אם היו חייזרים שהיו יכולים להגיע אלינו, הם לא היו עושים את זה, כי הם כל כך הרבה יותר מתקדמים מאיתנו, עד שאנחנו כמו אבק בשבילם.

אתה מתכוון במקרה לציוויליזציה אינטליגנטית?מי האיש? הח"ח!

או לאסטרוביולוגיה לא-ארצנית בכלל?
או אפילו לכל ביוספרה לא-ארצנית באשר היא, כולל ביוכימיה שאיננה מוכרת לבני אדם?
אגב, הביולוגיה הארצנית כוללת כמה וכמה פילוגנזות מאוד "חייזריות", במילים אחרות שקיומן כלל לא נשען על התרמודינמיקה הספציפית ארץ-שמש, אלא למשל על פתחים תרמיים של הטקטוניקה הפלנטרית בלבד, או שגרעיני תאיהן מציגים RNA בלבד ("עולם RNA" של הווירואידים) וכדומה. מרגע שהתגלו מקרים אלו, לא ברור לי כלל מה הרבותא אם יימצאו "חיים" - תהא הגדרתם אשר תהא בהקשרים האנטרופיים והכימיים-פיסיקליים.

כנראה שאין חיים אינטילגנטים חוץ ארציים, מהסיבהקעלעברימבאר
שסטטסיטית היתה צריכה להווצר כזו ציווילזציה לפני מליארד או יותר שנים, ואז הם מתפשטים על הרבה כוכבים ו היו שולחים גלי רדיו עם שדר והיה צריך  להגיע אלינו השדר בכל מה שבמרחק מלעארד שנות אור.

המאמינים בחייזרים טוענים נגד זה שאולי החייזרים יודעים על כדור הארץ ובכוונה החייזרים מונעים מכדור הארץ שהשדר יגיע אלינו מסיבותם שלהם (אולי מניסיון שיצירת קשר עם כוכב חדש גרמה לנזק וכו. בקיצור טיעון נגד חלש, ולכן כנראה שאין חייזרים).

זה נשמע שאתה מתכנס לכלל פרדוקס פרמי.מי האיש? הח"ח!

וזה לא מעניין, וזה טיפשי (כי אנחנו מגלים כיום עד כמה מרחב המצבים לא מבורר), והיתה מספיק התעסקות בעניין הזה, והראיתי למה צריך לעבור הלאה. יש בוודאות ביוכימיות אלטרנטיביות, ובכלל אף אחד לא מחזיק כיום מאיזו אבולוציה לינארית. יש כיום אפילו אפשרויות - גם אם קלושות - לפאנספרמיה. זה נשמע שאתה תקוע הרחק אחורה בידע בהקשרים האלה. זה חסר כל חשיבות ומשמעות לנהל שיחה על זה מולי או מול אנשים כאן, וזה הגיוני רק מול אנשי מקצוע, אסטרוביולוגים ואסטרונומים. שלח דואר לדונלד בראונלי או לפיטר ווארד.

מה הכוונה שמרחבקעלעברימבאר

המצבים לא מבורר?

אני לא יכול להכריע בוודאות שאין חייזרים. אבל מכך שלא מוצאים שום שדר לגבי אותות שיכולים לעבור מליארד שנות אור, למרות החיפושים, זה אומר דורשני עצום.

בכל מקרה לא דיברתי על השאלה האם יש חיים בכוכבים אחרים, אלא האם יש חיים תבוניים (ונגיד שהכימיה האורגנית שם מבוססת על סיליקון ולא על פחמן, מה זה משנה?). בכל מקרה סטטיסטית אם יש חיים תבוניים, לפחות כמה מהן משתמשות או השתמשו בעבר בגלים אלקטרו מגנטיים לצורך העברת מסרים. זה שלא הצלחנו לקלוט אפילו מאית שדר בעל סדר תבוני מראה שכנראה אין בנמצא.

גם אנשי מקצוע מוטים פסיכולוגית ותרבותית בעניין השאלה על חייזרים, כמו שכתבתי שהשאלה הזאת גם באה פסיכולוגית למלא ריק בנפש למי שלא מאמין באלוקים. לכן איני יכול להסתמך כאן על אנשי מקצוע, בניגוד לגלי כבידה ושאר הוכחות תיאוריות פיסיקליות וכדומה.

אני באמת לא מבין הרבה בתחום זה, אבל את השאלה העצומה על חייזרים לא אני המצאתי

אף אחד לא חיכה לך כדי שתאשר אותומי האיש? הח"ח!

יש אנשי מקצוע, אתה מוזמן לדבר איתם. אם הם לא טובים לך... חפש אחרים. אותי אתה מאשר? או שצריך להגיש בקשה בשלושה טפסים?

אני לא מאשר או לא,קעלעברימבאר
רק אומר שמי שאתאיסט אז הוא מוטה פסיכולוגית להאמין שיש חייזרים, כי בלעדיהם עולמו יראה הרבה יותר ריק וצר (גם אם יכחיש זאת, זאת הטיה פסיכולוגית).

לי אין אינטרס פסיכולוגי להכחיש את קיומם

על סמך אתה "אומר" את מה שאתה "אומר"?מי האיש? הח"ח!

יש מחקר?
יש מאמר?
יש קישור?
זו הנפצה?

לא ראיתי מחקר, ולכן זה רק השערה שלי,קעלעברימבאר

אבל מהאתאיסטים שנפגשתי איתם ושקראתי אותם נראה ש*בדרך כלל* ככל שאדם יותר אתאיסט נלהב כך הוא יותר נלהב באמונה בחייזרים.

כמובן יש עוד גורמים, למשל ארהב יותר דתית ומאמינה ממערב אירופה ובכל זאת יש שם יותר נלהבות לחייזרים, זה מסיבה שחלל הוא חלק מהגאווה האמריקאנית של נאסא וכו.

בסוף זה גם הגיוני בנפש האדם. אדם שלא מאמין טבעי שללא חייזרים עולמו ייראה יותר צר וריק, אם כי זה לא מחייב (וכיום התרבות הירוקה והטבע, פחות הולכת בקנה אחד פסיכולוגי עם חייזרים. כך שאתאיסט יכול למלא את נפשו גם בדברים אחרים)

ההשערות שלך חשובות כקליפת השוםמי האיש? הח"ח!
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ב' בסיוון תשפ"ה 9:21

עם מי נפגשת?
למה שמישהו יאמין לאנקדוטות שלך?
על מה אתה מבסס מסקנות?
אתה חושב שזו אמורה להיות לוגיקה שמעניינת מישהו?
איך אתה יכול לטעון שכמה אנשים שאתה טוען שאמרו משהו, מוכיח משהו על מישהו אחר, או קובע שזו סטטיסטיקה מבוססת באופן כלשהו?
באיזו מתודה השטויות שלך נחשבות לבסיס אמפירי קביל?
מה בדיוק עושה את ההכרזות השערורייתיות שלך, חסרות הבסיס שלך, ההזויות והמונפצות שלך כמו "זה הגיוני בנפש האדם" - כאילו שמישהו מינה אותך להיות הקומיסר העולמי של ההיגיון, או למנכ"ל המחשבות, או למזכ"ל האומות המאוחדות - למשהו שיכול לעניין?
התשובה לכל השאלות לעיל היא, שאתה כלום ושום דבר.

לא הצהרתי מחקר, רק אמרתי השערה,קעלעברימבאר

כל עוד לא תוכיח לי במחקר נגד שאין קשר סוציולוגי מובהק בין אתאיזם ודומיו לאמונה נלהבת בחייזרים, עדיין אתפוס את החוקרים בעניין זה בתור מוטים שאי אפשר לסמוך עליהם.

ההשערה שלי זה לא סתם דמיון, כך נראה בעולם שהאמונה ה*נלהבת* בחייזרים נפוצה יותר בחוגים האתאיסטים ודומיהם, אתה לא מסכים איתי?

אתה חי בטעות גדולה מאודמי האיש? הח"ח!

אתה זה שצריך להוכיח אפילו שקמת בבוקר.

אם יש בעניין זה בסיסקעלעברימבאר
לכך שהחוקרים כאן מוטים רגשית, אי אפשר להסתמך עליהם לגמרי עד שיוכח אחרת.

האם היית סומך על שופט במקרה כזה, כל עוד לא הוכח אחרת?

מה הבסיס?מי האיש? הח"ח!

ההנפצה הפרטית שלך?

הבסיס להשערה הואקעלעברימבאר
האתאיסטים שפגשתי ושקראתי, ההלך רוח התרבותי הכללי בעניין חייזרים, ומבנה נפש האדם
האנקדוטות שלך הן לעג לאינטליגנציהמי האיש? הח"ח!

והן בדיחה לעומת מה שמפרסמים אנשי המקצוע בתחום, מריצ'רד דוקינס ועד שון קארול.
מזמין גולשים לקרוא משהו חכם, במקום השטויות האינוואלידיות שאתה מציף בהן את הפורומים.

אנשי המקצוע הנ"ל פרסמו מחקר המראה שאיןקעלעברימבאר
קשר מובהק בין אתאיזם םאמונה נלהבת בחייזרים?
אתה פירסמת מחקר?מי האיש? הח"ח!

