הייתי נתפסת לדברים קטנים ולא מצליחה להחליט לאיזה מגזר להשתייך
וכל פעם חשבתי שאני נוטה למגזר אחר כי לכל מגזר יש יתרונות וחסרונות, ואני לא הגעתי מאף אחד מהם
כמה מסקנות:
- מגזר הוא בסך הכל מעטפת חברתית, זה חיצוני, אבל איך אדם רוצה לחיות, האם הוא רוצה ללכת בדרך האמת זה שלו. אין כאן קשר למגזרים. הדבר שכן צריך לבחור הוא שיטת חינוך.
ופה זה כבר משנה וצריך תפילות... לחפש סביבה טובה. גם בבין אדם למקום וגם בין אדם לחברו.
- לא חייב לבחור לגבי מגזר, צריך להיות מודעים. מה היתרונות והחסרונות בכל מקום. במה אני ככה ובמה אני ככה. אני הולך עם שחור לבן? אני הולכת עם גרביים? אפשר ללכת עם שחור לבן ולא להיות חרדי בהכל. להכריע בדברים שצריך הכרעה בפועל.
-כל עוד זה תורה ללמוד מכולם- לקבל את האמת ממי שאמרה.
(אישית כשאני צריכה חיזוק בענייני יראת שמיים ואמונה אני שומעת בשביל זה רבנים חרדים יותר, וכשחסר לי את התזכורת ל"חזון" לאומי או עומק ומהות אני אשמע רבנים דת"ל... או שסתם זה לפי רב שהתחברתי מהאישיות שלו)
-שייכות- זה דבר כל כך חשוב. איך לדעת לאן להשתייך מבחינה סביבתית? תלך עם הלב שלך. איפה שאתה מרגיש יותר בנוח, איפה שדברי הרבנים נכנסים לך באוזן ובלב ומגדלים אותך, ונוגעים בך.
מניסיון, אחרי שהבנתי איפה אני מרגישה בנוח יותר, גיליתי שיש עוד הרבה כמוני, הרבה הרבה שהם בתפר בין המגזרים, אבל גם הם בחרו בסוף את הסוג של הכיפה. (אצלי זה לא כיפה, אבל מטאפורית חח) וזה דברים שיכולים טיפה גם להשתנות, כי אנחנו משתנים, וזה בסדר לא להיות באותו מקום שהייתי לפני שנתיים.
-להכנס למגזר החרדי מישהו שלא בא משם זה מאד קשה. זה רק אם אתה מוכן לאמץ את הסגנון המסוים שהוא מאד שונה, וגם אז אתה תכנס לסקטור של חוזרים בתשובה.
לא לכל אחד שחוזר בתשובה יש צורך לאמץ לעצמו סממנים ומנהגים חיצוניים, רק אם הוא מרגיש שזה עוזר לו להתחזק (מה שקורה בהרבה מהמקרים) או שהוא באמת רוצה לעבור סביבה חברתית כי אין לו שום רקע ובסיס במקום שהוא בא ממנו.
-לדעתי מגזרים זה עניין זמני. זה דינמי. היום ככל שעמ"י חוזר בתשובה וככל שעניינים מתבררים, המגזרים הדת"ל והחרדי הולכים ומתקרבים אחד לשני. כך אני רואה את זה. כל אחד הולך ומתקן את עצמו. המגזר הדת"ל שם לב יותר לעניין של היראה והחשיבות של שמירה על ההלכה בלי פשרות, והציבור החרדי הולך ושם דגש על כלליות, על עבודה מתוך חיבור... החומות הולכות ומתמוססות.
נוצר פה דור אחר. החלוקות לא דיכוטומיות... זה גם רע וגם טוב.
מה שחשוב זה שתברר במה אתה מאמין ואיך אתה רוצה לחיות בפועל... אני באופן אישי הבנתי שאני צריכה את המוחלטות שיש בציבור החרדי אבל את הפתיחות שיש בדת"ל. זה נשמע סותר אבל חייב ללמוד לשלב זה כל הקטע של אמת בעיניי, שהיא לא נמצאת בדבר אחד.
-בשידוכים אחד הדברים הכי חשובים שיהיו משותף זה השאיפות. לכן חשוב שתברר לעצמך. ואם יש רקע משותף זה עוד דבר שמחבר מאד. אז 2 הדברים האלה הייתי שמה עליהם דגש אולי.
בהצלחה רבה בעבודת ה' ובשידוכים🤍