שחרור.
אשכרה זה הגיע סוף סוף.
3 שנים שנראו כמו נצח
מתוכם כמעט שנתיים לחימה בלתי פוסקת
איך מסכמים את התקופה הזאת?
תקופה מדהימה- זכות לקחת חלק על כך משמעותיבאחת מהמלחמות הכי משמעותית של עם ישראל.
היו לא מעט קשיים בדרך, קושי אמיתי.פחד מצמית. כל כך הרבה פעמים נפרדתי בלב מהקרובים אלי לצאת מהבית ולהרגיש שאתה יוצא בפעם האחרונה., מין ידיעה כזאת שהפעם זה יגמר רע, כי כמה פעמים אפשר לחמוק מסכינו של מלאך המוות?
כל כך הרבה ניסים שבגלל האינטנסיביות והיומיום לא שמתי לב אליהם בכלל. תודה רבה לך ה' ששמרת עלי. להיות במקומות כל כך מסוכנים, בסיטואציות קצה פעם אחר פעם אחר פעם. ולצאת בלי שריטה זה לא פחות מנס גלוי.
תודה לכם הורים. הייתי קרוב להישבר המון פעמים. לא הייתי מחזיק מעמד בלי התמיכה שלכם, ההקשבה, התמיכה הפיזית והנפשית והכי חשוב ההרגשה שאני עושה את הדבר הכי נכון והכי חשוב, כל כך לא מובן מאליו. מעריך כל כך!!
דייטים ומלחמה:
תודה לכל מי שיצאתי איתה, מי שחיכתה לי שאני אצא מלחימה, זאת שחשבה שנהרגתי אחרי דייט ראשון בעקבות ארוע קשה שהיה..
להקשיב לתאורים קשים, לנסות לעודד ולתמוך בלי שבכלל ברור מה קורה איתנו הלאה.
במבט לאחור זה נראה לי מטורף בכלל לצאת בסיטואציה כזאת, אבל משהו במפגש עם המוות מייצר רצון עז לחיים,לקשר אמיתי.ולבניית בית, רצון לפינה שקטה בעולם המטורף הזה, לרוך, לעדינות נשית.
כמה תובנות בקשר לזה,
לצאת כשאתה עמוס זה לא דבר מומלץ, מצד שני גם אי אפשר לחכות שנים לרגע שיהיה נחת לגמרי. צריך בזה איזון ולהקשיב ללב באמת . לא מצער על כלום כי ככה יצא אבל יש לזה מחירים..
את יוצאת עם לוחם?
יש קטע שבנות לא רוצות לפתוח נושאים מורכבים כי " עד שהוא יוצא אני מעדיפה שהוא יהנה". טעות!
לפתוח ולהעמיק זה דבר שהוא מחזק לטווח הארוך מאשר דייטים רדודים. אל תפחדו.
אתן גיבורות. באמת. מצדיע לכל אחת שיוצאת עם חייל, כמה דאגה, חוסר ודאות ופחד אתן עוברות.
אתם לא מבינות כמה כוח אתם נותנות לגבר כשהוא יודע שמישהי מחכה לו בעורף!
מצד שני- לא מתאים לך?
אל תפחדי לחתוך כי זה יקשה עליו. הוא חזק. תסמכי עלי.
לצאת עם מישהו שעבר חוויות קשות- מורכב. ונושא רחב ואישי.
אבל חשוב לי להגיד שלצד המורכבות והחשש יש גם אין ספור יתרונות. נכון שיש השפעות לא אידאליות לזה שחברים שלך מתו לך בידיים ומצד שני אני יכול להעיד על עצמי כמה השנים האלו ביגרו אותי, חיסנו, חישלו.הפכו אותי לרגיש,פתאום לשים לב לנפש, לא לפחד להביע רגשות כמו חשש, פחד אהבה ועוד.
אין ספור סיטואציות מורכבות ואתה לומד לצמוח מכולם ולהתבגר. להיות גבר באמת.
זהו.
לחזור לעולם הדייטים, קשה. הייתי בטוח ב100% שאני אהיה כבר נשוי בשלב הזה, כל כך רוצה שיגיע כבר, למה זה לא קורה?להרים את הראש, לחייך, להקשיב לעוד הצעה. ועוד הצעה... לנקות את הציניות שהצטברה בלב ולנסות לעורר את התקווה שהפעם זה זה.
בע"ה. אני מוכן. ה' אני בטוח שגם שלי תגיע בסוף ואז אני אגלה שלחכות היה משתלם🙃