אתה הוא זה שמציג כאן תיאוריות, ובשם מה בדיוק?
בשם המוח המנפיץ הפרטי שלך, שאין בו גרם אחד של ביקורתיות עצמית.
לעצם העניין, בוא נגמור את הסיפור. הנקודה היא כמובן שהמוציא מחברו עליו הראיה. אתה הוא זה שמעלה טענה, שמבחינת כל אדם אחר אפשר לחשוב אותה לערימת זבל טהור, אלא אם תציג ראיות כבדות משקל לטענותיך.
זה אמור להיות כל כך ברור ומובן מאליו, שבאמת העובדה שמצאת לך במה לנסות להפוך את היוצרות ואת סדר היקום הבסיסי על הראש, היא קצת תעודת עניות לפורומים האלו.
מבחינתי בטח שסיימתי כל השתתפות בדיון איתך, כי זה לא דיון מול מקום של יושר. ואני בטח מבקש שלא תגיב בשרשור הזה לי אישית.

מי דיבר על סדר היקום? כולה דיברתיקעלעברימבאר
על הקשר הסוציולוגי בין אתאיזם לאמונה נלהבת בחייזרים.

אגב המחקר שביקשתי, הוא חא מחקר קוסמולוגי, אלא מחקר סוציולוגי המראה שאין קשר בין אתאיזם לאמונה בחייזרים.

כל עוד לא יוצג מחקר כזה, החוקרים בתחום החייזרים הם בחזקת מוטים, עד שיוכח אחרת

אה רק ראיתי עכשיו את סוף ההודעה, לא אגיב אם זהוקעלעברימבאר
רצונך 🙂 (למה כולם נגדי היום?)
אני מבקש סליחה אם גרמתי לךקעלעברימבאר

מורת רוח.

אני לפעמים תוהה אם אתה רציני או מטרילפשוט אני..

אתה טוען שיש קשר סוציולוגי,

מישהו אומר לך שאתה ממציא ואין לזה מקור,

ואתה אשכרה מבקש ממנו מקור לכך ש*אין קשר*?

באמת שזה נשמע פארודי

אני רציני,קעלעברימבאר
המגיב השני פשוט דורש מחקר מדעי לכל דבר.

עניתי לו שאין צורך במחקר מדעי לכך שלא אסמוך על חוקרים בעניין חייזרים כי הם בחזקת מוטים, עד שיובא מחקר סוציולוגי המפריך את מה שטענתי.

ראיתי מספיק אתאיסטים שככל שהם יותר אתאיסטים כך הם תומכים בחייזרים בנלהבות, וזה לא סוד שעיקר ההתלהבות מחייזרים בעולם מצויה בתרבות החילונית המובהקת.

במחילה, אבל בכוונה אתם משחקים אותה ראש קטן לגבי מה שקורה בעולם? (לא כותב להעליב חס וחלילה🙂)

הסילוגיזם שלך הפוך על הראשמי האיש? הח"ח!

ולא אתה תקבע מהו סילוגיזם ומהו היגיון, מר מנהל ההיגיון העולמי של האנושות.

במחילה אבל מה זה סילוגיזם?קעלעברימבאר
זה כמו שתאמר-תביא לי מחקר שאנשים אוהבים סושיקעלעברימבאר
עד אז אני לא מאמין לזה
אני מסכימה שאי אפשרריבוזום
להסיק מכמה מפגשים אישיים מסקנות חברתיות כלליות, אבל למה לא לכתוב את זה בענייניות ובכבוד?
זה לא רק כמה מפגשים אישיים,קעלעברימבאראחרונה
כל התרבות של האמונה הנלהבת בחייזרים קשורה לחילונות קשר מובהק
אני רק אומר שבניגוד לכל שאר התיאוריותקעלעברימבאר
המדעיות, לתיאוריה על חייזרים יש הרבה יותר מטען רגשי (האמת היא שגם המפץ הגדול , בגלל שיש שמקשרים אותו בטעות לאמונה באלוקים, אבל זו תיאוריה שמקובלת על כולם לידיעתי)
"על כולם"מי האיש? הח"ח!

כולל, נניח, פרד הויל?

אתה מסכים שהמץ הגדול הרבה יותר מקובלקעלעברימבאר
מאשר תיאוריות חייזרים?
אתה מקשקש קשקוש מוחלטמי האיש? הח"ח!

"המפץ הגדול" זה שם כולל לאוסף רעיונות שייתכן והם תיאוריה - אם בכלל מקבלים את מושג התיאוריה באופן מסוים, גם על זה יש מחלוקות, בין בני אדם שפויים עם שכל פתוח לדיון ולא דוגמאטיים וטיפשים - שהשאלה המרכזית בנוגע להם זה אם אכן הם ניתנים להפרכה. יש גם רעיונות אלטרנטיביים - שגם בנוגע אליהם בוחנים אם הם מגיעים לכלל תיאוריה בהתאם לעקרונות "הלוגיקה של הגילוי המדעי" (בגרמנית logik der forschung) - כגון המטח הגדול. זה ניכר לגמרי שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

אני באמת לא כזה בקיא בתחום זה,קעלעברימבאר

אני רק מכיר את תיאוריות המפץ הגדול, ואת המפץ ובמעיכה הגדולה לפניו. בכל מקרה מה שאמרתי הוא שהתיאוריות על חייזרים וכן התיאוריות על ראשית היקום (המפץ הגדול או המטח, או כל דבר אחר) הן תיאוריות עם הרבה מטען רגשי נלווה (והאמת גם תיאוריית האבולוציה, במיוחד על מוצא האדם מהפרימטים הקדומים).

ההבדל הוא שבניגוד לתיאוריות החייזרים שנשענית ברובה על סטטיסטיקה ותו לא, תיאוריות ראשית היקום נשענת על ממצאים (ייתכן שחלקיים, לא יודע) ותיאורית האבולוציה נשענת על ממצאים פנוטיפים והשוואות גנוטיפיות.

בכל מקרה כל הדיון כאן היה על הקשר הסוציולוגי בין אתאיזם לאמונה נלהבת בחייזרים. ועל כך שתיאוריית החייזרים נשענת ברובה על יסודות רעועים של סטטיסטיקה ותו לא.

אולי תפסיק לעשות את עצמך?מי האיש? הח"ח!

"הקשר הסוציולוגי" הזה זה משהו שלמדת עליו איפה שהוא?
הזמנת סקר בעניין?
יש לך מקור ללימוד בנושא חוץ מהנפצות?

אמרתי לך כבר,קעלעברימבאר
לא ראיתי מחקר, אבל זה השערה שעולה מהסתכלות פשוטה על העולם, וכמובן היא השערה עד שמחקר יאשש אותה.

אתה מוזמן להציג לי מחקר נוגד, כדי להוכיח שהחוקרים לא מוטים בעניין זה

ההשערות שלך לא מעניינות אף אחדמי האיש? הח"ח!

לא היצגת להן שום תימוכין.
אתה מכריז את עצמך לחכם הגדול, שהסילוגיזם שלו הוא האחד, הוא הנכון, הוא החכם, הוא האמת.
הנה מה אתה: דברן אינסופי עם פרטנזיה להנהיג כת.
[עריכה] הנה מה אני: האחד כאן שמעיז לומר לך את האמת בפנים.

ההשערות שלי לא אמורות לעניין אף אחד,קעלעברימבאר
רק אמרתי שההשערות הן הסיבה שאני לא סומך על דעות החוקרים בעניין תיאוריות החייזרים.

מי שירצה, ייתעניין. מי שלא, לא

מעניין אותי אם יעשו מחקרקעלעברימבאר

על אם יש קשר מובהק בין אתאיזם ודומיו לאמונה נלהבת בחייזרים.  (או שנעשה כבר מחקר כזה).

האם המחקר יציג תוצאות דומות להשערה שלי או להשערה שלך?

למה שלא תערוך מחקר בעצמך?מי האיש? הח"ח!

ואיפה ראית כאן השערה כלשהי שלי?
הדבר היחיד שהיצגתי כאן זה שיפוט - ובמידה מסוימת לא מספיק מחמיר - לשטויות שאתה מפרסם.

איך אני יכול לעשות סקר למליוני אנשים?קעלעברימבאר
תשמענה אוזניך מה שפיך מדברמי האיש? הח"ח!

הנה הראית איך ברור שה"השערות" שלך הן לא יותר מאשר יומרה פאתטית.

נכון. אבל עד שלא יובאקעלעברימבאר
מחקר המפריך אותן, לא תהיה לי ברירה אלא להתייחס לחוקרים בעניין החייזרים כמוטים וככאלו שאי אפשר להסתמך עליהם באופן מלא
לזכרוני,קעלעברימבאר
הרנ"א של הוירואידים, לרוב התיאוריות, נוצר עקב באג בשכפול רנ"א בתוך תאים אנימליים/צמחיים או אאוקריוטים/פרוקריוטים, והשתחרר מהתא וכך נוצר
זה הוכח?מי האיש? הח"ח!

יש ביטחון שזה הסיפור בהכרח?
אם לא, אז מה זה חשוב שיש כאלו תיאוריות?
זה נותן לך לישון יותר טוב בלילה, אם סימנת וי על אפשרות ספציפית של איזושהי ביוכימיה וביוגנזה?

כן אבל זה יותר סביר מאשרקעלעברימבאר

התפתחות של מקור מהחלל.

בסוף תאים מייצרים רנ"א.  זה שיש רנ"א חוץ תאי זה לא הוכחה למקור חיצוני שלו, במיוחד שוירואידים ווריונים מתרבים בתוך תאים.

אגב גם יכול להיות שוירואידים וכדומה נוצרו במרק הקדמון לא ממקור תאי ולא ממקור מהחלל

אז בקיצורמי האיש? הח"ח!

הודית שאין לך שום מושג, ושום בסיס לתשובה חוץ מאשר תקווה שאתה תוכל ללכת עם חיוך מרוח על הפנים.

לזכרוני זה התאוריה המקובלת על רוב החוקרים,קעלעברימבאר
שהוירואידים והוויריונים התפתחו כנראה מתאים אאוקריוטים, או מפרוקריוטים
*או שנוצרו רק בכדור הארץ יחד עםקעלעברימבאר
שאר היווצרות המבנים האורגנים המורכבים
אולי יש אולי איןנקדימון

אין לי אפילו איך להחליט אם סביר שיהיו חיים מחוץ לכדור הארץ. בשורה התחתונה, אין לזה שום נפקמ כרגע.

אם הם מתקדמים מאיתנו, אז כנראה לא נצליח להתמודד מולם אם יחליטו להשמיד אותנו.

אם הם נחותים מאיתנו, אז זה בסך הכל כמו עוד חברה אנושית פרימיטיבית או כמו חיות.

אם העניין הוא מבחינה ביולוגית, אז כשימצאו אותם תגידו למישהע שידבר איתי על זה שוב.

דעתי האישית שיותר קל להוכיח שקיימיםנפשי תערוג
מאשר לא קיימים

אבל זה לא מעסיק אותי

כנראה שאין, מהסיבהקעלעברימבאר

שסטטסיטית היתה צריכה להווצר כזו ציווילזציה לפני מליארד או יותר שנים, ואז הם מתפשטים על הרבה כוכבים ו היו שולחים גלי רדיו עם שדר והיה צריך  להגיע אלינו השדר בכל מה שבמרחק מלעארד שנות אור.

המאמינים בחייזרים טוענים נגד זה שאולי החייזרים יודעים על כדור הארץ ובכוונה החייזרים מונעים מכדור הארץ שהשדר יגיע אלינו מסיבותם שלהם (אולי מניסיון שיצירת קשר עם כוכב חדש גרמה לנזק וכו. בקיצור טיעון נגד חלש, ולכן כנראה שאין חייזרים).

אובינייש פתוח

שגם אחרי מיליארדי שנים אי אפשר לשלוח אותות למרחק שנות אור. או אלפי שנות אור.

או שיש גבול עד כמה זמן ציוויליזציה יכולה להחזיק מעמד

קרינה בוודאות יכולהקעלעברימבאר
להגיע למרחק שנות אור, למשל אור נראה וקרינה קוסמית מגיעים אלינו ממרחק 15 מליארד שנות אור. כנל גלי רדיו שזה גל אלקטרו מגנטי בדיוק כמו אור רק באורך גל אחר.

אולי ציוילזציה קרסה, אבל סטטיסטית היו אומורות להיות בכל היקום המון ציווילזציות כאלו(במיוחד לטענת מאמיני החייזרים, שטוענעם שסביר שיש חייזרים, כי סטטיסטית יווצרו חיים גם במקומות אחרים כי מספר הכוכבים עצום) , ולא הגיוני שכולן קרסו.  אם אין שום אות מאף אחת מהן אז כנראה שאין חייזרים (סליחה שאני הורס את האמונה התמימה למאמיני החייזרים באמצעות האפיקורסות שלי, וגודע להם את האמונה בחברים הדמיונים הירוקים בעלי האנטנות)

טוב זה היה חצי בצחוק, לא כתבתי בזלזול או העלבהקעלעברימבאר
בכל מקרה, בעולם שבו כנראה יש ישויותקעלעברימבאר
רוחניות בעולמות רוחניים אחרים (מלבד נשמות מתים, ובלי לדבר על אלוקים שלא קשור לעניין כרגע). השאלה אם יש חייזרים שקולה לשאלה האם יש טיפת יין בים
קראתםקעלעברימבאר
לי כדי לספר איך הצלתי סקנה משוד, אני לא מבין בחמזומזים
האדם צריך להיות אזרח של זמנוטיפות של אור

קראתי שבמאה ה-18 האמונה בקיומם של חייזרים הייתה כמעט מובן מאליו בשביל האליטה האינטלקטואלית והפילוסופית

במאה ה-19 האופנה התחלפה, לא בגלל גילויים מדעיים חדשים או משהו כזה. ומאז זה הרבה פחות מקובל. טוב לזרום עם המוסכמות האינטלקטואלית הנוכחיות

(אבל הדיון של רבי יהודה בן ברזילי במאה ה-12 - על האם החייזרים קיבלו צורה ומצוות - מקסים בעיניי

פירוש ספר יצירה - יהודה בן ברזלי, הברצלוני (page 202 of 385) )

בעיניקעלעברימבאר

האמונה בחייזרים באה כדי למלא ריק בנפש למי שלא מאמין באלוקים.

מכיוון שפתאום העולם נהיה צר כל כך , מנסים למלא את הריק בנפש, באמצעות הרחבתו הכמותית של העולם ולא האיכותית, דבר שעוזר כמו חומץ לאדם צמא.

בדרך כלל ככל שאדם אתאיסט נלהב יותר כך יהיה מאמין בחייזרים נלהב יותר

(לאו דווקא חולק, אבל משתף דוגמא נגדית מעניינת)טיפות של אור

היש"ר מקנדיאה למד אצל גלילאו גליליי והסתכל בטלסקופים שלו

והוא ממש היה מרוצה מהגילויים של האסטרונומיה החדשה ומהאפשרות שיש חייזרים. הוא כתב שכמו שריבוי העולמות אבי"ע של המקובלים מגדילים את תפארתו של הקב"ה, כך גם קוסמוס ענק וכוכבים מיושבים רבים

(כאן ובעמוד הבא)

ברור שיש גם יוצאים מהכלל,קעלעברימבאר

וכבר הבאתי את ארהב מול מערב אירופה כיוצאת מהכלל ענקית בעניין חייזרים.

בכל מקרה חייזרים של לפני מאות שנים שונים בהלך רוח מתפיסת החייזרים הרווחת כיום.

בעבר היה הרבה יותר אלגנטי לטעון שהחייזרים הם מלאכים.

כיום הלך הרוח של תיאוריית החייזרים היא שהם התפתחו באבולוציה כלשהי ללא השגחה אלוקית, ובמילא יש להם רק אינטרסים השרדותיים אבולוציונים, ולא מאוויים נשמתיים-שכליים-מופשטים. מעטים מהתומכים הנלהבים בחייזרים כיום יטענו אפשרות דומה לכך שהחייזרים מגיעים לנבואה וכדומה (וכמובן אפשר לראות זאת בתרבות הכללית)

ואגב ,קעלעברימבאר

כבר הזוהר אומר שיש אנשים הגרים בפנים כדור הארץ ואין להם אף.

אבל שם זה משל (למרות שיש אנשים (שכנראה לא שמעו על המדע) בימינו הקוראים את זה כפשוטו)

גם אפשר לטעוןקעלעברימבאר

שהכוכבים ריקים והם קיימים כפוטנציאל להתיישבות אנושית שתהפוך אותם למקום ראוי ליישוב, וכך האנושות תתפשט בסוף על כל היקום.   רק מעניין - האם לדעת חכמים (לא כרבי יהודה) אם ישראל יכבשו כיבוש רבים לפי כל ההידורים בכוכב אחר, האם ארץ ישראל יכולה להתפשט על כוכבים אחרים?

האם יכול להיות מצב לדוגמא שגלקסיית שביל החלב תהיה ארץ ישראל, וכל שאר היקום יהיה חו"ל?

אגב,קעלעברימבאר
זה קצת בעייתי להניח שחייזרים קיבלו תורה, הרי התורה ניתנה לנו כי אנו עם ה, ו"לא עשה כן לכל גוי, ומשפטים בל ידעום".

אפשר כמובן לטעון שהמלאכים הם חייזרים בכוכב אחר, ותפיסתם היא שכלית מופשטת והם משכילים את ה כמו השכלים העליונים לתפיסת הרמבם ומבצעים את שליחותו, אבל אז הם לא חייבים במצוות ואין להם בחירה חפשית. כך שגם אם יש חייזרים-מלאכים, האומה היהודית חשובה מהן, כמו שהיא חשובה מהמלאכים הרוחניים

אפשר להגיע להמון מסקנות שונות בדרך הזאתבינייש פתוח

מה גם שיש הרבה דברים שהיינו מחליטים בדרך הזאת, אבל המציאות מראה אחרת.

כמו הומוסקסואליות, או תרבויות שכנראה היו ונשארו לפני ואחרי מה שאמור להיות הזמן של המבול

איך הנושאים שהעלית קשוריםקעלעברימבאר
לבחירת עם ישראל?
הם לא חייבים להיות קשורים לעניין הזהבינייש פתוח
יש עוד הרבה עניינים בתורה
אבל חייזרים בכללקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ט באייר תשפ"ה 14:44

לא מתחיל להקשות קושיא על מה שכתוב בתורה, לא כתוב אם יש או אין חייזרים.

כנ"ל לשאלה על יצורים גשמיים בעולמות מקבילים.

כנ"ל לשאלה תאורטית (שהמדע הפריך) האם יש אנשים שחיים בחלל כדור הארץ בפנים האדמה, שאגב הזוהר אומר שיש, אבל כל הזוהר זה משלים עמוקים

אם אתה רוצה אני יכול להפנות אותך לכמה דיונים בנושאטיפות של אור

(אבל באמת ממליץ לקרוא את רבי יהודה בן ברזילי)

והנה הרב סולובייצ'יק:

It is possible that Hashem created other life form on other planets. It is no problem to Yahadus. The reason man likes to think he is the only created Being in the entire universe is because of his egotistical nature.

Even the concept of Am HaNivchar may only be relative to our world, our small section of the universe. The Torah is written from the viewpoint of our sun, moon, and stars. It would not detract from our being the Am HaNivchar of this region of space if there

are other Am HaNivchar in a distant Galaxy.

ומה הכוזרי אומר על זה?קעלעברימבאר
לא נראה לי שהרבקעלעברימבאר
קוק היה מסכים עם הרב סולובייציק, וכנ"ל רוב חכמי ישראל, ובאופן כללי נשמע שהרב סולבייציק ענה את מה שענה בתור אפולוגטיקה וכדי לענות תשובות למעורערי האמונה עקב חייזרים (זה שזה כתוב באנגלית אומר הכל).

איך כתוב בשיר השירים? "שבעים המה מלכות ושמונים פילגשים ועלמות אין מספר. אחת היא יונתי תמתי אחת היא לאמה ברה היא ליולדתה"

בסוף לא סביר שכנסת ישראל תתגלם בהוויה במספר צורות מפוצלות, שהרי כל הנחלים הולכים אל הים.  אבל על האדם לא נאמר שרק הוא צלם האלוקים היחיד, ולכן הנחת יסוד שיש עוד בני אדם בכוכבים אחרים מסתדרת

זה היה ראיון באנגלית, ובאופן כללי כתבי הרבטיפות של אור

סולובייצ'יק מתורגמים מאנגלית

הרב זצל האמין שיש חייזרים ושחזל ידעו על זה. במאמר שהוא כתב בצעירותו הוא מיישב את זה עם התפיסה של האדם כנזר הבריאה (מופיע באוצרות הראיה); אבל במאמרי הראיה, במאמר מאוחר הרבה יותר, הוא חזר בו וכתב שאין להכריע בין המקובלים לרמבם (וראשונים אחרים) במחלוקת על מרכזיות האדם

זה מחלוקת על מרכזיות האדם,קעלעברימבאר

אבל בעניין זה שכלל ישראל חשוב יותר מהמלאכים (לא מדובר על הפרט בישראל) כבר הכריע במפורש המהר"ל שכלל ישראל חשוב מהמלאכים, וכך עולה מהמקובלים ומפשט התנך וחזל.

יש הבדל בין הסברה אפולוגטית שמטרתה היא להשאיר יהודים החיים בחו"ל כיהודים ולא להתבולל, במיוחד הסברה על סגולת עם ישראל, ושהיא באנגלית. שם במילא ההוא אמינא של היהודי היא להתבולל והוא צריך מאמץ כדי חהסביר לעצמו למה לא, וכל היהדות נמצאת בסימן שאלה הנצרך לתשובה, שלא לדבר על קדושת עלל ישראל שלא בנמצא.

לבין הסברה יהודית אותנטית במדינה יהודית בארץ ישראל שכאן קיום עם ישראל כאומה הוא עובדה מוצקה וקיימת, ללא סימני שאלה

טוב, אבל הרב זצל לא חושב כמוך 🤷‍♂️טיפות של אור
באופן כללי תשובות מהסגנון "הוא לא באמת התכוון למה שהוא אמר, הוא רק רצה לעזור למעורערי אמונה" הן הרסניות בעיניי. הן מונעות התפתחות רוחנית ומשאירות את האדם במה שהוא מכיר. בחינת במקום ללמוד גמרא, מלמדים את הגמרא מה לחשוב
אם רבנים גדולים אומרים את זה, אפשר לסמוך עליהםבינייש פתוח

כי דברים כאלה יכולים לקרות.

אבל אם ניתן לכל אחד לומר דברים כאלה, בלי ראיות מוצקות, אפשר לייחס כל דבר לכל אדם.

ובכל זאת, בעניין בחירת כלל ישראל,קעלעברימבאר

כבר אמר הגר"א שלא ללמוד בעניין זה את החלק הזה בחובת הלבבות, ובמקומו ללמוד את הכוזרי, "שהוא קדוש וטהור ועיקר עניין אמונת ישראל ותורה תלויים בו" כדברי הגרא.  

כנ"ל לכל ספר השייך לשיטה הפילוסופית-רציונליסטית של ימי הביניים ותקופת הראשונים, בלי לזלזל כמובן, אבל יש היררכיה בשיטת בתורה, במיוחד בנושאים סצפציפים

אוקיי אז הרב זצל ממש ממש לא חשב כמוך 🤷‍♂️טיפות של אור
לא אמרתי שלא חשוב ללמודקעלעברימבאר
את ספרי הראשונים הרציונליסטים. אני עצמי בקיא במורה נבוכים וחלקית ברסג.

אמרתי שלעניין בחירת כלל ישראל, השיטה של הכוזרי (והמקובלים, והמהרל, והתנך, וחזל) היא העיקרית. ואילו שיטתו של הרמבם ודומיו היא טפלה לעיקר.

גם הרב קוק סבר שהכוזרי חשוב יותר מהרמבם

הרב כתב ממש ממש נגד מה שכתבת בסוף התגובה הקודמתטיפות של אור
אבל זה נצלוש כנל
הוא כתב שמורה נבוכים חשוב יותר מהכוזרי בענייןקעלעברימבאר
קדושת כלל ישראל?

או שכתב שבעניין אמונה כלליים חשוב ללמוד באותה מידה את מורה נבוכים? (דבר שאכן נכון, אבל דיברתי על בחירת עם ישראל)

הוא כתב נגד הפסקה הזאת:טיפות של אור
'כנ"ל לכל ספר השייך לשיטה הפילוסופית-רציונליסטית של ימי הביניים ותקופת הראשונים, בלי לזלזל כמובן, אבל יש היררכיה בשיטת בתורה, במיוחד בנושאים סצפציפים'
הוא כתב ספציפית בעניין סגולת כלל ישראל?קעלעברימבאר
ומה המקור בפנים?
אגב, לא דיברתי על כל ספרי הראשונים,קעלעברימבאר
רק על ספרי ראשונים רציונליסטים-רמבמיסטים. 
אני יודעקעלעברימבאר
שהרציה כתב כך במפורש על הכוזרי מול הרמבם ודומיו בעניין כלל ישראל,תוך ציטוט הגרא בעניין.

לא סביר שאמר משהו הפוך מאביו, שגם היה מתלמידי תלמידי הגרא בוולוזין ובליטא (גם מהנציב וגם מבעל הלשם ועוד)

הרב קוק דיבר על האדם הפרטי, לא עלקעלעברימבאר

כלל ישראל.

מעיון בכל כתביו של הרב קוק על כנסת ישראל, ומגברי המהרל, כמעט ברור שהרב קוק סובר שכלל ישראל חשוב מהמלאכים.  אני מעריך שקראת את אורות.

אני לא יודע מה הרב סולובייציק התכוון, אבל כל האווירה במה שכתב בפיסקה זו  אומרת אפולוגטיקה, במיוחד בשאלה על קדושת כלל ישראל, דבר שבחו"ל כמעט ולא רלוונטי, ואני בטוח שלא כל כך עניין את המראיין, יותר מאשר עניין אותו האם הג'ודאיזם מסתדר עם המדע המודרני

אילו מקורות מאלו שהזכרתי קראתטיפות של אור
קראתי בעבר ולא זוכר בדיוק, אבל זוכרקעלעברימבאר
שם שהוא מדבר על האדם, ולא על כלל ישראל. בניגוד גמור להמון פסקאות דלו שמהן עולה שכנסת ישראל חשובה מכל העולמות
אה טוב אז זה לא דיון מעניין בעינייטיפות של אור
לתרץ בלי לנסות לבדוק בפנים זה גם כן חלק מאותה הרסנות אינטלקטואלית בעיניי
נכון. אבל יש שיטה כללית של חכם. מסויים.קעלעברימבאר
לטעון על פי פסקה אחת נגד כל שיטתו הכללית, זה קצת לא לעניין.

וברור מה שיטתו הכללית של הרב קוק

מה עושים כשנפגשים בדברים שמפתיעים אותנו?טיפות של אור
זו הזדמנות להעמקה ולימוד. לגלות איך הדברים מסתדרים עם שאר השיטה. שההבנה שלנו הייתה חלקית או בוסרית או שגויה

(נראה לי אני מפסיק כאן את הדיון הזה, זה כבר נצלוש)

אני בהחלט אברר בלי נדר, אבלקעלעברימבאר

תמיד השיטה הכללית היא העיקר, ופיסקה אחת היא רק פיסקה אחת.

)אגב כאן אפילו המחקר לא נראה לי טוען שהרציה זייף את יחס אביו לכנסת ישראל)

בכל מקרה עדיין לא הבאת ליקעלעברימבאר
את המילה כלל ישראל או עם ישראל בפסקה של הרב קוק שם, כך שהקושיא לא מתחילה.

הרב קוק דיבר על האדם, לא על כלל ישראל.

גם המהרל שאומר שכלל ישראל חשוב מהמלאכים, מודה שהפרט בישראל פחות מהם

אני שאלתי אם פתחת משהו ואמרת שלא 🤷‍♂️טיפות של אור
אפתח, אבל כבר עכשיו אניקעלעברימבאר
מעריך (אם כי לא בטוח) שמדובר שם על האדם ולא על כלל ישראל
יש לך קישור למקור?קעלעברימבאר
לא הצלחתי למצוא
הו סוף סוף 😅טיפות של אור

(הצעתי בתגובה הראשונה להפנות אותך למקורות)

אני מניח שאתה שואל על הרב זצל

אוצרות הראי"ה - ב - קוק, אברהם יצחק - צוריאל, משה יחיאל (עמודים 279-284)

מאמרי הראיה/לאחדותו של הרמב"ם – ויקיטקסט

טוב,קעלעברימבאר

א. עיקר דברי הרב קוק זה שלומר שהמלאכים חשובים זה לא נגד עיקרי האמונה ואין להכריע חד משמעית, אך כן נראה שליבו נוטה לכיוון שהמלאכים לא חשובים מכלל ישראל

ב. עיקר עניינו זה האם תכלית הבריאה לצורך האדם. אין קשר מחייב בין שאלה זו לשאלה מי יותר חשוב (אגב אני סובר שנפש בעלי החיים לא נבראה לצורך אף אחד חוץ מלצורך עצמם והטבת ה אליהם, כי אם היו נבראים לצורך מישהו אחר, אז לא היתה צריכה להיות להם תודעה ועונג, זה עדיין לא אומר שהאדם לא מרכזי מהם).

ג.עולה מדבריו שיש דברים שבהם המלאכים נעלים מישראל ויש דברים שההפך (כמו השאלה מי יותר חשוב , שרו של המלך או בן המלך התינוק יורש העצר(או המלכה)   )

אתה מדבר על אוצרות הראיה או מאמרי הראיה? או שניהם?טיפות של אור
אוצרות הראיהקעלעברימבאר
אה נו, כתבתי שהוא חזר בו במאמרי הראיהטיפות של אור
איפה הוא כותב במאמרקעלעברימבאר
שמורה נבוכים שווה במעמדו לכוזרי? ועוד בעניין סגולת ישראל.

לא מצאתי מקום כזה במאמר

על מה אתה מדבר?טיפות של אור

באוצרות הראיה הוא אומר שהאמת כדעת המקובלים בנוגע למרכזיות האדם, נגד הרמבם וראשונים אחרונים. במאמרי הראיה הוא חוזר בו ואומר שאין להכריע בין השיטות. ושבכלל כל הדיונים האלו על התכלית המגמה שלהם היא מוסרית, וצריך להסביר בכל תקופה ולכל אדם לפי מה שמקדם אותו יותר. "וחלילה לומר על אחת מהדיעות הללו שהיא חיצונית ויוצאת מכלל חכמת ישראל!"

אם כבר הוא מציע לחלק ברמבם עצמו בין הנביאים יחידי הסגולה לשאר האנושות, לא בין כלל ישראל לשאר האנושות. אבל הוא אומר ששיטת הרמבם כולה - במלוא רצינותה והיקפה - היא לגמרי חלק מאלו ואלו דברי אלוקים חיים

לא דיברתי על להוציא את הרמבם מחוץ לישראל,קעלעברימבאר

דיברתי על כל שהכוזרי ודומיו הם העיקר, והרמבם ודומיו הם המשניים, במיוחד בעניין סגולת כלל ישראל. וודאי שאלו ואלו דברי אלוקים חיים, והלכה ככוזרי.

אם קראת את אורות, לטעון שהרב קוק דעתו שקולה בעניין האם כלל ישראל מיוחד מהאומות, או שמא יחידי הסגולה מיוחדים משאר האדם, זה בלתי אפשרי לטעון כך.

אוקיי אבל זה לא מה שהרב אומר (מה שכתבת בפסקהטיפות של אור
הראשונה)

"וההכרעה בזה היא נתונה לפי המצב הנפשי ותפיסת הציורים הרוחניים של כל אחד לפי תכונתו והכל לפי מה שהוא אדם... ועל כן צריכים אנו להתפאר בהשקפתו של רבינו (=הרמבם) שהציל את מעמד האמונה בכללותו במה שהורה שגם אם נאמר שהתכלית של כל ההויה הוא כולל יותר ממין האדם, בכל זאת יש מקום לתורה ואמונה.... ובכלל אין להחליט בשאלה כללית מופשטת כזאת שהיא נתנה להקבע בתור שיטה של אמונה בישראל, על פי צד אחד... שבאמת כל הדברים הללו על דבר התכלית הכללית של ההויה המה דברים שיוכלו להאמר רק לסבר את האוזן כדי לבאר על ידם את הזיקה המוסרית העליונה של האדם ודבקותו אל בוראו יתברך שלפעמים הציור התכליתי המקושר עם יצירת האדם ותוכן חייו הוא גורם לרומם אותו, ולפעמים יש שהחשבון של ההתבטלות והאפסיות של האדם לגבי היצור כולו, שהוא מעשה ד' הנורא, גורם להלביש אותו גדולה וענות צדק, ואלו ואלו דברי אלקים חיים"

למדתי את אורות. אתה חושב שיש שם משהו נגד חייזרים שמקבלים תורה ומצוות?

מההווי הכללי שלקעלעברימבאר
תיאור כנסת ישראל באורות, ומהידיעה שהרב קוק מסתמך על המקובלים שראו בכנסת ישראל את הסיכום היחיד של כל העולמות כולם , בבחינת "כל הנחלים הולכים אל הים", קשה מאוד לומר שהרב קוק יסבור שה' ייבחר בעם נוסף בכוכב אחר.

זה כמו לשאול מניין לנו שאדם מסויים לא ייתחתן עם אשה נוספת חוץ מאשתו, הרי הוא לא כתב את זה בשום מקום?

אז אני ממש ממליץ לקרוא את הדיון של רבי יהודה בןטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך כ"ט באייר תשפ"ה 20:30

ברזילי

וגם את הוויכוח בין ספר הברית וגנזי המלך 

(גנזי המלך עמודים 114-124)

עם כל הכבוד אליו,קעלעברימבאר
יש גדולי חכמי ישראל שהתקבלו כגדולים יותר וכבסיסיים יותר בדבריהם על אמונת ישראל.

האם הגרא אמר על ספרו של רבי יהודה בן ברזילי שהוא קדוש וטהור ועיקרי תורה תלויים בו?

מה מפריע לך לקרוא 😅טיפות של אור
מאוד משונה בעיניי אם לא שמעת על סתם העיתים. הראשונים מצוטטים ממנו המון

(וההצטמצמות האדוקה הזאת לשדרה דקיקה של ספרים - כוזרי מהרל הרב קוק הרציה - היא בעיניי איומה, ואני חושב שגם בעיניי הרב קוק. בוודאי כשהוגים שעסקו בנושא הספציפי הזה הם אחרים)

זה לאקעלעברימבאר
כוזרי מהרל הרב קוק,

זה שדרת המקובלים, שהם עמוד התווך באמונת ישראל.

פשוט 3 הספרים שהזכרת הם היחידים לידיעתי שמביאים את הקבלה בצורה של נגלה, בענייני הנושאים החשובים ביותר ביהדות (הרמחל מדבר נסתר ממש, רק בשפה של נגלה.  נפש החיים מתעסק רק עם הנןשאים שהתלפמס עם החסידות, והחסידות עוסקת כמעט תמיד בענייני הפרט וזהו).

שיטת הפילוסופיה הרמבמיסטית ודומיה (כלומר הרבה מחכמי ימי הביניים), השיטה של הרב סולובייציק המתבססת רק על רגש-שכל, והשג"רניקיות,   הן ענפים ביהדות ולא מגזעה האותנטי. בסוף בתנך לא תמצא הסברות פילוסופיות.

אני אוהב ללמוד את כל השיטות כולן, אבל לא שוכח מה הגזע ומה הענפים

אמ, הספר המדובר הוא פירוש על ספר היצירהטיפות של אור
ובכל מקרה הוא קדם לרמבם

הרב קוק דיבר וכתב הרבה על הצורך לעסוק בעומק בספרים כולם. "כשאני אומר, שהננו צריכים ללמוד גם את הצד הרוחני שבתורה בדרך תלמוד קבוע, ושבזה תלויה היא ישועת הדור, אינני חושב כלל לצמצם את מגמתי על איזה ספרים מיוחדים, לא אחרונים ולא ראשונים... אינני מוציא מן הכלל שום צד, מכל הצדדים שנמצאו אתנו באוצר הרוחני שבתורה, בתורה שבכתב ובתורה שבעל פה, מן הראשונים ומן האחרונים, בין מן הפילוסופים, בין מן המחקרים, בין מהמקובלים, בין מבעלי האגדה והדרוש, בין מבעלי המוסר והעבודה. כולם יחד הם לנו מקצע גדול בתורה, שחובת תלמידי חכמים בזמננו גדולה היא לדעת אותם"

"חכמת ישראל העיונית והמחקרית... וספרי המוסר המצוינים, הכל בהדרגה נכונה ובשום שכל עד הספרים המובחרים והמקודשים שבין הדורות המאוחרים מסוג זה. ספרים כאלה וכל מקורותיהם וכל המתיחש להם והמסתעף מהם כשהם מזדככים מבהיקים ומבריקים בנפש ההוגה בהם בטהרת לב ושלות הרוח בצרוף דעת העולם והחיים, ממלאים הם אותה הוד והדר, עצה ותושיה, חיים ועז ומולידים בה חזיונות חדשים ורעיונות רעננים. וההרגל לשוטט בהיכל הרעיון, לטייל בין שדרות השטות השונות שבדרכי תורת המחשבה מעודד את הרוח ומעורר את הכחות הנרדמים לתחית עלומים רעננה וקדושה"

נכון שצריך ללמוד את כל השיטות,קעלעברימבאר

אבל יש לתורה שלד, ויש גזע ויש ענפים.   כולם ביחד מהווים את גוף התורה, אבל בגוף יש אברים אברים.

לא הרי רבי עקיבא כהרי רבי יוחנן בן תורתא.

לגבי רבי יהודה בן ברזילי, צריך לבדוק האם היה מהמקובלים (כי לא כל מחבר פירוש על ספר יצירה הוא מהמקובלים, וכמדומני שגם הרמבם למד את ספר היצירה).  ראיתי ברפרוף שיש קשר בינו לראב"ד השני. הראב"ד השלישי היה מקובל, אז צריך לבדוק.

אתה אומר שצריך ללמוד הכל, אבל כבר יום וחציטיפות של אור
נמנע מלקרוא את ההוגים היהודים היחידים שעסקו בסוגיה, בגלל גזעים וענפים 😅
אה אני לא נמנע מלקרוא אותם בגלל גזעים וענפים,קעלעברימבאר
זה דווקא מאוד מעניין אותי, אבל מה שהרצון חושק, הזמן עושק.

רק באתי להדגיש שגם אם יאמרו מה שיאמרו, יש לנו את שיטות הגזעים בתורה, שהן המכריעות בסוף

וחשוב למשטר את הגישה הזאת, אני מניחטיפות של אור
אז אני מצהיר שאני לא הולך לצמצם את התגובות שאני כותב בפורום לספרים שמוצאים חן בעיניך

(חשבתי שנושא השרשור מעניין אותך. עכשיו הבנתי שפשוט היה חשוב לך להכריז שיש ספרים חשובים יותר ופחות)

ובכל זאת,קעלעברימבאר
כנסת ישראל תהיה קנאית כלפי מי שייטען שה' יכול לבחור אומה אחרת חוץ ממנה, וקנאות זאת לא תגרע מאהבת אותו אדם 🙂

דווקא נושא השרשור מאוד מעניין אותי. אני פשוט יודע שמה שיתלבן , בסוף יהיה מוסכם על האומה שהיא "חבוקה ודבוקה בך...יחידה לייחדך".

לתפיסתי, העקרון העולה מדברי רבי יהודה בן ברזילי הוא שאין לצמצם את כנסת ישראל רק באומה המהלכת על האדמה, אלא היא אידאה המתגלמת בסוף בעם היסטורי, אבל תיאורטית היה יכול להיות עולם אחר עם אומה אחרת, כמובן שזה בוודאי לא יקרה.   זו לא טענתו של רבי יהודה, אלא העקרון הנשאר ממנו לדורות (כך מסביר הרב קוק שכמו שענף תמר נופל אבל בסיסו נשאר ובונה את הגזע, כך יש שיטות בתורה שפחות רלוונטיות, אבל העקרוח הפנימי שלהן נשאר לנצח)

קיצר אתה אומר אין בשביל מה להגיב לך,טיפות של אור

אתה כאן בשביל לכתוב פישקווילים. קיבלתי

ברור שאני מעוניין בדיון,קעלעברימבאר
יחד עם זאת לא אכחד את קנאותה של כנסת ישראל
לא הבנת אותי נכון,קעלעברימבאר
זה לא נושא הדיון, רק אמרתי שזה שאמרתי שיש ספרים חשובים יותר, זה כלל לא קשור לזה שלא קראתי את הרב בן ברזילי, אלא מסיבות שלא היה לי זמן וריכוז. ודווקא מאוד רוצה לקרוא אותו
אניקעלעברימבאר
מוכן לחברותא ברבי יהודה בן ברזילי🙂
הרב קוק עצמו לימד בישיבתו יותר ספרים מאחרים וביכרקעלעברימבאר
שיטות מסויימות
יש פער עצום בין התכנון של הרב לישיבה לבין מה שקרהטיפות של אור
בפועל. מספיק להסתכל על תוכנית הלימודים שהוא ביקש מהרב הנזיר להכין והוא אישר לבין מה שלמדו בפועל כשהיא קמה

אבל זה כבר לגמרי נצלוש

במקור הישיבה תוכננהקעלעברימבאר
לקבץ אליה ת"ח גדולים כבר, שכבר בקיאים ברוב השיטות, ואז ללמד אותם את כל השיטות כולן ולהפוך אותם למנהיגי הדור הבא. אז ברור שבתכנון היה ללמד את כל השיטות, כי הם כבר בקיאים בשיטות הליבה של התורה.

זה שבפועל הרב קוק בחר ללמד רק ספרים מסויימים את התלמידים המתחילים, זה אומר הרבה

חשבתי על זה, ונראה שגם לדעת רבי יהודה בן ברזילי,קעלעברימבאר

אם יש עוד עם נבחר ביקום, אז ברגע שנפגוש אותו אז שני העמים הנבחרים בהכרח יתערבבו ויהיו לעם אחד (וכנראה שיתרבו ויגורו בכל הכוכבים שביניהם, שיהפכו לארץ ישראל בכיבוש רבים, וייתכן תקום סנהדרין משותפת שתעצב מחדש את המצוות של 2 התורות להיתוך של תורה אחת).

כך שגם לשיטתו אין 2 עמים נבחרים מקבילים בו זמנית היודעים אחד על השני

דעתי על חשיבה מהסוג הזהבינייש פתוח

שהתורה איננה ספר מדע, ואין להסיק ממנה שום דבר מדעי.

ואם יש קושי אמוני בדברים בהם העולם עובד, אז איננו רואים את התמונה המלאה.

נכון, עד שזה מגיע לבחירה בעם ישראל, שזה כבר לא מדעקעלעברימבאר
האמת, נתת לי רעיון לסיפור מדע בדיוני, עלקעלעברימבאר

כוכב לכת אחר עם עם ה' שבו.

ברגע שאנו מגלים את הכוכב אז שתי האומות מקנאות אחת בשניה כמו שתי צרות של אותו גבר,  

ואז ישראל כורתת ברית עם האיראנים של אותו כוכב, ואיראן כורתת ברית עם היהודים של אותו כוכב,

ואז מתפתחת מלחמה בין גלקטית שבסוף משמידה את היקום (איזה אופטימי אני😅)

קראתי את דברי רבי יהודה הברצלוני,קעלעברימבאר
מעניין שמשתמע מדבריו שהאינדיאנים הם בני קין
בהחלט תיאוריה מעודדת. תודה ששיתפתעשב לימון
מה מעודד בזה?קעלעברימבאר
התכוונתי בציניות.עשב לימון

זה ממש לא מעודד לחשוב שאנחנו אבק בעיניהם "ונהי בעינינו כחגבים וכן היינו ביניהם"

אם נהיה חשובים בעיני עצמינו, נהיה חשובים בעיני החייזרים והם יבואו לראות כמה אנחנו טובים.

ולא קראתי את התגובות, פשוט עניתי לפותח השרשור

בסוף כל אחד ואחד חשוב בעיני ה',קעלעברימבאר
אז מה זה משנה?
נכון. כל אחד חשוב בעיני ה'עשב לימון

יחד עם זאת, יש עוד אנשים ויצורים בעולם, לא רק כל אחד ואלוקים וזהו.

לא צריך כל הזמן להיות בנחיתות כלפי אחרים, מצד שני גם לא בגאווה

להכיר בקיומנו כחשוב וגם כקיומם, אם קיימים.

שאלהכנר✍️

@בינייש פתוח 

אם באמת היית ביחס של Don't know don't care היית שואל עליהם?😉

בעלי מחפש לוח גרפי להרצאותמתואמת

הרצאות בפיזיקה שכעת הוא מעביר בזום, אז אין לו לוח של כיתה כדי לכתוב עליו.

יש לכם המלצה למשהו טוב ולא יקר שאפשר להשיג לאחרי פסח?

שמעתי שהמוצרים של חברת אפל טובים לזהאריק מהדרום
לא ניסיתי למרות שאולי כדאי לי לנסות להשקיע בזה גם כמורה פרטי למתמטיקה
תודה!מתואמת
אם יש מחשב נייד עם מסך מגעמשה
אולי יספיק עט
תודה! מחשב עם מסך רגיל...מתואמת
האמת שיש לי עט כזה שקניתי פעם. אולי אפשר איכשהו לעשות את זה כשמחברים את הסמרטפון למחשב? (למרות שזה לא מסך גדול מספיק...)
אני משתמשת בwacom intuosריבוזום

אבל האמת היא שלא חושבת שעשיתי סקר שוק ממש מקיף

עוד משהוריבוזום
היה לי לוח גרפי עוד לפני שהייתי צריכה להוראה, וכשאחד התקלקל בכל מקרה רציתי שיהיה לי משלי לעוד צרכים. אם לא זה היה המצב - אני חושבת שהייתי משיגה דרך האוניברסיטה. בקיצור, כדאי לבדוק עם המוסד שדרכו הוא מלמד אם הוא יכול לקבל דרכם. 
גם לנו יש משהו דומהחילזון 123אחרונה
תודה! אני מכירה את וואקום כלוחות לאיורמתואמת

יש כאלה פשוטים לכתיבה רגילה?

ורעיון באמת לשאול את הנהלת המוסד אם הוא יכול לקבל מהם כזה.

למה לא טאבלט?מבולבלת מאדדדד
עם עט, והוא מתחבר ממנו לזום ועושה שיתוף מסך. והוא פשוט כותב עליו. אפשר כמובן להזיז, למחוק, לשכפל כיתובים..
זה גם משהו שהוא חשב עליומתואמת

למרות שלא רצה עוד משהו שמתחבר לאינטרנט...

אבל איך אפשר לעשות זום במקביל? בשביל זום המכשיר צריך לעמוד ובשביל כתיבה נוח יותר שהוא ישכב...

יש פה עוד מישהו שקרוע בין שתי עולמות??מפחד מאוד!

אני צעיר, רוצה לעשות מה שבאלי אבל המצפון לא נותן..

תנו לי עצה!!!!

אני מרגיש קרוע!!!

השכל תמיד שולטאני:)))))
כולנו באותה סירהל המשוגע היחידי

תנסה לערבב את השכל והלב, אולי זה יעזור

זה בעיקר תלוי במה בא לך לעשות.אריק מהדרום
דווקא הכי חשוב לא להקשיב רק למה בא לךל המשוגע היחידי

אלא להבין מה אתה רוצה שיצא ממך

לפעמים צריך לעשות מה שבא לךאריק מהדרום
תלוי בסיטואציה
כל אדם קרוע בין שני עולמותזיויק
השאלה היא מה הצומת עליה הוא עומד ומה הבחירות שלו
אני אין לי מושג על מה אתה מדבראריק מהדרוםאחרונה
תלוי במה מדוברנעמי28
מרעה צאןאשר ברא
מחפשת מקום למרעה (שבנות בלי נסיון יכולות להגיע.. להתנסות), אשמח להמלצות!
היה פה פעם ניקמשה
😉לא היכרתי, לא הייתי אז כאן בפורומים…פ.א.
מותרמשה
עזב לפני איזה 10 שנים לדעתי.
הערה כלליתהסטורי
(אין לי נסיון בעצמי, רק שמעתי מאנשי חוות)

רעיה דורשת לימוד ונסיון. מתנדבים שבאים לזמן קצר, יכולים להועיל מאוד בעזרה בשוטף - נקיון, שמירה, גידור, בניה ועוד. בשביל להכנס לרעיה, צריך להגיע ולהתחייב לזמנים משמעותיים.

לא נכון. רעייה היא דבר פשוט, לומדים את זה תוך כדיחסום לשעבר
יש עונות שבהם הרעייה קשה יותר, בתחילת החורף, אבל עכשיו זו עונה מצויינת שהעשב גבוה והעדרים לא זזים כל הזמן. כדאי בפעם הראשונה לצאת עם מישהו, אבל אם זה עדר קטן של 20-30 ראש זה ממש קל
אור אהוביה מן הסתםפתית שלג

גבעת אור אהוביה יש שם פרטים ליצירת קשר

באיזה אזור את מחפשת?חסום לשעבר
הר חברון? גוש עציון? בנימין? בקעה? שומרון?
תציע לה - לפי איפה יש יותר סיכוי להכיר בן זוגפ.א.
כמו אמותינו הקדושות - רחל ולאה, ציפורה, שנפגשו ליד הבאר עם הצאן 
העדפה לאזור בנימין/גולןאשר ברא
אבל דיי זורמות
אם את רוצהצאצא

אני יכול לשלוח לך מספר של בעל חווה ליד גוש טלמונים מעל צומת הדואר, עדר פרות, ולא צריך כזה נסיון הכל טוב...

מתאים לבנות?אשר ברא
בעיקרוןצאצאאחרונה

הוציאה כמה פעמים בת מרעה

חלום!זיויק
מה עם גבעת הנערות במעוז אסתר
זה כבר הפך ליישובל המשוגע היחידי
אין שם צאןאשר ברא
נראה שמחלקת החדשות כאן נפלו בסרטון AIמבקש אמונה

הבריח את אנשי הבסיג' - באמצעות הקלטה

האיש שבורח לצד הרחוק פתאום מתפצל לשנים 😅

מזל. התחלתי לדאוג לו מה עושים לו כרגע במרפתי הבסיגקעלעברימבאר
העיתונות הופכת לבדיחה עצובהנקדימון
אפס ביקורתיות, אפס מקצועיות. עצוב.
זה מזכיר ליחתול זמני
CDN media
😂מבקש אמונה

כמה רומזים עליו שהוא משלנו חחח

עוד יוציאו אותו להורג בגללנו... 

האיש שלנו בטהרןחתול זמני
אחות לנו בבית המלךשלג דאשתקד
למרות שכבר הורידו את הבית על המלך 🤕
חחח גוגל לנס מזהה אותו כמיכאל בן ארי🤭פתית שלג
לא טעיתי חבריםחתול זמני
דווקא מזכיר לי יותר את מרדכי קידר.מבקש אמונהאחרונה
מחקו את הכתבה.. קלטו את הפאדיחהמבקש אמונה
בעקבות השרשורמשה
רבי שמואל לניאדו לפני כחמש מאות שנה....כדאי לקרואנחלת

בספרו "כלי יקר".

ישנה דיעה האומרת שמשיח יגיע בשנות השין: תש......

זה בזמננו. הלוואי.

נשארו 13.5 שנהאריק מהדרום
ואם לא?
אז בשנת ו'תשפ''דפשוט אני..
זה כבר האלף השביעינושאת עינייםאחרונה
הרי הוא צריך לבוא מתי שהוא.לא?נחלת
למה שלא יבוא היום, מחר, בפסח השנה? למה לא?!נחלת
למה לא בא אתמול, שלשום, פסח שעבר? למה לא?!אריק מהדרום
הוא לא בא אולי כי אנו לא כל כך מאמינים שיבוא....נחלת

לא מחכים לו באמת. לא ככה? עסוקים עסוקים, נגרפים

בזרם השוטף של החיים ושוכחים להרים קצת את הראש

למעלה, מן הגלים - להביט בשמים....לקוות, להאמין

שתהיה גאולה. אולי עוד מעט? למה לא בעצם?

למה לא בעצם?אריק מהדרום

כדי להתכונן לעליהנלרגל של כל היהודים יחד, כרגע נדבר רק על היהודים, לא על כל העולם, צריך כמה דברים.

דבר ראשון בערך להכפיל את קיבולת החשמל, המים והביוב בירושלים פי עשרות.

לפתח את תחום המלונאות והתיירות בירושלים באלפים.

לייצר כבישים, חניות, מסילות רכבת דרכים לעליה לרגל בצורה משוכללת הרבה יותר.

להכפיל פי כמה אלפים את מספר הבהמות להקרבה.

זה רק רק על עליה לרגל לירושלים בשביל היהודים מתוך הנחה שהעולם ירשה לנו בכלל לבנות את בית המקדש בלי להלחם בנו עד טיפת הדם האחרונה.

אחרת צריך להעמיד צבא ענק שכולם ישרתו בו כולל כולם ויצטרכו להקדים את העולם טכנולוגית הרבה יותר ממה שיש לנו עכשיו, צריך להכפיל פי 3 את שעות לימודי המתמטיקה והמדעים בבתי הספר לפחות.

צריך גם לוחמים כמובן, צריך לחנך מגיל אפס את ההילדים לקראת המלחמה הגדולה על ירושלים והמקדש.

כל זה לא יספיק כי במלחמת ששת הימים כבר היה הר הבית בידינו אבל ההנהגה מסרה אותו לוואקף, צריך לגדל דור של מנהיגים בעלי עמוד שדרה שמבינים את גודל השעה ואת גודל המשימה.

כרבי שלמה זלמן אוייערבאך נשאל על בניין בית המקדש הוא ענה "יש היום מספיק מחלוקות בשביל להחריב מקדש בנוי" זה היה עוד לפני הרפורמה המשפטית, הביביזם, הקפלניזם, הפרוגרסיבים, הטוויטר והפייסבוק.

את תפקידי הכהן הגדול, הסגן וראש לויה וכל התפקידים הנצרכים בשביל לתפקד במקדש ינסו להשתלט עליו בצורה פוליטית, איך אני יודע? ניחוש מושכל בהתבוננות על הרבנות הראשית ועל משרד הדתות ועל בתי הדין הרבניים, אין סיבה שלא יקרה אחרת.

מי שרוצה להחזיר את בני עלי הכהן שיסתכל על איך עובדי המדינה במשרדים האלו נראים.

הרפורמים והקונסרבטיבים בארה"ב הם בקטע? לא בקטע? אנחנו רוצים אותם בגאולה? לא רוצים אותם? מה נסגר איתם?

אני יכול להמשיך עוד ועוד למה אנחנו עדיין לא מוכנים לקבל פני משיח אבל אני מניח שהרעיון הובן.

לא הבנתינעמי28
אתה מאמין בתחיית המתים, שגופות יצאו מהקברים שלהם, אבל משיח לא יגיע בגלל קשיים לוגיסטיים בעליה לרגל?

רעיון מיסטי ברובו שלא מתאפשר בגלל בעיות טכניות? או שאתה ציני🤷🏼‍♀️

אני לא ציני בכללאריק מהדרום

להקת הנח"ל שרה "אל תגידו יום יבוא, הביאו את היום".

כדי להביא את המשיח צריך להזיז דברים במדינה הזו, הגאולה האחרונה היא בדרך הטבע, זה לא קשיים לוגיסטיים ובעיות טכניות זה הרבה יותר מזה.

לא נראה לי הגיוני שמשיח צריך עזרהנעמי28

טכנית בבנית תשתיות לבית המקדש, וגם אם נגיד שכן, בטח שזו לא הסיבה  שהוא לא מגיע "כי טכנית זה לא אפשרי"

הרבה חלקים מביאת המשיח טכנית לא אפשריים ועדיין יהודים מאמינים.

הרבה יותר הגיוני שההשתדלות תהיה רוחנית ולא גשמית.

גם לפי הרמב"ם שהגישה שלו היא  טבעית ופחות ניסית, המשיח הוא זה שיקבץ גלויות ויבנה את המקדש וכל המערכת הפעלה היא עליו והביאה שלו קודמת לפעולות האלה ולא תנאי לזה.

קצת לא מובנת לי האמונה הזאת, שהגבלה פיזית תמנע את ביאת המשיח.

לא נראה לי הגיוני שמדובר בחלוקה לסנטימטרים כשמשיח בונה עד אזור ספציפי בעיר העתיקה ,ומשם, אם אנחנו לא הכנו את השטח הוא לא יגיע.

בוא נגיד שאם הוא מחכה שנכין תשתיות מגורים בארץ לכל היהודים בעולם, הוא כנראה לא יגיע בקרוב.

נכוןאריק מהדרום
אני לא חושב שהוא יגיע בקרוב.
כנ"לנעמי28
אבל אם הוא קיים, לא נראה לי שזאת הגישה, פחות מתחברת.
יש שני "מסלולים" עקרוניים, ושניהם בחז"לנוגע, לא נוגע

מסלול אחד כמו מה שאת מתארת, שיבוא המשיח ע"יי השתדלות רוחנית, והוא יסדר הכל.

מסלול שני, כמו שאומר התלמוד הירושלמי לדוג', שבניין בית המקדש קודם למלכות בית דוד. וכמובן המדרש המוכר בזכות השיר- "בשעה שמלך המשיח בא עומד על גג ביהמ"ק...". גם הרמב"ם כמובן מתייחס למסלול הזה, כשהוא כותב שיש מצווה בנות את ביהמ"ק ולא מזכיר שצריך משיח בשביל זה.

ויש גם וריאציות של שילובים ביניהם (מתי נגמר הטבע ומתחילים הניסים), ומחלוקות איזה מסלול הוא בדרגה גבוהה יותר.

כמה נקודות חשובות:

1. בדברים האלה, צריך לזרום עם המציאות ולא להכחיש אותה. אם עמ"י חזר לארץ בדרך הטבע ורואים נבואות שמתגשמות, צריך לפעול בכיוון הזה של גאולה בדרך הטבע (המסלול השני), שחלק מזה זה עניין בניין המקדש וההכנה ההלכתית והמעשית אליו.

2. מצד שני, צריך גם להיות פתוח ולרצות שיהיה משהו פתאומי ניסי.

3. הנקודה של גאולה בדרך הטבע היא מהותית, כי היא מראה שהעולם יכול להיגאל "מתוכו" ולא מתוך משהו חיצוני שבא ומשנה אותו בעל כורחו. ממילא, צריך להסביר את כל ייעודי התורה גם בדרך טבעית (לדוג' שהמדע מוצא דרך לבטל את הזקנה ואת המוות).

4. מאידך, לזכור שזו לא הדרך היחידה, ולא לחשוב שרק ככה זה יקרה ויקח הרבה זמן.

5. מצוות תכלת מדגימה היטב את הבעייתיות שיש ביחס לעניינים האלו- אפשר לראות עד כמה אצל רבים, צדיקים וחסידים, הדיון הוא לא באמת הלכתי אלא מושפע מאוד מענייני מחשבה. שמתי לב (כמובן שיש יוצאי דופן) שככל שהרב יותר קיצוני ביחס למדינה, ככה הוא יותר "נגד" התכלת (בכל מיני טיעונים דחוקים).

וזה תמוה מאוד- יש לך פה ספק עשה דאורייתא, ואתה מסתכן בביטול עשה כשאתה הולך בבגד ארבע כנפות עם לבן בלי תכלת, וזה מדי יום וכל היום- אז איך אתה לפחות לא שם תכלת מצד החומרא, הרי אתה מחמיר בכל מיני פרטי פרטים ודקדוקי דקדוקים במצוות דרבנן?  אז ברור שיש פה בעיה שורשית, ויהיה קשה מאוד להתקדם למקדש דרך כללות ציבור שומרי התומ"צ כרגע. אני רק מקווה שאם נניח טראמפ יתן אישור לבניית המקדש, מי שנגד זה לפחות לא יפריע יותר מדי.

הציטוט"נחלת

הרב שמואל לניאדו זצ"ל בספרו "כלי פז"

מלפני כחמש מאות שנה!

"מדינה יש רחוק מבבל ושמה בוצרה;

בין גבול אשור ופרס ובין גבול ארץ אדום,

והוא  הורמוז  . והוא נמצא תחת ממשלת

הישמעאלים. אולי...יהיה דרך שם המלחמה

האחרונה באחרית הימים".

על הפסוק בישעיהו:

"כי זבח השם בבוצרה וטבח גדול

בארץ אדום".

שמעתי זאת בשני שיעורים שונים.

מאוד מפחיד ו...הלואי ונזכה.

אני יש לי זיכרון מה11.9.2001אריק מהדרום

הייתי אז בכתה ח.

גם אז אמרו משיח

גם אז אמרו המלחמה האחרונה

גם אז שלפו מקובלים מהבוידעם

לא הגיע, לא נורא.

רש"י עונה:הסטורי

"נפשי לה' משומרים לבקר" - הריני מן המצפים לגאולה

"שומרים לבקר" - מצפין וחוזרין ומצפין קץ אחר קץ (מצאתי).

חזק מאודארץ השוקולד
כן נורא. נורא מאוד. אם נחכה לו, ייתכן שיגיע מהר...נחלת
גמרא סנהדרין צ"ז עמוד באריק מהדרום
א"ר שמואל בר נחמני אמר ר' יונתן תיפח עצמן של מחשבי קיצין שהיו אומרים כיון שהגיע את הקץ ולא בא שוב אינו בא אלא חכה לו שנאמר אם יתמהמה חכה לו שמא תאמר אנו מחכין והוא אינו מחכה ת"ל (ישעיהו ל, יח) לכן יחכה ה' לחננכם ולכן ירום לרחמכם וכי מאחר שאנו מחכים והוא מחכה מי מעכב מדת הדין מעכבת וכי מאחר שמדת הדין מעכבת אנו למה מחכין לקבל שכר שנאמר (ישעיהו ל, יח) אשרי כל חוכי לו 
יש תשובה יפה של הרב חיים דוד הלוי בנושאארץ השוקולד
בשו"ת עשה לך רב
צריך לעשות רשימה של תאריכיםאריק מהדרום
שגדולי ישראל ניבאו לימות המשיח, להדפיס את זה על גלילי נייר טואלט ולהמשיך בחיים.
נדמה לי שאתה טועה בלקחארץ השוקולד

הלקח הוא שגדולי ישראל רבים חשבו שנכון להעריך שהגאולה תהיה בימיהם על סמך המציאות שהם ראו, לא הסתייע אמנם, אבל התקווה וחזון המשיחיות לא נזנח.

ישנן שתי משפחות מעליית תלמידי הגר"אאריק מהדרום

שהתנצרו בגלל שהמשיח לא הגיע בשנת הת"ר

.

דיבורים חסרי אחריות על משיח מתוך כתבי אי אילו מקובלים ואניסת הכתובים על המציאות גורמת לאנשים חכמים לעשות דברים אידיוטיים כל כך מתוך יאוש.

אבל הקליר לא מרשהטיפות של אור

ככה אנחנו אומרים בפיוט לפרשת זכור...

'וכל המונה וחושב/ קץ הפלאות להבין ולחשב/

נשתה גבורתו מִמְחַשב/ ולא ימצא מענה להשב

ויחשה דומיה מהקשב/ ובאמונה כסליו יְיַשב/

וזאת על לבו יָשב/ ויאמר עד ישקיף וירא ויקשב'...

ליל הסדר במרחב עם. מכירים? הייתם?חצי משלם

המלצות / דיס המלצות?

אמרו לי שמגיעים מלא טיפוסים הזויים, ואני תוהה לעצמי...

אבל אני פחות נבהלת מטיפוסים שונים מאשר מי שאמרה לי... למרות שאני לא פריקית..

זה גם נחמד או רק הזויים?

ואם מכירים אופציות אחרות... אשמח לשמוע.

תודה. 

מה מיוחד שםזיויקאחרונה
מי ער?זיויק
אתה אולי חי באמריקה 🇺🇸? מה זה השעות האלו?פ.א.
יפןזיויק
👹
מכיר את האימרה בתקופת האימפריה הבריטית?פ.א.

אמרת יפן - הזכרת לי

"האימפריה שהשמש אינה שוקעת בה לעולם"

(The empire on which the sun never sets)

בשיא כוחה של האימפריה הבריטית (סוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20), היא חלשה על שטחים בכל יבשת אפשרית ובכל אזורי הזמן.

בכל רגע נתון, השמש זרחה לפחות על אחד מהטריטוריות הבריטיות (מאוסטרליה וניו זילנד, דרך הודו ואפריקה, ועד קנדה והאיים הקריביים).

חלפה לה מאה, וכעת היא בדרך להפוך לממלכה מוסלמית..נוגע, לא נוגע
ועתה הם, המוסלמים, בהדרגה מתפרשים בכל קצווי תבלפ.א.אחרונה
מוזרחי תורה

פעם שעברה שהייתי כאן בפורומים פעיל היה כשלא הייתי קרוב למעל עשרים אזור ה18 אם לא לפני, ופתאום אני כאן שוב לא יודע למה יותר קרוב ל22...
מוזר...
איך חיים משתנים כל כך מהר ומתהפכים ב180 ואז 360 ואז שוב 180

ועליות וירידות 

ופעם שעברה שהייתי כאן הייתי המצב חיים הפוך לגמרי ממה שאני היום
והדרך שעברתי הייתה כל כך מטלטלת..
סתם משתף מה הרגשתי כשפתחתי את הפורומים.
שהיו חלק משמעותי מהתהליך למי שאני היום...

ומה אתם חושבים? מרגישים?

תכל'ס אפילו בינה מלאכותית לא היה אז...חי תורה
סה"כ עברו כ4 שנים ואתה מדבר כמו בן 80.......נחלת

נראה שעברת. עברת משהו בונה. אז אולי אתה באמת כבן 80......

כתב שהחיים השתנו ב 360° - דהיינו סיבוב מלא במקוםפ.א.
כמו כדור הארץ המקיף את השמש, ומשלים סיבוב מלא בשנה - ואחרי שנה נמצאים בדיוק באותה נקודה בה היינו לפני שנה 
הרי אני כבן שבעים שנה ולא זכיתיחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך